Το είπε και το έκανε ο στρατιώτης του Χριστιανισμού, κατέβασε ρολά από τον αρχιερέα της ΝΤΠ. Τ. Σόρος.
Το ίδρυμα του ουγγρο-αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος που χρηματοδοτεί σειρά μη κυβερνητικών οργανώσεων, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ουγγαρία, όπου είναι παρόν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Μεταφέρει τις δραστηριότητές του στο Βερολίνο αντιδρώντας στις «κατασταλτικές» πολιτικές της κυβέρνησης του Βίκτορ Ορμπάν.

«Αντιμέτωπο με ένα πολιτικό και δικαιικό περιβάλλον όλο και περισσότερο κατασταλτικό στην Ουγγαρία, το Ιδρυμα Open Society (OSF) μεταφέρει τις διεθνείς του δραστηριότητες και το προσωπικό του από την Βουδαπέστη
γερμανική πρωτεύουσα», ανακοίνωσε το ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος.

Εδώ και έναν χρόνο, και κατά κλιμακούμενο τρόπο καθώς πλησίαζαν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου, ο Βίκτορ Ορμπάν στράφηκε εναντίον του Τζορτζ Σόρος και τον ανήγαγε σε Νο. 1 εχθρό της χώρας.

Το ίδρυμα του ουγγρο-αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος που χρηματοδοτεί σειρά μη κυβερνητικών οργανώσεων, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ουγγαρία, όπου είναι παρόν εδώ και πολλές δεκαετίες και μεταφέρει τις δραστηριότητές του στο Βερολίνο αντιδρώντας στις «κατασταλτικές» πολιτικές της κυβέρνησης του Βίκτορ Ορμπάν.

«Αντιμέτωπο με ένα πολιτικό και δικαιικό περιβάλλον όλο και περισσότερο κατασταλτικό στην Ουγγαρία, το Ιδρυμα Open Society (OSF) μεταφέρει τις διεθνείς του δραστηριότητες και το προσωπικό του από την Βουδαπέστη στην γερμανική πρωτεύουσα», ανακοίνωσε το ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος.

Εδώ και έναν χρόνο, και κατά κλιμακούμενο τρόπο καθώς πλησίαζαν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου, ο Βίκτορ Ορμπάν στράφηκε εναντίον του Τζορτζ Σόρος και τον ανήγαγε σε Νο. 1 εχθρό της χώρας.
Σύμφωνα με τον ούγγρο πρωθυπουργό, ο οποίος επανεξελέγη θριαμβευτικά στην ηγεσία της χώρας, ο Τζορτζ Σόρος «επιδιώκει να πλημμυρίσει την Ουγγαρία και την Ευρώπη με μετανάστες και οι οργανώσεις που χρηματοδοτεί σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη, είναι το εργαλείο του για την επίτευξη αυτού του στόχου (!)».

«Εχει καταστεί αδύνατη η προστασία των επιχειρήσεών μας και του προσωπικού μας στην Ουγγαρία απέναντι στην αυθαίρετη ανάμειξη της κυβέρνησης», έγραψε ο πρόεδρος του ιδρύματος OSF Πάτρικ Γκάσπαρντ σε ανακοίνωσε που έδωσε στην δημοσιότητα.
Προσάπτει επίσης στην κυβέρνηση του Ορμπάν ότι «δυσφήμισε, έδωσε μία ψευδή εικόνα των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος και κατέστειλε την κοινωνία των πολιτών για να αντλήσει πολιτικά οφέλη, χρησιμοποιώντας μίας άνευ προηγουμένου στην ιστορία της Ευρωπαϊκης Ενωσης τακτική».
Σειρά νόμων που ψηφίσθηκαν στην Ουγγαρία το 2017 ενισχύουν το πλαίσιο ελέγχου των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία και απειλούν την λειτουργία στην Βουδαπέστη του αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο έχει επίσης ιδρυθεί από τον Τζορτζ Σόρος.
Το ουγγρικό κοινοβούλιο θα εξετάσει τις επόμενες εβδομάδες νέο πακέτο νόμων που έχει επονομασθεί «Stop Soros» και προβλέπει την φορολόγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων «που υποστηρίζουν την μετανάστευση».
Ολα αυτά τα νομοθετικά μέτρα έχουν επισύρει τις αυστηρές επικρίσεις των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι εκατό περίπου εργαζόμενοι του ιδρύματος θα μεταφερθούν στο Βερολίνο, αλλά το OSF, που έχει την έδρα του στην Νέα Υόρκη, θα συνεχίσει «να υποστηρίζει το σημαντικό έργο των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στην Ουγγαρία στους τομείς των τεχνών, του πολιτισμού, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, της διαφάνειας και της εκπαίδευσης».

Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος στη δεκαετία του 1980, έχει παρουσία σε δεκάδες χώρες και, στην Ουγγαρία, δαπανά περί το ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως υποστηρίζοντας περί τις 30 μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Την ίδια στιγμή, ως «συνεργάτες του Κρεμλίνου» -με τον όρο collaborators, που έχει την έννοια του «δωσιλόγου» και του «προδότη»- στιγματίζει Ελλάδα και Κύπρο η δεξαμενή σκέψης European Values, που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!
Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ εγκωμίασε τη συστηματική προσπάθεια του ίδιου think tank, με έδρα την Τσεχία, να ξεσκεπάσει μυστικές επιχειρήσεις των Ρώσων στην Ανατολική Ευρώπη και μηχανισμούς διασποράς «ψευδών ειδήσεων» για την αποσταθεροποίηση δυτικοευρωπαϊκών χωρών (Καταλονία, Ιταλία, Γαλλία κ.λπ.)

Μολονότι υπάρχουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αμφισβητούν την αγγλοσαξονική υστερία κατά των Ρώσων, μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος χαρακτηρίζονται περιφρονητικά «συνεργάτες του Κρεμλίνου» και απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα (για παραδειγματισμό;) στο χάρτη του European Values, που θα δημοσιοποιηθεί σύντομα μαζί με την καθιερωμένη ετήσια έκθεση. Ισως επειδή τα ελληνικά ΜΜΕ διατηρούν κάπως την ψυχραιμία τους και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεριζώσει τα φιλορωσικά αισθήματα αιώνων.

Aνοίγει πόλεμο δηλαδή με λίγα λόγια ο Σόρος, τον περιμένουμε.

πηγή:pentapostagma.gr