03 Νοεμβρίου 2017

''ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ'' ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ !! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΨΥΧΡΟΤΕΡΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ !!



''ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ'' ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ !! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΨΥΧΡΟΤΕΡΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ !!


Προγνωστικά στοιχεία από γνωστά μοντέλα πρόβλεψης καιρού θέλουν τον φετινό Νοέμβριο, να ''μοιάζει'' με τον περσινό, όντας ωστόσο λίγο πιο ψυχρό στην διάρκεια του... Να πούμε πως έχουν άδικο ?? Είναι τέλη Οκτώβρη και ήδη έχουμε ανάψει καλοριφέρ και έχουμε βγάλει τα χοντρά ρούχα ακόμα και τα κασκόλ...

Είναι αξιοπερίεργο ότι τα προηγούμενα έτη εκτός του περσινού, είχαμε ζεστό καιρό μέχρι το Δεκέμβρη και ο Χειμώνα περιοριζόταν Γενάρη και Φλεβάρη.. Πέρυσι είχαμε σχεδόν 4 μήνες Χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ, ενώ φαίνεται κάτι αντίστοιχο να γίνεται και φέτος...

Φαίνεται πως ο Νοέμβριος θα μπει με κρύο αρκετό αλλά έλλειψη βροχοπτώσεων.

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα κυλίσει με κρύο καιρό σε  γενικές γραμμές και έλλειψη βροχοπτώσεων το πρώτο πενθήμερο, ωστόσο μετά τις 6-7 του μήνα φαίνονται ορισμένες βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Το δεύτερο και καταλυτικό δεκαήμερο του μήνα, θα κυλίσει με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας, κατά πάσα πιθανότητα.

Το τρίτο και τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα κυλήσει με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια ίσως φτάσουν και σε πεδινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας, πιθανότατα τις τελευταίες ημέρες του μήνα.

Να τονίσουμε πως η παραπάνω πρόβλεψη μας, είναι πρόβλεψη και όχι πρόγνωση και καλό θα ήταν να μην ληφθεί υπόψη. Εκφράζει πιθανότητες και μόνο, για την εξέλιξη του καιρού μέσα στο Νοέμβρη.



Τον «γονάτισε» η κρίση: 60χρονος κρεμάστηκε στο μπαρ του, αφήνοντας ορφανά δύο παιδιά - Τι έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα..

 ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η ΨΕΥΤΟΤΣΙΠΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

Εγραψε στο τελευταίο του σημείωμα..

Τον αυτόχειρα επιχειρηματία βρήκαν κρεμασμένο σήμερα το πρωί φίλοι του, οδηγοί ταξί που κάθε πρωί τα τελευταία χρόνια έπιναν τον καφέ τους μαζί του πριν ξεκινήσουν τη βάρδια τους.
«Γνωρίζαμε ότι είχε χρέη με το μαγαζί και πως προσπαθούσε να τα ρυθμίσει αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Κοιμόταν μέσα στην καφετέρια κάποιες φορές και μας άφηνε την πόρτα ανοιχτή για να πηγαίνουμε να τον ξυπνάμε το πρωί και να μας φτιάχνει καφέ. Σήμερα το πρωί είδα ότι δεν ήταν ανοιχτή η καφετέρια όπως άλλες φορές, πήγα άνοιξα την πόρτα και τον είδα κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος.

Φαινόταν ότι ο Δημήτρης ότι δεν ήταν καλά το τελευταίο καιρό, τον έπνιγαν τα χρέη. Δυστυχώς αφήνει πίσω του δύο νέα παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε μόνος του καθώς είχε μείνει χήρος σε νεαρή ηλικία. Δυστυχώς τον χτύπησε πολύ άσχημα η μοίρα» λέει στο protothema.gr πολύ καλός φίλος του άτυχου επιχειρηματία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού εξηγεί την σκληρή πραγματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματίων και εκφράζει φόβους και για άλλες αυτοχειρίες:
«Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο της αυτοκτονίας γιατί είναι δυσβάσταχτα τα χρέη των ανθρώπων σήμερα», επισήμανε ο δήμαρχος Σύμης , κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και πρόσθεσε:
«Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνει ρύθμιση χρεών στο Δήμο. Μόλις τον είδα , τρόμαξα να τον γνωρίσω γιατί όλοι είχαμε περάσει από την καφετέρια που διατηρούσε.

Είχε αδυνατίσει πάρα πολύ, ήταν προβληματισμένος και πολύ αγχωμένος.

Του είπα να μην στενοχωριέται γιατί όλος ο κόσμος χρωστάει αυτή τη στιγμή, ότι δεν είναι ο μοναδικός. Δυστυχώς όμως βρήκε διέξοδο στην αυτοκτονία.
Τον βρήκαν κρεμασμένο φίλοι του ταξιτζήδες πάνω από τη μπάρα του καταστήματος που διατηρούσε».

Όπως τονίζει ο κ. Παπακαλοδούκας
«Δυστυχώς οι επιχειρηματίες, εδώ, σε αυτά τα μικρά νησιά δεν μπορούν να καλύψουν τα χρέη τους μόνο με τέσσερις μήνες δουλειάς το καλοκαίρι. ΦΠΑ που έχει φτάσει στο 24% αλλά και οι αυστηροί έλεγχοι από την εφορία έχουν γονατίσει τους επιχειρηματίες του νησιού και οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο. Λυπάμαι που το λέω αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ακολουθήσουν κι άλλοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος άνδρας συνόδευσε την οικειοθέλη αποχώρησή του από τη ζωή με ένα σημείωμα επάνω στο οποίο έγραψε: "Σας αγαπώ όλους. Να με συγχωρέσετε για την πράξη μου..."






Τον «γονάτισε» η κρίση: 60χρονος κρεμάστηκε στο μπαρ του, αφήνοντας ορφανά δύο παιδιά - Τι έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα..
Τον «έπνιξαν» τα χρέη.
- Ένας 60χρονος επιχειρηματίας και πατέρας δύο παιδιών από τη Σύμη προστέθηκε στη μακρά λίστα των συνανθρώπων μας που επέλεξαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα οικονομικά χρέη τους.
Με τον πλέον τραγικό τρόπο ο 60χρονος επιχειρηματίας κρεμάστηκε πάνω στη μπάρα του καφέ που διατηρούσε στο όμορφο νησί της Σύμης εξαιτίας των οικονομικών χρεών που δεν μπορούσε πλέον να συντηρήσει


Kυνική ομολογία ΣΥΡΙΖΑ:Γ. Χουλιαράκης: «Φορολογήσαμε συνειδητά τη μεσαία τάξη…»


Γ. Χουλιαράκης: «Φορολογήσαμε συνειδητά τη μεσαία τάξη…»

Στην κυνική ομολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε συνειδητά τη μεσαία τάξη, τους συνεπείς και έντιμους φορολογούμενους αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. 

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του προσχεδίου του Προϋπολογισμού ο κ. Χουλιαράκης ομολόγησε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν η φοροεξόντωση της μεσαίας τάξης για να ενισχυθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα, όσοι διαθέτουν εισοδήματα κάτω από 4.800 ευρώ. Μάλιστα, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση!

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν θα υπάρξει κανένα νέο μέτρο στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού, παρά μόνο όλα όσα προβλέπει το προσχέδιο. Πάντως, ήδη από την Κομισιόν μιλούν για κενό 550 -700 εκατ. ευρώ (0,3%-0,4% του ΑΕΠ) στον προϋπολογισμό του 2018. «Στο τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί δεν θα προστεθεί ούτε ένα επιπλέον μέτρο. Τα πρωτοσέλιδα για επιπλέον μέτρα 1 δις ή 2,4 δις δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός περιέγραψε την πορεία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια και παρέθεσε τον οδικό χάρτη της «καθαρής» εξόδου. Ουσιαστικά, μίλησε για ένα «μαξιλάρι» της τάξης των 12 με 15 δις ευρώ, έναν κουμπαρά, ο οποίος θα αποτελεί την οδό διαφυγής της χώρας σε περίπτωση μιας νέας κρίσης χρέους. Συγκεκριμένα, είπε ότι προκειμένου να μπορούμε να βγούμε με ασφάλεια στις αγορές χωρίς νέα προληπτική γραμμή στήριξης μετά το καλοκαίρι του 2018 θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ασφάλειας, έτσι ώστε αν προκύψει νέος κλονισμός σε διεθνείς χρηματαγορές σε κάθε περίπτωση να μπορούμε ανακυκλώνουμε δημόσιο χρέος χωρίς ρίσκο. «Είναι συνήθως της τάξης των δανειακών υποχρεώσεων 12 μηνών (1- 1,5 χρόνου) περίπου 12 με 15 δις», εξήγησε και ξεκαθάρισε ότι τα 9 δις θα προκύψουν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και τα υπόλοιπα από ιδία κεφάλαια, ήτοι από το πλεόνασμα.

Παράλληλα, ο κ. Χουλιαράκης προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν θα μοιράσει το πλεόνασμα στο σύνολό του, φοβούμενη μια αναθεώρηση των αριθμών. Ειδικότερα, από το πλεόνασμα 2,8% του ΑΕΠ θα μοιραστεί το 0,6-0,7% και το υπόλοιπο θα «μείνει στα δημόσια ταμεία ως μαξιλάρι ασφαλείας για το ενδεχόμενο αναθεώρησης στόχου προϋπολογισμού του 2017».
 
Τέλος, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι η διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% «εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους», και ως εκ τούτου «η παράταξή μας θα ήθελε σημαντικά μικρότερους».
Αλέξανδρος Διαμάντης

(φωτογραφία: SOOC)
liberal.gr