18 Ιανουαρίου 2016

Τo ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ φυσικό αντιβιοτικό με μόλις 2 υλικά, που ΤΡΕΜΟΥΝ οι φαρμακευτικές να μην διαδοθεί!


Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό με την ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση σκ0τώνει όλα τα βακτήρια και τους παράγοντες που προκαλούν τις ασθένειες.


Το πλεονέκτημα είναι ότι σε αντίθεση με τα συνθετικά αντιβιοτικά, αυτό δεν προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στο πεπτικό σύστημα, το οποίο σημαίνει ότι είναι απολύτως αξιόπιστο.

Χρησιμοποιώντας το συνδυασμό του μελιού και της κιτρινόριζας, θα βελτιώσετε την πέψη αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των καλών βακτηρίων στο έντερο.

Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό με την ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση σκ0τώνει όλα τα βακτήρια και τους παράγοντες που προκαλούν τις ασθένειες.

Το πλεονέκτημα είναι ότι σε αντίθεση με τα συνθετικά αντιβιοτικά, αυτό δεν προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στο πεπτικό σύστημα, το οποίο σημαίνει ότι είναι απολύτως αξιόπιστο.

Χρησιμοποιώντας το συνδυασμό του μελιού και της κιτρινόριζας, θα βελτιώσετε την πέψη αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των καλών βακτηρίων στο έντερο.
antiviotiko
Συστατικά παραγωγής:
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα και τοποθετήστε το σ” ένα γυάλινο βάζο. Εάν «τσιμπήσετε» κάποιο κρυολόγημα τότε:
  • Ημέρα 1η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε μία ώρα
  • Ημέρα 2η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε δύο ώρες
  • Ημέρα 3η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού 3 φορές μέσα στην ημέρα
Συστήνετε να μην το καταπιείτε αλλά να λιώσει στο στόμα σας, ενώ αν δεν σας αρέσει η γεύση του μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό γάλα ή τσάι στο μίγμα.
Κουρκουμάς ή κιτρινόριζα ως αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, για τον διαβήτη, την χοληστερινη, το Αλτσχάιμερ, την ακμή, τις πανάδες
the_health_benefits_of_turmeric
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
Πολυάριθμα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν οτι η κουρκουμίνη μπορεί να έχει δράση αντιοξειδωτική, αντιισχαιμική, αντιφλεγμονώδη, κατά της αρθρίτιδας ακόμη και αντικαρκινική, επιβραδύνει την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και τη σκλήρυνση κατά πλάκας.
  • Διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη αυτής της κορτιζόνης
  • Προκαλεί υποχώρηση συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας
  • Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης.
  • Είναι γνωστή για την αντικαρκινική της δράση.
  • Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.
  •  Προλαμβάνει τη χολολιθίαση, τη σπαστική κολίτιδα και άλλες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος
  • Βοηθά στην καλυτέρευση της πέψης και είναι φιλικό με το στομάχι.
  • Είναι ευεργετικό σε ασθενείς με Αλτσχάϊμερ καθώς μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της ασθένειας αποτρέποντας την συσσώρευση της πρωτεΐνης β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο.
  • Έχει ευεργετική δράση στους κακοήθεις όγκους.
  • Ανακουφίζει σχεδόν όλες τις αλλεργικές καταστάσεις, είτε του δέρματος (έκζεμα), είτε του αναπνευστικού.
  • Επιταχύνει την παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας και βοηθά σημαντικά τον μη ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη των ενηλίκων.
  • Σταματάει γρήγορα την αιμορραγία και έχει αντισηπτικές ιδιότητες, εάν πασπαλιστεί προσεκτικά πάνω από πληγές. Επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης
  • Φάρμακο εξπρές κατά της καταρροής και του φλέγματος
  • Προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες
  • Κατά της αναιμίας
  • Κατά της διάρροιας
  • Χρησιμοποιείται και στην κοσμετολογία για την αντιμετώπιση του αποχρωματισμού του δέρματος και τα σημάδια της ακμής
ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ 
turmeric11
Ο κουρκουμάς μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας του προσώπου σας. Ανακατέψτε λίγο κουρκουμά με αγγούρι ή χυμό λεμονιού και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για λίγη ώρα και κατόπιν ξεπλύνετε πολύ καλά. Με μία μόνο εφαρμογή θα σας βοηθήσει, ενώ με περισσότερες εφαρμογές θα δείτε μία απαλή λάμψη στο πρόσωπό σας.
ΑΚΜΗ
Αν έχετε προβλήματα ακμής ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να σας βοηθήσει. Ανακατέψτε κουρκουμά με σκόνη σανταλόξυλου, λίγο νερό και απλώστε στο πρόσωπο. Θα σας βοηθήσει αρκετά στην αντιμετώπιση της ακμής και είναι πολύ καλή και φθηνή εναλλακτική σε όλα αυτά τα χημικά σκευάσματα του εμπορίου.
ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ
Άλλη μία πολύ καλή εφαρμογή που έχει ο κουρκουμάς είναι να τον χρησιμοποιήσετε σαν απολεπιστικό σώματος. Ανακατέψτε λίγο κουρκουμά σκόνη μαζί με λίγο αλεύρι και νερό και με αυτό τρίψτε όλο σας το σώμα πριν πλυθείτε.
ΡΑΓΑΔΕΣ
Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έγκυες γυναίκες είναι η εμφάνιση ραγάδων. Για να τις αποφύγετε, ετοιμάστε ένα μείγμα με κουρκουμά και γιαούρτι, απλώστε στο στην κοιλιά σας για πέντε λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Αν το κάνετε συχνά θα διατηρηθεί η ελαστικότητα του δέρματος και θα αποφευχθούν οι ραγάδες.
ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
Αν κατά λάθος κάψατε το χέρι σας στην κουζίνα, να μία εύκολη λύση για την αντιμετώπιση του εγκαύματος. Ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας με τζελ αλόης και τοποθετήστε στο μείγμα πάνω στο σημείο του εγκαύματος.
ΟΥΛΙΤΙΔΑ
Ο κουρκουμάς βοηθάει επίσης στη μείωση της ουλίτιδας. Εφαρμόστε ένα μείγμα από κουρκουμά, φυσιό αλάτι και έλαιο σιναπιού στην περιοχή με το πρόβλημα δύο με τρεις φορές τη μέρα. Ξεπλύντε το στόμα σας μετά με χλιαρό νερό.
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
adynatisma
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη κουρκουμίνης που είναι το κύριο συστατικό του κουρκουμά, μπορεί να αντιμετωπίσει την υπερβολική συσσώρευση του λίπους στο λιπώδη ιστό, καθώς προκαλεί καλύτερο μεταβολισμό των λιπών. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα την προοδευική απώλεια βάρους.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η λήψη κουρκουμά μειώνει το φούσκωμα σε ανθρώπους που υποφέρουν από πεπτικές διαταραχές και ελαττώνει τη συχνότητα των εξάρσεων που σχετίζονται με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Επίσης έρευνες δείχνουν ότι δρα ευεργετικά στον πόνο που οφείλεται στην οστεοαρθρίτιδα, επειδή μειώνει τη φλεγμονή. Ωστόσο δεν βοηθά σε περιστατικά όπως έλκος στομάχου (ίσως μάλιστα αντενδείκνυται). Τέλος, μελέτες που γίνονται σχετικά με τη δράση του σε διάφορες μορφές καρκίνου (μαστού, δέρματος, παχέος εντέρου, προστάτη), ναι μεν καλλιεργούν αισιοδοξία, αλλά είναι ακόμα πρόωρες και χρειάζεται να συμπληρωθούν από άλλες. Σε καμία περίπτωση το μπαχαρικό δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα φάρμακα που χορηγούνται για σοβαρές παθήσεις.
Πόσο να πάρουμε; Οι ειδικοί τονίζουν ότι για να καρπωθούμε τα οφέλη του κουρκουμά -και κατ’ επέκταση της κουρκουμίνης- καλό είναι να καταναλώνουμε τουλάχιστον 1 κ.γ. καθημερινά (δεν είναι τοξικός). Στην αγορά το μπαχαρικό διατίθεται σε μορφή σκόνης (σε μεγάλα σουπερμάρκετ, καταστήματα με μπαχαρικά και βιολογικά προϊόντα).
Eξουδετερώνει αρκετούς καρκινογόνους παράγοντες. Είναι γνωστή για την αντικαρκινική της δράση.
Η βιταμίνη D και η κουρκούμη ενδέχεται να βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να απαλλάξει τον εγκέφαλο από τις πλάκες β-αμυλοειδούς που συνδέονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ, αναφέρουν Αμερικανοί ερευνητές.
Η μελέτη των ερευνητών, δημοσιεύθηκε στο Journal of Alzheimer’s Disease
ΣΥΝΤΑΓΗ #2
Για να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό σας δοκιμάστε επίσης και την παρακάτω θαυματουργή συνταγή!
Οι αναλογίες είναι εντελώς ενδεικτικές, κάντε το ανάλογα με τις προτιμήσεις σας:
  • 3 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου 1 ½ κουταλάκια κουρκουμά
    ½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
    ½ κουταλάκι κάρδαμο,
    πιπέρι καγιέν
    2-3 Γαρίφαλα
    Ένα ξυλάκι κανέλα ή ½ κουταλάκι σκόνη
    Μέλι
Βάλτε τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε αργά το γάλα, χωρίς να βράσει. Προσθέστε μέλι στα φλιτζάνια και έτοιμο.
sintagi-gia-to-hriso-rofima-me-kourkouma
Για να πολλαπλασιάσετε τα οφέλη της παραπάνω συνταγής χρησιμοποιήστε για κουρκουμά το θεραπευτικό κουρκουμά turmeric longa. Μπορείτε να τον πιείτε σκέτο είτε σύμφωνα με την παραπάνω συνταγή, χωρίς όμως να ζεστάνετε το γάλα.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Είναι σημαντικο επίσης να γνωρίζετε, οτι όταν συνδυάζεται με το μαύρο πιπέρι ή το πράσινο τσαι, αυξάνεται η απορρόφηση του από τον οργανισμό. Επίσης, το ιδιο αποτέλεσμα φέρνει και ο συνδυασμός του με κάποια λιπαρή ουσία, πχ. ελαιόλαδο ή βούτυρο.

 



Στο Δημόσιο «βόλεψαν» την οικογένεια του ράπερ γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Πανελλήνιο ρεκόρ φαυλότητας: Ο αδελφός στο Μαξίμου, η μαμά στην Αριστοτέλους


Aπολαμβάνοντας την εύνοια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο νέος γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος βόλεψε όλο του το σόι...

Aπολαμβάνοντας την εύνοια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο νέος γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος βόλεψε όλο του το σόι...




Βρήκαν μια θέση στο πρωθυπουργικό γραφείο για τον αδερφό και στο υπ. Υγείας για τη μητέρα του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου - Το οργίο οικογενειοκρατίας προκαλεί όλους τους πολίτες, ακόμη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

«Ελα πάλεψε μαζί μας στο δρόμο της φωτιάς / για κάθε ένα ρουσφέτι που ζητάει τη σιωπή σου». Εν ριπή οφθαλμού ξεθώριασαν οι στίχοι που τραγουδούσε ο οργισμένος ράπερ...
Μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος πετύχαινε τον διορισμό του αδελφού του αλλά και της μητέρας του...

Ανώτερη... επιστήμη τείνει να κάνει το ρουσφέτι με τους διορισμούς στενών φίλων και συγγενών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, βυθιζόμενη στα πιο βαθιά νερά της φαυλοκρατίας, του νεποτισμού και της ευνοιοκρατίας. Οι συνεχείς αποκαλύψεις περιπτώσεων αποκατάστασης στο κράτος των «δικών μας παιδιών» ξεπερνούν και τις πιο… ένδοξες ανάλογες στιγμές του παρελθόντος, όπως με τους «κουμπάρους» της καραμανλικής περιόδου, τους «κηπουρούς» και τα «αδέλφια» επί Γιώργου Παπανδρέου. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζουν τη διακυβέρνηση σαν να μην υπάρχει αύριο και πλέον δεν περιορίζονται σε ένα ρουσφέτι ανά οικογένεια, αλλά αρχίζουν οι διορισμοί ολόκληρων οικογενειών!

Μετά την αποκάλυψη ότι διορίστηκε και η γυναίκα του ξαδέλφου του κ. Αλέξη Τρίπρα, ήρθε η σειρά του νέου γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου να διορίσει ολόκληρη την οικογένειά του.

Ο άλλοτε αντισυμβατικός ράπερ, ο οποίος στα τραγούδια του με το συγκρότημα Salto Mortal κατήγγελλε τα ρουσφέτια και τους διορισμούς με στίχους όπως «Ελα πάλεψε μαζί μας στον δρόμο της φωτιάς / για κάθε ένα ρουσφέτι που ζητάει τη σιωπή σου», μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πετύχαινε τον διορισμό του αδελφού του αλλά και της μητέρας του. Την ίδια ώρα και ο πατέρας του απολαμβάνει την εργασιακή ασφάλεια στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, Στο Κόκκινο.

Ο αδελφός:  Ο 31χρονος Ορέστης Σχινάς-Παπαδόπουλος, αδελφός του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού την 1η Δεκεμβρίου του 2015. Μία εβδομάδα πριν, ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος κέρδιζε τις εκλογές για την ανάδειξη νέου γραμματέα, ενώ στις εργασίες του Κ.Σ. της Νεολαίας είχε απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός.

Η απόφαση διορισμού του αδελφού του δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (φ. 916), στις 15 Δεκεμβρίου 2015, και την υπογράφει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι μηνιαίες αποδοχές του ορίζονται σε ποσοστό 95% του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών, που αντιστοιχούν κάθε φορά στον α’ βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων, με τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις. Ο νέος ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο οποίος παρακολουθεί τη σωστή εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έζησε μία περίοδο στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus.



Oρέστης Σχινάς-Παπαδόπουλος (31 ετών)
Αδελφός του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου
■  Σπουδές: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εμπειρία στο εξωτερικό μέσω... Erasmus
■ Eιδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού (από 1ης Δεκεμβρίου 2015)




Η μητέρα: Η κυρία Ξανθή Παπαδοπούλου, μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, μέλος του Συντονιστικού του Τμήματος Δικαιοσύνης αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αποτελεί όμως και εξ απορρήτων συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2015 διορίστηκε ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού, με τον οποίο συνεργαζόταν από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν αυτός ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου λύθηκε αυτοδίκαια η συνεργασία τους όπως προβλέπεται, διορίστηκε όμως και πάλι όταν ο κ. Ξανθός ανέλαβε υπουργός, οπότε και υπέγραψε την απόφαση του νέου διορισμού της.



Ξανθή Παπαδοπούλου
Μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόρος και μέλος του Συντονιστικού του Τμήματος Δικαιοσύνης, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής
■ Ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού (από 29 Σεπτεμβρίου)




Ο πατέρας: Ο κ. Στάθης Σχινάς, πατέρας του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι οικονομικός αναλυτής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, Στο Κόκκινο, όπου έχει εξηγήσει, μεταξύ άλλων, γιατί «το “Όχι” στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ», ενώ έχει υπάρξει ομιλητής σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με θέματα όπως η διαπραγμάτευση του χρέους.

Και μια κολλητή 25χρονη: Την ίδια στιγμή, ακόμη ένα μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον γραμματέα Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο εργάζεται σε γραφείο υπουργού. Την ώρα που η Ελλάδα χτυπάει πρωτιά στην ανεργία στους νέους με ποσοστό που αγγίζει το 60%, η 25χρονη Χρύσα Πάντου, μόλις τέσσερις μήνες αφότου πήρε το πτυχίο της από το τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, όπου επίσης εργάζεται η μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας. Ο διορισμός της δημοσιεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2015 με το ΦΕΚ 780 και τον υπογράφει ο κ. Ανδρέας Ξανθός. Για άγνωστο λόγο με νέο ΦΕΚ τον Νοέμβριο παύθηκε από τα καθήκοντά της, δεν έμεινε όμως χωρίς δουλειά, καθώς λίγες ημέρες μετά διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Η Χρύσα Πάντου συμμετείχε χρόνια σε διάφορες κοινωνικές και πολιτικές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και την περίοδο που σπούδαζε στη Θράκη. Χαρακτηριστικά το 2011 σε πάνελ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης καλούσε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Την περίοδο των άγριων νιάτων υποστήριζε ότι «είναι επίκαιρο το σύνθημα “Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία” γιατί κόβονται μισθοί, συντάξεις, παροχές», εξασφαλίζοντας μερικά χρόνια μετά το ψωμί της σε πολιτικό γραφείο. Επίσης, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθηνών. Σήμερα, εκτός των επαγγελματικών υποχρεώσεών της στο πολιτικό γραφείο του κ. Πολάκη, είναι βασικό στέλεχος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων-Καματερού, αλλά και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας.



Χρύσα Πάντου (25 ετών)
Φίλη του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η 25χρονη άρτι αποφοιτήσασα από το τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Υποψήφια βουλευτής Β’ Αθηνών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, βασικό στέλεχος στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Αναργύρων-Καματερού και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
■ Μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας - Τον Νοέμβριο διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη




Κορόνες υπέρ νέων ανέργων

Και η ακόμη μεγαλύτερη ειρωνεία; Μόλις την περασμένη Παρασκευή, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το Ασφαλιστικό που καταθέτει η κυβέρνηση, την οποία καλεί «να λάβει μέριμνα για τους νέους εργαζόμενους και ανέργους. Τη στιγμή που η ανεργία των νέων αγγίζει το 60% και η πλειοψηφία των νέων εργαζομένων βρίσκεται κάτω από καθεστώς μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, βιώσιμο μπορεί να είναι μόνο εκείνο το Ασφαλιστικό που θα δίνει τη δυνατότητα εργασίας στους νέους κάτω από συνθήκες πλήρης (sic) και σταθερής απασχόλησης». Ο,τι ακριβώς κάνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή, ο οποίος καταγγέλλει τα ρουσφέτια και το κομματικό κράτος τη στιγμή που διορίζεται ακόμη και η σύζυγος του ξαδέλφου του.




πηγή





Η κυβέρνηση πουλάει το τελευταίο 10% του ΟΤΕ στους Γερμανούς



Γράφει ο Γιώργος Παππούς.


«Λαβράκι» έβγαλε η Αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων, καθώς αποκαλύπτεται ότι αν και πήραμε το 1 δις ευρώ, υπάρχουν ακόμα 9 εκκρεμότητες, μεταξύ των οποίων και η πώληση του τελευταίου μετοχικού πακέτου που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΤΕ!

Όπως αναφέρεται στη σελίδα 7 της Αναφοράς, η κυβέρνηση είχε 18 εκκρεμότητες στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, από τις οποίες οι 16 έκλεισαν ως τις 17 Δεκεμβρίου.
Η 17η, που αφορούσε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ, έκλεισε με υπουργική Απόφαση στις 21 Δεκεμβρίου και απομένει μια και καλή: ο ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την Αναφορά της Κομισιόν, «με επιστολή του στις 21 Δεκεμβρίου προς τον Π. Μοσκοβισί, ο Ε. Τσακαλώτος επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ το υπόλοιπο πακέτο μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ» και καταλήγει επισημαίνοντας ότι οι δανειστές περιμένουν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες νομικές κινήσεις και οι συνεννοήσεις με την Deutsche Telekom, έτσι ώστε η μεταβίβαση του 10% να γίνει ΠΡΙΝ από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Αλλά και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ήσσονος σημασίας.

Αντιθέτως:


  • Η σκοπιμότητα του σχεδίου για τον ΑΔΜΗΕ θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητους συμβούλους, μετά από συνεννόηση με τους Θεσμούς.
  • Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά της Κομισιόν, αν δεν ανάψει πράσινο φως, τότε ως μοναδική εναλλακτική προβάλλει η πώληση όλων των μετοχών της ΔΕΗ στον ΑΔΜΗΕ και αυτό θα πρέπει να έχει ανακοινωθεί ΠΡΙΝ από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

  • Το Νέο Μισθολόγιο ψηφίστηκε, μεν, με την "ταμπέλα" του δημοσιονομικά ουδέτερου, ωστόσο στην Αναφορά επισημαίνεται ότι απαιτούνται νέα στοιχεία και υπολογισμοί με βάση το τελικό κείμενο του νόμου.

  • - Θα πρέπει να "στηθεί" ένα Γραφείο Πιστώσεων και Πλούτου, ως ανεξάρτητη Αρχή, που θα ερευνά και θα εντοπίζει τις δυνατότητες πληρωμής των δανειοληπτών.
  • Επιπλέον, θα πρέπει να δημιουργηθεί με Επιτροπή (κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδας), που θα εξετάζει τους μεγάλους οφειλέτες τραπεζών και Δημοσίου, εφαρμόζοντας ειδικά σχέδια για "κόκκινα" δάνεια.

  • Θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα πιο φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων, όπως οι διασταυρώσεις στις σταθερές και κινητές αποφάσεις.

  • - Το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκε ότι ως το τέλος του μήνα θα έχει προμηθευτεί το ειδικό λογισμικό για την αντιμετώπιση της απάτης ΦΠΑ μέσω τριγωνικών συναλλαγών.

  • - Θα πρέπει να εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση για τα όρια των νοσοκομειακών δαπανών (claw back), που να καλύπτει και το 2017.
  • Σε συνεννόηση με τους Θεσμούς θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο ο νομοθετικός σχεδιασμός για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων.
  • - Οι ελληνικές Αρχές έχουν δεσμευθεί να δουν περαιτέρω μειώσεις στις τιμές για τις διαγνωστικές εξετάσεις, αν δεν αποδώσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
  • Ως το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να συμφωνηθούν με τους δανειστές τα κατάλληλα μέτρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις απομακρυσμένες περιοχές (κυρίως νησιά).

Δείτε σε μορφή PDF την αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων,



via


Μανταλένα Παπαδοπούλου- Τη βόλεψε ο Πάνος Καμμένος στο Γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ.

Άμα είσαι νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. δεν μένεις άνεργος

Άμα είσαι νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. δεν μένεις άνεργος
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:
Ποια πτυχία και ποιες γνώσεις; Θες να βρεις δουλειά με καλά λεφτά στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας; Θες να βολέψεις και τους συγγενείς σου στο Δημόσιο;
Γίνε πρόεδρος της Νεολαίας είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε των ΑΝΕΛ και λύσε το πρόβλημά σου. Για όσο τουλάχιστον προλαβαίνεις.
Μετά τον Ιάσων Σχινά Παπαδόπουλο, επικεφαλής της νεολαίας των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και η πρόεδρος της Νεολαίας ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου βολεύτηκε. Τη βόλεψε ο Πάνος Καμμένος στο Γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ.

fek
Βλέπετε η Μανταλένα γνωρίζει καλά τα θέματα του Υπουργού, οπότε η παρουσία της στο Υπουργείο θα του είναι υπερπολύτιμη! Για χίλιους κι έναν λόγους.
fek2

Μπράβο στον Καμμένο που έχει τουλάχιστον… γούστο. Μανταλένα και εις ανώτερα…

Read more: http://www.newsbomb.gr





Πέταξαν Έξω Έλληνα από το Ιπποκράτειου νοσοκομείο που είχε βιβλιάριο υγείας της πρόνοιας και πλήρωνε ΤΕΒΕ 32 χρόνια γιατί δεν είχε να πληρώσει



Μία καταγγελία που δεν έχει προηγούμενο έφτασε σήμερα στο e-mail μας από έναν πρώην έμπορο και επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης που είχε την ατυχία να πληρώνει ΤΕΒΕ 32 χρόνια αλλά τα τελευταία 5 χρόνια να αδύνατη να πλήρωση με αποτέλεσμα να μην έχει βιβλιάριο υγείας.

Ο 55χρονο άντρας έχει κάνει εδώ και 5 μήνες βιβλιάριό από την πρόνοια για να μπει να κάνει εγχείρηση λόγο σοβαρού προβλήματος που έχει στο πάγκρεας του. και σε έναν ενδεχόμενο υποτροπιασμό ενδεχομένως και να πεθάνει. Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει κάνει έκκληση και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που του υποσχέθηκαν ότι θα κανόνιζαν το θέμα του.

Όταν λοιπόν του πήγε στο Ιπποκράτειου νοσοκομείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να υποβάλει αίτηση ώστε να πάρει σειρά προτεραιότητας για να εγχειριστεί τότε του είπαν ότι θα πρέπει πρώτα να το εγκρίνει ο πρόεδρος του νοσοκομείο και μετά να πάρει ημερομηνία.

Με λίγα λόγια ο διοικητής του νοσοκομείου αποφασίζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.
Φυσικά ο διοικητής του Ιπποκράτειου νοσοκομείο όχι μόνο δεν έδωσε άδεια αλλά τον απέρριψε γιατί όπως λέει είχε βιβλιάριο πρόνοιας και αυτό δεν δικαιολογεί τα έξοδα της εγχείρησης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι λαθρομετανάστες παίρνουν βιβλιάρια που κανονικότατα τους παρέχονται τα πάντα και σα ανθρώπους που έχουν δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρό 32 χρόνια δεν δίνεται ούτε η ευκαιρία να ζήσουν.

Διαθέσιμά τα στοιχεία του ανθρώπου για του αρμόδιους που σίγουρα αδιαφορούν. Θα ξανά έρθουμε στο θέμα με ονόματα …


 




Γιατί παίρνουν φωτιά τα τζάκια; Άρθρο με χρήσιμες συμβουλές για να μην βρεθείτε απροετοίμαστοι με το πολύ δυσάρεστο αυτό φαινόμενο.


Γιατί παίρνουν φωτιά τα τζάκια; Άρθρο με χρήσιμες συμβουλές για να μην βρεθείτε απροετοίμαστοι με το πολύ δυσάρεστο αυτό φαινόμενο.
Ανάφλεξη καμινάδας στα τζάκια.

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση της χρήσης του ξύλου ως καύσιμη ύλη για την θέρμανση των κατοικιών, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στην χώρα μας που έχει σαν συνέπεια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή και αδυναμία να καλύψουν βασικές ανάγκες της οικογένειας τους όπως η θέρμανση του σπιτιού τους.

Μαζί με την αύξηση της κατανάλωσης ξύλου, αυξήθηκε παράλληλα και το φαινόμενο της ανάφλεξης στα τζάκια, ένα φαινόμενο αρκετά επικίνδυνο που μπορεί να μας στοιχίσει από την απώλεια της περιουσίας μας, σοβαρό τραυματισμό και ίσως σε μερικές περιπτώσεις και την απώλεια της ίδιας μας της ζωής.

Είναι λοιπόν χρήσιμο να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να αναφλεγεί η καπνοδόχος στα τζάκια για να αποφύγουμε παρόμοιες δυσάρεστες καταστάσεις.


Που οφείλεται η ανάφλεξη της καμινάδας στα τζάκια.

Στην πραγματικότητα, αυτό που αναφλέγεται και δημιουργεί την πυρκαϊά ή την έκρηξη, δεν είναι το καύσιμο που βρίσκεται στο τζάκι, αλλά το καύσιμο που βρίσκεται στην καπνοδόχο του τζακιού σε υγρή ή ημιστερεή μορφή.

Κατά την καύση του ξύλου, δημιουργούνται καυσαέρια, τα οποία περιέχουν σε μεγάλο βαθμό αιθάλη και άλλα υπολείμματα καυσίμου. Τα υπολείμματα αυτά, εξέρχονται από την ζεστή εστία του τζακιού και εισέρχονται στην καπνοδόχο, η οποία τα οδηγεί στο περιβάλλον.

Όπως σε όλες τις εγκαταστάσεις θέρμανσης, έτσι και στην θέρμανση με ξύλα, η λειτουργία της καπνοδόχου γίνεται με ελκυσμό, με την φυσική τάση δηλαδή του αέρα να ανεβαίνει προς τα επάνω. Για τον λόγο αυτόν οι καπνοδόχοι σε όλες τις συσκευές θέρμανσης πρέπει να είναι καλά μονωμένες, ώστε το καυσαέριο να μην κρυώνει κατά την διέλευση του από την καπνοδόχο, ώστε να διατηρεί την υψηλή του θερμοκρασία και την τάση του να ανεβαίνει έτσι ώστε να φεύγει από μόνο του από την εστία προς το περιβάλλον.

Δυστυχώς όμως, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το τζάκι (ή σόμπα ή ξυλολέβητας) έχουν εγκατασταθεί με κακής ποιότητας καπνοδόχο, συνήθως αμόνωτης, από λαμαρίνα μονού τοιχώματος ή και αμιαντοτσιμέντο (παλιές εγκαταστάσεις).

Η έλλειψη μόνωσης έχει σαν αποτέλεσμα την ψύξη των καυσαερίων πριν αυτά εξέλθουν από την καπνοδόχο, πράγμα που με τη σειρά του έχει σαν συνέπεια την υγροποίηση των υπολειμμάτων της καύσης στα τοιχώματα της καπνοδόχου. Τα υγροποιημένα υπολείμματα της καύσης δημιουργούν μια παχύρευστη μαύρη λιπαρή ουσία που ονομάζεται κρεόζωτο, η οποία είναι εξαιρετικά εύφλεκτη.




Η συνεχής συσσώρευση κρεόζωτου, δημιουργεί στην εσωτερική επιφάνεια της καπνοδόχου μια στερεή επίστρωση πολύ σκληρή η οποία είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί. Η ουσία αυτή αναφλέγεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (> 1000οC) και όταν αναφλεγεί αναφλέγεται βίαια, δημιουργώντας έκρηξη.



Οι εκρήξεις των τζακιών λοιπόν, οφείλονται στην βίαιη ανάφλεξη του συσσωρευμένου στην καμινάδα κρυόζωτου, και λαμβάνουν χώρα συνήθως όταν ο χρήστης ρίξει στο τζάκι πολλά ξύλα και δυναμώσει την θερμοκρασία της φωτιάς μέσα στο τζάκι και συνήθως λαμβάνουν χώρα την πρώτη φορά που θα ανάψει το τζάκι στις αρχές του χειμώνα χωρίς να έχει προηγηθεί συντήρηση και καθαρισμός της καπνοδόχου.


Παράγοντες που επηρεάζουν την δημιουργία κρεόζωτου.

Η ποσότητα του κρεόζωτου που δημιουργείται κατά την καύση (και κατά συνέπεια επικάθεται στην καπνοδόχο) , εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

Ποιότητα του ξύλου που καίμε (ξύλα χαμηλής θερμογόνου δύναμης δημιουργούν φωτιά χαμηλής έντασης που ευνοεί την δημιουργία κρεόζωτου (το καυσαέριο χαμηλής θερμοκρασίας συμπυκνώνεται ευκολότερα)
Υγρασία του ξύλου (ξύλα με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία ευνοούν την δημιουργία κρεόζωτου για τους ίδιους λόγους, μιας και η υγρασία χαμηλώνει την ένταση της φωτιάς, αφού καθυστερεί την καύση του ξύλου)
Αμόνωτη καπνοδόχος ευνοεί την υγροποίηση των καυσαερίων για τους λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω).
Επικάθιση λίπους ή άλλων εύφλεκτων στοιχείων στην καπνοδόχο (όταν π.χ. στο τζάκι ψήνουμε κρέας)

Είναι σημαντικό εδώ να τονιστεί, ότι ακόμη και σε τζάκια με μονωμένες καπνοδόχους όπου καίμε στεγνά ξύλα, δεν είναι δυνατόν να αποφύγουμε την δημιουργία κρεόζωτου, αφού το τζάκι κατά το άναμα και το σβήσιμο είναι κρύο, με φωτιά χαμηλής έντασης, που ευνοεί όπως είπαμε την επικάθιση κρεόζωτου.


Πως μπορούμε να αποφύγουμε την ανάφλεξη της καπνοδόχου.

Τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για να αποφύγουμε την συγκέντρωση και ανάφλεξη του κρεόζωτου μέσα στην καπνοδόχο, είναι:

Ο έλεγχος της σωστής κατασκευής της καπνοδόχου. Η καπνοδόχος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από άκαυστο υλικό ανθεκτικό στην διάβρωση από τα συμπυκνώματα (ανοξείδωτη λαμαρίνα), πολύ καλά μονωμένη, και η μόνωση να είναι προστατευμένη από την ηλιακή ακτινοβολία και την επίδραση του περιβάλλοντος. Το καλύτερο υλικό για την χρήση αυτήν είναι η πιστοποιημένη προμονωμένη καπνοδόχος διπλού τοιχώματος.
Ο τακτικός καθαρισμός της καπνοδόχου, τουλάχιστον μία φορά ανά έτος.
Ο έλεγχος των ξύλων που αγοράζουμε. Τα ξύλα θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και στεγνά, ώστε να καίγονται σωστά χωρίς να δημιουργείται αιθάλη, ατμός και κρεόζωτο.
Δεν ψήνουμε ποτέ στο τζάκι.
Δεν πετάμε μέσα στο τζάκι χαρτιά, σκουπίδια ή άλλα αντικείμενα.


Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που αναφλεγεί η καπνοδόχος.

Σε περίπτωση ανάφλεξης, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι :

Να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας,
Να κλείσουμε το τάμπερ του τζακιού ώστε να σταματήσουμε την ροή αέρα (οξυγόνου) προς την καπνοδόχο για να διακοπεί η καύση
Να καλέσουμε την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στη συνέχεια πρέπει να προσπαθήσουμε να σβήσουμε την φωτιά στο τζάκι.

Για την δουλειά αυτή, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε έναν πυροσβεστήρα εφόσον διαθέτουμε.

Αν δεν διαθέτουμε πυροσβεστήρα, μπορούμε να προσπαθήσουμε να σβήσουμε την φωτιά στο τζάκι ρίχνοντας νερό σε μικρές δόσεις πάνω στα ξύλα. Δεν πρέπει να ρίξουμε απότομα πολύ νερό, γιατί η απότομη ψύξη μπορεί να επιφέρει διάρρηξη του τζακιού.


Γρηγόρης Μοναχός
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. - thermansi.org

Δ.Α.Σ Κώττας "ξυλοθέρμ"

thesecretrealtruth.blogspot.com/
Νέος Αγρότης 



ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ (PHOTOS+VIDEOS)

Είναι μία από τις πιο καυτές Ελληνίδες ηθοποιούς και κατέχει μία ιδιαίτερη θέση στις φαντασιώσεις του ανδρικού πληθυσμού.

Το καυτό βίντεο της Αθηνάς Οικονομάκου (photos+videos)
Η Αθηνά Οικονομάκου, περί ης ο λόγος, μας… συστήθηκε πριν από μερικές χρόνια με εμφανίσεις της σε τηλεοπτικές σειρές και από τότε δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από πάνω της.
Απολαύστε την εδώ





ΠΡΟΣΟΧΗ: Σπείρες ληστών χτυπούν το κουδούνι και παριστάνουν ότι είναι από ΕΥΔΑΚ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, courier κτλ






Ενημερώστε όλους ότι αν τους χτυπήσουν κουδούνι ανθρωποι με στολές κανονικές και πουν ότι είναι από ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, courier κτλ να μην ανοίξουν. μπαίνουν μέσα σε χτυπάνε και σε κλεβουν.
Σπείρες ληστών χτυπούν το κουδούνι
Τουλάχιστον σε πέντε σπίτια έχουν εισβάλει την τελευταία εβδομάδα ληστές, χτυπώντας το κουδούνι, ισχυριζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ ή της Εφορίας. Φεύγοντας πήραν μαζί τους αντικείμενα αξίας.
Αν σας πουν «είμαστε από τη ΔΕΗ ή την Εφορία» μην ανοίξετε την πόρτα. Πέντε ανύποπτοι ένοικοι που έκαναν, τις προηγούμενες ημέρες, το λάθος και υποδέχτηκαν τους δήθεν υπαλλήλους, την «πάτησαν» και τώρα κλαίνε τη μοίρα τους.
Ένα από τα πρώτα ανύποπτα θύματα των ληστών που «χτυπούν» με το κουδούνι ήταν μία 35χρονη λογίστρια στο Χαλάνδρι.
Μέρα-μεσημέρι είδε τους κακοποιούς μέσα στο σπίτι της να την απειλούν με τα όπλα τους.
Η άτυχη γυναίκα εξιστορεί την περιπέτειά της στην Espresso της Τρίτης, για τους ένοπλους καλοντυμένους (!) επισκέπτες της :
«Ήταν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι και μόλις είχα επιστρέψει σπίτι μου. Τότε μου χτύπησαν το κουδούνι, Από την κάμερα είδα δύο άνδρες με γυαλιά ηλίου και μουστάκια. Μου είπαν ότι είναι από τη ΔΕΗ και μου έδειξαν ένα έγγραφο στην κάμερα. Συγκεκριμένα μου είπαν πως έχει βλάβη το ρολόι μου και πρέπει να δουν τον πίνακα του σπιτιού μου για διαρροή. Εγώ δεν ξέρω από αυτά και άνοιξα, καθώς ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ θεωρούσα πως ήταν λίγο “τσιμπημένος”.
Με το που άνοιξε η εξώπορτα του διαμερίσματος, οι δύο άνδρες τη σημάδευαν.
«Δεν ξέρω εάν ήταν αληθινά ή ψεύτικα τα πιστόλια, αλλά εκεί δεν το ρισκάρεις. Μου πήραν χρήματα, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα. Από την Αστυνομία μου είπαν πως έχουν κι άλλα περιστατικά στην περιοχή» σημείωσε η 35χρονη.

ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ KAI XIONIA : Που χρειάζονται αλυσίδες - Αυτη είναι η πιο κρύα εβδομάδα του χειμώνα

Κ

Καιρός: Η πιο κρύα εβδομάδα του χειμώνα! Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια! Που χρειζονται αλυσίδε

αιρός: Η πιο κρύα εβδομάδα του χειμώνα! Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια! Που χρειάζονται αλυσίδες!

Καιρός: Η πιο κρύα εβδομάδα του χειμώνα! Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια! Που χρειάζονται αλυσίδες!
Εικόνες από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης / Φωτό Eurokinissi


Τελευταία ενημέρωση: 18.01.2016 | 15:35

- Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια σήμερα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα - Παγετός αύριο το πρωί
- Χιόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Χιόνια το απόγευμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής ίσως και στο κέντρο της Αθήνας
- Σε ετοιμότητα δύο θερμαινόμενοι χώροι στον Πειραιά, που θα λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο
- Ενημέρωση της αστυνομίας για ηλεκτροδοτήσεις, κατολισθήσεις και διακοπές κυκλοφορίας
- Δείτε την κάθοδο του χιονιά με ειδικούς χάρτες για σήμερα και για αύριο, Τρίτη
- Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Από σήμερα ο καιρός γίνεται χειμωνιάτικος... και με τη βούλα και η εβδομάδα που ξεκίνησε αναμένεται να είναι η πλέον κρύα του φετινού χειμώνα! Οι πολικές θερμοκρασίες θα είναι το χαρακτηριστικό των ημερών, με τους ειδικούς μάλιστα να αναφέρουν πως ό, τι πέφτει θα είναι χιονόνερο ή χιόνι! Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους σήμερα και αύριο θα είναι οι πιο ψυχρές μέρες του χειμώνα. Όπως αναφέρει το newsit.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές χαρακτήρισε την εβδομάδα που διανύουμε "πολική".

Click4more: Καιρός: Η κατάρρευση γέφυρας του Πηνειού γύρισε 35 χρόνια πίσω την ευρύτερη περιοχή (Φωτό και βίντεο)!

Ο κ. Καντερές τόνισε πως θα έχουμε έντονες καταιγίδες στην Κρήτη και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και μιλάμε όπως είπε χαρακτηριστικά για ολικό παγετό στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Το κύμα κακοκαιρίας θα κάνει ένα μικρό διάλλειμα από το απόγευμα της Τρίτης και μάλιστα θα κοπάσουν και οι άνεμοι στα πελάγη αλλά από τα μέσα της εβδομάδας, την Τετάρτη, την Πέμπτη την Παρασκευή και το Σάββατο έρχονται ψυχρές αέριες μάζες από την Ρωσία με πολύ κρύο!
Την ίδια ώρα, ο Δήμος Πειραιά, εν όψει της επιδείνωσης του καιρού, ανακοινώνει, ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα και λειτουργούν σε 24ωρη βάση, οι παρακάτω θερμαινόμενοι χώροι:
-Υπνωτήριο Δομών Αλληλεγγύης - 1ος όροφος του Πύργου του Πειραιά - Ακτή Ποσειδώνος 2
-Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης - Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 9 -11
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ κ. ΚΑΝΤΕΡΕ 

Εικόνες από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης
Χορτιάτης Θεσσαλονίκης / Φωτό EurokinissiΧορτιάτης Θεσσαλονίκης / Φωτό Eurokinissi
Χορτιάτης Θεσσαλονίκης / Φωτό EurokinissiΧορτιάτης Θεσσαλονίκης / Φωτό Eurokinissi
Χορτιάτης Θεσσαλονίκης / Φωτό EurokinissiΧορτιάτης Θεσσαλονίκης / Φωτό Eurokinissi
Χορτιάτης Θεσσαλονίκης / Φωτό EurokinissiΧορτιάτης Θεσσαλονίκης / Φωτό Eurokinissi
Χορτιάτης Θεσσαλονίκης / Φωτό EurokinissiΧορτιάτης Θεσσαλονίκης / Φωτό Eurokinissi
Χορτιάτης Θεσσαλονίκης / Φωτό EurokinissiΧορτιάτης Θεσσαλονίκης / Φωτό Eurokinissi
"Στην πρίζα" τα χιονοδρομικά!
Την ίδια ώρα, σε ένα διαρκές ...σκωτσέζικο ντους υποβάλλονται από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι αναγκάζονται να ανοίγουν και να κλείνουν τις εγκαταστάσεις τους ανάλογα με τις διαθέσεις του καιρού.

"Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες ήδη και τώρα τρέχουμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης, επαναλαμβάνοντας πως "τα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα μας λειτουργούν το πολύ τέσσερις μήνες το χρόνο, ενώ στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο τζίρος που κάνουν αντιπροσωπεύει το 60% του συνολικού σε κάθε έτος, ποσοστό που δεν καλύπτεται πια".
Διευκρίνισε δε, ότι με τα ...τερτίπια του καιρού "οι ετήσιες κάρτες που βγήκαν φέτος είναι λιγότερες σε ποσοστό 30%, έναντι της αντίστοιχης περσινής χρονιάς", ενώ "οι φαν των χειμερινών σπορ μετακινούνται διαρκώς, κυνηγώντας το χιόνι, και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τελικά τα χιονοδρομικά κέντρα στα γειτονικά κράτη, κυρίως στη Βουλγαρία".
Η χιονόπτωση που ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου και κορυφώθηκε σήμερα τα ξημερώματα επέτρεψε τη λειτουργία ορισμένων πιστών στο χιονοδρομικό κέντρο Κέντρο Βόρας - Καϊμακτσαλάν, που απέχει 45 χλμ από την πόλη της Έδεσσας, 140 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 570 χλμ από την Αθήνα.

Δείτε εδώ την ενημέρωση της αστυνομίας για διακοπές κυκλοφορίας, κατολισθήσεις και ηλεκτροδοτήσεις σε όλη την Επικράτεια

Σε πλήρη λειτουργία είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι, στη Φλώρινα, ενώ υπολειτουργούν αυτά σε Βασιλίτσα Γρεβενών, Ανήλιο στο Μέτσοβο, το Βελούχι στο Καρπενήσι, το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, που απέχει μόλις 17 χλμ. από τη Νάουσα.
Η εικόνα από όλη την Ελλάδα
Στην Αττική, ο χιονιάς αναμένεται να... φτάσει σήμερα μετά το μεσημέρι, προς το απόγευμα με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ελαφρά χιονόπτωση στα βόρεια προάστια ως και το κέντρο της πόλης, χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως 6 βαθμούς και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

Στη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι ξύπνησαν και είδαν... άσπρη μέρα, αφού χιονίζει και στο κέντρο της πόλης! Το χιόνι δεν είναι πολύ, ωστόσο τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και τα πεζοδρόμια έχουν καλυφθεί σε πολλές περιπτώσεις.
Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Κλειστή ωστόσο παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά
Μέσα στην πόλη του Βόλου πέφτει από τα ξημερώματα πυκνό χιόνι, ενώ όλα τα προάστια περιμετρικά του Βόλου έχουν ντυθεί στα λευκά. Η χιονόπτωση είναι πυκνή σε όλο το Πήλιο και στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, αλλά η σφοδρή χιονοθύελλα, δημιουργεί έντονα προβλήματα στην περιοχή Καράβωμα προς Ζαγορά, όπου ο δρόμος έχει κλείσει. Η θερμοκρασία έχει πέσει στους -8 βαθμούς στα Χάνια, ενώ στον Βόλο στις 7 το πρωί τα θερμόμετρα έδειχναν 2 βαθμούς.
Κι αν η μισή Ελλάδα έχει καλυμμένη από... χιόνι και η άλλη μισή περιμένει τη... σειρά της, στον Έβρο αρχές και κάτοικοι είναι σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, όχι μόνο εξαιτίας των βροχοπτώσεων σε Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα αλλά και μετά την ενημέρωση από τις βουλγαρικές αρχές για την απελευθέρωση νερών του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ.
Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που έχει εκδώσει η ΕΜΥ και παραμένει σε ισχύ, σήμερα Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ και παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τη νύχτα κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.
Η κάθοδος του χιονιά ανά τρίωρο – ΧΑΡΤΕΣ
Η κάθοδος του χιονιά ανά τρίωρο την Τρίτη - ΧΑΡΤΕΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.
Πηγή χαρτών: poseidon.hcmr.gr





Πηγή: newsit.gr

Νεο πρόγραμμα Voucher για ανέργους 29 έως 64 ετών με επίδομα 5.400 €.

.

federal-skilled-workersΑναμένεται στα τέλη του μήνα ή στις αρχές Φεβρουαρίου το νέο πρόγραμμα εγγυημένης εξάμηνης απασχόλησης για 26.000 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών.

Οι ωφελούμενοι θα καταρτιστούν για την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων και θα απασχοληθούν για 6 μήνες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το συνολικό επίδομα ανέρχεται στις 5.400 €.
Το πρόγραμμα αφορά όλους τους κλάδους εκπαίδευσης από Υποχρεωτική έως και Τριτοβάθμια .

Η κατάρτιση θα γίνει σε 43 διαφορετικές ειδικότητες σε 8 δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, όπως το εμπόριο,οι νέες τεχνολογίες, το logistic, o τουρισμός κ.ά.

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – ΕΛΚΕΔΙΜ δέχονται αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους κατόχους κάρτας ανεργίας που έχουν γεννηθεί από το 1952 και έως το 1987 προκειμένου να ενημερωθούν διεξοδικά για το νέο πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες τις αναμενόμενης προκήρυξης της δράσης.
Κάντε κλικ ΕΔΩ για την αίτηση σας.


Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ - Συνήγορος του Πολίτη: Δραματική επιδείνωση της ζωής για τους κατοίκους των υποβαθμισμένων περιοχών

 Συνήγορος του Πολίτη: Δραματική επιδείνωση της ζωής για τους κατοίκους των υποβαθμισμένων περιοχών
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ



Η ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Αττικής υποβαθμίζεται συνεχώς.

Ένας στους πέντε πολίτες των υποβαθμισμένων συνοικιών καταφεύγει στα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία. Τρεις στου δέκα δεν απολαμβάνουν παροχές θέρμανσης και ζεστό νερό, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις από όσους ζουν σε πολυκατοικία έχει να ανάψει το καλοριφέρ από το 2010.


Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει επιτόπια έρευνα που διεξήγαγε ο Συνήγορος του Πολίτη και δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής. Μάλιστα, όπως αναφέρει η έρευνα ακόμα και αν δεν συνοδεύεται από χειροτέρευση της οικονομικής τους κατάστασης, οι περισσότεροι κάτοικοι αυτών των περιοχών αναγκάζονται να ζουν σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον με λακκούβες στους δρόμους, ανεπαρκείς ελεύθερους χώρους και σπασμένα πεζοδρόμιο.

Η έρευνα που διεξήχθη στην Κυψέλη, τα Άνω Πατήσια, τον Άγιο Παντελεήμονα, τη Νίκαια, το Πέραμα και το Ρέντη αποκαλύπτει την τραγικότητα της κατάστασης για τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Συγκεκριμένα σχεδόν 1 στους 5 στερούνται σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης, σχεδόν 3 στους δέκα δεν έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, ενώ το 17% των ερωτηθέντων έχει υποστεί την ταλαιπωρία της διακοπής ηλεκτροδότησης ή υδροδότησης επειδή δεν μπόρεσε να εξοφλήσει το λογαριασμό.

Μάλιστα σχεδόν για τους μισούς από αυτούς τους ανθρώπους αυτό ήταν κάτι που συνέβη πάνω από μια φορά . Επίσης, ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες έχει αναγκαστεί να προβεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ.

Τα πράγματα δεν γίνονται καλύτερα όταν οι πολίτες ερωτώνται για προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με το περιβάλλον των γειτονιών που ζουν. Για το 24,2% νούμερο ένα πρόβλημα είναι οι ανεπαρκείς και μη συντηρημένοι ελεύθεροι χώροι. Ακολουθούν με 23,1% η παρουσία μεταναστών, Ρομά και αστέγων ενώ με 18,9% έπονται οι προβληματικές υποδομές, όπως οι λακκούβες στους δρόμους και τα σπασμένα πεζοδρόμια.

Όπως δηλώνει στην Καθημερινή ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα ποιότητας ζωής, κ. Γιάννης Σαγιάς «Αυτό δείχνει τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για σημαντικές αναδιατάξεις στην αστική πολιτική και τη μετατόπιση από “έργα ναυαρχίδες” σε μικρότερα έργα τοπικής σημασίας».

Newsroom , CNN Greece 




Άρον άρον η κυβέρνηση αλλάζει τον εκλογικό νόμο για να προλάβει τις εξελίξεις και να κόψει τη δυναμική Κυριάκου

Επιμέλεια: Μανώλης Μάνου


Γρήγορα -γρήγορα  η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και μείωση του αναγκαίου ποσοστού εισόδου στη βουλή στο 2%

Ολο το εναπομείναν ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ προβληματισμένο με τις πολιτικές εξελίξεις και τη δυναμική που δείχνει να δημιουργεί η εκλογή Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Οι δημοσκοπήσεις που με το καλημέρα φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία με σαφές προβάδισμα έχουν προκαλέσει αναστάτωση και οι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν τρόπο να προλάβουν τις εξελίξεις.

Οπως αναφέρει - και σύμφωνα με πληροφορίες   του  Πρώτου Θέματος η κυβέρνηση εξετάζει την αλλαγή του εκλογικού νόμου σύντομα, πιθανόν και αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση, δηλαδή την άνοιξη.

Το σκεπτικό των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος είναι πως η κατάργηση ή ο σημαντικός περιορισμός του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα (υπάρχουν 2 σενάρια, κατάργησης ή μείωσης σε μπόνους 20 εδρών) θα δυσκολέψει τη Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει κυβέρνηση ενώ θα μειώσει την πόλωση καθώς θα είναι αδύνατο το σενάριο της αυτοδυναμίας στις προσεχείς εκλογές.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σε συνδυασμό με το σχέδιο για μείωση του ποσοστού εισόδου από 3% σε 2% κλείνει το μάτι στα μικρότερα κόμματα όπως Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ , ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων που θα ψήφιζαν υπέρ ενός εκλογικού νόμου απλής ή σχεδόν απλής αναλογικής και μάλιστα με το όριο του 3% να τους διώχνει τον πονοκέφαλο αν θα βρεθούν και στην επόμενη βουλή.
Μια τέτοια εξέλιξη θα αποδυνάμωνε τις συζητήσεις για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία κομμάτων ή προσωπικοτήτων από κόμματα του ευρύτερου πολιτικού κέντρου , ενώ παράλληλα θα οδηγούσε σε πολυδιάσπαση το πολιτικό σκηνικό και θα έφερνε την κυβέρνηση πιο κοντά με αρκετά κόμματα και την Νέα Δημοκρατία στο περιθώριο αν δεν εσυμφωνήσει με το νέο εκλογικό νόμο.

Ουσιαστικά ένα πιο αναλογικό σύστημα (με μηδέν μπόνους, ή έστω μειωμένο στις 20 έδρες, όπως εξετάζεται) όπως επισημαίνει το protothema.gr μπορεί να οδηγήσει σε ένα μοντέλο «τύπου Πορτογαλίας», όπου πρόσφατα συγκροτήθηκε κυβέρνηση χωρίς με τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος στις εκλογές (είχε νικήσει το δεξιό κόμμα), αλλά με κορμό το δεύτερο (το σοσιαλιστικό).

Με ένα πιο αναλογικό σύστημα, σημασία έχει κυρίως η εύρεση συμμαχιών και η ικανότητα κάποιου κόμματος στις συνεργασίες και λιγότερο η πρωτιά – συμβαίνει και στην Ισπανία αυτό τον καιρό, που το δεξιό κόμμα του Ραχόι, παρότι νίκησε στις εκλογές δεν μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση γιατί δεν βρίσκει συμμάχους.

Επί της ουσίας ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα μειώνει τη σημασία της πρωτιάς και κατ’ επέκταση και τη σημασία μίας δημοσκοπικής υπεροχής, την οποία φαίνεται ότι μπορεί να έχει η Νέα Δημοκρατία ήδη.

Τ σχέδια για νέο εκλογικό νόμο εντός του 2016 με μείωση του αριθμού των βουλευτών και του μπόνους των 50 εδρών προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο θέμα των ποσοστών που χρειάζεται ένα κόμμα για να εκλέξει βουλευτή σε μια περιφέρεια με στόχο τη δικαιότερη δυνατή αντιπροσώπευση.

Ανέφερε ως παράδειγμα την Κομοτηνή, όπου παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερο κόμμα, δεν έχει εκλέξει βουλευτή.

Σημείωσε πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν περισσότερα από 7 – 8 ζητήματα ώστε τελικά ο νέος νόμος να προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν και όχι να τους στρέφει προς την αποχή.
Η επισήμανση για τη συμμετοχή των πολιτών παραπέμπει σε ένα σαφώς πιο αναλογικό σύστημα, καθώς όσο πιο αναλογικό είναι τόσο δεν ισχύει η θεωρία της «χαμένης ψήφου», που συχνά αποθαρρύνει τους πολίτες να πάνε στις κάλπες.

Σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συζήτησε το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα την Παρασκευή, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έχει ενδιαφέρον εάν το θέσει και στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την αυριανή συνάντησή τους.
18 Ιαν 2016