21 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Η δημοτική αρχή για τα μάτια του Πάκη φύτεψε εκατοντάδες λουλούδια αλλά όχι για τους δημότες

Ρεπορτάζ : Μανώλης Μάνου

Τι τίτλο να βάλεις σε ένα ρεπορτάζ  σε εποχές που οι πολίτες -  οι άνεργοι  της Καστοριας σχεδόν του 70%  δεινοπαθούν εξαιτίας της ψεύτικης κρίσης που δημιούργησε η τραπεζοκρατία της εγκληματικής Ε.Ε ένας δήμαρχος ο  κ. Ανέστης Αγγελής δαπανά χρήματα των εξαθλιωμένων πολιτών  για μια επισκεψη ολίγων λεπτών (και μόνο για την παρέλαση της  απελευθέρωσης της πόλεως) του Προεδρου της Δημοκρατίας - ποιας Δημοκρατίας ; ποιού Προέδρου ; του πρώην αντιπροέδρου της Ν.Δ, του Προεδρου κ. Πάκη Παυλόπουλου ο ποίος δέχθηκε το τρίτο μνημόνιο Τσίπρα.

Είναι ο ίδιος ο δήμαρχος ο οποίος  προεκλογικά υποσχεθηκε κατι διαφορετικό (απο τον  προκάτοχο του τον οποίο και μαύρισαν οι δημότες στις τελευταίες εκλογές) οι δημότες  πιστεύοντας τις υποσχέσεις του Ανέστη Αγγελή τον εξέλεξαν.

Τα χρυσάνθεμα φυτεύτηκαν σε ακαλλιέργητο έδαφος μέρες πριν και κατα την ημέρα της επίσκεψης του κ. Πάκη Παυλόπουλου ήταν σχεδόν  μισο-μαραμένα .


Ολο το προηγούμενο διαστημα πριν την έλευση του κ. Πάκη Παυλόπουλου η δημότες έβλεπαν αυτην την κατασταση στα πάρκα και στον ίδιο  κεντρικό δρόμο της πόλεως της Καστοριάς ο οποίος αποτελεί και την είσοδο.



Ο Πρόεδρος της "Δημοκρατίας" φθάνει και βλέπουν τα μάτια του αυτό που ήθελε να δούν ο άλλοτε  συνάδελφος του στο κόμμα της Ν.Δ .Η διαφορά και το μέγα θέμα  προκύπτει με... το ερώτημα της σπατάλης; και στην περίπτωση που δεν διατηρηθούν προς όφελος των δημοτών τα άνθη αυτα του χρυσάνθεμου  για εύλογο- λογικό διαστημα 1-2 ετών όπως ορίζει η επιστήμη. 




"Κραυγή" αγωνίας στην αιμοκάθαρση στα δημόσια νοσοκομεία - άλλαξε κάτι απο τον Σεπτέμβριο;

Τραγικές ελλείψεις στις μονάδες αιμοκάθαρσης στα δημόσια νοσοκομεία





"Κραυγή" αγωνίας εκφράζουν οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς για το «Γολγοθά» που βιώνουν στα δημόσια νοσοκομεία.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ «Κινδυνεύει η ζωή τους από τα λειψά και σαράβαλα μηχανήματα αιμοκάθαρσης τα οποία τακτικά είναι εκτός λειτουργίας, από τα ακατάλληλα και επικίνδυνα φίλτρα» και τονίζουν πως, "Πεθαίνουν οι νεφροπαθείς και οι καλαμοκαβαλάρηδες της κυβέρνησης στον κόσμο τους".

Στην χώρα μας εκτιμάται πως οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς είναι 11.000 με μέση ετήσια αύξηση 2%. Κατ’ έτος μόνο το 1% των αιμοκαθαιρόμενων θεραπεύεται με μεταμόσχευση και αυτό λόγω έλλειψης μοσχευμάτων.Πολλές Νησιωτικές και ορεινές περιοχές δεν διαθέτουν Μονάδες Τεχνικού Νεφρού, με αποτέλεσμα οι Αιμοκαθαιρόμενοι να είναι αναγκασμένοι να νοικιάζουν σπίτια σε άλλες περιοχές που διαθέτουν νοσοκομεία

Αναλυτικά τα προβλήματα ανά νοσοκομείο:
Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ

11 μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης τεχνικής υποστήριξης από την εταιρεία. Η Μονάδα λειτουργεί οριακά πλέον, με πολλαπλά προβλήματα ( μεγάλη έλλειψη  προσωπικού, υλικών, μηχανημάτων, εξοπλισμού). Εξαιτίας της μείωσης των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, οι ασθενείς αναγκάζονται ν’ αλλάζουν βάρδια, ενώ κάποιοι αποχώρησαν στον ιδιωτικό τομέα (δύο ασθενείς). Οι βάρδιες έγιναν τέσσερις, με συνέπεια την τεράστια ταλαιπωρία των ασθενών που καταλήγουν να τελειώνουν νύχτα την αιμοκάθαρση, αλλά και την εξουθένωση του λιγοστού προσωπικού με τα επιβαρυμένα ωράρια που πραγματοποιούν. Παλαιός εξοπλισμός, κατεστραμμένες πολυθρόνες τεχνητού νεφρού.
Γ.Ν. ΝΑΞΟΥ
Παρ’ ότι τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί ΜΤΝ λόγω έλλειψης προσωπικού. Έξι μηχανήματα παροπλισμένα το ένα εξ αυτών δωρεά της ακτοπλοϊκής εταιρείας  BLUE – STARS. Μάλιστα προσφέρθηκε ο Αγροτικός  Συνεταιρισμός της περιοχής να καλύψει το κόστος λειτουργίας της Μονάδας σε υλικά και προσωπικό. Χωρίς όμως να ευαισθητοποιηθεί η ψευτοαριστερή κυβέρνηση. Από τους αιμοθαιρόμενους (100 στον αριθμό) κάποιοι αναγκάστηκαν να μετοικήσουν σε άλλη περιοχή που διαθέτει Μονάδα και κάποιοι άλλοι μέρα παρά μέρα ταξιδεύουν για αιμοκάθαρση στη Σύρο ή την Αθήνα. Εάν υπάρχει απαγορευτικό στα πλοία το χειμώνα, εάν  χρειάζεται έκτακτη αιμοκάθαρση, εάν συμβεί επιπλοκή μόνο ο θεός μπορεί να βοηθήσει!!!

Γ.Ν. ΚΩ
9 μηχανήματα τα μισά είναι 20ετίας που έχουν συνεχώς προβλήματα. Παλαιές καταστραμμένες πολυθρόνες. Σοβαρά προβλήματα με την προμήθεια φίλτρων.

Γ.Ν.Θ ΑΓ.ΠΑΥΛΟΣ
18 μηχανήματα αιμοκάθαρσης παλαιότατα, από το 1997 και 2004. Παλαιός εξοπλισμός. Καταστραμμένες πολυθρόνες τεχνητού νεφρού.

Γ.Ν.Θ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Παλαιά μηχανήματα, πάνω από 12 έτη που πρέπει ν’ αντικατασταθούν. Παλαιές και φθαρμένες οι πολυθρόνες αιμοκάθαρσης. Μεγάλη έλλειψη προσωπικού, οφείλονται πολλά ρεπό, και άδειες κανονικές.

Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ: Ελλείψεις Νοσηλευτικού προσωπικού, σε βαθμό που δεν τηρείται η αναλογία που προβλέπεται από τους κανονισμούς (3 ασθενείς προς 1 Νοσηλευτή).
            Λόγω έλλειψης προσωπικού η Μονάδα λειτουργεί από τις 7π.μ. – 8μ.μ. με συνέπεια ασθενείς που χρήζουν  αιμοκάθαρσης να διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία.
            Το σύστημα επεξεργασίας νερού είναι 20ετίας και χρειάζεται διαρκή συντήρηση.
            Δεν υπάρχει μόνιμο βοηθητικό προσωπικό, τραυματιοφορέας και καθαρίστρια όπως προβλέπεται.
            Τα διαλύματα, τα φίλτρα και οι φύσιγγες είναι σε οριακό σημείο (ακατάλληλες).

Γ.Ν.Θ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
  • Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο Ανοσολογικό Κέντρο.
  • Αχούρι η κλινική μεταμοσχεύσεων.
  • Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρούς στη Μονάδα. Μεγάλη έλλειψη προσωπικού, 14 νοσηλευτές για 110 ασθενείς στο πρόγραμμα των δύο ημερών.
  • Παλαιός εξοπλισμός Μονάδος Τεχνητού Νεφρού. Πολλές φορές τα μηχανήματα
  • Αιμοκάθαρσης είναι εκτός λειτουργίας. Οι πολυθρόνες αιμοκάθαρσης είναι παλαιές και φθαρμένες.
  • Μεγάλος κίνδυνος ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ
20μηχανηματα αιμοκάθαρσης που χαλάνε συνέχεια λόγω παλαιότητας. Μεγάλη έλλειψη προσωπικού, οφείλονται πολλά ρεπό, και κανονικές άδειες. 1 νοσηλεύτρια σε έξι ασθενείς (αντί 3 το περισσότερο)

Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Παλαιά μηχανήματα αιμοκάθαρσης. Για μεγάλα χρονικά διαστήματα τα μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας. Είναι αναγκαία η αντικατάστασή τους.
76 Αιμοκαθαιρόμενοι. 17 νοσηλευτικό προσωπικό. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Γ.Ν.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
            Πεπαλαιωμένα μηχανήματα, δεν υπάρχει σύμβαση, δε γίνεται τακτική συντήρηση. Έλλειψη προσωπικού.

ΝΟΣ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Νησιά όπως η Ιθάκη (δεν λειτουργεί ΜΤΝ) ειδικά το χειμώνα μένουν ακάλυπτα με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο της υγείας των Ασθενών.

Γ.Ν.Α. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 
Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της υποστελέχωσης. Η μονάδα λειτουργεί σε άλλο κτίριο απομακρυσμένο από το κεντρικό κτίριο με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο των εργαζομένων. Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζει η μονάδα κατά τις εφημερίες όπου προσέρχονται και εξυπηρετούνται ασθενείς ανασφάλιστοι μη εγγεγραμμένοι στην κατάσταση ασθενών. Ταλαιπωρούνται οι Ασθενείς. Καμία κρατική επιχορήγηση για τους Ανασφάλιστους. Χρόνο με το χρόνο μειώνεται η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου.

Γ.Ν.Α. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Υποστελέχωση. Εξυπηρέτηση στις εφημερίες ανασφαλίστων μη ενταγμένων ασθενών. Χωρίς καμιά κρατική χρηματοδότηση.  Λειτουργεί τρεις βάρδιες και Κυριακές. Διαθέτει 24 μηχανήματα, με έντονα προβλήματα ειδικά τις ημέρες εφημεριών.
Γ.Ν.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
Η στελέχωση της μονάδας του τεχνητού νεφρού είναι ελλιπέστατη με αποτέλεσμα να λειτουργεί με μονή βάρδια και να είναι κλειστή τα Σαββατοκύριακα. Σοβαρότατα προβλήματα αντίστοιχα με τα προηγούμενα νοσοκομεία στις ημέρες εφημερίας.
Γ.Ν.Α. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ:
Νεφρολογική Κλινική Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 13 κλίνες. Μονάδα περιτοναϊκής κάθαρσης 3 κλίνες. ΦΙΑΠ 1 κλίνη. Χημειοθεραπείες και σχήματα.
            Η Νεφρολογική Κλινική έχει 10 (δέκα) Νοσηλευτές μαζί με την προϊσταμένη και καλύπτει τις ανάγκες όλων των παραπάνω. Έλλειψη προσωπικού 50% (χρειάζονται τουλάχιστον ακόμη πέντε (5) Νοσηλευτές).
            Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει 12 κρεβάτια για αιμοκάθαρση. Λειτουργεί με 13 Νοσηλευτές. Χρειάζονται άλλοι 3 (τρείς) για να λειτουργεί ικανοποιητικά. Προβλήματα στις γενικές εφημερίες όπου η αναμονή είναι πολλές ώρες λόγω έλλειψης κενών κρεβατιών και μηχανημάτων αιμοκάθαρσης.

Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ
Μεγάλη υποστελέχωση επικρατεί στη ΜΝΤ όπως άλλωστε και σε όλο το Νοσοκομείο. Τα μηχανήματα που διαθέτει είναι παλαιωμένα και χρίζουν αντικατάστασης. Αναμένονται τέσσερα μηχανήματα που θα γίνουν δωρεά από το μεγάλο ίδρυμα της χώρας. Δώρο – άδωρο εξαιτίας της αδυναμίας λειτουργίας τους λόγω έλλειψης προσωπικού. Η νεφρολογική κλινική του νοσοκομείου τελεί υπό αναστολή λειτουργίας λόγο έλλειψης προσωπικού.

Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Το τμήμα λειτουργεί πρωί και απόγευμα για 35 ασθενείς. Υπάρχει αναμονή  για 5 με 8 ασθενείς. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Στο τμήμα υπηρετεί μόνο ένας μόνιμος ιατρός Νεφρολόγος και ένας ιδιώτης με μπλοκάκι για να καλύπτει τις εφημερίες.

Π.Γ.Ν.ΙΩΝΝΙΝΩΝ
Λειτουργεί από την έναρξη ως τμήμα οξέων αιμοκάθαρσης και στην συνέχεια ως τακτικό με προγραμματισμό. Λειτουργεί σήμερα με 8  μηχανήματα (παλιάς τεχνολογίας) συν ένα εφεδρικό. Υπάρχουν δύο μηχανήματα που λόγο παλαιότητας δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και έχουν βγει για απόσυρση. Το τμήμα λειτουργεί σε τρείς βάρδιες ασθενών και δύο βάρδιες προσωπικού.  Τις Κυριακές από 12 έως 8. Μεγάλο πρόβλημα από αιτήματα για φιλοξενία κυρίως ασθενών από Γερμανία ( έως τώρα αιτήματα 21 δεκτά μόνο 4). Λειτουργεί στο όριο και κατά περιόδους εκτός ορίου. Ελλιπέστατο το νοσηλευτικό προσωπικό.
Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Λειτουργεί με τα μηχανήματα που έχουν μεταφερθεί από το νοσοκομείο Ζακύνθου. Ότι παλαιό περίσευε. Η λειτουργία γίνεται σε δυο βάρδιες με έναν μόνιμο Ιατρό και έναν Επικουρικό. Επιτακτική ανάγκη για λειτουργία 3ης βάρδιας αλλά λόγο έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού δεν είναι εφικτό. Μεγάλη λίστα αναμονής  τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες λόγο τουρισμού.

Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Το τμήμα λειτουργεί με 8 κρεβάτια (παλιάς τεχνολογίας), καλύπτουν 2 βάρδιες. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρίτη βάρδια. Προσπαθούν να την ανοίξουν με προσωπικό από άλλα τμήματα του Νοσοκομείου. Το αποτέλεσμα θα είναι να αποδυναμώσουν τα άλλα Τμήματα. Μεγάλο πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες με λίστες αναμονής. Στο νέο υπό ανέγερση Νοσοκομείο δεν υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερα κρεβάτια.

Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
90 Αιμοκαθαιρόμενοι,μαζί με έκτακτες μηνιαίες καθάρσεις 1100. 19 νοσηλευτικό προσωπικό. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.
Οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης στο νοσηλευτικό προσωπικό 755 εκτός των ημερών κανονικής άδειας. Μεγάλη ταλαιπωρία των Νεφροπαθών.

Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
Γ.Ν.Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού 22 θέσεις για αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς είναι ανενεργές.
Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ
Έλλειψη ιατρών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 81 Αιμοκαθαιρόμενοι μόνιμα και συχνά έκτακτα περιστατικά. 14 νοσηλευτικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 80 Αιμοκαθαιρόμενοι. 20 νοσηλευτικό προσωπικό. Ταλαιπωρία των νεφροπαθών.

Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ
75 Αιμοκαθαιρόμενοι. 17 νοσηλευτικό προσωπικό. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Ταλαιπωρία των αιμοκαθαιρόμενων.

Ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων: Λέμε ΟΧΙ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του Πάνου Καμμένου και των Δανειστών!


Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε Σύσκεψη Ενημέρωσης και οργάνωσης Κοινής Δράσης τη Δευτέρα 28/11/2016, στις 19.00 μ.μ. στη Λέσχη των Αναιρέσεων, Ιπποκράτους 175 β, Αθήνα
 Η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που ο Στρατός καπηλεύεται εις βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας έχει μπει στο στόχαστρο πολλών. Από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π.Καμμένο και το σύνολο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι την Εκκλησία, τους εμπόρους γης, αλυσίδες SUPER MARKET, κατασκευαστές, την τουριστική βιομηχανία, τους εμπόρους και βιομήχανους οπλικών συστημάτων, τους Τοκογλύφους, Έλληνες και ξένους. 
Όλοι ορέγονται να αρπάξουν κοψοχρονιά και να εκμεταλλευτούν φιλέτα γης απίστευτης ομορφιάς και τεράστιας αξίας, ενώ τα κυβερνητικά κόμματα σχεδιάζουν μεγαλεπήβολες αγορές οπλικών συστημάτων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους Μεγαλοϊδεατικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου στην Ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα να οικοδομήσουν πολιτικές σχέσεις διαμέσου της «Διπλωματίας των Εξοπλισμών» με την Αμερικανική κυβέρνηση και τα κράτη μέλη της Ε.Ε. αγοράζοντας όπλα!

Η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει ακίνητα, τόσο αστικά όσο και εκτάσεις. Με την στήριξη λοιπόν όλων των καθεστωτικών ΜΜΕ και των φιλικών στον ΣΥΡΙΖΑ μέσων –που σε προηγούμενη φάση διαμαρτύρονταν για αυτό το πρωτάκουστο ξεπούλημα- ο Υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος έστησε το εξής κόλπο:

Λίγο πριν το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ). Ανάμεσα στ΄ άλλα προέβλεπε τη δημιουργία της ΥΠΑΑΠΕΔ με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των Ε.Δ., που υπολογίζονταν πάντα με του ΥΕΘΑ Π.Καμμένο σε 34 δις ευρώ. 

Για να καμφθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις για τη βάρβαρη αυτή ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση και να χρυσωθεί το χάπι το Υπουργείο Άμυνας και τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την πλήρη στήριξη φυσικά των ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΝΔ-Χρυσή Αυγή-Ένωση Κεντρώων προπαγάνδισαν ότι πρόκειται για ενοικίαση 50-99 ετών!

Να τι προπαγανδίζει το Υπουργείο Άμυνας

«Η αξιοποίηση των ακινήτων , θα γίνει με τουλάχιστον 5% ετήσιο αντάλλαγμα επί της αντικειμενικής αξίας τους, και σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται τη μεταβίβαση της κυριότητας τους, καθώς σκοπός είναι ο διαρκής χαρακτήρας των οικονομικών εισροών που θα προκύπτουν και όχι η εφάπαξ αξιοποίηση τους και η περαιτέρω απογύμνωση των Ταμείων από τα περιουσιακά τους στοιχεία».

Μάλιστα για να στηθεί αυτό το χακί real estate συγκροτήθηκε ομάδα που έχει επικεφαλής έναν επιχειρηματία, τον Γιώργο Ζησιμάτο και έχει στελεχωθεί από ανθρώπους εξειδικευμένους στον χώρο.
Η βασική ιδέα του “χακί real estate” είναι ότι δεν πωλείται τίποτα αλλά όλα όσα μπορούν να αποδώσουν νοικιάζονται. Αυτά λέει η προπαγάνδα…
Την λειτουργία λοιπόν των Ενόπλων Δυνάμεων με όρους Αγοράς και την επέλαση τοιυ Νεοφιλελευθερισμού αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες. 
Ότι δεν πρόκειται για ένα καπρίτσιο των ΑΝΕΛ, αλλά για επιλογή επιβολής των όρων του ολοκληρωτικού καπιταλισμού από τα πρώην εθνικοαπελευθερωτικά αντιμνημονιακά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την πλήρη στήριξη ολόκληρου του αστικού κατεστημένου που χυμάει να αρπάξει «τα ασημικά του δημοσίου», περιγράφεται αναλυτικά στην ανακοίνωση μας: 
 
Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ   http://diktiospartakos.blogspot.gr
 
Εκεί μεταξύ άλλων περιγράφουμε όχι μόνο την εμπλοκή των φαντάρων, αλλά κυρίως αποκαλύπτουμε το πόσο εχθρικές είναι αυτές οι κυβερνητικές επιλογές για την εργαζόμενη πλειοψηφία, πόσο άθλιες μεθοδεύσεις ξεδιπλώνονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, οι Έλληνες και ξένου επενδυτές!  
ζ. Εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ από τη νεο- σύστατη Υπηρεσία Αξιοποίησης της Και Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.). Συγχρόνως, επαναπροσδιορίζεται η διατήρηση ή μη των επιταγμένων από τη ΣΥ εκτάσεων.
Η κυβέρνηση θα βασιστεί και πάλι στη δωρεάν εργασία των φαντάρων που σχεδιάζεται να επανδρώσουν το νέο χακί ΤΑΥΠΕΔ: αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών, δικηγόρους, οικονομολόγους κλπ. Αν επομένως ο νόμος για τη θητεία εισάγει την πιο οργανωμένη και εκτεταμένη εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων και διαμέσου του εθελοντισμού και της μοριοδότησης την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων για να εξασφαλίσουν μόρια για την συμμετοχή τους από καλύτερη αφετηρία σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, διασπώντας την εργατική τάξη και εντείνοντας τους καθημερινούς εμφυλίους για μια θέση εργασίας περιορισμένου χρόνου. Το χακί ΤΑΥΠΕΔ έρχεται να ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο τα φιλέτα γης και εκατοντάδες νησιά στο βωμό της κερδοφορίας της τουριστικής βιομηχανίας, χρησιμοποιώντας τη ΜΟΜΑ ως μηχανισμό για να καμφθούν όλες οι αντιστάσεις.  Την ίδια μέρα λοιπόν που χάριζαν το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» στον Λάτση, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επέλεξε να αναδείξει τον άλλο πυλώνα του άγριου ξεπουλήματος, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη ΜΟΜΑ, αποκαλύπτοντας ότι τα τουριστικά μεγαθήρια  θα χαρακτηρίζονται ως «οχυρά» και θα κατασκευάζονται από τη ΜΟΜΑ, για να μην απαιτούνται διάφορες εγκρίσεις. Αυτά υποσχέθηκε ο Πάνος Κάμμενος, μιλώντας πρόσφατα στο ΕΒΕΑ"!
Η τελευταία γραμμή άμυνας του ηγέτη των ΑΝΕΛ και της κυβέρνησης είναι να προβάλλει την άρνηση των Δανειστών στο ξεπούλημα του χακί ΤΑΥΠΕΔ, διαδίδοντας ότι θέλουν αυτοί να διαχειριστούν και καρπωθούν τα κέρδη από την εκποίηση, συγγνώμη από την ενοικίαση για 99 χρόνια!
Κάτω λοιπόν τα χέρια αδίστακτοι δανειστές από την "εθνική μας ανεξαρτησία", κάτω τα χέρια από την "εδαφική μας ακεραιότητα", σπιθαμή αυτής της γης δεν πρόκειται να πουληθεί, συγγνώμη ενοικιαστεί για 99 χρόνια από εσάς... Μόνο από τον Τσίπρα, Καμμένο, Ζησιμάτο!
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλεί σε "εθνική ενότητα" για την υπεράσπιση της "Λαϊκής Κυριαρχίας", ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να ξεπουλήσει τα πάντα, έχοντας βεβαίως πρώτα εκμεταλλευτεί εργασιακά τους φαντάρους και κοροϊδέψει τον λαό μας!       
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΤΩΝ Ε.Ε.-ΔΝΤ, ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ    
Εμείς καλούμε το εργατικό κίνημα, τους επιστημονικούς φορείς, τις οικολογικές κινήσεις και τα κινήματα πόλης, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις Κινήσεις Ανέργων  για να συγκροτήσουμε ένα πλατύ αγωνιστικό Μέτωπο με στόχο να μπλοκάρουμε τη βάρβαρη ταξική επίθεση που ντύθηκε στα χακί και το τεράστιο ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε όλα αυτά και να παλέψουμε όλοι μαζί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.  
Ο Αγώνας ενάντια στα βίαια αντεργατικά μέτρα και την ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση-καταστροφή του περιβάλλοντος, ενάντια στις αγορές όπλων και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ και τις συμμαχίες με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ αλλά και τους δικτάτορες της Αιγύπτου, ενάντια στο κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, τον εθνικισμό και το φασισμό, είναι Αλληλένδετος.    
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  
diktiospartakos.blogspot.com

ΚΑΠΟΙΑ ΣΑΙΤ ΓΡΑΦΟΥΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ "ΕΦΥΓΕ" Ο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ ΣΧΟΛΙΟ: Ε.Δ.Ο fyllokaiftero1.blogspot.com: ΚΑΠΟΙΑ ΣΑΙΤ ΓΡΑΦΟΥΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ "ΕΦΥΓΕ" Ο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ


Σε πολιτική κατάθλιψη ο Τσίπρας: Έτοιμος για την απονενοημένη κίνηση





Τι σκέφτεται ο Τσίπρας καθώς το Μαξίμου βυθίζεται σε πολιτική κατάθλιψη και ο Ομπάμα αποτελεί πια μακρινό παρελθόν;

Στην απονενοημένη κίνηση των πρόωρων εκλογών εξετάζει να επανέλθει ο Τσίπρας για να αλλάξει το κλίμα.

Το σύνδρομο Ομπάμα έχει χτυπήσει για τα καλά τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Το Μαξίμου επιχειρεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την παρουσία του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα, για να τονώσει την αισιοδοξία των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, τα οποία το τελευταίο διάστημα είχαν πέσει σε κατάθλιψη εξαιτίας των αποτελεσμάτων που εμφανίζουν σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η επικοινωνία από μόνη της και οι ενέσεις αισιοδοξίας μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα.

Γιατί όπως τους προειδοποίησε μια παλιά καραβάνα η επικοινωνία σπάνια έχει σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Ο Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του επιχειρούν από τώρα να χαράξουν τακτική στρατηγική και επικοινωνιακή διαχείριση για το επίμαχο ζήτημα των αποφάσεων για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Για το Μαξίμου το καλό σενάριο προβλέπει τολμηρές αποφάσεις για δραστική μείωση του δημόσιου χρέους.

Δείτε περισσότερα: http://www.fimes.gr/

Ο Στεφανόπουλος μπορεί να ήταν καλός άνθρωπος αλλά ως Πρόεδρος δεν αντέδρασε σε κανένα από τα εγκλήματα του Σημίτη




Ηταν απλά ένας Πρόεδρος που δεν αντέδρασε σε κανένα από τα εγκλήματα του Σημίτη! 
Εγκλήματα που μας οδήγησαν στο σημείο που είμαστε σήμερα! 
Θα μου πείτε ήταν άτυχος μιας και συνέπεσε με την εγκληματική διακυβέρνηση ενός ανθρώπου που δυστυχώς κυκλοφορεί ακόμα ανάμεσά μας!
 
 
 
  ΣΧΟΛΙΟ
 
Μήπως τελικά, έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων και των πράξεων;
Μήπως αρκεί το γεγονός ότι "δεν έφαγε, όπως όλοι οι άλλοι", για να ξεχάσουμε ότι με την σιωπή και την μη αντίδρασή του, επικύρωσε ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ;;;
Μήπως να ξεχάσουμε ότι αυτά ακριβώς τα εγκλήματα του Σημίτη, οδήγησαν την Ελλάδα στα Μνημόνια;;;;
 
ΛΥΠΑΜΑΙ! ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή


Γιώργος Αδαλής
Για τον Κωστή Στεφανόπουλο ας είναι αλαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει! Αλλά μέχρι εκεί! 
 
Δεν είναι ο καλύτερος Πρόεδρος της χώρας όπως λένε σήμερα οι γνωστοί γλύφτες του "Συστήματος"! 
 
Και δεν είναι γιατί ξεκίνησε από τα άκρα της Δεξιάς και παραλίγο να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ! 
 
Και πως είναι δυνατόν να είναι κάποιος ο καλύτερος Πρόεδρος όταν επί των ημερών του έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή "ρευστού" πλούτου, και δεν προέβαλε καμία αντίσταση! 
Ομιλώ για το μέγα σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου!

Πως είναι δυνατόν να έγιναν τα Ιμια και η Ανθελληνική τους διαχείριση από την Κυβέρνηση Σημίτη και να μην ομιλήσει ποτέ γι αυτό;

Πως είναι δυνατόν επί των ημερών του να παραδοθεί ο Οτσαλάν στους Τούρκους και να μην έχει παραιτηθεί από Πρόεδρος!

Επί Προεδρίας του έγινε το μεγαλύτερο πάρτυ με τους Ολυμπιακούς αγώνες και δεν αντέδρασε στο φαγοπότι!

Δεν αντέδρασε στα εγκληματικά swap!

Δεν αντέδρασε στα προγράμματα ""ΑΙΟΛΟΣ" και "ΑΡΙΑΔΝΗ" που δέσμευσαν τη χώρα χειροπόδαρα!
Δεν ήθελα τέτοια μέρα να γράψω όλα αυτά γιατί πραγματικά θεωρώ ότι προέχει η μνήμη ενός νεκρού! 
Αλλά οι παραχαράκτες της ιστορίας μας προκαλούν συστηματικά.

Μπορεί να ήταν ένας καλός άνθρωπος σε γενικές γραμμές ο Κωστής Στεφανόπουλος αλλά δεν ήταν ο καλύτερος Πρόεδρος που είχαμε!

Ηταν απλά ένας Πρόεδρος που δεν αντέδρασε σε κανένα από τα εγκλήματα του Σημίτη! 
Εγκλήματα που μας οδήγησαν στο σημείο που είμαστε σήμερα! 
 
Θα μου πείτε ήταν άτυχος μιας και συνέπεσε με την εγκληματική διακυβέρνηση ενός ανθρώπου που δυστυχώς κυκλοφορεί ακόμα ανάμεσά μας!

Οπως και να έχει πάντως ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει γιατί τουλάχιστον αυτός ... δεν έκλεψε ποτέ ενώ γύρω του γινόταν χαμός από τις μίζες και τις λοβιτούρες!! 
 
Μόνο και μόνο γι αυτό θα τον θυμόμαστε τον Κωστή Στεφανόπουλο! 
 
Αλλά μόνο γι αυτό... να εξηγούμαστε!

 
 
 
 
 
 
Πηγή μέσω : ΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πηγή 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κάποια τοπικά σάιτ Μ.Μ.Ε του διαδικτύου εντελώς αβασάνιστα δημοσιεύσαν ανακοίνωση του Βασίλη Αντωνιάδη η οποία στρεφόταν στην ούσια κατα δημοσιογράφου και κατά της ελευθεροτυπίας και αυτής ακόμη της ελευθερίας του λόγου

του Μανώλη Μάνου

 Με πρόσχημα τα πρωσοπικά δεδομένα ο νεοδιοριστής απο την κυβέρνηση Τσίπρα διοικητής του νοσοκομείου Καστοριάς (πολιτική θέση) Βασίλης Αντωνιάδης εξέδωσε πριν λίγες ημέρες, μια ανακοίνωση με αφορμή σχόλιο στο facebook γνωστού δημοσιογράφου της  Δυτ. Μακεδονίας του Θεόφιλου Παπαδόπουλου (TV FLASH) το οποίο σχόλιο  αφορούσε ασθενή του νοσοκομείου συνοδευόταν απο φωτογραφίες  του ασθενή που τον έδειχναν δεμένο στο κρεβάτι. 

Ανεξάρτητα απο το αν ήταν  αυτό επιστημονικά ορθό δεν μπορεί κανείς να απαγορεύει την κρίση του πολίτη και την δυνατότητα του να σχολιάζει  και μάλιστα απο το facebook εκτός αν πιστεύει ότι είναι εκπρόσωπος του "αριστερού ηγεμόνα"

Οι δημοσιογράφοι οφείλουμε  μια "Ανακοινωση"- Καταγγελία να μην την δημοσιέυουμε αν δεν την διασταυρώσουμε πρώτα ειδικά όταν δεν είναι καταγγελία   απλού πολίτη, αλλα απο άτομο που έχει ;  η είναι πιθανό να έχει πολιτικά κίνητρα,  και πόσο μάλλον όταν αναφέρεται αόριστα με αρχικά ονόματος ( Θ.Π ) όπως αυτό της παρακάτω ανακοίνωσης του νοσοκομείου Καστοριάς  (Έπειτα από την κακόβουλη και παράνομη φωτογράφιση νοσηλευόμενου ασθενούς στην Καρδιολογική κλινική του Γ.Ν.Καστοριάς, κατά τη διαδικασία εξέτασής του με holter, από τον κ. Θ.Π. ο οποίος δημοσιοποίησε χωρίς έγκριση, την φωτογραφία σε διαδικτυακό μέσο, σχολιάζοντας με προσβλητικό και απαξιωτικό συνοδευτικό κείμενο,  κατασυκοφαντώντας την παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου προς τους ασθενείς, αναφέρουμε τα εξής:) 

To fyllokaiftero1.blogspot.com αναδημοσίευσε την εν λόγω ανακοίνωση  και την σχολίασε έντονα απο την πρώτη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας, κάτι που δεν έκαναν  τα άλλα τρία σάιτ της Καστοριάς, τα οποία την είχαν δημοσιεύσει αβασάνιστα- χωρίς σχόλια εγείροντας έτσι θέμα  ελευθερίας λόγου, και τύπου,  και με δική τους ευθύνη.

Το καθεστώς, αυτό πολύ περισσότερο απο προηγούμενα, θέλει να είμαστε παπαγαλάκια εμείς για χάρη του λειτουργήματος της δημοσιγραφίας δεν πρέπει να του κάνουμε την... χάρη.


  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  " ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ "Που έμείς δεν ζήσαμε αλλά έζησαν οι γονείς μας και κάποιοι θέλουν να τις ζήσουμε και εμείς.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 


Βασίλης Αντωνιάδης: Παράνομη φωτογράφιση και συκοφάντηση του Νοσοκομείου Καστοριάς

antoniadhs




Έπειτα από την κακόβουλη και παράνομη φωτογράφιση νοσηλευόμενου ασθενούς στην Καρδιολογική κλινική του Γ.Ν.Καστοριάς, κατά τη διαδικασία εξέτασής του με holter, από τον κ. Θ.Π. ο οποίος δημοσιοποίησε χωρίς έγκριση, την φωτογραφία σε διαδικτυακό μέσο, σχολιάζοντας με προσβλητικό και απαξιωτικό συνοδευτικό κείμενο,  κατασυκοφαντώντας την παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου προς τους ασθενείς, αναφέρουμε τα εξής:
Η εξέταση, γνωμάτευση και θεραπεία των ασθενών, αποτελεί  αποκλειστικό  «προνόμοιο» των ιατρών, βάση Επιστημονικής κατάρτισης και επομένως το να εκφέρει γνώμη ο εκάστοτε διερχόμενος, δεν μπορεί παρά να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο, δόλιους και συκοφαντικούς σκοπούς δυσφήμησης του ιδρύματος.  Το  μηχάνημα καταγραφής του καρδιακού ρυθμού (holter) τοποθετείται (και αυτό αποτελεί πρακτική ανά τον κόσμο) με σταθεροποίηση των ηλεκτροδίων του, προκειμένου να είναι αξιόπιστη, συνεχής και αδιάλειπτη η καταγραφή του καρδιακού ρυθμού, ώστε να είναι δυνατή η εκτίμηση από τον εκάστοτε καρδιολόγο στη συνέχεια. Επομένως, είναι άκρως παράλογο να σχολιάζεται το αισθητικό αποτέλεσμα του ασθενούς κατά την διάρκεια της ως άνω εξέτασης, ενώ εκείνος  αγωνιά για το αποτέλεσμα και την ίασή του.
Η δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όπως αυτό της υγείας και η προσωπική ταυτοποίηση ατόμου, με φωτογραφία, είναι παράνομη και διώκεται   δυνάμει των διατάξεων του Ν.2472/1997  και του ποινικού κώδικα.
Η διαφύλαξη και η υπεράσπιση της ιδιωτικής ζωής του κάθε πολίτη είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, πόσο δε μάλλον ενός ασθενούς εντός του Νοσοκομείου, ο οποίος εν αγνοία του γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης  υστερόβουλων προθέσεων με σκοπό τη δημιουργία ψευδών  εντυπώσεων.
Η προστασία των ασθενών  του ιδρύματος αποτελεί ιερό και επιβεβλημένο καθήκον της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καστοριάς, η οποία δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να επιτρέψει ούτε την ηθική «κακοποίηση» των ασθενών αλλά ούτε και την κακόβουλη συκοφαντική δυσφήμιση ενός ολόκληρου συστήματος, το οποίο παλεύει καθημερινά και ανταποκρίνεται με ζήλο και αυταπάρνηση στις όποιες αντίξοες συνθήκες, διασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες.
Συνακολούθως, επιφυλασσόμαστε ως προς τα  νόμιμα δικαιώματά μας για την προστασία του ιδρύματος άλλα και των ασθενών του Νοσοκομείου μας.
               
                                                                                              ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Στείλτε μας καταγγελίες για την λειτουργία των νιοσοκομείων με απολυτη εχεμύθεια στο μαϊλ: fyllokaiftero@gmail.com

ΒΙΝΤΕΟ: ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ : Τσίπρας Παπανδρέου Βρείτε τις διαφορές

Ο Τσίπρας ''ξεπλένει'' τον Παπανδρέου - Κεντρική Εικόνα

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

         




Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιώργο Παπανδρέου

ΣΟΚ!!! Ανοίγει ο δρόμος για σκυλίσιο κρέας στα ελληνικά σούπερ μάρκετ! -Με αυτήν την "κυβέρνηση" ολα να τα ....περιμένεις

Η επιμονή Κινεζικών εταιρειών για την εισαγωγή σκυλίσιου κρέατος στα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετς φαίνεται να πιάνει τόπο και διόλου απίθανο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κάτι που χαρακτηρίζεται ως φρίκη να αποτελεί καθημερινότητα και στη χώρα μας.

Οι Κινέζοι λοιπόν δεδομένου ότι και οι ίδιοι αλλά και πολλοί άλλοι ασιατικοί λαοί αρέσκονται να γεύονται κρέας σκύλου έχουν προχωρήσει σε σαφή αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιτραπεί η εισαγωγή και εμπορία σκυλίσιου κρέατος και στις χώρες – μέλη της.

Μάλιστα ήδη κυκλοφορεί η είδηση ότι από φέτος το κρέας σκύλου θεωρείται βρώσιμο και εμπορεύσιμο είδος ύστερα από σχετική αίτηση της εταιρείας «Xinshipu Ltd» η οποία δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο.

Μοιάζει λοιπόν περισσότερο από σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα δοθεί το πράσινο φως για την εισαγωγή κατεψυγμένων κρεάτων από εκτροφή σκύλων στην ελεύθερη αγορά σε όλα τα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ και άρα και στα Ελληνικά!

Σημειώνεται ότι οι επιθεωρητές που έχουν δεχθεί την αίτηση της «Xinshipu Ltd», δήλωσαν ότι «δεν είναι παράνομη η πώληση εφόσον τα προϊόντα υπόκεινται σε τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους και θα έχουν τακτική πιστοποίηση».

Ο πιο σημαντικός όμως σύμμαχος των ασιατικών επιχειρήσεων αυτού του είδους είναι η ίδια η Κινεζική κυβέρνηση η οποία για χρόνια τώρα δέχεται την εισαγωγή στην Κίνα ορισμένων ειδών κρέατος όπως το κουνέλι και το άλογο που στη χώρα θεωρούνται ιερά.
Θέτει λοιπόν ζήτημα αμοιβαιότητας για τη διακίνηση κρέατος σκύλου και στην Ευρώπη!






kwloxaneio.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΡΩΜΟΦΑΤΣΑ - ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ


Ο Κώστας Σημίτης για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου


Πως ο Σημίτης κατέστρεψε την Ελλαδα…

Posted by olympiada

simitisΑπό τον Πόρτα – Πόρτα

Το λακωνειζειν εστι πολυτιμον.

Φονέας της Ελλάδος Σημίτης.

Δρχ-ευρω = καταστροφή μιας και οι ισοτιμίες δρχ/ecu και δρχ/ευρώ κλείδωσαν απο τους Γερμανούς οι οποίοι κρατούσαν αιχμάλωτο το ΠΑΣΟΚ

Επι Σημίτη το όλον ΠΑΣΟΚ μας αποκαλούσε ψεκασμενους όταν μιλούσαμε για υδρογονάνθρακες. Εαν βγαζαμε υδρογονάνθρακες σε δραχμή θα δανειζαμε + ζεσταιναμε + κινησαμε την μισή Ευρώπη !!

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ www.newsbomb.gr

Φάκελος: Έλληνες Πολιτικοί - Τα ψέματα και τα σκάνδαλα Σημίτη

Φάκελος: Έλληνες Πολιτικοί - Τα ψέματα και τα σκάνδαλα Σημίτη
Το Newsbomb.gr ανοίγει το φάκελο με τα ανήθικα ψέματα από την εποχή της διακυβέρνησης Σημίτη, μέχρι τις περιόδους του ΓΑΠ, του Σαμαρά, αλλά και των Τσίπρα - Καμμένου. Όλα στη φόρα - Διαβάστε εδώ το 1ο μέρος του Φακέλου

Για πρώτη φορά Μέσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα βγάζει στη φόρα την κοροϊδία των Ελλήνων πολιτικών και ανοίγει το φάκελο με τις ψευδείς υποσχέσεις και τα «μεγάλα λόγια» των ανθρώπων που κυβέρνησαν τη χώρα και υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού.
Κάποτε είχαν ρωτήσει τον Ρόναλντ Ρήγκαν (Πρόεδρος των ΗΠΑ 1981-1989), αν μπορεί ένας ηθοποιός να είναι Πρόεδρος.
«Πώς μπορεί ένας Πρόεδρος να μην είναι ηθοποιός;» ήταν η απάντησή του.
Το ψέμα λοιπόν είναι συνδεδεμένο με την πολιτική στην Ελλάδα, σε όλες τις εποχές.
Το Newsbomb.gr δημοσιεύει σήμερα τα μεγάλα ψέματα του επί οκταετίας πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1996 μέχρι το 2004 και διαδέχθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε στον ελληνικό λαό το αφήγημα του "εκσυγχρονισμού". Εκσυγχρονισμός στις νοοτροπίες, στις δομές στον τρόπο άσκησης πολιτικής.
Ο εκσυγχρονισμός παρουσιάστηκε με την στήριξη των περισσότερων ΜΜΕ της χώρας ως μια "μάχη" κατά του λαϊκισμού, ωστόσο η πραγματικότητα διέψευσε τον επί οκτώ χρόνια πρωθυπουργό.
Ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου ή στην πολιτική ζωή δεν έγιναν. Νοοτροπίες δεν άλλαξαν, ενώ κατά τη διάρκεια της 8ετίας Σημίτη ξέσπασαν ή ξεκίνησαν πολύ μεγάλα σκάνδαλα. Οι φούσκες του Χρηματιστηρίου και το πάρτι στα εξοπλιστικά.
Έργα έγιναν, όπως και Ολυμπιακοί Αγώνες, τους οποίους πληρώσαμε ακριβά, ενώ οι τελευταίοι μήνες Σημίτη στην εξουσία, κάθε άλλο παρά κορύφωση της εκσυγχρονιστικής προσπάθειας μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς ο καθένας προσπαθούσε να αρπάξει ό,τι μπορούσε.
Είναι ο άνθρωπος που επί σειρά ετών διαφήμιζε τον εκσυγχρονισμό του κράτους και αντ' αυτού διόρισε στρατιές δημοσίων υπαλλήλων με κομματικές ταυτότητες του ΠΑΣΟΚ και χωρίς κανένα προσόν.
Παράλληλα μοίρασε εκατοντάδες δημόσια έργα που έμειναν μόνο στις μελέτες, αν και τα λεφτά φαγώθηκαν... από εθνικούς εργολάβους.
Ο κύριος «Ισχυρή Ελλάδα» πέρασε στην ιστορία ως o άνθρωπος της μακέτας, αφού παρουσίαζε προσχέδια έργων που έμειναν ημιτελή.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επί πρωθυπουργίας Σημίτη σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ελλάδα:
• Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου
• Σκάνδαλο εξοπλιστικών προγραμμάτων
• Σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens
Επίσης, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας Σημίτη η Ελλάδα δέχτηκε τρία ισχυρά και κατά πολλούς ανεπανόρθωτα πλήγματα στην εξωτερική πολιτικής της με την υπόθεση των Ιμίων, την παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους με «εμπλοκή» στην υπόθεση και της Ελλάδας, αλλά και την «εξυπηρέτηση» στους... συμμάχους για τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία.
Παράλληλα, η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας κ. Κ. Σημίτη και η Goldman Sachs, συμφώνησαν το περίφημο “currency swap”. Ένα μέρος του χρέους της Ελλάδας, το καταμετρούσαν σε δολάρια και γιεν Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα η είσοδος στην ΟΝΕ, να καθιστούσε απαραίτητη τη μετατροπή τους σε ευρώ.
Η συμφωνία με τη Goldman Sachs, επέτρεψε στην Ελλάδα, να κάνει την μετατροπή με παλαιότερη και όχι τρέχουσα ισοτιμία και να αφαιρεθεί από το ονομαστικό χρέος της χώρας ένα σεβαστό ποσό, ούτως ώστε, το χρέος να εμφανιστεί μειωμένο στα επίπεδα του 60% του ΑΕΠ και ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις του Συμφώνου Σταθερότητος και Ανάπτυξης.
Το όφελος της Goldman Sachs, από την παραπάνω “διευκόλυνση”, σύμφωνα με δική της δήλωση ήταν της τάξης των 2.3 δισ. Για την Ελλάδα, το τελικό κόστος του περιβόητου swap της Goldman Sachs, που έλαβε χώρα επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2001 με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ, θα ανέλθει τελικά στα 16 δισ. ευρώ.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν αναλυτικά τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Σημίτη:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοίγουν… στόματα για τα όργια του Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό

Ανοίγουν… στόματα για τα όργια του Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό

    1. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τα «δικά μας παιδιά», τα στελέχη και τους φίλους της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή της σοσιαλιστικής εξουσίας.
    2. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.
    3. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας.
    4. Ίμια. H "συμφωνία της Μαδρίτης" παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή των Ιμίων. Ο Κώστας Σημίτης λέει την περίφημη και αλησμόνητη φράση «Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους». Όπως αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Λυμπέρης όταν ρώτησε τον ΥΠΕΞ Θεόδωρο Πάγκαλο τι θα πουν στον ελληνικό λαό σχετικά με την απομάκρυνση της σημαίας απʼ τα ελληνικά Ίμια, ο κ. Πάγκαλος απάντησε κυνικά: «Θα πείτε ότι τη σημαία την πήρε ο αέρας!».
    5. Συναίνεση Κώστα Σημίτη – Γιώργου Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας -Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής (βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής των συνόρων στην γειτονιά μας.
    6. Εξοπλιστικά προγράμματα 20 δις ευρώ από την κυβέρνηση Κώστα Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι οι οποίοι επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ήταν τα «μεσάζοντες», οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.
    1. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 λογαριασμοί αυτού του είδους, από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν περισσότεροι από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ).
    2. TOR-M1. Ρωσικά αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς. Πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκατ. δολαρίων και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκατ. δολαρίων.
    3. Τεράστιο φαγοπότι με τα υπερπροβαλλόμενα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε ακόμα βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους... μεγαλοεργολάβους.
    1. Δημόσια έργα. Κατασκευάζονταν δρόμοι καρμανιόλες, αλλά παράλληλα φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων «πράσινων κατασκευαστών», που έπαιρναν όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζαν τα έδιναν ως υπερεργολαβία.
    2. Εθνικό Κτηματολόγιο. Φαγώθηκαν αμέτρητα δισ. επί υπουργίας Λαλιώτη, ενώ πληρώνουμε ακόμα τεράστια πρόστιμα στην ΕΕ για την μη πραγματοποίηση του έργου.
    3. Παράνομες ελληνοποιήσεις με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Το ΠΑΣΟΚ υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, δημιουργώντας «ομογενείς ψηφοφόρους». Η ψήφος τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις εκλογές του 2000 όταν ο Κώστας Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ είχαν πάρει τη νίκη με μόλις μία μονάδα διαφορά από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή.
    4. Υπόθεση Στέγκου. Στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο.
    5. Φόροι: Από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση φορολογίας που έχει γίνει ποτέ από την ίδρυση του κράτους, κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
    1. Αγροτικό Ζήτημα. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες χορηγήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις αυτές όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες "αναδιαρθρώσεις της υπαίθρου" δεν έγιναν ποτέ, αφού το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων απορροφήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι δεν τα δικαιούνταν -απλά ήταν μέλη της "κλαδικής"-, ενώ και όσοι πραγματικά τα δικαιούνταν παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ' άπειρον, με αποτέλεσμα να φαγώνονται τα κονδύλια στα μπουζούκια αντί να επενδύονται στην ανάπτυξη της υπαίθρου, ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις €. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.
    2. Ολυμπιακή αεροπορία. Τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη.
    3. ΑΣΕΠ. Κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες "αποκαταστατικές διατάξεις" του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται και μάλιστα με Σταλινικά ποσοστά, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκατομμύριο "πράσινα" παιδιά...
    4. Διαφθορά. Το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7%-10% και δεν πήρε το έργο. Τελικά την ασφάλεια "κέρδισε" η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικανικής κυβέρνησης) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στον Σημίτη και στον Χρυσοχοΐδη και όχι στους υπουργούς του.
    5. Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).
    6. Ληστρικό σκάνδαλο 1 δις ευρώ στην ΕΑΒ. Οι κυβερνήσεις του κινήματος για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!
  1. Το 2001 το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δισ. έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία: Το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 «τράμπες». Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δισ. Ευρώ.
  2. Η λεηλασία των ταμείων. Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της "Ακρόπολις χρηματιστηριακή", σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά χάθηκαν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ μόνο την περίοδο 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο. Επένδυσαν 5,22 δισ. ευρώ συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δισ. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείμματά τους.
  3. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ. Το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκατ. ευρώ, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. ευρώ.
  4. Εκποίηση 20 τόνων χρυσού από την τράπεζα της Ελλάδος. Όταν οι σύντροφοι του κινήματος δεν άφησαν ούτε κολυμπηθρόξυλο από τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες, σκαρφίστηκαν νέα «κόλπα». Τον Αύγουστο του 2003, όταν οι Έλληνες έβλεπαν το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 1400 μονάδες και τις υπό κατάρρευση σήμερα Morgan Stanley και lechman να δίνουν τιμές για ελληνικές τράπεζες γύρω στα 7(!) ευρώ, ο Σημίτης και το κορυφαίο στέλεχος τότε της ελληνικής οικονομίας, Πάνος Γκαργκάνας, αποφάσισαν με πλήρη μυστικότητα να εκποιήσουν 20 τόνους από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος. Μεταφέροντας εκτός της χώρας την ανάλογη ποσότητα από τα "χρυσά νομίσματα και τα πλακίδια που αγόραζε από τους ιδιώτες", -πρώτη φορά μετά την Γερμανική Κατοχή- επειδή -λένε οι κ.κ. του ΠΑΣΟΚ- "ο χρυσός σ΄ αυτήν την μορφή δεν ήταν εμπορεύσιμος(!)", ... έτσι αποφάσισε να "αναβαθμίσει" ποιοτικά αυτά τα χρυσά νομίσματα και πλακίδια που αγόραζε από το κοινό και να τα μετατρέψει σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών που είναι... εμπορεύσιμες! Το ένα τέταρτο από αυτήν την ποσότητα (20 τόνοι) αποφασίσθηκε να πωληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις που αποφέρουν αποδόσεις από 2 - 4% (!) (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων) έναντι της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό (!) και δεν τίθεται θέμα εκχώρησης του προϊόντος της ρευστοποίησης σε οποιονδήποτε τρίτο, η οποία άλλωστε αποκλείεται και από την ισχύουσα νομοθεσία...".
ΥΓ: Η έρευνα και οι αποκαλύψεις του Newsbomb.gr θα συνεχιστεί για όλους όσους παραπλάνησαν το λαό. Μείνετε συντονισμένοι!

 

Το κάψιμο της σημαίας ο Τόσκας το θεωρεί ασήμαντο " Ηταν μικρά τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο φέτος " είπε


ΚΟΝΤΡΑ Τόσκα με 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ΑΤ Ομόνοιας και τα προσφυγόπουλα

ΤΟΣΚΑΣ:" Ηταν μικρά τα επισόδεια στο Πολυτεχνείο φέτος Είναι θλιβερό για έναν αξιωματικό του στρατού να υποβαθμίζει το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, μόνο και μόνο για να στηρίξει την εγκληματική κατα του λαού "κυβέρνησης " Τσίπρα Καμμένου

Με έναν «κλικ» (δεν) θα σου πάρουν το σπίτι!




Κι από εκεί που οι πλειστηριασμοί …δεν γίνονται παρά μόνο για τους κατέχοντες, όπως έλεγε η κυβέρνηση, τώρα ετοιμάζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ώστε να αποφεύγονται οι κινητοποιήσεις και με ένα «κλικ» να σου παίρνουν το σπίτι. Η απάντηση παραμένει ίδια: Λαϊκοί αγώνες για να μη γίνονται πλειστηριασμοί.

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Realnews σημειώνεται: «ΔΝΤ και Κομισιόν  ζητούν να συμπεριληφθεί σχετική ρύθμιση στη λίστα με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης». Οι δημοπρασίες «θα διενεργούνται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα σχεδιαστεί στα πρότυπα των αντίστοιχων του ΤΑΙΠΕΔ ή του Τειρεσία». Μάλιστα, «οι δανειστές πιέζουν να εκποιηθούν τα ακίνητα 12.000 οφειλετών έως το τέλος του 2017 και επιμένουν να επαναληφθούν οι πλειστηριασμοί που δεν έγιναν φέτος λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων και της αποχής των συμβολαιογράφων», γράφει η εφημερίδα.

Σε δημοσίευμα της η Ημερησία έχει γράψει πως «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, θα γίνονται χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων» και «στη διαδικασία θα μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος και οι προσφορές από του πλειοδότες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά». Η ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί προβλέπονται «στις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν ενεργοποιηθεί». Οι λεπτομέρειες «καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα έπρεπε να είχε εκδοθεί ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέχρι τον Ιούνιο του 2016».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση, «βλέποντας τις εικόνες έντασης που επικρατούν κάθε εβδομάδα στα Ειρηνοδικεία αλλά και μπροστά στο κίνδυνο να απαξιωθεί το μέτρο των πλειστηριασμών, που έχουν σχεδόν «παγώσει» μετά και την αποχή των συμβολαιογράφων, επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα διενεργούνται οι πλειστηριασμοί ακινήτων».

Φυσικά, τη «λύση αυτή προσυπογράφουν και οι τράπεζες, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν εδώ και αρκετό καιρό οι δανειστές. Μάλιστα, το θέμα αυτό βρέθηκε ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων που είχε η ελληνική πλευρά με τους Θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους πλειστηριασμούς ακινήτων προτείνει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Μέσω : ΣΦΗΚΑ - Πηγή: imerodromos.gr

AYTOΣ EINAI Ο ΑΛΒΑΝΟΣ SKERBI BERTI AVDUL ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


15094962_701514050013053_7183228936848286588_n


15094962_701514050013053_7183228936848286588_n

opralapipas.gr

 

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ SKERBI BERTI AVDUL ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΟΤΕ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...

ΟΥΣΤ ΡΕ ΠΕΙΝΑΛΕΟΙ!!! ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΡΕ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ... koraks

oparlapipas