16 Σεπτεμβρίου 2021

Γελάει ο πλανήτης: Βγήκε δημοσκόπηση με τη ΝΔ να παίρνει... 37,8% - Στα γραφεία της Πειραιώς, ίσως...

Γελάει ο πλανήτης: Βγήκε δημοσκόπηση με τη ΝΔ να παίρνει... 37,8% - Στα γραφεία της Πειραιώς, ίσως...

Μια δημοσκόπηση που έχει προκαλέσει άφθονο γέλιο δημοσιεύει η MRB και δείχνει την ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 37,8% όταν αυτή την στιγμή ακόμα και οι πέτρες νιώθουν την οργή κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα τα ποσοστά στην Βόρεια Ελλάδα (την οποία σφυροκοπά με lockdown η κυβέρνηση) δεν ξεπερνούν το 20% σε κανονικές δημοσκοπήσεις.

Το ποσοστό των 37,8% μπορεί με το ζόρι να το μαζεύει στην Πειραιώς και όχι πολύ μακριά από τα γραφεία της ΝΔ.

 

Στην πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιηθηκε μετά τη ΔΕΘ, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 12 μονάδες (11,9%) στην αναγωγή επί των εγκύρων.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της  εταιρείας MRB και προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR δείχνει στην πρόθεση ψήφου την διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στο 10,9%. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 7%, το ΚΚΕ 5,3%, η ΕΛ.ΛΥΣΗ 3,7% και το ΜέΡΑ25 στο εκλογικό όριο του 3%. 


Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 11,9% στην αναγωγή επί των εγκύρων, καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 37,8% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25,9%.

   pronews.gr

 


 

   

Η κυβέρνηση κλείνει την μία μετά την άλλη τις περιφέρειες - Lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

Η κυβέρνηση κλείνει την μία μετά την άλλη τις περιφέρειες - Lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

Τι θα ισχύσει στις συγκεκριμένες περιοχές


Η κυβέρνηση έχει επισημάνει αρκετές φορές ότι δεν θα θέσει σε ισχύ πανελλαδικό lockdown, όμως προχωρά στο κλείσιμο αρκετών περιφερειών.

Κάτι τέτοιο δείχνει να ισχύει, καθώς περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ για Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου το είχε ουσιαστικά ανακοινώσει νωρίτερα όταν στην ενημέρωσή της είχε τονίσει ότι "Οι νέες εισαγωγές μειώνονται, ενώ επιστρέφουμε σταδιακά στις δραστηριότητές μας, με όπλο τον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και υγιεινής". Στη συνέχεια, επέστησε την προσοχή σε όλους τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι σε άτομα που είτε είναι ανεμβολίαστα είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.Όπως είπε, στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Πιερίας παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 55 ετών, λέγοντας ότι η στασιμότητα που παρατηρείται σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας είναι δυσοίωνη.

Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.


Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

  pronews.gr

 


 

   

Συγκλονίζει η μητέρα 19χρονης φοιτήτριας: «15 ημέρες αντιμέτωπη με παρενέργειες του εμβολίου»


Συγκλονίζει η μητέρα 19χρονης φοιτήτριας: «15 ημέρες αντιμέτωπη με παρενέργειες του εμβολίου»

«Έκανε το εμβόλιο για να μην πληρώνουμε τα rapid-test»

Περιχαρής ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωνε τα μέτρα επανέναρξης του πανεπιστημίου και ζητούσε ή οικονομικό χάρατσι στους φοιτητές (οικογένειές τους) ή εμβολιασμό.

Και τώρα αυτά είναι τα αποτελέσματα καθώς δύσκολες ώρες που βίωσε και βιώνει η κόρη της μετά τον εμβολιασμό της κατά της covid-19 περιέγραψε μιλώντας σε ρ/σ μητέρα φοιτήτριας

Σύμφωνα με την ίδια όπως δήλωσε στον Focus.fm, η 19χρονη κόρη της που διανύει το δεύτερο έτος των σπουδών της μετέβη σε εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης για να κάνει το εμβόλιο της Pfizer «υπό την απειλή του όπλου» όπως χαρακτηριστικά είπε, με δεδομένο ότι εάν δεν το έκανε θα έπρεπε να πληρώνει rapid tests για την προσέλευσή της στο πανεπιστήμιο

«Την 1η Σεπτεμβρίου έκανε την πρώτη δόση. Είχε οξύ πόνο στο χέρι και τις επόμενες πέντε μέρες το παιδί ήταν σχεδόν σε καταστολή, είχε υπνηλία και δεν μπορούσε να σηκωθεί», ανέφερε η κ. Γρίβα. «Την 8η μέρα παρουσίασε στους λεμφαδένες της μια διόγκωση, είχε πόνο και φαγούρα», σημείωσε λέγοντας ότι η κόρη της υπεβλήθη σε εξετάσεις και υπέρηχο

Πρόκειται για «αντιδραστική λεμφαδενίτιδα από το σκεύασμα της Pfizer», ανέφερε προσθέτοντας ότι στην 19χρονη κόρη της χορηγείται πλέον αντιβίωση και θα χρειαστεί να κάνει επανεξέταση.

Μίλησε για «τεράστιο ψυχικό κόστος» καθώς και για οικονομική επιβάρυνση εξαιτίας των όσων προέκυψαν μετά τον εμβολιασμό της κοπέλας.

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από 13/9

Τεστ κορωνοϊού θα πρέπει να κάνουν και οι ανεμβολίαστοι μαθητές και φοιτητές. 

Οι μαθητές θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα, τα οποία διατίθενται δωρεάν και δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr.


Οι φοιτητές υποχρεωτικά θα κάνουν δύο rapid test ή PCR τεστ την εβδομάδα. Αυτά θα γίνονται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή έναντι 10 ευρώ για το rapid test και αποδεικνύονται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr που πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

  Με πληροφορία pronews.gr

 

 


 

   

Παγκόσμια διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις 19 Σεπτεμβρίου


Παγκόσμια διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις 19 Σεπτεμβρίου

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η διαδήλωση στην Ελλάδα


Παγκόσμια διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα η διαδήλωση θα γίνει μόνο την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού) και στη Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος). Η ώρα έναρξης της διαδήλωσης είναι 7 το απόγευμα. 

Το κείμενο των διοργανωτών: 

«Τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά, έχουν κορυφαία προτεραιότητα και δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Τα παράνομα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού πρέπει να τερματιστούν αμέσως. Η παράλογη και τυραννική καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις πρέπει να σταματήσει. Οι ζωές και οι ελευθερίες των ανθρώπων έχουν καταστραφεί από τα αυταρχικά μέτρα και την καταστολή.

Παραβιάζεται η ελευθερία και η υγεία μας με κανόνες υποχρεωτικής μάσκας και η σωματική μας ακεραιότητά με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Διεκδικούμε και υποστηρίζουμε 5 σημαντικές ελευθερίες που καταργήθηκαν

• Ελευθερία του τύπου.

• Ελεύθερη μετακίνηση πολιτών.

• Ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης.

• Ελευθερία του συνέρχεσθαι.

• Ελευθερία επιλογής της υγείας.

Έχουμε κάνει πολλούς νέους φίλους και διαπιστώσαμε ότι δεν είμαστε μόνοι στην επιθυμία μας για Ελευθερία. Η κάθε χώρα, άλλη περισσότερο και άλλη λιγότερο, ανάλογα με το πόσο δημοκρατικές είναι, εργαλειοποιούν τον ιό επιβάλλοντας αυταρχικά περιοριστικά μέτρα.

Καλούμε όλους όσους αντιδρούν στις πολιτικές περιορισμού του Covid19 σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτήν την παγκόσμια διαδήλωση. Ως μια μαζική, ενωμένη και ειρηνική κοινότητα, θα υπερασπιστούμε και θα απαιτήσουμε τον τερματισμό των αυταρχικών μέτρων ελέγχου. Από τις αρχές του 2020, έχουμε μεγαλώσει και έχουμε γίνει μέρος ενός ευρύτερου παγκόσμιου Κινήματος Ελευθερίας σε όλο τον κόσμο.

Το διαφορετικό, ειρηνικό και ισχυρό κίνημά μας δεν θα διαιρεθεί!

Απορρίπτουμε όλες τις πράξεις βίας, της πολιτικής ταυτότητας και κάθε είδους διάκρισης στο κίνημά μας. Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε και να καλέσουμε όλους να συγκεντρωθούν ειρηνικά και δημόσια και να μιλήσουμε για τους αυταρχικούς περιορισμούς που έχουν βλάψει τη ζωή μας περισσότερο από οποιονδήποτε ιό. Λάβαμε μια συντριπτική υποστήριξη από πολλές χώρες και συνεργαζόμαστε τοπικά με τους διοργανωτές για να αναπτύξουμε μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε 19 Σεπτεμβρίου 2021 Αθήνα Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και Θεσσαλονίκη Λευκός Πύργος, ώρα 7 το απόγευμα, θα διαδηλώσουμε για τα Θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματά μας, για τις Συνταγματικά Προστατευόμενες και κατοχυρωμένες Ελευθερίες μας και για το τέλος των υπερβολικών περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού. 

Τώρα που κάθε έθνος έχει ιδρύσει οργανισμούς για τη διαδήλωση της ελευθερίας, αυτή η διεθνής συνεργασία κατέστη δυνατή και θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα του κινήματός μας. Οι ενέργειες των κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της “πανδημίας” είναι ένα διεθνές πρόβλημα που απαιτεί διεθνή αντίδραση. Στεκόμαστε μαζί για τις ανθρωπιστικές αξίες και ως φάρος της πραγματικής Διεθνούς Αλληλεγγύης».

 Με πληροφορία pronews.gr

 

 


 

   

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα mega εμβολιαστικά κέντρα - Τι ισχύει με την 3η δόση

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα mega εμβολιαστικά κέντρα - Τι ισχύει με την 3η δόση
μμ

Στέλνουν τους πολίτες στους ιδιώτες


Η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» στα mega εμβολιαστικά κέντρα λόγω της χαμηλής προσέλευσης, παρόλο που τον τελευταίο μήνα έχει αυξηθεί η πίεση προς τους ανεμβολίαστους. 

Τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ελευθερία» οδηγούν πλέον στην αναστολή λειτουργίας εμβολιαστικών κέντρων.

Μετά κλείσιμο του mega εμβολιαστικού κέντρου στο Ελληνικό, σειρά αναμένεται να πάρει το κέντρο του Περιστερίου. Λόγω της μείωσης των ημερήσιων ραντεβού, υπό εξέταση είναι η συνέχιση της λειτουργίας των μεγάλων κέντρων, όπως αυτό στο χώρο της Δ.Ε.Θ. στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε Πάτρα, Γιάννενα. Κέρκυρα κ.α.

Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να απευθύνονται σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος βέβαια έχει ήδη δηλώσει τη διαθεσιμότητά του, ώστε να εμβολιαστούν. Ιδιαίτερα οι γονείς που θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, από 12 ετών και άνω, θα μπορούν να απευθύνονται σε ιδιώτη παιδίατρο μετά το τέλος Σεπτέμβρη.

Στο συρτάρι το σχέδιο «3η δόση στον γενικό πληθυσμό».

Την ίδια ώρα το σχέδιο για χορήγηση 3ης δόσης του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό είναι έτοιμο στο συρτάρι, και η κυβέρνηση αναμένει το κατάλληλο timing για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Να ανάψει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για την «αναμνηστική» δόση και στους υπόλοιπους πολίτες πέραν των ανοσοκατεσταλμένων και ανθρώπων με σοβαρές παθήσεις.

Τι προτείνουν οι επιστήμονες;

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν είναι το σωστό timing για να λάβει και 3η δόση ο γενικός πληθυσμός.

Το επιχείρημα είναι ότι θα πρέπει να δοθεί επίσημη έγκριση για την χορήγηση της από τον EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) και δεύτερον οι επιστήμονες θέλουν να έχουν στα χέρια τους ικανοποιητικό αριθμό επιστημονικών μελετών που θα τους βοηθήσουν να πάρουν ασφαλή απόφαση.

Γιατροί και επιστήμονες παγκόσμιου κύρους, σε αρθρογραφία τους σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά, εκτιμούν ότι σε αυτή τη φάση δεν δικαιολογείται 3η δόση στον γενικό πληθυσμό. Το επιχείρημα τους είναι ότι τα εμβόλια ακόμη παραμένουν πολύ αποτελεσματικά απέναντι στον ιό και στη μετάλλαξη Δέλτα και προστατεύουν επαρκώς από σοβαρή νόσηση. Παράλληλα συστήνουν προτεραιότητα στην λεγόμενη «αναμνηστική» δόση σε ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες, των οποίων η ζωή κινδυνεύει αν προσβληθούν από τον «φονικό» ιό.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, μετά τους ανοσοκατεσταλμένους, όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, η πλατφόρμα των ραντεβού για τη χορήγηση της 3ης δόσης αναμένεται να ανοίξει σε επόμενη φάση και για τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας υγείας αλλά και τους πολίτες οι οποίοι έκαναν την πρώτη δόση με την κυκλοφορία των εμβολίων, δηλαδή πριν 6 έως 8 μήνες.


Επίσης, πριν από κάθε συζήτηση για επέκταση της χορήγησης της 3ης δόσης στον γενικό πληθυσμό, συζητείται να προηγηθούν και οι άνω των 60 ετών.

 pronews.gr

 

Η ψευδαίσθηση που υπάρχει στην κυβέρνηση και στην ομάδα των τσαρλατάνων επιστημόνων


   

   
 Του Μανώλη  ΜΑΝΟΥ
 
Η ψευδαίσθηση που υπάρχει στην κυβέρνηση και στην ομάδα των τσαρλατάνων επιστημόνων είναι ότι αν εκβιαστούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες και τους υποχρεώσουν να πληρώνουν τα rapid tests… κάποια στιγμή είτε από οικονομική κόπωση, είτε από φυσική κόπωση καθώς οι ουρές στα διαγνωστικά κέντρα είναι μεγάλες… θα απογοητευτούν και θα πάνε να εμβολιαστούν.
 
Η συλλογιστική αυτή είναι απαράδεκτη, ανήθικη και σίγουρα αναδεικνύει τα νοσηρά μυαλά που συμβουλεύουν ή αποφασίζουν.
 
 
Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι όταν τιμωρείς και ατιμάζεις την κοινωνία εκδικείται.
 
Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι όταν αλαζονικά αντιμετωπίζεις την κοινωνία και όχι μια μειοψηφία αλλά 5,3 με 6,5 εκατ θα υπάρξει αντίδραση η οποία θα καθοδηγείται από οργή...😉😉😉που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες εμφυλίου πολέμου, μετά την 13 χρόνια τυραννίας των εγκληματικών προδοτικών μνημονίων. την προδοσία της Μακεδονίας, την βία της φτώχειας κ.α