02 Ιουνίου 2018

Στηρίζει την θέση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ο Ιερώνυμος Γιαννης Λιάπης : «Αρμόδια να αποφασίσει για το όνομα είναι η Βουλή» (upd)

Στηρίζει την θέση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ο Ιερώνυμος: «Αρμόδια να αποφασίσει για το όνομα είναι η Βουλή» (upd)
Με αφορμή τις συνεχείς διαπραγματεύσεις για την εκχώρηση των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας μέσω της εκχώρησης του ονόματος στα Σκόπια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος πραγματοποίησε δημόσια παρέμβαση υποστηρίζοντας ότι «αρμόδια να αποφασίσει είναι η Βουλή και οι Ελληνες είναι υπεύθυνοι που ψήφισαν αυτή τη Βουλή»!

Επίσης τόνισε ότι «Δεν είναι έργο της Εκκλησίας να παρέμβει» στην όλη διαδικασία εκχώρησης.
«Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας» είπε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας από τον Αυλώνα όπου βρέθηκε, για να παραστεί στα εγκαίνια της Λαογραφικής έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο.
Ο κ. Ιερώνυμος ξεκαθάρισε, επίσης, ότι για τις τελικές αποφάσεις υπεύθυνη θα είναι η Βουλή.
«Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που ψηφίζουν και η Βουλή που διοικεί αυτόν τον τόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Διαπραγματεύσεις θρίλερ για το Σκοπιανό
Και ενώ όλα φαίνονταν να κυλούν ομαλά στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό το απόγευμα της Παρασκευής (01.06.2018) διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου «άναψαν φωτιές» καθώς έκαναν λόγο για απομάκρυνση από το ενδεχόμενο συμφωνίας στο ονοματολογικό!
«Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες» σχολίασαν πηγές από το γραφείο του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ακόμη ότι απαιτείται υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες.
«Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες. Η υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες είναι πολύ χρήσιμη και προς το συμφέρον της εξεύρεσης λύσης», ανέφεραν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η σκοπιανή πλευρά δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί το erga omnes και την συνταγματική αλλάγή:

Οι διαρροές της Αθήνας
«Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών», σημείωνε νωρίτερα, σήμερα, κυβερνητικός αξιωματούχος για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Κίνηση με νόημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου: Διέκοψε το «Χριστός Ανέστη» για τον Εθνικό Ύμνο
Αυτή η δήλωση του αρχιεπισκόπου έρχεται λίγους μήνες μετά την διακοπή του «Χριστός Ανέστη» για τον Εθνικό Ύμνο προς ένδειξη αλληλεγγύης στους Έλληνες αιχμάλωτους στρατιωτικούς στην Τουρκία.
Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αφού έψαλε το «Χριστός Ανέστη» μπροστά σε δεκάδες πιστούς που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, σταμάτησε την ψαλμωδία και μαζί με το τιμητικό άγημα τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.
Πρόκειται για μια κίνηση που συνέβη για πρώτη φορά καθώς τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Ιερώνυμος συνέχιζε κανονικά τη Θεία Λειτουργία ενώ στο «παρασκήνιο» ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος από το τιμητικό άγημα.
Η κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου να σταματήσει ο ίδιος την ψαλμωδία και να τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο από μικροφώνου με τη φωνή του να ξεχωρίζει, δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως μια κίνηση στήριξης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης αφού αιχμαλωτίστηκαν στον Έβρο.

Στον ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον λοχία Κούκλατζη αναφέρθηκε στο μήνυμά του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ευχήθηκε να επιστρέψουν σύντομα οι δύο στρατιωτικοί στις οικογένειές τους.

 Δείτε εδω το βίντεο
Pronews

Όταν η δύση «αγκαλιάζει» τις ομόφυλες οικογένειες ο Πούτιν υποδέχεται τους πολύτεκνους γονείς

Όταν η δύση «αγκαλιάζει» τις ομόφυλες οικογένειες ο Πούτιν υποδέχεται τους πολύτεκνους γονείς
Σε αντίθεση με την δύση που «σκοτώνει» κάθε μέρα το θεσμό της φυσιολογικής οικογένειας και προωθεί άλλα πρότυπα που δεν συνάδουν με την χριστιανική ηθική , την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας για τα παιδιά , ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρέθεσε γεύμα στο Κρεμλίνο και παρέδωσε ειδικό μετάλλιο σε πολυτέκνους αποδίδοντας τιμή σε αυτές τις οικογένειες .

Οι πολύτεκνοι γονείς με τα παιδιά τους είχαν ταξιδέψει στην Μόσχα από τις περιοχές Αστραχάν και Γιαροσλάβλ, τις δημοκρατίες της Καρελίας, τις περιοχές της Buryatia, της Βόρειας Οσετίας-Αλάννας, του Perm και του Primorye και την Αυτόνομη Περιοχή Khanty-Mansi – Yugra. Το Τάγμα της Δόξας της οικογένειας ιδρύθηκε με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη τον Μάιο του 2008 από τον Πούτιν και απονέμεται σε γονείς που διαθέτουν 7 ή περισσότερα παιδιά και φροντίζουν για την υγεία, την εκπαίδευση και την σωματική, πνευματική και ηθική τους ανάπτυξη.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε προς τις οικογένειες αυτές που συγκεντρώθηκαν στο προεδρικό μέγαρο:

Καλησπέρα, φίλοι,
Είναι πραγματικά ευχάριστο να σας καλωσορίσω εδώ στο Κρεμλίνο την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Παιδιά για αυτή την τελετή παρουσίασης του Τάγματος της Δόξας της οικογένειας.
Υπάρχουν πολλά αληθινά ευτυχισμένα άτομα σε αυτή την αίθουσα σήμερα. Μαζί με τα παιδιά σας, ανακαλύπτετε τον κόσμο ξανά καθημερινά, μοιραστείτε με υπερηφάνεια τα επιτεύγματά τους, δείτε πώς οι προσπάθειές σας αναπτύσσουν τα ταλέντα τους και είμαι βέβαιος ότι εμείς από την δική μας την πλευρά κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να τα βοηθήσουμε να γίνουν ειλικρινείς και αξιοπρεπείς άνθρωποι και αξιόλογοι πολίτες της χώρας μας.

Φυσικά, μια μεγάλη οικογένεια δεν είναι μόνο ευτυχία, αλλά είναι πάνω απ ‘όλα μεγάλη εργασία και ευθύνη. Πρόκειται για εργασία χωρίς διαλείμματα και Σαββατοκύριακα.
Τα παιδιά σας, οι ανάγκες, τα προβλήματα και τα ενδιαφέροντά τους είναι πάντα η πρώτη σας προτεραιότητα.

Αυτός ο ευγενικός και γενναιόδωρος δρόμος στη ζωή είναι ένα μονοπάτι που έχετε επιλέξει με γνώμονα την δικής σας καρδιά, και βλέπουμε ότι η γονική σας αγάπη είναι πραγματικά απεριόριστη και φτάνει σε όλα τα παιδιά, είτε τα δικά σας είτε τα υιοθετημένα παιδιά .
Οι οικογένειες σαν τις δικές σας, μεγάλες και γεμάτες γενναιόδωρη γονική αγάπη, ενσωματώνουν αιώνες παραδόσεων ενσυναίσθησης και καλοσύνης, και αποδεικνύουν μέσω του παραδείγματος τους ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για την επιθυμία να ενεργήσετε εποικοδομητικά, και να κάνετε το καλό προσφέροντας φωτεινά παραδείγματα σε όσους θέλουν να σας ακολουθήσουν .

Η φροντίδα των παιδιών και η παροχή βοήθειας για την πλήρη ανάπτυξη των ικανοτήτων τους είναι ένα από τα βασικά κίνητρα που προωθούν τους ανθρώπους, τις οικογένειες και την κοινωνία εν γένει.
Κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων ετών, η χώρα μας έχει κάνει πολλά για να υποστηρίξει τη μητρότητα και την παιδική ηλικία.
Έχουμε αποτελέσματα. Υπάρχουν όλο και περισσότερες οικογένειες που τεκνοποιούν δύο ή περισσότερα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών με παιδιά που έχουν υιοθετήσει .
Φυσικά, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τις οικογένειες με πολλά παιδιά , ενώ θα διασφαλίσουμε ότι πολλά τα παιδιά που δεν έχουν οικογένεια θα ζουν πλέον υπό τη φροντίδα νέων γονιών .

Τονίζω ότι οι περιφερειακές και τοπικές αρχές μπορούν να κάνουν πολλά στον τομέα αυτό. Οι υπάλληλοι σε τοπικό επίπεδο βρίσκονται σε καλύτερη θέση για να διαπιστώσουν τα προβλήματα των μεγάλων οικογενειών.

Πρέπει να γνωρίζουμε αυτά τα προβλήματα, να τα κατανοούμε και να επιδιώξουμε να τα λύσουμε .
Αυτό ισχύει για όλα τα σημαντικά καθημερινά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της στέγασης. Είναι πάντα εφικτό να βρούμε λύση εάν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με συγκεκριμένο τρόπο.
Φίλοι, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις πολύτεκνες οικογένειες στη χώρα μας και να σας ευχηθώ σε όλους υγεία και ευημερία.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Για άλλη μια φορά, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ όλους. Θέλω να πω κάτι ακόμα.
Αυτή δεν είναι η πρώτη μου τελετή. Αλλά αυτό που μου φέρνει πάντα χαρά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι αυτές οι τελετές έρχονται εδώ τόσο καλοί άνθρωποι .

Αυτή η καλοσύνη κυριολεκτικά υπάρχει στον αέρα, είναι απτή, μπορείτε να την αισθανθείτε. Δεν υπάρχει αμφιβολία επειδή έχετε τέτοιο πνεύμα και μεγάλες καρδιές για αυτό και επιτυγχάνετε την ευτυχία στη ζωή.Ο Θεός να σας δίνει καλή υγεία, τύχη και ευτυχία!

 

O αληταράς που τον κυνηγούσαν τα ΜΑΤ ο Ν. Βούτσης: Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να επιμένουμε πως η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική

  • Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Μόνο εφόσον εκπληρωθούν όλοι οι όροι της συμφωνίας αυτή θα επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.
Ο Νίκος Βούτσης δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστούν οι ενστάσεις στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ και η συμφωνία, η οποία δεν θα παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές που συγκροτούν την εθνική θέση της Ελλάδας, θα προχωρήσει προς όφελος της Βαλκανικής.
«Είναι πολύ θετική εξέλιξη το γεγονός ότι συνομιλούν οι υπουργοί Εξωτερικών και οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών, αμέσως ή εμμέσως, και οι διαρροές ότι είναι πολύ κοντά σε μια συνολική συμφωνία. Είναι φανερό ότι εξελίσσεται μια αντιπαράθεση στην ανώτατη ηγεσία της πΓΔΜ. Η ελληνική πλευρά, η ελληνική κυβέρνηση τα παρακολουθεί με ψυχραιμία όλα αυτά, και οι διεθνείς παράγοντες παρακολουθούν όσα εξελίσσονται. Ευελπιστώ, και θα πρέπει να εργαστούμε, για να ξεπεραστούν οι όποιες σοβαρές ενστάσεις και τα όποια βέτο, έτσι ώστε να δρομολογηθεί μια συμφωνία, της οποία η κατάληξη θα κυρωθεί τους επόμενους μήνες και θα αποτελεί μια καινούργια αρχή για τις σχέσεις των δύο χωρών και για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές του Προέδρου της γειτονικής χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ ότι διαφωνεί με την χρήση της νέας ονομασίας έναντι όλων.
«Είμαι αισιόδοξος ότι παρά τις διαφαινόμενες ισχυρές αντιστάσεις στη πΓΔΜ, εφόσον υπάρξει μια συμφωνία –όπως διαφαίνεται– ότι αυτή θα προχωρήσει», είπε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών τις επόμενες 24 έως 48 ώρες, που θα δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν εξελίξεις. «Νομίζω πως εφόσον γίνει αυτή η τηλεπικοινωνία, θα υπάρξει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν πολύ γρήγορα εξελίξεις που θα δρομολογήσουν μια λύση κοινά αποδεκτή και προς το συμφέρον της χώρας μας», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Κύρωση στη Βουλή με την υλοποίηση όλων των προϋποθέσεων
Ο Πρόεδρος της Βουλής ερωτήθηκε πότε μια τέτοια συμφωνία θα έρθει στη Βουλή, αν θα απαιτηθεί ενισχυμένη πλειοψηφία και αν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία.
«Σίγουρα, επειδή θα πρόκειται για κύρωση συμφωνίας η οποία θα έχει και διεθνή πτυχή και εγγυήσεις, θα έρθει στη Βουλή στη φάση της τελικής της συνομολόγησης», είπε ο Νίκος Βούτσης και υπογράμμισε ότι αυτό θα γίνει εφόσον έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις που θα έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του οδικού χάρτη, δηλαδή η συμφωνία θα πάει προς κύρωση στη Βουλή «με όλες τις προϋποθέσεις πλήρως εφαρμοσμένες». Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής δεν απέκλεισε να γίνει στη Βουλή συζήτηση για μια καταρχήν συναίνεση που θα δρομολογεί την εκκίνηση αυτής της τελικής φάσης. Σε κάθε περίπτωση επισπεύδουσα είναι η κυβέρνηση.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την εκτίμηση ότι «στην κύρωση αυτής της συμφωνία, θα υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή.
«Συνταγματική πρόνοια για 180 ψήφους δεν υπάρχει, πλην όμως για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όσο πιο ευρεία θα είναι αυτή πλειοψηφία τόσο το καλύτερο για όλους», είπε ο Νίκος Βούτσης.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να δοθεί στην πΓΔΜ προενταξιακό καθεστώς στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα αυτά τα θέματα θα απαντηθούν, με μεγάλη σαφήνεια, στα κείμενα που θα συμφωνηθούν και που δεν θα παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές που συγκροτούν την εθνική θέση. Ως προς τη διαφωνία των ΑΝΕΛ, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι σέβεται την άποψη τους, η οποία είναι άποψη στη βάση των αρχών τους, και εκτίμησε ότι θα πολιτευτούν με τρόπο που δεν θα δημιουργεί θέματα κυβερνητικής συνοχής.
Ταυτόχρονα όμως ο Νίκος Βούτσης δεν παρέλειψε να διατυπώσει τη γνώμη πως όσοι επιμείνουν μέχρι τέλους ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική, και άρα δεν έχει δικαίωμα στη σύνθετη ονομασία η πΓΔΜ, αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας, πολύ περισσότερο που γίνεται μια προσπάθεια για σύνθετη ονομασία που θα βάζει τέλος σε οποιοδήποτε αλυτρωτικό πλαίσιο, για μια λύση που δεν θα υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η Ελλάδα.
  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Κ.Β.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ "ΦΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ" Έχει γεμίσει η Ελλάδα φίδια. Δείτε τι πρέπει να κάνετε μόλις δείτε φίδι…



Είναι μεγάλο λάθος να…
τρέξεις και να φύγεις ή να αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι και να τσιρίζεις. Αν βρεθείς αντιμέτωπος με ένα φίδι, προσπάθησε να δείξεις ψυχραιμία και να μην κάνεις απότομες κινήσεις. Αν μπορείς μην βγάλεις ούτε φωνή αλλά ανέπνεε κανονικά.
Με πολύ αργές και φυσιολογικές κινήσεις, προσπάθησε να φύγεις μακριά αλλά μην πλησιάσεις ούτε να πετάξεις αντικείμενα στο φίδι.
Πηγή : buzzgreece.eu