01 Δεκεμβρίου 2015

ΦΩΤΟ : Πλήρης αδιαφορία για το άγαλμα του Καπετάν Κώττα , Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και δημάρχου Πρεσπών

Φωτορεπορτάζ,
Του Μανώλη Μάνου 



Μήνες τώρα το άγαλμα του Πρωτοπόρου Μακεδονομάχου Καπετάν Κώττα στην Φλώρινα και μπροστά απο την Αντιπεριφέρεια όπου βρίσκεται σε αυτη την κατάσταση. Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν σε πρώτη ενημέρωση, γιατί θα ακολουθήσει και δεύτερη.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης αλλά και ο Δήμαρχος Πρεσπών έδειξαν πλήρη αδιαφορία.Γιά ελάχιστα ευρώ που απαιτούνται για την αποκατάσταση του.

Ενα σφουγγαράκι και ένα μπουκάλι ασετόν και χρόνος εργασίας δυο ωρών ενός ατόμου ,είναι αρκετά για τον καθαρισμό του αγαλματος του Καπετάν Κώττα του ανθρώπου που έδωσε πραγματικά την ζωή του για την απελευθέρωση της Μακεδονίας του γηγενή ήρωα της Δυτ.Μακεδονίας και όχι του " φτιαχτού ήρωα" που ήρθε απο την Αθήνα  και που  τον "έφαγαν"  η δικοί του με εντολή του παρακράτους και πιθανώς του απόντος στην Δυτ. Μακεδόνία τότε Ελληνικού Κράτους 1904 - 1912, για να τον ηρωποιήσουν.  Αλλά αυτό είναι ενός άλλου άρθρου ευαγγέλιο.

Αν ο Αντιπεριφερειάρχης  δεν εχει στην διάθεση του το ποσό των 15- 20- 40  ευρω που είναι το κόστος για την αγορά του σφουγγαριού και του ασετόν,(ενώ διάθέτουν άλλα τεράστια ποσά αναλογικά  για μη αναγκαίες δαπάνες αν όχι σπατάλες π.χ για τραπεζόματα και πάρτυ στα ταβερνεία ) είμαστε βέβαιοι οτι οι κοπέλες- οι κυρίες  που εργάζονται στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στη Δημαρχία των Πρεσπων θα δάνειζαν ευχαρίστως  στον Αντιπεριφερειάρχη και στον Δήμαρχο Πρεσπών πολλά μπουκαλάκια ασετόν που χρησιμοποιούν σαν γυναίκες, άν οι παραπάνω  έδειχναν  ελάχιστο ενδιαφέρον και ήταν 'πιστοί " σύμφωνα με το 1% με απο  τις προεκλογικές υποσχέσεις τους γιά ....<<ανάπτυξη της Δυτ. Μακεδονίας και του Δημου Πρεσπών>> αλλα και της Φλώρινας, >>
να σημειώσουμε εδώ ,οτι  ξεχάσαμε τον Δήμαρχο Φλώρίνας ο οποίος πρέπει επίσης να αισχύνεται.

 Ευθύνη για αυτη την ντροπή  φέρει και ο Περιφερειαρχης Δυτικής Μακεδονίας ο Θώδορος Καρυπίδης  



ΒΙΝΤΕΟ:Εξαλλος ο Χατζηνικολάου με τον Ποταμίσιο - τον εκπρόσωπο των δανειστών εκβιαστων της Ελλάδας






Τα 8 ψέματα της πάμφτωχης μάνας μου. Είναι αδύνατον να μην δακρύσετε…

Σίγουρα η αγάπη που νιώθει μία μάνα για το παιδί της, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο είδος αγάπης. Παρά τις όποιες δυσκολίες και τα εμπόδια, οι μανάδες πάντα καταφέρνουν να βάλουν πρώτα τα παιδιά τους, ακόμη και αν οι ίδιες καταλήξουν…τελευταίες.

Στην ιστορία που ακολουθεί μια μητέρα έπρεπε να πει αρκετά ψέματα στο γιο της για να τον μεγαλώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τώρα που αποκαλύφθηκε η αλήθεια, η ιστορία της έγινε παγκοσμίως γνωστή.

Έχετε κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο για τα παιδιά σας ή θα το κάνατε αν χρειαζόταν; Αν πιστεύετε ότι οι μητέρες αξίζουν μόνο σεβασμό και θαυμασμό, διαβάστε την παρακάτω ιστορία και θα αλλάξετε γνώμη…

“Η ιστορία ξεκίνησε όταν ήμουν παιδί. Η οικογένειά μου ήταν πολύ φτωχή και ποτέ δεν είχαμε αρκετό φαγητό. Η μητέρα μου πάντα μου έδινε το δικό της πιάτο κι έλεγε «Φάε αυτό το ρύζι γιε μου εγώ δεν πεινάω». Αυτό ήταν το πρώτο ψέμα της μητέρας μου.

Καθώς μεγάλωνα, η μητέρα μου περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της, ψαρεύοντας σε ένα ποτάμι. Έτσι από τα ψάρια που έπιανε, θα μπορούσε να μου προσφέρει ένα καλύτερο φαγητό για την ανάπτυξή μου. Καθώς έτρωγα, κάθονταν δίπλα μου και έτρωγε και αυτή ότι κρέας έμενε στα κόκαλα. Όταν της πρόσφερα από το φαγητό μου, έλεγε «Φάε το φαγητό σου γιε μου, δεν μου αρέσουν εμένα τα ψάρια»..
Αυτό ήταν το δεύτερο ψέμα…

Αργότερα για να μπορέσω να σπουδάσω, έψαξε 
Πηγή: mimoupeis.gr

Ακτινίδιο, η πράσινη “βόμβα” βιταμινών!


Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά
 ,

Ακτινίδιο, η πράσινη «βόμβα» βιταμινών!Αν και σε πρώτη ματιά δεν μας εμπνέει να το βάλουμε στο πιάτο μας, το ακτινίδιο παρολ’ αυτά δεν παύει να αποτελεί ένα εξωτικό μα πάνω απ’ όλα ωφέλιμο φρούτο για τον οργανισμό μας. Γνωστό για την γλυκόξινη γεύση του, λίγοι είναι οι θαυμαστές του, διαβάζοντας όμως για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελπίζουμε να γίνουν περισσότεροι.
 
Το ακτινίδιο και τα διατροφικά του στοιχεία:
Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζατε, το ακτινίδιο αποτελεί μια ολόκληρη μερίδα από τα γεύματα που μπορείτε να καταναλώσετε εντός της ημέρας. Επιπλέον είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες ενώ η κατανάλωσή του γίνεται όλο το χρόνο.
Τα ακτινίδια αποτελούν «βόμβα» βιταμινών αφού περιέχουν από Κάλιο μέχρι Ω-3 λιπαρά. Πιο συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε Κάλιο και μάλιστα περιέχουν την ίδια ποσότητα Καλίου με αυτή που βρίσκουμε στις μπανάνες. Περιέχουν και βιταμίνη C, για την ακρίβεια, με ένα μόνο ακτινίδιο καλύπτεται πλήρως η αναγκαία ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C για τον οργανισμό. Αν μέχρι τώρα λοιπόν νομίζατε πως μόνο τα πορτοκάλια σας έδιναν αυτή τη βιταμίνη, αναθεωρείστε και μάθετε ότι τα ακτινίδια είναι πλουσιότερα σε βιταμίνη C.
Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α αλλά και Ε, χαρίζοντας μας λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.  Και επειδή αυτό το φρούτο τρώγεται μέχρι και τα «κουκούτσια», σας ενημερώνουμε ότι τα μικρά μαύρα σπόρια του είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά, σημαντικά για την καλή υγεία της καρδιάς.
Μερικά από τα μυστικά που κρύβουν τα ακτινίδια:
Έχουν αντικαρκινική δράση
Τα ακτινίδια περιέχουν μεγάλες ποσότητες από φλαβονοειδή και καροτενοειδή, τα οποία έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Τα συστατικά αυτά, βοηθούν σημαντικά στην προστασία και αποτροπή οξυγόνωσης του DNA. Η προστασία του DNA είναι σημαντική καθώς έτσι μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος εμφάνισης και ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.
Βοηθούν στην καλύτερη πέψη
Αν δυσκολεύεστε με την πέψη σας, το ακτινίδιο αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Οι ίνες αυτές, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της πέψης, καθώς λειτουργούν ρυθμιστικά απομακρύνοντας τις περιττές για τον οργανισμό τοξίνες, κυρίως από το έντερο. Η λειτουργία αυτή, βοηθά στην αποτροπή της εμφάνισης του καρκίνου στο παχύ έντερο. Αν επίσης έχετε προβλήματα δυσκοιλιότητας αλλά και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα, το ακτινίδιο είναι σύμμαχός σας.
Ακτινίδιο, η πράσινη «βόμβα» βιταμινών!Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
Εξαιτίας της πλούσιας πηγής τους σε βιταμίνη C, αποτελούν ένα από τα δυνατά αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό μας. Τα ακτινίδια θωρακίζουν τον οργανισμό από εξωτερικούς εχθρούς, ενώ μας χαρίζουν ενέργεια και ευεξία.
Σύμμαχοι στην καταπολέμηση της ανδρικής στειρότητας
Τα ακτινίδια έχουν ένα λόγο παραπάνω να τα αγαπούν οι άντρες, λόγω του ότι περιέχουν αργινίνη, ένα αμινοξύ με αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες που βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση της περιοχής των ανδρικών γεννητικών οργάνων. Έτσι οι άντρες που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία με τα ακτινίδια μπορούν να το καταπολεμήσουν.
Ευεργετικά για τις εγκύους
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικά και ευεργετικά για τις εγκύους. Ο λόγος είναι ότι τις βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη των κυττάρων του αίματος του εμβρύου στη μήτρα. Είναι απαραίτητο λοιπόν για τις γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης να καταναλώνουν ακτινίδια, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν γενετικές ανωμαλίες στα κυοφορούμενα έμβρυα.