04 Ιανουαρίου 2016

Απίστευτη πρόκληση Τσίπρα Καμμένου: Ετοιμάζουν δάνειο – μαμούθ στον Μπόμπολα!

Απίστευτη πρόκληση: Ετοιμάζουν δάνειο – μαμούθ στον Μπόμπολα!
Οι υποτιθέμενοι διώκτες της διαπλοκής Τσίπρας και Καμμένος για άλλη μια φορά θα σώσουν τους… εργολάβους της διαπλοκής αγνοώντας επιχειρηματίες που επενδύουν με δικά τους κεφάλαια

Να γιατί ποτέ δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη στη χώρα και ποτέ δεν πρόκειται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ακολουθεί την ίδια τακτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της διαπλοκής, δίνοντας θαλασσοδάνεια σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης την ώρα που νέοι «παίκτες» στα ΜΜΕ στέκονται στα πόδια τους με δικά τους κεφάλαια, επενδύοντας με αξιοπρέπεια στο αγαθό της ενημέρωσης.

Την ώρα που οι αυτοαποκαλούμενοι διώκτες της διαπλοκής Τσίπρας και Καμμένος ευαγγελίζονται την πάταξη των.. εργολάβων της ενημέρωσης, την ίδια ώρα, από την πίσω πόρτα, ετοιμάζονται να δώσουν άλλο ένα δάνειο - μαμούθ στο συγκρότημα Μπόμπολα μέσω της Εθνικής τράπεζας.

Συντηρούν δηλαδή τους ίδιους κρατικοδίατους καναλάρχες που επί σειρά ετών λάμβαναν θαλασσοδάνεια χωρίς εγγυήσεις και κατάντησαν τα μέσα ενημέρωσης πτωχευμένα «πλυντήρια».

Κι όλα αυτά την ώρα που νέοι επιχειρηματίες προσπαθούν να σταθούν στο μετερίζι της ενημέρωσης μόνο με ίδια κεφάλαια και χωρίς δάνεια.

Οι πληροφορίες που έρχονται από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι κυκλώματα που βρίσκονται στα υψηλά κλιμάκια της Εθνικής Τράπεζας ετοιμάζονται να αναχρηματοδοτήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του «Πήγασου».

Και όλα αυτά εκτυλίσσονται στα υψηλά κλιμάκια της Εθνικής Τράπεζας, με τους κ. Κατσέλη και Φραγκιαδάκη να παραμένουν για άλλη μία φορά θεατές.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει με σαφήνεια τι πρόκειται να κάνει με τις τηλεοπτικές άδειες:

-Πώς ακριβώς οραματίζεται ο κ. Τσίπρας την αλλαγή σελίδας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο;

-Με «αλμπάνηδες» εκδότες που θα παίρνουν δάνεια με το… τσουβάλι και θα έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους τους για μήνες;

-Σε αυτούς θα εμπιστευθούν οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης;

-Άραγε ο κ. Νίκος Παππάς που θα «καθάριζε» το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο από τους καναλάρχες της διαπλοκής δεν γνωρίζει τίποτα για το νέο δάνειο που «ψήνεται» στα… υπόγεια της Εθνικής Τράπεζας;

-Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει ποιος είναι ο γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας ο οποίος πίεζε -σχεδόν αφόρητα- εν μέσω εορτών τα αρμόδια στελέχη της τράπεζας να ολοκληρώσουν την εισήγησή τους για το δάνειο στον Μπόμπολα, το αργότερο μέχρι τις 31/12;

-Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν γνωρίζουν ότι ο «Πήγασος» έχει εδώ και 10 μήνες σταματήσει να αποπληρώνει τις δόσεις των δανείων του και τους τόκους, με τα ληξιπρόθεσμα ποσά να αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ από τόκους και άλλα τόσα περίπου από κεφάλαιο;

Μα βεβαίως και τα γνωρίζουν όλα αυτά, όπως πολύ καλά ξέρουν ότι εάν ο «Πήγασος» δεν καταφέρει να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, τα δάνεια θα «φύγουν» από το τμήμα της εταιρικής τραπεζικής και θα περάσουν σε αυτό των «κόκκινων» δανείων.

Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που έχουν «αγαστές» σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με το σύστημα της διαπλοκής «καίγονται» να προχωρήσει άμεσα η αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Μπόμπολα.


Αλέξη μπορούν οι απλοί πολίτες να ρυθμίσουν τα δάνειά τους όπως το Mega;

Αλέξη μπορούν οι απλοί πολίτες να ρυθμίσουν τα δάνειά τους όπως το Mega;

Κύριε Αλέξη Τσίπρα, σε τούτο το ρημάδι τον τόπο υπάρχουν ακόμα επιχειρηματίες που επανεπενδύουν τα κέρδη τους στα Μέσα Ενημέρωσης χωρίς να χρωστούν ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες.

Υπάρχουν επιχειρηματίες που ρολάρουν το χρήμα στην Ελλάδα και δεν το διώχνουν στο εξωτερικό.
Που σέβονται τους εργαζομένους τους και δίνουν νέες θέσεις εργασίας. Επιχειρηματίες που δεν χρησιμοποίησαν τα μέσα ενημέρωσης ως «πλυντήρια» για να ξεπλύνουν το μαύρο χρήμα από δημόσια έργα.

Εκδότες που δεν έγιναν «σαλτιμπάγκοι» και γελωτοποιοί της εξουσίας και που δεν πηγαινοέρχονται από τις πίσω πόρτες του Μαξίμου για να βγάλουν δάνεια.

Επιχειρηματίες που αγαπούν την πατρίδα τους και δεν σκύβουν τη μέση τους σε κανέναν ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία Νέα Δημοκρατία, σε κανέναν κομματικό μηχανισμό.

Γι΄ αυτούς τους επιχειρηματίες που επιθυμούν διακαώς να επενδύσουν στη χώρα τους με ανοικτά χαρτιά και με διαφάνεια έχετε κάποιο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης ή θα παίξετε με τους γνωστούς γελωτοποιούς της εξουσίας;

Επιτέλους πάρτε μια καθαρή θέση επί του θέματος και πείτε την αλήθεια στο λαό.

Δεν γίνεται να είστε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».
dynewsbomb.gr



  

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Έκθεση κόλαφος: Δικαστές και βουλευτές οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα


 
Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.
Η διαφθορά λέει η έκθεση, πού πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στην συγκάλυψη και επέκταση της, συνέβαλλαν τα μέγιστα εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας παράνομες ....
αποφάσεις απαλλαγής και διαγραφής ευθυνών καθώς και δικαστές και εισαγγελείς, με αδιαφανείς νομοθετικές διαδικασίες.
 Καλώντας την Ελλάδα, «να διασφαλίσει την ακεραιότητα στο κοινοβούλιο και στο δικαστικό σώμα», η έκθεση της GRECO, υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κανόνες που να διασφαλίζουν τον έλεγχο της παράλληλης δραστηριότητας βουλευτών, των δωρεών που λαμβάνουν από «αγνώστους» επιχειρηματικούς κύκλους για την προώθηση των συμφερόντων τους καθώς και για τον έλεγχο των σχέσεων τους με «ομάδες συμφερόντων».
 Η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ πρώιμο στάδιο», στο θέμα του ελέγχου της ακεραιότητας των βουλευτών, τονίζεται στην έκθεση.
 Η έκθεση καλεί επίσης την Ελλάδα να επανεξετάσει το σύστημα των βουλευτικών ασυλιών και να θεσπίσει κανόνες δεοντολογίας για τους βουλευτές, προκειμένου οι τελευταίοι να μην καμώνονται πως δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.
 Παρά το γεγονός ότι δικαστές και εισαγγελείς υπόκεινται σε μηχανισμούς που σχετίζονται με την καριέρα και τους διαδικαστικούς κανόνες που προστατεύουν την ακεραιότητά τους, η Ελλάδα επιβάλλεται να κωδικοποιήσει τους κανόνες δεοντολογίας και να εξορθολογίσει τη γενική εποπτεία επί των δικαστών και των εισαγγελέων, επισημαίνεται στην έκθεση.
 Οι σοβαρές καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων είναι εκ του πονηρού, υπονοείται, εμμέσως πλην σαφώς, στην έκθεση, στην οποία τονίζεται ότι πρέπει, επιτέλους, το δικαστικό σύστημα να αξιολογηθεί συνολικά για την λειτουργία του και να καταστεί υπόλογο για τις εκάστοτε αποφάσεις του.
 Πρέπει ακόμη να επανεξετασθεί, η διαδικασία επιλογής δικαστών, για τις ανώτερες θέσεις του Δικαστικού και Εισαγγελικού Σώματος, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ανεξαρτησία τους από την εκτελεστική εξουσία.
 Με την έκθεση απευθύνονται, ούτε μία ούτε δύο αλλά δεκαεννέα (19) συστάσεις προς την Ελλάδα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πάταξη της διαφθοράς σε βουλευτές, δικαστές και εισαγγελείς.
  










  by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ 
 tribune.gr via 




 

ΣΟΚ στο Ασφαλιστικό: Mείωση έως 35% σε συντάξεις – Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της Βουλής!


Μείωση, κατά 15%, στις συντάξεις άνω των 750 ευρώ -που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάνει και το 35%– για όσους βγουν σε σύνταξη με το νέο νόμο επέρχονται με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου σύμφωνα με εργατολόγους. Με βάση το νομοσχέδιο, που δημοσιεύει ολόκληρο το skai.gr, για τον υπολογισμό της σύνταξης θα προσμετρώνται οι ασφαλιστικές εισφορές ολόκληρου του ασφαλιστικού βίου.

Στην 170 σελίδων και 64 άρθρων μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας- Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης» που παρέδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στους πολιτικούς αρχηγούς επιβαρύνονται κυρίως οι νέοι συνταξιούχοι.
«Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα» σημειώνει το υπουργείο στην πρότασή του για το διάδοχο του ΙΚΑ, ωστόσο εξαιρούνται οι υπάλληλοι της Βουλής για τους οποίους προβλέπεται ειδικό καθεστώς. «Για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από τον Κανονισμό της Βουλής» αναφέρεται ρητά.
Συντάξεις

Στις συντάξεις έως 1.000 ευρώ, τα ποσοστά ανταπόδοσης υπολογίζονται γύρω στο 76%. Σε μισθούς όμως των 2.000 ευρώ κατά μέσο όρο, το ποσοστά ανταπόδοσης υπολογίζονται στο 57,55%.

Ενδεικτικά,
ένας συνταξιούχος με μισθό 1.000 ευρώ θα παίρνει 764 ευρώ σύνταξη, ενώ ένας συνταξιούχος με μισθό 2.000 ευρώ θα παίρνει 1.151 ευρώ σύνταξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μειώνονται κατά 10% τα εφάπαξ, ενώ επέρχεται μείωση και στις καταβαλλόμενες συντάξεις μετά τη λήξη των μνημονίων.
Σημειώνεται ότι με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές οι συνταξιούχοι θα δεχθούν πλήγμα στις αποδοχές τους και με την κατάργηση του ΕΚΑΣ. 
Στις θεμελιώδεις αρχές του ασφαλιστικού στο ν/σ αναφέρεται ότι: οι κοινωνικές παροχές της Πολιτείας χορηγούνται στο πλαίσιο Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας με σκοπό την εξασφάλιση της κοινωνικής ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης με όρους ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης αναδιανομής και αλληλεγγύης των γενεών. Το Ενιαίο Σύστημα κοινωνικής Ασφάλειας περιλαμβάνει το ΕΣΥ για τις παροχές υγείας και το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις προνοιακές συντάξεις.
Όσον αφορά τα προνοιακά επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης ηλικιωμένων και υπερηλίκων στο κείμενο σημειώνεται ότι «στους ανασφάλιστους υπερήλικες και στους συνταξιούχους σύνταξης γήρατος αναπηρίας και Θανάτου που πληρούν τις προϋποθέσεις καταβάλλονται τα προβλεπόμενα στις ρυθμίσεις αυτών ειδικά προνοιακά επιδόματα η δαπάνη των οποίων βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό».
Θεμελιώδεις αρχές του Ενιαίου Συστήματος Ασφάλειας

1.Οι κοινωνικές παροχές της Πολιτείας χορηγούνται στο πλαίσιο Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας, με σκοπό την εξασφάλιση κοινωνικής ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, με όρους ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αναδιανομής και αλληλεγγύης των γενεών. Το Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας περιλαμβάνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τις παροχές υγείας, το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις προνοιακές παροχές και το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για τις ασφαλιστικές, όπως ρυθμίζεται από το νόμο αυτό.
2.Η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία και η κοινωνική πρόνοια αποτελούν δικαίωμα όλων των πολιτών και όσων διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. Το κράτος έχει υποχρέωση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας και για την παροχή των σχετικών παροχών σε όλους όσοι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
3.Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς και τους τακτικούς υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ., οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α` και β` βαθμίδας θα ρυθμιστούν μεόμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο. Για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από τον Κανονισμό της Βουλής.
ΕΣΥΚΑ
Βάσει πάντα του κυβερνητικού σχεδίου, συστήνεται Εθνικό Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλειας (Ε.ΣΥ.ΚΑ.) ως συμβουλευτικό όργανο των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη χάραξη των πολιτικών της Πολιτείας, στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας. Όργανα του Ε.ΣΥ.ΚΑ. είναι ο Πρόεδρος, η Ολομέλεια και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.
Στους ανασφάλιστους υπερήλικες και στους συνταξιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου που πληρούν τις προϋποθέσεις των άρθρων 4 και 5 καταβάλλονται τα προβλεπόμενα στις ρυθμίσεις αυτών ειδικά προνοιακά επιδόματα, η δαπάνη για την καταβολή των οποίων βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
ΕΚΑΣ

Όσον αφορά την καταβολή του ΕΚΑΣ σύμφωνα με το ν/σ πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. Να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, δεν απαιτείται όριο ηλικίας.
β. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα, να μην υπερβαίνει το ποσό των επτά χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα δύο (7.972) ευρώ.
Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.
γ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου να μην υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων ογδόντα τεσσάρων (8.884)ευρώ.
δ. Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των έντεκα χιλιάδων (11.000)ευρώ. Τα παραπάνω ποσά αφορούν εισοδήματα του προηγούμενου φορολογικού έτους.
ε. Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, πλην των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας, να μην υπερβαίνει τα εξακόσια εξήντα τέσσερα (664) ευρώ.
Για κάθε έτος, αρχής γενομένης από 1.1.2017 και μέχρι 31.12.2019, εξετάζεται το καταβαλλόμενο ως ανωτέρω ποσό συντάξεων κατά το μήνα έκδοσης της υπουργικής απόφασης της παραγράφου 4 ή το δικαιούμενο ποσό συντάξεων κατά τον πρώτο πλήρη μήνα συνταξιοδότησης, αν η συνταξιοδότηση χωρεί μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης.
στ. Προκειμένου περί αλλοδαπών, να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.
Εθνική Σύνταξη

1.Η Εθνική Σύνταξη καταβάλλεται σε όλους, όσοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον δεκαπέντε (15) έτη, μεταξύ του 15ου και του 67ου έτους της ηλικίας τους ή του έτους της ηλικίας τους στο οποίο, κατά τις οικείες διατάξεις, θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης. Η μόνιμη διαμονή αποδεικνύεται με τη διαδικασία που προβλέπεται για τη χορήγηση άδειας διαμονής στους πολίτες τρίτων xωρών. Το ποσό της μειώνεται για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα (40) ετών διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου και του 67ου έτους της ηλικίας.
2. Το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται αναλογικά στις περιπτώσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας. Η μείωση της εθνικής σύνταξης προκειμένου για τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη γήρατος, ανέρχεται σε 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης.
3. Για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη λόγω αναπηρίας με ποσοστό 67% έως και 79,99% χορηγείται το 75% της εθνικής σύνταξης, και με ποσοστό από 50% έως και 66,99% χορηγείται το 50% αυτής. Οι προσαρμογές αυτές δεν έχουν εφαρμογή σε όσους συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις του ν. 612/1977 (ΦΕΚ 164 Α`), καθώς και για τα πρόσωπα του τετάρτου εδαφίου της περίπτωσης α` της παραγράφου 1 των άρθρων 1 και 26 του π.δ. 169/2007 (ΦΕΚ 210 Α`).
4. Στις περιπτώσεις χορήγησης σύνταξης λόγω θανάτου, το ποσό της εθνικής σύνταξης προσδιορίζεται για τον επιζώντα σύζυγο και κάθε συνδικαιούχο με βάση το δικαιούμενο ποσοστό σύνταξης λόγω θανάτου σύμφωνα διατάξεις του ασφαλιστικού φορέα προέλευσης, άλλως του κληρονομικού δικαίου. Προκειμένου για τέκνα, η καταβολή του εν λόγω ποσοστού της εθνικής σύνταξης λήγει με τη συμπλήρωση των ορίων ηλικίας που ορίζονται από το άρθρο 13. Το καταβαλλόμενο σε αυτά ποσοστό, μετά τη διακοπή χορήγησης του, προστίθεται στο ποσοστό που χορηγείται στο δικαιούχο επιζώντα σύζυγο και έως το ποσοστό της δικαιούμενης σύνταξης. Σε περίπτωση επιμερισμού της εξ ιδίου δικαιώματος σύνταξης μεταξύ δικαιούχου και τέκνων, το ποσό της εθνικής σύνταξης κατανέμεται κατά τα ποσοστά του επιμερισμού.
5. Σε περίπτωση σώρευσης συντάξεων χορηγείται μία εθνική σύνταξη. Στην περίπτωση συνταξιούχου ή δικαιούμενου μιας πλήρους σε ποσό και μιας μειωμένης κύριας σύνταξης, το ποσό της χορηγούμενης εθνικής σύνταξης είναι πλήρες.
6. Για την πρώτη εφαρμογή του νόμου αυτού η εθνική σύνταξη ορίζεται σε τριακόσια ογδόντα τέσσερα (384) Ευρώ κάθε μήνα.
Ανταποδοτική σύνταξη

1.Οι ασφαλισμένοι κύριας ασφάλισης δικαιούνται ανταποδοτικό μέρος σύνταξης, που προκύπτει με βάση τις συντάξιμες αποδοχές, το χρόνο ασφάλισης, όπως ορίζεται στο άρθρο 16 και τα κατ’ έτος ποσοστά αναπλήρωσης υπολογιζόμενα επί των συντάξιμων αποδοχών του πίνακα ο οποίος ενσωματώνεται στην παράγραφο 3, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις των επόμενων παραγράφων.
2.Ως συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους σύνταξης κύριας ασφάλισης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου λαμβάνονται υπόψη:
α. για τους μισθωτούς, ο μέσος όρος μηνιαίων αποδοχών του ασφαλισμένου καθ’ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού του βίου. Ο μέσος αυτός όρος υπολογίζεται ως το πηλίκο της διαίρεσης του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών δια του συνολικού χρόνου ασφάλισής του. Ως σύνολο μηνιαίων αποδοχών που έλαβε ο ασφαλισμένος νοείται το άθροισμα των μηνιαίων αποδοχών που υπόκεινται σε εισφορές, καθ’ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού του βίου, εξαιρουμένων των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας που τυχόν καταβλήθηκαν. Για τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές του ασφαλισμένου για κάθε ημερολογιακό έτος, πλην του τελευταίου έτους ή τμήματος έτους, κατά το οποίο υποβάλλεται η αίτηση συνταξιοδότησης, προσαυξαυνόμενες κατά την ετήσια μεταβολή μισθών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
β. για τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης λαμβάνονται υπόψη οι ασφαλιστικές κατηγορίες βάσει των οποίων υπολογίζονταν οι εισφορές για κύρια σύνταξη, σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο μέχρι την θέση σε ισχύ του νόμου αυτού, και, για το διάστημα μετά την δημοσίευση του νόμου, το εισόδημα, το οποίο υπόκειται σε εισφορές σύμφωνα με τα άρθρα 53 και 54 του παρόντος, καθ’ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου.
3. Το τελικό ποσό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης υπολογίζεται για το σύνολο του χρόνου ασφάλισης, με βάση το ποσοστό αναπλήρωσης που αντιστοιχεί στο άρθρο 15, όπως φαίνεται στον πίνακα που προσαρτάται στο τέλος της παραγράφου αυτής και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της. Ειδικότερα, το ποσοστό αναπλήρωσης για κάθε έτος ασφάλισης εντός εκάστης κλίμακας ετών αντιστοιχεί στο ποσοστό που αναγράφεται στην τρίτη στήλη του πίνακα. Σε περίπτωση συμπλήρωσης των ετών ασφάλισης της δεύτερης στήλης, το ποσοστό αναπλήρωσης, στο ύψος που έχει διαμορφωθεί κατά τα ανωτέρω, προσαυξάνεται περαιτέρω κατά το προβλεπόμενο ποσοστό για την επόμενη χρονική κατηγορία ετών ασφάλισης (δείτε συνημμένους πίνακες).
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ από κορυφαίες κυβερνητικές πηγές, υπάρχει συμφωνία από τους θεσμούς σε ό,τι αφορά τις γενικές αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Ωστόσο, διατυπώνονται επιφυλάξεις από πλευράς ΔΝΤ, με «αγκάθια» την αύξηση των εισφορών και το ποσοστό αναπλήρωσης.
Tα ποσοστά αναπλήρωσης για τους νέους συνταξιούχους:


ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ





 By 





Δείτε γιατί θέλουν το «πλαστικό» χρήμα: Ορίστε πως μπορούν να πάρουν ολόκληρη την περιουσία κάποιου… [video]




Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μανώλης ΜάνουΦωτογραφία αρχείου fyllkaiftero1.blogspot.com



H κυβέρνηση από φέτος υποχρεώνει άπαντες να ζουν μέσω καρτών και να αποκτούν αφορολόγητο μέσω καρτών και γενικότερα…
θα αναγκαστούν οι πολίτες να ζουν, να εργάζονται και να πληρώνονται μέσω των τραπεζών, πέραν όμως της καταστρατήγησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εξαφάνισης της ιδιωτικότητας
τίθενται και ένα απλό ερώτημα:
Είναι ασφαλή τα «νέα» μας «άϋλα» χρήματα;   Η απάντηση είναι όχι, καθώς υπάρχουν αυτοί που θα μπορούν να αρπάζουν τα ψηφιακά χρήματα των άλλων όπως και τα προσωπικά τους δεδομένα.   Κάθε μέρα απ’ολους τους τηλεοπτικούς δίαυλους διαφημίζεται χωρίς κανένα προβληματισμό η αχρήματη κοινωνία, τα ψηφιακά «πορτοφόλια» και οι μηχανές POS.
Aτελείωτες διαφημίσεις τους στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στις εφημερίδες για μηχανήματα POS που θα δέχονται τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.Η κυβέρνηση και αυτή με την σειρά της προώθεί την «χωρίς μετρητά» κοινωνία!
Ασταμάτητη προπαγάνδα υπέρ των POS από τους αρμόδιους πολιτικούς, με ποταμό μέτρων-διευκολύνσεων υπέρ τους…   Κανείς όμως δεν έχει θίξει όυτε ένα αρνητικό από το νέο στιλ πληρωμών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν! Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος; Φυσικά και υπάρχει.   Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας και hacking ιστοσελίδα  secnews.gr και το RT
Δύο Γερμανοί εμπειρογνώμονες ασφαλείας ανακάλυψαν μια σειρά από σοβαρές ελλείψεις στα συστήματα πληρωμής με πιστωτική κάρτα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τους χρήστες.   Ο Nohl εξήγησε ότι ο εισβολέας θα μπορούσε να εξαπατήσει τα θύματα χρεώνοντας τα για επιστροφές που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ προκειμένου να ενεργοποιήσει την ευπάθεια. Επίσης η ευπάθεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κλωνοποιήσει την πιστωτική κάρτα.
Ο Karsten Nohl  και ο Fabian Braunlein βρήκαν μια νέα ευπάθεια στα τερματικά πληρωμών που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από hackers για να κλέψουν χρήματα. Σε αντίθεση με προηγούμενες επιθέσεις, αυτή τη φορά οι hackers στοχεύουν στο πρωτόκολλο βάζοντας σε κίνδυνο δισεκατομμύρια χρήστες.   “Οι προηγούμενες επιθέσεις εκμεταλλεύονταν σφάλματα του λογισμικού όπως αυτά που μπορείς να έχεις στον υπολογιστή σου. Αυτά που μπορούν να διορθωθούν με μια ενημέρωση λογισμικού.”
Οι δύο ειδικοί ανακάλυψαν μια σειρά ευπαθειών στα τερματικά πληρωμών στην Ευρώπη που μπορούν να επιτρέψουν στους hackers να κλέψουν τον κωδικό PIN των θυμάτων και τη μαγνητική ταινία από την πιστωτική κάρτα τους.   Δοκίμασαν τα τερματικά πληρωμών από πέντε διαφορετικούς επεξεργαστές πληρωμών που παρέχουν τερματικά στους εμπόρους. Τα συστήματα που δοκιμάστηκαν χρησιμοποιούν δύο διαφορετικά δίκτυα τα οποία χρησιμοποιούν και τα δύο το ίδιο back-end λογισμικό.   “Αυτό είναι το μόνο λογισμικό που χρησιμοποιείται στη Γερμανία οπότε οποιοσδήποτε μπορεί να επηρεαστεί” είπε ο Nohl.

Οι ευπάθειες μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να αναγκάσουν οποιοδήποτε τερματικό να στείλει χρήματα σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία αλλά οι ειδικοί θεωρούν ότι  το ελάττωμα θα μπορούσε να επηρεάσει τα συστήματα και σε άλλες ευρωπαϊκές  χώρες.   “Οι εταιρίες που είναι υπεύθυνες για αυτά τα θέματα ασφαλείας  συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών είναι  ενήμερες αλλά απρόθυμες να κάνουν κάτι. Ισχυρίζονται ότι δεν έχει συμβεί κάποια απάτη ακόμα αλλά αυτό είναι θέμα χρόνου.”   Ο Nohl  εξήγησε ότι ο εισβολέας θα μπορούσε να εξαπατήσει τα θύματα χρεώνοντας τα για επιστροφές  που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ προκειμένου να ενεργοποιήσει την ευπάθεια. Επίσης η ευπάθεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κλωνοποιήσει την πιστωτική κάρτα.
“Η ασφάλεια του αριθμού PIN δεν είναι τόσο υψηλή όσο θέλουν να πιστεύουν μερικοί, κάθε σύστημα που βασίζεται σε PIN είναι λιγότερο ασφαλές από παλιά.”   Ο γερμανικός τραπεζικός οργανισμός Deutsche Kreditwirtschaft που ανέλυσε τα αποτελέσματα της έρευνας των δυο ειδικών ασφαλείας δήλωσε ότι το σύστημα είναι ασφαλές. Ο οργανισμός ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις που αναφέρουν οι ειδικοί μπορούν να γίνουν μόνο κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις.

πηγη






μ




 Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348

Ο δήμος Καστοριάς ούτε την λαική αγορά δεν αποχιόνισε -από όπου έχει και έσοδα

ΤΟ " ΔΩΡΟ " ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  ΧΙΟΝΙΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΜΕ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥΣ  ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ 




Η "πίστα ' της λαικής αγοράς Καστοριάς  σήμερα το πρωί αλλα και καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας  της λαικής αγοράς, ήταν γεμάτη χιόνια συνέπεια αυτού ήταν να είναι λίγοι οι πωλητές πολυ ακριβές οι τιμές των οπορωλαχανικών - κατα πολύ ακριβότερες και απο τα καταστήματα.

Υπευθυνος είναι ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμος Καστοριάς κ.Τερψης ο οποίος όπως σημείωνουν τα περισσότερα Μ.Μ.Ε της  Καστοριάς του διαδικτύου, έχει αποτύχει ως υπεύθνος της Αντιδημαρχίας- να σημειωθεί οτι στον ακαθάριστο χώρο απο τα χιόνια και τα νερά  της λαικής αγοράς εργαζεται ο ηλικιωμένος πατερας του αντιδημάρχου ώς πωλητής  αυτής της ίδιας της λαικής αγοράς και βέβαια ταλαιπωρείται και εκείνος μαζι με τους άλλους πωλητές και τους δημότες και πολίτες του νομού  ...τι να πεί κανείς (;;)


Στο επιτόπιο ρεπορτάζ που κάναμε διαπιστώσαμε  και μετά απο συνομιλία με εμποροαγρότες( έμποροι που παριστάνουν τους αγρότες ) και αγροτοεμπόρους ( αγροτες που λειτουργούν ως έμποροι) της λαικής της Καστοριάς ότι  " δεν έβγαλαν  ούτε τα έξοδα μεταφοράς " παρόλο ότι πωλούν χωρίς αποδείξεις και ακριβότερες τιμές απο τα καταστήματα.

Είναι περιτό να σημειωθεί τελος οτι καταναλλωτές των λαικών αγορών,  και όχι μόνο  ( και όλης της αγοράς - των καταστημάτων)  είναι  οι συνταξιούχοι 70 χρονοι,  85χρονοι  οι μόνοι οι οποίοι   έχουν  λίγα  απο τα χρήματα των  " ψαλιδισμένων " συντάξεων απο τις υποταγμένες κυβέρνησεις στην γερμανική τροικα - απο τον θλιβερό Γιωργάκη, τον ΣαμαροΒενιζέλο  μέχρι τον θλιβερότατο  χωρίς προηγούμενο - τον εν δυνάμει γενοκτόνο Α.Τσίπρα .



Πώς να σταματήσετε την καρδιακή προσβολή σ’ένα λεπτό!!



 

 


Πώς να σταματήσετε την καρδιακή προσβολή σ’ένα λεπτό!!

Ξέρατε ότι το κόκκινο πιπέρι μπορεί να εμποδίσει την καρδιακή προσβολή σ’ένα λεπτό;Έτσι καλό θα ήταν να το έχετε πρόχειρο τουλάχιστον στο ντουλάπι της κουζίνας σας γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί  να χρειαστείτε αυτό το πολύτιμο συστατικό.

Ένας Αμερικάνος βοτανολόγος,ο  Δρ.Κρίστοφερ , δεν έχει χάσει κανέναν ασθενή του από καρδιακή προσβολή στα 35 χρόνιατης καριέρας του.Αυτό που κάνει είναι να δίνει ένα κουταλάκι του τσαγιού κόκκινο πιπέρι σε μια κούπα του τσαγιού νερό σε ασθενείς που έχουν τις αισθήσεις τους.Αυτή η θεωρία είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη από προσωπική εμπειρία κια όχι από μελέτες που γίνονται σε ελεγχόμενες συνθήκες.Άρα είναι ακόμα πιο αξιόπιστη.

Ο λόγος που το κόκκινο πιπέρι αποτρέπει την καρδιακή προσβολή είναι γιατι έχει 90 ουσίες τουλάχιστον και σ’αυτές περιλαμβάνοναι η Χαμπανέρο,το Τά’ι’ τσί,το Άφρικαν μπερντ,Χαλαπίνο,καυτό πιπέρι από τη Τζαμάικα και  το Σκοτς Μπόνετ(ένα είδος πολύ καυτής ξερής  κόκκινης πιπεριάς). Ο συνδυασμός του κουταλιού κόκκινο πιπέρι και ενός ποτηριού νερό μπορεί να δοθεί σε ασθενείς που έχουν πάθει καρδιακή προσβολή αλλά έχουν τις αισθήσεις τους και αναπνέουν.

Αν το άτομο είναι αναίσθητο, βάλτε μερικές σταγόνες από το απόσταγμα κόκκινου πιπεριού κάτω από τη γλώσσα του ασθενούς.

Αυτό θα αυξήσει το ρυθμό της καρδιάς και θα μεταφέρει το αίμα σ’όλα τα μέρη του σώματος έτσι ώστε να έρθει σε ισορροπία η κυκλοφορία.Έχει επίσης αιμοστατικά αποτελέσματα,σταματά την αιμορραγία κια βοηθά στην ανάρρωση της καρδιάς.

Το φάρμακο που ακολουθεί θεωρείται το καλύτερο για έκτακτες ανάγκες καρδιακής προσβολής. Απλώς θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο πιπέρι και όχι καυτό.

Συστατικά:

Σκόνη από κόκκινο πιπέρι, μερικές φρέσκιες, κόκκινες πιπεριές, 50% αλκοόλ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα),1 λίτρο μπουκάλι νερό και γάντια.

Προετοιμασία:

1.Φορέστε τα γάντια , γιατί οι πιπεριές είναι πολύ καυτές.

2.Γεμίστε το ένα τέταρτο του μπουκαλιού με τη σκόνη από κόκκινο πιπέρι και βάλτε αρκετό αλκοόλ να καλύψετε τη σκόνη. Αν είναι δυνατόν, κάντε το αυτό την πρώτη μέρα της Νέας Σελήνης.

3.Ανακατέψτε μερικές φρέσκιες ,κόκκινες πιπεριές και προσθέστε αρκετό αλκοόλ ώστε να έχει υφή σάλτσας.

4.Προσθέστε το μείγμα στο μπουκάλι που πρέπει τώρα να είναι κατά τα ¾ γεμάτο.

5.Γεμίστε ως απάνω το μπουκάλι με αλκοόλ και κλείστε το καλά. Ανακινείστε το αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

6.Αφήστε το μείγμα μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη(μετά από 28-29 μέρες) και στραγγίστε το χρησιμοποιώντας μια γάζα. Κρατείστε το σε σκούρο μπουκάλι.

7.Αν θέλετε να έχετε μια πολύ δυνατή χροιά , στραγγίστε το μετά από 3 μήνες.

8.Κλείστε το μπουκάλι  και αποθηκεύστε το σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.Δε χαλάει επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιείτε  για όσο καιρό θέλετε.

Δοσολογία: 5-10 σταγόνες αυτού του βάμματο

σε ασθενή που έχει τις αισθήσεις του και έχει πάθει καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο . Δώστε του άλλες 5 με 10 σταγόνες σε 5 λεπτά . Επαναλάβετε τη θεραπεία μέχρι η κατάσταση του ασθενούς να βελτιωθεί . Αν ο ασθενής είναι αναίσθητος , βάλτε 1-3 σταγόνες κάτω από τη γλώσσα του και αρχίστε ΚΑΡ.Π.Α.(ανάνηψη). Επαναλάβετε τη θεραπεία κάθε 5 λεπτά μέχρι ο ασθενής να συνέλθει .

Τα ωφέλη στην υγεία:

-Το κόκκινο πιπέρι έχει ιδιότητες κατά των μηκύτων.

-Έχει θετικές επιπτώσεις στο πεπτικό σύστημα γιατί διεγείρει την παραγωγή γαστρικών υγρών και ανακουφίζει από τα αέρια.

-Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες ιδιαίτερα για τον καρκίνο του πνεύμονος και τους καπνιστές.Η καπσα’ι’σίνη στο κόκκινο πιπέρι είναι γνωστή για την αποφυγή ανάπτυξης όγκων από τον καπνό και έχει παρόμοια αποτελέσματα σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο συκωτιού.

-Βοηθάει στη θεραπεία στομαχικών προβλημάτων,ημικρανιών,συμπτωμάτων γρίπης,αλλεργιών,παχυσαρκίας,ερυθρότητος,πονόδοντου και αρθριτικών.

Υπάρχουν 26 διαφορετικά συστατικά στο πιπέρι αυτό , όπως ασβέστιο ,ψευδάργυρος ,σελήνιο ,μαγνήσιο ,βιταμίνες Α και C.

Ετοιμάστε αυτό αυτό το φάρμακο και πάντοτε να το έχετε πρόχειρο γιατί το κόκκινο πιπέρι είναι ένα από τα πιο δυνατά φυσικά μπαχαρικά που μπορούν να κάνουν θαύματα στην καρδιά.