09 Ιανουαρίου 2022

Σεισμός πριν λίγο στην Δυτική Μακεδονία έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Καστοριά

 

 

9-1-2021 10:59μμ

Στην Καστοριά ο σεισμός  ήταν έντονα αισθητός και φάνηκε να έχει αρκετή διάρκεια σημειώθηκε πριν  από 10 λεπτά στις 10:59 μ.μ

Αυτόματη λύση
Χρόνος Γέννησης [GMT]: 09/01/2022 22:43:47.63
Μέγεθος: 5.3
Γεωγραφικό Πλάτος [°N]: 40.8298
Γεωγραφικό Μήκος [°E]: 21.3701
Εστιακό Βάθος [km]: 10.0
Τοποθεσία: 6 Χλμ. ΒΒΔ της Φλώρινας

 

ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΧΡΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ;

9-1-2022 2:23μμ
 

Εδώ βλέπουμε  στην άνω φωτογραφία τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου  Καστοριάς Χαράλαμπο Καραταγλίδης (ο Μπάμπης Καραταγλίδης για εμάς  γείτονας ον !!) να έχει κάνει  χρήση του γραφείου του επιμελητηρίου Καστοριάς για  φωτογράφιση  με προεκλογικό πολιτικό σκοπό, ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς.

Η ενέργεια αυτή είναι νόμιμη, η χρήση δηλαδή Δημοσίου κτιρίου και δημόσιας αίθουσας; προφανώς θα έχει γίνει για ευνόητους λόγους προσέλκυσης ψηφοφόρων. 

Έχουν όλοι αυτήν την δυνατότητα να το κάνουν ισότιμα;

¨Η όπως λέει ο λαός μας έχουν το πεπόνι έχουν και το μαχέρι ;  της Ν.Δ ;



Χορηγοί



   

 

 

Μ.Μυτακίδης: «Ζω για να δω να σας ξεπροβοδίζουν απ’ τα κυβερνητικά πορνεία & να σας σέρνουν στην κόλαση»

Μ.Μυτακίδης: «Ζω για να δω να σας ξεπροβοδίζουν απ’ τα κυβερνητικά πορνεία & να σας σέρνουν στην κόλαση»

«Μαζί με τα υπόλοιπα νεοταξικά ολογράμματα»

Αναλυτικά τα όσα γράφει: 

«Άκου ζαβό μετανθρωπάκι…

Είμαστε όλοι πια σίγουροι (πλην κάποιων παραχωρητών) πως την ιστορία αυτού του τόπου την έχεις διδαχθεί επιλεκτικά από τα βαμπίρια που είχες κι έχεις ως περιβάλλον. Σου θυμίζω λοιπόν, μωρή ψωλοσπηλιά, ότι οι ήρωές μας αιώνες τώρα ήταν και θα είναι για πάντα όσοι γλεντούσαν τους ομοαίματούς σου.

Όσοι πέθαναν λεύτεροι κι άφησαν στην καταδικαστική και ντροπιαστική βολή τους υποταγμένους σαν κι εσένα να μαζεύουν απλά μέρες.

Επίσης σου θυμίζω (γιατί όσο και χαζό να είσαι,  δε μπορεί, θα το χεις καταλάβει) ότι όσες φορές κάποιοι σαν του λόγου σου βάλθηκαν να στερήσουν την ελευθερία απ΄ τους «τρελούς» αυτού του τόπου, η ιστορία τους φώλιασε δίπλα στ’ αμέτρητα κουφάρια εκεί στη σκοτεινή λακούβα της απολησμονιάς.

Εδώ λοιπόν στη σωπασιά του θανάτου που απλώνετε, εσύ και τα υπόλοιπα νεκροπούλια, απαιτώ να το βουλώσεις και ν’ ακούσεις των λεύτερων το βόγγο. Όταν θα μου αληθέψει τ’ όνειρο και συνέλθουμε που μας βρήκε μεσόστρατα ο δρόλαπας, θα γονατίσετε όλοι μπροστά στη λευτεριά τη Ρήγαινα και θα ικετεύετε για ένα σύντομο τέλος.

Πριν το απόλουσμα σας από τους μετανθρώπους ανάδοχούς σας θα υποστείτε την κρίση των ασύλητων. Τ΄ορκίζομαι στις μέρες που έρχονται και στης Αλκυόνας το θρήνο ότι ετούτο ονειρεύτηκα.

Ζω για να δω να σας ξεπροβοδίζουν οι νεκροί απ’ τα κυβερνητικά πορνεία και να σας σέρνουν μαζί με τα υπόλοιπα νεοταξικά ολογράμματα στη σκοτιά της κόλασης. Εδώ θα είμαστε, θα είναι όταν χιονίσει τέφρα και λίγο πριν ανθίσει η μοσχοκαρφιά.

Κρατείστε τα σημάδια και μη σέρνεστε άλλο γιατί σας ακούνε στον Άδη και ζηλεύουνε όλα τα καταχτόνια.
Θα είναι όταν οι δρίμες μέρες θα ρουφάνε στάλα και φορά, την ύπαρξη σας.

Τελευταίο θέρος λοιπόν. Δε θα ξανατρυγήσετε ποτέ.
Στο ληνό μας δε θα ξαναβάλετε τα πόδια σας.

Πόσο ανυπόστατοι είσαστε στο αύριο μπροστά.

Σαν κισσοί θα ζωστούμε πάνω σας μέχρι να σας πνίξουμε και σας πετάξουμε για πάντα στη στέρνα της λήθης για να τιμήσουμε τα γέρικα δέντρα που σκίστηκαν στα δυο από τους κεραυνούς σας.

Μπορεί να φαίνεται ότι μας φόρεσε τροκάνια ο τσοπάνης αλλά γελιέστε, γι άλλη μια φορά γελιέστε.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν και για κάτι, έτσι μη φανούμε αχάριστοι.

Μας θυμίσατε ότι ταξιδεύουμε στους αιώνες κι η τιμωρία μας είναι κάθε φορά η πρώτη ανάσα και λυτρωμός μας η στερνή. Όμως αυτή τη φορά ενώσατε όλους εμάς που τιμούμε το ενδιάμεσο γέννησης και θανάτου. Τη μαλακία αυτή θα την πληρώσετε ακριβά. Η αστραψιά στα μάτια μας θα σας συνοδεύει μέχρι και του περάτη τη βάρκα. Θα σας ψυθυρίζουμε στ’ αυτιά ότι ο ανθός κομμένου κλώνου δεν ανθίζει κι ότι πάει το ροδάμι σας χαμένο.

Επίσης σας ευχαριστούμε που η αντίπερα από μας όχθη έπαψε να ‘ναι αθέατη.
Λοιπόν μικρό, ζαβό, μετανθρωπάκι, όσο και αν περνιέσαι παζάρμπασης δε γλυτώνεις τη βούβαση πριν το βάχτι θα σε κάψουν της σκέψης μας οι λίβες.

Ήρθε η αραδαριά σου, όσο κι ανοιχτοπάτης να καμώνεσαι θα σε βρει το ανεμόχολο και θα φύγεις ανέορτος πριν αλλάξει η βάρδια. Θα κοιτάμε κι όλους τους υπόλοιπους εξωνημένους δούλους με λύπηση από τις στράτες του ήλιου κι από τα ξάγναντα μας.

Πρώτο μας ραντεβού στα «ανθεστήρια» εκεί στο τέρμα της ανηφοριάς.

Και μη ξεχνάς καθένας από μας είναι και μια λέξη που δε ξεστόμισες ποτέ.

Είμαστε ο δρόμος που ποτέ δεν πορεύτηκες κι αν μας τελειώσετε, οι ψυχές μας θα συναντήσουν τ΄άλλα χελιδόνια που υμνούν τη φλογάτη άνοιξη.

Εσύ παραμένεις ένας απομεθυσμένος από την εξουσία κατωβρακιάς στο μικρό καστέλι σου, στη χώρα που γιόμισε ίσκιους. Τα μάτια σου φράχτες γύρω σου.

Σ’ έχει χτυπήσει η Άτη και νυχτολαλούν γύρω σου οι κόρακες.

Είσαι ένας θερσίτης από το αποδιαλόγι της ντροπής που λυπημό δε θα βρει.

Μόνο οι αιματοσμίχτες και τα βρωμερά συγγενάδια σου θα πονέσουν για σένα.

Ας μου αληθέψει τ’ όνειρο λοιπόν κι ο άνομος πύρινος πόθος μου ας ξεδιψάσει όλα τα αγδίκιωτα. Αλλοιώς αν τη πουλέψω νωρίτερα θα ήθελα να με θρηνήσουνε ένα γλυκό βράδυ όπως σήμερα, μόνο οι στίχοι μου κι όχι οι φυλακισμένες σκιές από το μεσουράνι.

Γεμάτος σιχασιά και ντροπή για τους συγκαιρινούς μου παραχωρητές, ξαναφωνάζω πως: από τον τόπο που έρχομαι, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πεθάνεις παρά μόνο πολεμώντας. Ετούτο δεν αλλάζει.

Να ‘χετε λοιπόν εσύ κι οι όμοιοι σου την κατάρα της μνημοσύνης του σύμπαντος.

Κάθε ανάσα να γιομίζει τα σπλάχνα σας με κυνικά καύματα και κανείς σας να μη βρει ποτέ θέση στην Αργώ μας.
Να μείνετε χωρίς αιθέρα κι αμάζευτοι στο κενό εις τους αιώνες.

Μιχάλης Μυτακίδης (B.D.Foxmoor) ένας Αλίβας που αποζητά να ξαναζήσει.
Ξημέρωμα Κυριακής  9/1/2022

ΥΓ. Με είδες το πήγα ποιητικά.
Πρώτη φόρα λέει κάποιος για σένα πάνω από δύο φράσεις χωρίς ούτε ένα «γαμιέσαι».»

 

 

Χορηγοί



   

 

 

 

Εντολή Μαξίμου σε ΜΜΕ: «Μην αφήνετε πολίτες να βρίζουν τον Κ.Μητσοτάκη» - Πώς απαντά η κυβέρνηση στην οργή του κόσμου


Εντολή Μαξίμου σε ΜΜΕ: «Μην αφήνετε πολίτες να βρίζουν τον Κ.Μητσοτάκη» - Πώς απαντά η κυβέρνηση στην οργή του κόσμου

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες υπήρξε σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου και συζητήθηκε αυτό το θέμα, δηλαδή οι παρεμβάσεις των πολιτών σε τηλεοπτικές εκπομπές και τα υβριστικά συνθήματα για τον πρωθυπουργό. 

Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης υποστήριξαν ότι τα ΜΜΕ πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο σκληρή στάση και να διακόπτονται αμέσως οι ζωντανές παρεμβάσεις, αλλά και παράλληλα να υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους πολίτες που υβρίζουν τον πρωθυπουργό. 

Κάτι που βρίσκει αντίθετο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν δείχνει να έχει πρόβλημα με τα υβριστικά συνθήματα, αλλά και αρκετούς συμβούλους του πρωθυπουργού, που θεωρούν πως εάν η κυβέρνηση τραβήξει το σχοινί στα άκρα, τότε θα υπάρξει ένα «τσουνάμι» οργής που δεν θα μπορέσει να ελεγχθεί. 


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αποφασίστηκε να περιοριστούν οι ζωντανές μεταδόσεις σε μέρη που υπάρχει αρκετός κόσμος, ενώ σε συζήτηση που υπήρξε μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και δημοσιογράφων ζητήθηκε να διακόπτονται άμεσα οι παρεμβάσεις, αυτό δηλαδή που έκανε ο Νίκος Ευαγγελάτος. 

  pronews.gr

.

 

 

Χορηγοί



   

 

 

Ντιντιέ Ραούλ: «Ο εμβολιασμός δεν βοηθάει καθόλου - Τα περισσότερα κρούσματα στις χώρες με τον μεγαλύτερο εμβολιασμό»


Ντιντιέ Ραούλ: «Ο εμβολιασμός δεν βοηθάει καθόλου - Τα περισσότερα κρούσματα στις χώρες με τον μεγαλύτερο εμβολιασμό»

O γνωστός λοιμωξιολόγος καθηγητής Ντιντιέ Ραούλ  βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή ”Touche pas à mon poste” του Cyril Ηanouna στο κανάλι C8TV. Ερωτηθείς  αν ο εμβολιασμός χρησιμεύει σε κάτι απαντά ΟΧΙ. Και προσθέτει «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ανεμβολίαστοι είναι πιο μολυσματικοί μεταδοτικοί παρά οι εμβολιασμένοι..για τη Δέλτα οι εμβολιασμένοι είχαν ιικά φορτία ανώτερα από τους ανεμβολίαστους».

Ο σχετικός διάλογος με τον δημογιογράφο της εκπομπής ήταν ο εξής:

- Σε επιδημιολογικό επίπεδο υπάρχει κάποια απόδειξη ότι αυτός ο (γενικός εμβολιασμός) είναι χρήσιμος;

Ν.Ρ.: Λυπάμαι που διαφωνώ με τις αρχές,η απάντηση είναι ΟΧΙ. Δεν ελέγχει την επιδημία. Καθόλου. Είναι οι χώρες στις οποίες έχουμε κάνει τα περισσότερα εμβόλια που έχουν τα περισσότερα κρούσματα. Δεν μπορείτε να πείτε στους ανθρώπους: Θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο μη εμβολιαζόμενοι.

 

O Ντιντιέ Ραούλ ξεκαθαρίζει ότι με την πάροδο του χρόνου, ένας ιός γίνεται πιο μεταδοτικός και λιγότερο επικίνδυνος
«Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό που συμβαίνει συχνά – μπορούμε να φανταστούμε ότι συμβαίνει όπως πριν – όταν ένας ιός προσαρμόζεται σε ένα νέο οικοσύστημα, στην προκειμένη περίπτωση στον άνθρωπο, καθώς γίνεται πιο μεταδοτικός και λιγότερο επικίνδυνος. Αυτό συνέβη με τη γρίπη. ( …) Είναι σαφές ότι το ποσοστό των ατόμων που νοσηλεύονται και των νεκρών είναι πολύ χαμηλό. Για την Omicron, δεν ξέρω. Οι εργασίες που δημοσιεύονται επί του παρόντος για Omicron δεν δείχνουν σημαντική αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Και μέχρι την ηλικία των 50 ετών, δεν υπάρχουν μέρη όπου μπορείτε να δείτε άτομα να εμφανίζουν υπερβολική θνησιμότητα.»

 

 

 pronews.gr

 

Χορηγοί



   

 

Ο Γ.Οικονόμου διαψεύδει Μ.Γκάγκα: Πιθανή η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού


Ο Γ.Οικονόμου διαψεύδει Μ.Γκάγκα: Πιθανή η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού


Συνεχίζεται η διγλωσσία της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, ανέφερε πως είναι πιθανή η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία είπε πριν λίγες ώρες ότι δεν εξετάζονται νέα μέτρα. 

Ο Γ.Οικονόμου αφού είπε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 60 ετών πέτυχε, αναφέρθηκε στην σημασία της τρίτης δόσης, αλλά και στην πιθανότητα επέκτασης του υποχρεωτικούς εμβολιασμού. «Αν χρειαστεί να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα, θα το κάνουμε», δήλωσε.

Επιπλέον, είπε πως εάν κάποιος έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, αλλά όχι την αναμνηστική δόση και έχει παρέλθει το 7μηνο τότε δεν θα έχει τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Παράλληλα, κ. Οικονόμου δήλωσε πως η Όμικρον δεν δίνει μεγάλες νοσηλείες και αυτό δίνει την ευκαιρία να ανοίξουν τα σχολεία, με το πλάνο να στηρίζεται σε δύο πυλώνες: τον εκτεταμένο διαγνωστικό έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών και τα αυστηρά μέτρα προστασίας.


Χ.Γώγος: «Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος- Μπορεί να γίνει ενδημικός» - Κυβέρνηση: «Εμείς σκεφτόμαστε για μέτρα»

«Προχωράμε στο άνοιγμα των σχολείων όπως κάνει και η υπόλοιπη Ευρώπη. Το κριτήριο 50%+1 είναι ένα κριτήριο που έχει παρθεί βάση υγειονομικών και εκπαιδευτικών λόγων. Εάν παρατηρηθεί ότι πρέπει αν γίνουν προσαρμογές στο πρωτόκολλο θα είμαστε σε εγρήγορση, τα αντανακλαστικά μας είναι γρήγορα. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί κρούσμα θα εξετάζεται όλη η τάξη», είπε.

Επιπλέον, είπε πως μέχρι χθες 1.342.000 δικαιούχοι προμηθεύτηκαν τα self test, με το ποσοστό να αγγίζει το 90%. Όσοι δεν κατάφεραν να τα προμηθευτούν, θα τα παραλάβουν από τους διευθυντές των σχολείων.

Ωστόσο, πολλές είναι οι φωνές που κάνουν λόγο για απροετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε η κατάλληλη προετοιμασία όσο αφορά τα test. Κάθε φορά που άνοιγαν τα σχολεία όλοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τα είχαν παραλάβει πριν ανοίξουν. Για πρώτη φορά συνέβη ποσοστό του 15% να μην τα έχει παραλάβει και αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα αύριο» είπε ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

«Δεν είμαστε απροετοίμαστοι», αντέκρουσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Όταν 1.342.000 δικαιούχοι έχουν προμηθευτεί self test δεν μπορούμε να λέμε πως είμαστε απροετοίμαστοι. Καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες έτσι ώστε να μην μείνει κανείς ακάλυπτος».

Αβάσταχτες για την τσέπη οι τιμές των PCR

Πολλοί είναι οι πολίτες που διαμαρτύρονται για τις τιμές των PCR test, οι οποίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, ενώ την ίδια στιγμή στην Κύπρο οι τιμές είναι τρεις φορές χαμηλότερη.

«Πρέπει αν δούμε την συνολική εικόνα του testing στην Ελλάδα. Έχουμε τους πιο πολλούς ελέγχους και έχουμε τα πιο πολλά δωρεάν test απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η ελληνική πολιτεία έχει διαθέσει παραπάνω από 320 εκατ. ευρώ για να δώσει στον πληθυσμό την ευκαιρία να κάνει test», είπε και πρόσθεσε πως το τελευταίο διάστημα υπήρχε αυξημένη ζήτηση για PCR test λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.
 

Με πληροφορία από το ponews.gr

Χορηγοί