06 Φεβρουαρίου 2018

Πώς έφτασε το FBI στους πολιτικούς της Αθήνας για τη Novartis


Πώς έφτασε το FBI στους πολιτικούς της Αθήνας για τη Novartis
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας η εμπλοκή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών στο σκάνδαλο Novartis. Η δικογραφία, η οποία αναμένεται σήμερα να διαβιβαστεί στη Βουλή, σήκωσε πολιτική θύελλα, λόγω κυρίως των ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Όπως έγραψε από χθες το zougla.gr, οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, «σκόνταψαν» πάνω στα ονόματα των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένου, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Άδ. Γεωργιάδη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Μάριου Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Όσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό κ. Πικραμμένο, η υπόθεση αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες κατά τη διάρκεια της θητείας του,

Πώς ξεκίνησε, όμως, η συγκεκριμένη έρευνα; Η εμπλοκή των αμερικανικών Αρχών προέκυψε έπειτα από προσφυγή-καταγγελία του δικηγορικού γραφείου του Παύλου Σαράκη κατά της Novartis International για αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας και παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου FCPA στην Ελλάδα.

Ήταν Δεκέμβριος του 2016, όταν τρεις μάρτυρες-υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της εταιρείας, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, έφθασαν στην Ουάσινγκτον και προέβησαν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το πάρτι που είχαν στήσει κρατικοί αξιωματούχοι και στελέχη της Novartis. Στο επίκεντρο των καταγγελιών βρέθηκαν οι ανατιμολογήσεις των φαρμάκων της εταιρείας στην Ελλάδα, οι οποίες επηρέαζαν την τιμή των σκευασμάτων και σε άλλα κράτη της Ευρώπης, αφού η χώρα μας αποτελεί σημείο αναφοράς. Τον Αύγουστο του 2016, το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τους μάρτυρες είχε καταθέσει σχετική αναφορά και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Τα στελέχη της εταιρείας φέρονται να κατέθεσαν στις αμερικανικές Αρχές εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρεία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η παράλληλη έρευνα του FBI δείχνοντας ότι οι Αμερικανοί, μετά το Dieselgate της Volkswagen, έστρεφαν πλέον τις κεραίες τους και προς φαρμακευτικούς κολοσσούς που πρωταγωνιστούν στην αγορά φαρμάκου. Άρχισαν να ανοίγουν λογαριασμούς εμπλεκομένων, να αναλύουν στοιχεία και να καλούν μάρτυρες, ζητώντας τη συνδρομή της χώρας μας.

Στο μικροσκόπιο, μάλιστα, των αμερικανικών υπηρεσιών έχουν μπει και δύο βίντεο. Το ένα έχει να κάνει με μία εκδήλωση που είχε γίνει στο αμφιθέατρο της Novartis στις 27 Απριλίου 2012, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Στο δεύτερο βίντεο ο αντιπρόεδρος της Novartis Κ. Φρουζής εξηγούσε στα στελέχη της την κερδοφόρα θέση της εταιρείας και τους ζητούσε να μη γνωστοποιούν προς τα έξω την επιτυχία.

Toν Ιανουάριο του 2017 εισαγγελείς διαφθοράς εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας και κατάσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαπιστώνοντας πως η Novartis είχε στήσει έναν πολύπλοκο μηχανισμό. Σε αυτόν συμμετείχαν γιατροί, διοικήσεις νοσοκομείων, εκδότες και δημοσιογράφοι. Οι στόχοι του μηχανισμού ήταν δύο: οι συνταγογραφήσεις των φαρμάκων της Novartis, καθώς και οι αυξήσεις τιμών ορισμένων σκευασμάτων, που πρωτοκυκλοφορούσαν στην Ελλάδα και αποτελούσαν κριτήριο για τη διαμόρφωση τιμών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η εμπλοκή των πολιτικών

Πώς προέκυψε, όμως, η εμπλοκή των πολιτικών; Όλα ξεκίνησαν μετά την εμφάνιση τριών νέων μαρτύρων, οι οποίοι προσήλθαν οικειοθελώς στις Αρχές και κατήγγειλαν ότι πέντε πρώην υπουργοί ήταν αποδέκτες βαλιτσών με μαύρο χρήμα από τη φαρμακοβιομηχανία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πρόκειται για δύο στελέχη της Novartis και έναν υψηλά ιστάμενο κρατικό αξιωματούχο στον χώρο της υγείας. Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν πως οι εν λόγω μάρτυρες ελέγχονταν και οι ίδιοι για την υπόθεση Novartis και ως εκ τούτου ίσως θέλησαν να ανοίξουν τώρα το στόμα τους προκειμένου να ελαφρύνουν τη θέση τους.

Η μετάβαση των εισαγγελέων Διαφθοράς στις ΗΠΑ 

Τον Νοέμβριο του 2017 και ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη, κλιμάκιο εισαγγελέων με επικεφαλής την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη μεταβαίνει στις ΗΠΑ προς αναζήτηση στοιχείων για το σύστημα παράνομων πληρωμών κρατικών λειτουργών που καταγγέλλεται πως χρησιμοποιούσε η εταιρεία για την προώθηση προϊόντων της και την επικράτησή της στην αγορά.

Το κλιμάκιο των εισαγγελικών λειτουργών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, αναζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στο «ελληνικό σκέλος» της υπόθεσης, καθώς η φαρμακοβιομηχανία φέρεται να χρησιμοποιούσε τις καταγγελλόμενες μεθόδους σε πολλές χώρες.

Το πόρισμα Τουλουπάκη

Με την έρευνα από τις ελληνικές Αρχές να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου συζητήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα της κυρίας Τουλουπάκη. Στη συζήτηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Προβληματισμός στις αμερικανικές Αρχές 


Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στις αμερικανικές Αρχές υπάρχει προβληματισμός σχετικά με τον χειρισμό της δικογραφίας που αφορά στα πολιτικά πρόσωπα. Όπως λένε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ακόμη και έρευνες που αφορούν στον πρόεδρο των ΗΠΑ παραμένουν μυστικές κι ως εκ τούτου δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, όταν η υπόθεση σκοντάφτει επάνω σε πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να στέλνεται ο φάκελος στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά στους προστατευόμενους μάρτυρες, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μερικοί από αυτούς είχαν προσεγγιστεί και από τους Αμερικανούς, προκειμένου να καταθέσουν με το εξής δίλημμα: Είτε μιλάτε είτε καταλήγετε στο Γκουαντάναμο.

Το ξεχασμένο πόρισμα Σαλμά

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στην αποκάλυψη των παράνομων πρακτικών που ακολουθούσαν στελέχη της Novartis, σε συνεργασία με κρατικούς αξιωματούχους, σημαντική ήταν η συμβολή του πρώην υπουργού Μάριου Σα οι σχέσεις «αγάπης» που διατηρούσαν ορισμένα στελέχη του Υπουργείου Υγείας καθώς κι άλλων δημοσίων φορέων με φαρμακευτικές εταιρείες ήταν από παλιά γνωστές.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το αποκαλούμενο «ξεχασμένο πόρισμα Σαλμά», το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


ΠΗΓΗ

Μίκης: Πώς να δεχτούν πως ένας παλιός κομμουνιστής είναι τόσο πατριώτης; Πώς σχολιάζει όσα του καταλόγισαν




Απαντήσεις στο μπαράζ σχολίων που δέχθηκε για την παρουσία και την ομιλία του στο συλλαλητήριο της Κυριακής έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Σε συνέντευξή του στο STAR, χαρακτηρίζει τους χρυσαυγίτες «πατριώτες που αγαπούν την Ελλάδα αλλά κάπως… εριστικά».

Επιπλέον, διερωτάται «Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300. Όταν είναι 1 εκατομμύριο ο κόσμος τι σημασία έχει;» και προσθέτει: «Θα μου πείτε… γιατί τη Χρυσή Αυγή που αγαπούν την πατρίδα; Ναι την αγαπούν αλλά με ένα τρόπο εριστικό. Είναι η πατρίδα και όλοι οι άλλοι είναι… Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάω όλες τις πατρίδες του κόσμου».

Ο Μίκης Θεοδωράκης, εκ των κεντρικών ομιλητών στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αθήνα για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, δέχθηκε σκληρή κριτική για την επιλογή του να μιλήσει σε μία εκδήλωση με ισχυρή παρουσία της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα για τη δήλωσή του: «περιφρονώ και μάχομαι το φασισμό σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην απατηλή μορφή του την αριστερόστροφη».

«Το Σύνταγμα έχει πολύ στενή σχέση μαζί μου. Διαδήλωσα πρώτη φορά το 1943» δηλώνει o μουσικοσυνθέτης και κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα και συνεχίζει: «Τότε που οι Γερμανοί θέλησαν να την δώσουν στους Βούλγαρους. Πρώτη φορά που οι Γερμανοί στην Ευρώπη είχαν δει δημόσια διαδήλωση. Δεν είχαν δει ποτέ. Αλλά το πληρώσαμε φοβερά με αίμα».

Όσον αφορά στις απειλές σε βάρος της ζωής του, ο μουσικοσυνθέτης και πρώην υπουργός και βουλευτής δηλώνει: «Κι άλλη φορά που οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν, βλέπεις εκείνο το παράθυρο εκεί; Τους είπα “ανοίγω το παράθυρο για ευκολία, παρότι ήταν χειμώνας και θα πάθαινα γρίπη. “Πηγαίνετε στο ένα μέτρο για να με σκοτώσετε”. Είναι δειλοί αυτοί όλοι, όλη αυτή η γενιά δεν είναι όπως ήμασταν εμείς. Πονάγαμε πολύ την πατρίδα μας και σκοτωνόμασταν».

«Ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος από όλες τις κυβερνήσεις. Καμία κυβέρνηση από το 1944 μέχρι το 1992, που πάλι εγώ ως βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επέβαλα τον όρο “Mακεδονία” κι έγινε μετά δεκτό και από το συμβούλιο των αρχηγών. Πώς να δεχτούν αυτοί πως ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) ήμασταν υπερπατριώτες» καταλήγει ο μουσικοσυνθέτης.


crashmagazine

Με την προδοτική συμπεριφορα της "κυβέρνησης" έχουμε πρωτοφανή δημοσιεύματα αλβανικών ΜΜΕ: «Τα σύνορά μας ξεκινούν από την Πρέβεζα - Θα απελευθερώσουμε την Τσαμουριά»

   «Τα σύνορά μας ξεκινούν από την Πρέβεζα - Θα απελευθερώσουμε την Τσαμουριά»

Σειρά προκλητικότατων δημοσιευμάτων σε αλβανικές ιστοσελίδες από κόμματα και φορείς προκάλεσαν δηλώσεις του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου προς τα στελέχη της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ στις 4 Φεβρουαρίου.

Τα αλβανικά δημοσιεύματα, διακρινόμενα από ένα αχαλίνωτο αλβανικό εθνικισμό και αλυτρωτισμό, αποκαλούν την Ελλάδα «έθνος υβριδικό» ενώ κάνουν λόγο ευθαρσώς για "απελευθέρωση των εδαφών της τσαμουριάς που βρίσκονται υπο ελληνική κατοχή."!

Το αλβανικό κόμμα «Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar»- «Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία», καταφέρεται κατά των δηλώσεων του Προκόπη Παυλόπουλου και του ελληνικού κράτους, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Το μέλλον του ελληνικού υβριδικού κράτους σχετίζεται με τη δίκαιη επίλυση του ζητήματος των αλβανοτσάμηδων και την απελευθέρωση των εδαφών της τσαμουριάς από την ελληνική κατοχή και την επιστροφή της στον κορμό της Αλβανίας», σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν τολμά να απειλήσει ,αλλιώς θα αντιμετωπίσει ενωμένο το αλβανικό έθνος που δεν γνωρίζει άλλα όρια, εκτός από εκείνα της Εθνικής Συνέλευσης του Αυλώνα της 28ης Νοεμβρίου 1912, που ξεκινούν από την Πρέβεζα και ανεβαίνουν βόρεια κοντά στη (σερβική) Νις και καταλήγουν προς τα μέσα του Μαυροβουνίου.

Επίσης, η άρνηση του αρχηγού του εχθρικού ελληνικού κράτους της ύπαρξης του ζητήματος των Αλβανοτσάμηδων είναι ισοδύναμη με την άρνηση του Ολοκαυτώματος», σημειώνει το αλβανικό κείμενο που υπογράφεται: Ταχίρ Βελίου, προέδρου του Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας.

Αντίδραση και από απογόνους των εγκληματιών Αλβανοτσάμηδων

Επιθέσεις έγιναν και από τον συγγραφέα Αλβανοτσάμη Άρμπεν Λάλα, με κείμενά του, σε αλβανικές ιστοσελίδες της Αλβανίας, αλλά να σημειωθεί και των Σκοπίων:

«Ο πρόεδρος της Ελλάδας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πραγματοποιούσε πάντοτε συναντήσεις και υποστήριζε τα εξτρεμιστικά στοιχεία του ελληνικού εθνικισμού με την προσάρτηση της νοτίου Αλβανίας.

Πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με μία από τις ηγέτιδες των αλυτρωτικών ενώσεων όπως είναι η Ηλέκτρα Κίκη, πρώην υποψήφια βουλευτής στην Αλβανία με το κόμμα του Βαγγέλη Ντούλε ΚΕΑΔ – PBDNJ.

Η Ηλέκτρα Κίκη επαγγελλόμενη δικηγόρος έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις από 2004 με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο και απολαμβάνει την υποστήριξη των αντι-αλβανικών δραστηριοτήτων. Μερικές φορές η Ηλέκτρα Κίκη είχε οργανώσει διαμαρτυρίες για την προσάρτηση της νότιας Αλβανίας με την ελληνική αυτονομία.

Για τον αναγνώστη παρουσιάζουμε ορισμένες ενδεικτικές φωτογραφίες για τον αλυτρωτισμό και την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας, καθώς και του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου. Δεν χρειάζεται να τις σχολιάσουμε», γράφει ο Arben LLALLA.

Τι είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

Ο ΠτΔ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην 1η Στρατιά και το ΑΤΑ είχε πει για το ανύπαρκτο θέμα των περιουσιών των τσάμηδων:

«Τα ίδια ισχύουν και για την γείτονα Αλβανία, τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση (…) Όπως επίσης προϋποθέτει και σεβασμό της ίδιας της Ιστορίας και αποφυγή παραχάραξής της.

Διαμηνύουμε -και το έχουμε πει σε όλους του τόνους- ότι όσο υπάρχουν όχι μόνον ανιστόρητες αλλά προκλητικές τάσεις της Αλβανίας σχετικά με το ανύπαρκτο ζήτημα της Τσαμουριάς, από εκεί και πέρα δεν είναι νοητό να συζητάμε.

Γιατί και μόνο η ανακίνηση αυτού του θέματος, φανερώνει έλλειψη οποιασδήποτε καλής θέλησης από την πλευρά της Αλβανίας για είσοδο και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αδιανόητο για την ηγεσία της Αλβανίας, αυτή την στιγμή, να θέτει θέμα Τσαμουριάς.

Πέραν του ότι το ζήτημα αυτό είναι ανύπαρκτο, καλύτερα να μην θυμίζει η Αλβανία τι σημαίνει η ιστορία των επονομαζόμενων Τσάμηδων κατά την διάρκεια της ναζιστικής θηριωδίας και στην Ελλάδα, αν θέλει να έχει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή προοπτική.

Λυπάμαι που είμαι τόσο οξύς, αλλά τέτοιες μέρες, που γιορτάζουμε και το θέμα του Ολοκαυτώματος, να τολμάει να μιλάει για Τσάμηδες; Καλύτερα να μην θυμόμαστε την Ιστορία εκείνων, οι οποίοι εμφανίσθηκαν ως Τσάμηδες στον Ελληνικό Χώρο. Λυπάμαι για την φόρτιση, αλλά ο σεβασμός της Ιστορίας είναι η βάση -η διεθνής βάση- της Φιλίας και της καλής Γειτονίας.»

Τι λένε οι απόγονοι και οι συγγενείς των θυμάτων των τσάμηδων

Την δική τους απάντηση δίνουν οι απόγονοι των θυμάτων των Τσάμηδων, στις συνεχόμενες προκλήσεις των Αλβανών και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που ζητά επίσημα την διεκδίκηση περιουσιακών δικαιωμάτων από τους Τσάμηδες στη Θεσπρωτία, με την ίδρυση του συλλόγου θυμάτων Τσάμηδων.

Κυριότερα όμως η απάντησή τους αφορά τα πρωτοφανή εγκλήματα που διέπραξαν οι Τσάμηδες εναντίον των Ελλήνων κατά την περίοδο της κατοχής, εγκλήματα τα οποία έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητα.

Δύο από τα μέλη του συλλόγου θυμάτων των Τσάμηδων εξιστορούν:

Γεώργιος Δήμας

«Οι Αλβανοτσάμηδες έκαναν θηριωδίες. Σκότωσαν τον αδερφό μου το 1943 σε ηλικία 7 ετών. Το παιδί έπαιζε και αυτοί έβαζαν σημάδι. Σκότωσαν δυο πρώτα ξαδέλφια μου και την θεία μου επειδή ζητούσε το μεροκάματό της.

Ήθελαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Πήραν περιουσίες, κατέστρεψαν σπίτια, διέλυσαν τα πάντα κι έφυγαν για την Αλβανία. Με τη δημιουργία του συλλόγου θέλουμε να δείξουμε ότι δεν εκδιώχτηκαν από εμάς αλλά έφυγαν γιατί αισθάνονταν εγκληματίες και είχαν συμμαχήσει με τον εχθρό.

Σήμερα που εξακολουθούν να προκαλούν διεκδικώντας περιουσίες στην περιοχή πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα και να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν τους ανήκει τίποτα».

Διονύσης Ζιώγας

«Είμαι εγγονός του δολοφονηθέντος Τάκη Ζιώγα τον οποίο σκότωσαν οι Αλβανοτσάμηδες στις 18 Ιανουαρίου 1943. Τον σκότωσαν ως αντίποινα για τον θάνατο του Αλβανού Μπέη.

Ως μέλη του συλλόγου θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι κανένας δεν τους έδιωξε από την περιοχή. Έφυγαν μόνοι τους γιατί θα είχαν δυσάρεστες συνέπειες επειδή είχαν εγκληματήσει.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθούν και να πάρουν αυτά που διεκδικούν. Έχουμε πολλά παραδείγματα για τα εγκλήματα που έκαναν στην περιοχή μας».



ΠΗΓΗ

Γιώργος Τράγκας: Οι μνημονιακοί αριστεροί του Μαξίμου βρίσκονται σε πανικό Η υπόθεση Novartis θα είναι μια ΔΙΚΗ ΚΡΕΑΤΩΝ λίγο πριν την εθνική τραγωδία




Γιώργος Τράγκας: Οι μνημονιακοί αριστεροί του Μαξίμου βρίσκονται σε πανικό

Η υπόθεση Novartis θα είναι μια ΔΙΚΗ ΚΡΕΑΤΩΝ λίγο πριν την εθνική τραγωδία

Ευτυχώς λόγω ηλικίας ο Μίκης Θεοδωράκης δεν θα πάει φυλακή, ούτε θα εξοριστεί σε βραχονησίδα του Αιγαίου, η οποία συντόμως με τον εκσυγχρονισμό της Λωζάνης θα περάσει στα χέρια των Τούρκων.

Οι μνημονιακοί αριστεροί του Μαξίμου, προσωρινοί καρεκλοκένταυροι, οι χειρότεροι υπηρέτες των δυνάμεων κατοχής, επιχειρούν από χθες να αποκαθηλώσουν στα μάτια της κοινής γνώμης το διάσημο μουσικοσυνθέτη, έναν μουσικό και πολιτιστικό γίγαντα, διεθνούς φήμης, που θα παραμείνει αιώνιος όταν αυτοί θα αναγράφονται και θα διαβάζονται ως Εφιάλτες, νενέκοι και γιοκαρίνοι αυτής της περιόδου.

Ασήμαντα πολιτικά αναστήματα που γέλασαν και ενέπαιξαν τον ελληνικό λαό, προκειμένου να αρπάξουν την ψήφο του. Κατά γενική ομολογία δουλικοί υπηρέτες του Βερολίνου και των δανειστών, κοτζαμπάσηδες αποπνέοντες φασισμό, επιχειρούν από χθες να μειώσουν έναν άνθρωπο – σύμβολο ελευθερίας. Αντί ο κος Τσίπρας να δώσει εντολή απόλυτης σιωπής και σεβασμού προς το λαό που προσήλθε στο Σύνταγμα και προς το Μίκη Θεοδωράκη τον οποίο αξιοποίησε για να ανέβει ευκολότερα στο άρμα της εξουσίας, επιτέθηκαν εναντίον του, με τον ίδιο χλευασμό, την ίδια βαναυσότητα και την ίδια φραστική αγριότητα που επιτίθεντο οι Απριλιανοί στους αντιστασιακούς επί Δικτατορίας.
Όπως εκείνοι έβλεπαν παντού αριστερά μιάσματα, έτσι και η παρέα του Τσίπρα βλέπει παντού Δεξιά, ακροδεξιά και γενικά αντιδραστικά μιάσματα.

Πειράχτηκαν, πόνεσαν από την ομιλία του Μίκη που ανέφερε ότι ο πιο επικίνδυνος είναι ο αριστερόστροφος φασισμός. Πόνεσαν γιατί η αλήθεια πονάει. Μπήκε βαθιά το μαχαίρι της αλήθειας, γιατί όλος ο κόσμος γνωρίζει σε όλη την Ελλάδα πόσο βάναυσα τον μεταχειρίζονται και πόσο υπάκουοι είναι στις εντολές των ξένων. Άλλωστε ο Μίκης έβαλε τίτλο σε όσα λένε οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών για τους πρόθυμους των Αθηνών, για την δουλικότητά τους και τον ενδοτισμό τους.
Ο απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών κος Τζανακόπουλος, ο οποίος θα καταγραφεί και αυτός ως μνημονιακός υπηρέτης μιας σοσιαλ- φασιστικής μνημονιακής κυβέρνησης, επιτέθηκε εναντίον του Μίκη και είπε δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν στον εαυτό του και το παρελθόν του. Δηλαδή ο κος Τζανακόπουλος μίλησε για την εποχή που ο Μίκης ήταν στο ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας φυσικά και το κόμμα από το οποίο πέρασε ο πρωθυπουργός φασιστικό.

Όπως τα ανθρωπάκια στην κοιλιά του πανύψηλου Γκιούλιβερ, που προσπαθούσαν να τον δέσουν με κλωστές για να μην σηκωθεί, έτσι και τα πολιτικά ζωύφια του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν εναντίον του τεράστιου Μουσικοσυνθέτη …Τον είπα άθλιο και μισαλλόδοξο επειδή παρέστη και μίλησε σε συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Μακεδονίας. Βέβαια, ο κος Τζανακόπουλος παραδέχθηκε ότι πήραν το μήνυμα και έτρεξε αμέσως μετά στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να βγει στον αέρα ο φάκελος της Novartis.

Κυρίες και κύριοι, η μνημονιακή κυβέρνηση που υπηρετεί τις δυνάμεις κατοχής βρίσκεται σε πανικό μετά το μέγα συλλαλητήριο της Κυριακής. Κάγχασε το πανελλήνιο με τον αριθμομνήμονα υπουργό Δημόσιας Τάξης, τα πρωτοχρονιάτικα βίντεο και τους τοπογράφους. Κάγχασε με τους αριθμούς που έδιναν ταυτόχρονα ο Τόσκας, ο Μάρδας και η ΥΕΝΕΔ, δηλαδή η ΕΡΤ. 140 χιλιάδες ο Τόσκας, 600 χιλιάδες ο Μάρδας, δεκάδες χιλιάδες η ΥΕΝΕΔ και μετά από λίγο πάλι ο Μάρδας 300 χιλιάδες. Από τηλεοπτικό παράθυρο σε τηλεοπτικό παράθυρο άλλαζαν νούμερα, ενώ οι ΑΝΕΛ, όλοι οι Καμμένοι των ΑΝΕΛ μιλούσαν για μία γιγαντιαία συγκέντρωση και κορόιδευαν τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Έφτασαν στο σημείο να λένε και να βάζουν δημοσιογράφους να ρωτάνε έναν παραολυμπιονίκη αν χαιρετούσε ναζιστικά το πλήθος. Είχαν τραβήξει μια φωτογραφία το ηρωικό παλικάρι να χαιρετάει τον κόσμο και την είχαν άμεσα χαρακτηρίσει ναζιστική. Όπως οι Απριλιανοί χαρακτήριζαν κομμουνιστική οποιαδήποτε συμμετοχή ή αντίδραση ή δήλωση ή χαιρετισμό κατά της δικτατορίας.

Το πιο γελοίο, που δείχνει ότι είναι άφρονες, ανεγκέφαλοι και επικίνδυνοι είναι ότι σε δηλώσεις τους εναντίον των Ελλήνων που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, είπαν ότι δεν τους ακολούθησαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που έμειναν στο σπίτι τους. Είναι τόσο βλάκες που θεωρούν ότι είναι δικοί τους ψηφοφόροι αυτοί που δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να πάνε στο Σύνταγμα. Κάποτε ένας καλός άνθρωπος και αντιστασιακός, ο Τσιρώνης κάλεσε τους οπαδούς του να ψηφίσουν λευκό και άκυρο. Θυμάμαι ότι σε εκείνες τις εκλογές είχαμε 400 με 500 χιλιάδες λευκά και άκυρα. Ο Τσιρώνης είπε ότι είναι όλοι δικοί του οπαδοί. Κάπως έτσι σκέφτονται οι σημερινοί ανεγκέφαλοι της σοσιαλ-φασιστικής κυβέρνησης που θυμίζει πολύ τους Απριλιανούς.

Οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια προχωρούν και η μνημονιακή – κατοχική κυβέρνηση της Αθήνας δημιουργεί και γεννάει όλες τις προϋποθέσεις που οδηγούν σε αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια. Θέλει να εξυπηρετήσει απόλυτα Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη, αλλά διαπραγματευτικά χειρίζεται το όλο θέμα άθλια με την ίδια δουλικότητα που έφερε όλα τα προαπαιτούμενα και τα βασανιστικά μέτρα του μνημονίου στην ελληνική κοινωνία. Είμαστε με το ΝΑΤΟ και αν χρειαστούν οι Αμερικανοί ή η Ατλαντική Συμμαχία και άλλες βάσεις στην ελληνική επικράτεια είναι προς το συμφέρον μας να παράσχουμε διευκολύνσεις. Επίσης, καλά ακούγεται αυτό που είπε ο Αμερικανός Πρέσβης ότι οι Αμερικανοί επενδυτές ενδιαφέρονται για ελληνικά λιμάνια και ναυπηγεία.

 
Να δώσουμε όμως την ιστορία μας στους γείτονες για να ενισχύσουμε τις αλυτρωτικές διαθέσεις τους, αυτό θα ήταν εκτός από βλακεία – μειοδοσία, θα ήταν προδοσία. Επιβεβαιώνομαι κάθε μέρα. Χθες ο Ερντογάν μίλησε για τους Μακεδόνες αδελφούς του. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι Άγκυρα και Σκόπια είναι μαζί. Και πρόκειται να υποδεχτεί τον κο Ζάεφ στην Άγκυρα. Το δίδυμο Τσίπρας – Καμμένος οδηγούν νομοτελειακά τη χώρα σε τραγωδία. Ήδη οι Έλληνες ψαράδες εκδιώκονται από τη ζώνη των Ιμίων από τις τουρκικές ακταιωρούς. Μάλιστα, τα τουρκικά πολεμικά συνοδεύουν τούρκικα ψαράδικα μέσα στα ελληνικά ύδατα, τα οποία η Άγκυρα θεωρεί δικά της. Οι ηλίθιοι των Αθηνών επιχειρούν, όπως και οι Απριλιανοί να λασπώσουν τους πάντες ως φασίστες ή ακροδεξιούς, να στήσουν δίκες κρεάτων, ενώ λόγω του οικονομικού αφανισμού είμαστε από παντού κυκλωμένοι .
Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ σήμερα ο Αλβανός Πρωθυπουργός ΄ Εντι Ράμα λέει ότι εδαφικό ζήτημα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας δεν μπορεί να σταθεί αλλά θέτει θέμα Τσάμηδων και αποκαλύπτει ότι οι Τσιπραίοι και οι Κοτζιάδες στην Αθήνα είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν μαζί του για τα θαλάσσια σύνορα. Στο τραπέζι όμως θα πέσει και το θέμα των Τσάμηδων.
Ο κος Κοτζιάς – πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου – επιμένει βλακωδώς ότι το συλλαλητήριο δεν ήταν τόσο μεγάλο – είχε μόνο 140.000 – ο νοήμων υπουργός τους μέτρησε με το Τοσκάμετρο, επομένως όσοι κάθισαν στο σπίτι τους εγκρίνουν την πολιτική του.

Ο κος Κοτζιάς περιμένει να του πει ο Ζάεφ ποιο επίθετο θέλει και όπως λέει η γλώσσα και η ταυτότητα είναι υπό διαπραγμάτευση. Φαίνεται ότι ο Τσίπρας, το καλύτερο παιδί που είχαν ποτέ οι Ξένοι στην Ελλάδα, έχει κάνει συμφωνία να υπάρξει πρώτα κοινή αποδοχή του ονόματος και αργότερα να γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές. Στην πραγματικότητα αφήνει αχαλίνωτες πλέον τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων με τη συμμαχία της Τουρκίας. Πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι ο Σημίτης υπέγραψε μια ενδιάμεση συμφωνία να λέγονται οι γείτονες FYROM την οποία ποτέ δεν τήρησαν!!! Φανταστείτε τώρα με αυτούς που μπλέξαμε.

Ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε σε όλους αυτούς τους ασπάλακες που επιχείρησαν να τον λασπώσουν.

Εδώ και καιρό ακούμε για Novartis – για το μέγα Σκάνδαλο – το μεγαλύτερο όλων των εποχών, όπως λέει ο κος Παπαγγελόπουλος. Δύο πρώην πρωθυπουργοί και δέκα υπουργοί ενέχονται λέει η κυβέρνηση, η οποία έσπευσε να βγάλει το θέμα για να αλλάξει το μυαλό του κόσμου και να φύγει από το συλλαλητήριο που δείχνει ότι ο κόσμος σε όλη τη χώρα θέλει να φύγουν ΓΡΗΓΟΡΑ.
Σαμαράς, Πικραμένος, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Στουρνάρας, Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Σαλμάς, Λυκουρέντζος, Κουτρουμάνης. Οι κατηγορίες: απιστία και δωροδοκία
Άκουγα χθες την κα Μάνδρου να λέει ότι με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών έχουν παραγραφεί όλες οι κατηγορίες. Αλλά διερευνάται αν μπορεί να σταθεί εκείνο της δωροδοκίας, γιατί η δωροδοκία φυσικά δεν είναι μέσα στα καθήκοντα του υπουργού. Ή διερευνάται αν υπάρχει ξέπλυμα χρήματος. Παρακαλώ πολύ την κυβέρνηση να βγάλει στον αέρα τα ποσά της δωροδοκίας, τους λογαριασμούς και τις τράπεζες. Είναι δυνατόν να τα έχουν πάρει και να σταθεί κατηγορία χωρίς τα ποσά που πέρασαν από τη Novartis σε λογαριασμούς τους ;;;

Μήπως και αυτό είναι μία ΔΙΚΗ ΚΡΕΑΤΩΝ λίγο πριν από μία εθνική τραγωδία;
Μήπως τρέχετε όλοι οι σοσιαλ- φασίστες μνημονιακοί να μετατοπίσετε την εικόνα του Συντάγματος που προκαλεί γενική εντύπωση στη χώρα ότι είστε υπό εξαέρωση;
Αν πιστεύετε πράγματι ότι όσοι δεν πήγαν στο Σύνταγμα είναι δικοί σας, στήστε κάλπες για να θριαμβεύσετε.


Crash Magazine Online

Οι Αλβανοί προαναγγέλλουν την διάσπαση των Σκοπίων: «Δεν μας νοιάζει καμία συμφωνία - Εμείς Ιλλυρίδα θα ονομαστούμε»



Οι Αλβανοί προαναγγέλλουν την διάσπαση των Σκοπίων: «Δεν μας νοιάζει καμία συμφωνία - Εμείς Ιλλυρίδα θα ονομαστούμε»

Αλβανικές οργανώσεις προτρέπουν τους αλβανόφωνους να μην συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα για την μετονομασία των Σκοπίων κατόπιν συμφωνίας με την Ελλάδα καθώς το αλβανικό στοιχείο δεν ενδιαφέρεται για τον όρο «Μακεδονία» και ζητάει ομοσπονδιοποίηση της χώρας και ίδρυση της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας»

Έτσι όπως όλα δείχνουν η οποιαδήποτε συμφωνία που η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει χάριν των Αμερικανών να προωθήσει δεν θα τύχει καμίας αποδοχής ούτε από το σλαβικό αλλά ούτε και από το αλβανικό στοιχείο της χώρας των Σκοπίων

«Οι Αλβανοί δεν βρίσκονται σε αδράνεια και απραξία και επιχειρούν να βγουν μπροστά διεθνώς ως ξεχωριστή οντότητα» αναφέρουν σκοπιανά ΜΜΕ και το Βαλκανικό Περισκόπιο
«Οι Αλβανοί είναι μια πολιτική και οικονομική δύναμη, παρακολουθούν στενά τις πολιτικές εξελίξεις για το μέλλον της χώρας και επεξεργάζονται τους τρόπους  για τον διοργάνωσης δημοψηφίσματος για τη μετονομασία  της χώρας

Οι διοργανωτές θα πρέπει να έχουν προηγουμένως λάβει υπόψιν την βούληση των Αλβανών να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με το «Κίνημα για την Ιλλυρίδα».
Το Κίνημα για την Ιλλυρίδα θα απαιτήσει από τον αλβανικό πληθυσμό των Σκοπίων να μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα όπως έκαναν και σε εκείνο για την ανεξαρτησία της χώρας και την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Οι Αλβανοί δεν χρειάζονται δημοψηφίσματα άλλων ανθρώπων, αλλά θα πρέπει να επιταχύνουν τη διαδικασία εφαρμογής του δημοψηφίσματος του 1992, στο οποίο η προσέλευση ανήλθε στο 98% από το Κουμάνοβο μέχρι την Πρέσπα. 
Με την πράξη τους αυτή έδειξαν την αποφασιστικότητά τους και την βούλησή τους για τη λειτουργία μιας Κοινής Πολιτείας, στην οποία η «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» και η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα είναι ίσες.

Αυτή είναι η τελευταία επιλογή των Αλβανών, για οποιαδήποτε άλλοι επιλογή οι Αλβανοί της Ιλλυρίδας δεν θα συμμετάσχουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιδρυτικό συμβούλιο του Κινήματος της Ιλλυρίδας

Εν ολίγοις ούτε οι Αλβανοί επιθυμούν την σύνθετη ονομασία και θέλουν στην ουσία την διάσπαση της χώρας σε δύο ξεχωριστά κρατίδια, το οποίο αλβανικό στο μέλλον θα ενοποιηθεί με το Κόσοβο και εν τέλει με την Αλβανία στα πλαίσια της «Μεγάλης Αλβανίας» ένα σχέδιο που προωθείται από την Άγκυρα προς περικύκλωση του Ελληνισμού.
Η αλήθεια είναι ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν επιθυμεί την αλλαγή ονομασίας των Σκοπίων όχι γιατί τον ενδιαφέρουν οι ορθόδοξοι σλαβικοί πληθυσμοί της χώρας, αλλά επειδή έτσι πιστεύει και ορθώς ότι η Ελλάδα δεν θα συμφωνήσει ποτέ και η χώρα θα διασπαστεί νομοτελειακά καθώς δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ.

Εάν δε, υπάρξει κάποια συμφωνία τότε θα την μπλοκάρει ο ίδιος εκβιάζοντας τους Αμερικανούς για να πετύχει την διάσπαση των Σκοπίων και πάλι εκτός εάν πάρει βαριά ανταλλάγματα εις βάρος φυσικά... του Ελληνισμού.
Φυσικά επουδενί λόγω δεν πρέπει η Ελλάδα να αποδεχθεί εκχώρηση των δικαιωμάτων της Μακεδονίας προς αποφυγή του αλβανικού επεκτατισμού.
Ένα μεγάλο κακό δεν διορθώνεται  με ένα άλλο μεγάλο κακό. Όλα αντιμετωπίζονται όπως πρέπει.








Pronews

Πώς η κυβέρνηση πετάει την «μπάλα στην εξέδρα» με την υπόθεση Novartis για να γλιτώσει τον καταποντισμό από το Σκοπιανό



Πώς η κυβέρνηση πετάει την «μπάλα στην εξέδρα» με την υπόθεση Novartis για να γλιτώσει τον καταποντισμό από το Σκοπιανό

Λίγα μόλις 24ωρα μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία το Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, επιχειρεί ν' αλλάξει την επικαιρότητα με την υπόθεση Novartis που ερευνάται επί μήνες και έχει εμπλέξει ονόματα πρώην πρωθυπουργών και υπουργών, των προηγούμενων κυβερνήσεων φυσικά

Προφανώς και είναι βολική μια ανακατεύθυνση του συλλογικού ασυνειδήτου της κοινής γνώμης από το Σκοπιανό και ταυτόχρονα να εμφανιστεί στριμωγμένη η αντιπολίτευση και κυρίως η Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια, ο κόσμος αυτή την στιγμή δεν ενδιαφέρεται ποσώς για την αντιπολίτευση και πολύ περισσότερο για την κυβέρνηση. Τον ενδιαφέρει μόνο ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εκχωρήσει τα δικαιώματα της Μακεδονίας σήμερα και ποιος ξέρει ποιας άλλης περιοχής αύριο.
Η υπόθεση Novartis αναφέρεται στην δραστηριότητα της πολυεθνικής εταιρίας φαρμάκων στην Ελλάδα και διεξάγεται πολύμηνη δικαστική έρευνα, συνέχεια διεθνούς έρευνας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των αμερικανικών αρχών για να διαπιστωθεί αν η εταιρία είχε δωροδοκήσει πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς λειτουργούς,προκειμένου να τύχει προνομιακής μεταχείρισης και να εξασφαλίσει υψηλές τιμές κοστολόγησης των προϊόντων της.

Υπήρξαν σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και έτσι προχωράει η δικαστική έρευνα σε πολυεθνικό επίπεδο.
Στη χώρα μας, την έρευνα την ανέλαβαν οι εισαγγελείς διαφθοράς. Από καιρό, είχαν διαρρεύσει στην δημοσιότητα ονόματα πολιτικών που αναφέρονται στον σχετικό φάκελλο ως εκ της ιδιότητάς τους ενδεχομένως να είχαν κάποια ανάμειξη.

Χθες από κυβερνητικές διαρροές δημοσιοποιήθηκαν τα πολιτικά πρόσωπα τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον φάκελλο. Πρόκειται για τους:Αντώνη Σαμαρά (πρώην πρωθυπουργό), Παναγιώτη Πικραμμένο (υπηρεσιακό πρωθυπουργό) και τους Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Χθες, η εισαγγελέας διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Γιάννης Μανώλης, επισκέφθηκαν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και κατά της πληροφορίες που υπήρχαν σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να ενημερώσουν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι κατά την έρευνα «έπεσαν» σε ονόματα πολιτικών προσώπων.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, σε τέτοιες περιπτώσεις διακόπτεται πάραυτα κάθε περαιτέρω ενέργεια, και η προϊσταμένη εισαγγελική αρχή στέλνει «αμελλητί», την σχετική δικογραφία στην Βουλή, χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας.

Το ζήτημα είναι ότι λίγο πριν εμφανισθούν στον Άρειο Πάγο οι εισαγγελείς διαφθοράς, έφθασε εκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Υποτίθεται ότι το έπραξε για άλλο θέμα αλλά λίγο αργότερα υπήρξε επίσημη ανακοίνωση ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθεί για την υπόθεση.
Και ακολούθησε επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και του αναπληρωτή υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν πολύωρη συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι «με εντολή του πρωθυπουργού» ο φάκελλος της έρευνας θα διαβιβασθεί στην Βουλή για τα περαιτέρω, και μάλιστα έσπευσε να τονίσει ότι «η Βουλή θα διερευνήσει ένα σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως του ελληνικού κράτους...». 

Δηλαδή όλα αυτά έγιναν τυχαία! Το Σκοπιανό ουδεμία σχέση έχει.
Η ΝΔ, αντέδρασε σωστά κατήγγειλε ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, εμφανίσθηκε να γνωρίζει το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας και την παραπομπή του φακέλλου στην Βουλή (που συνταγματικά οφείλει “αμελλητί” χωρίς καμιά παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας να κάνει η εισαγγελική αρχή...) την απέδωσε σε “προσωπική εντολή” του πρωθυπουργού!
Από πότε ο πρωθυπουργός δίνει προσωπικές εντολές για να σταλλούν δικογραφίες στην Βουλή;

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Πριν από λίγο η κοινή γνώμη παρακολούθησε ένα πρωτοφανές, σε δημοκρατική χώρα, γεγονός. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής του όχι μόνον ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, αλλά επιχείρησαν να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους
Οι ίδιοι, μάλιστα, υποστήριξαν ότι ο φάκελος της έρευνας θα διαβιβαστεί με εντολή του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, ενώ το άρθρο 86 του Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις οι δικογραφίες διαβιβάζονται αμελλητί. Δηλαδή αμέσως και χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή, πόσο μάλλον αξιολογική κρίση, της εκτελεστικής εξουσίας.
Νωρίτερα είχε συμβεί το επίσης ανήκουστο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να επισκεφθεί την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παραδεχόμενος εκ των υστέρων -και αφού δημοσιοποιήθηκε η επίσκεψή του- ότι ζήτησε και είχε προνομιακή ενημέρωση για την ίδια υπόθεση.
Και όλα αυτά που προδήλως μαρτυρούν μια απαράδεκτη προσπάθεια ανάμιξης της κυβέρνησης στην ανακριτική διαδικασία, όλως τυχαίως συμβαίνουν μια ημέρα μετά τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών για τους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ζήτημα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση για λόγους στοιχειώδους θεσμικής τάξης, δεν θα τοποθετηθεί επί φημολογιών που αποβλέπουν να σπιλώσουν συλλήβδην πολιτικά πρόσωπα. Και γι αυτό απαιτεί από την κυβέρνηση, η δικογραφία που θα διαβιβαστεί αύριο στη βουλή να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα προκειμένου να γίνει γνωστή σε όλους τους πολίτες και να λάμψει η αλήθεια.
Εξυπακούεται, τέλος, ότι στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης, την οποία η ΝΔ θα επιδιώξει να διαλευκανθεί το ταχύτερον δυνατόν, η κυβέρνηση, είτε το θέλει είτε όχι, θα λογοδοτήσει για την εξόφθαλμη παρέμβασή της Δικαιοσύνη»


Ενδιαφέρον έχει να τονίσουμε ότι ακόμα και εάν προέκυπταν πιθανές ευθύνες για τα αδικήματα της απιστίας και δωροδοκίας για τα όποια εμπλεκόμενα πρόσωπα, αυτές έχουν παραγραφεί, αφού για να συσταθεί από την Βουλή εξεταστική επιτροπή, δεν θα πρέπει να έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι, και η υπό διερεύνηση υπόθεση αφορά το διάστημα 2006-20015.

Πάντως, συνεχίζεται από τους εισαγγελείς διαφθοράς η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα (ήδη έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis)  για τα αδικήματα της δωροδοκίας και απιστίας, ενώ αναμένεται η έρευνα να επεκταθεί και για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος (για το οποίο δεν υπάρχει παραγραφή) τόσο για πολιτικά όσο και μη πολιτικά πρόσωπα.

Όμως εάν υπάρχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αυτό αφορά τους εισαγγελείς που στην παρούσα φάση δεν έχουν βρει τέτοια ευρήματα. Ως προς το πολιτικό σκέλος όμως από την στιγμή που οι πολιτικές ευθύνες έχουν παραγραφεί, τότε γίνεται σαφές ότι είναι περίεργο το timing καθώς στην κυβέρνηση κατανόησαν ότι το Σκοιπιανό εξελίσσεται σε «ταφόπλακα» για τους ίδιους.



Pronews