30 Μαΐου 2018

Παγκόσμια έκρηξη: «Αν “σκάσει” η Ιταλία δεν θα σωθεί ούτε η Γερμανία» Τι λέει Γερμανός αναλυτής

  • Παγκόσμια έκρηξη: «Αν “σκάσει” η Ιταλία δεν θα σωθεί ούτε η Γερμανία»


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Focus ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας Μαρσέλ Φράτσερ έδωσε την πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης στην Ιταλία και πώς μπορεί να επηρεάσει τη Γερμανική και κατ” επέκταση την Ευρωπαϊκή οικονομία.
Δήλωσε ότι η πολιτική κρίση στην Ιταλία είναι πολύ σοβαρή απειλή για τη Γερμανική οικονομία διότι η Ιταλία είναι τόσο μεγάλη και σημαντική που μπορεί να συμπαρασύρει και τη Γερμανία σε μια δίνη ιδιαίτερα βαθιάς ύφεσης χωρίς προηγούμενο.


Τα χρέη της Ιταλίας είναι πολλά και το 1/5 της παραγωγής της Ευρωζώνης λαμβάνει χώρα στην Ιταλία. Επίσης υπάρχουν έντονοι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών, όπως δάνεια που έχουν χορηγηθεί από Γερμανικές τράπεζες και έντονες συναλλαγές μεταξύ Γερμανικών και Ιταλικών επιχειρήσεων.

Αν η Ιταλία φτάσει έστω και κοντά στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό είναι απλά πολύ μεγάλη για να σωθεί διότι ακόμα και ο μόνος Ευρωπαϊκός οργανισμός που θα μπορούσε να τη σώσει, η ΕΚΤ, είναι με δεμένα τα χέρια. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι δεν θα είναι καν δυνατές λύσεις που έχουν εφαρμοσθεί στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου έγιναν όλες οι δυνατές κινήσεις να μεταπειστούν κυβερνήσεις που είχαν τη βούληση για έξοδο από το ευρώ.
Εν ολίγοις, αν δεν μπορεί η ΕΚΤ να σώσει την Ιταλία, δεν μπορεί κανείς.

Πηγή

ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΖΙΑ. ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. - "Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο...

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΖΙΑ. ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.


 Image result for ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΣ




ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙΑ ΝΑ ΚΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ.



Ετοιμη η λύση στο Σκοπιανό; 

Ο Κοτζιάς ονειρεύεται ωραία γιορτή στα σύνορα

 

 

Και ξέρετε τι θα χορέψουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ;;;

Αυτό το... "Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρυσό, κριάρια"... αλλά με άλλα λόγια...

"Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ"!

ΚΟΤΖΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ!

ΚΑΡΙΟΛΙΑ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Καλλιόπη Σουφλή





Ετοιμη η λύση στο Σκοπιανό; Ο Κοτζιάς ονειρεύεται ωραία γιορτή στα σύνορα


Πολιτική σφραγίδα σε συμφωνία για το ονοματολογικό ετοιμάζονται να βάλουν το επόμενο διάστημα οι πρωθυπουργοί Τσίπρας-Ζάεφ, με τις Πρέσπες να παραμένουν ο… ιδανικός τόπος για να κλείσει και συμβολικά το ζήτημα σε επίπεδο πρωθυπουργών.
«Αυτή η συμφωνία έγινε προς το δικό μας και προς το δικό τους συμφέρον» είπε χθες από τη Γερμανία και χωρίς περιστροφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στέλνοντας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του το μήνυμα ότι έχει επί της ουσίας επιτευχθεί λύση.

Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση διπλωμάτη στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στη Γερμανία, o κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι το όνομα είναι «πολύ λίγο».

«Έχουμε ένα συνολικό σκεπτικό, με το οποίο, μέσω της επίλυσης του θέματος της ονομασίας, θα εμβαθύνουμε την συνεργασία μας σε όλα τα πεδία της πολιτικής. Από τη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων μέχρι τη συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων, τη συνεργασία των κοινωνιών», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς και ανέφερε ότι ονειρεύεται την υπογραφή αυτής της συμφωνίας σε ένα σημείο στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, με μια ωραία γιορτή.

Το Μαξίμου, βέβαια, σε εμφανώς πιο συγκρατημένους τόνους, «δικαιολόγησε» τις αναφορές Κοτζιά ερμηνεύοντάς τες ως αναφορά στη δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.
«Βρισκόμαστε σε μια τελική ευθεία. 

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί το αποτέλεσμα σε μία τόσο πολύπλοκη διαπραγμάτευση» αρκέστηκε να δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δίχως να ανοίξει τα χαρτιά του περαιτέρω.

Εν αναμονή του τηλεφωνήματος Τσίπρα-Ζάεφ

Εν αναμονή της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, η οποία πιθανόν να γίνει και σήμερα, διπλωματικές πηγές μιλώντας στο iefimerida αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Περιμένουμε να μας πει ο Ζάεφ τι δέχεται και τι δεν δέχεται».


Από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν κρύβουν ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός χρειάζεται πολιτικό χρόνο με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του.
 «Είχε κρατήσει επιφυλάξεις για erga omnes και Συνταγματική Αναθεώρηση για τα ονόματα των προτάσεων Νίμιτς», θυμίζει με νόημα υπουργός της κυβέρνησης λέγοντας ότι το κλειδί το κρατούν τα Σκόπια.

Φαβορί το «Βόρεια Μακεδονία» 

Όσο για τον γρίφο του ονόματος, από την κυβέρνηση μιλούν για γεωγραφικό προσδιορισμό και ειδικότερα για το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Άνω Μακεδονία».

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, πάντως, που αποκάλεσε «βόρειους γείτονές μας» από τη Θεσσαλονίκη τους κατοίκους της ΠΓΔΜ, χθες και ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε για «τους καλούς μας φίλους και γείτονές μας από τον Βορρά», όπερ και σημαίνει ότι η ονομασία Severna Makedonija κερδίζει έδαφος. Την ίδια ώρα και τα Σκοπιανά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι πιθανώς το συμφωνημένο όνομα.

Αγωνία για τα συλλαλητήρια

Ενδεικτικό της αγωνίας που υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου για πιθανές κοινωνικές αντιδράσεις, με δεδομένο ότι προετοιμάζονται συλλαλητήρια το επόμενο διάστημα, αποτελεί η επιλογή του πρωθυπουργού χθες από τον ΣΕΒ να καθησυχάσει, διαβεβαιώνοντας ότι χειρίζεται το Σκοπιανό με αίσθημα πατριωτισμού.
«Εμείς χωρίς περιστροφές τοποθετηθήκαμε και δουλέψαμε υπέρ της λύσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «έτσι πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποκαταστήσουμε την πρωταγωνιστική θέση της χώρας στα Βαλκάνια».
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξουν «ευρύτερες ευεργετικές συνέπειες όχι μόνο στη γεωπολιτική σκακιέρα, αλλά και στον τομέα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας».
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η λύση θα οδηγήσει σε διεργασίες οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν δυναμική ανάπτυξης και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής των Βαλκανίων, ενώ ταυτόχρονα «θα ανακόψει βλέψεις οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας άλλων δυνάμεων, όπως της Τουρκίας για παράδειγμα».


 https://attikanea.blogspot.com/2018/05

ΠΗΓΗiefimerida.gr

Απίστευτη πρόκληση από Ζ.Ζάεφ προς τον ελληνικό λαό με «έγκριση» Α.Τσίπρα: Πανηγυρίζει για το «Τέταρτο Ιλιντεν»!

Απίστευτη πρόκληση από Ζ.Ζάεφ προς τον ελληνικό λαό με «έγκριση» Α.Τσίπρα: Πανηγυρίζει για το «Τέταρτο Ιλιντεν»!

Απίστευτη πρόκληση κατά των Ελλήνων από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζ.Ζάεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε «Η "Μακεδονία" θα έχει το τέταρτο Ιλιντεν. Λαχταρώ για μια Μακεδονία στην οποία οι πολίτες θα είναι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και από φόβους του παρελθόντος». 

Σε συνέντευξη για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του, η τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα μπορεί να πραγματοποιηθεί «σήμερα (σ.σ.: Τετάρτη), αύριο ή την Παρασκευή», από την οποία αναμένει να προκύψει και το «επόμενο βήμα», ενώ η συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να γίνει αμέσως μετά. 
Πρόσθεσε ότι μετά την επίτευξη της συμφωνίας «η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία», ενώ τόνισε ότι «υπάρχει συμφωνία επί της αρχής ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες έχουν καταλήξει στην επίσημη και νομική πλευρά της συμφωνίας». 
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν το όνομα «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» παραμένει ακόμα στο τραπέζι, αλλά ούτε επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι το συμφωνημένο όνομα είναι το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» («Republika Severna Makedonija»).

Ο κ. Ζάεφ επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το όνομα βρίσκονται στο τελικό στάδιο, όπως είχε πει από τις Βρυξέλλες και ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ερχόμενο φθινόπωρο (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο) θα διεξαχθεί δημοψήφισμα, «στο οποίο οι πολίτες θα έχουν τον τελευταίο λόγο για το όνομα», όπως είπε.

Πριν από το δημοψήφισμα, όμως, όπως τόνισε, θα πρέπει η όποια συμφωνία να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, διότι «είναι σημαντικό οι πολίτες να γνωρίζουν τη στάση των πολιτικών πριν "μιλήσουν" σε δημοψήφισμα». Ως προς αυτό, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά η συμφωνία θα περάσει κατά πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, εκτιμώντας ότι θα ψηφιστεί και από την αντιπολίτευση.
Επιστολή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ
Επίσης, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι «η γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών έχουν διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα» και ότι «οι δύο χώρες δεν βρέθηκαν ποτέ πιο κοντά σε λύση, η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες και στους δύο λαούς ποτέ δεν ήταν πιο δυνατή».

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, ζητά η «Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας».

Η Επιτροπή σημειώνει πως δεν είναι δυνατή η παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» με κανέναν προσδιορισμό και καλούν κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της υφηλίου να τους ακολουθήσει στον δίκαιο αγώνα τους.


Pronews

Επεισόδια στην πορεία- Πετροπόλεμος και χημικά, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ [εικόνες & βίντεο]

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ

Επεισόδια στην πορεία- Πετροπόλεμος και χημικά, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ [εικόνες & βίντεο]

Επεισόδια σημειώθηκαν πρίν απο λίγο στο ύψος της Αμαλίας έξω απο τον ΣΕΒ, όταν μέλη του Ανταρσύα συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν οταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ και να φθάσει στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Αρχικά επιτέθηκαν εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ με τις σημαίες τους. Ακολούθησε η επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ. Στην συνέχεια οι δυνάμεις των διαδηλωτών που προέρχονται κυρίως απο τον Ανταρσύα έφθασαν μέχρι το κτήριο της ΓΣΕΕ που βρίσκεται στην Φιλελλήνων. Εγραψαν συνθήματα εναντίον των συνδικαλιστών, που τους κατηγορούν οτι έχουν συμπράξει με την εργοδοσία, πέταξαν σακούλες με σκουπίδια και συνέχισαν την πορεία.
Τα επεισόδια στην πορεία ανάμεσα σε Ανταρσύα και ΜΑΤ- φωτό iefimeridaΤα επεισόδια στην πορεία ανάμεσα σε Ανταρσύα και ΜΑΤ- φωτό iefimerida

Επεισόδια στην πορεία- φωτό eurokinissiΕπεισόδια στην πορεία- φωτό eurokinissi


Επεισόδια έξω από το ΥΠΟΙΚ -Φωτογραφίες: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΕπεισόδια έξω από το ΥΠΟΙΚ -Φωτογραφίες: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Το βίντεο απο τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ αριστεριστών διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω απο τα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Φιλελλήνων.
Οι διαδηλωτές του Ανταρσύα πέταξαν σκουπίδια έξω απο τα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Φιλελλήνων.
Διαδηλωτές πέταξαν σκουπίδια έξω απο τα γραφεία της ΓΣΕΕ- φωτό iefimeridaΔιαδηλωτές πέταξαν σκουπίδια έξω απο τα γραφεία της ΓΣΕΕ- φωτό iefimerida



Φωτογραφίες: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

30 ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ UNICEF έπαιρναν μισθό 1.100.000.Κατανάλωναν 25 κιλά... ζάχαρη τον μήνα !!!


Το συναρπαστικό βαθύ ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Φωτεινής Λαμπρίδη, στο TVXS, πίσω από την απίστευτη ρεμούλα
στο ελληνικό τμήμα της UNICEF, την οποία ξεσκέπασε η νυν πρόεδρος Σοφία Τζιτζίκου. Ο εισαγγελέας καλείται να διερευνήσει στελέχη της εταιρείας τα οποία ανήκουν στο βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τα ίδια στελέχη τα οποία όπως λένε εργαζόμενοι στην εταιρεία, προσπάθησαν να εμποδίσουν την κυρία Τζιτζίκου να προχωρήσει σε έλεγχο, ενώ ένας εξ’ αυτών έκανε πέντε μήνες να παραδώσει την κατάσταση μισθοδοσίας στη νέα πρόεδρο. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι εργαζόμενοι «Όταν μας επισκέφτηκε η υπεύθυνη από τη Γενεύη μας είπε ότι η κατασπατάληση συμβαίνει χρόνια και πως στην ιστορία της καριέρας της δεν έχει ξαναδεί τόσα ποσά να έχουν διασπαθιστεί σε τόσο βάθος χρόνου. Ούτε στην Αφρική λέει δεν το ζήσαμε αυτό». Το ίδιο στέλεχος της Γενεύης ομολόγησε στους εργαζόμενους πως σταμάτησαν στα δεκαπέντε χρόνια τον αναδρομικό έλεγχο γιατί …«όσο προχωρούσαμε μπαίναμε πιο βαθιά στην τρύπα του λαγού και δεν θα τελείωνε ποτέ».

Αναζητώντας τα πρόσωπα στα οποία θα πέσει ο φακός του εισαγγελέα, τον οποίο ενημέρωσε η κυρία Τζιτζίκου με επιστολή της πέφτουμε σε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Τζιτζίκου ανέλαβε την προεδρία στην εταιρεία (άμισθη θέση), όταν απεβίωσε ο επί 40 έτη πρόεδρος της Λάμπρος Κανελλόπουλος πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 

Διετέλεσε μάλιστα και υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την δεκαετία του 90. Η σύζυγος του υπήρξε επίσης μέλος του ΔΣ της εταιρείας. Ο Λ. Κανελλόπουλος διορίστηκε πρόεδρος το 2000 και έκανε δεξί του χέρι τον Γιώργο Σακελλαρίου ο οποίος ήταν ήδη στην εταιρεία 40 χρόνια, από την εποχή που ήταν υπό κρατικό έλεγχο πριν μετατραπεί το 2002 σε σωματείο. Τον έκανε οικονομικό διευθυντή με μισθό 7000 ευρώ μηνιαίως, και αποχώρησε το 2017 εξαιτίας του έλεγχου.

Ο αντιπρόεδρος της UNICEF Γρηγόρης Φελώνης, επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μέλος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, θεωρείται άνθρωπος του Βενιζέλου. Το 2013 ένα άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, είχε αποκαλέσει τον κ. Φελώνη «Κηπουρό του κόμματος» ζητώντας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο «να τον μαζέψει». Υπήρξε επίσης πρόεδρος στο εργατικό κέντρο Αθήνας. Από τη UNICEF παραιτήθηκε όταν από τα κεντρική διοίκηση της UNICEF στη Γενεύη ζητούσαν την αντικατάσταση του προέδρου στην οποία διαφωνούσε και σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων «έκανε κόκκινο πανί τη νέα πρόεδρο που ζητούσε την κάθαρση». Ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής της UNICEF Ηλίας Λυμπέρης με 6000 ευρώ μισθό τον μήνα ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ.

Τι έδειξαν τα δύο πορίσματα

Τα ευρήματα από τα πορίσματα Ελλάδας και Γενεύης είναι ενδεικτικά του πάρτι που γινόταν στην Ελληνική UNICEF για πολλά χρόνια. Στο έργο συναντάμε όλη την παθογένεια της Ελλάδας που περιλαμβάνει κατασπατάληση, οικογενειοκρατία αλλά και καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους ίδιους. Σε μια εταιρεία μάλιστα που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιο αναλυτικά ο έλεγχος εντοπίζει:
Τεράστια ποσά που έχουν χαθεί από προμήθειες που δινόντουσαν με ανάθεση και όχι με διαγωνισμούς. Μόνο από το 2016 και μετά, επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης και μετά την πρωτοβουλία της νέας προέδρου, άρχισε η εταιρεία να κάνει διαγωνισμούς με διευρυμένη μάλιστα την επιτροπή για να υπάρχει διαφάνεια.
Έσοδα τα οποία δεν φαίνονται από πωλήσεις ούτε στα ταμεία της επιτροπής.
Πάγια της επιτροπής τεραστίου ύψους που δεν ξέρουμε πως χάθηκαν καθώς στο ΔΣ δεν συζητήθηκαν ποτέ τα οικονομικά θέματα ως έπρεπε.
Οι μισθοί υπερβαίναν το 1.100.000 ευρώ για 30 άτομα.
Πλαστογράφηση υπογραφών.
Έχουν βρεθεί ποσά 50 χιλιάδες του προηγούμενου προέδρου χωρίς καμιά δικαιολογία.
Δινόντουσαν μπόνους χωρίς καμιά δικαιολογία σε υψηλόβαθμους.

Τα 2/3 των εργαζομένων είχαν οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους.
Χρήματα που ξοδεύονταν για σέρβις των προσωπικών αυτοκινήτων και άλλες ανεξήγητες σπατάλες. Χαρακτηριστικά η εταιρεία φαίνεται να ξόδευε χρήματα για 25 κιλά το μήνα σε ζάχαρη! Αναρωτιέται κανείς πόσους καφέδες έπιναν οι 30 εργαζόμενοι.
Ζητείται η διερεύνηση της σκοτεινής πλευράς των τηλεμαραθωνίων.

Εργαζόμενος στη UNICEF που έχει δει το πόρισμα μας εξηγεί επίσης την αδιαφάνεια στις προσλήψεις και τη μισθοδοσία. «Είχαμε καθαρίστρια που έπαιρνε 2000 ευρώ γιατί ήταν της κλίκας και συνάδελφό της που αμειβόταν με 900 ευρώ». Άλλος υπάλληλος υπογραμμίζει πως το Ελληνικό τμήμα της εταιρείας που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν σεβάστηκε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Υπήρχαν συμβάσεις για εργαζόμενους που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και καταγγελίες για άλλα θέματα που δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας τα πω. Είναι ευαίσθητα και αφορούν άλλες συναδέλφους».

Άλλη πηγή μας δηλώνει: «Τα προηγούμενα που υπήρχε το καθεστώς της ανάθεσης, είχαμε σύμβαση για τα κομπιούτερ χρέωνε την εταιρεία με 35 χιλιάδες ευρώ το έτος. Ο ίδιος ο συνεργάτης έδωσε προσφορά για 9 χιλιάδες ευρώ ετησίως όταν η Κα Τζιτζίκου ξεκίνησε τους διαγωνισμούς. Που πηγαίναν τα υπόλοιπα χρήματα;». 
 

Η Ουγγαρία βάζει τέλος στους επαγγελματίες «αλληλέγγυους»: Ποινικό αδίκημα η βοήθεια σε παράνομους μετανάστες

Η Ουγγαρία βάζει τέλος στους επαγγελματίες «αλληλέγγυους»: Ποινικό αδίκημα η βοήθεια σε παράνομους μετανάστες

Η ουγγρική κυβέρνηση βάζει τέρμα στη δράση των επαγγελματικών  «ΜΚΟ».
Όπως αναφέρει το ΒΒC σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο το οποίο προετοιμάζεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή όσοι Ούγγροι ή οργανώσεις βοηθούν παράνομους μετανάστες, με πληροφορίες για άσυλο ή νομικές συμβουλές ή κάθε άλλου είδους βοήθεια στο εξής θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη καθώς θα έχουν υποπέσει σε ποινικό αδίκημα.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η απαγόρευση σε άλλες χώρες της ΕΕ να μεταφέρουν άτομα που αιτούνται άσυλο στην Ουγγαρία.

Pronews