20 Ιανουαρίου 2018

ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΔΕΙΤΕ! Όλοι στην Μακεδονία. ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ στο δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη. Τα επίσημα νούμερα των διοργανωτών!


Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018


Όλοι στην Μακεδονία.
Πριν από λίγο με ενημέρωσαν τα μέλη της Εθνικής Αλληλεγγύης ότι στη Θεσσαλονίκη θα μαζευτεί την Κυριακή ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Λεωφορεία, πλοία, τρένα,
αεροπλάνο ΟΛΟΙ στο δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη. Τα επίσημα νούμερα των διοργανωτών!
Τα πούλμαν τα οποία αναχωρούν με προορισμό της Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα μέχρι σήμερα το μεσημέρι στις 12 είναι στο σύνολο 1237.

Από Κρήτη αναχωρούν δύο ναυλωμένα πλοία απευθείας για Θεσσαλονίκη ένα από τα Χανιά με 1800 άτομα και ένα από το Ηράκλειο με 2400 άτομα!!!

Τα δρομολόγια του ΟΣΕ από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη είναι γεμάτα…

Χιλιάδες είναι οι Έλληνες που ζητούν πληροφορίες προς τα πουν θα κατευθυνθούν γιατί θα πάνε ομαδικά με τα ΙΧΕ οχήματα τους!

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!!!!!!!

Λεωφορεία αναχωρούν αυριο 21Ιανουαρίου και απο πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας την Καστοριά την Φλώρινα, την Κοζάνη, τα Γρεβενά, και απο μικρότερες πολεις όπως το Νεστόριο της Καστοριάς  κ.α

Οι μητροπολίτες Δυτικής Μακεδονίας δεν πάνε στο συλληλατήριο - Με ψήφισμα εν είδει πολιτικού μανιφέστου και διαπιστώσεων θέλουν να την βγάλουν "καθαρή" -τίποτε διαφορετικό απο τις θέσεις Ιερώνυμου και ΄Ανθιμου




  1. Το όνομα «Μακεδονία» στις κρίσιμες αυτές ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας θα πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχουν τόσα άλλα ονόματα που μπορούν οι γείτονες μας, εφόσον επιθυμούν την καλή γειτονία, να δεχθούν.
  2. Δεν είναι θέμα μόνο πολιτικό, αλλά κυρίαρχα εθνικό. Για τα εθνικά θέματα η εκάστοτε πολιτική εξουσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει ιδεολογική άποψη και θέση που να διαφοροποιείται από την θέληση του λαού ιδιαίτερα σε θέματα που κρίνονται τελεσίδικα!
  3. Η ονομασία της γείτονος χώρας αποτελεί και εκκλησιαστικό θέμα διότι συμπαρασύρει και το θέμα της ονομασίας της σχισματικής εκκλησίας του κράτους αυτού. Συντασσόμαστε λοιπόν πλήρως με το κείμενο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου. Για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη, η βίαιη και ένοπλη βουλγαρική διείσδυση κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνος τον προηγούμενο αιώνα, δεν θα είχε καμία δυναμική και προοπτική εάν δεν συνδέονταν με το εκκλησιαστικό θέμα της Βουλγαρικής Εξαρχίας. Η ίδια ιστορία πρόκειται να επαναληφθεί εάν την αφήσουμε να εξελιχθεί και αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη εκκλησιαστική «προσέγγιση» Βουλγαρίας και Σκοπίων.
  4. Ο γεωγραφικός χώρος των Σκοπίων όντως ανήκει στην ευρύτερηπεριοχή της Μακεδονίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι κάτοικοι τηςγεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι απόγονοι των αρχαίωνΜακεδόνων. Η βασικότερη αντίδραση των Ελλήνων έγκειται στην αξίωσητων Σκοπιανών, να παρουσιάζονται ως απόγονοι εκείνων, εγείρονταςμάλιστα και θέματα αλυτρωτισμού των υποτιθέμενων «υπόδουλωνμακεδόνων» στην Ελλάδα! Μόνο Έλληνες μπορούν να είναι οι απόγονοι τωνΜακεδόνων, εφόσον και οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Οι ιστορικές αποδείξεις της ελληνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων είναι πολυπληθείς, αδιαμφισβήτητες και γνωστές ιδιαίτερα στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό κόσμο.
  5. Αυτό το όνομα ανήκει μόνον στο συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο και σ’ αυτούς που κατοικούν σ’ αυτόν, δεν προσδιορίζει όμως εθνικότητα. Όπως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, που ονομάζονται Θεσσαλοί, είναι όμως Έλληνες, οι κάτοικοι της Ηπείρου, ονομάζονται Ηπειρώτες και είναι Έλληνες, έτσι και οι κάτοικοι της Μακεδονίας, ονομάζονται Μακεδόνες και είναι Έλληνες. Οι Σλάβοι Μακεδόνες είναι κάτοικοι του Κράτους των Σκοπίων.
  6. Εάν αυτή την ώρα η Εκκλησία σιωπήσει, τότε θα μιλήσουν οι πέτρες και οι Μάρτυρες και οι ήρωες που πότισαν με το αίμα τους τον τόπο αυτόν.
  7. Ως Μητροπολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, την οποία πότισαν με το αίμα τους ο Παύλος Μελάς και οι άλλοι Μακεδονομάχοι κληρικοί και λαϊκοί, ως γνήσιοι διάδοχοι όλων των μεγάλων μορφών που αγωνίστηκαν για την ελευθερία αυτού του τόπου, επαναλαμβάνουμε τα λόγια του
Βοηθείστε τη Μακεδονία την ώρα αυτή όλοι οι Πανέλληνες όπου και αν βρίσκεσθε, και η Μακεδονία θα σας βοηθήσει.
Η Ιστορία της Μακεδονίας γράφτηκε με το αίμα ηρώων Ελλήνων και ως εκ τούτου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους Έλληνες απογόνους τους.
Ο κατακτητής και ο έποικος μίας ένδοξης χώρας, όχι μόνο δεν μπορεί να κατακτήσει την ιστορία της χώρας αυτής αλλά αντιθέτως πάντοτε θα στοιχειώνεται από αυτήν. Η ιστορία της Μακεδονίας είναι πολύ βαριά, για να την διεκδικεί ο καθένας!
Ας μην ξεχνούν οι αγαπητοί μας γείτονες, ότι ενώ αυτοί δεν έχουν ιστορικά δικαιώματα πουθενά στην περιοχή, εμείς έχουμε παντού!
Η Μακεδονία είναι μία και είναι ΕΛΛΑΣ!
Οι Μητροπολίτες της Δυτικής Μακεδονίας
Ο Καστορίας Σεραφείμ
Ο Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος
Ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος
Ο Σισανίου και Σιατίστης Παύλος
Ο Γρεβενών Δαβίδ

Σοκ στα Σκόπια! Τους ενοχλεί η παρουσία των αλογατάρηδων της Κρήτης στο συλλαλητήριο – Μοιράζουν πόνο οι λεβέντεςΣοκ στα Σκόπια! Τους ενοχλεί η παρουσία των αλογατάρηδων της Κρήτης στο συλλαλητήριο – Μοιράζουν πόνο οι λεβέντες

ΑΝΑΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2018, 11:14 μμ | Ανανέωση: Ιανουάριος 20, 2018 στις 11:32 μμ
Μια ομάδα από το Ηράκλειο, ντυμένοι με μαύρα λαϊκά κοστούμια, τραγούδησαν ενώπιον της ελληνικής σημαίας που βρίσκονταν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.
Η συμμετοχή τους στην συγκέντρωση, όπως λένε (γράφει το σλαβικό δημοσίευμα) είναι μια κίνηση υποστήριξης για τους Μακεδόνες με τους οποίους συνδέονται από τον Μακεδονικό Αγώνα.
Οι σκοπιανοί όπως φαίνεται ενοχλούνται, αλλά θα μοιράσουν πόνο αύριο οι Κρητικοί!
Νωρίτερα, στην πλατεία του Λευκού Πύργου έφτασαν οι Βρακοφόροι της Κρήτης, απόγονοι Κρητικών Μακεδονομάχων που αγωνίστηκαν στους Μακεδονικούς Αγώνες, οι οποίοι ήρθαν στην πόλη για να δώσουν δυναμικό «παρών» στο αυριανό συλλαλητήριο.
Η ομάδα των αντρών αναχώρησε έφιππη και ντυμένη με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές ενώ τα μέλη της κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Αν κυβερνούν προδότες, φταίνε οι πατριώτες».

Μετά από μια στάση στις Θερμοπύλες, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και άπλωσαν μια ελληνική σημαία μπροστά από τον Λευκό Πύργο.
«Η Μακεδονία για άλλη μια φορά κινδυνεύει. Πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τους Μακεδόνες με τους οποίους μας δένουν δεσμοί αίματος λόγω των Μακεδονικών Αγώνων. Όλοι μαζί θέλουμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο με ένα κρητικό “χρώμα”, με τα άλογα, με τις μαντινάδες και τα παραδοσιακά τραγούδια», είχε δηλώσει στο Creta Post πριν αναχωρήσει από την Κρητή ένας εκ των συμμετεχόντων.





BOYLHkrhtikoi2 krhtikoi3 krhtikoi5  THESSALONIKH-1

thestival.gr
Μέσω  pentaapostagma.gr

«Μαθήματα ιστορίας» από το Τσίπρα που δεν έχει πρόβλημα με τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων





«Μαθήματα ιστορίας» από τον Τσίπρα που δεν έχει πρόβλημα με τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων

Σφοδρή επίθεση του πρωθυπουργού στον Αντώνη Σαμαρά

Εφ” όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο Έθνος της Κυριακής. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται με αγριότητα στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τονίζει ότι «δεν είναι παράλογο να υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε σύνθετη ονομασία» για το Σκοπιανό.

Χαρακτηρίζει ατυχία το γεγονός πως το 1992, όταν ξέσπασε η κρίση με το όνομα της ΠΓΔΜ, η χώρα είχε πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Μιλά για «πατριδοκάπηλους εθνικιστές», ομοϊδεάτες του πρώην πρωθυπουργού που εμπόδισαν τη λύση.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει πως δεν θεωρεί παράλογο να εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων. Μιλά με τα πιο θερμά λόγια για τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτηρίζει έντιμο πολιτικό που δεν θα γίνει Σαμαράς. Δηλαδή, δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μια συνέντευξη ποταμό τεσσάρων σελίδων στο Έθνος της Κυριακής δεν στέλνει μηνύματα μόνο για το Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια. Στέλνει και για την οικονομία και την έξοδο από τα μνημόνια.

Ο Σαμαράς και οι πατριδοκάπηλοι ομοϊδεάτες του
Μιλώντας για το γεγονός πως ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ξέρει το θέμα καθώς ασχολείται με αυτό 26 χρόνια, ο πρωθυπουργός λέει: «ξεκίνησε το 1992, τότε που η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και η χώρα είχαν την ατυχία να έχουν ως υπουργό Εξωτερικών τον κ. Σαμαρά, ο οποίος προτίμησε να οικοδομήσει την πολιτική του καριέρα παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον, με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τη χώρα. Και φόρτωσε την εξωτερική πολιτική της χώρας με ένα αχρείαστο βάρος. Αργότερα, ομοϊδεάτες του, πατριδοκάπηλοι εθνικιστές, ανέλαβαν την εξουσία στην ΠΓΔΜ μια άρα οποιαδήποτε απόπειρα επίλυσης ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα έπεφτε στο κενό».

Ο πατριώτης Πάνος Καμμένος που δεν θα γίνει Σαμαράς
Φυσικά, από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στον Πάνο Καμμένο. Ο κυβερνητικός εταίρος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτεί τον όρο Μακεδονία στο όνομα της ΠΓΔΜ. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θεωρεί πως μπορεί ο Πάνος Καμμένος να «ρίξει» την κυβέρνηση. Τον χαρακτηρίζει έντιμο πατριώτη πολιτικό, με επίγνωση του προβλήματος.
«Έχει επιφυλάξεις και τις έχει εκφράσει στο κυβερνητικό συμβούλιο, ωστόσο έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών και την επιθυμία του να υπάρξει ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στο ζήτημα αυτό, εφόσον βέβαια βρεθεί ικανοποιητική συμφωνία.

(…) οι κυβερνήσεις πέφτουν αν χάσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Ας μη γελιούνται ορισμένοι. Ο Καμμένος είναι έντιμος άνθρωπος, δεν είναι Σαμαράς».
Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι μια λύση εθνικά ωφέλιμη θα την ψηφίσουν και βουλευτές της αντιπολίτευσης. Και σημειώνει πως «όσοι παίζουν παιχνίδια δημαγωγίας και λαϊκισμού με γνώμονα το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, στο τέλος θα καούν».

Ντροπή! Πακιστανοί υπάλληλοι του "χρήστη ερωτικών βοηθημάτων" Μπουτάρη σχίζουν αφίσες για το συλλαλητήριο



ΑΝΑΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2018, 1:09 μμ
Σύμφωνα με μαρτυρίες όπως ο Πρόδρομος Κοφσανίδης από τον «Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων». :
«Ώρα 8:20 Τσιμισκή. Πακιστανός με διακριτικό Δήμου Θεσσαλονίκης (;!) σκίζει αφίσες της συγκέντρωσης για την Μακεδονία
Μπραβοοο
Να ευχαριστήσουμε τον κ. Μπουταρη …».

Εμείς αναρωτιόμαστε: Ο Μπουτάρης τον έβαλε; Οι ντόπιοι εχθροί χρησιμοποιούν τους λαθρομετανάστες για να θάβουν την Ελλάδα;

Να θυμάται ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν αλλά… τους προδότες όλοι τους φτύνουν!
nikosxeiladakis.gr

Έφτασαν στον Λευκό Πύργο οι Βρακοφόροι της Κρήτης απόγονοι Κρητικών Μακεδονομάχων κρατώντας ελληνική σημαία (BINTEO)






αγωνίστηκαν στους Μακεδονικούς Αγώνες.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, έχουν απλώσει και μία ελληνική σημαία στο πλακόστρωτο, δίπλα από τον Λευκό Πύργο.
Σημειώνεται ότι από όλα τα μέρη της Ελλάδας αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ώρες στην Θεσσαλονίκη για να δώσουν το παρών στο αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο της, στον Λευκό Πύργο για τη Μακεδονία.
Δείτε την φωτογραφία από τον λογαριασμό της Βίκυς Δήμου στο Facebook:
thessnews.gr

Μητροπολίτης Κατερίνης ΓΕΩΡΓΙΟΣ: «Βεβαίως θα πάω στο συλλαλητήριο»



Μητροπολίτης Γεώργιος ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: « Θα συμμετέχω στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία»




«Βεβαίως θα πάω στο συλλαλητήριο» τονίζει χαρακτηριστικά ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος σε δηλώσεις του, και μάλιστα η Μητρόπολη σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους θα βάλει και λεωφορεία για μεταβίβαση στο συλλαλητήριο της Κυριακής 21 Ιανουαρίου στις δύο το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο.

Οι εκκλησιαστικές προεκτάσεις της ονομασίας


Ο Μητροπολίτης μιλώντας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων επεσήμανε ότι δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς πάνω σ αυτό το ζήτημα. «Η εκκλησία ασφαλώς δεν ανακατεύεται στην εξωτερική πολιτική την οποία υπευθύνως διαχειρίζεται η εκάστοτε κυβέρνηση, πλην όμως ασφαλώς και έχει λόγο για θέματα που αφορούν την πατρίδα μας. Η εκκλησία μέσω του φιλανθρωπικού της έργου δεν υποκαθιστά το υπουργείο Υγείας αλλά συμβάλλει αποφασιστικά στην ανακούφιση της φτώχειας και στην εξάλειψη της πείνας. Δηλαδή σε άλλους τομείς είναι αποδεκτή η δραστηριοποίηση της εκκλησίας.

Έτσι συμβαίνει και σε αυτό» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της ονομασίας έχει επίσης βαθιές εκκλησιαστικές επιπτώσεις. «Στα όρια του κράτους των Σκοπίων υπάρχει η αυτοαποκαλούμενη ορθόδοξη μακεδονική εκκλησία, η οποία ενώ είναι ορθόδοξοι στην πίστη δεν έχουμε δηλαδή δογματικές διαφορές, εντούτοις δεν έχουμε εκκλησιαστική κοινωνία, διότι είναι σχισματική λόγω του ονόματος . Δεν έχει αναγνωριστεί, δεν αναγνωρίζεται όχι μόνο από την ελλαδική εκκλησία αλλά από καμία ορθόδοξη εκκλησία. Αυτό είναι μια «πληγή» στο σώμα της εκκλησίας, να υπάρχουν ορθόδοξοι χριστιανοί οι οποίοι να μην μπορούν να είναι σε κοινωνία με τους υπολοίπους ορθοδόξους» επισημαίνει ο Μητροπολίτης Κίτρους.

Η Πιερία ζει το πρόβλημα

«Εμείς στην Πιερία άμεσα αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα» υπογραμίζει ο Μητροπολίτης Γεώργιος. «Όπως γνωρίζετε οι ακτές της παραλιακής ζώνης κατακλύζονται από σκοπιανούς τουρίστες, όπως και από σέρβους και βούλγαρους. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στις εκκλησίες μας, δεν μπορούν να κοινωνήσουν να τελέσουν τα μυστήρια τους, οι ιερείς μας έρχονται σε δύσκολη θέση. Το Μακεδονικό λοιπόν, έχει άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία της εκκλησίας. Για αυτό και το θέμα του ονόματος του κρατιδίου των Σκοπίων θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στις εκκλησιαστικές σχέσεις. Για αυτό το λόγο η εκκλησία έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον το οποίο θα το είχε έτσι και αλλιώς, αλλά εδώ υπάρχει και ένας ειδικός λόγος».

Η συμμετοχή της εκκλησίας στο συλλαλητήριο

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αλλιώς θα προσεγγίσει το θέμα κάποιος που κατοικεί στην Πελοπόννησο , κι αλλιώς κάποιος που είναι στην Φλώρινα και είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρόβλημα. «Εγώ λοιπόν έκρινα- δεν υπάρχει κάποια γραπτή εντολή που να το απαγορεύει- συνεννοήθηκα και με άλλους συναδέλφους μου μητροπολίτες της βόρειας Ελλάδας, και η γενική αίσθηση είναι ότι σύσσωμη η ιεραρχία της βόρειας Ελλάδας θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο».


Με πληροφορία απο Τα «NEA PIERIAS» 

EKTAKTO: Η Σερβία πήρε πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» σε πολυμερές επίπεδο- Ζητάει συστράτευση της Ελλάδας για επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια



Φαίνεται ότι τα πράγματα τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς στα Βαλκάνια, καθώς υπάρχει διπλωματικό επεισόδιο Σερβίας-Σκοπίων γιατί εμφανίστηκαν πινακίδες στους αυτοκινητοδρόμους της Σερβίας με το όνομα «FYROM»! Πρόκειται για στροφή 360 μοιρών στην εξωτερική πολιτική της Σερβίας και κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα! Στην ουσία παίρνει πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων με το «συνταγματικό» -κατ αυτούς- όνομα!
Πρακτικά η Σερβία βάζει στο ίδιο τραπέζι Κόσοβο και Σκόπια και απαιτεί την διάλυση των δύο τεχνητών κρατιδίων!
Το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων έστειλε διάβημα διαμαρτυρίας στην Σερβία για τις πινακίδες που εμφανίστηκαν σαν «μανιτάρια» στους σερβικούς αυτοκινητοδρόμους!
Η αντίδραση προήλθε από την εμφάνιση πινακίδων στους αυτοκινητόδρομους της Σερβίας προς τα Σκόπια που τα αναφέρουν ως “FYROM” δηλαδή στη σερβική γλώσσα “БЈРМ”.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων:
Η χρήση αυτού του όρου, και όχι του συνταγματικού ονόματος της «Μακεδονίας», «βρίσκεται σε αντίθεση με τις καθιερωμένες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σκοπίων και Σερβίας».
«Αυτή η ανακολουθία πρέπει να διορθωθεί αμέσως. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια πρόκληση προσβάλλει τα συναισθήματα των πολιτών του νοτιου σλαβικού κράτους και δεν συνάδει με την καλή γειτονία. Η ακατάλληλη και ασεβής ονομασία είναι καταχρηστική μεταξύ των γειτόνων»!
Υπενθυμίζουμε ότι πριν μέρες όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας  Η συγγνώμη της Σερβίας προς την Ελλάδα και το κάλεσμα ένταξης στη νέα συμμαχία! ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας είχε δηλώσει ότι η Σερβία έκανε λάθος που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα.
«Η Σερβία έκανε έναν μεγάλο λάθος» τόνισε.
Η Ευρώπη και όλος ο κόσμος χρησιμοποιούν για τα Σκόπια το όνομα FYROM και εμείς χτυπήσαμε χαστούκι στους συνάδελφούς μας Έλληνες και τώρα περιμένουν την Ελλάδα να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και την FYROM, μια αναγνώριση που προσβάλλει τους Έλληνες και αυτοί (οι Σκοπιανοί) ψηφίζουν πάντα υπέρ του Κοσσυφοπεδίου. Πρέπει να παραδεχθώ ότι είμαστε ανόητοι (будали)», είχε δηλώσει ο Ντάσιτς.
Πρόσθεσε ότι το Βελιγράδι στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα τους, αλλά  θα χρησιμοποιεί το όνομα που χρησιμοποιεί η ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη, δηλαδή FYROM (БЈРМ).
Να τονίσουμε ότι πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας για το 2017 μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας υπεγράφη στο Βελιγράδι.
Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, ταξίαρχος Μιλτιάδης Γρυλλάκης και τη Σερβία ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας της Σερβίας, πλοίαρχος Milan Konjikovac.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν ασκήσεις ειδικών δυνάμεων και συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις εκτέλεσης επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης.

pentapostagma

ΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην ΕλλάδαΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα

ΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα

 
ΣΚΕΨΟΥ. ΨΑΞΕ. ΚΡΙΝΕ. ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ. ...Διαδραστικά!

«ΥΔΡΙΤΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ»
– ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΚΑΥΣΙΜΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΜΕΘΑΝΙΟΥ!
Στην πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης αναδεικνύεται η Ελλάδα, χάρη στα μοναδικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρίτη που διαθέτει, δηλαδή παγωμένου, συμπυκνωμένου μεθανίου, που αποτελεί το υπερκαύσιμο του μέλλοντος!

ΠΡΩΤΕΣ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΥΔΡΙΤΕΣ

Αυτό το μέλλον όμως δεν είναι πια μακρινό και αόριστο,
αλλά χειροπιαστό και άμεσο,
αφού ήδη η Ιαπωνία πρώτη στον κόσμο από το 2013, έχει καταφέρει να βγάλει μεθάνιο από κοιτάσματα υδρίτη σε βάθος 1 χλμ., για την αντικατάσταση των πυρηνικών της σταθμών, όπως και των αθρόων εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου που αναγκάζεται να πραγματοποιεί (βίντεο 1)!
Το Τόκυο πιστεύει πως πολύ σύντομα θα μπορεί να προσχωρήσει σε εμπορική, συστηματική εξόρυξη μεθανίου από υδρίτες, ίσως και τον επόμενο κιόλας χρόνο (2018), λύνοντας οριστικά το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας!
Μόλις τώρα όμως, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και η Κίνα ανακοίνωσε πως προέβη στην πρώτη επίσημη εξόρυξη αερίου μεθανίου από υδρίτες, στη Νότια Σινική Θάλασσα (βίντεο 2)!
Σε παρόμοιες διαδικασίες πειραματικής εξόρυξης μεθανίου/φυσικού αερίου από υδρίτες, βρίσκονται επίσης η Ινδία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΔΡΙΤΗΣ;

ΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα
«Φλεγόμενος πάγος» υδρίτη
Ο υδρίτης είναι ένας «φλεγόμενος πάγος», ένα παγωμένο, συμπυκνωμένο κομμάτι μεθανίου, που βρίσκεται στον πυθμένα των θαλασσών, εκεί που υπάρχουν λασποηφαίστεια και αποτελεί το φιλικό υπερκαύσιμο του μέλλοντος, αφού 1 κυβικό μέτρο υδρίτη, περιέχει 160 κυβικά φυσικού αερίου!
ΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα
Κομμάτι υδρίτη μέσα σε λάσπη βυθού
Τα υποθαλάσσια αυτά λασποηφαίστεια, σχηματίζονται ακριβώς από την διέξοδο που προσπαθεί να βρει το αέριο μεθάνιο από τα σπλάχνα της γης, καθώς μέσα από ρήγματα του φλοιού επιχειρεί να βγει προς τα έξω, όπως η λάβα ενός κανονικού ηφαιστείου, παρασύροντας υλικά του πυθμένα αλλά και σχηματίζοντας κρατήρες.
ΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα
Καθώς όμως το μεθάνιο (CH4) ανεβαίνει μέσα από τον ζεστό φλοιό της γης προς τον πυθμένα θαλασσών ψύχεται, λόγω του μεγάλου θαλάσσιου βάθους, της μεγάλης πίεσης του νερού και της χαμηλής θερμοκρασίας και σχηματίζει ένα είδος πάγου, όπου βρίσκεται φυλακισμένο πλέον και συμπυκνωμένο μαζί με μόρια νερού, κάτω από στρώμα λάσπης! Κάπου κάπου μάλιστα ελευθερώνεται σε μικρές ποσότητες και ανεβαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας με μορφή «ανεξήγητων» φυσαλίδων…
ΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα
Ιδρυτής
Η ύπαρξη λοιπών λασποηφαιστείων, τα οποία δημιουργούνται όπως είδαμε από την προσπάθεια του μεθανίου να ανέλθει στην επιφάνεια από τα έγκατα της γης, είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ύπαρξη φυσικού αερίου που αποτελείται σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου από αέριο μεθάνιο!
ΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ – ΥΔΡΙΤΩΝ
Λασποηφαίστεια στην ελλαδική και κυπριακή ΑΟΖ και τον κώνο του Νείλου, που φανερώνουν υδρίτες και μεθάνιο
Τα ελλαδικά λασποηφαίστεια ξεκινούν από Κεφαλληνία-Ζάκυνθο, σχηματίζουν «δάσος» κάτω από την Κρήτη και φτάνουν ως το σύμπλεγμα Ρω – Μεγίστης – Στρογγύλης, στην υποθαλάσσια οροσειρά «Αναξίμανδρου», ακολουθώντας τη «Μεσογειακή ράχη».
ΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα
ΥΔΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
30 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υδρίτη υπάρχουν μόνο στα νότια της Κρήτης, αξίας 2,80 τρισ. ευρώ
Νοτίως της Κρήτης υπάρχει τεράστια ποσότητα υδρίτη, όπως ισχυρίζεται και ο καταξιωμένος διεθνώς Καθηγητής Γεωλογίας Αντώνης Φώσκολος, αφού σύμφωνα με τον ίδιο «ξένες επιστημονικές δημοσιεύσεις εκτιμούν ότι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής ΑΟΖ, στους γεωλογικούς σχηματισμούς μιας έκτασης 60.000 Km2, περικλείεται στερεό αέριο (υδρίτες) του απίστευτου μεγέθους των 30 τρισ. m3! »! [Ανακοίνωση Καθηγητή στο Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) στις 31-10-2011]
Η αξία αυτών 30 τρισ. κυβικών μέτρων υδρίτη είναι σήμερα 3,15 τρισ. δολάρια ή 2,80 τρισεκατομμύρια ευρώ! (με 3 δολάρια ανά MMBTU) (1m3 = 0,0353 MMBTU) (1 USD=0,89 EUR)
Πρέπει να σημειωθεί επίσης εδώ, πως σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα λασποηφαίστεια της Κρήτης δεν είναι βιογενή, αλλά πυρολυτικά, και ενδεχομένως από κάτω τους υπάρχουν και τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου!

ΥΔΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ

ΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα
Υποθαλάσσια οροσειρά Αναξίμανδρου Μεγίστης: Αναξίμανδρος, Αναξιμένης, Αναξαγόρας (απεικ. Λυκούσης – Περισορράτης)
Στη νότια υποθαλάσσια περιοχή «Αναξίμανδρος» Μεγίστης (νότια Ρω – Καστελόριζου – Στρογγύλης) έχει εντοπιστεί ήδη από επιστήμονες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), μεγάλο κοίτασμα υδρίτη (παγωμένο, συμπυκνωμένο μεθάνιο) στα 1.000 μέτρα βάθος και μόλις μισό μέτρο κάτω από την λάσπη του πυθμένα!
ΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα
Οι εντοπισμένοι πλέον επώνυμοι κρατήρες λασποηφαιστείων της υποθαλάσσιας οροσειράς «Αναξίμανδρος» Μεγίστης (απεικ. Λυκούσης – Περισορράτης)
Επαναλαμβάνουμε είναι ότι κάθε 1m3 υδρίτη, απελευθερώνει για την ακρίβεια, σε κανονικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας, 164 m3 αερίου μεθανίου και 0,8 m3 ύδατος!
Υπολογίζεται μάλιστα ότι μόνο στο κοίτασμα «Αναξίμαδρος» Μεγίστης ο υδρίτης είναι 0,25 km3/22,5 km3 έκτασης, οπότε σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις θα μπορούσε να αποδώσει μέχρι και 5 τρισ. κυβικά μέτρα μεθανίου, αξίας 525 δισ. δολάριων ή 466 δισεκατομμύριων ευρώ! (με 3 δολάρια ανά MMBTU) (1m3 = 0,0353 MMBTU) (1 USD=0,89 EUR)

ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα
Τα λασποηφαίστεια που κρύβουν υδρίτη (συμπυκνωμένο μεθάνιο – φυσικό αέριο) βρίσκονται στο μεγαλύτερο μέρος τους εντός της ελλαδικής ΑΟΖ, όπως δείχνει ο χάρτης του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε όμως ότι το δυτικό τμήμα του «Αναξίμανδρου» μπαίνει στην ΑΟΖ της Τουρκίας και άρα και η γείτονα θα έχει μεγάλο μερίδιο, εάν συμπεριφερθεί λογικά και ειρηνικά και υιοθετήσει την ΑΟΖ βάση του Διεθνούς Δικαίου και του δικαιώματος ΑΟΖ που έχουν και τα νησιά, όπως η Ρω, η Μεγίστη και η Στρογγύλη…
Από την άλλη τα πλούσια λασποηφαίστεια της Ελλάδας, δείχνουν και τα σημεία που σκοπεύει να «χτυπήσει» η Τουρκία, προκειμένου να πάρει με τη βία ό,τι δεν μπορεί να πάρει με το Διεθνές Δίκαιο. Αλλά δυστυχώς για εκείνη θα χάσει τότε και όλα αυτά που ήδη έχει, μια για πάντα…

ΥΔΡΙΤΕΣ 3,67 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΥΔΡΙΤΗΣ: Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα
Χάρτης του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ με τις σημερινές αξίες των βασικών κοιτασμάτων υδρίτη της Ελλάδας
Από όλα δε τα παραπάνω, προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει μόνο σε Νότια Κρήτη και Μεγίστη, κοιτάσματα υδρίτη (συμπυκνωμένου μεθανίου) αξίας 3,67 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ή 3,27 τρισεκατομμυρίων ευρώ!
Από την άλλη, μπορούμε τώρα πια να καταλάβουμε γιατί ξαφνικά προκλήθηκε η τεχνητή οικονομική Κρίση μόνο στην Ελλάδα, τη στιγμή που και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν μεγάλα ελλείμματα… Αλλά δεν είχαν φυσικό αέριο και υδρίτη… Γιατί χάρη πλέον σε αυτά και την μεγάλη Πρόνοια του Θεού, δεν έχουμε πια ανάγκη ούτε Μνημόνια, ούτε Χρέη, αφού η χώρα μας αποδεικνύεται πως είναι πάμπλουτη! Και μάλιστα η πλουσιότερη πλέον στην Ευρώπη!
Έπειτα πώς να μην αναφωνήσει πλέον κανείς: «υδρίτη, αγάπη μου»!
ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Υποβρύχια κάμερα δείχνει λασποπυθμένα υδριτών και τις περίφημες φυσαλίδες
Υδρίτης σε επιστημονικό εργαστήριο


.



noiazomai.gr
μέσω katohika.gr

Σε πανστρατιά καλεί ο ΠΑΟΚ για την Μακεδονία μας - «Ολοι αύριο στο συλλαλητήριο»



Οι οργανωμένοι οπαδοί του «Δικεφάλου» απευθύνουν κάλεσμα για το συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή και ώρα 14:00 στον Λευκό Πύργο

Τη δική του θέση αναφορικά με το Σκοπιανό και το ζήτημα της ονομασίας για τη γειτονική χώρα πήραν οι «Μακεδόνες», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για το συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή και ώρα 14:00 στον Λευκό Πύργο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ:

«Ως CLUB ΠΑΟΚ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον ίδιο μας τον εαυτό να μην πάρει θέση, για το εθνικό ζήτημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας. Είμαστε υπερασπιστές της ιδέας του σοφιστή Γοργία περί της ένωσης όλων των Ελλήνων, μια ιδέα που εκπλήρωσε πρώτος ο Φίλιππος Β. Εμείς δεν αρκούμαστε μόνο σ’αυτό, παρά μόνο στο έργο του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη Αλέξανδρου που εναντιώθηκε σε όσους ήθελαν να κατακτήσουν την χώρα μας.

Ο ΠΑΟΚ εκφράζει το 100% του πληθυσμού της Μακεδονίας. Μοναδική μας υποχρέωση η υπεράσπιση αυτής της βαριάς ευθύνης. Δεν πρέπει να αφήσουμε στο ψευτοκρατίδιο των ξένων δυνάμεων να καπηλεύεται την πολιτισμική κληρονομιά αιώνων. Ο λαός του ΠΑΟΚ πάντα αντισυστημικός, εναντιωνόταν σε κάθε ενέργεια εναντίων των αρχών και των ιδεών του. Γι αυτό καλούμε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων να παραστεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

21 Ιανουαρίου ώρα: 14.00 ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Blog Widget by LinkWithin

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!

ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΛΑ...ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ
Οι Τράπεζες δεν ξεχωρίζουν χρεωστικές και πιστωτικές ως όφειλαν, όσον αφορά την χρέωση της συναλλαγής στα pos !!!


Τεράστιες προμήθειες από την αυξημένη χρήση καρτών στις καθημερινές συναλλαγές αντλούν οι ελληνικές τράπεζες με ένα μεγάλο κόλπο.

Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, επιβάλλουν χρεώσεις στις επιχειρήσεις για συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες ίδιες με εκείνες που προβλέπονται για συναλλαγές με πιστωτικές, με αποτέλεσμα οι προμήθειες που χρεώνονται να είναι διπλάσιες ή τριπλάσιες από τα αντίστοιχα ποσοστά άλλων χωρών.

Όπως έχει επισημάνει το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, μετά την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων εκτινάχθηκαν οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο οι συναλλαγές με πιστωτικές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2015, δηλαδή μετά την επιβολή των capital control, οι συναλλαγές με χρεωστικές αυξήθηκαν κατά 300% (από 15 σε 60 εκατομμύρια), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις συναλλαγές με πιστωτικές ήταν μόλις 25% (από 23 σε 29 εκατομμύρια). Σήμερα, το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των συναλλαγών με κάρτες αφορά τις συναλλαγές με χρεωστικές.

Οι τράπεζες δεν έχασαν την ευκαιρία να αντλήσουν μεγάλα έσοδα από αυτή την εκρηκτική αύξηση συναλλαγών με χρεωστικές κάρτες.

Όπως τονίζει το ΙΕΛΚΑ, η χρήση χρεωστικών καρτών στην Ελλάδα έχει σημαντικά υψηλότερο κόστος από άλλες χώρες, καθώς οι χρεωστικές κάρτες αντιμετωπίζονται συνήθως ως πιστωτικές κάρτες από τον τραπεζικό κλάδο όσον αφορά την χρέωση της συναλλαγής.

Έτσι ενώ το κόστος χρήσης χρεωστικών καρτών σε τρίτες χώρες είναι σε επίπεδα του 0.4-0.8%, στην Ελλάδα είναι υπερδιπλάσιο στο 1.7%.

Στην πραγματικότητα, όμως, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες έχουν ουσιώδεις διαφορές, σημειώνει το Ινστιτούτο, εξαιτίας των οποίων στις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης και στις ΗΠΑ έχουν διαφορετικό κόστος προμήθειας τραπεζικής συναλλαγής για τον έμπορο σε σχέση με τις πιστωτικές κάρτες, με κυριότερο το ότι δεν εμπεριέχουν τον κίνδυνο της συναλλαγής μέσω δανεισμού.

Κάθε χώρα αντιμετωπίζει διαφορετικά την προμήθεια για τη χρήση χρεωστικής κάρτας, προσθέτει το ΙΕΛΚΑ. Σε ορισμένες χώρες, οι τράπεζες τείνουν να επιβάλουν ένα μικρό σταθερό ποσό για κάθε συναλλαγή χρεωστικής κάρτας (π.χ. Γαλλία, Γερμανία). Με αυτό τον τρόπο πληρώνονται τα διαχειριστικά κόστη της τράπεζας για τη συναλλαγή και παράλληλα ενθαρρύνεται η χρήση των χρεωστικών καρτών.

Τι λένε οι τράπεζες

Οι τράπεζες ισχυρίζονται ότι οι χρεώσεις διαμορφώνονται με βάση τον ανταγωνισμό και υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις προμήθειες που χρεώνουν στους εμπόρους για την αποδοχή συναλλαγών.

Σε διάστημα μόλις ενός έτους, οι προμήθειες έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά περίπου 20% και πλέον ανέρχονται αρκετά κάτω του 1%, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές. Μάλιστα, προσθέτουν, για μικροσυναλλαγές έως 10-20 ευρώ, οι προμήθειες είναι ακόμα χαμηλότερες.

Σύμφωνα με τις τράπεζες, οι προμήθειες των ελληνικών τραπεζών είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές συγκρινόμενες με αυτές λοιπών τραπεζών που λειτουργούν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά το γεγονός πως οι συναλλαγές με κάρτες στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι λίγο πάνω από το μισό του μέσου όρου της ευρωζώνης.

Στην επιχειρηματολογία τους, πάντως, δεν φαίνεται να κάνουν διάκριση ανάμεσα στις προμήθειες για συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, ούτε εξηγούν γιατί μόνο στην Ελλάδα οι προμήθειες για συναλλαγές με χρεωστικές είναι τόσο υψηλές.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, έχει δηλώσει ότι ενδεχομένως θα πρέπει να διερευνηθούν οι πρακτικές των τραπεζών στις προμήθειες για συναλλαγές με κάρτες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στο παρελθόν (2008) η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού είχε διαπιστώσει εναρμονισμένες πρακτικές (καρτέλ) μεταξύ των τραπεζών στις διατραπεζικές προμήθειες και οι τράπεζες είχαν αποφύγει το πρόστιμο αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις ότι θα σταματήσουν την παράβαση.

Σύμφωνα με παράγοντες του λιανεμπορίου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα μπορούσε να διερευνήσει αυτεπάγγελτα το θέμα των προμηθειών για συναλλαγές με κάρτες, εστιάζοντας ενδεχομένως την προσοχή της στις συναλλαγές με χρεωστικές, όπου –λόγω της σύνδεσης κάρτας με τραπεζικό λογαριασμό- η κυριαρχία των τραπεζών είναι απόλυτη και δημιουργείται μια αγορά που προσφέρεται για εναρμονισμένες πρακτικές.

kinimaypervasi.gr
πηγη: city356.com

Θα τον ακούσει η πολιτική ηγεσία επιτέλους; Νέα παρέμβαση Θεοδωράκη για Σκοπιανό: Κινδυνεύει η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδαςΘα τον ακούσει η πολιτική ηγεσία επιτέλους; Νέα παρέμβαση Θεοδωράκη για Σκοπιανό: Κινδυνεύει η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας

 


Απάντηση στην επιστολή του σκοπιανού καλλιτένχη Μπλαγκόζα Νακόσκι δίνει μέσω των «Νέων» ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι σε όλη του τη ζωή απέδειξε πόσο πραγματικά ταγμένος είναι στην υπόθεση της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών προσθέτοντας ότι «όταν όμως βλέπω την υπόθεση αυτή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μας να γίνεται πρόσχημα στα χέρια κάποιων σκοτεινών δυνάμεων που εκμεταλλεύονται τους λαούς και το τελικό αποτέλεσμα να είναι να κινδυνεύει αυτή τη στιγμή η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μου, δεν είναι δυνατόν να μην αντιδράσω με όλες μου τις δυνάμεις».

Ολόκληρη η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη για τα Σκόπια

Κύριε Νακόσκι,
Υποθέτω ότι είσθε πολύ νέος και επομένως δεν γνωρίζετε ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν πριν από πάρα πολλά χρόνια και που εξηγούν τη σημερινή στάση μου στο θέμα των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς μας.

Πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το νεαρό και αδύνατο τότε ΚΚΕ θέλησε να γίνει μέλος της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Μόσχα), το Βουλγαρικό και το Γιουγκοσλαυικό Κομμουνιστικό Κόμμα έθεσαν ως προϋπόθεση για την ένταξή του να δηλώσει ότι συμφωνεί να σχηματισθεί ανεξάρτητο κομμουνιστικό κράτος με το όνομα «Μακεδονία» που να συμπεριλαμβάνει όλη την Βόρειο Ελλάδα.  


Όπως ήταν φυσικό, ξεσηκώθηκε θύελλα στην Ελλάδα, που ανάγκασε το ΚΚΕ να αναθεωρήσει αυτή τη θέση. Του έμεινε όμως ένα μεγάλο στίγμα, που νομίζω ότι έσβησε όταν το ΚΚΕ μπήκε στα 1941 επικεφαλής της Αντίστασης κατά των Γερμανών.
Στο τέλος του πολέμου, δημιουργήθηκε η Κομμουνιστική Γιουγκοσλαυία και τότε ο Τίτο έδωσε στο νότιο τμήμα της χώρας, στην περιοχή του Βαρδάρη, το όνομα «Μακεδονία», με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί στο μέλλον η ευκαιρία να φτάσουν τα σύνορα της χώρας του στο Αιγαίο.
Το δυστύχημα για τη χώρα μας ήταν ότι μετά την απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς οδηγηθήκαμε στον Εμφύλιο πόλεμο κατά τον οποίο η Κυβέρνηση των Αθηνών εξαρτούσε την επιβίωσή της από την βοήθεια των Δυτικών Δυνάμεων.
Ήταν εντελώς εξαρτημένη και όπως φάνηκε, ειδικά οι Αγγλοι δεν ήθελαν να ενοχληθεί ο Τίτο, με την ελπίδα ότι θα έκανε αυτό που τελικά έκανε. Δηλαδή να διακόψει τις σχέσεις του με την Μόσχα.
Γι’ αυτόν τον λόγο οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διαμαρτυρήθηκαν τότε, ενώ όλος ο κόσμος γνώριζε ότι με το όνομα αυτό ο Γιουγκοσλαύος ηγέτης δημιουργούσε τον Δούρειο Ιππο για να επαναλάβει αυτό που έκανε ως άνθρωπος της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Δηλαδή την δημιουργία της Μακεδονίας του Αιγαίου.
Τότε δημιουργήθηκε ο μύθος της καταγωγής των κατοίκων της περιοχής αυτής από τον Μέγα Αλεξάνδρου με όλα τα γνωστά που περιλαμβάνονταν (και δεν ξέρω αν περιλαμβάνονται ακόμα) και στο Σύνταγμα της χώρας σας.
Δηλαδή της Μεγάλης Ιδέας του Αλυτρωτισμού με την οποία γαλουχήθηκαν πολλές γενιές, οι οποίες έχουν συνδεθεί – όπως κι εσείς υποθέτω – με την Ιδέα αυτή ολοκληρωτικά. Κι εγώ τους καταλαβαίνω απολύτως που θεωρούν τον εαυτό τους Μακεδόνες, αφού με τον μύθο αυτόν μεγάλωσαν.
Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσετε κι εσείς ότι κι εμείς έχουμε δίκιο όταν με βάση αυτό το όνομα, στέλνετε χάρτες της Μακεδονίας του Αιγαίου που φτάνουν ώς τον Όλυμπο, διατείνεσθε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε κατακτητές της ίδιας μας της συμπρωτεύουσας, της ελληνικής Θεσσαλονίκης κ.λπ. κ.λπ. αμφισβητώντας έτσι την ίδια την ακεραιότητα της χώρας μας.
Πώς λοιπόν ζητάτε από μένα να είμαι… «κοσμοπολίτης» όταν με όλα αυτά τα μυθεύματα κάποιοι επιδιώκουν να ακρωτηριάσουν την πατρίδα μου;
Η Μοίρα όμως, αγαπητέ κύριε Νακόσκι, το έφερε έτσι, ώστε να μάθω από πρώτο χέρι τις δολοπλοκίες της Γιουγκοσλαυικής Ηγεσίας, προκειμένου να γίνω κι εγώ συνεργός σ’ αυτή την πολιτική της «Μεγάλης Μακεδονίας». Ήταν τότε που συνέθετα τη μουσική για τη μάχη της Σιουκέσκα και επισκεπτόμουν συχνά την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία, προσκεκλημένος του σ. Τίτο που τόσο θαύμαζα και εκτιμούσα.
Τότε λοιπόν ο ίδιος ο Τίτο μου ζήτησε να γράψω τη μουσική για μια σκοπιανή ταινία. Όταν διάβασα το σενάριο, το οποίο εμφάνιζε εμάς τους Έλληνες ως κατακτητές της Θεσσαλονίκης και καταπιεστές των κατοίκων της, τότε όχι μόνο αρνήθηκα να γράψω τη μουσική αλλά είχα και το θάρρος να έρθω σε έντονη αντιπαράθεση με τον Τίτο.
Διότι διαπίστωσα ότι ήταν ο ίδιος που θεωρούσε ότι αφού η Μακεδονία «η δική του» ήταν ιστορική αναγκαιότητα σύμφωνα με τη δική του «κομμουνιστική» αντίληψη, νομιμοποιείτο να δημιουργήσει ένα κομμουνιστικό κράτος σε βάρος μιας χώρας καπιταλιστικής όπως ήταν η Ελλάδα.
Οι σχέσεις μας τότε διαταράχθηκαν, ιδίως όταν του τόνισα ότι δεν έπρεπε αυτός που έθεσε την πατρίδα του πάνω από τη Μόσχα και τον Στάλιν να μη μπορεί να εκτιμήσει τον δικό μου πατριωτισμό που κι εγώ έχω το θάρρος να τον θέτω πάνω απ’ όλα.
Στη ζωή μου ολόκληρη απέδειξα, νομίζω, πόσο είμαι πραγματικά ταγμένος στην υπόθεση της ειρηνικής συνύπαρξης των Λαών.
Και δεν έχω κανένα δισταγμό να δηλώσω ότι δεν έχω τίποτα με τον λαό σας που τον αισθάνομαι πολύ κοντά μου, όπως τότε που διηύθυνα τον «Ζορμπά» στα Σκόπια.
Όταν όμως βλέπω την υπόθεση αυτή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μας να γίνεται πρόσχημα στα χέρια κάποιων σκοτεινών δυνάμεων που εκμεταλλεύονται τους λαούς και το τελικό αποτέλεσμα να είναι να κινδυνεύει αυτή τη στιγμή η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μου, δεν είναι δυνατόν να μην αντιδράσω με όλες μου τις δυνάμεις.
Μετά τιμής
Μίκης Θεοδωράκης

Η επιστολή του Νακόσκι
Κάποτε στα Σκόπια

Κύριε Θεοδωράκη,
Πραγματικά μένω έκπληκτος διαβάζοντας τα σχόλιά σας, όπου συσχετίζετε το πρόβλημα στη χώρα σας με το όνομα της πατρίδας μου. Η έκπληξή μου συνίσταται σε πολλούς λόγους:
Πρώτον, από ένα άτομο όπως εσάς, καταξιωμένο καλλιτέχνη παγκοσμίως, περίμενα τουλάχιστο λίγο περισσότερο κοσμοπολιτισμό. Εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε την ευχαρίστηση να εργαζόμαστε σε ένα ευγενές επάγγελμα το οποίο μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε ανά τον κόσμο και να μιλάμε μια γλώσσα [η μουσική] που επιτρέπει να ρίχνει τείχη και να γκρεμίζει συγκρούσεις. Αυτό μας επιτρέπει όλους να είμαστε ενωμένοι σε μία μεγάλη οικογένεια όπου οι πολιτιστικές διαφορές μεταξύ των εθνών μας αναπαριστούν τον πλούτο της ανθρώπινης έκφρασης.
Δεύτερον, το 1997, το δημοφιλέστερό σας έργο, ο «Ζορμπάς», παρουσιάστηκε στο Μακεδονικό Εθνικό Θέατρο παρουσία του πρώην προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ (…) και μεταδόθηκε ζωντανά από την ελληνική τηλεόραση. Προσωπικά ως μαθητής στο γυμνάσιο των Σκοπίων παρακολούθησα όλες τις πρόβες και η μητέρα μου συμμετείχε στην παράσταση. (…) Τότε επισκεφτήκατε τον τάφο του Ζορμπά στο νεκροταφείο στο Μπούτελ. Αυτή ακριβώς η ιστορία του Ζορμπά θα μπορούσε να είναι ένα από τα θετικά παραδείγματα για τις επαφές μεταξύ των πολιτισμών των λαών των Βαλκανίων, αλλά θα μπορούσε και να μας δώσει ώθηση στην αναζήτηση εποικοδομητικών λύσεων.
Μπλαγκόζα Νακόσκι

Με πληροφορία απο pentapostagma.gr

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ-ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΗ- ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ( ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ newsthessaloniki.gr
Κάποιοι είχαν επενδύσει στην αποτυχία της μεγάλης και ύψιστης πατριωτικής προσπάθειας.

Γράφει ο φίλος , Αντώνης Μυλωνάκης, στο φύλλο του Σαββατοκύριακου για τα τρία χρόνια της εφημερίδος μας, μεταξύ άλλων, σε ένα άρθρο που σας προτείνουμε να διαβάσετε: » Η εφημερίδα που τσάκισε τη διαπλοκή χωρίς ένα δάνειο…Χωρίς λεφτά , χωρίς χορηγούς και νταβατζήδες χωρίς καμιά στήριξη από συμφέροντα , με πενταροδεκάρες εκ των ενόντων, ξεκίνησε η προσπάθεια η οποία συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι η εφημερίδα με τη βοήθεια του Θεού και του απλού κόσμου να φτάσει στη πρώτη θέση . Γιατί απλά της αξίζει . Γυρνώντας το χρόνο πίσω, σκέφτομαι τις στιγμές που συναντήθηκα με τον φίλο μου τον Στέφανο Χίο, έναν δημοσιογράφο του ρεπορτάζ της πιάτσας , δουλευταρά και πάντα αδέσμευτο και μου ανακοίνωσε την απόφασή του για την εφημερίδα. Από την πρώτη στιγμή , όταν διέκρινα την αποφασιστικότητα στα μάτια του , είπα να προχωρήσει και από μέρους μου θα έχει όση βοήθεια απαιτείται και μπορώ να την προσφέρω ,αρκεί να κινηθεί με γνώμονα πάντα την αλήθεια και απέναντι στην εκάστοτε εξουσία.
…Νομοτελειακά λοιπόν το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, θα συνεχίσει τον αγώνα του όσα εμπόδια και τρικλοποδιές κι αν προσπαθούν ορισμένοι λαδοπόντικες της πολιτικής και της συστημικής δημοσιογραφίας κι αν του βάλουν . Όσοι αποτελούν τον κορμό αυτής της εφημερίδας είναι σκληροί μαχητές . Έχουν μάθει να αγωνίζονται και η δύναμή τους είναι ο απλός κόσμος της καθημερινότητας που από το υστέρημά του, στηρίζει την εφημερίδα «. 
Ευχαριστούμε όλοι τον κ.Μυλωνάκη για τα καλά του λόγια. Ελπίζουμε κι εμείς από την πλευρά του να συνεχίσει ακάθεκτος και ανεπηρρέαστος και πάντα αντικειμενικός.
Το πρωί του Σαββάτου, η εφημερίδα μας, κυκλοφορεί με ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τον «έντιμο βίο και την πολιτεία» του αρχιεπισκόπου-δυστυχώς-όχι όλων των Ελλήνων. Η προδοσία του είναι πασιφανής. Ξεπουλήθηκε στους μπολσεβίκους και ξεπούλησε με τη συμπεριφορά του και τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες.
Επίσης η εφημερίδα μας κυκλοφορεί με ένα βίντεο ΣΟΚ από το ΜΑΚ 8. Το βίντεο που κόπηκε από όλα τα κανάλια και θα προβληθεί και στο διαδίκτυο. Το δίνουμε ΔΩΡΟ στους πατριώτες για να μην ξεχάσουν ποτέ ότι στην εξουσία οφείλεις να μιλάς με θράσσος και αθυροστομία, όταν τυραννούν τον λαό.
ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Η Συγκινητική Ιστορία μίας Έφηβης που πέρασε στο Πανεπιστήμιο και Πήρε μαζί την Γιαγιά της για να Μπορεί να την Φροντίζει!!!-ΦΩΤΟ





Μια αποφασισμένη φοιτήτρια έλιωσε την καρδιά χιλιάδων ανθρώπων επειδή πήρε την άρρωστη γιαγιά της να ζήσει μαζί της για να την φροντίζει. Η Liu Lin, μια φοιτήτρια από την πόλη Chengdu της νοτιοδυτικής Κίνας, φροντίζει την άρρωστη 93χρονη γιαγιά της από τον Απρίλιο.
Είναι η μόνη που φροντίζει την γιαγιά της, αφού ο πατέρας της πέθανε και η μητέρα της είναι πολύ άρρωστη για να την περιποιηθεί.
23
Η Liu, η οποία σπουδάζει Οικονομικά και Διαχείριση Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Chengdu, αποφάσισε να πάρει την γιαγιά της από την πόλη της, το Neijang, στο μικροσκοπικό δωμάτιο που νοικιάζει. Η Liu είπε ότι ήθελε να δείξει την ευγνωμοσύνη στην γιαγιά της, η οποία υποφέρει από κατάγματα στα οστά.
“Η γιαγιά μου με μεγάλωσε και τώρα είναι η σειρά μου να την φροντίσω.”
Η Liu είπε ότι η γιαγιά της πέρασε δύσκολη ζωή και οι 3 γιοι της, ανάμεσα τους και ο πατέρας της Liu, έχουν πεθάνει. Η Liu και η γιαγιά της μένουν σε ένα δωμάτιο που νοικιάζουν, 10 λεπτά από το πανεπιστήμιο. Το μικροσκοπικό τους σπίτι έχει δύο κρεβάτια, μια ντουλάπα, ένα τραπεζάκι σαλονιού και ένα τραπέζι. Το νοίκι τους είναι 70 λίρες το μήνα.
Ο μικρότερος αδερφός της Liu, ο οποίος δουλεύει στο Chengdu, τις επισκέπτεται κάθε μήνα. Τους δίνει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του (233 λίρες) για να καλύπτουν τα καθημερινά τους έξοδα. Αν και η Liu περνά τον περισσότερο χρόνο της φροντίζοντας την γιαγιά της, οι ακαδημαϊκές της επιδόσεις είναι εντυπωσιακές.
24
25
Η ιστορία της έχει συγκινήσει το πανεπιστήμιο, το οποίο προσέφερε στην Liu υποτροφία. Ωστόσο, η Liu αρνήθηκε. “Δεν αισθάνομαι καλά να δεχτώ τα χρήματα κάποιου άλλου χωρίς λόγο.” “Ο αδερφός μου δουλεύει και εγώ μπορώ να βρω δουλειά με μερική απασχόληση. Δεν θέλω να βασίζομαι στην βοήθεια των άλλων όσο τα καταφέρνω.”
26
Είναι δύσκολο να ετοιμάζεις γεύματα για μια 93χρονη που έχει μόνο ενάμιση δόντι. Η Liu ξυπνά στις 7:30 κάθε πρωί για να φτιάξει γλυκά πιτάκια για την γιαγιά της και ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο. Η σχολή τελειώνει το μεσημέρι. H Liu πηγαίνει στο κοντινό σούπερ μάρκετ και μετά μαγειρεύει μεσημεριανό.
Επίσης, αγοράζει στην γιαγιά της τα αγαπημένα της σνακ: μαρσμέλοου, ζαμπόν και χοιρινό κιμά. Αν και η Liu είναι μικροκαμωμένη, κουβαλάει την γιαγιά της κάτω και την βάζει στο αναπηρικό καροτσάκι. Όταν έχει καλό καιρό, η Liu πηγαίνει την γιαγιά της να δει “square dancing”, μια άσκηση γυμναστικής που είναι δημοφιλής στις μεγαλύτερες γυναίκες και συνήθως διοργανώνεται σε πλατείες.
27
Επειδή στην γιαγιά της αρέσει να βλέπει πολεμικές ταινίες, η Liu τις κατεβάζει στο λάπτοπ της για να μπορεί να τις βλέπει όταν είναι μόνη. Η Liu έχει πάρει και μια γάτα στην γιαγιά της, την Dangdang, για να της κάνει παρέα.
Από τότε που η γιαγιά της μετακόμισε μαζί της, η Liu δεν έχει χρόνο για τους φίλους της. Έτσι, τους καλεί μόνο μερικές φορές για φαγητό.
Η Liu είπε ότι η γιαγιά της καμιά φορά σιγοψιθυρίζει τραγούδια τη νύχτα και έχει πάρει βάρος από τότε που μετακόμισε μαζί της.
“Όπου και να είμαι στο μέλλον, θα παίρνω και την γιαγιά μαζί.”
Πώς σας φαίνεται η ιστορία τους;