ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Φρούριο θα θυμίζει η Μυτιλήνη, λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο για το 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου.
Οπως αναφέρει το lesvospost, στο νησί θα μεταβούν από την Αθήνα 17 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ  ενώ όλες οι δυνάμεις της Λέσβου, ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν έκτροπα.
Το διήμερο συνέδριο θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 03 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι αποκλεισμένο για τα οχήματα.
Στη Μυτιλήνη έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης (ΦΠΑ) και για το μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με το astraparis, στις 3 Μαΐου, το συντονιστικό όργανο επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου, αποφάσισε απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων του νησιού, συλλαλητήριο στον χώρο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού και αποχή όλων των φορέων από τις θεματικές συνεδριάσεις του συνεδρίου.
Παρόμοιο θα είναι και το κλίμα στη Χίο, αφού στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ και με την συμμετοχή εκπροσώπων της περιφερειακής ενότητας Χίου, του δήμου Χίου, του Επιμελητηρίου, του Δικηγορικού Συλλόγου και των σωματείων της δύναμης της ΟΕΒΕ, αποφασίσθηκε:
  • Παγχιακή απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων της Χίου, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018.
  • Συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου, στις 11 το πρωί της Πέμπτης.
Μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στην Μυτιλήνη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαΐου 2018.
Οι κινητοποιήσεις «διαβλέποντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση επίλυσης των δυο κυρίαρχων προβλημάτων που απασχολούν τα νησιά μας και που αυτά είναι η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που η κατάργησή του θα επιφέρει τη διάλυση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των νησιωτών και την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τον μεγάλο  αριθμό μεταναστών και  προσφύγων», αναφέρει ανακοίνωση του ΟΕΒΕ.