14 Οκτωβρίου 2015

Β.Πούτιν: "Tελείωσε η κυριαρχία των ΗΠΑ - Κανείς δεν θα μας περικυκλώσει - Οι δυτικοί δεν έχουν στοιχειώδη λογική"

Ο JΟΗΝ MCCAIN ΕΧΕΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ..."

19:31
14/10/2015

του Βασίλη Καπούλα

Επιμέλεια: Μανώλης Μάνου 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη του με αφορμή το ζήτημα της Συρίας προειδοποιεί τη Δύση λέγοντας πως "κανείς δεν θα μας περικυκλώσει, τελείωσε οριστικά ο μονοπολικός κόσμος" (κυριαρχία των ΗΠΑ). Οι δημοσιογράφοι τον παρακολουθούν άναυδοι ενώ εξαπολύει και προσωπική επίθεση κατά του John Mccain λέγοντας πως "τα χέρια του είναι βουτηγμένα στο αίμα αθώων πολιτών"!

Συγκεκριμένα, ο Β.Πούτιν είπε ότι "κανείς δεν θα μας περικυκλώσει, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, ο μονοπολικός κόσμος τελείωσε, ο Mccain δεν αναφέρθηκε σε μένα αλλά στη μοίρα της Ρωσίας και γνωρίζουν όλοι πως έχουμε πυρηνικά και γι αυτό άλλωστε ασκούμε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Ο Mccain είναι βετεράνος του Βιετνάμ και τα χέρια του είναι βουτηγμένα στο αίμω αθώων πολιτών..."

Αυτό που κάνατε στον Γκαντάφι το λέτε Δημοκρατία; Χωρίς δίκη τον σκοτώσατε...
 ..."Είπατε ότι η Ρωσία έπαιξε τον ρόλο της στην αύξηση των εντάσεων που βλέπουμε στον κόσμο. Η Ρωσία έπαιξε το ρόλο της με μεγαλύτερη πυγμή, στο βαθμό που υποστήριξε τα εθνικά της συμφέροντα όπως απαιτούσαν οι περιστάσεις.

Δεν εξαπολύουμε επιθέσεις σε κανέναν με την πολιτική έννοια του όρου.

Δεν εισβάλουμε σε καμία χώρα.

Η δυσαρέσκεια των δυτικών φίλων προκύπτει ακριβώς διότι υποστηρίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

Δεν προκύπτει επειδή εμείς ξεκινήσαμε κάτι που προκαλεί αυτές τις εντάσεις. Και εξηγούμαι.

Αναφερθήκατε στην Αεροπορία μας, την Στρατηγική μας Αεροπορία.

Γνωρίζετε ότι η Ρωσία το 1990 σταμάτησε εντελώς κάθε πτήση περιπολίας σε περιοχές στρατηγικού ενδιαφέροντος.

Σταματήσαμε εντελώς αυτές τις δραστηριότητες.

Ωστόσο οι στρατηγικές πτήσεις αεροσκαφών των ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα συνέχισαν να μας περικυκλωνουν! Για ποιο λόγο; 

Για ποιον ανησυχείτε; Ή μάλλον γιατί μας απειλείτε;

Συνεχίσαμε χωρίς περιπολίες όλα αυτά τα χρόνια.

Μόνο πριν τρία χρόνια αρχίσαμε πτήσεις περιπολίας πέραν των συνόρων μας.

Ποια πλευρά είναι προκλητική εδώ; Εμείς;

Εμείς έχουμε μόνο δύο στρατιωτικές βάσεις εκτός των συνόρων μας σε περιοχές με γνωστούς κινδύνους τρομοκρατίας.


Μία στο Κυργιστάν όταν αντάρτες από το Αφγανιστάν άρχισαν επιχειρήσεις στην περιοχή. Η χώρα τους μας ζήτησε να είμαστε εκεί με πρόεδρο τον Ακάγιεφ.

Η δεύτερη είναι στο Τατζικιστάν που και αυτό συνορεύει με Αφγανιστάν.

Είναι προς το δικό σας συμφέρον (των ΗΠΑ) να ξέρετε πως επικρατεί ηρεμία εκεί.

Από την άλλη οι ΗΠΑ έχουν βάσεις σε όλον τον κόσμο.

Και μου λέτε ότι εγώ είμαι επιθετικός;

Δεν έχετε κοινή λογική;

Tι κάνουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη και μάλιστα με πυρηνικό εξοπλισμό;

Τι δουλειά έχουν εκεί;
Aκούστε...

Αν και ο στρατιωτικός μας προϋπολογισμός αυξήθηκε λίγο πέρυσι κατά 50 δισ. δολάρια, ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ είναι δεκαπλάσιος!

Το Κογκρέσο ενέκρινε 575 δισ. δολάρια!

Και μου λέτε ότι εγώ είμαι ο επιθετικός εδώ;

Δεν έχετε στοιχειώδη κοινή λογική;
Bάζουμε εμείς δυνάμεις μας στα σύνορα των ΗΠΑ; Ή σε άλλες χώρες;

Ή μήπως το ΝΑΤΟ μετακινεί τις βάσεις του πιο κοντά σε εμάς;

Εμάς τελικά μας ακούει κανείς;

Ή προσπαθεί κανείς να κάνει διάλογο μαζί μας;

H απάντηση που δίνουν επανειλημμένα είναι "να κοιτάτε τη δουλειά σας" και "κάθε χώρα επιλέγει μόνη της τα μέτρα ασφαλείας"!

Πολύ καλά αυτό θα κάνουμε και εμείς!

Γιατί απαγορεύεται το ίδιο και για εμάς;

Για το αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα ποιος ήταν που βγήκε από μια συνθήκη ζωτικής σημασίας για όλο το διεθνές σύστημα ασφαλείας;

Φύγαμε εμείς; Όχι οι ΗΠΑ έφυγαν!

Και το έκαναν μονομερώς!

Αποσύρθηκαν από την συνθήκη και τώρα μας απειλούν!

Στρέφουν τους πυραύλους τους σε εμάς, όχι μόνο από την Αλάσκα αλλά και από την Ευρώπη.

Στην Ρουμανία, στην Πολωνία, είμαστε ακριβώς δίπλα!

Και αυτός που επιτίθεται είμαι ακόμη εγώ;

Θέλουμε μια πιο δίκαιη σχέση; Ναι!

Και να συνυπολογίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα! Και σε θέματα ασφαλείας και σε θέματα οικονομίας!
19 χρόνια κάναμε συζητήσεις με τον ΠΟΕ. Συμφωνήσαμε να κάνουμε πολλούς συμβιβασμούς..

Προχωρήσαμε με δεδομένο ότι οι όροι του ΠΟΕ θα ήταν απαράβατοι.
Δεν θα θίξω το Ουκρανικό ζήτημα τώρα αν και η θέση μου είναι δίκαιη ενώ οι δυτικοί φίλοι μας σφάλλουν αλλά θα το αφήσουμε αυτό για χάρη της συζήτησης..

Μπήκαμε λοιπόν στον ΠΟΕ και υπάρχουν κανόνες.. Κατά παραβίαση τους και κατά παραβίαση των διεθνών κανόνων επιβλήθηκαν κυρώσεις στην διεθνή οικονομία. Αυτό είναι παράνομο!
Πάλι εμείς έχουμε άδικο;

Θέλουμε να αναπτύξουμε φυσιολογικές σχέσεις σε ότι αφορά την ασφάλεια και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τημη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Να δουλέψουμε μαζί για την διακίνηση ναρκωτικών, το οργανωμένο έγκλημα, τη διάδοση λοιμοδών νοσημάτων όπως Έμπολα.
Θέλουμε να συνεργαστούμε φτάνει αν το θέλετε και εσείς και στην σφαίρα της οικονομίας.

Δείτε τις συνεντεύξεις Β.Πούτιν καθώς και τους κεραυνούς κατά των ΗΠΑ στο θέμα της ISIS (δείτε σχετικά εδώ)    Διαβάστε περισσότερα στο pronews.gr

Πούτιν στον τούρκο πρεσβευτή: "Πες στον δικτάτορα πρόεδρό σου να πάει στον διάολο..."

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Ο Πούτιν έχει στείλει προσωπικά ένα μήνυμα στον Τούρκο πρεσβευτή στη Μόσχα, κ. Ümit Yardim, και τον προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα σταματήσει οποιεσδήποτε σχέσεις με την Τουρκία, εκτός εάν ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan σταματήσει την υποστήριξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) των ισλαμιστών τρομοκρατών στην Συρία.  


Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τους Times της Μόσχας, η συνάντηση μεταξύ του ρώσου προέδρου Purin με τον Τούρκο πρεσβευτή ήταν διαποτισμένη με έντονη αμοιβαία δυσαρέσκεια, αφού ο κ Yardim έχει αποκηρύξει όλες τις Ρωσικές κατηγορίες, επιτέθηκε στον ρώσο πρόεδρο κατηγορώντας την Ρωσία για την «ακατανόητη» απόφασή της να συμμετάσχει στον παρατεταμένο «εμφύλιο» πόλεμο στη Συρία. ...

Η απάντηση που εισέπραξε ο τούρκος πρεσβευτής ήταν αποστομωτική και καταδεικτική των προθέσεων προς την Τουρκία από την πλευρά του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά:

«Να πείτε στον πρόεδρο δικτάτορά σας ότι μπορεί να πάει στον διάολο (κόλαση) μαζί με το Ισλαμικό Κράτος και τους τρομοκράτες του και δεν πρόκειται να κάνω στη Συρία τίποτε περισσότερο από ένα «μεγάλο Στάλινγκραντ» για τον Ερντογάν και τους Σαουδάραβες φίλους του που είναι περισσότερο μοχθηροί και από τον αδόλφο Χίτλερ».

Η συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον τούρκο πρεσβευτή στην Μόσχα ήταν κεκλεισμένων των θυρών και διήρκεσε δύο ώρες. Οι πληροφορίες για το έντονο λεκτικό περιεχόμενο διέρρευσαν από τους Times της Μόσχας και έχουν ήδη γίνει αντικείμενο έντονων σχολιασμών αναλυτών τόσο στη Ρωσία όσο και σε δυτικές χώρες.

Το ζητούμενο, πλέον, δεν είναι η αντίδραση του Πούτιν στις τουρκικές οχλήσεις περί ρωσικών παραβιάσεων στη Συρία, στις οποίες «πατάει» το ΝΑΤΟ για να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στις δυτικές χώρες για την παρέμβαση της Μόσχας στη Συρία. 

Το μέγα ζητούμενο είναι τι πρόκειται να πράξει ο ημιπαράφρων Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την Μόσχα και επιζητεί διακαώς να «εξαναγκάσει» παρέμβαση του ΝΑΤΟ, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις μίας τέτοιας εξέλιξης, η οποία μπορεί να προκληθεί μόνον μετά από εμπλοκή της Τουρκίας με την Ρωσία…

Και στη θέση στην οποία βρίσκεται ο Ερντογάν (με δική του, αποκλειστικά, ευθύνη) είναι ικανός μόνο για τα χειρότερα. Και το έχει ήδη αποδείξει με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Τουρκίας...

Σχόλια των ιστολογίων fyllokaiftero1blogspot.com και του"Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" : Εάν δεν πρόκειται για στοχευμένη "διαρροή" από ακραίους κύκλους με σκοπό τη δημιουργία περαιτέρω έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, τότε είναι σίγουρα μία εξέλιξη που επηρεάζει πολύ σοβαρά τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, την ίδια στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Λαβρόφ φέρεται να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες συνεννόησης μεταξύ των δύο χωρών στην από κοινού αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του ISIS...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μέσω" Παρλαπίπας"