28 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ Ερρίκος Ντυνάν: «Γερούν γερά» με 3μηνη αργομισθία 60.000 ευρώ ο Λιαρόπουλος !!!

Αναδημοσίευση Ε.Δ.Ο*


ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ: ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΕΣ 20.000 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ !!!

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
Ερρίκος Ντυνάν: «Γερούν γερά» με 3μηνη αργομισθία 60.000 ευρώ ο Λιαρόπουλος !!!


Μία αρκετή καλή σύμβαση η οποία εγείρει πολλά ερωτηματικά φέρεται να είχε υπογράψει με το Ερρίκος Ντυνάν στα τέλη του 2011 ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το documentonews.gr, ο «Γερούν γερά» ή κατά κόσμον Λυκούργος Λιαρόπουλος φέρεται να εισέπραξε περί τα 60.000 ευρώ για μόλις τρεις μήνες παροχής υπηρεσιών ως «ειδικός σύμβουλος» στο Ερρίκος Ντυνάν. Με τα 15.000 ευρώ να τα λαμβάνει μάλιστα και ως προκαταβολή.



Η σύμβαση υπεγράφη στις 03/11/2011 μεταξύ του Ερρίκος Ντυνάν και της εταιρείας «Λ. Λιαρόπουλος και Σια ΕΕ», της οποίας «διαχειριστής» εμφανίζεται ο κ. Λιαρόπουλος. Με αυτή, η συγκεκριμένη εταιρεία αναλάμβανε «καθήκοντα – έργο Ειδικού Συμβούλου επί οικονομικών κα εργασιακών θεμάτων».

Πιο αναλυτικά η συγκεκριμένη εταιρεία αναλάμβανε να επιλύσει διάφορα εργασιακά θέματα, «να ερευνήσει το θέμα των οφειλών του Νοσοκομείου προς το Ερρίκος Ντυνάν», «να προβεί σε πλήρη έλεγχο σε ότι αφορά τις απαιτήσεις του Ερρίκος Ντυνάν προς τα ασφαλιστικά ταμεία και να προτείνει λύσεις για την είσπραξή τους», καθώς επίσης και να επανεξετάσει συμβάσεις με άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Η διάρκεια της σύμβασης ήταν χρονικής διάρκειας τριών μηνών και το συνολικό της κόστος άγγιξε τα 60.000 ευρώ. Από αυτά τα 15.000 κατεβλήθησαν ως προκαταβολή και τα υπόλοιπα 45.000 σε τρεις δόσεις των 15.000 ευρώ. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα καλή αμοιβή δεδομένου ότι αφορά παροχή εργασιών μόλις για τρεις μήνες η οποία εγείρει πολλά ερωτηματικά.
Σύμφωνα με καταγγελίες προς το documentonews.gr, για μία παρόμοια σύμβαση που υπεγράφη με την PricewaterhouseCoopers η εταιρεία εισέπραξε σημαντικά χαμηλότερο τίμημα, ενώ η σύμβαση περιείχε και ρήτρα αμοιβής σε περίπτωση επιτυχίας. Κάτι που στην προκειμένη σύμβαση δεν υπήρξε.

Επίσης αν και η σύμβαση περιγράφει ορισμένα ζητήματα τα οποία θα αναλάμβανε να διευθετήσει η συγκεκριμένη εταιρεία, εντούτοις σε γενικές γραμμές κρίνεται από καλά γνωρίζοντες ως ασαφής.


 Απο ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
ΠΗΓΗ
http://www.documentonews.gr/article/errikos-ntynan-geroyn-gera-kai-stoys-misthoys-60000-eyrw-gia-3-mhnes-gia-ton-liaropoylo

*Εθελλοντικη Δημοσιογραφική Ομάδα fyllokaiftero1.blogspot.com

Η συγκλονιστική φωτογραφία και το μήνυμα ενός «βολεμένου» Έλληνα νοσηλευτή




Η ανάρτηση στο Facebook που προκάλεσε χιλιάδες σχόλια, likes και κοινοποιήσεις



11:35
28/06/2017


Τον γύρο των social media κάνει η ανάρτηση ενός Έλληνα νοσηλευτή στο Facebook, η οποία έχει συγκεντρώσει ήδη σχεδόν 6.000 κοινοποιήσεις, πάνω από 18.000 likes και 1.500 σχόλια, παρά το γεγονός ότι δημοσιεύθηκε μόλις εχθές.
Ο Λάμπρος Λιάπης, ο οποίος εργάζεται ως νοσηλευτής σε δημόσιο νοσοκομείο, θέλησε να δώσει μια απάντηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε όλους όσοι αποκαλούν τον ίδιο και τους συναδέλφους του «βολεμένους», επειδή έχουν «μισθό και ασφάλεια» και δεν ανήκουν στην ολοένα και αυξανόμενη στρατιά των ανέργων.
Με ένα κείμενο εξηγεί τι ακριβώς σημαίνει να είναι ένας νοσηλευτής «βολεμένος» σε ελληνικό νοσοκομείο, τι θυσίες συνεπάγεται αυτό το «βόλεμα», πόσο άθλιες είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζει ο κλάδος του και πόσο εξοντωτικό, ψυχικά και σωματικά, είναι το λειτούργημα που επιτελεί.

Δείτε παρακάτω την συγκλονιστική ανάρτηση του Λάμπρου Λιάπη, που προκάλεσε πολλά θετικά σχόλια αλλά και αντιδράσεις

«Ναι, είμαι ένας βολεμένος.
Έχω δουλειά.
Έχω μισθό.
Έχω ασφάλεια.
Μα, για ένα λεπτό.
Αυτό το προνόμιο το έχουν πολλοί εκεί έξω.
Κάτσε να σου εξηγήσω, εν τάχει, τι σημαίνει "βολεμένος" στο νοσοκομείο.
Πολλές φόρες ξυπνάω από τα ουρλιαχτά αυτών που πεθάναν στα χεριά μου. Κάθομαι ξαπλωτός και προσπαθώ να θυμηθώ αν μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι ακόμη. Αυτό το "και κάτι ακόμη" στοιχειώνει γιατρούς και νοσηλευτές όταν έρχεται η στιγμή να σκεπάσουν με το νεκρικό σεντόνι τους αγαπημένους σας
Μια συνάδελφος νοσηλεύεται με έμφραγμα του μυοκαρδίου. Δεν άντεξε την πίεση του "βολέματος".
Μια άλλη έπαθε διάστρεμμα. Στην προσπάθεια της να προλάβει δυο τραυματίες τροχαίου, παραπάτησε και…
Ένας συνάδελφος χειρουργείται αύριο. Είναι τα παράσημα της επίθεσης μεθυσμένων στα ΤΕΠ.
Αυτοί οι "βολεμένοι" θα λείψουν κάποιο διάστημα αναγκαστικά.
Σ’ αυτό το σύστημα υγείας που έχει τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα, ποιος θα καλύψει τις βάρδιες;
Α, δεν το ήξερες; Ναι. Στα νοσοκομεία κάνουν βάρδιες οι συνάδελφοι. Πρωί, απόγευμα, νύχτα. Ο,τι να ‘ναι. Αρκεί να μην μείνει ακάλυπτο το νοσοκομείο. Γι αυτό όποτε έρχεσαι, πάντα κάποιος είναι εδώ. ‘’Βολεμένος’’ έστω, άλλα είναι εδώ.
Και, κάποιοι "βολεμένοι" μπήκαν σ’ αυτή την αίθουσα που βλέπεις.
Έλα πες μου, εύκολο δεν είναι;
Βλέπεις το ποτάμι αίματος; Είναι κάποιου ανθρώπου. Βλέπεις το πεδίο της μάχης; Σε τι διαφέρει από ένα πραγματικό πεδίο μάχης;
Α, ναι. Ε μεις είμαστε "βολεμένοι".
Την επόμενη φορά που θα με πεις "βολεμένο" θα σε πάρω από το χεράκι και θα σε πάω σε μια τέτοια αίθουσα.
Αλλά θα έχει και τον ασθενή πάνω. Και θα σου φορέσω μάσκα. Να μην μυρίζεις έντονα τον σίδηρο από το αίμα και το κάψιμο της διαθερμίας.
Θα σου φορέσω πράσινα να μην γεμίσεις με αίματα τα ρούχα σου. Και θα σε βάλω να βλέπεις μόνο. Να βλέπεις τους "βολεμένους" να γλιστράνε μέσα στα αίματα, προσπαθώντας να σώσουν μια ζωή. Έναν άνθρωπο. Μπορεί τον δικο σου.
Μπορείς ακόμα; Μπορείς άπλα να κάτσεις και να κοιτάς; Να μυρίζεις; Να ιδρώνεις; Να κοιτάς γκριμάτσες αγωνίας;
Και όλα αυτά να γίνονται γρήγορα. Πολύ γρήγορα. Χάνεται ο άνθρωπος. Μην αγγίξεις κανένα από τα μηχανήματα που βλέπεις. Τα χειρίζονται οι "βολεμένοι". Τι λες; Είναι εύκολο;
Άσε, μην πεις τίποτα. Τα λένε όλα τα γουρλωμένα μάτια σου και η ανάγωγη που σου έρχεται αυθόρμητα στην όψη του αίματος.
Όλοι αυτοί οι "βολεμένοι" αύριο θα ξανακάνουν αυτά που είδες. Και μερικές φορές θα χάνουν ζωές. Αλλά τις περισσότερες θα σώζουν ζωές.
Το μόνο "βόλεμα" που βλέπω εγώ είναι ότι είμαστε οι υγιείς εργάτες υγείας που κάθε μέρα κολυμπάμε σε κόκκινες θάλασσες ανθρωπίνου πόνου.
Και ακριβός επειδή ξέρουμε τι θα πει πόνος, δεν σε παρεξηγούμε.
Ίσως όμως, τώρα που είδες με τα μάτια σου, ίσως λέω, αρχίσεις να αναθεωρείς κάποια πράγματα.
Αν ναι, μοιράσου την εμπειρία.
Αν όχι, αύριο έλα πάλι στην ίδια αίθουσα.
Λάμπρος Λιάπης (εχθρός της πραγματικότητας).»


Ναι, ειμαι ενας βολεμενος.
Εχω δουλεια.
Εχω μισθο.
Εχω ασφαλεια.
Μα, για ενα λεπτο....



ΠΗΓΗ
Δείτε περισσότερα

H Τσακαλώτος τα «έριξε» στο λαό: Γνώριζαν τι ψήφιζαν


Ο Τσακαλώτος τα «έριξε» στο λαό: Γνώριζαν τι ψήφιζαν
Χαμός στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής - Άγριος καυγάς Τσακαλώτου με βουλευτές της αντιπολίτευσης – Προκλητικός ο υπουργός Οικονομικών τα «έριξε» στον λαό λέγοντας ότι γνώριζε τι ψήφιζε.

Το άσπρο-μάυρο προσπάθησε να παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, αναλύοντας τις διαφορές ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και το νέο Υπερταμείο, δεχόμενος τα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του, ο υπουργός Οικονομικών, ο λαός γνώριζε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 το ταμείο ήταν στο μνημόνιο. «Ήξερε ότι ήταν το αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού που δεν θα το είχαμε επιλέξει εμείς αν δεν υπήρχε αυτή η πίεση» υπογράμμισε ενώ συνέχισε λέγοντας: «Πήγαμε στον ελληνικό λαό με αυτό τον συμβιβασμό. Αν δεν είχαμε αυτή την πίεση των πιστωτών δεν θα είχαμε αυτό το ταμείο που έχουμε σήμερα. Ούτε πανηγυρίζουμε ούτε θριαμβολογούμε. Κάναμε έναν συμβιβασμό και είπαμε κάθε εμπόδιο για καλό. Και είπαμε τι είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε»
Στη συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστρεψε τα πυρά του προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας πως ιδιωτικοποιούσαν την δημόσια περιουσία ή την χρησιμοποιούσαν για κομματικές σκοπιμότητες.

Παράλληλα ο ίδιος εκθείασε το Υπερταμείο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως δεν θα πληρώνει μόνο τους πιστωτές αλλά θα αξιοποιεί την δημόσια περιουσία προς όφελος του ελληνικού λαού, «κρατήσαμε το μωρό και αδειάσαμε το μπουγαδόνερο» χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων των βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Μάλιστα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φανερά εκνευρισμένος από την κριτική που του ασκήθηκε είπε απευθυνόμενος προς τον Κωστή Χατζηδάκη, «παλιά δεν ήσασταν τόσο λαικιστής», συμπληρώνοντας ότι η μετάλλαξη του βουλευτή έγινε εξαιτίας της συμμαχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με την άλλη πλευρά της ΝΔ.

Καυγάς Τσακαλώτου – Βλάχου στη Βουλή: «Αυτό που κάνεις είναι γαϊδουριά»

Ένταση επικράτησε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της, την ώρα που πήρε τον λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, διέκοπτε τον υπουργό με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον εκνευρισμό του υπουργού και να αναγκάσει τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μάκη Μπαλαούρα να βάλει τις φωνές για να ηρεμήσει την κατάσταση.
«Θα με αφήσετε να μιλήσω;» επαναλάμβανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον κ. Βλάχο. «Δεν με αφήνετε να μιλήσω και είναι προφανές ότι το κάνετε σκοπίμως», του είπε χαρακτηριστικά κάποια στιγμή.
Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά με τον κ. Τσακαλώτο να απευθύνεται και πάλι στον βουλευτή της Ν.Δ., λέγοντας πως «εκπλήσσομαι για εσάς. Δεν σας τιμά αυτό που κάνετε. Ειλικρινά δεν το περίμενα από εσάς».
Σε άλλο σημείο και ενώ έχει προσπαθήσει ξανά να πάρει τον λόγο, από τα έδρανα της ΝΔ ακούστηκαν ξανά φωνές, με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά πως «αυτό που κάνεις είναι γαϊδουριά, δεν είναι καθόλου σωστό».

ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΚΟΥΒΕΛΗ! Η...τραπεζίτισσα με τα Gucci: «Ναι, παίρνω μισθό 270.000 ευρώ!»


Ηταν σίγουρα μια από τις πιο καυτές ακροάσεις στη Βουλή των τελευταίων ημερών. Άλλωστε απέναντι από τους βουλευτές και τους υπουργούς είχαν κληθεί να παρουσιάσουν τις θέσεις της η ηγεσία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Ο πρόεδρος του κ. Γ. Διαμαντόπουλος και, κυρίως, η νέα του CEO, η κα Ράνια Αικατερινάρη. 

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με τον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα, να υπενθυμίζει πως στο Υπερταμείο περνούν τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου για 99 χρόνια. Και όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα για των μισθών των ηγεσίας του Ταμείου.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ο μισθός της κ. Αικατερινάρη ανέρχεται σε 270.000 ευρώ. Κάτι που δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσει και η ίδια:
«Ναι ο μισθός μου είναι αυτός που είπατε, 270.000 ευρώ!».

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι κατακριτέο καθώς είναι μια θέση που έχει μεγάλες ευθύνες και το δημόσιο είναι υποχρεωμένο να δίνει καλούς μισθούς.

Η αριστερή τραπεζίτης με τα ακριβά γούστα
Ποια είναι όμως η Κα Ράνια Αικατερινάρη; Κόρη της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, η 45χρονη Ράνια Αικατερινάρη έχει ένα πλούσιο βιογραφικό. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και MBA στο City University της Βρετανίας.
Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η επαγγελματική της πορεία. Η κα Αικατερινάρη έχει εργαστεί σε μεγάλες τράπεζες όπως η BNP Paribas, η Eurobank και η Deutsche Bank. Αλλά και στη ΔΕΗ, ως αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος από το 2010 ως το 2015, καθώς και στην Ernst & Young (ως partner τα τελευταία δύο χρόνια).Ράνια Αικατερινάρη. Διευθύνουσα Σύμβουλος Υπερταμείου

Ως προς τον τομέα της, τον τραπεζικό, είναι σίγουρα από τα κορυφαία στελέχη που υπάρχουν. Άλλωστε η θητεία της στην BNP Paribas ήταν στο corporate, και αυτό αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στο έργο της ως CEO του υπερταμείου.
Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, η Ράνια Αικατερινάρη είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτων μηχανικό Αλέξη Κοντοδήμα και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Το ζευγάρι ζει στο Κολωνάκι, σε ένα σπίτι 200 τετραγωνικών. Άλλωστε, ένα τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος τραπεζών όπως η κα Αικατερινάρη έχει αποκτήσει ασφαλώς την οικονομική άνεση και το κύρος για να επιδοθεί στην καλή ζωή. Και αυτό φροντίζει να το επιβεβαιώνει. Όσοι τη γνωρίζουν έχουν να λένε για το πόσο καλοντυμένη είναι πάντα, με ιδιαίτερη αδυναμία σε ακριβές μάρκες όπως η Gucci και η Lanvin, έχοντας μία αρκετά μεγάλη συλλογή από γόβες, τσάντες και άλλα αξεσουάρ.
Κατηγορούμενη

Όμως δεν είναι όλα τόσο «φωτεινά» για την επικεφαλής του Υπερταμείου. Η ίδια βρέθηκε κατηγορούμενη δύο φορές για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, σε υποθέσεις που είχαν να κάνουν με το περάσμά της από τη ΔΕΗ. Μάλιστα στη μια από τις δύο υποθέσεις, η οποία αφορούσε το «ναυάγιο» της κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, η παρέμβαση της εισαγγελίας είχε γίνει μετά από ερώτηση στη Βουλή 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!
Η θητεία της ως διευθύνουσας συμβούλου στο υπερταμείο, όπως και του προέδρου Γιώργου Διαμαντόπουλου (ο οποίος στη συζήτηση στη Βουλή δήλωσε πως λαμβάνει «μόλις» 75.000 ευρώ ως μισθό), καθώς και του COO Στέφανου Γιουρέλη, είναι τετραετής.
press-gr.com

Απόφαση - σταθμός του ΣτΕ: Καταργούνται χιλιάδες φορολογικά πρόστιμα



Απόφαση - σταθμός του ΣτΕ: Καταργούνται χιλιάδες φορολογικά πρόστιμα

Εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, οι οποίες παρέμεναν άνοιχτες, μετά την δημοσίευση της ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκλεισαν, καθώς κρίθηκε ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές.

Ως εκ τούτου, όλοι οι φορολογικοί έλεγχοι που έγιναν πέραν της πενταετίας τινάζονται στον αέρα, με τα έσοδα που προσδοκούσε η κυβέρνηση από τους ελέγχους αυτούς να πέφτουν στο κενό.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Κωνσταντίνο Νικολάου, έκρινε με την υπ΄ αριθμ. 1738/2017 απόφασή της, ότι είναι αντισυνταγματική η συνεχής παράταση παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ασχολήθηκε με το θέμα της συνταγματικότητας της παραγραφής μετά την υπ΄ αρθμ. 675/2017 απόφαση του Β΄ Τμήματος του ίδιου δικαστηρίου (με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ) που παρέπεμψε το όλο θέμα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν, ότι ενόψει της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος) «η παραγραφή πρέπει να έχει εύλογη διάρκεια, ενόψει μάλιστα του ότι πλέον διευκολύνεται η διαδικασία ελέγχου τόσο λόγω των σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων ελέγχου όσο και λόγω του γεγονότος ότι πολλά δεδομένα που αφορούν την πάσης φύσεως οικονομική δραστηριότητα των φορολογουμένων (πχ εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, τόκους καταθέσεων, κλπ) εισάγονται στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος, χωρίς να χρειάζονται καμία ενέργεια εκ μέρους των φορολογουμένων, έτσι δεν δικαιολογείται ο καθορισμός μακρού χρόνου παραγραφής πέραν των χρονικών ορίων που όριζαν οι προϊσχύουσες διατάξεις, σε χρόνο κατά τον οποίο η φορολογική διοίκηση δεν διέθετε τα εργαλεία αυτά».

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ αναφέρει, ότι «οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων, αντίκειται στην αρχή της ασφάλειας δικαίου, διατάξεις του άρθρου 78 του Συντάγματος (που απορρέει από την αρχή του κράτους δικαίου), γιατί παρατείνουν την προθεσμία παραγραφής φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου».
Δηλαδή, οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας, του κράτους δικαίου και της αρχής της ασφάλειας δικαίου, όπως και το άρθρο 78 του Συντάγματος περί φορολογίας.

Επίσης, αναφέρεται ότι παρατείνεται διαδοχικώς ο χρόνος παραγραφής φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου λίγο πριν από την λήξη, είτε της αρχικής παραγραφής, είτε της προηγούμενης παρατάσεως αυτής, ώστε η θεσπιζόμενη με το άρθρο 84 παρ. 1 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ως κανόνας πενταετής παραγραφή να φαίνεται ότι δεν έχει πλέον σε καμία περίπτωση εφαρμογή για τις φορολογικές υποχρεώσεις που γεννήθηκαν κατά τις χρήσεις στις οποίες αφορούν.

Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται, ότι για την επιβολή φορολογικών επιβαρύνσεων απαιτείται να εφαρμόζεται προθεσμία παραγραφής, η οποία πρέπει να ορίζεται εκ των προτέρων και να είναι επαρκώς προβλέψιμη από τον φορολογούμενο. Η παραγραφή αυτή, πρέπει επίσης, να έχει συνολικά, εύλογη διάρκεια, δηλαδή να συνάδει προς την αρχή της αναλογικότητας, ενώ η μεταβολή της με την πρόβλεψη επιμηκύνσεως είναι δυνατή μόνον υπό τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 78 του Συντάγματος, δηλαδή με διάταξη θεσπιζόμενη το αργότερο το επόμενο της γενέσεως της φορολογικής υποχρεώσεως έτος.

» Δείτε όλα τα άρθρα από ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Ινστιτούτο Gatestone: Άτεκνοι και "αδελφές" ( λάτρες του πέους) ευρωπαίοι ηγέτες «μας σέρνουν υπνωτισμένους στην καταστροφή»


«Η Ευρώπη αυτοκτονεί ή τουλάχιστον οι ηγέτες της αποφάσισαν για την αυτοκτονία της», έγραψε ο Douglas Murray στους Times

«Η σημερινή Ευρώπη έχει ελάχιστη επιθυμία να αναπαράγει τον εαυτό της, να πολεμήσει για τον εαυτό της ή ακόμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε μια διαφωνία». 

Ο Murray, στο νέο του βιβλίο, με τίτλο “The Strange Death of Europe(«Ο περίεργος θάνατος της Ευρώπης»), το ονόμασε αυτό «μια υπαρξιακή πολιτισμική κούραση».

Με το να μην έχουν παιδιά, οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης ουσιαστικά αυτοκτονούν. Αντί να ενθαρρύνουν το γάμο, την τεκνοποίηση και την οικογένεια, οι ηγέτες προσκαλούν τους μετανάστες να έρθουν και τους φροντίζουν σαν μια μητέρα.



(CNSNews.com) - Επειδή κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης δεν έχουν παιδιά, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι μητέρα ή πατέρας και επομένως δεν έχουν "λόγο να ανησυχούν για το μέλλον της ηπείρου", ανέφερε το Ινστιτούτο Gatestone.



Ποτέ δεν υπήρξαν τόσοι άτεκνοι πολιτικοί να οδηγούν την Ευρώπη όπως σήμερα, λέει το άρθρο που υπογράφει ο Ιταλός δημοσιογράφος Giulio Meotti. Είναι ‘μοντέρνοι’, ‘ανοιχτόμυαλοι’ και πολυπολιτισμικοί και γνωρίζουν ότι "όλα τελειώνουν μαζί τους". Βραχυπρόθεσμα, η ατεκνία είναι μια ανακούφιση, καθώς σημαίνει καμία δαπάνη για οικογένειες, καμία θυσία και καμία διαμαρτυρία για τις μελλοντικές συνέπειες. Όπως έλεγε μια ερευνητική έκθεση που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση: "No kids, no problem!".


Το άρθρο αναφέρει ειδικά την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte, τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Stefan Löfven, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Xavier Bettel και την πρωθυπουργό της Σκωτίας Nicola Sturgeon.


Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου (δεξιά) "με τον σύζυγό του"
"Η κατάσταση της χωρίς παιδιά Μέρκελ αντικατοπτρίζει τη γερμανική κοινωνία: το 30% των Γερμανίδων δεν έχει παιδιά, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα ποσοστό που αυξάνεται μεταξύ των γυναικών αποφοίτων πανεπιστημίων φτάνοντας στο 40%", ανέφερε το Gatestone.

Το Ινστιτούτο Gatestone είναι ένα μη κερδοσκοπικό think tank διεθνούς πολιτικής και "αφιερωμένο στην εκπαίδευση του κοινού σχετικά με το τι παραλείπουν να αναφέρουν τα mainstream media" σε θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η εθνική ασφάλεια. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι ο πρώην Πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών John Bolton.

Κάνοντας αναφορά στον Γερμανό φιλόσοφο Rudiger Safranski, το άρθρο λέει για τους ελίτ ευρωπαίους ηγέτες : «για τους άτεκνους, το να σκέφτονται με γνώμονα τις επόμενες γενεές είναι κάτι που δεν έχει συνάφεια. Ως εκ τούτου, συμπεριφέρονται όλο και περισσότερο σαν να είναι οι τελευταίοι (στον κόσμο) και βλέπουν τους εαυτούς τους σαν να στέκονται στο τέλος της αλυσίδας».


«Η Ευρώπη αυτοκτονεί ή τουλάχιστον οι ηγέτες της αποφάσισαν για την αυτοκτονία της», έγραψε ο Douglas Murray στους Times. «Η σημερινή Ευρώπη έχει ελάχιστη επιθυμία να αναπαράγει τον εαυτό της, να πολεμήσει για τον εαυτό της ή ακόμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε μια διαφωνία». Ο Murray, στο νέο του βιβλίο, με τίτλο The Strange Death of Europe («Ο περίεργος θάνατος της Ευρώπης»), το ονόμασε αυτό «μια υπαρξιακή πολιτισμική κούραση».

Με το να μην έχουν παιδιά, οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης ουσιαστικά αυτοκτονούν. Αντί να ενθαρρύνουν το γάμο, την τεκνοποίηση και την οικογένεια, οι ηγέτες προσκαλούν τους μετανάστες να έρθουν και τους φροντίζουν σαν μια μητέρα.


«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Μέρκελ, που δεν έχει παιδιά, έχει ονομαστεί “η συμπονετική μητέρα” των μεταναστών», γράφει το άρθρο  του Gatestone. «Την Μέρκελ προφανώς δεν την νοιάζει αν η μαζική εισροή αυτών των μεταναστών θα αλλάξει τη γερμανική κοινωνία, πιθανώς για πάντα». 

Σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή ελίτ, οι μουσουλμανικές οικογένειες έχουν πολλά παιδιά, γράφει το άρθρο και σημειώνει ότι ο Τούρκος ηγέτης Ερντογάν ενθάρρυνε τους «μουσουλμάνους να κάνουν πέντε παιδιά» και οι ισλαμιστές ιμάμηδες παροτρύνουν τους πιστούς να «κάνουν πολλά παιδιά» για να κατακτήσουν την Ευρώπη. Οι οπαδοί της ισλαμικής υπεροχής δημιουργούν έντονα μια σύγκρουση πολιτισμών μέσα στην Ευρώπη και απεικονίζουν τις δυτικές χώρες που τους φιλοξενούν να είναι υπό κατάρρευση: χωρίς πληθυσμό, χωρίς αξίες και εγκαταλείποντας τον δικό τους πολιτισμό».
Τυχαία εξώφυλλα γνωστών περιοδικών. Δεν θέλουν να περάσουν κάποιο μήνυμα. Είναι εντελώς αθώα τα εξώφυλλα.
"Οι ευρωπαίοι ηγέτες μας οδηγούν υπνωτισμένους στην καταστροφή", γράφει το άρθρο. «Τι τους νοιάζει, αν στο τέλος της ζωής τους η Ευρώπη δεν θα είναι πια Ευρώπη;»

Σύμφωνα με τη Eurostat, το ποσοστό γονιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 1,58 ζωντανές γεννήσεις ανά γυναίκα το 2015. Το 2010 το ποσοστό ήταν 1,68. Για να διατηρηθεί ένας πληθυσμός σταθερός χωρίς εισροή μεταναστών, ο ρυθμός γονιμότητας πρέπει να είναι 2,1.

Αναφερόμενος σε άλλες ευρωπαϊκές στατιστικές, το Gatestone ανέφερε ότι το 30% των γερμανίδων δεν έχει παιδιά και ότι "το ένα τέταρτο των ευρωπαίων γυναικών που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 1970 μπορεί να παραμείνει άτεκνο".

Η Γερμανία, όπως και η Γαλλία, δεν επενδύουν στο μέλλον μέσω των παιδιών, αλλά μέσω της μετανάστευσης, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν τον υψηλότερο πληθυσμό μουσουλμάνων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με έκθεση της Pew Research Center. Το Pew ανέφερε επίσης ότι ο μουσουλμανικός πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς στην Ευρώπη.

ΥΓ: Bonus videos! Στο πρώτο (από τον Καναδά) η ατεκνία ως "λύση" για "χαλαρή" ζωή. Το ότι η κοπέλα και το ζωηρό παιδάκι ανήκουν στην λευκή φυλή, είναι εντελώς συμπτωματικό. Στο δεύτερο video μαντέψτε την χώρα και κερδίστε μια (halal) pizza.


https://youtu.be/Q8tPjpKBgcc


https://youtu.be/a-CzNKD8u7w
 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή


Πηγή

Αστρονομικό πρόστιμο απο το αριστερό μαύρο καθεστώς σε σουβλατζίδικο επειδή δεν έκοβε αποδείξεις





Αστρονομικό πρόστιμο ύψους 6.367.600 ευρώ, επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων σε επιχείρηση εστίασης στα Χανιά, καθώς από τους ελέγχους διαπιστώθηκε μη έκδοση λιανικών αποδείξεων.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει τουλάχιστον 15.919 αποδείξεις, με τους υπολογισμούς να καθορίζουν την «καθαρή αξία» στα 70.743,34 ευρώ και το ΦΠΑ στα 15.141,56 ευρώ, σύνολο δηλαδή, 85.884,90 ευρώ. !

Η Αρχή αναφέρει ότι η επιχείρηση είχε υποπέσει άλλες δύο φορές σε παρόμοιες παραβάσεις, και καταλήγει σε ένα πρώτο διαπιστωτικό πρόστιμο πρόστιμο-μαμούθ των 6.367.600.

Επισημαίνεται πάντως πως αυτό δεν είναι το οριστικό πρόστιμο αφού ο φορολογούμενος μπορεί να καταθέσει παραστατικά ως δικαιολογητικά καθώς και να επιδείξει μια συμμόρφωση, ως προς τις υποδείξεις των ελεγκτικών μηχανισμών και τελικά το πρόστιμο να μειωθεί κατά πολύ.


πηγή: kapa-news.gr
Πηγή: zarpanews.gr