Share FacebookTwitterGoogle+ReddIt
Φίλες και φίλοι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το παρόν στη Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στη ζωή μας. Τουλάχιστον όσο βαδίζουμε στο δρόμο του μνημονίου και του απόλυτου ελέγχου από το Βερολίνο και τους δανειστές. Αφορμή για αλλαγές στη Γηραιά Ήπειρο μπορεί να είναι η νέα ιταλική κυβέρνηση που πιθανότατα θα σχηματιστεί στην Ιταλία από τα πέντε αστέρια και τη Λέγκα του Βορρά. Θα είναι μια κυβέρνηση εναντίον του Ευρώ και εναντίον της λιτότητας.
Το Παρίσι κινείται αργά αλλά σταθερά απέναντι στη Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν έριξε ξανά το γάντι στην Άγκελα προειδοποιώντας για το μέλλον της Ευρώπης και την κατάρρευση που έρχεται χάρις στο φετιχισμό των πλεονασμάτων. Δίπλα του η κα Μέρκελ έδειξε ότι δεν τον άκουσε, ότι δεν άκουσε τις ανησυχίες του και μίλησε για διαφορετικές κουλτούρες και προσεγγίσεις.
Ο Εμμανουέλ πήρε το βραβείο Καρλομάγνου αλλά τα λόγια της Μέρκελ απέδειξαν ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να αλλάξει δρόμο και θα αντισταθεί σε όλες τις προσπάθειες για αλλαγή πολιτικής στην Ευρωζώνη.
Όπως σας έχω προειδοποιήσει ο κος Τσίπρας θα επιδιώξει – για την ακρίβεια – ήδη επιδιώκει να εμβολίσει το ΠΑΣΟΚ και την κα Φώφη Γεννηματά και να αντλήσει εκ νέου αποθέματα από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησε με τον Κο Ραγκούση, πέρασε σε επαφές με τον κο Γιώργο Παπανδρέου και από χθες εφάνη ότι ο κος Τσίπρας έχει διάφορες συμφωνίες με τον κο Θεοδωράκη. Ο αγαπητός Σταύρος στην κατάλληλη επιλογή χρόνου και ενώ αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι η κα Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ορθά κοφτά ότι δεν δεχόμαστε από κανέναν συστάσεις ή οδηγίες.
Η έλξη του κου Τσίπρα, η βαρύτητα του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί κεντρόφυγες δυνάμεις στο χώρο της κας Γεννηματά που πίστευε μετά τις εκλογές ότι θα είναι ο απόλυτος αρχηγός του κινήματος. Εδώ πρέπει να υπενθυμίσω – και το αναφέρει σήμερα το πρωτοσέλιδο της Εστίας – ότι προ εβδομάδων ο πρωθυπουργός μας επισκέφτηκε το Καστελόριζο, όπου άφησε αιχμές για την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει εκεί την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Ενώ εφάνη ότι ο κος Τσίπρας έπαιρνε αποστάσεις από αυτή τη μαύρη σελίδα, τελικά απεδείχθη ότι έχει αρχίσει να προετοιμάζεται παρασκηνιακά η συνεννόηση Τσίπρα – Παπανδρέου για την ανατροπή της Γεννηματά, τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και την ευρεία συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στο σχέδιο – από ό,τι φαίνεται – παίρνουν μέρος Παπανδρέου, Θεοδωράκης, Ραγκούσης και άλλοι Σημιτογενείς.

Το ωραίο σε όλη την ιστορία είναι ότι ή πολύ ανόητος ή για άγνωστους λόγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται στο γραφείο του τον Γιώργο Παπανδρέου, εξυπηρετώντας σίγουρα τη στρατηγική Τσίπρα – Παπανδρέου.

Όπως σημειώνει σήμερα η Εστία και όπως εκτιμάται από πολλούς πολιτικούς παρατηρητές το Καστελόριζο 1, συναντά πλέον το Καστελόριζο 2. Διάφορα γεγονότα δείχνουν ότι ο Τσίπρας έχει πλάτες…και ότι εκείνοι που βοήθησαν τον Παπανδρέου να φέρει και να εγκαταστήσει το Μνημόνιο στην Ελλάδα ενισχύουν τον Τσίπρα και σπρώχνουν πάνω του πάλι το Γιωργάκη.
Προσέξτε μια σειρά γεγονότων που φαινομενικά είναι άσχετα μεταξύ τους αλλά έχουν να κάνουν με τη συνεργασία Τσίπρα – Παπανδρέου. Ο στενός συνεργάτης του Γιωργάκη και ισχυρός άνδρας των διεθνών παρασκηνίων, ο Αλέξης Ρόντος αθωώθηκε για τη γνωστή ΜΚΟ που μάζευε νάρκες. Βέβαια, η απόφαση εκδόθηκε από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη.

Παλαιοί συνεργάτες του Γιωργάκη όπως ο Χάρης Παμπούκης μετέχουν σήμερα στο επιστημονικό συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών. Παλαιός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και τωρινός του Τσίπρα έκανε στα ΜΜΕ τη διαρροή κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για το σχέδιο ΠΥΘΙΑ. Όπως σημειώνει σήμερα η ΕΣΤΙΑ, οι εξελίξεις άρχισαν να γίνονται ραγδαίες από τη στιγμή που η κα Γεννηματά ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και πήρε το μέρος γνωστού διωκόμενου επιχειρηματία. Αμέσως ο Τσίπρας πάτησε το κουμπί για να κάνει come back ο αρχιτέκτονας της οικονομικής καταστροφής Γιωργάκης Παπανδρέου και ήδη τον προωθεί ως εθνικό πρεσβευτή, ενώ η παλιά ομάδα Παπανδρέου και αρκετοί Σημιτογενείς σκάβουν τη Γεννηματά.
Είναι ενδεικτικό σήμερα το πρωτοσέλιδο της Αυγής που προβάλλει την οριστική ρήξη μεταξύ της κας Γεννηματά και του κου Θεοδωράκη. Ο τίτλος είναι: Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα και η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλει την απειλή της προέδρου, ότι θα διαγραφούν όσοι δεν δέχονται την απόφασή της για εκλογές τώρα. Όπως επίσης υπογραμμίζεται η απάντηση του Σταύρου ότι δεν δέχεται εντολές από κανέναν!

Όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε εκλογές κατά πάσα πιθανότητα το ερχόμενο Φθινόπωρο. Και δεν είναι βέβαιη αυτή η Αυγουστιάτικη απόδραση, παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο λατρεύει Τσίπρα και έχει καβάτζα Μητσοτάκη.
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πρέπει να υλοποιηθούν 88 προαπαιτούμενα και οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών επισημαίνουν ότι έχουν υλοποιηθεί μόνο τρία. Ζητείται μάλιστα να σπεύσουν άπαντες και να υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα.
Ο Μητσοτάκης έχει γράψει ένα άρθρο σήμερα στην εφημερίδα Φιλελεύθερος στο οποίο ζητάει τη συστράτευση των πολιτών για να αλλάξει ο τόπος σελίδα και να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνωρίσαμε. Ο Μητσοτάκης λέει ότι θα γίνουν τομές από την επομένη των εκλογών και θα μπει οριστικό τέλος στην κρίση. Επίσης, τονίζει ότι η ΝΔ γίνεται πάλι ένα μαζικό λαϊκό κόμμα. Σίγουρα έχει δίκιο στο ότι ο Τσίπρας κατόρθωσε να γίνει η χειρότερη κυβέρνηση του μνημονίου. Σίγουρα έχει δίκιο ότι ως αριστερή κυβέρνηση εξόντωσε με μεγαλύτερη ευκολία τους Έλληνες, υλοποιώντας όσα ήθελε το Βερολίνο και γενικότερα οι δανειστές. Σίγουρα πρέπει και ο κος Τσίπρας να τιμωρηθεί για τις υπηρεσίες που προσέφερε όχι στην Ελλάδα αλλά στα γερμανικά ταμεία. Αυτό που δεν μας λέει ο κος Μητσοτάκης είναι αν θα κοντράρει όλες αυτές τις μνημονιακές επιταγές και αν θα συμπαρασταθεί σε εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να σταματήσει η γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη. Εκείνο που δεν λέει ο αρχηγός της ΝΔ είναι πόσο εξυπηρετικός θα είναι ο ίδιος απέναντι στο Βερολίνο.

Την ίδια ώρα, φίλες και φίλοι, 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έλαβαν ραβασάκια – φωτιά. Διπλές εισφορές – σοκ από τον ΕΦΚΑ. Όπως επισημαίνει σήμερα η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, πρόκειται για εισφορές – σοκ. Η φωτογραφία της κας Αχτσιόγλου δεσπόζει στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

Το θέμα των εκλογών – κατά τη γνώμη μου φίλες και φίλοι – ελέγχεται πλήρως από το Βερολίνο και τους δανειστές, γιατί ανάλογα με την τελευταία αξιολόγηση θα πορευτεί και θα επιλέξει ημερομηνία εκλογών ο Τσίπρας.

Το Μαξίμου περιμένει να πάρει ως δώρο τουλάχιστον ένα εξάμηνο χωρίς νέες περικοπές, για να πάει στις εκλογές χωρίς το πικρό ποτήρι των περικοπών στους συνταξιούχους, το οποίο αν συμβεί θα είναι καταλυτικό στοιχείο της συντριβής τους.