03 Ιουνίου 2016

Γατί τα αρνητικά συναισθήματα μας καταστρέφουν


του Αλέξη Φωτόπουλου



Όταν μέσα μας φωλιάζει ο φόβος και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που πηγάζουν από αυτόν, τότε η ενέργεια που κυκλοφορεί σε μεσημβρινούς (ποταμούς ενέργειας) μέσα μας μπλοκάρεται με αποτέλεσμα το κάθε όργανο που τροφοδοτείται ενέργεια από τον μεσημβρινό που έχέι το μπλοκάρισμα να χάνει την ενέργεια του και να ασθενεί (α-σθένεια έλλειψη σθένους, έλλειψη ενέργειας). Τα αρνητικά συναισθήματα διαμέσου των τσάκρας επιδρούν στον υποθάλαμο και στη συνέχεια στην υπόφυση και επηρεάζουν πλήρως την έγκριση όλων των ορμονών του σώματος μας, όπως προκαλούν την έγκριση χημικών ουσιών όπως της αδρεναλίνης, της κορτιζόλης, της υπερβολικής χοληστερίνης και ινσουλίνης, οι οποίες δηλητηριάζουν όλα τα όργανα του σώματος μας και τα αιμοφόρα αγγεία μας.
Τα αρνητικά συναισθήματα απενεργοποιούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα (διαμέσου του τσάκρα του καρδιακού πλέγματος) και κατ’ αυτό τον τρόπο όλοι οι υιοί και τα μικρόβια, καρκινικά κύτταρα που κυκλοφορούν μέσα μας επιτίθενται στον οργανισμό και τον καταβάλουν. Το κυριότερο όμωςο φόβος, η αμφιβολία, η αγωνία και η ανησυχία μας οδηγούν σε μία αμυντική στάση, η οποία μας παρεμποδίζει την αυθόρμητη ροή της νοημοσύνης και έμπνευσης που δεχόμαστε από την Πηγή μας.
Τα αρνητικά συναισθήματα μας δημιουργούνται όταν αμφιβάλλουμε ότι κάποια ανάγκη μας δεν θα πραγματοποιηθεί ή κυρίως φοβάμαι ότι δεν θα πραγματοποιηθεί.
Το κακό με τους ενήλικες είναι ότι κρατάμε το φόβο, το θυμό, μέσα μας, με αποτέλεσμα να σταματάμε τη ροή της ενέργειας μέσα μας, να στέλνουμε μήνυμα στον υποθάλαμο και στη συνέχεια στην υπόφυση να εκκρίνει υπερβολικά ορισμένες ορμόνες που μας καταστρέφουν την υγεία μας, όπως της κορτιζόλης, αδρεναλίνης, ινσουλίνης, χοληστερίνης ή να προκαλούν τη μείωση της θυροξίνης που καταστρέφει κυριολεκτικά το μεταβολισμό μας. Τα συναισθήματα όπως κι όλες οι ανθρώπινες εκδηλώσεις είναι ενέργεια η οποία πάλλεται σε ορισμένες συχνότητες. Είναι ενέργεια που φουντώνει, εξαπλώνεται και πρέπει να την αφήσουμε να ρέει και να φύγει. Είναι ένα κύμα ενέργειας, το όποιο αν το μπλοκάρουμε με το να το κρατήσουμε μέσα μας, μας κάνει τεράστια ζημιά. Αν δείτε τα παιδιά δεν κρατούν αρνητικά συναισθήματα. Παίζουν, θυμώνουν, έπαθα Σκλήρυνση κατά Πλάκας διότι κράτησα μέσα μου το μίσος, το θυμό, τις ενοχές. Η αρνητική ενέργεια των αρνητικών μου συναισθημάτων διαμέσου του 4ου τσάκρα, του τσάκρα της καρδιάς παραπλάνησαν το ανοσοποιητικό μου σύστημα και το έκαναν να βλέπει τμήματα του σώματος μου, σαν εχθρούς του. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος εθίζεται στα αρνητικά συναισθήματα (ενοχή, φόβο..) με την διαδικασία της εκκρίσεως πεπτιδίων και της εισβολής τους στα κύτταρα μας διαμέσου των ανάλογων υποδοχέων.
O Herbert Benson πρόεδρος του Harvard Medical School’s Mind – Body Medical Institute μας λέει ότι σκέψεις γεμάτες φόβο και stress, οδηγούν σε έγκριση στρεσογόνων ορμονών όπως της νορεπινεφρίνης που εμποδίζουν όλες της φυσικές θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος μας να δράσουν. Μπορεί οι στρεσογόνες αυτές σκέψεις να μην πραγματοποιηθούν ποτέ, αλλά η ζημιά που προκαλούν είναι η ίδια.
Η κύρια όμως ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια όταν κυριαρχούμαστε από αρνητικές σκέψεις, είναι η κορτιζόλη. Σύμφωνα με τον Dr Bruce McEwen διευθυντή νευροενδοκρινολογίας στο Rockefeller University στο New York University, η έκκριση κορτιζόλης φθείρει τον εγκέφαλο, οδηγεί σε ατροφία τα εγκεφαλικά κύτταρα και προκαλεί απώλεια μνήμης. Επίσης αυξάνει την πίεση αλλά και το σάκχαρο στο αίμα, με αποτέλεσμα την αρτηριοσκλήρυνση και την ανάπτυξη καρδιακών ασθενειών. 
Το κυριότερο αρνητικό συναίσθημα είναι ο φόβος. Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε πως αντιδρά το σώμα μας στο φόβο, αντιδρά όπως ακριβώς ένα ελάφι που το κυνηγά να το κατασπαράξει ένα λιοντάρι:
  1. Απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, διότι όλες οι δυνάμεις του σώματος μας πρέπει  να επικεντρωθούν στην πάλη ή στη διαφυγή  διότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι η επισκεύη του σώματος μας, αλλά η επιβίωση. Δεν θα παθαίναμε ποτέ καρκίνο αν το ανοσοποιητικό μας σύστημα  δεν είχε απενεργοποιηθεί από τα αρνητικά μας συναισθήματα. 
  2. Η ροή του αίματος μειώνεται από τον εγκέφαλο, με συνέπεια να μειώνεται η ικανότητα αντίληψης μας. 
  3. ΟΙ κόρες των ματιών μας διαστέλλονται με αποτέλεσμα, αν όμως  διαστέλλονται και συστέλλονται συνεχώς γιατί  είμαστε κυριευμένοι από φόβο,  τότε τα μάτια μας αποκτούν αυξημένη πίεση και τελικά γλαύκωμα. 
  4. Ο θυρεοειδής αδένας ασθενεί, διότι όταν φοβόμαστε σημαίνει ότι κινδυνευουμε να μην έχουμε τροφή,  με αποτέλεσμα ο οργανισμός  μας να μην μεταβολίζει την τροφή μας, αλλά την αποθηκεύει σε λίπος. Τον μεταβολισμό μας τον ρυθμίζει ο θυρεοειδής με την θυροξίνη που εκκρίνει και για μην μεταβολιστεί σε ενέργεια,  ο οργανισμός μας διαταράσσει την λειτουργία του θυρειοειδή.  
  5. Η αναπνοή μας γίνεται έντονη όπως τρέχουμε, με αποτέλεσμα έχουμε δύσπνοια και προβλήμα τα αναπνοής όταν διακατεχόμαστε από θλίψη, βέβαια βαθύτερα η θλίψη είναι φόβος.
  6. Για να ξεφύγουμε θα πρέπει η πίεση του αίματος μας ν' ανέβει, αλλά και η καρδιά μας να κτυπήσει πιό γρήγορα, γι' αυτό η καρδιά μας παθαίνει αρρυθμία, διότι κάθε φορά που διακατεχόμαστε κυρίως από υποσυνείδητο φόβο, πρέπει να χτυπά πίο γρήγορα και μετά να σταματά, το ίδιο και η αυξημένη πίεση του αίματος, που η κύρια αιτία της είναι ο υποσυνείδητος φόβος. 
  7. Έχουμε προβλήματα στο στομάχι και φουσκώματα,  διότι όταν θέλουμε να ξεφύγουμε απενεργοποιείται το πεπτικό σύστημα, το αίμα φεύγει από το στομάχι για να πάει στα άκρα για να διαφύγουμε ή να παλαίψουμε, για να ολοκληρωθεί  η πέψη η φύση έχει προβλέψει να εκκρίνονται περισσότερα γαστρικά υγρά, με αποτέλεσμα να φθείρονται και να δημιουργούνται έλκη στα τοιχώματα του στομάχου.
  8. Πάσχουμε από σπαστική κολίτιδα και συχνοουρία, διότι  ένα ζώο όταν το κυνηγούν,  αδειάζει κόπρανα και ούρα στην προσπάθεια του ν' απαλλαγεί από το πρόσθετο βάρος και να μπορέσει να ξεφύγει από τα δόντια και τα νύχια του λιονταριού. 
  9. Ο ύπνος μας διαταράσσεται,  δίοτι όταν φοβόμαστε εκκρίνεται κορτιζόλη, με αποτέλεσμα η εκκριση της μελατονίνης που μας βοηθά να κοιμηθούμε απενεργοποιείται, η φύση δεν επιτρέπει σ' ένα ζώο  που φοβάται να κοιμηθεί,  δίοτι όταν φοβάται σημαίνει ότι κινδυνεύει να το κατασπαράξουν. Για το λόγο αυτό όταν ξεμπλοκάρουμε τους μεσημβρινούς των νεφρών και της ουροδόχου κύστης που αντιπροσωπεύουν το φόβο, μας βοηθά να κοιμηθούμε, διότι απενεργοποιούμε το φόβο και ταυτόχρονα απενεργοποιούμε και την ορμόνη του φόβου που  είναι η κορτιζόλη. 
  10. Η έκκριση της κορτιζόλης που δημιουργείται από το φόβο, δημιουργεί την έκκριση ινσουλίνης, η γεγονός που καθιστά την ινσουλίνη αναποτελεσματική, διότι εκκρίνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να πάσχει από αντίσταση στην ινσουλίνη που η βασική αιτία του διαβήτη τύπου ΙΙ. 

Ένας ασθενής με Σκλήρυνση κατά πλάκας στην Αμερική συνειδητοποίησε ότι έπαθε αυτή την ασθένεια επειδή ένοιωθε ένα διαρκή φόβο, μια μόνιμη απειλή. Ο διαρκής φόβος του έθετε σε συνεχή συναγερμό τα επινεφρίδια τα οποία ήταν υποχρεωμένα να παράγουν συνεχώς κορτιζόλη και να φθείρουν ανεπανόρθωτα το σώμα του. Περιέγραψε το φόβο του, την διαρκή απειλή που δεχόταν και έθετε σε λειτουργία τα επινεφρίδια, σαν τον συναγερμό που κτυπά όταν η πόρτα παραβιάζεται από διαρρήκτες. Για το σώμα μας, ο φόβος είτε είναι πραγματικός είτε είναι φανταστικός, έχει τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα, την έκκριση της κορτιζόλης.
Όπως μας εξηγεί ο Dr Alex Loyd, τα πάντα ελέγχονται από τον μεταιχμιακό ή συναισθηματικό εγκέφαλο και συγκεκριμένα του υποθάλαμου, οποίος ελέγχει τα εξής: 1ον την αρτηριακή πίεση του αίματος, 2ον την θερμοκρασία του σώματος, 3ον την ρύθμιση των υγρών του σώματος μας δια μέσου της δίψας και της λειτουργίας των νεφρών, 4ον την συσταλτικότητα της μήτρας, 5ον την έκκριση γάλακτος από το στήθος, 6ον την συναισθηματική μας διαδικασία, 7ον την αυξητική ορμόνη, 8ον τα επινεφρίδια, 9ον την ορμόνη του θυρεοειδή αδένα και 10ον την λειτουργία των σεξουαλικών οργάνων.
Η διαδικασία της δημιουργίας κορτιζόλης: ο υποθάλαμος που λαμβάνει σήμα κίνδυνου, διαμέσου του τρίτου ματιού, όταν διακατεχόμαστε από στρες και αρνητικά συναισθήματα, εκκρίνει την ορμόνη CRH (Corticotropin Releasing Hormone), ορμόνη που διεγείρει την υπόφυση για να παράγει την ορμόνη ACTH. Η ορμόνη ACTH (Adrenocorticotropic Hormone), που εκκρίνεται από τον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης, διεγείρει την έκκριση της κορτιζόλης από τα επινεφρίδια.
Σύμφωνα με την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κορτιζόλη αυξάνει το σάκχαρο του αίματος διασπώντας το γλυκογόνο και προωθώντας τη μετατροπή των αμινοξέων σε γλυκόζη στο ήπαρ, διαδικασία που ονομάζεται γλυκονεογένεση. Για το λόγο αυτό η κορτιζόλη είναι μια διαβητογόνος ορμόνη. Από την άλλη πλευρά ενισχύει τον καταβολισμό των πρωτεϊνών. Η μυϊκή μάζα ελαττώνεται, ενώ παρουσιάζεται και οστεοπορωτική δράση. Με την παρουσία της κορτιζόλης, το λίπος έχει την τάση να συγκεντρώνεται στον τράχηλο και τον κορμό. Η κορτιζόλη καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, και κυρίως τα λεμφοκύτταρα, ενώ περιορίζει την εκδήλωση της φλεγμονώδους απάντησης. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται η επιρρέπεια του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις. Λόγω κατακράτησης χλωριούχου νατρίου, αυξάνεται και η αρτηριακή πίεση. Όταν υπάρχει υπερέκκριση κορτιζόλης, μπορεί να παρατηρηθούν ψυχικές διαταραχές. Τέλος, η κορτιζόλη μπορεί να προκαλέσει νέος έλκος στο γαστρεντερικό σύστημα ή να αναζωπυρώσει παλαιό έλκος.
Η πίστη μας , καθώς και τα θετικά συναισθήματα της αγάπης, ευσπλαχνίας, γαλήνης, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αυτοθεραπεία μας. Στο Hearth math Institute στην Αμερική απέδειξαν ότι η πίστη μπορεί να εναρμονίσει τη δύναμη του σώματος και της ψυχής μας με την πρόθεσή μας να θεραπευτούμε. Αναλυτικότερα ανακάλυψαν ότι με τη βαθιά πίστη, το ανοσοποιητικό μας σύστημα παράγει την Ανοσοσφαιρίνη Α (Immunoglobulin A) που καταπολεμά όλους τους ιούς.
Έχει αποδειχθεί ότι άτομα που διαλογίζονται για 5 λεπτά κάθε πρωί, ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, ανεβάζοντας με το διαλογισμό τα επίπεδα της Ανοσοσφαιρίνης Α. Τα θετικά συναισθήματα (αγάπης, ευσπλαχνίας, γαλήνης, γενναιοδωρίας), που καλλιεργούμε με το διαλογισμό, ανεβάζουν τα επίπεδα της Ανοσοσφαιρίνης Α. Αντιθέτως, τα αρνητικά συναισθήματα όπως αυτά του φόβου, του θυμού, του μίσους, που έρχονται στο νου μας, ακόμη και για πέντε λεπτά, είναι ικανά να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα της Ανοσοσφαιρίνης Α και κατά συνέπεια να μειώσουν σημαντικά, αν όχι να απενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. To παν είναι πώς μεταφράζουμε τα γεγονότα. Ο τρόπος που δεχτήκαμε το γεγονός, ο τρόπος που το αντιληφθήκαμε, το ερμηνεύσαμε, το φιλτράραμε, αυτός είναι πάντα που γεννάει τον πόνο μας ή την χαρά μας. Κάθε φορά που κάνουμε θετικές σκέψεις ή ερμηνεύουμε θετικά μια εμπειρία μας ή συναναστροφή με τους συνανθρώπους μας, το ασυνείδητο γράφει Όφελος-Κέρδος. Η θετική ενέργεια που δημιουργείται τροφοδοτεί όλη μας την ύπαρξη, δίνοντάς μας τη δύναμη να επιτύχουμε σ’ ό,τι επιθυμούμε. Αν κάνουμε αρνητικές σκέψεις ή ερμηνεύσουμε αρνητικά μια εμπειρία μας, δημιουργείται αρνητική ενέργεια που μας μπλοκάρει και δεν μας αφήνει να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, αλλά μας δημιουργεί εσωτερική σύγκρουση, η οποία είναι η κύρια αιτία όλων των θεωρουμένων ανιάτων ασθενειών.
Ο Γερμανός γιατρός Ryke Geerd Hamer μας υποστηρίζει ότι καρκίνο παθαίνουμε όταν έχουμε μεγάλη εσωτερική σύγκρουση, όταν η ζωή μας είναι ενάντια στο σκοπό της ψυχής, που εκφράζεται με τα συναισθήματά μας, όταν πάμε εντελώς ενάντια στα συναισθήματά μας. Το μόνο πραγματικό συναίσθημα που υπάρχει είναι η αγάπη και όλα τα συναισθήματα και αρετές που πηγάζουν από αυτή όπως η χαρά, η γαλήνη, η αγαλλίαση, ο ομορφιά, ο ενθουσιασμός, η ελπίδα, η εμπιστοσύνη, η αλληλεγγύη. Όταν διακατεχόμαστε από το φόβο και από τα συναισθήματα που πηγάζουν από αυτόν όπως είναι ο πανικός, ο θυμός, το μίσος, η οργή, η ζήλια, ο φόβος απώλειας, θανάτου, σημαίνει σίγουρα ότι έχουμε κόψει την επικοινωνία, την πρόσβαση με την Πηγή μας, πάμε ενάντια στο σκοπό της ψυχής μας, βιώνουμε εσωτερική σύγκρουση και αργά ή γρήγορα η αρρώστια θα έλθει για να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τη ζωή μας και να έλθουμε στο «σωστό δρόμο». Έχω αναφερθεί ξεκάθαρα στη δομή του εγκεφάλου μας όπου όταν έχουμε αρνητικά συναισθήματα ο μεταιχμιακός ή συναισθηματικός εγκέφαλος δίνει εντολή στον ερπετικό ή αυτόνομο νευρικό σύστημα να μπει σε διαδικασία συναγερμού όπου αυξάνει την πίεση του αίματος τον κτύπο της καρδιάς, την αναπνοή, σφίγγει τα δόντια, εκκρίνει γαστρικά υγρά, δημιουργεί σπαστική κίνηση στο έντερο, σφίγγει τους μυς στον αυχένα και στον ώμο. Σε βαθύτερη βέβαια σύγκρουση παραπλανά το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο αντιλαμβάνεται ότι απειλείται από τα ίδια του τα μέλη και επιτίθεται σε αυτά. Υπάρχουν τόσα αυτοάνοσα νοσήματα, όσα είναι και τα όργανα ή μέρη του σώματός μας. Σε ακόμη βαθύτερη σύγκρουση το άτομο παθαίνει καρκίνο. Όταν απαλλαγούμε από το φόβο, όλα διορθώνονται, όλα πάνε τέλεια μέσα μας.
Το EFT μας βοηθά να απελευθερωθούμε από τα αρνητικά συναισθήματα μας,  μας βοηθά να αλλάξουμε τα περιοριστκά μας πιστεύω και την ψυχολογική αντιστροφή να θέλουμε να είμαστε άρρωστοι και δυστυχισμένοι. Ο φόβος απόρριψης   που μας βάζει σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού, είναι υποσυνείδητός και προέρχεται από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην αμυγδαλή του εγκέφαλού μας (βλέπετε στο γράφημα του εγκεφάλου πιό πάνω) από την σύλληψη μας έως την ηλικία των 5 ετών (κατά την πλειονότητα όμως έως 3 ετών). Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία του φόβου μας αλλά και του θυμού που δημιουργείται από αυτό. Όταν είμαστε μικροί δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την αυστηρότητα, την κριτική, την απουσία των δικών μας. Τότε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές (κριτική, απόρριψη, δυσκολίες στη ζωή) αμέσως φοβόμαστε και μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού. Το υποσυνειδητο δεν έχει κρίση είναι σαν το μικρό παιδί που θέλει να ειναι άρρωστο για να τραβήξει την προσοχή των δικών. Αυτό είναι η ψυχολογική αντιστροφή θέλουμε υποσυνείδητα να είμαστε α΄ρρωστοι και δυστυχισμένοι για να έλξουμε την προσοχή των δικών μας, που νομίζουμε ότι μας απέρριψαν. 
Γιά να απενεργοποιήσουμε την ψυχολογική μας αντιστροφή (την υποσυνείδητη επιθυμία μας να κάνουμε ζημιά στον εαυτό μας για ελξουμε την προσοχή των άλλων)  κάνουμε μαλάξεις στο σημείο (ST 16) πάνω από το στήθος, λέγοντας παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου και να επικεντρώνω την συνείδησή μου στην αγάπη, στο φως, το Χριστό. Είμαι φως, είμαι μια ψυχή γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη, ο φόβος απόρριψης που από παρανόηση του υποσυνειδήτου του υποσυνειδήτου μου, βίωσα μικρός, σκέπασε την ψυχή μου, την απομόνωσε από την Πηγή μου κι έτσι ξεκομμένος βίωνα μέχρι σήμερα, φόβο, θλίψη, θυμό, ανασφάλεια, ενοχές. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ. Κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης και στο θυμό ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε

Ο Γάλλος γιατρός Jean-Jacques Crèvecœur και ο Γερμανός γιατρός Ryke Geerd Hamer μας εξηγούν πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τις εσωτερικές συγκρούσεις:
  1. Το να ξαναμάθουμε λοιπόν να ακούμε τα συναισθήματά μας, να τα αναγνωρίζουμε και να τα δεχόμαστε, να τα ευχαριστούμε μάλιστα που επαγρυπνούν για μας, είναι ένας πρώτος σταθμός για να αποφεύγουμε τις καταστρεπτικές εσωτερικές συγκρούσεις και το στρες. Εάν, επιπλέον, μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με τρόπο κατάλληλο, υπεύθυνα, χωρίς να αποδίδουμε στους άλλους την ευθύνη, θα μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξαναβρούμε την ισορροπία μας.
  2. Να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Να τολμάμε τις αντιπαραθέσεις, με σεβασμό στους άλλους : πόσες φορές, σε δύσκολες, τεταμένες, δυσάρεστες καταστάσεις, δεν συνέβη να μην τολμήσουμε να πούμε τα πράγματα στον άλλο, με σεβασμό, αλλά και σταθερά, με θάρρος ; Πόσες φορές δεν κατάπιαμε τα λόγια μας από φόβο μην προκαλέσουμε σύγκρουση ; Φοβόμαστε συχνά να πούμε δυσάρεστα πράγματα, επειδή πιστεύουμε ότι είναι προτιμότερο να διατηρούμε την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Όμως αυτή η ειρήνη είναι απατηλή, αφού μέσα μας μπορεί να γεννιέται ένα ισχυρό βίαιο συναίσθημα. Όμως, μην λέγοντας τίποτα, αυξάνουμε την αίσθηση απογοήτευσης και μνησικακίας μέσα μας, μέχρι που η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Τότε, είτε ξεσπάμε βίαια πάνω στον άλλο, οπότε συμβαίνει αυτή η σύγκρουση και η ρήξη που ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε, είτε καταπίνουμε τα συναισθήματά μας για άλλη μια φορά, και τότε συμβαίνει ο καρκίνος ή η οξεία ασθένεια, που μας καλεί να εξετάσουμε προσεχτικά την ανισορροπία που έχουμε δημιουργήσει ... Το να τολμάμε τη σύγκρουση, είναι το να μάθουμε να μιλάμε για τα πράγματα που μας ενοχλούν, ήρεμα, χωρίς υπεκφυγές. Το να μάθουμε να εκφράζουμε με ειλικρίνεια το τι μας συμβαίνει, είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους.
  3. Να συγχωρούμε, όχι, να συγχωρήσουμε τον άλλο για το κακό που μπορεί να μας έχει κάνει, αλλά να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για τον πόνο που δεχτήκαμε να ζήσουμε τόσο καιρό, μέχρις ότου χαλαρώσουμε, μέχρις ότου εκφράσουμε στον άλλο τις ανάγκες και τα συναισθήματά μας, μέχρις ότου τολμήσουμε την αντιπαράθεση, μέχρις ότου, επιτέλους, αναγνωρίσουμε και δεχτούμε την πραγματικότητα, μέχρις ότου κλείσουμε τις εκκρεμότητές μας.
 Όσο και αν μας εκπλήσσει, υπεύθυνοι για τα σοκ, τις εσωτερικές συγκρούσεις, το στρες μας, δεν είναι ποτέ οι άλλοι, ούτε τα γεγονότα.To παν είναι πως μεταφράζουμε τα γεγονότα. Ο τρόπος που δεχτήκαμε το γεγονός, ο τρόπος που το αντιληφθήκαμε, το ερμηνεύσαμε, το φιλτράραμε, αυτός είναι πάντα που γεννάει τον πόνο μας ή την χαρά μας. Η ασθένεια δεν είναι μοιραία, δεν συμβαίνει ποτέ τυχαία. Που θέλει να πει, ότι αλλάζοντας τις συνήθειες συμπεριφοράς μας, τους τρόπους σκέψης μας, τη συναισθηματική ζωή μας, μπορούμε να εξαλείψουμε οριστικά την επήρεια των ασθενειών πάνω μας. Τελικά αν κάπου «πέσαμε έξω» με πολλή αγάπη, χιούμορ και ταπεινότητα, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον εαυτό μας για την ηλιθιότητά μας και να μας συγχωρήσουμε για το κακό που μας κάναμε.
Ο ολιστικός γιατρός Dr Bradley Nelson στο βιβλίο του «The Emotion Code» μας εξηγεί ξεκάθαρα ότι όλες οι ασθένειες προέρχονται από παγιδευμένα συναισθήματα. Ονομάζει τη μέθοδο απαλλαγής των αρνητικών συναισθημάτων «Future Medicine» δηλαδή ιατρική του μέλλοντος. Εξετάζοντας την αρχαία Κινέζική ιατρική που η κύρια αιτία όλων των ασθενειών είναι ανισορροπία της ενέργειας στο σώμα μας, εφάρμοσε την τεχνική του «The Emotion Code», όπου διαπίστωσε ότι η κύρια αιτία στις παρακάτω ασθένειες ήταν τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα και θεράπευσε τα περισσότερα από αυτά όπως: αλλεργίες, άσθμα, ισχίο, πόνο στη μέση, στα γόνατα, στις αρθρώσεις, στον αυχένα, στην κοιλιακή χώρα, στους ώμους, στο στήθος, στα μάτια, προβλήματα στον καρπικό σωλήνα, ινομυώματα, χρόνια κόπωση, καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, Λύκο, καούρες, διαβήτη, νόσο του Chron, δυσκοιλιότητα, σπαστική κολίτιδα, κατάθλιψη, υποθυρεοειδισμό, ίλιγγο, ημικρανίες, αϋπνίες, κρίσεις πανικού, φοβίες, δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, Parkinson, προβλήματα ακμής σε μεγαλύτερες ηλικίες, υπογλυκαιμία, αδυναμία.
Ελευθερώνοντας το σώμα μας από τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα του δίνουμε την ευκαιρία να αυτοθεραπευτεί, διότι όπως έχουμε αναφέρει, τα αρνητικά συναισθήματα απενεργοποιών το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και το παραπλανούν έτσι ώστε να θεωρήσει εχθρούς διάφορά σημεία ή όργανα του σώματος, να επιτεθεί και να μας δημιουργήσει όλες τις φλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα που προαναφέραμε.  Τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα είναι η κύρια αιτία για όλους τους πόνους που υποφέρουν οι άνθρωποι σήμερα με κυρίαρχο τον πονοκέφαλο, τον πόνο στον αυχένα (που βρίσκεται ο ερπετικός εγκέφαλος) τον πόνο στη μέση. Τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα προκαλούν ανησυχίες, κατάθλιψη, αϋπνίες.
Τι είναι τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα; Είναι ενέργεια που παγιδεύεται στο σώμα μας, όταν έχουμε βιώσει έντονο θυμό, θλίψη, ενοχές, ζήλια. Το σώμα μας έχει πολύ μεγαλύτερη σοφία από το νου μας, θυμάται τα πάντα, βασίζεται στα δεδομένα του υποσυνειδήτου, όπου έχουν καταγραφεί τα πάντα. Πολλοί έχουν ξεχάσει το θυμό που είχαν για κάποιο πρόσωπο, όταν όμως εστιάσουν την προσοχή τους στο πρόσωπο και στο περιστατικό που τους δημιούργησε θυμό και τους κτυπήσουμε κάτω από το στήθος στο δεξί μέρος που είναι πάνω από το συκώτι ή και στο αριστερό που ξεκινά ο μεσημβρινός του συκωτιού, το σημείο αυτό πονά και πονά έως ότου βγάλουν, απεγκλωβίσουν την ενέργεια του θυμού που έχει εγκλωβιστεί σε αυτό το σημείο.
Κάθε αρνητικό συναίσθημα βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος μας και δονείται με μια ιδιαίτερη συχνότητα, τα πάντα άλλωστε στο Σύμπαν είναι ενέργεια που δονούνται σε μία ορισμένη συχνότητα. Ενώ δονούνται με την συγκεκριμένη συχνότητα την μεταδίδουν και στους ιστούς που βρίσκονται γύρω από αυτά τα όργανα. Τα αρνητικά συναισθήματα δονούνται με κατώτερες συχνότητες , ενώ τα θετικά με ανώτερες. Όταν έχουμε παγιδευμένα συναισθήματα, έλκουμε συνεχώς τα συναισθήματα αυτά, έλκουμε πρόσωπα και καταστάσεις που θα μας δημιουργήσουν αυτά τα συναισθήματα. Αυτό γίνεται γιατί τα αρνητικά συναισθήματα είναι ενέργεια που πάλλεται και μεταδίδεται στους ιστούς τους σώματος, όταν έχουμε θυμό μέσα μας, θυμώνουμε γρήγορα με κάθε κατάσταση διότι ήδη το σώμα μας δονείται συνεχώς στη συχνότητα του θυμού. Άλλωστε στο Σύμπαν έλκουμε αυτό στο οποίο επικεντρώνουμε τη συνείδηση μας. Όταν έχουμε μέσα μας θυμό, επικεντρώνουμε τη συνείδησή μας στο θυμό και τα κύτταρά μας είναι γεμάτα υποδοχείς θυμού, ο εγκέφαλο μας είναι γεμάτος νευρωνικά δίκτυα θυμού.
O χάρτηςτουEmotion Code τουBradley Nelson:
Πρόβλημα στο λεπτό έντερο ή στην καρδιά από εγκατάλειψη, απιστία, χαμό, έλλειψη αγάπης.
Πρόβλημα στη σπλήνα ή στο στομάχι, από ανησυχία, απελπισία, αηδία, νευρικότητα.
Πρόβλημα στο πνευμόνι ή στο παχύ έντερο από κλάμα, αποθάρρυνση, απόρριψη, θλίψη, πόνο. Πρόβλημα στο συκώτι και στη χολή, από θυμό, πικρία, ενοχή, μίσος, μνησικακία., πανικό, κατάθλιψη.
Πρόβλημα στο νεφρά ή στην κύστη από κατάκριση, τρόμο, φόβο.
Πρόβλημα στους αδένες και σεξουαλικά όργανα, από ταπείνωση, ζήλια, πόθο, καταπίεση.

Σύμφωνα με τον χάρτη της συνειδητότητας του διδάκτωρ ψυχιατρικής David R. Hawkins όλα τα αρνητικά πεδία της συνειδητότητας κάτω από 200, δημιουργούν κατάθλιψη, προέρχονται από την πεποίθηση ότι η Πηγή της ευτυχίας μας ευρίσκεται έξω από μας ή ότι έχουμε κάτι κακό μέσα μας ή έχουμε κάνει κάτι κακό και δεν αξίζουμε να μας αγαπήσουμε, δεν αξίζουμε να βιώνουμε την ενότητα τη χαρά.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με τον χάρτη της συνειδητότητας του David R. Hawkins όλα τα αρνητικά πεδία της συνειδητότητας που πάλλονται κάτω από 200 παλμούς το δευτερόλεπτο έχουν ως εξης: στους 20 έχουμε την ντροπή που θέλουμε να καταργήσουμε τον εαυτόν μας, στους 30 παλμούς είναι οι ενοχές όπου θέλουμε να κάνουμε κακό στον εαυτό μας, στους 50 απάθεια όπου καταδικάζουμε συνεχώς τον εαυτό μας, στους 75 νοιώθουμε θλίψη, στους 100 νοιώθουμε ανησυχία και έντονο φόβο, ανησυχία, στους 125 νοιώθουμε στέρηση ανεκπλήρωτη επιθυμία, στους 150 θυμός, μίσος και 175 αδιαφορία, αρρωστημένη περηφάνια.


Συμπέρασμα: Τα αρνητικά μας συναισθήματα είναι η κύρια αιτία όλων των ασθενειών, της φτώχειας και της μιζέριας που βιώνουμε στη ζωή μας. Θέτουν τον ερπετικό μας εγκέφαλο σε συναγερμό με αποτέλεσμα την έγκριση όλων των ορμονών του σώματος μας, όπως προκαλούν την έγκριση χημικών ουσιών όπως της αδρεναλίνης, της κορτιζόλης, της υπερβολικής χοληστερίνης και ινσουλίνης, οι οποίες καταστρέφουν τα κυριότερα όργανα του σώματος μας και τα αιμοφόρα αγγεία μας. Επίσης ο συναγερμός αυτός απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό και το πεπτικό μας σύστημα. Διαμέσου δε του τσάκρα της καρδιάς παραπλανά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προκαλεί όλες τις αυτοάνοσες ασθένειες. Όταν τα αρνητικά συναισθήματα είναι ισχυρά, παγιδεύονται μόνιμα στο σώμα μας σε συγκεκριμένα όργανα, ανάλογα με το συναίσθημα και προκαλούν κατώτερες δονήσεις που έλκουν αρνητικά πρόσωπα και καταστάσεις στη ζωή μας. Ο φόβος μας στην πλειονότητα είναι υποσυνείδητος, ο οποίος προέρχεται από τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην αμυγδαλή του εγκεφάλου μας από την σύλληψη μας έως την ηλικία των 5 ετών (κατά την πλειονότητα όμως έως 3 ετών). Ο φόβος απόρριψης είναι η κύρια αιτία του φόβου μας αλλά και του θυμού που δημιουργείται από αυτό. Όταν είμαστε μικροί δεν έχουμε δημιουργήσει πνευματικό εγκέφαλο και λαμβάνουμε για πραγματικότητα ότι βλέπουμε, κατ’ αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε για απόρριψη την διαμάχη, την αυστηρότητα, την κριτική, την απουσία των δικών μας. Τότε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές (κριτική, απόρριψη, δυσκολίες στη ζωή) αμέσως φοβόμαστε και μπαίνουμε σε συναγερμό με τη διαδικασία του θυμού. Οι συνέπειες για παράδειγμα του θυμού είναι τραγικές για το σώμα απενεργοποιούμε και παραπλανούμε το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα. Η κύρια αιτία των αυτοάνοσων νοσημάτων (σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Αλτσχάιμερ, Άσθμα, Πάρκινσον, Hashimoto, φλεγμονή στο έντερο, αρθρίτιδες, ψωρίαση, λεύκη, λύκος) είναι ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα παραπλανιέται όταν θυμώνουμε και επιτίθεται στον ίδιο τον οργανισμό μας. Με το θυμό μπλοκάρεται ο μεσημβρινός της χολής με αποτέλεσμα η ενέργεια να μην πηγαίνει στη χολή και να δημιουργούνται πέτρες. Όλα τα προβλήματα στον αυχένα, πονοκέφαλος, στους οσφυϊκούς και ιερούς σπονδύλους στη μέση, στο ισχίο οφείλονται σε μπλοκάρισμα του μεσημβρινού της χολής που δημιουργείται από το θυμό.
Μπλοκάρισμα στο μεσημβρινό του συκωτιού, που προκαλείται από θυμό μας δημιουργεί όλα τα προβλήματα στο ήπαρ (ακόμη και καρκίνο), καθώς πρόβλημα στο θυρεοειδή αδένα, στα ισχία, στα γόνατα κι όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα.
Μπορούμε να απαλλαγούμε από την κατάθλιψη αν μυηθούμε στην αγάπη. Η αγάπη είναι μέσα σε κάθε άνθρωπο, αλλά χρειάζεται να μυηθεί σε αυτή για να μπορεί να αγαπά και να αγαπιέται.


Μπορούμε όμως να ξαναγεννηθούμε να πετάξουμε από υγεία και χαρά:
1. Αν μυηθούμε στην αγάπη χωρίς όρους, εκεί μπορώ να σας βοηθήσω, στα σεμινάρια μου, ή κι από μακριά παρακολουθώντας τις εκπομπές μου, βλέπετε στα μάτια μου την αγάπη χωρίς όρους, βλέπετε στα μάτια μου τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε.
2. Αν συμμετέχουμε στα μυστήρια και τις τελετές της θρησκείας μας, αν συγχωρούμε τον εαυτόν μας και τους συνανθρώπους μας, ακολουθούμε το Λόγο του Κύριου, ταπεινώνουμε, μειώνουμε το εγώ μας, που είναι το εμπόδιο που μας κόβει την πρόσβαση με την Πηγή, βοηθούμε τους συνανθρώπους μας και όλα τα όντα του σύμπαντος και προσευχόμαστε συνεχώς.
3. Αν απενεργοποιήσουμε την ενέργεια από τα αρνητικά μας συναισθήματα που έχουν συσσωρευτεί μέσα μας, τα οποία δονούνται σε χαμηλές συχνότητες με αποτέλεσμα να μην μας επιτρέπουν να βιώσουμε την αγάπη, η οποία δονείται σε υψηλές δονήσεις.
4. Αν επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας, και έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε αυτό με τα Cds που υπάρχουν στα βιβλία μου και υπάρχουν χιλιάδες που το έχουν πετύχει.
Είμαι δίπλα σας να σας μυήσω στην αγάπη και να βοηθήσω να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα και τα περιοριστικά πιστεύω, που είναι τα βαρίδια που μας εμποδίζουν τη ζωή. Με τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» τα οποία σας αλλάζουν πραγματικά τη ζωή, στα βιβλία αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων όπως: Ξεμπλοκάρισμα μεσημβρινών, EFT, Healing Code, Emotional Code Acupressure, ρεφλεξολογία. Με τα cd που έχουν μέσα μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να απαλλαγείτε από όλα τα περιοριστικά πιστεύω, που σας προγραμμάτισαν χωρίς να σας ρωτήσουν όταν είσαστε μικροί. Υπάρχει πλήρης διατροφικός οδηγός για κάθε ασθένεια, για μακροζωία και ευεξία, οδηγός παρασκευής φύτρων.
Μεγάλη βοήθεια επίσης θα λάβετε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μουwww.afotopoulos.gr όπου θα βρείτε πάρα πολλά νέα άρθρα και όλες τις πρόσφατες εκπομπές μου.
Είμαι πάντα δίπλα σας και στη διάθεση σας για να πετάξουμε από υγεία και χαρά.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, και να πετάξετε από υγεία και χαρά, θα μυηθείτε στην αγάπη, θα αντιληφθείτε βιωματικά την απελευθέρωση των αρνητικών συναισθημάτων, την απελευθέρωση από το εγώ και θα συνειδητοποιήσετε την πραγματική, πνευματική, απείρων δυνατοτήτων διάσταση σας.
Με άπειρη, χωρίς όρους αγάπη
Αλέξης Φωτόπουλος
Συγγραφέας - Spiritual Healer
τηλ: 6977349766, 210-3387000, Facebook: Αλέξης Φωτόπουλος ή Alexios Fotopoulos-b, ομάδα: "Έτσι Γίνεται το Θαύμα"
http://www.afotopoulos.gr/


ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ



Ρεπορταζ-Ερευνα | fyllokaiftero
ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ .Μια δικαστικη αποφαση δινει διεξοδο στους ενοικιαστες οικιων και γενικα ακινητων . Ο διοκτητης δεν θα μπορει να σας κανει εξωση εαν πρωτα δεν κανει μειωση της τιμης του ενοικιου . Με βαση σχετικη αποφαση του μονομελους πρωτοδικιου Χαλκιδας, απορριφηκεστο πρόσφατο παρεθλόν...
 Αναδημοσίευση:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ: Η έξωση και η καθυστέρηση στην καταβολή του ενοικίου.

(Του Κωνσταντίνου Κατσανέβα)

Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία ταλανίζει αρκετό κόσμο η αδυναμία έγκαιρης αποπληρωμής του ενοικίου (μισθώματος) είτε της οικίας του, είτε του επαγγελματικού του χώρου. Σε αυτή αυτήν την περίπτωση οικογένειες και μαγαζάτορες του μόχθου, βρίσκονται όμηροι σε δικαστικές διαμάχες αλλά πολύ περισσότερο, σε καθημερινό ψυχολογικό πόλεμο.  Για αυτό θα προσπαθήσουμε δια της παρούσης στήλης να ξεκαθαρίσουμε τα δικαιώματα του ενοικιαστή και τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης των μισθωμάτων ή απόδοσης του μισθίου (έξωση).
Πολλές φορές ο εκμισθωτής στην προσπάθεια του να εισπράξει τα χρήματα του ληξιπρόθεσμου μισθώματος επισκέπτεται και απειλεί ότι θα φέρει την αστυνομία ή θα «εισβάλει» στην οικία και στην επαγγελματική στέγη απαιτώντας την άμεση πληρωμή. Οι ενέργειες αυτές του εκμισθωτή πέραν του ότι είναι καταχρηστικές, είναι και παράνομες. Βάσει του άρθρου 334 του Ποινικού Κώδικα  «όποιος εισέρχεται παράνομα ή παραμένει παρά τη θέληση… στην κατοικία άλλου ή στο χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του… τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.» Μάλιστα είναι νομικά αδιάφορο αν αυτός που επιχειρεί να εισέλθει είναι ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, ή αν ο ενοικιαστής δεν έχει πληρώσει το ενοίκιο ή δεν έχει καν συμβόλαιο! Από την στιγμή διαμένει στην οικία, προστατεύεται από τον νομό σαν να ήταν ο ιδιοκτήτης αυτής. Το ίδιο ισχύει κατά πλάσμα δικαίου και για τους ενοικιαστές επαγγελματικών χώρων.
Συνεπώς καθίσταται σαφές ότι ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί ούτε να εισέλθει στην οικία σου/κατάστημα σου, ούτε να φέρει την αστυνομία, ούτε να φωνασκεί απέξω από την πόρτα σου. Σε αντίθετη περίπτωση έχεις το δικαίωμα να του εξηγήσεις ευγενικά το παράνομο της πράξης του και να ζητήσεις την σύλληψη του από την αστυνομία για παραβίαση οικιακού ασύλου (334 ΠΚ) και απειλή (333 ΠΚ). Η μη πληρωμή του ενοικίου δεν συνιστά ποινικό αδίκημα για να φοβάσαι μην τυχόν συλληφθείς και εσύ. Περαιτέρω έχει παρατηρηθεί πολλές φορές οι ιδιοκτήτες να φέρνουν χωρίς την άδεια του ενοικιαστή υποψήφιους αγοραστές για να πιέσουν τον ενοικιαστή να αποχωρήσει. Ακόμα και εάν έχει οριστεί σχετικά η δυνατότητα  αυτή του ιδιοκτήτη, στο συμφωνητικό μίσθωσης, θα πρέπει να γίνεται μόνο μετά από συνεννόηση με τον ενοικιαστή, και μόνο τις ώρες που τον διευκολύνουν. Είναι αυτονόητο ότι θεωρείται παραβίαση οικιακού ασύλου να έχει ο ιδιοκτήτης δεύτερο ζευγάρι κλειδιών και να εισέρχεται όποτε θέλει στο σπίτι για επιθεώρηση, σε αυτήν την περίπτωση μπορεί ο ενοικιαστής να αλλάξει κλειδαριά.
Ο μόνος τρόπος για να σε διώξει νόμιμα ο ιδιοκτήτης από το σπίτι είναι μόνο με δικαστική απόφαση η οποία σου έχει νόμιμα επιδοθεί και έχουν περάσει 15 ημέρες από την επίδοσή της με δικαστικό επιμελητή. Η δικαστική απόφαση μπορεί να εκδοθεί εναντίων σου, είτε με άσκηση αγωγής  ή με άσκηση διαταγής απόδοσης μισθίου.  Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να σου έχει κοινοποιηθεί η συζήτηση της αγωγής για να παραστείς, ενώ στην δεύτερη, θα πρέπει να σου έχει κοινοποιηθεί σχετικό εξώδικο με δικαστικό επιμελητή. Σε κάθε περίπτωση η όλη δικαστική διαδικασία απαιτεί από την ημέρα άσκησης της αγωγής μέχρι την έκδοση της απόφασης τουλάχιστον 6μήνες με ένα 1 χρόνο, ενώ στην περίπτωση της διαταγής απόδοσης μισθίου φτάνει από τις 30 ημέρες έως τους 2 μήνες.
Η άμυνα του ενοικιαστή στην περίπτωση της αγωγής περιλαμβάνει την άσκηση κατά την διάρκεια της δίκης είτε ενστάσεων συμψηφισμού, ανυπαρξίας οφειλής, κακοπιστίας  κ.ο.κ. είτε  μετά την έκδοση της απόφασης, την άσκηση έφεσης και αναστολής εκτέλεσης. Στην περίπτωση όμως της διαταγής απόδοσης μισθίου που εκδίδεται σε 30 ημέρες από το εξώδικο, η άμυνα περιλαμβάνει την άσκηση ανακοπής μετά την επίδοση της διαταγής και μέσα σε διάστημα 15 ημερών από αυτήν· χρονικό διάστημα που απαγορεύεται η έξωση και δίνεται χρόνος στον ενοικιαστή να ασκήσει τα δικαιώματα του.
Γίνεται κατανοητό ότι η πλέον επίπονη για τον ενοικιαστή διαδικασία είναι η άσκηση εναντίων του, διαταγής απόδοσης μισθίου από τον ιδιοκτήτη.  Και αυτό διότι η διαδικασία έκδοσης απόφασης που διατάσει την έξωση του ενοικιαστή γίνεται πολύ σύντομα (μέσα σε 30ημέρες) σε αντίθεση με την αγωγή που μέχρι να τελεσιδικήσει απαιτεί χρόνια. Ωστόσο στην περίπτωση της διαταγής απόδοσης μισθίου, δίνονται 2 σημαντικά νομικά όπλα άμυνας στην φαρέτρα του ενοικιαστή να ασκήσει εντός 15ημερών από την επίδοση: α) ανακοπή β) αίτηση αναστολής μέχρι την εκδίκαση της ανακοπής. Στην περίπτωση της ανακοπής ορίζεται δικάσιμος συνήθως μετά από  1-3 μήνες και κερδίζει περισσότερο χρόνο ο ενοικιαστής για να βρει νέα οικία.
Στην περίπτωση λοιπόν που έχουμε καθυστερήσει στην καταβολή των ενοικίων, δεν θα πρέπει να πανικοβαλλόμαστε να βρούμε άμεσα νέο χώρο από την άλλη βδομάδα ή μήνα όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης, αλλά θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Εφόσον είναι πολλά τα οφειλόμενα ενοίκια και η καθυστέρηση τους δεν οφείλεται σε δική μας δυστροπία, αλλά σε αντικειμενικούς λόγους πχ οικονομική κρίση, προβλήματα υγείας, καλό θα είναι να προτείνουμε την σύνταξη ενός συμφωνητικού αναγνώρισης της οφειλής εκ των ενοικίων και αποπληρωμής των οφειλόμενων ποσών σε μηνιαίες καταβολές. Εάν και πάλι αδυνατούμε να καταβάλουμε οποιοδήποτε ποσό, θα πρέπει να συμβουλευτούμε Δικηγόρο για την όσο το δυνατόν ομαλότερη έξοδο μας από το ακίνητο και την αποφυγή διαπληκτισμών και δικαστικών εντάσεων.
Στις περιπτώσεις που το ενοίκιο είναι ιδιαίτερα υψηλό μπορούμε να ζητήσουμε από το Δικαστήριο να μειωθεί το ποσό καταβάλουμε ως μίσθωμα. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αποδείξουμε ότι υπάρχει έκτακτη και απρόβλεπτη μεταβολή των συνθηκών (π.χ. μεγάλη πτώση του τζίρου, σημαντική αύξηση της φορολογίας, υποβάθμιση της περιοχής που βρίσκεται το μισθωμένο ακίνητο λόγω αύξησης της εγκληματικότητας, κλείσιμο του δρόμου ή κατάληψη του πεζοδρομίου για μεγάλο χρονικό διάστημα για την εκτέλεση έργων κλπ), η οποία δεν μπορούσε να προβλεφθεί κατά το χρόνο κατάρτισης της μισθωτική σύμβασης.
Η μεταβολή των συνθηκών, θα πρέπει να έχει έντονο και διαρκή χαρακτήρα και να μην είναι απλώς παροδική (π.χ. εποχιακή διακύμανση του τζίρου, κλείσιμο του δρόμου για 5 μέρες για να γίνουν έργα) και άρα εξ αυτού του λόγου να έχει μειωθεί η εμπορική αξία του ακινήτου που μισθώνει αλλά και των γειτονικών ακινήτων. Το Δικαστήριο έχει το δικαίωμα να αναπροσαρμόσει το μίσθωμα στο ύψος που το ίδιο κρίνει σωστό. Δηλαδή, μπορεί εμείς να ζητούμε να μειωθεί το ενοίκιο κατά 30% και το Δικαστήριο να διατάξει τη μείωση του ενοικίου κατά 20% και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.



fyllokaiftero.gr

Θρίαμβος της Ζωής Κωνσταντοπούλου - νίκη για όλους τους Ελληνες:Ο ΟΗΕ καλεί την κυβέρνηση να συμμορφωθεί και να εφαρμόσει τα όσα υπέδειξε η επιτροπή αλήθειας για το χρέος.

 



Έκθεση του ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. για την Ελλάδα, η οποία δεν είδε το φως της δημοσιότητας- καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει την έρευνα για τα γενεσιουργά αίτια της κρίσεως χρέους,
αξιοποιώντας το έργο που άρχισε η «Επιτροπή της Αλήθειας για το Χρέος», προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δικαστική και διοικητική λογοδοσία των κυβερνητικών αξιωματούχων και ηγετικών στελεχών του ιδιωτικού τομέα.
Στις εισηγήσεις της προς τους δανειστές, τους καλεί να ελαφρύνουν το χρέος, για την ώθηση κοινωνικά επωφελούς ανάπτυξης με πρόγραμμα επενδύσεων και να βοηθήσουν την Ελλάδα να κλείσει το κενό στο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας.
Τονίζει ότι οι καταστροφικές συνέπειες των μέτρων λιτότητας για τα ανθρώπινα δικαιώματα « δεν είναι το έργο κάποιου αόρατου χεριού, για το οποίο δεν ευθύνονται ούτε κράτη ούτε διεθνείς, δημόσιοι, ή ιδιωτικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, εντός και εκτός της Ελλάδος .»

Αποφαίνεται πως η ανευθυνότητα δανειζομένων και δανειστών συνέβαλε σημαντικά στην ελληνική οικονομική κρίση, ότι τα μέτρα λιτότητας εμβάθυναν την κρίση και με την μείωση των δαπανών δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας υπέσκαψαν τα αντίστοιχα ανθρώπινα δικαιώματα.
(Για την παραίνεση προώθησης της έρευνας για το χρέος, υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση, δια του κ. Βούτση, έχει ως γνωστόν καταργήσει την Διεθνή Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος. Την σημαντική πρώτη έκθεσή της Επιτροπής, που είναι συντριπτική και για το ΔΝΤ, η κυβέρνηση Τσίπρα-ΑΝΕΛ όχι μόνο άφησε αναξιοποίητη στις αιματηρές διαπραγματεύσεις της («ματώσαμε») με τους «εταίρους», αλλά -δια του ριζοσπάστη νέου προέδρου της Βουλής- την εξαφάνισε…)
Η διατύπωση της σχετικής υπόδειξης για συνέχιση του έργου διερεύνησης των ευθυνών, υπολαμβάνει ως δεδομένη την ύπαρξη ευθυνών κυβερνητικών και χρηματοπιστωτικών παραγόντων για την κρίση του χρέους της χώρας. Και η κυβερνητική προσπάθεια εξαφάνισης της Επιτροπής της Αλήθειας αποκαλύπτει ενδιαφέρον συγκάλυψης αυτών των ευθυνών, από την παρούσα κυβέρνηση της «αριστεράς και της προόδου». Η οποία συνέστησε –με δεκαπεντάμηνη καθυστέρηση- εξεταστική για σκάνδαλα οπωσδήποτε ελαφρότερα από την εξαθλίωση και υποδούλωση του έθνους.
Η έκθεση του εμπειρογνώμονα καλεί επίσης την κυβέρνηση να επικυρώσει τις Βασικές Αρχές της Διαδικασίας Αναδιάρθρωσης Κρατικού Χρέους, του Ο.Η.Ε. και της Αρχές Κρατικού Δανεισμού, της UNCTAD.
Βαρυσήμαντο κείμενο – ΄Οπλο διαπραγμάτευσης
Η έκθεση είναι ένα κείμενο 45 σελίδων και 11.000 λέξεων, αναπτύσσει τις διαπιστώσεις του απεσταλμένου (τον περασμένο Δεκέμβριο) από το Συμβούλιο του ΟΗΕ εμπειρογνώμονα, από ενημερωτικές συναντήσεις του με υπουργούς, κρατικούς παράγοντες, ανεξάρτητες αρχές, και εκπροσώπους συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων και καταλήγει με συμπεράσματα και εισηγήσεις «προς την κυβέρνηση της Ελλάδος και τους Διεθνείς Δανειστές της».
Αναφέρεται σε ανθρώπινα δικαιώματα, κατοχυρωμένα στο χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, για τα οποία κάτι αορίστως ακούουν κάποτε οι ακροατές του Συνταγματολόγου καθηγητή κ. Κασιμάτη, (όταν σπανίως και αργά τη νύχτα καλείται σε κάποιο «γυαλί»), αλλά οι λεηλατούμενοι και δυναστευόμενοι ΄Ελληνες ούτε υποπτεύονται ότι τους αφορούν, τους ανήκουν και μπορούν να τα διεκδικήσουν.
‘Ίσως αυτό εξηγεί ότι γι’ αυτή την έκθεση δεν βρέθηκε χώρος σε ανταποκρίσεις και σε δελτία ειδήσεων, που μας πληροφορούν και για την αλλαγή πάμπερς στον νέο βλαστό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.
Στα συμπεράσματα, (μετά την «έκφραση λύπης» γιατί δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμιά εκ προοιμίου μελέτη των συνεπειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των τριών οικονομικών προγραμμάτων), προχωρεί σε μια λιτή αλλά συντριπτική καταγραφή των δεδομένων εξαθλίωσης του πληθυσμού, το ένα δέκατο του οποίου έχει περιέλθει σε κατάσταση «έσχατης φτώχιας» και στέρησης των «απολύτως ουσιωδών ελάχιστων επιπέδων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων, τα οποία τα Κράτη οφείλουν να προστατεύουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.»
Επισημαίνει τις βαρύτατες συνέπειες των δραστικών «μεταρρυθμίσεων» για την οικονομία, και σημειώνει ότι οι διαδεδομένες ελπίδες για ιδιωτικές επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη φαίνονται ελάχιστες και πιθανόν ν’ αποδειχθούν ουτοπικές.
Στις εισηγήσεις προς τους δανειστές, η έκθεση:
Εκτός της ελάφρυνσης του χρέους, που αναφέρθηκε παρά πάνω, τους καλεί:
-Να διατυπώσουν οδηγίες για πλήρη εκτίμηση των κοινωνικών επιπτώσεων και συνεπειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των προγραμμάτων προσαρμογής που χρηματοδοτούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και το ESM. Και τον υπολογισμό των απαιτούμενων πόρων για κοινωνική προστασία και της βιωσιμότητας του χρέους.

-Να εξασφαλίσουν την συνοχή στις πολιτικές της Ε.Ε. απέναντι στην κρίση, ώστε να περιλαμβάνουν τη μείωση της ανεργίας, της φτώχιας και της προσβασιμότητας στη δημόσια υγεία, ως μετρήσιμους στόχους του προγράμματος προσαρμογής και να αναφέρουν περιοδικά την πρόοδο.
– Να αυξήσουν περισσότερο τα ευρωπαϊκά προγράμματα υποστήριξης στην Ελλάδα για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού και για κοινωνικά και μέτρα απασχόλησης εντός της χώρας.
-Να χαλαρώσουν τις περικοπές δαπανών του ελληνικού προϋπολογισμού, βοηθώντας την χώρα να ανταποκριθεί στην προσφυγική κρίση και να της παράσχουν ανθρώπινη, τεχνική και οικονομική ενίσχυση για την εξασφάλιση επαρκούς ιατρικής περίθαλψης, διατροφής και στέγασης των προσφύγων.

Στις εισηγήσεις του προς την κυβέρνηση και τους Δανειστές, συνιστά, μεταξύ άλλων:
-Μια διεξοδική εκτίμηση των συνεπειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα του προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής, σε συνεργασία με όλους τους θιγομένους, συμπεριλαμβανομένων της εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Ανεξάρτητης Αρχής και εκπροσώπων της κοινωνίας.

-Την αναβολή της περικοπής δαπανών κοινωνικής περίθαλψης που προβλέπει το τελευταίο Μνημόνιο, μέχρις ότου μείωση της ανεργίας, της φτώχειας και της σοβαρής στέρησης υλικών αγαθών καταστήσουν δυνατή την εφαρμογή μέτρων οικονομίας, χωρίς να υποσκάψουν βασικά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά δικαιώματα.
Στην ελληνική κυβέρνηση, ξεχωριστά, εισηγείται:
-Να εξασφαλίσει την ελληνική ιδιοκτησία των μεταρρυθμιστικών μέτρων, με ακρόαση του κοινού, κοινωνικό διάλογο και με την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με πλήρη σεβασμό στο δικαίωμα της συμμετοχής.
-Μεταρρύθμιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που να προστατεύει τα βασικά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά δικαιώματα κατά την Σύσταση 2012 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.
-Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, που να το καθιστά οικονομικά βιώσιμο και να εξασφαλίζει τους ηλικιωμένους από την φτώχια. Να μελετήσει την εισαγωγή βασικής σύνταξης για όλους, ανώτερης του κατωτέρου μισθού και χρηματοδοτούμενης από φόρο, στην οποία θα προστίθεται η αναλογική προς τις μισθοδοτικές κρατήσεις σύνταξη.
Εισηγείται ακόμη άμεσο κλείσιμο του κενού προστασίας για τους σκληρότερα πληγέντες (περιθωριοποιημένους) πολίτες, την επέκταση σε 24μηνο το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας, την εισαγωγή επιδόματος ενοικίου για οικογένειες ανεπαρκούς εισοδήματος, τον μη αποκλεισμό υπερχρεωμένων πολιτών από την βασική κοινωνική ασφάλιση και άλλα.

* * * * *
Το κείμενο αυτής της έκθεσης εξόφθαλμα επιβάλλεται σε ανάγνωση και μελέτη όχι στο πνευματικά νεκρό πολιτικό πλήρωμα, αλλά στις ευρύτερες ζωντανές δυνάμεις του έθνους, ως αφετηρία σωτήριου ίσως προβληματισμού.
Διαβάστε εδώ 

το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για το Τρίτο Μνημόνιο

Καταγγελία σοκ: Ασθενείς του ΑΧΕΠΑ αγοράζουν οι ίδιοι χειρουργικά υλικά για τις επεμβάσεις τους

 

Δραματικές ελλείψεις σε χειρουργικά υλικά στα νοσοκομεία της χώρας


Καταγγελία σοκ: Ασθενείς του ΑΧΕΠΑ αγοράζουν οι ίδιοι χειρουργικά υλικά για τις επεμβάσεις τους

 

Όσοι δεν έχουν αυτήν την οικονομική δυνατότητα, μπαίνουν σε λίστα αναμονής, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου - ​«Όποιος ασθενής δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει», υπογραμμίζουν

Δραματικές ελλείψεις σε χειρουργικά υλικά καταγράφονται σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν. Χωρίς χρήματα για προμήθειες και συνεπώς χωρίς υλικά για χειρουργικές επεμβάσεις, στην πράξη, οι γιατροί αναγκάζονται να δίνουν προτεραιότητα στις επείγουσες επεμβάσεις, πχ καρδιολογικές, και να βάζουν σε μακρά λίστα αναμονής τους ασθενείς των οποίων η πάθηση μπορεί να... περιμένει.

Είναι ενδεικτική η καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία, οι ασθενείς ενημερώνονται ατύπως ότι αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν μόνοι τους τα υλικά, π.χ. για καρδιολογικές επεμβάςεις, να τα προμηθεύονται ώστε να υποβάλλονται στην επέμβαση.

Όσοι δεν μπορούν να αναλάβουν τη δαπάνη αυτή, ενημερώνονται πως θα μπουν σε λίστα αναμονής του νοσοκομείου, περιμένοντας  τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε προμήθειες υλικού ώστε να δρομολογηθούν τα χειρουργεία τους. Συνήθως πρόκειται για υλικά αξίας έως και 500 ευρώ. Σύμφωνα με το Σωματείο, υπάρχουν ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στις λίστες αναμονής του νοσοκομείου πάνω από ένα έτος.

«Στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που η  ψευτοαριστερή κυβέρνηση σώζει στα λόγια συμβαίνουν τα εξής παράδοξα: Όποιος ασθενής έχει χρήματα σώζεται. ​Όποιος ασθενής δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να απαντήσει στην καταγγελία. 




Πρώτο Θέμα