28 Μαΐου 2019

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Οι γόνοι και "διάσημοι" που μένουν εκτός ευρωβουλής (φώτο)


Αποτελέσματα εκλογών 2019: Οι διάσημοι που μένουν εκτός ευρωβουλής (φώτο)
Σε κάθε εκλογική «μάχη», υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ωστόσο, στη μάχη των ευρωεκλογών τυχαίνει να υπάρχουν και εκείνοι που, ναι μεν κερδίζουν σε φήμη, χάνουν, όμως, την έδρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία και με την ενσωμάτωση στο 91,73%, η ΝΔ εκλέγει οκτώ και ο ΣΥΡΙΖΑ έξι ευρωβουλευτές.
Οι υποψήφιοι που κέρδισαν τη «μάχη» του σταυρού είναι οι Κυμπουρόπουλος Στέλιος (με 295.562 ψήφους), Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης

Από την άλλη, τη «μάχη» του σταυρού από το ΣΥΡΙΖΑ κερδίζουν οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.
Στο ΚΙΝΑΛ τις δύο έδρες καταλαμβάνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Εύα Καϊλή.
Στο ΚΚΕ εκλέγονται οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

ΝΔ – Βίκυ Φλεσσα

ΝΔ – Άκης Τσελέντης

ΝΔ – Κατερίνα Μάρκου

ΝΔ – Πέγκυ Σταθακοπούλου

ΣΥΡΙΖΑ – Παναγιώτης Κουρουμπλής

ΣΥΡΙΖΑ – Λυδία Κονιόρδου

ΣΥΡΙΖΑ – Γιάννης Μουζάλας

ΣΥΡΙΖΑ – Κωνσταντίνα Κούνεβα

ΣΥΡΙΖΑ – Ραλλία Χρηστίδου

ΣΥΡΙΖΑ – Ρος Ντέιλι

ΚΙΝΑΛ – Νίκος Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ – Γιώργος Καμίνης

ΚΚΕ – Σεμίνα Διγενή

ΚΚΕ – Λίλα Καφαντάρη

ΜέΡα25 – Κλέων Γρηγοριάδης




ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ

Στις 7 Ιουλίου οι πρόωρες εκλογές






Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται μετά τον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha». 
«Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται πως τις τελευταίες ώρες ο Πρωθυπουργός δεχόταν εισηγήσεις για κάλπες στις 7 Ιουλίου με κυριότερα επιχειρήματα την επιπλέον μία εβδομάδα, προκειμένου να προετοιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές, καθώς και πως θα έχουν τελειώσει οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται μετά τον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν και ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί για αυτό τον λόγο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.





naftemporiki.gr

Ο Νικος Παπανδρέου αδελφός του ΓΑΠ δεν εκλέκτηκε ευρωβουλευτής για την 400σάρα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο


Το "έπαιζε" ποιητής - λογοτέχνης μέχρις που πρόσφατα αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ευρωβουλευτή μέ αμοιβή συνολική 400.000 κατ΄ έτος θέλησε να μας σώσει από την αυστηρή επιτήρηση της   των Βρυξελλών.

Ο λαός θυμήθηκε όμως ο.τι ο αδελφός του ο ΓΑΠ ΄'οπως τον αποκαλεί ο ίδιος είναι αυτός που μας οδήγησε στην μέγγενη του ΔΝΤ και της γερμανικής Ε.Ε με αποτέλεσμα την καταστροφή της Ελλάδος

Ετσι ο Νίκος Παπανδρέου (ο συγγραφέας ο οποίος όσο κατείχε θέσεις ο αδελφός του ΓΑΠ δεν έδειχνε ενδιαφέρον  για την πολιτική)  έμεινε στα κρύα του λουτρού.


Το μυστικό δωμάτιο στην ελληνική Βουλή που έμεινε κλειστό για 40 χρόνια



Ήταν Μάρτιος του 2017 όταν ένας υπάλληλος της Βουλής ανακάλυψε ένα δωμάτιο που κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή του...

Το δωμάτιο ανακαλύφθηκε τυχαία χάρη στην παρατηρητικότητα του υπαλλήλου της Βουλής που πρόσεξε ότι υπάρχει μια καλά κρυμμένη πόρτα σε ένα διάδρομο κάτω από τα θεωρεία του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Στοιβαγμένα μέσα στο δωμάτιο βρέθηκαν εκατοντάδες σκονισμένα έγγραφα με το πρώτο να χρονολογείται από το 1897 και το τελευταίο από το 1977, δηλαδή 40 χρόνια πριν ανακαλυφθεί το κρυμμένο δωμάτιο από τον υπάλληλο της Βουλής.
Ανάμεσα στα έγραφα βρέθηκε υλικό από τα χρόνια αμέσως μετά το τέλος της Επανάστασης του 1821 και την περίοδο της δικτατορίας του 1967.

Μάλιστα υπήρχαν ακόμα και «πρακτικά» της συνεδρίασης του «υπουργικού συμβουλίου» των δικτατόρων το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 1973 και έγραφα από το 1844-45, δηλαδή ένα χρόνο μετά γέννηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Συνολικά γίνεται λόγος για 1.180 φακέλους που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο για τα οποία εκτός από μια μικρή παρουσίαση που έγινε τον Νοέμβριο του 2017 και μια δημοσιοποίηση συγκεκριμένων εγγράφων τον Ιούλιο του 2018 ξέρουμε ελάχιστα.




 πηγή