25 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΡΑΥΝΟΙ από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κατά Τσίπρα!

Ιδιαίτερα ανήσυχος αλλά και ενοχλημένος, εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στην παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93,6 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη και, κυρίως, με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.

Ο κ. Ἀνθιμος, σύμφωνα με το thraki.com.gr, μίλησε αρχικά για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης για την παρουσία του κ. Τσίπρα στην περιοχή, σημειώνοντας: «Με ξάφνιασε ο ερχομός του πρωθυπουργού της χώρας σε μια περιοχή όπως είναι η Θράκη και δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για την παρουσία του εδώ σε μία περιοχή που αμφισβητείται από την γειτονική χώρα. Σε αυτή την συγκυρία έρχεται ο πρωθυπουργός για τον οποίο μαθαίνω ανεπισήμως και εξωδίκως ότι θα πάει στο λιμάνι και δεν θα συναντήσει κανέναν από εμάς αν και του ζητήσαμε μία επικοινωνία για θέματα γενικότερα της περιοχής μας, ακόμη και να του εκφράσουμε την αγωνία μας για τα όσα λέγονται από την γειτονική χώρα. Και αυτό γιατί βλέπουμε πολύ χλιαρή την απάντηση της πατρίδας μας»

«Κοροϊδεύουμε και την μειονότητα και την πλειονότητα»

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης εμφανίστηκε απορημένος για την επιλογή του Πρωθυπουργού να επισκεφθεί μόνο δύο μειονοτικά σχολεία στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, χωρίς να έχει άλλες επαφές ,ιδίως, στην Αλεξανδρούπολη.

«Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού βλέπω ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη που έκαναν παλαιότερα οι κυβερνήσεις, να εγκαταλείπουν την πλειονότητα και να επισκέπτονται για λόγους θεαματικούς και φολκλορικούς την μειονότητα. Εμείς νοιαζόμαστε για την μειονότητα και πρέπει να συμβαίνει αυτό, αλλά όχι να συμβαίνει αυτό που θα κάνει ο πρωθυπουργός. Με αυτό τον τρόπο κοροϊδεύουμε και την μειονότητα και την πλειονότητα» τόνισε ο κ. Άνθιμος και συνέχισε: «Εν τω μεταξύ, απ’ όσο πληροφορούμε δεν θα συναντήσει κανέναν. Ούτε τον Δήμαρχο, ούτε τον Περιφερειάρχη, τον Μητροπολίτη που του ζητήσαμε και συνάντηση. Απλώς διέρχεται και θα πάει σε μειονοτικά σχολεία κοροϊδεύοντάς την για ακόμη μία φορά. Δεν με αναπαύει αυτή η τακτική , η οποία είναι παλαιότερη, ήταν πολιτικάντικη και κομματική και ξέρουμε ότι δεν απέδωσε. Τα θέματα που μας απασχολούν εδώ δεν είναι της μειονότητας ή της πλειονότητας, είναι θέματα που απασχολούν συνολικά τον πληθυσμό της Θράκης. Επομένως τι νόημα έχει να πάμε σε ένα σχολείο μειονοτικό. Για το δείξουν οι κάμερες; Ε! Όχι, τελείωσε αυτή η πολιτική της δημοσιότητας και της κάμερας. Τα θέματα της περιοχής είναι πολύ σημαντικότερα από το τι θα δείξει η τηλεόραση. Τα προβλήματα που έχει η μειονότητα είναι ίδια με τα προβλήματα όλων των πολιτών της χώρας . Εκτός κι αν η πολιτεία σκύβει στα προβλήματα των πολιτών ανάλογα με το θρήσκευμά τους. Αν είναι έτσι τότε να το δούμε το θέμα σε άλλη βάση. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι οι ανοησίες που λέει η πολιτεία να βγάλουμε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες και να έρθει εδώ ο Πρωθυπουργός να πάει να επισκεφθεί την μειονότητα την θρησκευτική. Αφού δεν θέλουμε το θρήσκευμα στις ταυτότητες και το βγάλαμε, τώρα προς τι ξανά αυτή η διαχωριστική γραμμή; Επίσκεψη στην μειονότητα την θρησκευτική. Και η πλειονότητα; Κάνουμε ένα τεράστιο λάθος και η εικόνα που δίνουμε είναι, δυστυχώς, παλιομοδίτικη. Παλιομοδίτικη, παλαιοκομματική περασμένου τύπου και αποτυχημένης μορφής».

«Χωρίζουν τον ελληνικό λαό ανάλογα με το θρήσκευμα. Είναι σκάνδαλο!»

Στο τέλος της παρέμβασής του ο κ. Άνθιμος ήταν ιδιαίτερα καυστικός και σκληρός στην κριτική του τόσο προς την σημερινή όσο και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς τους στο μειονοτικό: «Δεν είμαι διατεθειμένος να απειλούμαι από κανέναν. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μου απειλεί την μισή πατρίδα μου και η ελληνική κυβέρνηση να απαντά τέτοιο χλιαρό τρόπο. Και μάλιστα να κάνει τα γλυκά μάτια, σε μια τέτοια περιοχή, με μια πληθυσμιακή ομάδα, που μπορεί να έχει τα προβλήματά της, αλλά ο κόσμος φοβάται την Τουρκία. Σας το λέω υπεύθυνα. Εδώ γίνεται ολόκληρη εκστρατεία στην Ευρώπη προκειμένου να μην πολωθούν οι θρησκευτικές μειονότητες. Και εδώ έχουμε επίσκεψη του πρωθυπουργού στην θρησκευτική μειονότητα, γιατί δηλαδή; Η ελληνική κυβέρνηση -και η σημερινή δυστυχώς – όπως και οι παλιότερες, χωρίζουν τον ελληνικό λαό, ανάλογα με το θρήσκευμα. Αυτό το καταγγέλλω! Μια ελληνική κυβέρνηση που διαχρονικά ήθελε να ξεπεράσουμε τις θρησκευτικές διαφορές και πολώσεις. Όπως θα το κατήγγειλα αν συνέβαιναν τέτοιες διακρίσεις εις βάρος της μειονότητας και υπέρ της πλειονότητος της θρησκευτικής. Δεν μπορεί να χωρίζουμε τον λαό ανάλογα με το θρήσκευμα. Αυτό είναι απαράδεκτο πανευρωπαϊκά. Το βλέπαμε και παλιότερα να συμβαίνει αυτό με πολιτικούς να έρχονται στην Θράκη και να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στον Εχίνο, όπως για παράδειγμα έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη και έγινα τα πράγματα μαντάρα εδώ εξαιτίας της πολιτικής εκείνης της γυναίκας. Και τώρα αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση. Πάλι τα ίδια; Δεν διδάχτηκαν τέλος πάντων τίποτα; Η ιστορία διδάσκει ότι δεν διδάσκει τίποτα; Γιατί έρχεται τώρα η κεντρική κυβέρνηση και παραμελεί την πλειονότητα; Εάν πήγαινε σε ένα σχολείο δημόσιο όπου υπάρχουν μέσα μουσουλμανάκια, αν πήγαινε και σε μία άλλη εκδήλωση που θα είναι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι το καταλαβαίνω και το αποδέχομαι. Αυτό πρέπει να κάνει. Αλλά να πηγαίνει επιλεκτικά σε δύο μειονοτικά σχολεία, αυτό είναι σκάνδαλο πανευρωπαϊκό. Χρειάζεται να το καταγγείλω στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σκάνδαλο αυτό!» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.


Πηγή

Καστοριά : Διοργάνωση ημερίδας με τεράστια ερωτηματικά για τους συμμετεχόντες ομιλητές και δει τους πολιτικούς


 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠIΝΕΙ

Τεράστια ερωτηματικά εγείρει η συμετοχή τοπικών πολικών σε μια ημερίδα που διοργανώνει ένας σύλλογος  Ενεργών Πολιτών " (;;;;;;;;;;;;;) ο οποίος, ως "ενεργοι πολίτες" έπρεπε να είναι απέναντι τους, (ως γνησιοι ενεργοί πολίτες)  που ενεργούν προς την κατεύθυνση του ελέγχου του πολιτικού που αθέτησε την προεκλογική του υπόσχεση και υφάρπαξε με πολιτικά "δόλιο τρόπο" την ψήφο του αφού  δεν πραγματοποίησαν ούτε στο ελάχιστο τις προεκλογικές υποσχέσεις .

Ο πολιτικός αυτός - ο κάθε "συγκεκριμένος" πολιτικός ως δήμαρχος δεν είναι θεσμός -άλλο ο θεσμός του δημάρχου και άλλο πολιτικός ψέυτης δήμαρχος.

Καθώς επίσης άλλο δημοσιογράφος και άλλο ιδιοκτήτης δυο καναλιών ( ραδιοφώνικού  και τηλεόπτικού σταθμού) στην Καστοριά   χωρίς νόμιμη άδεια   (και χωρίς άλλους δημοσιογράφους στο κανάλι του) κ.α  να και να είναι ο κεντρικός ομιλητής απο την Καστοριά  ανάμεσα στους πολιτικούς τους οποίους υποτίθετε οτι ελεγχει πραγματικά  οπως έχει υποχρέωση και οχι για το θεαθήναι ...προσχηματικα.

Το fyllokaiftero1.blogspot.com δεν θα περάσει ούτε απ΄ έξω την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα της ημερίδας . Θα επανέλφουμε με περισσότερα. Εμείς είμαστε ξένο σώμα προς αυτούς

 Θα μιλήσουμε με ρεπορτάζ πιο συγκεκριμένα μετα το πέρα της ημερίδας, μιάς ημερίδας για γέλια και για κλάματα (τα κλάματα είναι για τους πολίτες δυστυχώς)

  Μανώλης Μάνου

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
11.00 – 11.30 Προσέλευση – Εγγραφές
11.30 – 11.45 Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί (χαιρετισμοί μάλλον απο πολιτικούς δήμαρχος Καστοριάς ;...Ν.Δ)
11.45 – 12.00 Αυτοδιοίκηση και Μ.Μ.Ε., Γεώργιος Κωτσίδης, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.(πολιτικός)
12.00 –12.20 Μ.Μ.Ε. – ΘΕΣΜΟΙ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, Σάββας Σαχινίδης, Δημοσιογράφος, Εργασιακός Εκπρόσωπος στην ΕΣΗΕΜΘ.
12.20 – 12.35 Επιχειρηματικό Περιβάλλον και Μ.Μ.Ε., Χαράλαμπος Καραταγλίδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καστοριάς.(πολιτικό στέλεχος)
12. 35 –12.50 Τοπικά Μ.Μ.Ε. και Παραγωγικό Περιβάλλον. Μία άλλη προσέγγιση, Αντώνης Παραράς, Δημοσιογράφος.(ιδιοκτήτης 2με 3ων Μ.Μ.Ε "διαφημιστής πολιτικών")
12.50 – 13.05 Καστοριά, Η πρόκληση για μια Άλλη Ανάπτυξη και ο ρόλος των Μ.Μ.Ε., Δημήτρης Σαββόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος.(πολιτικός Ν.Δ)
13.05 – 13.20 «TOGEDER». Το περιοδικό. Τομή στην Δημοσιογραφική και εκδοτική καθημερινότητα ή μια από τα «ίδια», Κέλλυ Γρηγοριάδου, Υπεύθυνη έκδοσης του Περιοδικού.
13.20 – 14.00 Διάφορες παρεμβάσεις – Τοποθετήσεις
14.00 – 15.00 Ερωτήσεις Συζήτηση
Σημείωση: Στην διάρκεια της ημερίδας θα παρέμβουν οι κ.κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, Δήμαρχος Πρεσπών (πολιτικός)  και Δημοσθένης Κουπτσίδης, πρ. Δήμαρχος Γρεβενών ( πολιτικός) και Αντιπρόεδρος Ε.Σ. Κ.Ε.Δ.Ε.
Για τους
«ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
Γρηγόρης Γιαννόπουλος (πολιτικός)
Περιφερειακός Σύμβουλος

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – Ανεξαρτητοποιήθηκε βουλευτής – Τα «καρφιά» για τον Λεβέντη: «Πάντα αποφάσιζε μόνος του» (ΦΩΤΟ)


leventis
Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Β” Αθηνών Γιώργος Καρράς από την ΚO της Ενωσης Κεντρώων.

Giorgos_Karras
Ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Ο Πρόεδρος της ΕΚ, σχολιάζοντας την αποχώρηση του Γιώργου Καρρά από το κόμμα, είπε: «Όταν φεύγει το άρρωστο, ψηλώνει το δέντρο. Τις τελευταίες ημέρες είχε προστριβές με στελέχη του κόμματος, νόμιζε πως τον υπονόμευαν και μου ζητούσε να τους διώξω».

Σε ερώτηση αν θα πάει στη ΝΔ τώρα ο κ. Καρράς, ο Βασίλης Λεβέντης απάντησε πως αυτό θα φανεί στο μέλλον.

Ο ίδιος ο κ. Καρράς μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 Fm, για την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αλλά και το ενδεχόμενο να παραδώσει την έδρα του σημείωσε

«Θα σκεφτόμουνα πάρα πολύ ακόμη και την παράδοση της έδρας η βιασύνη του γραφείου Τύπου του κ. Λεβέντη να μιλήσει για «άρρωστο δέντρο» με αναγκάζει να υποστηρίξω πλέον την προσωπικότητά μου»  σημείωσε ο κ. Καρράς στα Παραπολιτικά 90,1 Fm.
«Εγώ δεν είμαι το «άρρωστο δέντρο» και αν είμαι «άρρωστο δέντρο» γιατί δεν με είχε απομακρύνει
ο Λεβέντης στο εξάμηνο;  Σκεφτείτε αν υπάρχουν και άλλα «άρρωστα δέντρα» και έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί» πρόσθεσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

«Σέβομαι και τιμώ προσωπικά τον κ. Λεβέντη με τον οποίο γνωρίζομαι πολλά χρόνια. Τον σέβομαι, τον εκτιμώ και μάλιστα τον ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε να με περιλάβει σε εκλόγιμη θέση. Το δεύτερο ζήτημα που τίθεται είναι ότι από κάποιο αρκετό διάστημα είχα εκφράσει πράγματι κάποια παράπονα, όχι για προσωπική μου προβολή ή για προσωπικά μου οφέλη, είχα εκφράσει κάποια παράπονα για την καλύτερη λειτουργία του κόμματος δεδομένου ότι το κόμμα της Ενώσεως Κεντρώων δεν είχε την οργάνωση την οποία θα έπρεπε να έχει λόγω και του προσωποκεντρικού χαρακτήρα της. Αυτό ναι είναι γεγονός, το είχα εκφράσει από καιρό, ζητούσα τη βελτίωση της εσωτερικής λειτουργίας να μπορέσω να αποδώσω και εγώ» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρράς.

Ερωτηθείς αν η ανεξαρτητοποίησή του έχει να κάνει με διαφωνία στην πολιτική στάση του κ. Λεβέντη ο κ. Καρράς σημείωσε ότι «ο κ. Λεβέντης πάντοτε αποφάσιζε μόνος του επομένως δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να κρίνω την πολιτική του στάση διότι και εγώ προσωπικά έστω εάν ασκούσα τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου πολλές φορές μπορώ να σας πω ότι δεν είχα ενημέρωση».

crashmagazine.gr

Και μην ξεχνάς ποτέ τα λόγια του George Bernare Shaw


Ποτέ μην παλεύεις με τα γουρούνια γιατι εσυ θα λερώνεσαι και τα γουρούνια το ευχαριστούνται" Σφάξτα μια και έξω.

Liberation: Ο Πούτιν είναι πλέον ο πολιτικός που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις στη Δύση;

ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΟ Ο ΤΣΑΡΟΣ
Liberation: Ο Πούτιν είναι πλέον ο πολιτικός που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις στη Δύση;
Η γαλλική εφημερίδα θέτει αυτό το ερώτημα στο εξώφυλλό της, το οποίο κοσμεί ένα ολοσέλιδο πορτρέτο του Ρώσου προέδρου, σε μια γνωστή φωτογραφία, που κλείνει πονηρά το μάτι.
"Ο Πούτιν είναι αυτός που φτιάχνει πλέον τους βασιλιάδες;" είναι κατά λέξη ο τίτλος του εξωφύλλου της γαλλικής εφημερίδας.

Και γράφει αναλυτικά:
Νίκη του Τραμπ, πιθανή νίκη του Φρανσουά Φιγιόν, ήττα  των φιλοευρωπαίων υποψηφίων στη Μολδαβία και στη Βουλγαρία. Οι φιλορωσικές δυνάμεις κερδίζουν συνεχώς έδαφος και ενισχύουν τη δημοφιλία του Πούτιν  σε πολίτες ανά τον κόσμο που αναζητούν πλέον αυταρχικούς ηγέτες.
Και ενώ η Ρωσία έχει ξεκινήσει ένα μπρα ντε φερ με τη Δύση από την αρχή της Ουκρανικής κρίσης και την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014, φιλορωσικές δυνάμεις άρχισαν να ανοίγουν δρόμο προς την εξουσία σε ορισμένες δυτικές χώρες αλλά και σε πρώην σοβιετικές: προς πολύ μεγάλη ικανοποίηση του Κρεμλίνου, η Μεγάλη Βρετανία επέλεξε το Brexit. Οι Ολλανδοί ψήφισαν εναντίον μια συμφωνίας ένωσης της ΕΕ με την Ουκρανία. Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε τα κλειδιά του Λευκού Οίκου. Ο Φρανσουά Φιγιόν έχει πολλές πιθανότητες να μπει στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας. Ο Μολδαβός  Igor Dodon και ο Βούλγαρος Roumen Radev, φιλορώσοι και οι δύο, κέρδισαν τις προεδρικές εκλογές αντίστοιχα στις χώρες τους. Ακόμη και στην Εστονία, όπου κυριαρχεί ακόμη το αντιρωσικό αίσθημα, το φιλορωσικό κόμμα του Κέντρου αυξάνει τα ποσοστά του.
«Πουτινοφιλία»
Ποιόν ρόλο μπορεί να έπαιξε ο Ρώσος πρόεδρος, πραγματικό ή φαντασιακό, στις εκλογικές αναμετρήσεις και στο κύμα «Πουτινοφιλίας» που έχει ξεσπάσει στη Δύση; «Κανέναν», απαντάει ξερά ο Dmitri Trenin, διευθυντής του κέντρου  Carnegie της Μόσχας, ο οποίος δεν πιστεύει καθόλου στην «Πουτινοφιλία» του Τραμπ ή του Φιγιόν. Η τουλάχιστον όχι σε σημείο που θα άλλαζαν πραγματικά τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.
«Ο Πούτιν δεν έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τις εκλογές σε τόσο σημαντικές χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία», αναφέρει. «Το γεγονός ότι τον παρουσιάζουν τόσο σημαντικό και ότι του αποδίδουν τόση δύναμη υποδηλώνει ότι τα πολιτικά συστήματα των ανεπτυγμένων χωρών βρίσκονται σε βαθιά κρίση», προσθέτει.


Παρότι δεν υπάρχει απόδειξη ανάμειξης στις εκλογικές αναμετρήσεις, αν εξαιρεθεί το φαινόμενο με τις υποκλοπές της Χίλαρι στις ΗΠΑ, το Κρεμλίνο διατηρεί και αναπτύσσει κάθε τρόπο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και για να προσελκύσει την κοινή γνώμη της Δύσης, να την κάνει αποδέκτη των ρωσικών θέσεων και στη συνέχεια να επηρεάσει την πολιτική ατζέντα.

Τα πιο σημαντικά και αποτελεσματικά μέσα που χρησιμοποιεί η ρωσική ηγεσία είναι τα think tanks, τα πολιτιστικά κέντρα, οι χορηγίες σε πολιτικά κόμμα της άκρας δεξιάς (όπως το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία) αλλά και τα ΜΜΕ προπαγάνδας τα οποία χρηματοδοτεί το Κρεμλίνο.

Ο Ομιλος RT (Russia Today) διαθέτει πολλά γραφεία σε όλο τον κόσμο καθώς και τρία διεθνή κανάλια. Το Sputnik, είναι μια πλατφόρμα που στοχεύει σε ξένο κοινό και έχει παρουσία σε τριάντα χώρες. «Δεν μιλάμε για το κλασικό soft power classique, το οποίο προσπαθεί να περάσει ένα θετικό μήνυμα για τη Ρωσία. Η ρωσική διπλωματία είναι επιθετική, δουλεύει για να δημιουργήσει φιλορωσικό κλίμα και παίζει με το χαρτί της εθνικής κυριαρχίας, του αντι-ιμπεριαλισμού, του αντι-αμερικανισμού και του ευρωσκεπτικισμού», δηλώνει ο ερευνητής Maxime Audinet, του πανεπιστημίου Paris-Ouest.
 
Εύφορο έδαφος
«Ο Πούτιν δεν ελέγχει όλα αυτά τα πεδία. Το κίνημα μεγαλώνει, αλλά δεν το προκαλεί πάντα ο ίδιος. Απλά βρέθηκε σε αυτή τη θέση σε μια στιγμή που στη Δύση μεγαλώνει το αίτημα για ισχυρούς ηγέτες που θα αντικαταστήσουν τους αδύναμους που υπάρχουν σήμερα», δηλώνει η καθηγήτρια Tatiana Jean, του Γαλλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.
«Τα μίντια χειραγωγούν την κοινή γνώμη, αλλά το επιζητά η ίδια. Η απόρριψη των μίντια, των ελίτ και των ηγετών δεν επινοήθηκε από την ρωσική προπαγάνδα αλλά βοήθησε. Αυτή η ρωσική προπαγάνδα δεν μιλάει για τον ίδιο τον Πούτιν, απλά ανασύρει το αίσθημα ότι η Δύση είναι διαλυμένη και δέχεται απειλές από παντού. Ενώ η Ρωσία εμφανίζεται ως μια καθησυχαστική δύναμη, σταθερή, ισχυρή, και εγγυάται παραδοσιακές αξίες», προσθέτει η πανεπιστημιακός Cécile Vaissié, συγγραφέας του βιβλίου «Τα Δίκτυα του Κρεμλίνου στη Γαλλία».

Ετσι, σιγά σιγά ο Ρώσος ηγέτης έπαψε να είναι αγαπητός μόνο σε περιθωρειακές ομάδες. Απόδειξη αποτελούν οι εκδηλώσεις του Φρανσουά Φιγιόν όπου οι εκκλήσεις για συμμαχία με τη Ρωσία προκαλούν ενθουσιασμό. Αυτό συμβαίνει γιατί η Γαλλία μπατάρει προς τα Δεξιά; Ισως. Γινόμαστε πάντως μάρτυρες μιας συνολικής μετακίνησης της πολιτικής τάσης σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Το όραμα της προοδευτικότητας έχει αντικατασταθεί από μια συντηρητική εσωστρέφεια. Η δημοκρατική αντιπροσωπευτικότητα βρίσκεται σε κρίση, η ρήξη ανάμεσα στις ελίτ και στους λαούς μεγαλώνει.

Μέσα σε αυτή την γενικευμένη ατμόσφαιρα απομυθοποίησης, ο Πούτιν ενσαρκώνει, σχεδόν άθελά του, τον προστάτη των παραδοσιακών αξιών, τον αποφασισμένο ηγέτη ο οποίος δρα τη στιγμή που η Δύση διστάζει, έτοιμος να πολεμήσει το απόλυτο κακό, δηλαδή τους τζιχαντιστές. Είναι ο άνθρωπος που αψηφά την παγκόσμια τάξη και την αμερικανική ηγεμονία και ο οποίος δεν διστάζει να επικαλεστεί τη βία για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.

Ο κόσμος αλλάζει και αυτό ωφελεί τον Πούτιν. «Ο Πούτιν απελευθέρωσε ένα τεράστιο εκλογικό σώμα το οποίο αρνείται το πολιτικά ορθό, θαυμάζει τη δύναμη, θέλει λύσεις καθαρές, γρήγορες και αποφασιστικές και αναζητά χαρισματικούς ηγέτες», αναλύει η Tatiana Jean.
 
Αυταρχικό καθεστώς
«Η δαινομοποίηση που έκανε η Δύση του Πούτιν τον ωφελεί», προειδοποιεί ο Jean-Robert Raviot, καθηγητής ρωσικού πολιτισμού στο πανεπιστήμιο της Ναντέρ. «Πολλοί άνθρωποι που δηλώνουν ότι συμπαθούν τον Πούτιν δεν το κάνουν γιατί είναι θετικοί απέναντί του αλλά γιατί αντιδρούν στη δαιμονοποίησή του», προσθέτει.

Εξάλλου, ο Πούτιν παραμένει μάλλον άγνωστος στους οπαδούς του. Θαυμάζουν την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του και του λαού του, αλλά αγνοούν την πραγματικότητα του αυταρχικού καθεστώτος που εγκατέστησε στη Ρωσία, κλείνοντας το στόμα της αντιπολίτευσης και καταπιέζοντας κάθε κριτική φωνή. Πέρασε 15χρυσά χρόνια με την πετρελαϊκή αφθονία, αλλά δεν κατόρθωσε ποτέ να ανοίξει την ρωσική οικονομία, η οποία στηρίζεται ακόμη εν πολλοίς στους υδρογονάνθρακες. Η Ρωσία κατατρώγεται από την διαφθορά και είναι βυθισμένη σε οικονομική και κοινωνική κρίση.


«Οι ρεαλιστές της εξωτερικής πολιτικής εκτιμούν ότι όποια κι αν είναι τα λάθη του Πούτιν, πρέπει να υπολογίζουμε τη Ρωσία», εξηγεί ο πρώην ΥΠΕΞ της Γαλλίας Υμπέρ Βεντρίν και προσθέτει ότι η επιθυμία του Ρώσου προέδρου να επηρεάζει τα πράγματα δεν είναι μεγαλύτερη από όλων των ηγετών των μεγάλων δυνάμεων. Το να συνεχίζει κανείς να τον εξοστρακίζει δεν βοηθάει, προσθέτει ο Βεντρίν: «Δεν έχω ψευδαισθήσεις για τον Πούτιν, περιφρονεί την Ευρώπη και δεν κάνει ιδιαίτερες προσπάθεις για να οικοδομήσει βαθιές σχέσεις μαζί της. Αξιοποιεί μια κοντόφθαλμη πολιτική επιρροών. Αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν βρίσκεται κανείς απέναντί του για να το ισορροπήσει», λέει ο Βεντρίν.

Η πρόσφατη πρωτοβουλία του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία υιοθέτησε την περασμένη Τετάρτη μια οδηγία με την οποία καταγγέλλει «κάθε προπαγάνδα που κατευθύνεται εναντίον της Ευρώπης από τρίτους», υπονοώντας τη Ρωσία (αλλά και το ισλαμικό κράτος) δεν πρόκειται να τρομάξει τον Πούτιν. Για τον Ρώσο πρόεδρο αυτή η οδηγία είναι σχεδόν κομπλιμέντο. Δήλωσε εις απάντηση ότι βλέπει «μια προφανή οπισθοχώρηση της δημοκρατίας στις δυτικές κοινωνίες» και επαίνεσε την «αποτελεσματική» και «ταλαντούχα» δουλειά  των Ρώσων δημοσιογράφων που την προκάλεσαν.

Πηγή: Liberation:
Mέσω : iefimerida.gr

Γιατί μας συμφέρει η μετάβαση στη δραχμή

Κώστας Παπουλής
Τα πιο πολύτιμα κέρδη της δραχμής είναι αυτά που περιγράφει (και) η ορθόδοξη οικονομική θεωρία, των άριστων νομισματικών περιοχών, η ανάκτηση των μέσων οικονομικής πολιτικής, ευστάθειας και ρύθμισης της οικονομίας, που η Ελλάδα θυσίασε, κάνοντας το τεράστιο σφάλμα εισόδου στην ΟΝΕ. Το ευρώ είναι μια ένωση ανομοιογενών και άνισων οικονομιών, χωρίς τον βαθμό ολοκλήρωσης που απαιτείται, απουσία ισχυρών μεταβιβαστικών πληρωμών και οποιονδήποτε αντίστοιχων μέσων άμβλυνσης των περιφερειακών ανισοτήτων που αυτό εντείνει.

Το ευρώ οδηγεί στα όριά της, την αντίθεση κέντρου-περιφέρειας της Ε.Ε.. Η Ζ.Ε., ο σκληρός πυρήνας της Ε.Ε., είναι η περιοχή της απόλυτης αγοράς, που μέσα της, απαγορεύεται κάθε εθνική-κρατική παρέμβαση για την ρύθμιση της οικονομίας, ή την ομαλοποίηση της ανεργίας. Με την είσοδο στην ΟΝΕ, η Ελλάδα ύψωσε σε δεύτερη δύναμη τις ολέθριες οικονομικές συνέπειες από την ένταξη στους μηχανισμούς της κοινής αγοράς. Σε χώρες και οικονομίες όπως η ελληνική, ευρώ σημαίνει έρημος.
Παρά την παραφιλολογία της εποχής των διάφορων ευρώ-μανών, που τα επιχειρήματά τους και η «λογική» τους είναι κατώτερα των ιεχωβάδων, οι ελευθερίες και τα κέρδη της Δραχμής, είναι τεράστια και πολύ περισσότερα,λόγω συγκεκριμένης συγκυρίας, από όσα περιγράφει η οικονομική θεωρία. Ας δούμε κάποια σημαντικά:
Πρώτον: Η Ελλάδα παύει να είναι υπερχρεωμένη χώρα
Επιστρέφοντας στην Δραχμή, η χώρα έχει πολλές επιλογές σε σχέση με το δημόσιο χρέος της. Θα μπορούσε κάλλιστα να αρνηθεί το χρέος της προς τον επίσημο τομέα (Δ.Ν.Τ.-Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.) με σκοπό την διαγραφή του, ή να προβεί σε χρεοστάσιο και επ’ αόριστον αναστολή πληρωμών. Θα δραχμοποιούσε το εσωτερικό της χρέος, οπότε θα το εξυπηρετούσε χωρίς πρόβλημα, ενώ το χρέος προς τον ιδιωτικό τομέα στο εξωτερικό μπορεί να το αρνιόταν και αυτό, ή να το δραχμοποιούσε ή και να το εξυπηρετούσε κανονικά, αν ήθελε να επιστρέψει σύντομα στις διεθνείς αγορές.
Ως γνωστόν οι περίφημοι οίκοι αξιολόγησης και οι αγορές, δεν ενδιαφέρονται για το αν θα εξυπηρετηθεί το Δ.Ν.Τ ή η Ε.Ε., αλλά μόνο για τα ομόλογα του ιδιωτικού τομέα. Η Ελλάδα θα μεταβαλλόταν σε μια νύχτα, σε μια από τις λιγότερες χρεωμένες χώρες στον πλανήτη.
Δεύτερον: Δυνατότητα πρωτογενών ελλειμμάτων
Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα οδηγούσε σε ανάκτηση και του εκδοτικού προνομίου της νέας δημόσιας κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας. Έτσι για τα δύο πρώτα χρόνια θα μπορούσε να καλυφτεί ένα μικρό πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 1%-3% του ΑΕΠ, με έκδοση χρήματος. Άρα, αντίο ΕΝΦΙΑ, και μια σειρά άλλων φόρων. Άρα σχετική δυνατότητα δημόσιων επενδύσεων και κοινωνικού κράτους. Καταλαβαίνει κανείς ότι σε σχέση με την παραμονή στο ευρώ που απαιτεί πλεόνασμα έως-3% οι ελληνικές αρχές θα έχουν για τα επόμενα δύο χρόνια ένα επιπλέον περιθώριο 5%-6% του ΑΕΠ.
Αν για κάθε ένα επιπλέον δις που ξοδεύει ή αποταμιεύει το κράτος, το ΑΕΠ μεγεθύνεται ή συρρικνώνεται έως και 1,7 δις («νέα» εκτίμηση Δ.Ν.Τ. για τον πολλαπλασιαστή) τότε μόνο από την διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα (ευρώ-δραχμή), δηλαδή μόνο από την διαφορά στη δημοσιομική πολιτική, το ΑΕΠ (αν γίνει η επιλογή) της δραχμής τα επόμενα δύο χρόνια, δύναται να είναι μεγαλύτερο (σε όγκο) από το ΑΕΠ (αν γίνει η εκλογή του ευρώ) έως και κατά 18%. Πως γίνεται αυτό; Π.Χ., αν -στρογγυλοποιώντας τα νούμερα-, υποθέσουμε έναν πολλαπλασιαστή 1,5 και ότι από κάθε 1 μονάδα μείωσης- αύξησης, του ΑΕΠ μειώνονται- αυξάνονται τα έσοδα κατά 1/3, τότε αν ανεβάσουμε-κατεβάσουμε κατά μια μονάδα το πρωτογενές αποτέλεσμα, το ΑΕΠ αυξάνεται-μειώνεται κατά 1,5 μονάδα, ανάλογα τα έσοδα   αυξάνονται-μειώνονται κατά μισή μονάδα. Τελικά, μισή μονάδα μείωσης-αύξησης του πρωτογενούς αποτελέσματος μπορεί να οδηγεί σε 1,5 μονάδα μείωσης αύξησης του ΑΕΠ, με ότι συνεπάγεται αυτό στην ανεργία.
Έτσι ανάμεσα σε συρρίκνωση -3% της δημοσιονομικής πολιτικής που απαιτεί η παραμονή στο ευρώ και οδηγεί σε βαθιά ύφεση και σε δημοσιονομική επέκταση 3% που επιτρέπει η ελευθερία της δραχμής και οδηγεί σε ανάπτυξη, η διαφορά στο ΑΕΠ μπορεί να είναι της τάξης πλέον του 18%, αν δεν παρέμβουν καθοριστικά και άλλοι παράγοντες. Άλλωστε αυτό δείχνει και η εμπειρία της προσαρμογής της χώρας. Μηδενίσαμε ένα πρωτογενές έλλειμμα -8% του 2009 (αν δεχτούμε ως ορθά τα στοιχεία)φτάνοντας σε μια σωρευτική ύφεση -25%.
Αν συνυπολογίσουμε και τους άλλους παράγοντες (τα οφέλη από την υποτίμηση, την ρευστότητα που θα αποκατασταθεί, το τέλος της αβεβαιότητας, την επιστροφή κεφαλαίων, το υποαπασχολούμενο κεφάλαιο και εργατικό δυναμικό κλπ), ηκαθαρήαύξηση του ΑΕΠ, τα επόμενα τρία χρόνια μπορεί να κυμανθεί (με συντηρητική εκτίμηση) αρκετά πάνω από 20%. Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτή η αύξηση για τα δημόσια έσοδα και για κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές.
Υπενθυμίζω, ότι αντίθετα με τις ανοησίες που γράφουν οι ευρώ-Ιεχωβάδες, σε διάφορες εφημερίδες, το ΑΕΠ δεν μειώνεται-αυξάνεται ανάλογα με το αν μετριέται σε ευρώ, δολάρια ή δραχμές, αλλά με την μείωση ή την αύξηση στον όγκο παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών.
Με την γοργή ανάπτυξη που θα έρθει, την αποκατάσταση της εγχώριας αποταμίευσης σε θετικό μέγεθος, και της εμπιστοσύνης προς το κράτος, πολύ σύντομα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου θα βρεθούν στα χέρια τωνπολιτών και έτσι το ελληνικό κράτος, θα μπορεί να δημιουργεί περεταίρω ελλείμματα για να ωθήσει την δημόσια επένδυση και την ανάπτυξη.
Τρίτον: Ελευθερία συναλλαγματικής πολιτικής-
Hαποδέσμευση από το ευρώοδηγεί την χώρα στη δυνατότητα συνδυασμού πολιτικής πλήρης απασχόλησης, και ισορροπίας του εξωτερικού τομέα. Η απαραίτητη συναλλαγματική διόρθωση δεν θα είναι (και δεν χρειάζεται να είναι) μεγαλύτερη από 30% έναντι του ευρώ (τώρα που το ευρώ έχει υποχωρήσει), δηλαδή ένα ευρώ θα ισούται περίπου με 1,3 δραχμές. Το μέγεθος μιας υποτίμησης και ο υπολογισμός της, προκύπτει από την εξίσωση ισορροπίας του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Όσοι λοιπόν, προβλέπουν τεράστια υποτίμηση στις σημερινές συνθήκες που το εξωτερικό ισοζύγιο είναι ισοσκελισμένο, απλώς δεν ξέρουν τι γράφουν.
Αυτοί που επίσης λένε ότι γιατί να κάνουμε υποτίμηση; αφού το ισοζύγιο είναι ισοσκελισμένο, ξεχνούν ότι αυτό ισχύει, με ανεργία 30% και χωρίς ανάπτυξη. Άμα στην Ελλάδα υπήρχε η δυνατότητα σημαντικής ανάκαμψηςχωρίς υποτίμηση, τότε θα γεννιόταν μεγάλο εξωτερικό έλλειμμα και ανάγκη εξωτερικού δανεισμού ή προστατευτικής εμπορικής πολιτικής. Η υποτίμηση θα δώσει ώθηση στην οικονομία, θα αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της και φυσικά θα οδηγήσει σε υποκατάσταση εισαγωγών από εγχώρια παραγωγή. Όπως έχει υπολογιστεί (από το «Ινστιτούτο Δημήτρης Μπάτσης») τα άμεσα οφέλη από μια τέτοια υποτίμηση οδηγούν σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 4%, χωρίς να έχει ληφθεί υπό όψιν η υποκατάσταση των εισαγωγών.
Θα υπάρξουν έλεγχοι κεφαλαίων για να υπάρξειδιασφάλιση έναντι κερδοσκοπικών παιχνιδιών, αλλά και για να είναι εφικτή η σταθεροποίηση της ισοτιμίας με ανεξάρτητη νομισματική πολιτική.
Τέταρτον:Ελευθερία νομισματικής πολιτικής-επιστροφή ζωογόνου πληθωρισμού-σχεδιασμός της οικονομίας.
Μια υποτίμηση της τάξης του 30% θα φέρει έναν εισαγόμενο πληθωρισμό κοντά στο 5% την πρώτη χρονιά και μετά θα βαίνει ταχύτατα μειούμενος (έχει γίνει ανάλογη μελέτη από τον   Θ Μαριόλη, πρόεδρο του Ινστιτούτου «Δημήτρης Μπάτσης»). Ο πληθωρισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί από την αύξηση του χρήματος στην οικονομία και να μειωθεί από την ελάφρυνση της έμμεσης φορολογίας (π.χ. σε καύσιμα, τρόφιμα κλπ.).
Η επιστροφή του πληθωρισμού θα είναι ζωογόνος για την οικονομία που βρίσκεται στον θανάσιμο εναγκαλισμό του αποπληθωρισμού. Η τράπεζα της Ελλάδας θα εθνικοποιηθεί, ενώ οι άλλες τράπεζες θα εκκαθαριστούν και θα περάσουν σε δημόσιο έλεγχο. Οι καταθέσεις καθώς και τα δάνεια θα μετατραπούν σε δραχμές, σε ισοτιμία 1:1..   Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα διαγραφούν και θα αναδιαρθρωθούν. Ο ιδιωτικός τομέας θα αναπνεύσει. Δεν θα χρειαστεί να κουρευτούν καταθέσεις, ενώ αν οι τράπεζες χρειαστούν ενίσχυση θα λάβουν εγγυήσεις από το κράτος. Το μεγάλο κενό ανάμεσα στις καταθέσεις και στα δάνεια, το έχει καλύψει η Ε.Κ.Τ. σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της ως κεντρική τράπεζα. Θα περάσει και αυτό στις ζημιές των πιστωτών.
Το νέο και υγιές τραπεζικό σύστημα, θα μπορεί με διαφοροποιημένα επιτόκια να γίνει μοχλός κλαδικών και βιομηχανικών πολιτικών.Θα μπορεί να στηρίξει επενδύσεις, και αυτές με την σειρά τους, την ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Πέμπτον: Πραγματικό τέλος στην αβεβαιότητα
Oτι, και να λέγεται, το μόνο σίγουρο της παραμονής στο ευρώ είναι η οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα. Το φάντασμα της Δραχμής, πάντα θα πλανιέται στον ουρανό της Ελλάδας. Καμία κυβέρνηση, εντός της, δεν θα μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας λόγω οικονομικής ύφεσης και παρακμής. Σταδιακά θα επικρατεί όλο και περισσότερο κοινωνικό χάος καθώς το οποιοδήποτε κοινωνικό κράτος θα διαλύεται. Κανείς δεν θα μπορεί να αποκλείσει μια οικονομική κατάρρευση σε κάποια επικίνδυνη κοινωνική ή πολιτική στροφή.
Η επιστροφή στην δραχμή συνεπάγεται το τέλος του δρόμου της αβεβαιότητας. Το οικονομικό περιβάλλον θα ξεκαθαρίσει. Κεφάλαια θα επαναπατριστούν, μαζί με Ξένες Άμεσες Επενδύσεις, φυσικά θα πρέπει αυτά να γίνουν κάτω από τον έλεγχο του δημοσίουκαι της τράπεζας της Ελλάδος.
Έκτον: Αλλαγή σχέσης με την Ε.Ε..-Αλλά, καιδέκα φορέςκαλύτερα, έξω και από την Ε.Ε., παρά παραμονή στην ευρωζώνη.
Επειδή η παραπάνω πολιτική δεν προβλέπεται να έχει τις ευχές της Ε.Ε., γιατί όχι μόνο δημιουργεί ένα μεγάλο «φέσι», αλλά περισσότερο, ένα παράδειγμα απόδρασης από το ευρώ, ο ξένος παράγοντας, στο σύνολό του, ο ευρώ-αντλαντικός,θα θέλει από την μια η Ελλάδα να αποτύχει, από την άλληόμως να την «κρατήσει»στην σφαίρα της Δύσης, άρα εντός Ε.Ε.. Αυτή είναι μια αντίφαση και ασταθής ισορροπία, που πάνω της θα πρέπει να «ισορροπήσει» η Ελλάδα. Βέβαια, η δυναμική της σύγκρουσης μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες άμεσης εξόδου και από την Ε.Ε..
Από την άλλη στο σύνολο της Ζ.Ε. και της Ε.Ε. εκδηλώνονται φυγόκεντρες τάσεις. Το σκηνικό οδηγεί πιθανά σε δυναμικές εξελίξεις, παρά σε στατική κατάσταση. Δεν αποκλείεται η Ελλάδα, απλώς να ανάψει το σπίρτο της διάλυσης και της αλλαγής. Δύσκολα θα μείνουμε οι μόνοι που εγκαταλείπουμε το ευρώ ή την Ε.Ε.. Αλλά κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να αποκλείσει και την άλλη εκδοχή.
Σίγουρα για μεγάλο διάστημα, θα «κοπούν» οι περισσότερες μεταβιβάσεις από την Ε.Ε.. Δεν είναι δυνατόν εμείς να μην πληρώσουμε το δημόσιο χρέος και αυτοί να δίνουν τις κοινοτικές ενισχύσεις κανονικά. Όμως αν είμαστε πραγματιστές, θα δούμε ότι οι καθαρές εισπράξεις από την Ε.Ε., δεν θα υπερβούν τα τρία δις ετησίως τα επόμενα χρόνια, όπως και δεν τα υπερέβησαν τα προηγούμενα. Ακόμη δηλαδή και αν οι υποχρεώσεις μας στον επίσημο τομέα (Δ.Ν.Τ., Ε.Ε. κλπ) ήταν άτοκες, θα θέλαμε πάνω από έναν- ενάμιση αιώνα για να «πατσίσουμε» από την ενίσχυση των ευρωπαϊκών ταμείων.
Η Ελλάδα αν παραμείνει στο ευρώ, τότε για πρώτη φορά από την ένταξή της στην ΕΟΚ, το καθαρό ισοζύγιο της με την «Δύση», θα είναι ισχυρά αρνητικό. Μόνο οι τόκοι, ή το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι υπερδιπλάσιοι από τις καθαρές εισπράξεις από την Ε.Ε., τα αμέσως επόμενα χρόνια -γιατί τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, αργότερα, όταν τελειώσει η περίοδος χάριτος των δανείων κλπ - ενώ τα πάντα θα ξεπουληθούν στον βωμό του χρέους και το ευρώ. Συνεπώς, παρά την «παραφιλολογία», οι επιδοτήσεις στον γεωργικό τομέα μπορούν να αντικατασταθούν από εθνικούς πόρους, και μάλιστα εκεί που πρέπει και τους χρειάζεται η γεωργία.
Ακόμη, δηλαδή και αν εγκαταλείψουμε και την Ε.Ε αυτό θα είναι προς το συμφέρον των εργαζόμενων και της χώρας. Σε μια τέτοια περίπτωση θα απελευθερωθεί πλήρως η βιομηχανική, αγροτική και εμπορική πολιτική. Εξ’ άλλου τα αγαθά που εμπορευόμαστε με την Ε.Ε., ως αγαθά του «Νότου», είναι κυρίως γεωργικά και υψηλής έντασης εργασίας. Ως τέτοια δεν προστατεύονται από το σύστημα των πολυεθνικών και της Ε.Ε., που αγκαλιάζει κυρίως τα «βιομηχανικά» αγαθά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα του «Βορρά». Συνεπώς και σε περίπτωση εξόδου, θα βρεθεί εύκολα εμπορική συνέχεια.
Η Ελλάδα αν θέλει, μπορεί να κινηθεί μέσα στο πλαίσιο ασταθούς ισορροπίας, εκμεταλλευόμενη την δυναμική φυγόκεντρων τάσεων στην Ζ.Ε. και στην Ε.Ε. καθώς και το γεωπολιτικό της πλεονέκτημα, όντας συγχρόνως και μια μικρή οικονομία για να επηρεάσει το σύνολο.
Από νομικής, αλλά και από ουσιαστικής πλευράς, η χώρα δεν είναι σαν την Αγγλία ή την Δανία, που βρίσκονται εκτός συνθήκης του Μάαστριχτ. Θα πρέπει να αποχωρήσει και από την συνθήκη του Μάαστριχτ.
Θα μπορεί, να διεκδικήσει εξαιρέσεις για συγκεκριμένους κλάδους της βιομηχανίας της και της γεωργίας της. Θα μπορεί αν θέλει να επαναδιαπραγματευτεί μια νέα σχέση με την Ε.Ε., αρκετά πιο χαλαρή από αυτή που είχε και πριν την είσοδο στην ΟΝΕ. Για ένα διάστημα, ας πούμε δύο ετών, θα συνέφερε ίσως από πολιτική άποψη την χώρα, να βρίσκεται εντός των οργάνων της Ε.Ε. ώστε να ακούγεται η φωνή της. Σε τελευταία ανάλυση, η Ελλάδα πρέπει να ζυγίσει το εμπορικό συμφέρον της και αν οι εξαιρέσεις είναι ισχυρές και θεωρήσει ότι την ικανοποιούν για την δυνατότητα δημιουργίας βιομηχανικής και αγροτικής βάσης, ας εξετάσει μια χαλαρή σχέση «παραμονής», αν αυτή είναι εφικτή. Αλλιώς,δύναται να επιλέξει την έξοδο. Σε γενικές γραμμές, η Ε.Ε., είναι μια ένωση που ευνοεί τις πολυεθνικές, και τα ισχυρά κράτη, είναι μια ζώνη «υπερπαγκοσμιοποίησης», που οικονομίες σαν την ελληνική δεν έχουν ιδιαίτερη τύχη, εντός της.
Ένα είναι βέβαιο, ότι παραμένοντας στο ευρώ, η χώρα παραμένει στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε., χωρίς καμία επιλογή, με τους αλύγιστους και σκληρούς κανόνες της ΟΝΕ, άρα, παραμένει στα σκληρά δεσμά της αποψίλωσης και της νομοτελειακής μετατροπής της, σε παρηκμασμένη περιφέρεια του ευρωπαϊκού κέντρου.
Εγκαταλείποντας την ευρωζώνη και την συνθήκη του Μάαστριχτ, ο ελληνικός λαός, αποκτά πολλαπλές επιλογές, παίρνοντας την τύχη και την ιστορία του στα χέρια του.
Έβδομον: Αθήνα, ένα μεσογειακό και ριζοσπαστικό Μπουένος ¨Άιρες
Η Ελλάδα βραχυπρόθεσμα θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής. Θα στηριχθεί όπως και η Αργεντινή -παρά τις ανοησίες που έχουν γραφτεί για αυτή την χώρα- στην εσωτερική ανάπτυξη της οικονομίας και της εγχώριας δυναμικής που θα ελευθερωθεί. Η Ελλάδα μάλιστα σε σχέση με την Αργεντινή, έχει ένα σημαντικό εξωτερικό πλεονέκτημα, τον τουρισμό, ο οποίος θα επηρεαστεί ιδιαίτερα θετικά από την αποχώρηση από την ευρωζώνη. Ο τουρισμός, θα δώσει σκυτάλη και στην επανέναρξη της οικοδομικής δραστηριότητας, η οποία θα επηρεαστεί θετικά και από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και από την είσοδο κεφαλαίων από το εξωτερικό.
Η αύξηση της εγχώριας ζήτησης, η συναλλαγματική διόρθωση και εξωτερική προστασία της οικονομίας θα κινητοποιήσει το υποαπασχολούμενο κεφάλαιο και την εργασία, ενώ θα δώσει πνοή στην γεωργία-κτηνοτροφία. Μεσοχρόνια-μακροχρόνια για να συνεχιστεί   το αναπτυξιακό άλμα θα χρειαστεί βιομηχανική πολιτική. Οι οικονομικές αρχές δεν θα πρέπει να εμπιστευθούν τις δυνάμεις της αγοράς, αλλά να σχεδιάσουν ένα συγκεκριμένο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.
Η απελευθέρωση που θα φέρει η Δραχμή, θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνάμεις της εργασίας και της δημοκρατίας. Δεν είναι σωστό να προβλέψουμε από σήμερα το νέο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της πατρίδας μας. Αυτό θα είναι αποτέλεσμα της δυναμικής που θα δημιουργηθεί. Αλλά πια, ο ελληνικός λαός θα μπορεί επιτέλους δημοκρατικά να διαλέξει. Σήμερα, ένα είναι βέβαιο, εντός του ευρώ δεν μπορεί να γίνει καμία βελτίωση, καμία θετική μεταρρύθμιση. Ακόμη και το ήπιο νεοφιλελεύθερο, ή σοσιαλφιλελεύθερο, ή σοσιαλδημοκρατικό, πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίστε το όπως θέλετε, δεν είναι εφικτό ούτε σε σημεία του.
Άρα αντικειμενικά, και εκ των πραγμάτων,   τα κοινωνικά και πολιτικά στρατόπεδα είναι δύο, το κόμμα του ευρώ, οι ευρώ-ιεχωβάδες, δηλαδή, οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και όλοι οι υπόλοιποι πλην της ακροδεξιάς. Όποιοι υποστηρίζουν την παραμονή στο ευρώ, αναγκαστικά βρίσκονται στο πρώτο στρατόπεδο. Η παραμονή στο ευρώ για την Ελλάδα, προϋποθέτει πολιτικές που θα έκαναν την Θάτσερ να ντρέπεται. Εντός του ευρώ όλες οι κυβερνήσεις-ανεξάρτητα από προθέσεις- είναι αναγκασμένες να εφαρμόζουν την ίδια βασική πολιτική.Άρα, ή Δραχμή ή σκληρή λιτότητα.
Συνεπώς εντός της ευρωζώνης δεν είναι εφικτές οι λαϊκές μεταρρυθμίσεις, και όπου δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, όπου η ζωήσυνεχώς χειροτερεύει, θερίζονται επαναστάσεις. Με αυτή την έννοια το που μπορεί να φτάσει μια ελληνική επανάσταση, μια απελευθέρωση από τον ευρωαντλαντικό παράγοντα και τα σκληρά οικονομικά δεσμά της ζώνης της«υπερπαγκοσμιοποίησης», τι κοινωνικό και πολιτικό παράδειγμα μπορεί να δημιουργήσει, δεν μπορεί κανείς να το πει. Μια απλή κουβέντα ως συμπέρασμα είναι καλύτερη: «για να ζήσει αυτός ο λαός με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, πρέπει να πει ένα μεγάλο ας το διάολο στην ευρωζώνη και να μυρίσει το φρέσκο μελάνι της Δραχμής».
 Ο Κώστας Παπουλής είναι στέλεχοε του Σχεδίου Β

«Μαύρη» νύχτα στην Μορια-2 νεκροί και πολλοί οι σοβαρά τραυματίες- Σε επιφυλακή οι αρχές της Λέσβου (pics)


«Μαύρη» νύχτα στην Μορια
Συνεχής ενημέρωση….

UPDATE: 01:40

Δυο τελικά οι νεκροί στο κέντρο μεταναστών της Μοριας
Δυο είναι τελικά οι νεκροί στο κέντρο μεταναστών της Μοριας, και όχι 3 που μεταδώσαμε προ λίγου και μετά από πληροφορίες της ΜΚΟ Proactiva Open Arms που δεν επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία 66χρονη γυναίκα είχε ανάψει το γκαζάκι μέσα στη σκηνή προκειμένου να μαγειρέψει. Από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία το γκαζάκι εξερράγη και η σκηνή τυλίχθηκε στις φλόγες. Δυστυχώς ο θάνατος της 66χρονης ήταν ακαριαίος αφού απανθρακώθηκε, ενώ έξω από το σκηνή βρισκόταν η 25χρονη νύφη της με τα δύο της παιδιά, 6 και 4 ετών.

Από την έκρηξη και τη φωτιά, τραυματίστηκαν και οι τρεις σοβαρότατα, αλλά το 6χρονο παιδάκι κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο εξέπνευσε.

Η 25χρονη μητέρα και το 4χρονο παιδί της έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρονται ήδη σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατακαίει μεγάλο μέρος του καταυλισμού.
Πολλοί μετανάστες είδη έχουν μαζέψει τα λιγοστά υπάρχοντα τους και φεύγουν με προορισμό είτε την Μυτιληνη είτε το χωριό της Μοριας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, ενώ η οργή των προσφύγων στράφηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά επεισόδια και να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Κάτοικοι μιλώντας στο lesvospost.com δήλωσαν πως για ακόμα μια μέρα θα μείνουν ξάγρυπνοι για να φυλαξουν τις περιούσιες τους, καταγγέλλοντας τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως μας είπαν πρέπει άμεσα να φύγει το hot spot από την Μορια.

Όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ, Δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός από έκρηξη, πιθανά φιάλης υγραερίου, στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Από την έκρηξη έχουν σκοτωθεί μία γυναίκα και ένα παιδί, ενώ σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί άλλη μιά γυναίκα και ένα παιδί.


Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατέκαψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

UPDATE: 01:15
Πληροφορίες τώρα αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι 2, μια γιαγιά ηλικίας 66 ετών και μια μητέρα ηλικίας 25 ετών, ενώ χαροπαλεύουν για να κρατηθούν στην ζωή τα δυο παιδιά ηλικίας 6 και 4 ετών..

Αρχική ενημέρωση ΩΡΑ 01:02 π.μ

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο. Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες από έκρηξη σόμπας ή από γκαζάκι που είχαν ανάψει μετανάστες για να ζεσταθούν. 

Από την έκρηξη φέρεται να σκοτώθηκαν μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της στην σκηνή που πήρε φωτιά.

Μετά το περιστατικό ξέσπασαν επεισόδια, με μετανάστες να βάζουν φωτιά σε σκηνές και να  εγκλωβίζουν τους αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα της δομής.

Στο hot spot έσπευσαν ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες, οι οποίοι είναι τουλάχιστον 12- ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά.

Ενώ στην Μυτιλήνη σύμφωνα με άλλες πληροφορίες φτάνει άμεσα αεροπλάνο του στρατού για να παραλάβει τους σοβαρά τραυματίες
Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο.

Στο hot spot βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.
ΦΩΤΟ: twitter






lesvos.gr

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι δημοσιογράφοι που «πακέτωσαν» δις ευρώ για να υπηρετήσουν το Μνημόνιο – Απολαύστε τους ελεύθερα…

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι δημοσιογράφοι που «πακέτωσαν» δις ευρώ για να υπηρετήσουν το Μνημόνιο – Απολαύστε τους ελεύθερα…
Από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στο Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέλαβαν εργολαβικά τη δουλειά με τις ευλογίες των ξένων νταβατζήδων…
Η ΛΙΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»
tro-ma-ktiko.blogspot.gr
- See more at: http://www.axarnea.gr/news/avti-ine-i-dimosiografi-pou-paketosan-dis-evro-gia-na-ipiretisoun-to-mnimonio-apolafste-tous-elefthera#sthash.1r4MvVqM.dpuf

Καρδιοχειρουργός μιλάει για την απάτη της χοληστερίνης…



Εμείς οι γιατροί με όλη μας την εκπαίδευση , τη γνώση και την εξουσία, αποκτούμε συχνά ένα αρκετά μεγάλο εγώ και είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος .
Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση.
Δεν σας κρύβω ότι κάναμε λάθος.
Ως χειρουργός καρδιάς με 25 χρόνια εμπειρίας, έχω εκτελέσει πάνω από 5.000 εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, σήμερα είναι η μέρα μου για να διορθώσω το λάθος με τα ιατρικά και τα επιστημονικά δεδομένα .
Έχω εκπαιδευτεί για πολλά χρόνια με άλλους εξέχοντες γιατρούς με την ένδειξη “διαμορφωτές της κοινής γνώμης”.“Βομβαρδιζόμαστε με την επιστημονική βιβλιογραφία και συνεχώς με σεμινάρια εκπαίδευσης, εμείς ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιμέναμε ότι η καρδιακή νόσος προέκυψε από το απλό γεγονός της αυξημένης χοληστερόλης στο αίμα. Πόσο έγκυρα είναι τα “έγκριτα” επιστημονικά περιοδικά;
Η μόνη αποδεκτή θεραπεία ήταν η συνταγογράφηση φαρμάκων για τη μείωση της χοληστερόλης και μια διατροφή με αυστηρούς περιορισμούς σε πρόσληψη λίπους . Με το τελευταίο βέβαια επιμέναμε ότι θα μειώσουμε τη χοληστερόλη και τις καρδιακές παθήσεις. Αποκλίσεις από τις συστάσεις αυτές, θεωρείτο αίρεση και θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε ιατρική αμέλεια.

Δεν λειτουργεί

Οι συστάσεις αυτές δεν είναι πλέον επιστημονικά ή ηθικά δικαιολογημένες.
Η ανακάλυψη πριν από μερικά χρόνια ότι η πραγματική αιτία των καρδιακών παθήσεων, είναι η φλεγμονή στο τοίχωμα της αρτηρίας σιγά-σιγά οδηγεί σε μια παραδειγματική στροφή στον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι καρδιακές παθήσεις και οι άλλες χρόνιες παθήσεις.
Αυτές οι μακροσκελείς διατροφικές συστάσεις έχουν δημιουργήσει τις επιδημίες της παχυσαρκίας και του διαβήτη , οι συνέπειες των οποίων επισκιάζουν οποιαδήποτε άποψη ιστορικής μάστιγας της θνησιμότητας , του ανθρώπινου πόνου και των ολέθριων οικονομικών συνεπειών.
Παρά το γεγονός ότι το 25 % του πληθυσμού παίρνει ακριβά φάρμακα στατίνης και , παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί η περιεκτικότητα σε λίπος στην διατροφής μας , οι περισσότεροι Αμερικανοί θα πεθάνουν φέτος από καρδιακή νόσο από ό, τι ποτέ πριν.
Στατίνες, Vioxx και Πολιτεία
Στατιστικά στοιχεία από το American Heart Association δείχνουν ότι 75 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν σήμερα από καρδιακή νόσο , 20 εκατομμύρια έχουν διαβήτη και 57 εκατομμύρια έχουν προ-διαβήτη . Αυτές οι διαταραχές επηρεάζουν όλο και νεότερους ανθρώπους σε μεγαλύτερους αριθμούς κάθε χρόνο .
Απλό, χωρίς να υπάρχει φλεγμονή στο σώμα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος η χοληστερόλη να συσσωρευτεί στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και να προκαλέσει καρδιακή νόσο και εγκεφαλικά επεισόδια .
Χωρίς φλεγμονή , η χοληστερόλη θα κυκλοφορεί ελεύθερα σε όλο το σώμα , όπως στη φύση .
Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος
Αντιφλεγμονώδης διατροφή

Είναι η φλεγμονή που προκαλεί τη χοληστερόλη να παγιδευτεί 

Η φλεγμονή δεν είναι περίπλοκη είναι απλώς η φυσική άμυνα του οργανισμού σας σε ένα ξένο εισβολέα , όπως τα βακτήρια, οι τοξίνες ή οι ιοί .
Ο κύκλος της φλεγμονής είναι ο τέλειος τρόπος που το σώμα, σας προστατεύει από αυτά τα βακτήρια και τους ιούς εισβολείς . Ωστόσο , εάν επί χρόνια εκθέτουμε το σώμα μας σε τοξίνες από τα τρόφιμα, το ανθρώπινο σώμα δεν είχε ποτέ σχεδιαστεί για αυτήν την επεξεργασία και αυτή η κατάσταση που εμφανίζεται ονομάζεται χρόνια φλεγμονή .
Η χρόνια φλεγμονή είναι επιβλαβής, όμως η οξεία φλεγμονή είναι ευεργετική.
Ποιο λογικό άτομο θα εκθέσει τον εαυτό του εσκεμμένα επανειλημμένα σε τρόφιμα ή άλλες ουσίες που είναι γνωστό ότι προκαλούν ζημία στο σώμα ; Λοιπόν , οι καπνιστές ίσως, αλλά τουλάχιστον κάνουν αυτή την επιλογή συνειδητά.
Οι υπόλοιποι από εμάς απλά ακολουθούμε τη συνιστώμενη κύρια διατροφή που είναι χαμηλή σε λιπαρά και υψηλή σε περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λίπη και υδατάνθρακες , μην ξέροντας ότι έτσι ακριβώς προκαλούμε επαναλαμβανόμενες βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία μας .
Αυτή η επαναλαμβανόμενη ζημία δημιουργεί χρόνια φλεγμονή οδηγεί σε καρδιακή νόσο , εγκεφαλικό επεισόδιο , διαβήτη καρκίνο και παχυσαρκία.
Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι :
Η ζημία και η φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία μας, προκαλείται από τη χαμηλή σε λιπαρά δίαιτα που συνιστάται για χρόνια από την επικρατούσα ιατρική .
Ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι ένοχοι της χρόνιας φλεγμονής;
Πολύ απλά, είναι η υπερφόρτωση του σώματος μας από απλούς , ιδιαίτερα επεξεργασμένους υδατάνθρακες ( ζάχαρη, αλεύρι και όλα τα προϊόντα που παράγονται από αυτά ) και η υπερβολική κατανάλωση ωμέγα – 6 φυτικά έλαια όπως το σογιέλαιο , αραβοσιτέλαιο και ηλιέλαιο που βρίσκονται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα .
Ας φανταστούμε για μια στιγμή το τρίψιμο με μια σκληρή βούρτσα επανειλημμένα πάνω στο μαλακό δέρμα μέχρι να γίνει αρκετά κόκκινο και σχεδόν να αρχίσει να αιμορραγεί και να το κάνουμε αυτό αρκετές φορές την ημέρα , κάθε μέρα για πέντε χρόνια .
Αν θα μπορούσατε να ανεχτείτε αυτό το επίπονο βούρτσισμα , θα έχετε μια αιμορραγία , πρήξιμο στη μολυσμένη περιοχή που θα γίνετε χειρότερο με κάθε επαναλαμβανόμενη ζημία . Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να απεικονίσουμε τη φλεγμονώδη διαδικασία που θα μπορούσε να συμβαίνει στο σώμα μας αυτή τη στιγμή.
Ανεξάρτητα από το πού λαμβάνει χώρα η φλεγμονώδης διεργασία , εξωτερικά ή εσωτερικά , είναι το ίδιο.
Έχω κοίταξει μέσα σε χιλιάδες και χιλιάδες αρτηρίες .
Μία άρρωστη αρτηρία μοιάζει σαν κάποιος να πήρε μια βούρτσα και να βουρτσίζει επανειλημμένα το τοίχωμά της . Αρκετές φορές την ημέρα , κάθε μέρα , τα τρόφιμα που τρώμε δημιουργούν μικρά τραύματα επιδεινώνοντας τα, με περισσότερους τραυματισμούς , με αποτέλεσμα το σώμα να ανταποκρίνεται συνεχώς και καταλλήλως με φλεγμονή .
Ενώ απολαμβάνετε την αποπλανητική προτίμηση από ένα κομμάτι τούρτας , το σώμα μας ανταποκρίνεται ανησυχητικά σαν ένας ξένος εισβολέας να του κήρυξε τον πολέμο.
Τα τρόφιμα φορτωμένα με ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες που υποβάλλονται σε επεξεργασία με ωμέγα 6 λιπαρά,για για έξι δεκαετίες ήταν ο στυλοβάτης της αμερικανικής διατροφής.
Αυτά τα τρόφιμα μας έχουν σιγά-σιγά δηλητηρίαση όλους .
Τι προκαλεί η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι στο σώμα μας
Πώς μπορεί ένα απλό κομμάτι τούρτας να μας δημιουργήσει ένα καταρράκτη φλεγμονής και να μας κάνει άρρωστους;
Φανταστείτε να χυθεί σιρόπι στο πληκτρολόγιό σας και θα έχετε μια οπτική εικόνα για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του κυττάρου.
Όταν καταναλώνουμε απλούς υδατάνθρακες όπως η ζάχαρη , το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται ραγδαία.
Σε απάντηση , το πάγκρεας εκκρίνει ινσουλίνη του οποίου πρωταρχικός σκοπός είναι να οδηγηθεί η ζάχαρη σε κάθε κύτταρο, όπου αποθηκεύεται για ενέργεια .
Εάν το κύτταρο είναι γεμάτο και δεν χρειάζεται γλυκόζη , απορρίπτεται για να αποφευχθεί η επιπλέον ζάχαρη και αυτή γίνεται σιρόπι, κόλλα.
Όταν τα κύτταρα είναι πλήρη και απορρίπτουν την επιπλέον γλυκόζη , οι αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα, παράγουν περισσότερη ινσουλίνη και η γλυκόζη μετατρέπεται σε αποθηκευμένο λίπος .
Τι σημαίνουν όλα αυτά και τι έχουν να κάνουν με τη φλεγμονή;
Το σακχάρο στο αίμα ελέγχεται σε ένα πολύ στενό εύρος.
Τα επιπλέον μόρια σακχάρου ενώνονται με μια ποικιλία πρωτεϊνών που με τη σειρά τους τραυματίζουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.
Αυτή η επαναλαμβανόμενη βλάβη στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων του αίματος πυροδοτεί την φλεγμονή.
Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας ανεβαίνουν αρκετές φορές την ημέρα , κάθε μέρα , είναι ακριβώς όπως το να τρίβετε με γυαλόχαρτο το εσωτερικό των ευαίσθητων αιμοφόρων αγγείων σας .
Ενώ μπορεί να μην είστε σε θέση να το δείτε , να είστε σίγουροι ότι έτσι ακριβώς συμβαίνει . Το είδα σε πάνω από 5.000 ασθενείς χειρουργείου σε διάρκεια 25 χρόνων και όλα έχουν ένα κοινό παρονομαστή την φλεγμονή στις αρτηρίες τους .
Ας πάμε πίσω στο κομμάτι της τούρτας.
Αυτό το φαινομενικά αθώο γλύκισμα, δεν περιέχει μόνο σάκχαρα, αλλά ψήνεται με ένα από τα πολλά ωμέγα- 6 λιπαρά φυτικά έλαια, όπως η σόγια.
Τα τσίπς και οι τηγανιτές πατάτες είναι εμποτισμένες με λάδι σόγιας. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα παράγονται με ωμέγα – 6 λιπαρά για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής . Ενώ τα ωμέγα-6 είναι απαραίτητα και είναι μέρος της κάθε κυτταρικής μεμβράνης για τον έλεγχο του τι συμβαίνει μέσα και έξω από το κύτταρο – πρέπει να είναι στη σωστή ισορροπία με τα ωμέγα-3.
Εάν η ισορροπία διαταράσεται από την κατανάλωση υπερβολικών ωμέγα- 6 λιπαρών, η κυτταρική μεμβράνη παράγει χημικές ουσίες που ονομάζονται κυτοκίνες που προκαλούν άμεσα φλεγμονή .
Η σημερινή κυρίαρχη αμερικανική διατροφή έχει δημιουργήσει μια ακραία ανισορροπία αυτών των δύο λιπαρών . Η αναλογία της ανισορροπίας κυμαίνεται από 15:01 έως και 30:1 υπέρ των ωμέγα- 6 λιπαρών.

Ετσι δημιουργείται ένα τεράστιο ποσό των κυτοκινών που προκαλούν φλεγμονή . Στο σημερινό περιβάλλον των τροφίμων , η αναλογία 3:1 θα είναι ήταν η πιο άριστη και υγιής.
Για να δείτε πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα , το υπερβολικό βάρος που δημιουργείται από την κατανάλωση αυτών των τροφίμων δημιουργεί υπερφόρτωση στα λιπώδη κύτταρα που εκκρίνουν μεγάλες ποσότητες από προ- φλεγμονώδεις χημικές ουσίες που χειροτερεύουν τη βλάβη που προκλήθηκε από την απότομη αύξηση του σακχάρου του αίματος . Η διαδικασία που ξεκίνησε με ένα κομμάτι τούρτας μετατρέπεται σε ένα φαύλο κύκλο με την πάροδο του χρόνου που δημιουργεί καρδιακές παθήσεις, υψηλή πίεση αίματος, διαβήτη σκλήρυνση κατά πλάκας και, τέλος , τη νόσο του Αλτσχάιμερ , καθώς η φλεγμονώδης διεργασία συνεχίζεται αμείωτη .
Δεν υπάρχει καμία διαφυγή το γεγονός ότι όσο περισσότερο καταναλώνουμε έτοιμα και επεξεργασμένα τρόφιμα , τόσο περισσότερο η φλεγμονή αυξάνεται λίγο-λίγο κάθε μέρα . Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί , ούτε είχε σχεδιαστεί για να καταναλώνουμε , τρόφιμα που είναι γεμάτα με τα σάκχαρα και είναι εμποτισμένα με ωμέγα – 6 λιπαρών.
Υπάρχει όμως ένα αντίδοτο για την ύπουλη φλεγμονή , και αυτό είναι να επιστρέψουμε στα τρόφιμα που είναι πιο κοντά στη φυσική τους κατάσταση . Για να χτίσετε μύς , τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη .
Επιλέξτε υδατάνθρακες που είναι σύνθετοι , όπως πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά . Μειώστε την φλεγμονή με την εξάλειψη των ω – 6 λιπαρών που την προκαλούν, όπως το καλαμποκέλαιο,το σογιέλαιο, τα φυτικά έλαια και τα επεξεργασμένα τρόφιμα που γίνονται από αυτά.
Μία κουταλιά της σούπας λάδι καλαμποκιού περιέχει 7.280 mg ωμέγα 6.
Το λάδι σόγιας περιέχει 6.940 mg . Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο ή βούτυρο από ζώα που τρέφονται με χόρτα.
Τα ζωικά λίπη περιέχουν λιγότερο από 20 % ωμέγα 6 και είναι πολύ λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν φλεγμονή από τα δήθεν υγιή φυτικά έλαια, που επισημαίνονται σαν πολυακόρεστα.
Ξεχάστε την «επιστήμη» που σας έχει κάνει το κεφάλι σας τύμπανο για δεκαετίες.
Η επιστήμη ότι τα κορεσμένα λιπαρά προκαλούν από μόνα τους καρδιακές παθήσεις είναι ανύπαρκτη . Η επιστήμη ότι τα κορεσμένα λιπαρά αυξάνουν τη χοληστερόλη του αίματος είναι επίσης πολύ αδύναμη .
Δεδομένου ότι γνωρίζουμε πλέον ότι η χοληστερόλη δεν είναι η αιτία των καρδιακών παθήσεων , η ανησυχία για το κορεσμένο λίπος σήμερα, είναι ακόμη πιο παράλογη .
Η θεωρία της χοληστερόλης οδήγησε στην διατροφή με καθόλου λίπος, προτάσεις με τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που με τη σειρά του αυτό δημιούργησε τα ίδια τρόφιμα που προκαλούν πλέον μια επιδημία της φλεγμονής.
Η κυρίαρχη ιατρική έκανε ένα τρομερό λάθος όταν συμβούλευε τους ανθρώπους να αποφεύγουν τα κορεσμένα λιπαρά υπέρ των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-6 λιπαρά φυτικά έλαια.
Ετσι φτάσαμε να έχουμε τώρα μια επιδημία της αρτηριακής φλεγμονής που οδηγεί σε καρδιακές παθήσεις και άλλους σιωπηλούς δολοφόνους .
Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να επιστρέψετε στα ολοκληρωμένα τρόφιμα που σας σέρβιρε η γιαγιά σας και όχι σε αυτά που τα αντικατέστησε η μαμά σας, από τους διαδρόμους των σουπερμάρκετ, τα εντελώς βιομηχανοποιημένα τρόφιμα. Με την εξάλειψη των φλεγμονωδών τροφίμων και προσθέτοντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από φρέσκα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, θα αντιστρέψετε την χρόνια βλάβη στις αρτηρίες σας και σε όλο το σώμα σας από την κατανάλωση της τυπικής αμερικανικής διατροφής.
Επιμέλεια μετάφρασης και επεξεργασίας κειμένου:
Ευαγγέλου Μαριάννα - βιοχημικός Msc
 
fyro.wordpress.com

Aστυνομικοί “φρουρούσαν” ως σήμερα την Μελίνα που πέθανε το 1994!

Πώς ανακάλυψαν τους «ξεχασμένους» αστυνομικούς στην ασφάλεια της Μελίνας Μερκούρη.

Περιπτώσεις αστυνομικών «ξεχασμένων» σε συνοδείες επισήμων που έχουν πεθάνει περισσότερα από 20 χρόνια αποκάλυψε η διαδικασία επανατοποθέτησης ενστόλων στη μάχιμη αστυνόμευση.
Πρόκειται για περιπτώσεις αστυνομικών που μόνο στην ταυτότητα και στη μισθοδοσία του μήνα  διαπίστωνε κάνεις ότι υπηρετούν στην ΕΛΑΣ.
Η αρμόδια επιτροπή που συνέταξε το πόρισμα για το πόσοι, πού, και γιατί έχουν διατεθεί στην φύλαξη «στόχων» ανακάλυψε δύο αστυνομικούς που, μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες, υπηρετούσαν, σύμφωνα με το bloko.gr στη συνοδεία της Μελίνας Μερκούρη, που έφυγε από τη ζωή το 1994!
Οι δύο ένστολοι έλαβαν πλέον τα φύλλα πορείας για τα πεζοδρόμια της Αττικής.
Το πόρισμα που συνέταξε ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, προέβλεπε την απόσυρση 80 οχημάτων και 700 αστυνομικών από την ασφάλεια επισήμων προσώπων, ώστε να διατεθούν στη μάχιμη αστυνόμευση στο δρόμο και σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκες.

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ (ΝΤΟΥΜΠΑΙ) Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΛΕΟΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ (ΝΤΟΥΜΠΑΙ) Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΛΕΟΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ

Κλικς από τα εγκαίνια στο Κουτσόχερο (ΦΩΤΟ)
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 23-11 -2016 Ο ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 350 ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ-ΟΙΚΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ Η.Α.Ε -ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ  ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΩΡΑ; ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡ-ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ-ΚΟΥΒΕΙΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΤΑ ΤΑ Η.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ - ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΣΑ- ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΦΕΘΑ κ.ΒΙΤΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ΤΑ Η.Α.Ε. ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΄΄ΣΥΜΦΩΝΟ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ'' ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ-ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ, ΚΑΤΑΡ, ΚΟΥΒΕΙΤ, Η.Α.Ε.,ΟΜΑΝ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ


Βίτσας: «Περνάμε σε δεύτερη φάση διαχείρισης του προσφυγικού»




Τον καταυλισμό των προσφύγων στο Κουτσόχερο εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Να σημειωθεί πως καταυλισμός έγινε με την οικονομική βοήθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με την προϋπόθεση να φιλοξενηθούν αποκλειστικά Σύροι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους.
ΠΗΓΗ http://www.onalert.gr/stories/vitsas-pername-se-deuterh-fash-diaxeirishs-prosfygikou/53080
«Εδώ στο Κουτσόχερο, περνάμε σε μια δεύτερη φάση διαχείρισης του προσφυγικού, η οποία έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά. Το ένα είναι η ανασυγκρότηση των υπαρχουσών δομών και η μείωση των πολλών δομών. Και το δεύτερο είναι η φιλοξενία σε σπίτια και καταλύματα. Είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει ένα χρονικό διάστημα, αλλά προχωράμε σχετικά γρήγορα».
Με την παραπάνω φράση ξεκίνησε τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Λάρισα.

Ο κ. Βίτσας επεσήμανε δύο επιπλέον θέματα που αφορούν τον ρόλο της ΕΕ για το προσφυγικό και την διαχείριση του θέματος, ενώ απάντησε και στην πρόσφατη είδηση που γράφτηκε στον τοπικό Τύπο, πως στην πόλη της Λάρισας υπάρχουν σκέψεις από ιδιώτες να εμπλακούν και να δημιουργήσουν δομές φιλοξενίας.
«Δεν ξέρω που τα βρίσκουν αυτοί που τα γράφουν, αλλά εμείς προχωράμε με κλειστά αυτιά. Τώρα, αν θεωρούν ότι αυτό είναι μια είδους αντιπολίτευση, εγώ θα τα χαρακτήριζα ανώφελη και κουτή αντιπολίτευση, διότι το προσφυγικό είναι ένα εθνικό και διεθνές θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. υπουργός, απορρίπτοντας οποιοδήποτε σενάριο δημιουργίας δομών από ιδιώτες.

Σε σχέση με τον ρόλο της ΕΕ και την ανάγκη να υπάρχει υλοποίηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τον καταμερισμό των προσφύγων, ο κ. Βίτσας τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν ζητάμε κάτι περισσότερο από αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Και αυτά είναι ένας καταμερισμός των προσφυγικών ροών, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βρουν τις καταλληλότερες συνθήκες».
Επίσης, επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών», επιμένοντας πως πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση από την μεριά της ΕΕ. «Η Ευρώπη έχει την οικονομική δυνατότητα να διαχειριστεί το προσφυγικό. Το θέμα είναι να υπάρχει και η πολιτική βούληση και να μην υποταχθεί κανείς πάνω στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

Να σημειωθεί πως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά το τέλος των εγκαινίων περιηγήθηκε στον χώρο της δομής και ενημερώθηκε από τον Στρατό για τις εγκαταστάσεις, τους οικισμούς και τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Δ. ΒΙΤΣΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κλικς από τα εγκαίνια στο Κουτσόχερο (ΦΩΤΟ)

Κλικς από τα εγκαίνια στο Κουτσόχερο (ΦΩΤΟ)
ΦΩΤΟ larissanet.gr – tsantopoulos
Εγκαίνια του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο, όπως αυτό διαμορφώθηκε με την τοποθέτηση οικίσκων, έγιναν σήμερα το πρωί από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.
Στην τελετή παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.
Στις δηλώσεις του ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει δεύτερο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο ν. Λάρισας.
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες έφθασαν στο Κουτσόχερο οι πρώτοι 200 Σύριοι πρόσφυγες, οι οποίοι και εγκαταστάθηκαν στους οικίσκους.
Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, τα οποία κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός:
koutsochero-1
koutsochero-6
koutsochero-7
koutsochero-8
koutsochero-9
koutsochero-5
koutsochero-4
koutsochero-11
koutsochero-12
koutsochero-13
koutsochero-14
koutsochero-15
koutsochero-16
koutsochero-17
DCIM102MEDIADJI_0004.JPG
 120  1  121  0