25 Μαΐου 2015

Γ.Στιγκλιτς:" Αν στην ΕΚΤ ήταν μαθητές μου θα τους είχα κόψει" Ασχετοι μας επιβάλλουν μνημόνια !


 
Τις λανθασμένες οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την Ελλάδα το 2010 αλλά και την πιθανότητα του Grexit σχολίασε ο νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς, λέγοντας μάλιστα ότι τα μέλη της ΕΚΤ ήταν μαθητές του θα τους είχε κόψει…

Ο Στίγκλιτς τοποθετεί την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στο 50% και τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει στάση και να βοηθήσει την Ελλάδα.
Παράλληλα, επικρίνει την ΕΚΤ λέγοντας ότι έκανε λάθος οικονομικές προβλέψεις για την Ελλάδα το 2010, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αν ήταν μαθητές μου και μου παρουσίαζαν τέτοια μοντέλα, θα βαθμολογούνταν με “D-“ ή “F”».

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Independent, ο Στίγκλιτς επισημαίνει ότι για ακόμη μία φορά η Ελλάδα κοντεύει να ξεμείνει από χρήματα, επαινεί ωστόσο τη χώρα μας για τις περικοπές δαπανών στις οποίες έχει προχωρήσει, στο πλαίσιο των πολιτικών λιτότητας επιβλήθηκαν από την ΕΚΤ σαν «φάρμακο» που δόθηκε με στόχο «να σκοτώσει την οικονομία».
 
 
 
 
 defencenet.gr

10 σούπερ τροφές “ταΐζουν” το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μας


10 σούπερ τροφές «ταΐζουν» το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μαςΗ σωστή διατροφή είναι αναγκαίο να αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας συμπεριλαμβάνοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες. Τρώγοντας σωστά νιώθουμε υγιείς, έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια με αποτέλεσμα να ανταποκρινόμαστε επιτυχώς στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.
Συγχρόνως, ανακύπτει το εξής ζήτημα. Μεγαλώνοντας τείνουμε να παρουσιάζουμε περισσότερα προβλήματα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, ενώ η διατροφή με τη σειρά της επηρεάζει άμεσα το κομμάτι της ψυχολογίας μας. Προσθέτοντας, λοιπόν, στο καθημερινό μενού τις παρακάτω 10 τροφές θα βελτιώσουμε τη μνήμη μας, θα  προλάβουμε την απώλεια των μαλλιών μας και θα είμαστε γεμάτοι ενέργεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν είμαστε από μέσα καλά φαίνεται και προς τα έξω.
Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα  εκτός του ότι είναι γνωστή για τη γεύση της, είναι γνωστή και για τα οφέλη που προφέρει στον εγκέφαλό μας. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου των κυτταρικών μεμβρανών. Περιέχει επίσης μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται ανθοκυάνες, όπου βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου από την απώλεια μνήμης.
Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε γλουταθειόνη, μία πρωτεΐνη που βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατός σας. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικά φλαβονοειδή και β-καροτένιο. Η τακτική κατανάλωση καρότων τονώνει το συκώτι μας και βελτιώνει τη συνολική λειτουργία του ήπατος.
Δεντρολίβανο
Το δεντρολίβανο περιέχει μια ένωση που ονομάζεται καρνοσικό οξύ το οποίο βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου από εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το άρωμα του δεντρολίβανου μπορεί να επηρεάσει τις γνωστικές ικανότητες των ανθρώπων και την ενίσχυση της μνήμης καθιστώντας το μια από τις καλύτερες τροφές.
Σπανάκι
10 σούπερ τροφές «ταΐζουν» το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μαςΤο σπανάκι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά καθιστώντας το μια εξαιρετική υγιεινή τροφή τόσο για το σώμα μας όσο και  για τα μαλλιά μας. Είναι μία από τις καλύτερες πηγές β- καροτίνης, καθώς και μια μεγάλη πηγή φυλλικού οξέος και σιδήρου, τα οποία συμβάλουν θετικά στην υγεία των μαλλιών μας.
Αβοκάντο
Τα αβοκάντο  είναι ένα άλλο σούπερ τρόφιμο που κάνει καλό στο συκώτι καθώς είναι γεμάτο με ένα υψηλό ποσό της γλουταθειόνης και ενώσεων ενισχύοντας την ικανότητα του ήπατός μας να παραμένει καθαρό. Η έρευνα έχει δείξει ότι στην πραγματικότητα η κατανάλωση ενός ή δύο αβοκάντο την εβδομάδα για 30 ημέρες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία του συκωτιού.
Καρύδια
Τα καρύδια αποτελούν μία από τις καλύτερες τροφές για την υγεία του εγκεφάλου. Είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Μία πρόσφατη μελέτη από το Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει ισχυρή συσχέτιση με τη μακροζωία, ενώ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τις γνωστικές επιδόσεις σε ενήλικες.
Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFA). Οι πιο αποτελεσματικές ουσίες, όπως οι EPA και DHA, εμφανίζονται φυσικά σε λιπαρά ψάρια και συμβάλλουν στην πρόληψη της απώλειας μνήμης, την τόνωση του εγκεφάλου και τη λειτουργία της καρδιάς. Μερικές από τις καλύτερες πηγές είναι ο σολομός, η πέστροφα, η ρέγκα, το σκουμπρί και οι σαρδέλες.
Ηλιόσποροι
Αν ανησυχείτε για την απώλεια μαλλιών, μπορείτε να προσθέσετε ηλιόσπορους στη διατροφή σας. Είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε, βιταμίνης Β6, ψευδαργύρου και σιδήρου.
Μπρόκολο
10 σούπερ τροφές «ταΐζουν» το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μαςΤο μπρόκολο είναι πολύ γνωστό για τα οφέλη που μας προσφέρει με τις ευεργετικές του ιδιότητες στον εγκέφαλό μας. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του είναι σημαντικό για τον εγκέφαλο.
Μύρτιλα
Αν θέλετε να προστατεύσετε τη μνήμη σας, τότε οι επιστήμονες έχουν καλά νέα για σας σχετικά με τα μύρτιλα. Είναι πλούσια σε φυτοχημικά, τα οποία είναι αποτελεσματικά στα ηλικιακά προβλήματα μνήμης.
Προσθέστε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας αυτές τις τροφές και θα δείτε τα οφέλη τους να σας δυναμώνουν, να βελτιώνουν την ψυχολογία αλλά και την υγεία σας. Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονη ποσότητα νερού ώστε να είστε σωστά ενυδατωμένοι.

 
flowmagazine.gr

Πάλι οι φτωχοί πληρώνουν την αλλάγή φορολόγησης των αυτοκινήτων

Οι έχοντες παλαιά αυτοκίνητα θα πληρώσουν  μεγαλύτερο φόρο,  και ποιοι έχουν παλαιά αυτοκίνητα ; Οι φτωχοί,  την αδυναμία τους να αγόράσουν νεο αυτοκίνητο η αριστερή κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ  την τιμωρεί με επιπλέον φόρο .

Τι αλλάζει στη φορολόγηση των αυτοκινήτων – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν
Οι 6 αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Οικονομικών 

  Σαρωτικές αλλαγές στην φορολογία αυτοκινήτων, φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, στην κατεύθυνση της δικαιότερης και πιο αποτελεσματικής φορολόγησης. Με τις αλλαγές που προωθούνται κερδισμένοι θα βγουν όσοι  έχουν νεότερα και φτηνά Ι.Χ., ενώ στον αντίποδα,  ενδεχομένως μεγαλύτερο φόρο, θα κληθούν να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακριβών και παλαιών αυτοκινήτων (20ετίας).

Σε σχετική ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει πως,  στην προσπάθειά του για τη δημιουργία και παγίωση μιας δικαιότερης και αποτελεσματικότερης φορολόγησης  και ενός γενικότερου εξορθολογισμού στον τομέα της αυτοκίνησης, σχεδιάζει:

-Κατάργηση του κριτήριου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης.
-Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.
-Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της  20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος».
-Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς.
-Ανάλογη  προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα.
-Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους).

  Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο προγραμματίζει συναντήσεις με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης, για να δώσει την δυνατότητα να συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις, στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.  Οι άνθρωποι της αγοράς, δείχνουν να αντιδρούν θετικά σε αυτή την πρώτη διατύπωση του πλαισίου, αλλά μέσα στο πλήθος κατόχων φτηνών Ι.Χ. που μάλλον θα κερδίζουν από τις νέες αλλαγές, υπάρχουν πολλοί που επέλεξαν τα τελευταία χρόνια, να επενδύσουν στην πετρελαιοκίνηση, αγοράζοντας τους ακριβότερους, σε πολλές περιπτώσεις, πετρελαιοκινητήρες, στην λογική της σταδιακής απόσβεσης, τόσο από την τιμή και κατανάλωση καυσίμου, όσο και από τα μειωμένα τέλη. Τώρα που η φορολόγηση θα γίνεται, όπως φαίνεται με βάση την τιμή λιανικής, μπορεί να βρεθούν να πληρώνουν αρκετά περισσότερα από όσα λογάριαζαν, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
 
«Τέλος περιβάλλοντος», για τοιυς φτωχούς

Επίσης χαμένοι, βγαίνουν και όσοι έχουν αυτοκίνητα, με ημερομηνία πρώτης άδειας, προ 20ετίας, αφού με το νέο «τέλος περιβάλλοντος», θα πληρώσουν περισσότερα, αν και η πλειονότητα των κατόχων τόσο παλιών μοντέλων, δεν έχουν την δυνατότητα, να αγοράσουν νεότερο και θα πληρώσουν την οικονομική τους αδυναμία, με μεγαλύτερο φόρο.




kontranews.gr

Πόσο νερό πρέπει να πίνω ημερησίως;


Συντάκτης: Σάννα Νάνου,

Η επιθυμία ενός λείου και φρέσκου δέρματος πραγματοποιείται κατά πολλούς από τη λήψη άφθονου νερού για να ξεπλυθούν οι κακές τοξίνες και να διατηρηθεί το δέρμα υγιές. Είναι όμως τόσο κοινότοπη η αντίληψη αυτή, ώστε η έλλειψη στοιχείων για την επιβεβαίωσή της μας εκπλήσσει.  
Στερεοτυπική αντίληψη: Το νερό διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο
Το ακριβές ποσό λήψης νερού ποικίλλει. Συμβουλές με έδρα τις ΗΠΑ τείνουν να συστήσουν οκτώ ποτήρια την ημέρα, ενώ σε θερμότερα κλίματα συνίσταται η λήψη περισσότερου νερού, για να αντισταθμιστεί η αύξηση των ποσοστών της εφίδρωσης. Αλλά ανεξάρτητα από την ακριβή ποσότητα νερού, η αρχή πίσω από τις συμβουλές παραμένει ίδια. Η λήψη άφθονου νερού θα διατηρήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο. Με άλλα λόγια, το νερό λειτουργεί ως μια ενυδατική κρέμα, αλλά από μέσα προς τα έξω.
Αυτή είναι μία στερεοτυπική αντίληψη και σίγουρα θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε και εσείς ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να την υποστηρίζουν. Μπορεί να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν αμέτρητες μελέτες όπου οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα να είναι υπέρμαχη της άποψης της λήψης άφθονου νερού και η άλλη της λήψης ενός φυσιολογικού αριθμού ποτηριών. Στη συνέχεια, η απαλότητα του δέρματος θα αξιολογούνταν ένα μήνα αργότερα, ώστε να διαπιστωθεί αν πίνοντας περισσότερο νερό η επιδερμίδα γίνεται περισσότερο λεία.
Έρευνα: Πώς επιδρά η μακροχρόνια λήψη νερού στην επιδερμίδα;
Στην πραγματικότητα, οι μελέτες αυτές σπανίζουν, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος να τις χρηματοδοτήσει. Ο δερματολόγος Ronni Wolf στο Ιατρικό Κέντρο Kaplan στο Ισραήλ βρήκε μία μόνο μελέτη όπου εξετάστηκε η επίδραση της μακροχρόνιας πρόσληψης νερού στο δέρμα. Όμως, τα αποτελέσματα ήταν αντιφατικά. Μετά από τέσσερις εβδομάδες, η ομάδα που έπινε επιπλέον μεταλλικό νερό παρουσίασε μείωση στην πυκνότητα του δέρματος, ενώ όσοι έπιναν νερό της βρύσης, σημείωσαν αύξηση στην πυκνότητα του δέρματος. Αλλά ανεξάρτητα από το είδος του νερού που έπιναν, δεν μειώθηκαν οι ρυτίδες τους ή δεν έγινε πιο σφριγηλό το δέρμα τους. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η αφυδάτωση δεν επηρεάζει το δέρμα. Για να δείτε αν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, τσιμπήστε το και σηκώστε το. Εάν είστε αφυδατωμένοι, το δέρμα σας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να επανέλθει στην αρχική του θέση.
Παράλληλα, η λήψη λιγότερου νερού δεν επιδρά απαραιτήτως αρνητικά στο δέρμα, όπως επίσης και η λήψη ποσοτήτων άνω του μέσου όρου δεν είναι απαραιτήτως ευεργετική. Θα ήταν σαν να λέμε ότι επειδή η έλλειψη τροφής οδηγεί σε υποσιτισμό, η υπερκατανάλωση τροφής θα πρέπει να είναι καλή για εμάς. Ή, όπως το θέτει ο Wolf, είναι σαν να λέμε ότι ένα αυτοκίνητο χρειάζεται βενζίνη, ως εκ τούτου, όσο περισσότερη βενζίνη τόσο το καλύτερο.
Μυστήριες συμβουλές
Μια άλλη κοινή πεποίθηση είναι ότι αν πίνετε περισσότερο νερό, το σώμα σας θα το αποθηκεύσει με κάποιον τρόπο. Και ότι αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μπορείτε να το πιείτε. Πίνοντας αρκετά ποτήρια εντός δεκαπέντε λεπτών, θα έχετε επιπλέον ούρα. Εάν όμως πίνετε τον ίδιο αριθμό ποτηριών μέσα σε δύο ώρες, τότε τα υγρά κατακρατούνται.
Υπάρχει μία μελέτη που προτείνει ότι η κατανάλωση 500ml νερού αυξάνει τη ροή του αίματος μέσω των τριχοειδών αγγείων στο δέρμα. Όμως, το δέρμα αξιολογήθηκε τριάντα λεπτά μετά τη λήψη  του νερού, και δεν γνωρίζουμε αν αυτό με τη σειρά του βελτιώνει την υφή του δέρματος.
Ένα αντεπιχείρημα είναι ότι το δέρμα περιέχει έως και 30% νερό, και αυτό βοηθά να διατηρείται σφριγηλό. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά η νεανική εμφάνιση του δέρματος επηρεάζεται περισσότερο από παράγοντες όπως είναι η γενετική, η έκθεση στον ήλιο και οι ζημιές από το κάπνισμα.
Απομάκρυνση της πέτρας από τα νεφρά
Το νερό είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τον οργανισμό. Χωρίς αυτό θα πεθάνουμε μέσα σε λίγες ημέρες, και υπάρχουν φυσικά και άλλα οφέλη για την υγεία πέραν της ενυδάτωσης. Μία έρευνα το 2010 διαπίστωσε ότι μειώνει την επανεμφάνιση της πέτρας στα νεφρά. Ωστόσο, στοιχεία για άλλα συγκεκριμένα οφέλη είναι ασθενέστερα.
Δυσεπίλυτο παραμένει ακόμη το μυστήριο της σύστασης οκτώ ποτηριών την ημέρα για ένα καλό δέρμα. Πού στηρίχτηκε αυτή η θέση;
Θερμοκρασία, άσκηση και διατροφή
Συνοψίζοντας, οι συζητήσεις αφορούν τη λήψη οκτώ ποτηριών την ημέρα, και ανακύπτουν διαφορές σχετικά με το πόσο είναι απαραίτητο για να καθαρίσει τα νεφρά από τις τοξίνες και αν το νερό περιορίζει την όρεξη ή όχι. Τελικά, η κατανάλωση νερού εξαρτάται από το πόσο υψηλή είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και κατά πόσο γυμνάζεστε.
Είναι επίσης μύθος ότι άλλα υγρά δεν έχουν την ίδια αξία με το νερό. Ακόμα και τα τρόφιμα έχουν περισσότερα υγρά από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Η πίτσα περιέχει 40-49% νερό, για παράδειγμα. Το ποσοστό πάντως του νερού στα τρόφιμα εξαρτάται από τον τόπο. Στις ΗΠΑ ανέρχεται στο 22%. Στην Ελλάδα, όπου οι άνθρωποι τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, είναι υψηλότερο.
Έτσι, το πρόβλημα εδράζεται στην έλλειψη αποδείξεων στη θέση ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή στο δέρμα. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι λειτουργεί, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι δεν το πετυχαίνει. Έτσι αφήνει αναπάντητο το ερώτημα: «Πόσο νερό πρέπει να πίνω ημερησίως;» Δεδομένου ότι εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την άσκηση, τότε υπάρχει μια πολύ καλή εσωτερική κατευθυντήρια γραμμή για να μας λύσει το ερώτημα. Και αυτή είναι η δίψα.

Προτροπή Λαφαζάνη προς Τσίπρα να προετοιμάσει τον λαό για τα χειρότερα

 

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από την κυβέρνηση της οποίας είναι Yπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό για την περίπτωση που οδηγηθούν σε ναυάγιο οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, και να του θέσει υπόψη και εναλλακτικές λύσεις.Μιλώντας το Σαββατοκύριακο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνητικού κόμματος, ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος είναι γνωστό ότι εκπροσωπεί την λεγόμενη «αριστερή πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε «λεγόμενους θεσμούς», κατά την έκφρασή του, οι οποίοι  «εφαρμόζουν εδώ και τέσσερις μήνες το μαρτύριο της σταγόνας σε βάρος του ελληνικού λαού και μια από τις πιο φρικτές και εκβιαστικές πρακτικές στα παγκόσμια χρονικά σε βάρος της χώρας».

Από την ημέρα που εξελέγη η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο όρος «τρόικα» διεγράφη από το πολιτικό της λεξιλόγιο, και καθιερώθηκε στη θέση του ο όρος «θεσμοί», που είναι, όπως και πριν, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ανέφερε.

«Αυτή την ώρα», συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης, «η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί σε βάθος και να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό για την περίπτωση που δεν υπάρξει τις επόμενες ημέρες μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας».

Ο `Ελληνας Υπουργός Περιβάλλοντος έχει τονίσει κατ’ επανάληψη τον τελευταίο καιρό, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται ούτε να αποδεχτεί, ούτε και να ψηφίσει υπέρ μιας συμφωνίας που θα έχει παρεκτροπές, όπως λέει, από τις προεκλογικές θέσεις του κόμματος.

Η τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται από πολιτικούς αναλυτές όχι μόνο ως «στάση ανυπακοής» του προς τον Πρωθυπουργό, ο οποίος στη δική του ομιλία προετοίμασε τα στελέχη του κόμματος να είναι έτοιμοι να εγκρίνουν μια συμφωνία, εφόσον αυτή επιτευχθεί, αλλά και ως «πιθανή πληροφόρησή του για επερχόμενη ρήξη με τους εταίρους»

«Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη και να ετοιμάσει τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστεί κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, προκειμένου να αποτραπούν νέα μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις. Να εφαρμοστεί κάθε δυνατή εναλλακτική λύση για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή ρευστότητα και να επιτύχει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πράγματα χωρίς τα οποία δεν είναι δυνατόν να χτυπηθούν υφεσιακές τάσεις και να αναζωογονηθεί η οικονομία», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε ότι «κάθε εναλλακτική λύση που καταργεί παλιά μνημόνια και αποτρέπει νέας μορφής πειθαναγκασμούς, όσες δυσκολίες και αν έχει, είναι πολύ προτιμότερη από εξουθενωτικές συμφωνίες, γιατί δίνει ελπίδα και προοπτική στη χώρα».
ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – ΑΘΗΝΑ



 Πηγή