16 Φεβρουαρίου 2018

Η νέα ΕΡΤ απέκτησε επιπλέον… 49 προϊσταμένους! Δείτε τους απίθανους τίτλους που σκέφτηκαν..


φωτογραφία/ Το Παρατηρητήριο
 Η νέα ΕΡΤ απέκτησε επιπλέον… 49 προϊσταμένους! Δείτε τους απίθανους τίτλους που σκέφτηκαν..
Στην ΕΡΤ μοιράζουν καρέκλες και επιδόματα ευθύνης. Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, τοποθετήθηκαν 49 (!) προϊστάμενοι με τίτλους γεμάτους …φαντασία.
Θέσεις υπάρχουν και η ΕΡΤ διόρισε 49 (!) προϊσταμένους, οι οποίοι φυσικά θα λαμβάνουν όλα τα επιπλέον επιδόματα, τον τίτλο και ό,τι άλλο προκύψει στην πορεία.
Αυτό που ξεχωρίζει είναι η φαντασία στα ονόματα των τομέων ευθύνης, όπως π.χ. προϊστάμενος πρωτότυπου περιεχομένου, προϊστάμενος γλωσσικής υποστήριξης μέχρι και προϊστάμενος για τις …έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές.
Το νέο οργανόγραμμα της εταιρείας θυμίζει όλες τις παθογένειες του ελληνικού Δημοσίου, όπου συχνά υπάρχουν περισσότεροι διευθυντές και προϊστάμενοι παρά απλοί υπάλληλοι, ενώ προκαλούνται σειρά ερωτημάτων για όσους το εμπνεύστηκαν και το έθεσαν σε εφαρμογή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γενική Διεύθυνση Νέων Μέσων απέκτησε τέσσερις προϊσταμένους:
  • Πρωτότυπου Περιεχομένου,
  • Ψηφιακών Εκδόσεων,
  • Ροής Επικαιρότητας και
  • Δημιουργικού Σχεδιασμού
Δηλαδή, άλλος προϊστάμενος θα παρακολουθεί το ΑΠΕ και τους ρεπόρτερ, άλλος θα ζητά από τους ρεπόρτερ αποκλειστικά θέματα, άλλος θα έχει τον σχεδιασμό και άλλος τις ψηφιακές εκδόσεις!
Η Γενική Διεύθυνση Προγράμματος στελεχώθηκε με έξι προϊσταμένους:
  • Προβολής,
  • Γλωσσικής Υποστήριξης,
  • Σύνθεσης
  • Ροής Προγράμματος,
  • Ξένου Προγράμματος,
  • Ελληνικού Προγράμματος
  • Τμήματος Εσωτερικής Παραγωγής
Με τρεις προϊσταμένους για το ελληνικό, το ξένο πρόγραμμα και τις εσωτερικές παραγωγές, μάλλον φαντάζει λογική και η επιλογή προϊσταμένου σύνθεσης και ροής προγράμματος.
Δύο – δύο στο αρχείο
Δύο προϊσταμένους αποκτά και ο Διευθύνων Σύμβουλος, για το Τμήμα Διαχείρισης Αρχείων- Μουσείου και το Τμήμα Αποκατάστασης, Ψηφιοποίησης και Τεκμηρίωσης του Αρχείου. Τώρα γιατί χρειάζονται δύο πρόσωπα για ένα αρχείο, προφανώς είναι ένα ακόμη μικρό μυστήριο.

Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης απέκτησε οχτώ προϊσταμένους (για το ρεπορτάζ, τη σύνταξη κοκ) και έναν από αυτούς να είναι υπεύθυνος για τις… έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές.
Δέκα προϊστάμενοι θα συμβάλλουν στο έργο της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας. Άλλος για τις δορυφορικές συνδέσεις, άλλος για τις ραδιοζεύξεις, άλλος για τις τηλεπικοινωνίες, άλλος για τη μετάδοση του προγράμματος, άλλος για τα κέντρα εκπομπής κοκ.
Τέλος, αλλά… πρώτη σε αριθμό προϊσταμένων είναι η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Με άλλο προϊστάμενο για τις διαφημίσεις και άλλον για τις… αμοιβαίες διαφημίσεις, με προϊστάμενο δαπανών και προϊστάμενο δαπανών κίνησης, με προϊστάμενο προμηθειών και προϊστάμενο προμηθειών παγίων και ανταλλακτικών.
Δύο ακόμη προϊστάμενοι, Επικοινωνίας και Εμπορικού Τμήματος εντάχθηκαν στην Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3.



Πηγή:iefimerida.gr   
16/2/16    .

.

Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα για παραγγελίες ΕΔΩ

Έξι ξενοδοχεία στα Γρεβενά που φιλοξένησαν «πρόσφυγες» (με το αζημίωτο) βιώνουν την απόλυτη καταστροφή!



16/02/2018 
 Μετά τον οικονομικό όλεθρο έξι ξενοδοχείων του ορεινού όγκου Γρεβενών, οι οποίοι είχαν τα διαπιστευτήρια για φιλοξενία ” προσφύγων –μεταναστών” που δεν ήρθαν ποτέ, ήρθε και η ώρα του απολογισμού. Η παραμονή των 156 “προσφύγων -μεταναστών” στα καταλύματα των Γρεβενών έφερε μόνο ζημία αν κρίνουμε το μικρό χρονικό διάστημα παραμονής τους και την εικόνα που άφησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» οι φθορές είναι τέτοιες που απαιτείται ένα ικανό χρηματικό ποσό για την επανεκκίνησή τους, το οποίο δεν υπάρχει.
 Οι 650 ” πρόσφυγες” που θα έφερνε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μετά από τις οδηγίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής πήγαν αλλού, όπως και οι 156 ” πρόσφυγες και μετανάστες” που φιλοξενήθηκαν από τις 12 Δεκεμβρίου στα Γρεβενά. Άλλοι στην Κόρινθο, άλλοι στην Εύβοια με πολύ περισσότερα χρήματα κατά κεφαλήν και χωρίς αυτό να απασχολεί κανέναν. Εξάλλου αυτή είναι και η πολιτική , να ικανοποιηθούν όλοι και κυρίως τα δικά μας τα παιδιά με όποιο τίμημα. Τα έξι ξενοδοχεία των Γρεβενών ακύρωσαν τις κρατήσεις τους, έχασαν την καλύτερη περίοδο, αυτή των Χριστουγέννων αναμένοντας τις “προσφυγικές ” ροές και τώρα αναζητούν εναγωνίως τρόπο να επανέλθουν σε μια φυσιολογική ροή εν μέσω σεζόν. Η επένδυση στο ” προσφυγικό ” δυστυχώς είναι κυβερνητική επιλογή με καταστροφικές συνέπειες για όσους δέχτηκαν λόγω ανάγκης να στεγάσουν “πρόσφυγες και μετανάστες” .
 Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την αρμοδιότητα που έχουν οι δήμοι στο εξής να μισθώνουν διαμερίσματα για “πρόσφυγες –μετανάστες” , συνειδητοποιούμε σε ποια ανεξέλεγκτη κατάσταση βρίσκεται το ” προσφυγικό” θέμα. Ήδη η Κ.Ε.Δ.Ε.(Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) μέσω της αναπτυξιακής της ΠΕΤΑ Α.Ε. έχει συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για να πάρει διαμερίσματα από την PRAKSIS, όπου και θα φιλοξενηθούν ” πρόσφυγες και μετανάστες” σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά οι δήμοι μπορεί να συνεργαστούν και με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις για να μισθώσουν διαμερίσματα, με το αζημίωτο φυσικά… Αυτά ξεκινούν από την 1η Μαρτίου με τα προνόμια των “προσφύγων –μεταναστών” να μας ξεπερνούν. Οι τοπικές κοινωνίες αιφνιδιάζονται και γίνονται πιόνια των επικίνδυνων και λανθασμένων κυβερνητικών επιλογών....

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr


 Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακέδονίας Ο ΜΕΓΑΣ!!!  Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ μαζι με την "λάγο" του, που τότε  ( πριν 2 χρόνια  ) προέτρεπαν τις τουριστικές επιχειρησεις
 και τον λαό της Δυτ. Μακεδονίας. 

Και εντέχνως πίεζαν πολιτικά τους δημάρχους να πάρουν τους λαθροεισβολείς του Τσίπρα και να τους ταίζουν με λεφτά του λαού βεβαίως βεβαίως.
Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα για παραγγελίες ΕΔΩ

Νέο κόλπο με τις βραχονησίδες στήνει ο Σκαπανέας Κοτζιάς. Στρώνει παιγνίδι για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και Λωζάνη. Να ξεκουμπιστεί.





Promoted Content 
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Ο Σκαπανέας Κοτζιάς προανάγγειλε άμεσα ότι θα δημοσιέυσει μελέτη του υπουργείου εξωτερικών στην οποία θα επιδεικνύει ποιές βραχονησίδες της Τουρκίας δεν είναι Τουρκικές κατά την Ελληνική άποψη! ΠΗΓΗ
Διαβάστε όλο το άρθρο

Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα για παραγγελίες ΕΔΩ

Ηλικιωμένη βούτηξε στο Θερμαϊκό για να αυτοκτονήσει









Στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, στη Θεσσαλονίκη πήδηξε πριν από λίγο μία ηλικιωμένη γυναίκα.


Την γυναίκα ανέσυραν από τα νερά περαστικοί από το σημείο πριν προλάβει να φτάσει πλήρωμα του Λιμενικού.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις τόσο του Λιμενικού όσο και της Αστυνομίας. Την γυναίκα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο για την υγεία της.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα πήδηξε από μόνη της στη θάλασσα προκειμένου να δώσει τέλος στη ζωή της.

 
Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα για παραγγελίες ΕΔΩ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ - ΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΣΗ

Τρόμος στα Ίμια: Στήνουν σκηνικό κατάληψης βραχονησίδας οι Τούρκοι

Τρόμος στα Ίμια: Στήνουν σκηνικό κατάληψης βραχονησίδας οι Τούρκοι

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018

Ίμια | Ειδήσεις: Παρά την προσωρινή αποκλιμάκωση της έντασης στα Ίμια, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο σενάριο ότι οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό κατάληψης βραχονησίδας στο Αιγαίο προκειμένου να φέρουν στα άκρα τόσο την Ελλάδα, όσο και τους Αμερικανούς - ΣΟΚ από την αποκάλυψη ότι επιχείρησαν κατάληψη βραχονησίδας τον Οκτώβριο του 2017 

- Παράλληλα προχωρούν σε προκλητική άσκηση κοντά στην ελληνοτουρκική μεθοριακή γραμμή του Έβρου στον απόηχο της έντασης που έχει προκληθεί στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ. 

Mπορεί η τελευταία κρίση στα Ίμια να αποσοβήθηκε, ωστόσο η περιπέτεια δεν έχει τελειώσει.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στα επιτελικά γραφεία του Υ.ΕΘ.Α επιμένουν ότι οι Τούρκοι θα κλιμακώσουν την ελεγχόμενη επιθετικότητα όσο πλησιάζουμε προς την Άνοιξη κι όσο καλυτερεύουν οι καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο.

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Να οδηγήσουν την Ελλάδα σε εφαρμογή κανόνων εμπλοκής προκειμένου να πιέσουν τις ΗΠΑ για όλα τα ζητήματα.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιχειρήσουν και απόβαση στρατιωτικού ή πολιτικού προσωπικού σε κάποια βραχονησίδα, όχι κατ' ανάγκη στα Ίμια.

Για το σκοπό αυτό ενδέχεται, να μην χρησιμοποιήσουν κομμάντος, αλλά Τούρκους ψαράδες ή ακόμα και βοσκούς, προκειμένου να τσεκάρουν τις αντιδράσεις της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας.
Επιδιώκουν δηλαδή Εθνική περιπέτεια και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν.

Επιχείρησαν κατάληψη βραχονησίδας τον Οκτώβριο του 2017

Όπως αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, ο έμπειρος διαπιστευμένος συντάκτης του υπουργείου Άμυνας Δήμος Βερύκιος, πέρσι τον Οκτώβριο, Τούρκοι κομμάντος επιχείρησαν να ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και στο σημείο κατευθύνθηκαν πολεμικά αεροσκάφη. Στη θέα των ελληνικών αεροσκαφών, οι Τούρκοι κομμάντος αποχώρησαν με τα φουσκωτά και επέστρεψαν στη βάση τους.
Το περιστατικό αυτό το οποίο δεν πήρε ποτέ δημοσιότητα είναι ενδεικτικό του τι επιδιώκουν οι Τούρκοι, αλλά είναι και αποκαλυπτικό αφού μαρτυρά ότι έχουν αλλάξει οι κανόνες εμπλοκής για την ελληνική πλευρά.

Μεταφέρουν στρατό στον Έβρο 

Στο πλαίσιο της άσκησης και όπως φαίνεται και σε πλάνα που μεταδίδονται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχουν αναπτυχθεί μεταξύ άλλων, τεθωρακισμένα, σκάφη και πλωτές γέφυρες του μηχανικού του τουρκικού στρατού με στόχο την αστραπιαία κατάληψη του «ξένου εδάφους».

Η Άγκυρα έχει επιστρατεύσει επίσης για την άσκηση πατριωτικούς ύμνους και επική μουσική και εναέριες και υποβρύχιες κάμερες για τις εντυπωσιακότερες δυνατές λήψεις.
Η άσκηση των τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο, κοντά στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές, έχει ως στόχο να σταλεί μήνυμα στην Ελλάδα και δευτερευόντως στη Βουλγαρία.
Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr
Πηγή: Ulusal Kanal
.



Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα για παραγγελίες ΕΔΩ

Δεκά είκόνες η καθε μία ... εικόνα χίλιες λέξεις

Γιούχαραν τον πρώτο καταστροφέα Σημίτη στο πλοίο για τη Σύρο – Επιβάτες του επιτέθηκαν λεκτικά

 


Γιούχαραν τον Σημίτη στο πλοίο για τη Σύρο – Επιβάτες του επιτέθηκαν λεκτικά Στην Σύρο θα περάσει το τριήμερο των αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Μόνο που το ταξίδι που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης του επιφύλαξε κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ταξίδευαν στο ίδιο πλοίο (Blue Star Paros), υπήρξαν συνεπιβάτες του πρώην πρωθυπουργού οι οποίοι του επιτέθηκαν λεκτικά, τον αποδοκίμασαν και κάποιοι τον αποκάλεσαν «προδότη».
Σύμφωνα με το cyclades24.gr, εκείνος- συνοδευόμενος από την σύζυγό του- διατήρησε την απαιτούμενη ψυχραιμία.
Δεν απάντησε σε όσους του ζήτησαν το λόγο ή τον γιούχαραν, κατευθύνθηκε προς τη διακεκριμένη θέση και η ένταση εκτονώθηκε σύντομα

   
 .eleftherostypos.gr
Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα για παραγγελίες ΕΔΩ


Μετά το Eθνικό ξεφτιλισμό στα Ίμια ο Τσίπρας συγχαίρει τους λιμενικούς για την ψυχραιμία τους


«Δείξατε ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» τους είπε φωτογραφιζόμενος χαμογελαστός δίπλα στο πλήρωμα του περιπολικού που προσπάθησαν να βυθίσουν οι Τούρκοι
Συγχαρητήρια μετά το στραπάτσο στα Ίμια έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στα μέλη του πληρώματος του πλοίου του Λιμενικού «Γαύδος» στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Δείξατε ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» είπε ο πρωθυπουργός στο πλήρωμα του πλοίου, το οποίο ενεπλάκη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αποτέλεσε στόχο της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια. «Βέβαια ο ρόλος σας δεν είναι αποτρεπτικός. Αποτρεπτικός είναι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων. Εσείς φυλάσσετε τα ευρωπαϊκά σύνορα με επαγγελματισμό,ψυχραιμία και νηφαλιότητα» πρόσθεσε ο Τσίπρας.
Από την πλευρά του ο πλωτάρχης κυβερνήτης του «Γαύδος» Σπύρος Κρουστάλης δήλωσε για την ημέρα του επεισοδίου στα Ίμια ότι «ήταν μια ημέρα με μεγάλη ένταση εκ του αποτελέσματος όλα πήγαν καλά».
Επισκεπτόμενος το υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τα μέλη του πληρώματος του περιπολικού «Γαύδος» με τον κωδικό αριθμό 090 που δέχθηκε επίθεση από τουρκικό πολεμικό πλοίο το οποίο επιχείρησε να βυθίσει το ελληνικό πλοίο. Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν οι 27 άντρες και γυναίκες του Λιμενικού που βρίσκονταν εν πλω στο περιπολικό 090 περιέγραψε μέλος του πληρώματος του Γαύδος.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ήταν χαμογελαστός ενώ μιλούσε με τα μέλη του πληρώματος του «Γαύδος», τα οποία καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης διατήρησαν τη σοβαρότητά τους.
Μετά την προχθεσινή επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του Γιλντιρίμ, η κυβέρνηση προσδοκά σταθερή και όχι προσωρινή αποκλιμάκωση της έντασης, που κορυφώθηκε με το πρωτοφανές επεισόδιο σε βάρος πλοίου του Λιμενικού Σώματος στα Ίμια. Η ηρεμία που επικράτησε τα τελευταίο δύο εικοσιτετράωρα κάνουν την Αθήνα να προσδοκά ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια, αν και η αισιοδοξία αυτή δεν είναι στέρεα, λόγω της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς της ηγεσίας της γειτονικής χώρας.
πηγή

Η ανάπτυξη έρχεται…. μέσω Βουλγαρίας

 Η ανάπτυξη έρχεται…. μέσω Βουλγαρίας



Να που η ανάπτυξη έρχεται και επιβεβαιώνει τις συνεχείς προβλέψεις Ελλήνων και ξένων κυβερνητικών, θεσμικών και παπαγαλιστών για τον ερχομό της. Η ανάπτυξη ελληνικών επιχειρήσεων έρχεται αλλά όχι εδώ στην ελληνική “νεκροζώνη”, αλλά στον φορολογικό παράδεισο και εκτός ευρώ Βουλγαρίας. Η τελευταία, παρ’ όλο που χρησιμοποιεί το δικό της εθνικό νόμισμα το λέβα, όχι μόνο δεν έπεσε στα βράχια ή έκανε βουτιά στην κόλαση αλλά η οικονομία της πορεύεται πολύ καλύτερα  από την “περήφαν用Ελλάδα του ευρώ.
Με όλα τα προβλήματα που κληρονόμησε απο τη μετάβασή της απο το κουμουνιστικό στρατόπεδο σε σε οικονομία των αγορών και το πλήγμα που υπέστει από την κρίση του 2008 πριν ακόμα συνέλθει απο τη μετάβαση αυτή, σήμερα η Βουλγαρία αναπτύσσεται με ρυθμούς 2-3% και με την ανεργία να βρίσκεται σε επίπεδα του 10%. Σε 15.000 υπολογίζεται ότι ανέρχονται οι εγγεγραμμένες ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν έδρα τους την Βουλγαρία το πρώτο τετράμηνο του 2016, έναντι 13.500 το 2015 και 9.000 το 2013, σύμφωνα με στοιχεία της βουλγαρικής υπηρεσίας Εμπορικού Μητρώου και εκτιμήσεις της βάσης νομικών και εμπορικού ενδιαφέροντος δεδομένων CIELA.
Οι επιχειρήσεις αυτές υπολογίζεται ότι, απασχολούν 53.000 εργαζόμενους, αποδίδοντας σημαντικά φορολογικά έσοδα στους φίλους μας τους Βούλγαρους που είχαν την εξυπνάδα να αποκλείσουν την ένταξή τους στη νεκροζώνη, παρ’ όλες τις πιέσεις του Βερολίνουυ για τον σκοπό αυτό.
Κύριοι λόγοι της ελκυστικότητας της Βουλγαρίας ως επενδυτικού προορισμού για τους Έλληνες είναι η γεωγραφική γειτνίαση, η χαμηλή φορολογία, και τα χαμηλότερα κόστη λειτουργίας λόγω του υπερτιμημένου ευρώ έναντι του τοπικού νομίσμαστος. Η χαμηλή ισοτιμία του λέβα έναντι του ευρώ  συνεπάγεται χαμηλότερο κόστος διαβίωσης. ¨Έτσι, μισθός λχ. 500 ευρώ στη Βουλγαρία αντιστοιχεί σε μισθό περίπου 1000 ευρώ στην Ελλάδα, Για το λόγο αυτό, πολλοί Έλληνες συνταξιούχοι έχουν μετεγκατασταθεί μόνιμα στη Βουλγαρία, αφού εκεί η πενιχρή τους σύνταξη σε ευρώ έχει πολύ μεγαλύτερη αγοραστική αξία.
Σήμερα η μίζερη Ελλάδα διατηρεί την 4η θέση (στοιχεία 9μήνου 2016), στη γενική κατάταξη των ξένων επενδυτών στην Βουλγαρία, μετά την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γερμανία, με συνολικές επενδύσεις (stocks) ύψους 2.501,2 εκατ. ευρώ (έναντι 2.441,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015), όπως αναφέρεται στο τελευταίο ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Σόφιας.Το συνολικό “stock” άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) στη Βουλγαρία το γ’ τρίμηνο 2016 ανήλθε σε 38,7 δισεκ. ευρώ.



Με κριτήριο την εθνικότητα των συμμετεχόντων, οι εταιρείες με ελληνική συμμετοχή κατατάσσονται στη δεύτερη θέση, καθώς προηγούνται αυτές με βρετανική (περίπου 15.500) και ακολουθούν αυτές με ρωσική (περίπου 11.900).

Περίπου οι μισές εταιρείες με ελληνική συμμετοχή (7.000) είναι εγκατεστημένες κοντά στα ελληνικά σύνορα της  περιφέρειας Blagoevgrad. Μόνο στην πόλη του Πετρίτσι είναι εγκατεστημένες περίπου 3.500 εταιρείες και στο Sandanski άλλες 1.900. Η περιφέρεια Φιλιππούπολης συγκεντρώνει περίπου 1.000 εταιρείες με ελληνική συμμετοχή, το Χάσκοβο 350, το Μπουργκάς και η Βάρνα από περίπου 200, το Smolyan 100 και το Kardzhali 85.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική πορεία των ξένες επενδύσεις στη Βουλγαρία το 2016 καταγράφηκαν καθαρές εισροές ύψους μόλις 682,8 εκατ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ (έναντι 1.692,4 εκατ. ευρώ ή 3,7% του ΑΕΠ το 2015). Ανά χώρα, οι μεγαλύτερες εισροές επενδύσεων στη Βουλγαρία την ως άνω περίοδο προήλθαν από το Λουξεμβούργο (135,6 εκατ.ευρώ), την Ολλανδία (128,1 εκατ. ευρώ) και το Ηνωμένο Βασίλειο ( 118,1 εκατ. ευρώ).

Κοζάνη: Ξεκίνησε η δίκη του Αστυνομικού για τη δολοφονία του άτυχου ταξιτζή από την Καστοριά – Έντονη συναισθηματική φόρτιση στην αίθουσα

cwerthjtdjutyujiytDSC_0003

Στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Κοζάνης κάτω από Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να δικαστεί βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου ο ειδικός φρουρός από την Καστοριά που όπως ομολόγησε τον Μάρτιο του 2017, φέρεται να δολοφόνησε τον 52χρονο ταξιτζή Κοσμά Τζέλιο, σε αγροτική περιοχή της Καστοριάς.

Στα δικαστήρια της Κοζάνης βρίσκεται αρκετός κόσμος από την Καστοριά, συνάδελφοι του άτυχου 52χρονου και συγγενείς.

Η δίκη ξεκίνησε στις 9:30 με πρώτη μάρτυρα την σύζυγο του άτυχου 52χρονου ταξιτζή, εμφανώς ταραγμένη, με έντονη τη συναισθηματική φόρτιση κατά την εξέτασή της από το Δικαστήριο.

(-Οι λόγοι της κατα ομολογίαν δολοφονίας απο τον αστυνομικό υιού του οδηγού του μητροπολίτη Καστοριάς του άτυχου ταξιτζή  δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί  απο τους αρμοδίους )

Λευκόβρυση Κοζάνης: Αδέσποτο τρόμαξε 54χρονη με αποτέλεσμα, εκείνη, να πέσει και να χτυπήσει στη μέση – Μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης



Μια δυσάρεστη εμπειρία βίωσε, γύρω στις 4 το πρωί, ξημερώματα Παρασκευής (16/2), μια 54χρονη γυναίκα, από τη Λευκόβρυση Κοζάνης, κατά τη μετάβασή της, πεζή, στην εργασία της (σε φούρνο). Στην προσπάθειά της να αποφύγει αδέσποτο σκύλο, που κινήθηκε προς το μέρος της, με γαβγίσματα, τρόμαξε, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στη μέση. Μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται.
kozan.gr

Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα για παραγγελίες ΕΔΩ


ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ: «ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΓΕΝΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!






ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ: «ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΓΕΝΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ; ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ!

Να σεβαστούμε τα Σκόπια που έχουν μεγαλώσει γενιές ολόκληρες με τη λέξη «Μακεδονία»
Τάδε έφη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα! Θα μας τρελάνουν τελείως! Έχουν μεγαλώσει γενιές λέει!

Θα τους πάρουμε το όνειρο! Και συνεχίζει…
το παραλήρημα: “Κόσμο είχε το συλλαλητήριο, αλλά όχι τον αναμενόμενο κόσμο, αυτόν που περίμεναν οι διοργανωτές. Δεν ήταν πολύς ο κόσμος, ήταν ένας ικανοποιητικός αριθμός” δήλωσε στον FOCUS 103,6 η βουλευτής.

“Εκείνο που ενόχλησε στο συλλαλητήριο, ήταν ότι δεν υπήρχε σωστή στόχευση. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το γιατί γίνεται μία διαδήλωση. Υπήρχε συνονθύλευμα απόψεων, από ακραίους, από ανθρώπους που δεν κατάλαβαν το διακύβευμα ή δεν κατάλαβαν τι διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση. Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν “δεν δίνω ούτε σπιθαμή Μακεδονίας”. Δεν διακυβεύονται σήμερα τα σύνορά μας, για να συζητάμε για κάτι τέτοιο, ή να διαμαρτυρόμαστε για κάτι τέτοιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Δεν θέλει να σου πάρει κανείς τη Μακεδονία. Κι εγώ σαφώς δεν τη δίνω τη Μακεδονία. Μα κι εγώ, που δεν ήμουν στο συλλαλητήριο, δεν τη δίνω τη Μακεδονία, δεν διαπραγματεύομαι την Ελλάδα”, πρόσθεσε.
Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα για παραγγελίες ΕΔΩ


newsthessaloniki.gr