12 Ιουνίου 2023

Νεα Κατάρρευση άντρα στην Καστοριά στην οδό Βαλαλά αυτήν την φορά (είναι η 10τη σε 5 μήνες) – ΦΩΤΟ


 Με πληροφορία και φωτό :svuranews.gr

Στο νοσοκομείο και ο ξάδερφος του 7χρονου που πέθανε από στρεπτόκοκκο - Νοσηλεύεται με παρόμοια συμπτώματα


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφέρθηκε από την Κοζάνη στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη - «Οι γιατροί τον παρακολουθούν, του δίνουν θεραπεία. Νοσηλεύεται στο μόνος του σε θάλαμο και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο Π. Κετικίδης, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ

 13/06/2023 07:49 πμ

Στο νοσοκομείο και ο ξάδερφος του 7χρονου που πέθανε από στρεπτόκοκκο - Νοσηλεύεται με παρόμοια συμπτώματα (βίντεο)

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Ημαθίας μετά το θάνατο ενός 7χρονου αγοριού από στρεπτόκοκκο. Το αγοράκι ανέβασε υψηλό πυρετό που δεν υποχωρούσε και οι γονείς το μετέφεραν στο νοσοκομείο Νάουσας.

Η υγεία του 7χρονου επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα οι γιατροί να προχωρούν σε δεύτερο γύρο εξετάσεων και στη συνέχεια ζήτησαν τη διακομιδή του 7χρονου σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς και εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει ΜΕΘ Παίδων.

Στο νοσοκομείο και ο ξάδερφος του 7χρονου

Σύμφωνα με το MEGA, το πρωί της Δευτέρας ο ξάδερφος του 7χρονου αγοριού μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από την Κοζάνη στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη. 

Το παιδί, ηλικίας 9 ετών, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με παρόμοια συμπτώματα, με τους γιατρούς να εικάζουν πως πρόκειται για στρεπτόκοκκο.

«Οι γιατροί τον παρακολουθούν, του δίνουν θεραπεία. Νοσηλεύεται μόνος του σε θάλαμο και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο Πέτρος Κετικίδης, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ.

«Η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη»

«Το παιδί ήρθε γύρω στις 4 το απόγευμα. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με συνοδεία ειδικού γιατρού – παιδιάτρου. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Το πήγαν στο χειρουργείο, όπου προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη. Δυστυχώς, η κατάσταση ήταν άσχημη», είπε για τον 7χρονο ο κ. Κετικίδης.

«Το διασωλήνωσαν, οι γιατροί και το προσωπικό έδωσαν μάχη για πέντε ώρες. Έγιναν προσπάθειες να το επαναφέρουν. Χρειαζόταν επειγόντως ΜΕΘ και έπρεπε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο», συμπλήρωσε και τόνισε πως όταν ο 7χρονος έφτασε στο νοσοκομείο Γεννηματάς η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη» συμπλήρωσε.

Ο 7χρονος, όμως, έπαθε ανακοπή και κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή. Οι γονείς του παιδιού κάνουν λόγο για λάθος διάγνωση από τους γιατρούς, ενώ την ίδια στιγμή διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 7χρονου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον έκτο θάνατο παιδιού από στρεπτόκοκκο στη χώρα μας το 2023.

 Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΡΙΟ: 
Ο ΕΟΔΥ για τον θάνατο του επτάχρονου από στρεπτόκοκκο



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΧΟΡΗΓΟΙ


 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott