22 Οκτωβρίου 2017

ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ!!! «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ενώπιον Θεού και ανθρώπων»!!!



ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ  ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΡΟΥΣΤΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ!!! «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ενώπιον Θεού και ανθρώπων»!!!



Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017


ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ!!! «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ενώπιον Θεού και ανθρώπων»!!!

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...


      



ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ…


(Αποσπάσματα δηλώσεων Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος, στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι ‘Ρωσσία 24’).

Ο νόμος για την νομιμοποίηση αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15 ετών, που εγκρίθηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο είναι «έγκλημα ενώπιον Θεού και ανθρώπων» και θα δούμε πολλές διαμαρτυρίες πιστών, δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (DECR) του Πατριαρχείου Μόσχας.



Οι ενέργειες του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έρχονται σε αντίθεση με τη γνώμη της πλειοψηφίας των Ελλήνων και με τις αρχές της θρησκευτικής παραδόσεως που χαρακτηρίζει επί αιώνες τον Ελληνικό λαό.

«Ο κ. Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι είναι Πρωθυπουργός ενός Ορθόδοξου κράτους, δεν κρύβει τις αθεϊστικές του πεποιθήσεις και το ότι για αυτόν η θρησκεία δεν σημαίνει απολύτως τίποτα», δήλωσε ο Ιεράρχης.





***
Μετάφραση Φαίη για το ιστολόγιο ‘ΑΒΕΡΩΦ’.
Πηγές: ‘RUSSIA NEWS TODAY ‘και ‘ria.ru’.
—————————————————————–

ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΕΙΤΕ!
ΜΑΣ «ΚΡΑΖΕΙ ΓΕΡΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ!

ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΗΤΡ. ΙΛΑΡΙΩΝ, (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ‘ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ’ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ), ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ Α Π Α Ν Τ Ε Σ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ;
ΗΤΟΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ;

ΣΕ ΑΠΛΑ – ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ – ‘λιανά’ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:



Ο ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ, ΥΠΕΡΓΗΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΣ Σ Ι Ω Π Η Λ Ο Σ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΕΟ ALEXIS, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ’ ΣΤΑ χαμόγελα(…) ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ «ΑΦΗΣΕΙ» ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ (λίαν απομονωμένο, ευάερο, ευήλιο & ευμεγέθες) ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ;…

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΑΡΧΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ:

1.ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ,
2.ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,
3.ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,
4.ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΡΑΣΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥ,
5.ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ & ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΛΑΓΝΟΥΣ & ΠΑΠΟΔΟΥΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ – ΠΟΥ «ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΟΥΝ» – ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΥΠΟΡΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ & ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΣ «ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ» ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ…)

«ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ»


hellasforce.com

Αλλαγή σκηνικού: Αποφασίστηκε αναβάθμιση των F-16 γιατί οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να μας δώσουν F-35!


Αλλαγή σκηνικού: Αποφασίστηκε αναβάθμιση των F-16 γιατί οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να μας δώσουν F-35!
H υπόθεση της αναβάθμισης/ανακαίνισης των F-16, το μοναδικό γεγονός για να θυμάται κανείς το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον Ν.Τραμπ, τελικά κρύβουν κάτι πολύ σημαντικότερο και πολύ δυσμενέστερο για την ελληνική πλευρά: Η τελική απόφαση για την αναβάθμιση ήρθε κατίπιν της άρνησης των ΗΠΑ να δώσουν το F-35 στην Ελλάδα!

Είναι γεγονός ότι σοβαρός, ανώτατος αξιωματικός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος κατανοεί πλήρως το χάσμα ισχύος που δημιουργείται με την Τουρκία από την μονομερή ενίσχυσή της με μαχητικά πέμπτης γενιάς απέναντι στην "ανακαίνιση" μαχητικών τρίτης γενιάς, πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού είχε μιλήσει στο pronews.gr με τον όρο της ανωνυμίας και είχε δηλώσει ότι "Θα ζητήσουμε F-35. Μόνο αν αρνηθούν να μας τα δώσουν, θα πάμε σε αναβάθμιση των F-16.

Ετσι, λοιπόν, τα F-35 ζητήθηκαν, αλλά η απάντηση ήταν ότι "Τα block παραγωγής είναι γεμάτα. Να ξανασυζητήσουμε το θέμα μετά το 2023"! Που σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση παραλαβή τους το 2026-27.
Για αυτό και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και είπε "Το θέμα του καινούριου μαχητικού θα μας απασχολήσει το 2027"!
Μέχρι τότε τι κάνουμε; Τον... σταυρό μας και θα επαφιέμεθα στις εγγυήσεις των ΗΠΑ ότι "Δεν θα αφήσουν την Τουρκία να κινηθεί κατά της Ελλάδας"!
Η άρνηση των ΗΠΑ σηματοδοτεί μια νέα εποχή στο τρίγωνο των σχέσεων Ελλάδος-ΗΠΑ-Τουρκίας:

Οι Αμερικανοί αποδέχονται πλέον ότι δεν τίθεται θέμα ισορροπίας Ελλάδος-Τουρκίας, γιατί η δεύτερη έχει "ξεφύγει" και προορίζεται να επιτελέσει άλλο ρόλο στην περιοχή. Με ότι αυτό σημαίνει για τα ελληνικά συμφέροντα και όχι μόνο...
O ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένο αγωνίστηκε για να αποκτήσει η χώρα F-35. Αλλά οι ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα.

Σήμερα ο δημοσιογράφος και βετεράνος του διπλωματικού ρεπορτάζ Γιώργος Χαρβαλιάς, αποκαλύπτει στην εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" όλο το παρασκήνιο της άρνησης των ΗΠΑ να πουλήσουν στην Ελλάδα F-35:
"Η εμμονή στη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 και η ονομαστική επίκλησή της τουλάχιστον τρεις φορές ήταν επίσης ασυνήθιστες για το διπλωματικό πρωτόκολλο, και οφείλονται στη στυγνή επιχειρηματική αντίληψη του Αμερικανού σημερινού προέδρου για την πολιτική.
Ο Τραμπ είναι ικανός να πάρει και τα παπούτσια του πεθαμένου, για να γράψει «συν» στο ισοζύγιο μιας διακρατικής συνάντησης, ανεξαρτήτως αν ο συνομιλητής του είναι επικεφαλής οικονομικής υπερδύναμης ή ο πρωθυπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας που δεν έχει να ταΐσει τον λαό της.
Τα διόδια του Τσίπρα στον δρόμο για την Ουάσινγκτον αποδείχτηκαν ακριβά, όπως και πολλών άλλων προκατόχων του, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό.

Η λίγο-πολύ απαραίτητη αναβάθμιση των F-16, που θα πληρωθεί από την τσέπη μας, δεν είμαι βέβαιος ότι καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιχειρησιακές ανάγκες στο Αιγαίο.
Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει μία Μοίρα από τα «αόρατα» μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 της αμερικανικής Πολεμικής Aεροπορίας, που σύντομα θα διαθέτει και η Τουρκία και μάλιστα μέσα από διαδικασία συμπαραγωγής. 

Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας έφαγε πόρτα σε αυτό το αίτημα, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά προβληματική εις βάρος της χώρας μας την ισορροπία δυνάμεων στον ουρανό του Αιγαίου, ειδικότερα μετά το 2021.

Παρά τις όποιες φραστικές εντάσεις των ημερών, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, που κυριαρχείται ακόμη από το διπλωματικό κατεστημένο των τουρκόφιλων του δημοκρατικού κόμματος, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την Αγκυρα ως στρατηγικό εταίρο και δεν θα διακινδύνευε να πριμοδοτήσει με ασύμμετρο τρόπο το ελληνικό οπλοστάσιο.
Το γεγονός αυτό φαίνεται να το είχε κατανοήσει εγκαίρως ο Τσίπρας, γι’ αυτό εμφανίστηκε συγκαταβατικός προς την Τουρκία και την ευρωπαϊκή πορεία της, αξιώνοντας μόνον την αμερικανική ομπρέλα προστασίας για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που απειλούν την αεροναυτική ασφάλεια στο Αιγαίο".

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ'ότι φαίνεται κανονικά...
Το pronews.gr, το πολιτικό περιοδικό PRONEWS και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ήταν τα πρώτα και μοναδικά ελληνικά ΜΜΕ που έκρουσαν εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου εκκινώντας σχετική την αρθρογραφία (διαβάστε σχετικά εδώ). Και είμαστε αυτοί οι οποίοι θα πολεμήσουν την παράδοση της χώρας με αποφάσεις που υπονομεύουν την ασφάλειά της, όπως το συγκεκριμένο πρόγραμμα.



Pronews

«Βόμβα» Σόιμπλε: Δεν διατάξαμε κανέναν στην Ελλάδα να κόψει συντάξεις

«Βόμβα» Σόιμπλε: Δεν διατάξαμε κανέναν στην Ελλάδα να κόψει συντάξεις

Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2015 ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε | Ειδήσεις: «Αδειάζει» τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ο απερχόμενος Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιμένοντας πως ουδέποτε ο ίδιος ή οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί είχαν ζητήσει από την Ελλάδα να προχωρήσει σε περικοπές στις συντάξεις.
Σε μια συνέντευξη – «ποταμό» προς τη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) , ο κ. Σόιμπλε αναφέρεται εκτενώς στην ελληνική κρίση και απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ίδιος «υπαγόρευε» περικοπές. «Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις. Αυτό που είπε η τρόικα ήταν: πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας».

Για το Grexit

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο της FAS, για το πότε σκέφτηκε να προτείνει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, λέει ότι το σκέφτηκε «αρκετά νωρίς» και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, πίστευε ότι «οι ίδιοι οι Έλληνες θα άντεχαν περισσότερο ένα ξαφνικό σοκ, παρά πολυετή προγράμματα περικοπών. Αλλά φυσικά αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες».
Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας, « ο μίτος της σκέψης του κ. Σόιμπλε παραμένει πάντα ο ίδιος: οι ίδιοι οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θέλουν να ανταποκριθούν στην προσπάθεια που απαιτείται για την παραμονή στο ευρώ ή αν προτιμούν να αποχωρήσουν, ώστε να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους μέσω συνεχών υποτιμήσεων».

Ο δημοσιογράφος της FAS επανέρχεται στο θέμα και σημειώνει ότι το καλοκαίρι του 2015 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαινόταν ιδιαίτερα αποφασισμένος να υλοποιήσει το Grexit.
Η απάντηση: «Σχεδόν όλοι εμείς οι υπουργοί Οικονομικών (της ευρωζώνης) είχαμε τη γνώμη ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα. Αλλά και πάλι: μόνο οι ίδιοι οι Έλληνες θα μπορούσαν να λάβουν μία τέτοια απόφαση».

Και τελικά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν να κρατήσουν τη χώρα στην ευρωζώνη; «Όχι», επιμένει ο Σόιμπλε. «Τελικά ήταν ο ίδιος ο Τσίπρας. Ο οποίος αποδέχθηκε τότε το αντίθετο από εκείνο που είχε υποσχεθεί προεκλογικά στους Έλληνες ψηφοφόρους. Το θυμάμαι καλά: είχε έρθει ήδη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εδώ, σε αυτό το γραφείο που μιλάμε κι εμείς. Ο Τσίπρας εξήγγειλε έναν προεκλογικό αγώνα με την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά χωρίς όρους. Και τότε του απάντησα: Δεν μπορώ παρά να σας ευχηθώ να χάσετε τις εκλογές. Αυτή την υπόσχεση δεν θα καταφέρετε να την τηρήσετε. Κι έτσι έγινε. Όταν στην Ελλάδα οι τράπεζες ήταν κλειστές και τα ΑΤΜ δεν έβγαζαν χαρτονομίσματα, αναγκάστηκε να το αποδεχθεί και, ορθώς, να εκμαιεύσει εντολή για αλλαγή πολιτικής μέσω νέων εκλογών».

«Σε καλό δρόμο η Ελλάδα»

Όσον αφορά τα σημερινά δεδομένα η εκτίμηση Σόιμπλε είναι η εξής: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η χώρα έχει σοβαρές πιθανότητες να μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της στις αγορές. Γι αυτό δεν βοηθάει σήμερα μία συζήτηση για το αν θα ήταν καλύτερο το Grexit». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στην FAS ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Κύπρο: «Κανείς δεν μιλάει πια για την Κύπρο, κι όμως, απ’ ό,τι θυμάμαι, αυτή ήταν η πιο δραματική νύχτα απ’ όλες: καθόμαστε με τον Κύπριο πρόεδρο σε ένα από αυτά τα απερίγραπτα δωμάτια των Βρυξελλών. Και άρχισε να επιχειρηματολογεί με γεωπολιτικά κριτήρια. Του είπαμε: όλα αυτά δεν βοηθούν, περιοχή κρίσης ή όχι, πρέπει να εξυγιάνεις τις τράπεζές σου. Βέβαια είχε κληρονομήσει το πρόβλημα από τον προκάτοχό του. Και τα κατάφερε θαυμάσια, εκφράζω τον ιδιαίτερο σεβασμό μου γι’ αυτό».

«Κανείς δεν παίρνει σοβαρά τον κύριο Βαρουφάκη»

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης εστιάζει στη «δύσκολη σχέση» με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι του 2015.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του: «Εκτός από μερικά μέσα ενημέρωσης, κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τον κύριο Βαρουφάκη. Έχει ήδη διηγηθεί τα πάντα. Και τα αντίθετά τους, επίσης. Και δεν ωφέλησε την ίδια του τη χώρα. Στις Βρυξέλλες είχαμε καλή συνεργασία με όλους τους Έλληνες υπουργούς Οικονομικών, και με τον σημερινό κάτοχο του αξιώματος, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος αυτοαποκαλείται μαρξιστής. Μπορείς να μιλήσεις μαζί του, παίρνεις σοβαρά υπόψη τα επιχειρήματά του».

Και οι αναφορές περί Βαρουφάκη και Τσακαλώτου συνεχίζονται: «Όταν ήταν εδώ ο Βαρουφάκης καθόταν κάποιος δίπλα του, τον οποίο δεν γνωρίζαμε ακόμη. Μετά διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα είδος επόπτη. Όταν κόμπαζε ο Βαρουφάκης ότι δεν είναι καν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο συνοδός του έλεγε: εγώ όμως είμαι (μέλος). Ήταν ο διάδοχός του, ο Τσακαλώτος. Ήταν καλύτερο για την Ελλάδα που αντικατέστησε τον Βαρουφάκη».

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι εξέφραζε με ξεκάθαρο τρόπο την αντιπάθειά του προς τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιτείνει τα εξής: «Ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών ήμουν ένας από τους πιο φιλικούς (απέναντί του), είχε κι εκείνος έναν σχετικό σεβασμό για μένα. Έπρεπε να δείτε πώς συμπεριφερόταν στους υπόλοιπους ο Βαρουφάκης. 

Κάποια στιγμή ένας συνάδελφος από μία μικρότερη χώρα της ανατολικής Ευρώπης, σοσιαλδημοκράτης μάλιστα, δεν κρατήθηκε. Του φώναξε: Γιάνη, σταμάτα, δεν αντέχω άλλο. Όλο γκρινιάζεις για τις κοινωνικές παροχές που κόβεις. Οι συντάξεις σας είναι διπλάσιες από τις δικές μας».

Με πληροφορίες από το Deutsche Welle

Τον Γ. Προβόπουλο δεν τον παίζουν τα παιδάκια στο Μαξίμου και βγήκε στα ΜΜΕ να λέει "παραμύθια" για να προβληθεί

ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΕΛΗΦΝΗΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ...

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗ : 

του  Μανώλης Μάνου

Τι είπε ο Προβόπουλος τώρα που  δεν τον παιζουν τα άλλα παιδάκια και εν γένει παπουδοπαιδάκια του ΣΥΡΙΖΑ στο Μάξίμου.

;  <<Δεν μπορεί να μοιράζει ανύπαρκτο πλεόνασμα μια καταχρεωμένη χώρα>>

tsipras-provo-drag

Την πεποίθηση ότι δεν έχουν γίνει γνήσιες και αυθεντικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα εξέφρασε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος ενώ τάχθηκε κατά της διανομής μερίσματος λέγοντας πως μια καταχρεωμένη χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να μοιράζει ανύπαρκτο πλεόνασμα

Ο Προβόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε: «Πολλές μεταρρυθμίσεις σχεδιάστηκαν λάθος και εφαρμόστηκαν λάθος, δυσφήμισαν τη λέξη», σημειώνοντας πως οι επώδυνες λύσεις που επιλέχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δεν έφεραν αποτέλεσμα και στοίχισαν ακριβά.

Για το κοινωνικό μέρισμα που σχεδιάζει να μοιράσει η κυβέρνηση δήλωσε πως κατά τη γνώμη του μια χώρα που είναι καταχρεωμένη, δεν έχει πολυτέλεια να μοιράζει ανύπαρκτο πλεόνασμα με ψηφοθηρικό τρόπο, με την έννοια ότι έχει άλλες υποχρεώσεις πολύ μεγάλες.

Τόνισε μεταξυ άλλων τέλος ότι με τόση υψηλή φορολογία δεν μπορούμε να πάμε σε ανάπτυξη. Η ανάπτυξη προϋποθέτει επενδύσεις και εξωστρέφεια.

Είναι αυτός που στήριζε πριν 8 χρόνια την υψηλή φορολόγία και συμβούλευε αντίστοιχα και σχετικά  τους μνημονιακούς προς αυτήν την κατευθυνση με περισσή υπόκρισία λέει για τιςε ανάγκες μιάς θέσης ; ακριβώς τα αντίθετα ... δεν το ξέχασε απλά έχει μάλλον την αυταπάτη να πιστευει οτι το ξεχάσαμε εμείς .
Ψάχνει για νέα καρέκλα εξουσίας και μισθού, Τσίπρα δωστην του...!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Αναδρομικά ψήφισαν να πάρουν οι βουλευτές- βολευτές: 160 θα πάρουν πάνω από 15 εκατ. ευρώ -Την ώρα που εσυ ραγιά το "παιζεις" ....στο καναπέ


Την ώρα που εσυ ραγιά το "παιζεις" ....στο καναπέ

Την ώρα που εσυ ραγιά το "παιζεις" ....στο καναπέ

Την ώρα που εσυ ραγιά το "παιζεις" ....στο καναπέ


ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ με τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ τους τωρα δικαιωθηκαν για την τσεπη τους ...οι αλλοι ΕΛΛΗΝΕΣ ας πανε να....Ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκαλύπτει ότι το ποσό ξεκινά από 15 εκατ. ευρώ τουλάχιστον και μπορεί να φτάσει
ακόμη και τα 50 εκατ. ευρώ, αν εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές- που ξεπερνούν τις 160- των βουλευτών που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή των οικογενειών τους, σε περίπτωση που οι ίδιοι έχουν αποβιώσει. Πρόκειται για ποσό που είναι εκτός προϋπολογισμού και μέχρι στιγμής δεν το γνωρίζουν οι δανειστές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει ήδη τη σχετική διάταξη για την επιστροφή αυτών των αναδρομικών στο άρθρο 23 παράγραφος 4β και 4γ του νόμου Κατρούγκαλου. Τον νόμο που από τη μία προέβλεπε μειώσεις συντάξεων και ΕΚΑΣ και από την άλλη αύξηση συντάξεων και συνταξιούχους σήμερα βουλευτές. Στον ίδιο νόμο μόνο για τους βουλευτές- πρώην και νυν- δεν γινόταν αναφορά στο θέμα του επανυπολογισμού συντάξεων και στην ένταξή τους στον ΕΦΚΑ, επισημαίνει η εφημερίδα. Στο μέλλον, μέχρι το τέλος του 2018, θα αποφασιστεί αν θα ενταχθούν και αυτοί στις ρυθμίσεις του νόμου.
Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά, ανάμεσα σε εκείνους που έχουν προσφύγει είναι ο Ακης Τσοχατζόπουλος ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ελεύθερος Τύπος» πριν από μία εβδομάδα, φέρεται να διεκδικεί ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.
Το σχέδιο για την αποπληρωμή
Με εξαμηνιαίες δόσεις, για όσους έχουν λαμβάνειν από 50.000 ευρώ και πάνω σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει τις μισθολογικές και συνταξιοδοτικές διαφορές που προκύπτουν για τους βουλευτές, από την εξίσωση των αποδοχών τους με εκείνες του προέδρου του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας. Η συνολική επιστροφή των αναδρομικών μπορεί να επεκτείνεται έως και πέντε χρόνια.
Ενα άλλο πλάνο που εξετάζεται είναι να καταβάλλεται το ποσό των αναδρομικών σε ποσοστιαία αναλογία επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού, δηλαδή τον πρώτο χρόνο να δοθεί το 20% των αναδρομικών, το δεύτερο χρόνο άλλο ένα 20% κ.ο.κ., ώστε μέσα σε μια 5ετία να έχουν δοθεί όλα τα αναδρομικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε μήνα που δεν εφαρμόζεται η απόφαση των αναδρομικών η τριμελής επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ στο Δημόσιο, εφόσον το ζητήσει αυτός που δικαιώνεται.
 iefimerida.gr 
fonaklasblogspot.com 

Η μικρή πλην έντιμος Ελλάς προσέφερε γενναιόδωρη οικονομική βοήθεια στις ΗΠΑ ! με αριστερή κυβέρνηση- πρώην ΚΚΕ εσωτερικού




Η μικρή πλην έντιμος Ελλάς, σε μια κίνηση γενναιόδωρης μεγαλοσύνης  προσέφερε οικονομική βοήθεια στις ΗΠΑ ύψους αρκετών δις δολαρίων για την αναβάθμιση των F16. Έτσι θα δοθεί δουλειά σε Αμερικάνους πολίτες δήλωσε ο πρόεδρος Τράμπ, ευχαριστώντας τον Αλέξη για την πράξη του αυτή που θα συμβάλλει  στη μείωση της ανεργίας στη μεγάλη φίλη χώρα και γενικότερα στην οικονομική της ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος Τράμπ εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα και τους Έλληνες, συνεχάρη τον Αλέξη για το μαστίγωμα και το σφίξιμο του ζουναριού  στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη και δήλωσε ότι, το υπέρογκο ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί. Πως θα γίνει αυτό και αν η ΗΠΑ, η μεγάλη μας φίλη και ειδικότερα του Αλέξη της ΠΦΑ, έ αυτό δεν το διευκρίνισε.

Όμως το φιλικό χτύπημα στην πλάτη για τον «αριστερό» πρωθυπουργό μας δεν είναι και μικρό πράγμα, έστω και αν μας κόστισε κάποια δις.