22 Δεκεμβρίου 2019

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μετέφεραν "ανήλικο" παράνομο αλλοδαπό τραυματία

Ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε το κόστος διακομιδής  ενός παράνομα εισερχόμενου μετανάστη. ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαία ατύχημα από αυτά που συμβαίνουν συχνά, αποτέλεσμα της  προσπάθειας τους να κινηθούν, εισερχόμενοι παράνομα, σε εθνικές οδούς τη νύκτα, αλλά και την ημέρα θέτοντας σε κίνδυνο  τους Έλληνες οδηγούς, αλλά και τους νόμιμους επισκέπτες αλλοδαπούς τουρίστες.

Σε πόσα ατυχήματα έχει χρησιμοποιηθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τους Έλληνες για διακομιδή τους, ύστερα από εμπλοκή, και τραυματισμό τους σε  ατύχημα ;... χωρίς να έχει δει το φως της δημοσιότητας ο τραυματισμός ενός Έλληνα πολίτη;;;.

Να σημειωθεί, το κόστος του πρωθυπουργικού αεροσκάφους ξεπερνά τις 190.000 ευρώ  ανά ώρα πτήσης.

Για την ηλικία του ανήλικου κατά δήλωση του μετά την απώλεια των εγγράφων τι να πει κανείς;;
Πιθανότερο είναι να πρόκειται για "ανήλικο".... ασυνόδευτο ετών 20-25.!!!



Ελεύθερα θα πηγαινοέρχονται οι παράνομοι αλλοδαποί στην Ελλάδα το 2020 - Ακόμα και αυτοί που εκκρεμεί η αίτηση παραμονής τους



Ελεύθερα θα πηγαινοέρχονται οι αλλοδαποί στην Ελλάδα το 2020 - Ακόμα και αυτοί που εκκρεμεί η αίτηση παραμονής τους

Νέα απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλης Χρυσοχοΐδη θα επιτρέπει σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν ή διέμεναν στη χώρα μας, για όλο το 2020 να πηγαινοέρχονται ελεύθερα στην Ελλάδα.

Μάλιστα η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο όσους αλλοδαπούς έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής αλλά και σε όσους βρίσκεται σε εκκρεμότητα και έφυγαν από τη χώρα το 2019.
Με λίγα λόγια όσοι έφυγαν και το... μετάνιωσαν θα μπορούν να επιστρέψουν σαν να μην τρέχει τίποτα. 

Κι αν τελικά απορριφθεί η αίτησή τους; Θα τους ψάχνουμε για να τους απελάσουμε..
Αναλυτικά η απόφαση:
Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και με σκοπό την διευκόλυνση των αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που υπάγονται στις ρυθμίσεις των άρθρων 8 και 9 του Ν.4251/2014, επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2020 μέχρι 31-12-2020, η έξοδος και επανείσοδος τους στην Ελλάδα, εφόσον έχουν αναχωρήσει από την χώρα μας εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, είναι κάτοχοι ισχύοντος διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου, αναγνωρισμένου από τη χώρα μας, και:
Βεβαίωσης κατάθεσης ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αρχική χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής, βάσει των σχετικών διατάξεων του άρθρου 8 παρ. 7 και άρθρου 9 παρ. 4 του Ν. 4251/2014 ή Ειδικής Βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, βάσει των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 4251/2014

Κατά την χρονική διάρκεια ισχύος της απόφασης αυτής, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών να επισκεφθούν την χώρα τους και να επανέλθουν περισσότερες από μία φορές.

Επιπλέον επιτρέπεται η επανείσοδός τους στην Ελλάδα, εφόσον έχουν αναχωρήσει από την χώρα μας εντός του έτους 2019, για να επισκεφθούν την πατρίδα τους, είναι κάτοχοι των ανωτέρω εγγράφων και δεν έχει εκδοθεί εν τω μεταξύ απορριπτική ή ανακλητική απόφαση επί της αιτήσεώς τους για χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής.

Σημειώνεται ότι, η δυνατότητα εξόδου και επανεισόδου δεν παρέχεται στους κατόχους ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, η οποία τους χορηγήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 5 του Ν.4251/2014.




pronews.gr

Δείτε ακόμη:

Έκφραση αγανάκτησης Μητροπολίτη Χίου για αλλοδαπούς: «Ομογενείς των Οθωμανών κατακτητών οι παράνομοι μετανάστες»

.


 Ξέσπασμα από τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός «υπερκαταυλισμού» των 7.000 παράνομων μεταναστών στην περιοχή Αίπος.


Ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε τους παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες ως «ομογενείς των Οθωμανών κατακτητών» εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην κατασκευή του νέου καταυλισμού.

Κατά την τέλεση Δοξολογίας στις Καρυές με αφορμή την επέτειο παράδοσης της Χίου από τους Οθωμανούς Τούρκους στον Ελληνικό Στρατό τον Δεκέμβριο του 1912, ο Μητροπολίτης Χίου δήλωσε ευθέως την αντίθεσή του στο σενάριο δημιουργίας νέας υπερδομής 7.000 ατόμων στο Αίπος.

“Ούτε μόνιμα, ούτε προσωρινά στο Αίπος οι ομογενείς των τότε κατακτητών”.

Αναλυτικά ανέφερε, παρουσία του Αλκιβιάδη Στεφανή:

“Η ηρωική μάχη του Αίπους, καθιστούν εμάς υπευθύνους, εκεί όπου χύθηκαν αίματα ηρώων και σκορπίστηκαν οστά ηρώων, να μην επιτρέψουμε ούτε μόνιμα, ούτε προσωρινά να ξαναπατήσουν τα πόδια των ομογενών των τότε κατακτητών”.

Δείτε το  βίντεο

.




Με πληροφορία από το:

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με παραδοσιακή μαρμελάδα

ΥΛΙΚΑ
380 γ. αλεύρι
150 γ. άχνη ζάχαρη
250 γ. βούτυρο
2 κρόκους αυγών
100 g μαρμελάδα κεράσι και βερίκοκο
2 κ.γλ. κονιάκ
 

Εκτέλεση
Ζυμώστε τη ζύμη από αλεύρι, 120g ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και τους κρόκους αυγών.
Τυλίξτε τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτα Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Ανοιγουμε φυλλο και κοβουμε χρησιμοποιώντας τις φόρμες για γλυκά. Βάλτε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Τα μπισκοτακια τα ενώνουμε πασπαλίζοντας μαρμελάδα παραδοσιακή

BIOFLORINA (χωρίς συντηριτικά) και από πάνω ζάχαρη άχνη.

Το Ναυτικό της Λιβύης κατέσχεσε τουρκικό πλοίο το οποίο είχε περάσει ανενόχλητο βόρεια από την Κρήτη!


Το Ναυτικό της Λιβύης κατέσχεσε τουρκικό πλοίο το οποίο είχε περάσει ανενόχλητο βόρεια από την Κρήτη!

Η ναυτική δύναμη του «Εθνικού Στρατού Λιβύης», ανέφερε πριν από λίγη ώρα ότι κατάσχεσε φορτηγό πλοίο που προερχόταν από την Τουρκία με πλήρωμα Τούρκους υπηκόους.

Η κατάσχεση του πλοίου έγινε από μονάδες του Ναυτικού της Λιβύης ανοικτά των ακτών της Derna και το πλοίο κατευθύνεται τώρα στο λιμάνι του Ras Al Hilal προκειμένου να γίνει έλεγχος του φορτίου του.


Το όνομα του πλοίου που κατασχέθηκε δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά στις 16 Δεκεμβρίου ένα άλλο  τουρκικό πλοίο το Osman  Prince «έκοβε» βόλτες 43 ν.μ. βόρεια από τα Χανιά εντελώς ανενόχλητο, με κατεύθυνση προς τη Μισράτα.

Φυσικά το ΠΝ δεν έκανε την οποιαδήποτε κίνηση για νηοψία καθώς αυτή θα ερμηνευόταν ως πρόκληση από την Τουρκία και οι εντολές είναι σαφείς:
Καμία κίνηση από το ΠΝ  ή το ΛΣ που μπορεί να δημιουργήσει έστω και υποψία εκνευρισμού στην Τουρκία.

Από την άλλη πλευρά βέβαια οι Λίβυοι δεν έχουν ελληνικές πολιτικές ηγεσίες για να τους καθοδηγούν και έτσι τήρησαν στο ακέραιο τις προειδοποιήσεις τους, ότι θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο τα τουρκικά πλοία να πλέουν παράνομα στα λιβυκά χωρικά ύδατα.




pronews.gr

"ΕΦΟΡΙΑ"(ιδιωτική ΑΑΔΕ) ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ !!!




Τα μηδενικά επιτόκια καταθέσεων των τραπεζών, οι έλεγχοι των καταθέσεων και οι κατασχέσεις της εφορίας κρατούν σε στρώματα και θυρίδες πάνω από 20 δις ευρώ


Με υψηλά επίπεδα, πάνω από 20 δισ. ευρώ παραμένει το χρήμα που κυκλοφορεί εκτός τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι αιτίες είναι πολλές, όπως η έλλειψη εμπιστοσύνης, τα χαμηλά (έως μηδενικά) επιτόκια, αλλά κυρίως οι έλεγχοι των καταθέσεων και οι κατασχέσεις της εφορίας. Έτσι, οι Έλληνες εξακολουθούν να κρατούν στα στρώματα και στις θυρίδες σημαντικά ποσά μετρητών… «δια τον φόβο τον Ιουδαίων».

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου, η εκτιμώμενη νομισματική κυκλοφορία ως ποσοστό του ΑΕΠ υποχώρησε σε 12% στο τέλος της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019 από 16% αντιστοίχως το 2018.

Σε νούμερα, τα συγκεκριμένα ποσοστά σημαίνουν ότι το 2018 κυκλοφορούσε εκτός τραπεζικού συστήματος, ποσό ύψους 29,5 δισ. ευρώ, ενώ φέτος το ποσό μειώθηκε σε 23 δισ. ευρώ.


Παρά τη βελτίωση, το χρήμα εκτός τραπεζικού συστήματος παραμένει πολλαπλάσιο, σε σχέση με εκείνο που θα έπρεπε να είναι, σε μια κανονική οικονομία.
Το 2009 που οι καταθέσεις ήταν στο ποσό των 235 δισ. ευρώ και το ΑΕΠ στο ποσό των 242 δισ. ευρώ το χρήμα που κυκλοφορούσε εκτός τραπεζών ήταν μόλις 9,3 δισ. ευρώ.

Σήμερα, με τις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανέρχονται σε περίπου 148 δισ. ευρώ, και το ΑΕΠ να είναι στο ποσό των 192 δισ. ευρώ, τα μετρητά θα έπρεπε να είναι περίπου στα 6 δισ. ευρώ.

Η μείωση της νομισματικής κυκλοφορίας στο εννεάμηνο του 2019, αποδίδεται από την ΤτΕ, στην αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών, που συνέβαλε στην επιστροφή αποθησαυρισμένων τραπεζογραμματίων, ενώ συνέβαλε επίσης και η αυξημένη εισροή χρήματος από ξένους επισκέπτες στη χώρα μας σε συνδυασμό με τη διευρυμένη χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών για τη διενέργεια συναλλαγών.

Οι προοπτικές εξέλιξης των τραπεζικών καταθέσεων εκτιμώνται γενικά ως θετικές, καθώς η συνεχής βελτίωση της εμπιστοσύνης όσον αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος και η περαιτέρω άνοδος της οικονομικής δραστηριότητας αναμένεται να εξακολουθήσουν να στηρίζουν τη ζήτηση τραπεζικών καταθέσεων το επόμενο διάστημα. Επιπρόσθετα, η αναμενόμενη ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων μέτρων πολιτικής, εκτιμάται ότι θα συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή.


Γιατί μένει έξω από τις τράπεζες το χρήμα

Ο βασικός λόγος που το χρήμα μένει έξω από τις τράπεζες είναι ο έλεγχος των τραπεζικών του λογαριασμών από την εφορία, οι οποίοι (έλεγχοι) είναι καθημερινή πραγματικότητα.

Μέσω του «Ειδικού Λογισμικού Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας», το οποίο αντλεί στοιχεία από τις εγχώριες τράπεζες, τα οποία αφορούν στο σύνολο των χρηματοοικονομικών προϊόντων (καταθέσεις, ομόλογα, αμοιβαία κ.λπ.), καθώς και των διενεργηθέντων σε αυτά αναλυτικών κινήσεων. Η εφορία ανά πάσα στιγμή να «βλέπει» τις κινήσεις των λογαριασμών και να συγκρίνει καταθέσεις και δηλωθέντα εισοδήματα και να καλεί για έλεγχο, αν διαπιστώσει δυσαρμονία.

Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις των φορολογουμένων που «τσίμπησε» το συγκεκριμένο λογισμικό στους οποίους κυριολεκτικά, η εφορία τους άδειασε τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Με τους φόρους και τις προσαυξήσεις η συνολική επιβάρυνση ξεπέρασε το 70% ή και το 90%, όπως προκύπτει από χαρακτηριστικές περιπτώσεις που δημοσιοποίησε το Σin.

Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος των κατασχέσεων από την εφορία, για χρέη προς το δημόσιο. Σήμερα οι οφειλέτες προς το Δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 4 εκατομμύρια ΑΦΜ (ιδιώτες και επιχειρήσεις).

Με το σύστημα των κατασχέσεων που εφαρμόζει η ΑΑΔΕ, όποιος οφείλει , μπορεί ανά πάσα στιγμής όχι μόνο να του κατάσχει τα ποσά που οφείλει αλλά ακόμη και αν είναι σε ρύθμιση και την αποπληρώνει, να του δεσμεύσει ολόκληρο το ποσό του λογαριασμού, μέχρι να αποπληρωθεί η οφειλή.

Επίσης, δεν δεσμεύεται μόνο το ποσό που υπάρχει μέσα στον λογαριασμό, αλλά κατάσχονται και τα ποσά που κατατίθενται (από πελάτες, αμοιβές κ.λπ.) στον δεσμευμένο λογαριασμό.

Δηλαδή, η δέσμευση των λογαριασμών, μπορεί να είναι πολύμηνη ή και πάνω από 12μηνο, ανάλογα με τη διάρκεια της ρύθμισης. Στο πλαίσιο αυτό, ο φορολογούμενος έχει κίνητρο να προτιμά τις συναλλαγές με μετρητά, στην περίπτωση που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία.

Αν είναι επαγγελματίας, δελεάζει με προσφορές τους πελάτες του να πληρώσουν με μετρητά, ενώ και οι πελάτες επωφελούνται από εκπτώσεις.

Ο χαμένος της υπόθεσης είναι το δημόσιο, λόγω της φοροδιαφυγής που συντελείται, αλλά και οι τράπεζες που δεν έχουν στα ταμεία τους τα μετρητά που θα ήθελαν.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι τα επιτόκια που προσφέρουν σήμερα οι τράπεζες είναι σχεδόν μηδενικά και δεν προσφέρουν κανένα κίνητρο, για να επιστρέψουν χρήματα σε καταθετικούς λογαριασμούς.


 


ΠΗΓΕΣ
sofokleousin.gr
ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η πρώτη ουσιαστική κίνηση ενάντια στην τουρκολιβυκή ΑΟΖ - Αποστολή Ν.Δένδια στη Βεγγάζη και συνάντηση με τον Χ.Χαφτάρ


Η πρώτη ουσιαστική κίνηση ενάντια στην τουρκολιβυκή ΑΟΖ - Αποστολή Ν.Δένδια στη Βεγγάζη και συνάντηση με τον Χ.Χαφτάρ

Ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί σήμερα στη Λιβύη όπου θα έχει συνάντηση με τον στρατηγό Χαφτάρ, στην πρώτη ουσιαστική ελληνική κίνηση για την «ακύρωση» της τουρκολιβυκής ΑΟΖ.


Πληροφορείς για την επίσκεψη είχαν βγάλει από τα ξημερώματα Λιβυκά ΜΜΕ που συνδέονται με τον Χαφτάρ και ο ημιεπίσημος λογαριασμός του LNA στο twitter, ενώ πριν από λίγο η είδηση επιβεβαιώθηκε κι από κυβερνητικές πηγές.

Ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στη Λιβύη, με το κυβερνητικό αεροσκάφος Gulf Stream, που αναμένεται να απογειωθεί μέσα στο ημίωρο από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τη Βεγγάζη.


Libya

Yunanistan dışişleri bakanı Nicos dendias, Bingazide Doğu bölgesi hükümeti ile görüşmelere başladı.
pronews.gr

Η «Μαγική Λιμνοπολιτεία» της Καστοριάς – Όλο το εορταστικό πρόγραμμα


Η «Μαγική Λιμνοπολιτεία» της Καστοριάς - Όλο το εορταστικό πρόγραμμα

Πρόγραμμα Εορταστικής Περιόδου / Καστοριά 8 Δεκεμβρίου – 8 Ιανουαρίου
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00

«Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης». Η κεραμίστρια Carla Blasco μας μαθαίνει να κατασκευάσουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά. Φέρτε μαζί σας ότι σας περισσεύει στο σπίτι. Για όλα τα παιδιά

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 16:30
«Γιορτές του Κόσμου». Γιορτινές ιστορίες, παραμύθια και γεύσεις απ’ όλον τον κόσμο για τους μικρούς μας φίλους, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος”, στην πλατεία Ομονοίας. Συμμετέχει το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου
· «ZUMBA», ώρα 11:00 π.μ. Επίδειξη χορού ZOUMBA, από το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος”, στο θεματικό πάρκο «Μαγική Λιμνοπολιτεία».
· “Ο Αϊ-Βασίλης Ήρθε Νωρίς”, ώρα 17:00. Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Αναστασία Λιάπη, στο θεματικό πάρκο «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00
«Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης». Χριστουγεννιάτικη ταινία για μικρούς και μεγάλους. Για όλα τα παιδιά

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00
«Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης». Χριστουγεννιάτικη μουσικοκινητική παράσταση «Ο φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη» με τους μουσικούς Ελπίδα & Άγγελο Σίσκου. Για όλα τα παιδιά

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
«Χριστουγεννιάτικες Νότες». Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς δίνει εορταστικό τόνο και ρυθμό. Ώρα 12:00 μεσημβρινή, στον πεζόδρομο της Ερμού και ώρα 13:00 στην «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00
«Καστοριανή Βεγγέρα». Χριστουγεννιάτικη βραδιά με το μουσικό σύνολο του Ωδείου Βορείου Ελλάδος, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας-Καστοριά. Την εκδήλωση πλαισιώνει η παραδοσιακή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος” και ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς. Συνδιοργανωτής: Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00
«Τα Κάλαντα της Καστοριάς». Παραδοσιακά Κάλαντα στο Δημαρχείο, σε Φορείς και στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00 μεσημβρινή
«Παιδικό Ξεφάντωμα». Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά με περφόρμερ, ξυλοπόδαρους και ξωτικά, στο θεματικό πάρκο «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00 μεσημβρινή
“Ο Δρόμος του Αϊ-Βασίλη’’. O Δήμος Καστοριάς και το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει η εθελοντική ομάδα «Δήμιοι». Ένας εορταστικός αθλητικός περίπατος τριών χιλιομέτρων με σκοπό να φτάσουν μικροί και μεγάλοι ως το εργοστάσιο του Αϊ-Βασίλη. Αφετηρία: Λεωφόρος Κύκνων, στο ύψος του εμπορικού κέντρου.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00
«Εορταστικό Street Party». Ένα ξέφρενο μουσικό πάρτι, με dj’s και περφόρμερ στη Βόρεια Παραλία (περιοχή Ψαράδικα), με τη συμμετοχή των: ΜΟΝΟΚΥΚΛΟ Performance Projects & Dj SET, MSTRA, CANDO & PITASS

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.
«Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας». Με τη συμμετοχή του Δημόσιου ΙΕΚ Καστοριάς, του τμήματος «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας Σεφ», στο πάρκο “Ολυμπιακής Φλόγας”, δίπλα στη «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00
«Καστοριά 2020». Μία φαντασμαγορική εκδήλωση, για την υποδοχή του νέου Έτους στην πλατεία “Αδελφών Εμμανουήλ”, στο Ντολτσό, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Καστοριά. Συμμετέχουν οι «Les Au Revoir», η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς και τοπικά μουσικά σχήματα και συγκροτήματα. Συνδιοργανωτής: Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου Ώρα 16:00
«Παιδικά Ραγκουτσάρια». Καρναβαλίστικη παιδική εκδήλωση στο θεματικό πάρκο «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

Σάββατο 4 Ιανουαρίου, ώρα 16:00
«Παιδικά Ραγκουτσάρια». Καρναβαλίστικη παιδική εκδήλωση στην πλατεία “Αδελφών Εμμανουήλ”, στο Ντολτσό.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου, ώρα 19:00
«Χάλκινη Πανδαισία». Μουσικό παραδοσιακό δρώμενο με αφετηρία την περιοχή “Σταυρός”, στην Καστοριά.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου, ώρα 12:00 μεσημβρινή
«Χάλκινη Πανδαισία» Μουσικό παραδοσιακό δρώμενο με αφετηρία την πλατεία “Απόζαρι”, στη Βόρεια Παραλία.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου, ώρα 20:00
«Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων». Μουσικό παραδοσιακό δρώμενο στους δρόμους της πόλης.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια)
· «Ο Αϊ-Βασίλης στην Καστοριά», ώρα 11:30 π.μ.
Ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά με τη συμμετοχή των Καρναβαλιστών στην πλατεία Δαβάκη.
· «Ραγουτσάρια-το παραδοσιακό Καρναβάλι της Καστοριάς», ώρα 16:00
Επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού με αφετηρία το Δημαρχείο Καστοριάς.
· «Καστοριανά Μπουλούκια». Παρέες και Ομάδες καρναβαλιστών διασχίζουν τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, με τη συνοδεία μουσικών συγκροτημάτων.

Τρίτη 7 Ιανουαρίου (Αϊ-Γιαννιού)
«Καστοριανά Μπουλούκια». Παρέες και Ομάδες καρναβαλιστών διασχίζουν τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης κι επισκέπτονται σπίτια εορταζόμενων, με τη συνοδεία μουσικών συγκροτημάτων.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου (Πατερίτσα)
«Ραγκουτσάρια-Παρέλαση», ώρα 14:00
Σχολεία, σύλλογοι, παρέες και ομάδες καρναβαλιστών με αφετηρία το Δημαρχείο Καστοριάς διασχίζουν την οδό Μητροπόλεως και καταλήγουν στην πλατεία “Αδελφών Εμμανουήλ”, στο Ντολτσό.
Η «Μαγική Λιμνοπολιτεία» λειτουργεί καθημερινά  από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ.


Γραφείο τύπου
Δήμου Καστοριάς