07 Απριλίου 2019

Τίτλοι τέλους για το Αμύνταιο από τη ΔΕΗ – Αποσύρει τις μονάδες για να πωληθούν Μελίτη και Μεγαλόπολη-Με εντολή των τοκογλύφουςτης ΕΕ προς την εντολοδόχο κυβέρνηση


Που είναι ο Θ.Καρυπίδης ο οποίος 'αλλα" υποσχέθηκε στις πρηγούμενες εκλογές για εκλεγεί Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας ;;

 fyllokaiftero

Κωνσταντίνος Φιλίππου

Με εισήγηση για την απόσυρση των μονάδων Ι και ΙΙ του λιγνιτικού σταθμού του Αμυνταίου κατεβαίνει στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ο πρόεδρος της εταιρίας Μανόλης Παναγιωτάκης (upd: 19:06 - Η προγραμματισμένη εισήγηση δεν ήρθε τελικά στο σημερινό Δ.Σ., ίσως λόγω των αντιδράσεων, ωστόσο η απόφαση της διοίκησης έχει ληφθεί).

Σύμφωνα με πληροφορίες θα καλέσει το Δ.Σ. της δημόσιας επιχείρησης να εγκρίνει το σβήσιμο των μονάδων όταν συμπληρωθούν και οι 32.000 ώρες λειτουργίας σε σχέση με το 2016, δηλαδή περίπου στο τέλος του 2020 με αρχές του 2021.  Την παράταση είχε δώσει τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση όταν ο ΑΗΣ Αμυνταίου θα έπρεπε να είχε παύσει να λειτουργεί καθώς είχε συμπληρώσει τις 17.500 ώρες από το 2016. Το όριο αυτό είχε θεσπιστεί με βάση την κοινοτική οδηγία για τις ρυπογόνες με άνθρακα μονάδα.
Μάλιστα η τελευταία παράταση στις 32.000 ώρες λειτουργίας θεωρείται παράνομη καθώς θα έπρεπε να ζητηθεί η σχετική άδεια από την Ευρ. Επιτροπή για την κατά παρέκκλιση λειτουργία.
Η κίνηση του προέδρου της ΔΕΗ για την έκδοση απόφασης με την οποία οι μονάδες Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Αμυνταίου αποσύρονται από το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής έχει να κάνει σύμφωνα με πληροφορίες με την προσπάθεια της εταιρίας να διαμορφώσει έναν πιο καθαρό επιχειρησιακό ορίζοντα για τους υποψήφιους επενδυτές των μονάδων Μεγαλόπολης και Μελίτης. Με πιο απλά λόγια τους δίνει ένα ακόμη κίνητρο για την απόκτησή τους βγάζοντας εκτός αγοράς έναν ανταγωνιστικό λιγνιτικό σταθμό.

Το κίνητρο αυτό σε συνδυασμό με την απόπειρα της αποσαφήνισης του κόστους εφοδιασμού της Μελίτης από το ορυχείο της Αχλάδας δημιουργεί, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, ακόμη πιο ξεκάθαρους όρους για τις αιτούμενες επενδύσεις των διεκδικητών.
Πέραν αυτού, με βάση τα όσα υποστηρίζει η δημόσια εταιρία, το ΕΣΕΚ δεν αφήνει κανένα περιθώριο περαιτέρω λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου ακόμη και στην περίπτωση της ενεργειακής του αναβάθμισης. Ένα project το οποίο πριν από περίπου ενάμιση χρόνο η ΔΕΗ επιδίωξε να τρέξει υποδεχόμενη προτάσεις από ιδιώτες επενδυτές για την ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση του με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων Ι και ΙΙ. Προτάσεις είχαν γίνει από τη «Μυτιληναίος», ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Κοπελούζο και ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Η κάθε μία πλευρά ήταν διατεθειμένη να κάνει τις σχετικές επενδύσεις με διαφορετικό τρόπο ως προς τον τρόπο διοίκησης του ΑΗΣ και της αξιοποίησης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
Πάντως, η ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκει τη λήψη αυτής της απόφασης σήμερα επιδιώκοντας ταυτόχρονα να προλάβει ενδεχόμενες κυρώσεις από τις Βρυξέλλες για την παράταση των ωρών λειτουργίας στις 32.000.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και αρμόδιου τομεάρχη για θέματα Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, η Ευρ. Επιτροπή φέρεται να έχει κινήσει τις σχετικές σε βάρος της χώρας μας νομικές διαδικασίες.
Με τον τρόπο αυτό, η δημόσια εταιρία θέλει να δείξει προσπάθεια συμμόρφωσης και συμβιβασμού έναντι των κοινοτικών προθέσεων.
Πάντως, η απόσυρση του ΑΗΣ Αμυνταίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο ενεργειακό κέντρο της Μακεδονίας. Η ΓΕΝΟΠ προετοιμάζει με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές κινητοποιήσεις καθώς με το σβήσιμο των μονάδων τίθεται ένα μείζον ζήτημα ως προς την τύχη 1.000 εργαζομένων, της τηλεθέρμανσης αλλά και της επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής.
Ήδη για μεθαύριο Κυριακή η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου.


Ακούστε εδώ σχετική δήλωση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γιώργου Αδαμίδη

ΑΦΓΑΝΟ-ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ 15ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΠΙΠΙΛΑ..ΚΑΙ......ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΕΣ. - Μια εικόνα χίλιες λέξεις

....Σε καλό καρότσι ίσως επώνυμο πιθανότατα στη τσέπη του να διαθέτει κινητό αφής. όπως εχουμε δει άπειρες φορές στα χέρια λαθρομεταναστών.


Πηγή φωτό: Αναγνώστης

Ποιος είναι ο Τζορτζ Σόρος; Το προφίλ του ανθρώπου που για πολλούς κρύβεται πίσω από κάθε συνωμοσία εκεί έξω. Και πίσω απο την προδοσία της Μακεδονίας ως εντολέας του Α.Τσίπρα ;






Κάθε θεωρία συνωμοσίας των τελευταίων ετών που σέβεται τον εαυτό της, περιλαμβάνει ολίγη από μασόνους, λέσχη Μπίλντεμπεργκ και φυσικά, Τζορτζ Σόρος. Τελευταίο τρανό παράδειγμα, η συμφωνία των Πρεσπών, πίσω από την οποία κρυβόταν ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο Αμερικανο-Ούγγρος επενδυτής, με την φωτογραφία του από το Νταβός μαζί με τον Ζάεφ να προκαλεί ντελίριο στους λάτρεις του γεωπολιτικού κουτσομπολιού και παρασκηνίου.

Φυσικά, η εμπλοκή του Σόρος σε διάφορα γεγονότα δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία, αφού ο 88χρονος hedge fund manager χρεώνεται την άνοδο του κινήματος ‘Black Lives Matter’, την προσφυγική κρίση, την οικονομική κρίση του 2008, τον διωγμό των Εβραίων από τους ναζί και πολλά στραβά ακόμη σε όλο τον πλανήτη, για τα οποία θεωρείται ο κύριος υποκινητής.
Ποιος είναι όμως τέλος πάντων αυτός ο Σόρος και γιατί τον κατηγορούν ότι κινεί τα νήματα πίσω από κάθε σημαντική εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών;

Από τους διωγμούς στο LSE




AP Photo/Attila Kovacs

 Ο Σόρος γεννήθηκε στην Βουδαπέστη από εβραϊκή οικογένεια στις 12 Αυγούστου του 1930 ως György Schwartz και το πρώτο του σημαντικό κατόρθωμα, είναι το γεγονός ότι κατάφερε να επιβιώσει από την επέλαση των Ναζί στην Ουγγαρία, κατά τη διάρκεια της οποίας βρήκαν το θάνατο μισό εκατομμύριο Εβραίοι. Ήδη από το 1936 άλλωστε, οι γονείς του επέλεξαν να αλλάξουν το επώνυμό τους από Schwartz σε Σόρος, για να κρύψουν την εβραϊκή τους ταυτότητα, ενώ επέζησαν πλαστογραφώντας έγγραφα τα οποία τους παρουσίαζαν ως Χριστιανούς.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως οι Schwartz δεν αποτελούσαν και το ιδανικότερο παράδειγμα  εβραϊκής οικογένειας έτσι κι αλλιώς, με τον ίδιο τον Σόρος να περιγράφει το σπίτι του ως αντι-σημιτικό.

Το 1947, με την Ουγγαρία να τελεί πια υπό σοβιετική κατοχή, ο νεαρός τότε Σόρος έφυγε για το Λονδίνο, όπου και σπούδασε φιλοσοφία στο LSE, δουλεύοντας ταυτόχρονα ως αχθοφόρος και σερβιτόρος για να καταφέρει να πληρώσει τα δίδακτρα. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε σε εμπορικές τράπεζες στην Αγγλία και στη συνέχεια στις Η.Π.Α, πριν αποφασίσει το 1969 να φτιάξει το πρώτο του hedge fund, με την επωνυμία ‘Double Eagle’ (τυχαίο; δεν νομίζω).

Από τα κέρδη του πρώτου του fund, δημιούργησε ένα χρόνο αργότερα το ‘Soros Fund Management’, ενώ η ‘Double Eagle’ μετονομάστηκε σε ‘Quantum Fund’ και αποτέλεσε την βασική του πηγή απασχόλησης. Όταν ιδρύθηκε, η ‘Quantum Fund’ διαχειριζόταν 12 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2011 έφτασε μέχρι τα 25 δις. Όχι κι άσχημα για έναν γιο δικηγόρου και γνωστού ομιλητή της εσπεράντο και ιδιοκτήτριας καταστήματος μεταξοτυπιών.
Καλά όλα αυτά, όμως πώς βρέθηκε ένας -δίχως αμφιβολία- χαρισματικός και πλέον πάμπλουτος γνώστης της αγοράς, μπλεγμένος σε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας της εποχής μας;

Ο άνθρωπος που ‘έσπασε’ την τράπεζα της Αγγλίας




AP Photo/Michel Euler Το ‘κόλπο’ που εκτίναξε τόσο την περιουσία, όσο και την φήμη του Σόρος, ήταν το λεγόμενο ΄σορτάρισμα’ αξίας 10 δις λιρών, το οποίο του επέτρεψε να αποκομίσει κέρδη ενός δις μέσα στη διάρκεια μόλις μίας ημέρας και συγκεκριμένα της ‘Μαύρης Τετάρτης’ (16 Σεπτεμβρίου 1992) της αγγλικής οικονομίας. Κι όλα αυτά, όπως ο ίδιος τουλάχιστον εξήγησε, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της φιλοσοφίας(!) και συγκεκριμένα την αρχή της αντανακλαστικότητας του Karl Popper, για να προβλέψει τη συμπεριφορά της αγοράς. Αυτό για όσους λένε ότι τα πτυχία δεν χρησιμεύουν πουθενά.

Ο Σόρος είχε πια μια τεράστια περιουσία και προφανώς, μαζί με αυτήν, τεράστια επιρροή, την οποία θέλησε να εκμεταλλευτεί για να προωθήσει την ατζέντα του, μια ατζέντα ξεκάθαρα φιλελεύθερη. Για τους σκοπούς αυτούς, δημιούργησε το 1993 το ‘Open Society Institute’. Το διάστημα 2003-2004, ο Σόρος δώρισε 23.581.000 δολάρια σε 527 διαφορετικά γκρουπ που στόχευαν στην εκλογική ήττα του George W. Bush, ενώ στήριξε οικονομικά τόσο τον Ομπάμα όσο και την Χίλαρι Κλίντον.

Την ίδια στιγμή, μέσω του ‘Open Society Foundations’, συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά το ‘Center for American Progress’ ενώ τόσο κατά την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, όσο και μετά τη διάλυσή της, προσέφερε χρήματα μέσω των ιδρυμάτων του στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ώστε να βοηθήσει στην οικονομική στήριξη των επιστημόνων, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την γενικότερη πρόοδο της περιοχής. Και προφανώς, και τα οικονομικά του συμφέροντα.
Ενέργειες που σχεδόν πάντα, τον έφερναν απέναντι στις κυβερνήσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Γεωργίας, όπου κατηγορήθηκε πως βρισκόταν πίσω από την Επανάσταση των Ρόδων το 2003, ενώ με νομοσχέδια έχουν απορριφθεί τα πακέτα βοήθειας και πρωτοβουλίες του Σόρος υπέρ της δημοκρατίας τόσο στην πατρίδα του, Ουγγαρία (το νομοσχέδιο ‘Stop Soros’(!)), όσο και σε χώρες όπως το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν. Πακέτα βοήθειας που αφορούν μεταξύ άλλων και τους πρόσφυγες.

Η γενικότερη ατζέντα του Σόρος, αφορούσε πάντοτε την ενίσχυση αριστερών ομάδων και φιλελεύθερων υποψηφίων, την οικονομική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη αλλά και την περιβαλλοντολογική αφύπνιση, φιλοσοφίες που τον έχουν φέρει στο στόχαστρο δεξιών και ειδικότερα ακροδεξιών ομάδων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Από τους ψιθύρους στα mainstream media


AP Photo/Ferdinand Ostrop

Το παράδειγμα της ‘Επανάστασης των Ρόδων’ είναι ενδεικτικό του φαινομένου Σόρος και της αντιμετώπισης της οποίας τυγχάνει. Ο ρόλος του στην περιοχή και τα γεγονότα είναι δεδομένος, όμως μεγαλοποιήθηκε σε σημείο πρωτοφανούς υπερβολής και δαιμονοποίησης, από ανθρώπους με τα ίδια χαρακτηριστικά: ακροδεξιούς, νέο-ναζί, πατριώτες. Τα ακροδεξιά μέσα είναι άλλωστε αυτά που λατρεύουν να ανακαλύπτουν πίσω από τα πάντα τον Σόρος, σαν έναν μυστηριώδη κακό που κάθεται στο σκοτάδι χαϊδεύοντας τη γάτα του, όσο κουνάει τα πιόνια της παγκόσμιας σκακιέρας. To 2017, ακροδεξιός φέρεται να σκότωσε έναν αντί-ρατσιστή ακτιβιστή κατά της διάρκεια πορείας στην Βιρτζίνια των Η.Π.Α., με ακροδεξιές ιστοσελίδες να ανακαλύπτουν δάκτυλο Σόρος πίσω από τη δράση του θύματος.

Ακόμη και mainstream media όμως την έχουν πατήσει, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του Reuters το οποίο ενώ αρχικά έβγαλε θέμα που παρουσίαζε τον Σόρος ως ενορχηστρωτή του κινήματος ‘Occupy Wall Street’, στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανασκευάσει, αφού αποδείχθηκε ότι ο επενδυτής δεν είχε στηρίξει ποτέ οικονομικά το κίνημα.

Οι θεωρίες συνωμοσίας για τον Σόρος συντηρούνται εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με άρθρο της Veronika Bondarenko για το Business Insider, εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες, πολλοί βλέπουν τον Σόρος ως τον μαριονετίστα που ελέγχει μυστικά την παγκόσμια πολιτική και οικονομία, κατηγορίες που σύμφωνα με τους New York Times, προχώρησαν σταδιακά από τις μυστικές γωνίες του ίντερνετ και του βραδινού ραδιοφώνου στο προσκήνιο της πολιτικής κουβέντας. Κατηγορίες που έχουν σαν συνεκτικό ιστό, σύμφωνα με τον Shane Burley του Fascism Today, τον αντισημιτισμό.

Το βέβαιο είναι ότι ζούμε σε μια εποχή, που οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν περάσει για τα καλά στο ξέφωτο της καθημερινότητας και έχουν φτάσει σε σημείο να γεμίζουν εξώφυλλα υπεράνω υποψίας.

Κάπως έτσι μάλλον, φτάσαμε στο σημείο ο Τζορτζ Σόρος, ένας επενδυτής που αναμφίβολα έχει τη δική του ατζέντα και προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα σε αρκετές γωνιές αυτού του κόσμου, να θεωρείται ως ο απόλυτος κακός που χειραγωγεί κάθε παγκόσμια εξέλιξη. Αν ψάξεις κάθε υπόθεση ξεχωριστά, θα ανακαλύψεις κάποιες δόσεις αλήθειας και ακόμη μεγαλύτερες δόσεις υπερβολής.

Αλλά στον σημερινό κόσμο, καμία λεπτομέρεια δεν είναι ικανή να χαλάσει ένα όμορφο αφήγημα. Είναι απλά ένα σημείο των καιρών.


Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Manuel Balce Ceneta
Πηγές: Wikipedia/Forbes/Al Jazeera/Human Events

Εικόνες και με.. "πρώτη φορά Αριστερά " : Πολίτες μαζεύουν τρόφιμα από τον δρόμο μετά το τέλος της λαϊκής


Πολίτες μαζεύουν τρόφιμα από τον δρόμο/Φωτογραφία: IntimeNews
Η θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι ζουν στα όρια της ανέχειας, αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά, μέσα από μερικές εικόνες στη Θεσσαλονίκη.
Στην Ελλάδα της κρίσης, που βλέπουμε ολόκληρες οικογένειες να μην έχουν ούτε τα βασικά για να επιβιώσουν και να τα «φέρουν βόλτα», που άνθρωποι ψάχνουν τρόφιμα ακόμη και από τα σκουπίδια ζήσουν, οι παρακάτω εικόνες προκαλούν θλίψη για ακόμη μία φορά.
Ανθρωποι μαζεύουν τρόφιμα από τον δρόμο
Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε μερικούς πολίτες στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, να μαζεύουν τρόφιμα -φρούτα και λαχανικά- από τον δρόμο, μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς, αφού δεν έχουν αρκετά χρήματα για να ψωνίσουν.
Η Ελλάδα της φτώχειαςΟ φωτογραφικός φακός κατέγραψε μερικούς πολίτες στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, να μαζεύουν τρόφιμα -φρούτα και λαχανικά- από τον δρόμοΘλιβερές εικόνες: Πολίτες μαζεύουν τρόφιμα από τον δρόμο μετά το τέλος της λαϊκής | iefimerida.gr 3Χιλιάδες Έλληνες δεν έχουν ούτε τα βασικά για να ζήσουν
Εικόνες: IntimeNews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


IEFIMERIDA.GR


1.000.000€ στους λογαριασμούς της η κα Ρεπούση (συνωστισμός χρημάτων!)



Η κ. Ρεπούση μετά τον «συνωστισμό» στο λιμάνι της Σμύρνης, φέρεται να κατηγορείται για «συνωστισμό» χρημάτων που ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ από μελέτες και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που πληρώνονται από τις τσέπες των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Σα να μην έφτανε αυτό, ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών εντάσσει την κ. Ρεπούση σε λίστα προσώπων, που δεν έχουν δικαιολογήσει τα εμβάσματα που έστελναν στο εξωτερικό. Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τη Συγκυβέρνηση, προφανώς ανέστειλε την συγκάλυψη.

Καθώς τα ανωτέρω ζητήματα κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά για να αιωρούνται μεταξύ δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή, κατέθεσε την με αρ. πρωτ. 7163/867/20-03-2014 Ερώτηση & ΑΚΕ στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
«Πολλών χρημάτων κρείττον ο παρά του πλήθους έπαινος» είχε διδάξει ο Ισοκράτης. Προφανώς, οι διδαχές ήθους δεν έχουν φτάσει ή δεν έχουν οικειοποιηθεί από όλους.

ΠΗΓΗ

Με  Ρεπούση

Τζουμάκα,

και Ραγκούση το νέο «ξεκίνημα» του Τσίπρα

Κύκλωμα προστασίας στις λαϊκές αγορές - (Μήπως παρόμοια κυκλώματα δρούν και αλλού στην Ελλάδα ;): Πάνω από 2,9 εκατ. τα κέρδη της σπείρας

  -Ο «τιμοκατάλογος»

Λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη
Η αστυνομία εκτιμά ότι τα κέρδη της σπείρας που πουλούσε προστασία στις λαϊκές αγορές ξεπερνούν τα 2,9 εκατ. ευρώ.

Συνολικά συνελήφθησαν 20 άτομα, 19 άνδρες και μια γυναίκα, έπειτα από την οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε την Τετάρτη, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα είναι επιπλέον 14 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι πρώην και νυν στελέχη, καθώς και υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης για τις λαϊκές αγορές, μέλη σωματείων επαγγελματιών λαϊκών αγορών και πωλητές. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, της εκβίασης, της απάτης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το 2006 στις λαϊκές αγορές της Αττικής, είχε ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, ενώ είχε πείσει πωλητές των λαϊκών αγορών ότι εάν ήθελαν να εργαστούν χωρίς να τους επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά και μην διώκονται, έπρεπε να ενδώσουν στις εκβιαστικές απαιτήσεις των μελών της.
Ο αρχηγός του κυκλώματος, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της θέσης και της ιδιότητάς του στην αρμόδια Διεύθυνση για τις λαϊκές αγορές, ήταν αποδέκτης, χειριστής, και εισηγητής στην αρμόδια Επιτροπή για τα αιτήματα των πωλητών σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής. Για την διεκπεραίωση των αιτημάτων αυτών χρηματιζόταν, ενώ έπαιρνε εκβιαστικά χρήματα και για την τοποθέτηση των πωλητών σε θέσεις, για τις αλλαγές θέσεων εντός των λαϊκών, αλλά και για τη διάθεση θέσεων πωλητών που είχαν αποβιώσει.

Πόσο χρέωναν

Από 400 έως και 64.000 ευρώ χρέωνε η σπείρα, ανάλογα με τις «υπηρεσίες». Ενδεικτικά, για τη μεταβίβαση μιας άδειας από πωλητή σε πωλητή δόθηκαν 64.000 ευρώ, για αλλαγή θέσεων καταβλήθηκαν από πωλητή συνολικά 20.000 ευρώ, παλιννοστούντες έδωσαν 15.000 ευρώ ο καθένας για την έκδοση άδειας πάγκου, ενώ αλλοδαπός πωλητής πλήρωνε 400 ευρώ μηνιαίως «προστασία» για τον πάγκο που διατηρούσε σε λαϊκή, για τουλάχιστον 5,5 χρόνια. Ακόμη, τουλάχιστον 80 πωλητές φέρεται να έδωσαν από 15.000 ευρώ για την έκδοση άδειας πάγκου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Τετάρτης στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 34.843,62 ευρώ, πιστόλι - ρέπλικα, μαχαίρι τύπου «χαντζάρα», 10 κουτιά φυσιγγίων διαφόρων μετρημάτων και 4 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ζώνη - φυσιγγιοθήκη με 15 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, 65 βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων ελληνικών και ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων, 13 τραπεζικές κάρτες ανάληψης χρημάτων και πιστωτικές κάρτες, καρνέ επιταγών τράπεζας και τραπεζική επιταγή, καθώς και 5 μπλοκ ταμείου από Σωματεία Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Αττικής.

Με την υπόθεση σχετίστηκαν και άλλα περιστατικά απειλών από μέλη της οργάνωσης σε βάρος πωλητών, με δικογραφίες για σωματικές βλάβες, οπλοφορίες και εκβιάσεις, καθώς και με ψευδείς καταμηνύσεις σε βάρος πωλητών. Διερευνώνται ακόμη εκκρεμείς υποθέσεις και καταγγελίες, καθώς και πειθαρχικές διώξεις εμπλεκομένων ατόμων.

iefimerida.gr

ΕΟΠΥΥ: Έτσι θα πάρετε αποζημίωση για τα γυαλιά οράσεως









Eιδική τροπολογία προστέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, η οποία αφορά τις αποζημιώσεις για τα γυαλιά οράσεως.

Πώς θα πάρετε αποζημίωση για τα γυαλιά οράσεως; Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική τροπολογία, οι δαπάνες που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου του 2019 στις αρμόδιες διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση – απόκτηση οπτικών – γυαλιά όρασης θα αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στο άρθρο 27 του ν. 4549/2018.

Σημειώνεται ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση αντιμετωπίζεται το ζήτημα της απρόσκοπτης αποζημίωσης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους δικαιούχους περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ με γνώμονα την διασφάλιση της υγείας κατά το απολύτως αναγκαίο μεταβατικό διάστημα από την δημοσίευση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας και μέχρι την καθολική προσαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος του Οργανισμού στους νέους κανόνες.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 27 προβλέπει αλλαγή του τρόπου που θα παρέχονται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ γυαλιά οράσεως: Ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται βεβαίωση voucher για 100 ευρώ και θα προμηθεύεται γυαλιά οράσεως, χωρίς ο ίδιος να προπληρώνει.

Στη συνέχεια, το συγκεκριμένο ποσό θα αποζημιώνεται απευθείας από τον Οργανισμό στον πάροχο οπτικών ειδών κατόπιν προσκόμισης από τον τελευταίο της ιατρικής γνωμάτευσης, της ηλεκτρονικής βεβαίωσης και του παραστατικού πώλησης.

Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»: Ποιες κατοικίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν - Τα 13 βήματα



Φωτο :Αρχείου μας FTEROGRAFOS

Νέα ευκαιρία για περίπου 20.000 νοικοκυριά προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα κτίρια των κατοίκων τους με επιχορήγηση και δάνειο δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης αναμένεται πριν από το Πάσχα να δημοσιεύσει τον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος "Εξοικονομώ Κατ' Οίκον" με προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ. Με βάση πρόχειρους υπολογισμούς σε κάθε νοικοκυριό που θα λάβει μέρος θα του αναλογεί ποσό δαπάνης της τάξεως των 10.000 με 11.000 ευρώ για την εκτέλεση επιλέξιμων εργασιών.

Και σε αυτό το πρόγραμμα, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, θα υπάρχουν οι επτά εισοδηματικές κατηγορίες και με βάση αυτές το ύψος της επιχορήγησης των οικοδομικών δαπανών θα κυμαίνεται μέχρι το ποσοστό του 70%. Το υπόλοιπο ποσό θα καλύπτεται είτε με ίδια κεφάλαια είτε με τη σύναψη δανείου στο οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, το επιτόκιο θα είναι επιδοτούμενο κατά 100%.
Όπως αναφέρουν πηγές, οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής δεν θα διαφοροποιούνται σημαντικά σε σχέση με το «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ», το οποίο άρχισε να «τρέχει» σταδιακά από τον περσινό Μάρτιο και ανά ομάδα Περιφερειών.

Τα βήματα
1. Ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτησή του στην πλατφόρμα https://exoikonomisi.ypen.gr
2. Γίνεται διασταύρωση των στοιχείων από το Taxisnet και μόνο εφόσον υπάρχει ταύτιση μπορεί να προχωρήσει η αίτηση στο επόμενο στάδιο. Η οριστική υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τον ενδιαφερόμενο.
3. Ο ενδιαφερόμενος καταχωρίζει στο σύστημα τα στοιχεία του Α' ΠΕΑ, τις παρεμβάσεις που έχει επιλέξει και το αντίστοιχο κόστος τους καθώς και τον ενεργειακό στόχο που θα πετύχει μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Επισυνάπτονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
4. Το πληροφοριακό σύστημα ελέγχει τα υποβληθέντα στοιχεία. Εφόσον η αίτηση είναι πλήρης, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να την υποβάλει λαμβάνοντας στη συνέχεια μοναδικό εξαψήφιο ακέραιο αριθμό πρωτοκόλλου.
5. Ο ενδιαφερόμενος εφόσον επιθυμεί τη λήψη δανείου, επιλέγει την τράπεζα που θέλει για να διενεργηθεί έλεγχος πιστοληπτικής ικανότητας. Ο έλεγχος θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 30 ημέρες.
6. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα εκδίδονται αποφάσεις για την υπαγωγή ή απόρριψη των αιτήσεων κλπ.
7. Ο ωφελούμενος υποβάλλει δήλωση αποδοχής της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα εντός διαστήματος δύο μηνών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής. Αν έχει επιλεγεί λήψη δανείου, η υπογραφή της δανειακής σύμβασης από τον ωφελούμενο πραγματοποιείται εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος.
8. Οι προμηθευτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καταχωρίζουν τα στοιχεία τους στο σύστημα ώστε να ενεργοποιηθούν τα ΑΦΜ τους. Με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης υπάρχει δυνατότητα εκταμίευσης ποσοστού 70% του δανείου, το οποίο αποτελεί προκαταβολή για την υλοποίηση του έργου, Σε περίπτωση που δεν έχει επιλεγεί η λήψη δανείου δύναται να δοθεί προκαταβολή με κατάθεση ίδιων κεφαλαίων, μόνο όμως μέσω τραπεζικού συστήματος, στον προμηθευτή και για ποσό που δεν υπερβαίνει το συνολικό ύψος των ίδιων κεφαλαίων.
9. Υλοποίηση παρεμβάσεων
10. Δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση. Έκδοση δεύτερου Πιστοποιητικού.
11. Μετά την έκδοση του Β' ΠΕΑ ο ωφελούμενος ή ο σύμβουλος έργου καταχωρίζει στο σύστημα τα στοιχεία του Β' ΠΕΑ και τα αναλυτικά στοιχεία των παραστατικών δαπανών των παρεμβάσεων.
12. Ο ωφελούμενος καταχωρίζει τη δήλωση πιστοποίησης για την ολοκλήρωση του έργου και την παροχή των κινήτρων του προγράμματος στο πληροφοριακό σύστημα επισυνάπτοντας τα παραστατικά δαπανών και τα λοιπά δικαιολογητικά. Ο ωφελούμενος ενημερώνεται από το πληροφοριακό σύστημα για τον τελικό συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό καθώς και για το ποσό των ίδιων κεφαλαίων που απαιτείται να καταβάλει στους προμηθευτές, στην περίπτωση που το άθροισμα των υπαβαλλόμενων δαπανών υπερβαίνει τον τελικό συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό ή και τα ανώτατα όρια δαπανών του προγράμματος.
13. Όταν καταβληθούν τα ίδια κεφάλαια για την εξόφληση των δαπανών, ενημερώνεται η τράπεζα ώστε να καταβάλει την επιχορήγηση και την εκταμίευση του συνόλου του δανείου, κατά περίπτωση, για την εξόφληση των επί πιστώσει παραστατικών δαπανών και την καταβολή στον ωφελούμενο του ποσού που του αντιστοιχεί για τα εξοφλημένα παραστατικά δαπάνης.


Με Τζουμάκα, Ρεπούση και Ραγκούση το νέο «ξεκίνημα » του Τσίπρα



Μπίστης, Θεοχαρόπουλος, Ζουράρις, Παϊτέρης ανταποκρίθηκαν στην «πλατιά απεύθυνση» του Αλέξη Τσίπρα – Έδωσαν το «παρών» στο Γαλάτσι

Στην «πλατιά απεύθυνση» του Αλέξη Τσίπρα ανταποκρίθηκαν παλιά στελέχη της πολιτικής που ήταν παρόντες στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι, σηματοδοτώντας το «νέο» και το «ξεκίνημα» στην Κουμουνδούρου, ενόψει των ευρωεκλογών.

Στελέχη όπως ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Γιάννης Ραγκούσης, από το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Μπίστης, η Μαρία Ρεπούση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις αλλά και ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης βρέθηκαν από νωρίς στο Γαλάτσι, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Το «παρών» έδωσε και ο άρτι αφιχθείς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που μετά από μια σύντομη περιπλάνηση σε ΚΙΝΑΛ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πρώτα διασπάσει και τη ΔΗΜΑΡ, για να εξασφαλίσει συμφωνία συνεργασίας.



repousi_syriza
tzoumakas_syriza
theoxaropoulos_syriza
paiteris_syriza
bistis_syriza


Ο Νίκος Μπίστης



zouraris_syriza

H μεταγραφή Τζουμάκα στον ΣΥΡΙΖΑ...για θεσούλα και καμιά αρπαχτή-Μια και χρόνια ήταν στα 'αζήτητα" ;;

Από τους αγώνες του Πολυτεχνείου, υπουργός και συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ  τώρα στην παρέα του Μαξίμου καλείται να σώσει  τον Α.Τσίπρα που παραπαίει, εξασφαλίζοντας προφανώς μια ολιγόμηνης διάρκειας θεσούλα.

Χρόνια τώρα έχει μένει στα αζήτητα, και ο Τζουμάκας  αποτελεί ορφανό του Σημίτη τον οποίο έχει αποκαλέσει << Ο πρώτος Σόιμπλε και Σόιμπλε της Ελλάδος επειδη  τον άφησε "ορφανό" καποια στιγμή χωρίς υπουργική θέση. 

 Το περασμένο Σάββατο οι δυο  έδωσαν τα χέρια και το βράδυ την ιδίας μέρας ο ΣτέφανοςΤζουμάκας  ήταν ομιλητής στη συγκέντρωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» Ετσι ονόμαζουν τη συμμαχία της "εντατικής" για να σωθεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ .

Ο Τζουμάκας στο παρελθόν έχει κάνει πλείστες όσες, αντιφατικές δηλώσεις με αποτέλεσμα συντροφοι του, στο παρελθόν να τις χαρακτηρίζουν <<Σαχλαμάρες>>. Και τα ΜΜΕ να μην τον δέχονται σε εκπρομπές και συνεντεύξεις όχι άδικα.

Πρόσφατα έχε κάνει μόνο μια συντεντεύξη, εμφάνιση στην ΕΡΤ "του ΣΥΡΙΖΑ"


Μπορεί ο Θεοχαρόπουλος να έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας με την προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τους φίλους του) αλλά δεν πέρασε απαρατήρητη και η… συμμαχία Τσίπρα – Τζουμάκα.
Λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται ποιος είναι ο Τζουμάκας μιας και εδώ και χρόνια είχε βρεθεί στο περιθώριο της πολιτικής.
Επιχειρεί να κάνει τη μεγάλη επιστροφή μέσω του ΣΥΡΙΖΑ με τη φωτογραφία του από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό να είναι επί της ουσίας η μοναδική εδώ και καιρό πολιτική παρέμβασή του.
Ισως πάλι ελάχιστοι να θυμούνται ότι το 2012 ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, δεξί χέρι του Τσίπρα, χαρακτήριζε επί της ουσίας τον Τζουμάκα… σαχλαμάρα και γραφικό.
Βεβαίως, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με μεσάζοντες για την μεταγραφή αυτή τον Αντώνη Κοτσακά και τον Χρήστο Σπίρτζη.
Κάποιοι θα θυμούνται ότι το άνοιγμα που έκανε το 2016 ο Τσίπρας προς Τζουμάκα, Ξενογιαννακοπούλου και λοιπά «ορφανά» του Ανδρέα και του Σημίτη είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ομάδας των 53, που τώρα σιωπά.
«Δεν θα δεχτούμε ποτέ το κόμμα μας, το κοινό μας σπίτι, να διολισθήσει σε πασοκικές λογικές. Η Αριστερά είναι εδώ και είναι αποφασισμένη να νικήσει με το δικό της τρόπο, με τον τρόπο που φέραμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση, στην κυβέρνηση της Αριστεράς»».
Αυτά έλεγαν τότε, όμως, φαίνεται ότι ο Τζουμάκας έγινε… αριστερός για να τον δεχθούν με ανοικτές αγκάλες.
Θυμάται κανείς ότι ο Τζουμάκας είχε κάνει και το «Σοσιαλιστικό Κόμμα», το οποίο είχε παρουσιάσει το 2014 λέγοντας:  «Η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και μια διακυβέρνηση που θα δώσει αγώνες ενάντια στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική και στο κυρίαρχο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο». Πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα και οφείλουμε να συμβάλουμε στην αναγέννηση του σοσιαλιστικού κινήματος και στην ίδρυση ενός σοσιαλιστικού κόμματος, δημοκρατικού και προοδευτικού».
Πόσοι θυμούνται άραγε ότι ο Στέφανος Τζουμάκας είχε πέσει θύμα προπηλακισμών το 2011 και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;
Διαβάζουμε σε σχετικό ρεπορτάζ: Κακήν κακώς αποχώρησε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Τζουμάκας, από διαμαρτυρόμενους φοιτητές και συγκεντρωμένους που φώναζαν συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του (…)







Από την επίθεση εναντίον του το 2011. Είχε κατηγορήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΙΑ
Ο κ. Τζουμάκας ερωτηθείς αργότερα από δημοσιογράφους, αρνήθηκε να σχολιάσει το επεισόδιο, αρκούμενος να υποδείξει τους πολιτικούς χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως τη δεξαμενή των φοιτητών που εξαπέλυσαν τα συνθήματα εναντίον του, ενώ ο πρώην υπουργός μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ συνέφαγαν αργότερα σε ταβέρνα στην περιοχή του Μαντουκιού.
Η αλήθεια είναι ότι ο Τζουμάκας ήταν… πιστός στην συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν πάντα κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα, με το… παράθυρο της Προοδευτικής Συμμαχίας, βρήκε τρόπο να μπει για τα καλά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το who is who του Στέφανου Τζουμάκα

Γεννήθηκε στην Ήπειρο και κατάγεται από εργατική και αγροτική οικογένεια.
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Κυβερνητική Θητεία
Συμμετείχε στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη ως Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ως Υπουργός Γεωργίας.
Κοινοβουλευτική Θητεία
Βουλευτής Επικρατείας καθώς και Βουλευτής Β΄ Αθήνας όπου επανεξελέγην σε 8 εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Διετέλεσε Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθώς επίσης Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Γραμματέας της Επιτροπής Διαφώτισης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ από την ίδρυσή του.
Διετέλεσε υπεύθυνος για την σύνταξη του προγράμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συγκεκριμένα:
– για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
– για τις μεταφορές και τις επικοινωνίες
– για  το πρόγραμμα του αγροτικού τομέα
– για  το πρόγραμμα της κοινωνικής πολιτικής
ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
– Εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Φοιτητών.
– Μέλος της 5μελούς εκλεγμένης επιτροπής για τις συγκεντρώσεις και καταλήψεις της Νομικής Σχολής.
– Μέλος της επιτροπής Νομικής στην εξέγερση και κατάληψη του Πολυτεχνείου και της 3μελούς επιτροπής διαπραγματεύσεων πριν την εισβολή.
– Για την αντιδικτατορική μου δράση συνελήφθηκε και βασανίστηκε στο ΕΑΤ ΕΣΑ.
– Έδρασε στην παρανομία καταδιωκόμενος με τον αναγκαστικό νόμο 509.
– Παραπέμφθηκε σε έκτακτα στρατοδικεία.

– Κατήγγειλε τα βασανιστήρια και τις διώξεις στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
– Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στις δίκες των Βασανιστών και του Πολυτεχνείου.
– Μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών κατά την περίοδο 1967-1974.
– Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ).
– Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
– Δραστηριοποιείται σε θέματα κατά των καρτέλ σε πολλές όψεις της οικονομίας, για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, και σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
– Είωαι υποστηρικτής και μέλος:
–    της Διεθνούς Αμνηστίας,
–    του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (W.W.F.),
–    της Greenpeace,
–    του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου (Ε.Ο.Σ.)
–    της οργάνωσης «SOS Ρατσισμός»,
–    της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα»,
–    της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς σύνορα» και
–    του «Φόρουμ για την Υγεία».

Με πληροφορία απο το :Βήμα

Προβολή επιχειρήσεων- Χορηγοί
Οι επιχειρήσεις  μπορούν αν επιθυμούν ως χορηγοί να τοποθετήσουν ένα διαφημιστικό banner στην πρώτη σελίδα με το λογότυπο ή τη φωτογραφία και το κείμενο που επιθυμούν το οποίο να παραπέμπει μ' ένα κλικ στη δική τους ιστοσελίδα, εάν υπάρχει.Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141

           Email: fyllokaiftero@gmail.com

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ.... Επειδή δεν έχουν όλοι μνήμη χρυσόψαρου..







Επειδή δεν έχουν όλοι μνήμη χρυσόψαρου...
Στέφανος Τζουμάκας: "Περάσαμε την πρώτη τετραετία γνωρίζοντας γκόμενες. Τη δεύτερη βγάλαμε λεφτά και την τρίτη ψάχναμε τρόπο να αποφύγουμε τον εισαγγελέα".


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

H μεταγραφή Τζουμάκα στον ΣΥΡΙΖΑ...για θεσούλα και καμιά αρπαχτή-Μια και χρόνια ήταν στα 'αζήτητα" ;;












stotapsi.gr

Προβολή επιχειρήσεων- Χορηγοί
Οι επιχειρήσεις  μπορούν αν επιθυμούν ως χορηγοί να τοποθετήσουν ένα διαφημιστικό banner στην πρώτη σελίδα με το λογότυπο ή τη φωτογραφία και το κείμενο που επιθυμούν το οποίο να παραπέμπει μ' ένα κλικ στη δική τους ιστοσελίδα, εάν υπάρχει.Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141

           Email: fyllokaiftero@gmail.com