16 Ιουνίου 2018

Tο σαθρό προδοτικό πολιτικό "κατασκεύασμα" του Πάνου Καμμενου ξεκινησε να πέφτει απο την Καστοριά - Επιστολή παραίτησης του πρόεδρου της Συντονιστικής ΑΝΕΛ Καστοριάς Χρήστου Παύλου

Tο σαθρό προδοτικό  πολιτικό "κατασκεύασμα" του Πάνου Καμμενου ξεκινησε να πέφτει απο την Καστοριά μόλις πριν δύο ημέρες και έπεται συνέχεια

- Επιστολή παραίτησης του πρόεδρου της Συντονιστικής ΑΝΕΛ Καστοριάς  Χρήστου Παύλου



Όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους ΑΝΕΛ, πιστέψαμε στα πυρήνα, αντιμημονιακά και πατριωτικά λόγια του Πάνου Καμμένου.

Έκτακτο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – Αστυνομία Καστοριάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων για αύριο Κυριακή 17/6 από Κορέστεια προς Φλώρινα

Απίστευτος φασισμός δεν έχει συμβεί ποτέ κατι παρόμοιο, και στα πιο ολοκληρωτικά καθεστώτα  σε όλη την υφήλιο, επι της ούσίας φυλακίζονται κάτοικοι 9 χωριών κατά μήκος της διαδρομής  που οδηγεί πρός τις Πρέσπες.

Με φασιστική μέθοδο και "όπλο" την αστυνομία θέλουν να αποκλήσουν τον λαό απο το συλληλατήριο κατα της αυριανής προδοσίας και παραχώρησης του εδάφους της γλώσσας της εθνότητας κ.α της ελληνικής Μακεδονίας στο Σκοπιανό κρατήδιο.






fouit.gr

Εξαιρούνται τα διπλωματικά, υπηρεσιακά και τα διαπιστευμένα οχήματα

fouit.grΠΗΓΗ

Δείτε τον Λεβέντη σε αξιόλογη ομιλία του στην βουλή (Βίντεο)

ΤΩΡΑ… ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ… ΝΤΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΡΟΠΑΛΑ…!!



ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΑΓΜΑ… ΕΠΕΣΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ…

ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ… ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΥΤΟ ΒΡΑΔΥ…

 ΠΗΓΗ

Οι διαδηλωτές ζητούν να μπει ο στρατός στη Βουλή – Ζωντανή σύνδεση -Βίντεο


Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στους ΑΝ.ΕΛ –




«Να μπει ο στρατός στη Βουλή» φώναζαν οι διαδηλωτές όπως μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο. Εκτός από τα επεισόδια που είχαμε έξω από τη Βουλή ακούστηκαν και συνθήματα, με τα οποία ζητούταν από τον στρατό να μπει εντός του Κοινοβουλίου.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει σε ζωντανή σύνδεση στο Σύνταγμα.
Για να υποχωρήσει η ένταση, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, με την ατμόσφαιρα να γίνεται ιδιαιτέρως βαριά.
Τα νέα επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν λίγο μετά τις 19:00 έξω από τη Βουλή.
Ομάδα ατόμων προσπάθησε να προσεγγίσει, από τη δεξιά πλευρά εισόδου, το κτίριο του Κοινοβουλίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απωθούν τους διαδηλωτές με τη ρίψη δακρυγόνων.
Από τα επεισόδια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τη συμφωνία σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ τραυματίστηκε ελαφρώς ένας διαδηλωτής.

Kozanimedia: Αποχωρεί από τους ΑΝΕΛ ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Π.Πλακεντάς αν σήμερα το κόμμα καταψηφίσει την πρόταση μομφής

Ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς προτίθεται να αποχωρήσει από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» αν σήμερα, σε λίγη ώρα, το κόμμα του Πάνου Καμμένου καταψηφίσει την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση.
Μιλώντας σε συνεργάτη του Kozanimedia το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και ένα από τα σημαντικότερα εν Ελλάδι στελέχη των ΑΝΕΛ ανέφερε πως σήμερα το μεσημέρι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, ζητώντας την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, προκειμένου να μην υπογραφεί αύριο, στις Πρέσπες η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων.
Ωστόσο, ο κ. Πλακεντάς διέψευσε φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί και από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, τον ίδιο δρόμο με τον Π. Πλακεντά αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ στη Δυτική Μακεδονία.
ΗΧΗΡΟΤΑΤΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ – Τον «χαιρέτησε» το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Δ. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ:
Διαμαρτύρομαι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των ΑΝ.ΕΛ.
Η ανακοίνωση της παραίτησης ενός σημαντικού στελέχους των ΑΝΕΛ, του Δημήτρη Ζησιμόπουλου, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου, Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού ε.α και πολιτευτή στην Πιερία:
​Προεκλογικά είχα υποσχεθεί ότι θα παραμείνω πιστός στις θέσεις και τις αρχές μου, καθώς και στην ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝ.ΕΛ, ότι θα αγωνίζομαι με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών.
Για το λόγο αυτό υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος των ΑΝ.ΕΛ, πράττοντας το πατριωτικό μου καθήκον.
Με την παρούσα διαμαρτύρομαι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των ΑΝ.ΕΛ.
Έχοντας υπηρετήσει πιστά και χωρίς καμιά υστεροβουλία το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ και γνωρίζοντας και πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναγωνιστών συμμερίζονται τις απόψεις μου ελπίζω η παραίτησή μου να δώσει το έναυσμα ώστε να ξυπνήσουν συνειδήσεις.
Με τιμή
Ζησιμόπουλος Δημήτριος
Αξιωματικός Π.Ν ε.α
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου
Αναπληρωτής γραμματέας προστασίας του πολίτη
Τοπικός εκπρόσωπος γραμ.Εθνικής άμυνας ΑΝ.ΕΛ.
www.neapierias.gr
Δείτε βίντεο από το Σύνταγμα:




















newsthessaloniki

Μητσοτάκης σε Τσίπρα-Καμμένο: Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης

Μητσοτάκης σε Τσίπρα-Καμμένο: Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης
Ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου της Βουλής Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να λογοδοτήσει για τα δεινά που επέφερε στην χώρα με αποκορύφωμα το τέταρτο μνημόνιο και την συμφωνία για το Σκοπιανό, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Βουλή και πρόσθεσε: «Για αυτό είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε».

Εξήγησε ότι κατέθεσε τώρα πρόταση μομφής για να θέσει όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους και συμπλήρωσε: «Ψήφος κατά της πρότασης μομφής σήμερα, είναι υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό αύριο. Όποιος την ψηφίσει παίρνει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Η συμφωνία παράγει τετελεσμένα».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, για πολιτική υποκρισία και κυνισμό. Παρέθεσε παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας».

«Αυτός ο άνθρωπος που είδατε πριν από λίγο στο βήμα είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και μόνο για αυτή τη μνημειώδη ομιλία άξιζε η πρόταση μομφής. Τέτοιο ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και κυνισμού αυτή η αίθουσα δεν έχει ξαναδεί. Αν και δεν είναι εδώ να ακούσει. Έφυγε αμέσως. Αναρωτιέμαι γιατί» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τώρα είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών των ΑΝΕΛ και του προέδρου τους. Επειδή κάτι διαβάζω για Νόμπελ Ειρήνης, εδώ σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης.

Συνολική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. «Η συμφωνία για το Σκοπιανό παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της και όσοι την ψηφίσουν θα είναι συνυπεύθυνοι για τις υπογραφές που θα μπουν αύριο στις Πρέσπες», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι όταν 27 χώρες του ΝΑΤΟ θα έχουν ψηφίσει την ένταξη, θα είναι δύσκολο στην Ελλάδα να το αρνηθεί.
«Ο κ. Τσίπρας έπαιξε από την αρχή ένα μικροκομματικό παιχνίδι σε βάρος των εθνικών συμφερόντων», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «ανταλλάσσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό με διευκολύνσεις στην οικονομία». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, καθώς επίσης ότι «ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να παγιδεύσει το πολιτικό σύστημα και κατηγόρησε τους πολίτες για λαϊκισμό». Αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια λέγοντας ότι «η ΝΔ παίρνει δύναμη από τους πολίτες... Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε τους Έλληνες. Είναι εμφανές ότι ο κ. Τσίπρας αναζητούσε λύση στο Σκοπιανό δίχως κόκκινες γραμμές... Το erga omnes και την αναθεώρηση του Συντάγματος το έβαλε η ΝΔ. Το "ναι" που είπε ο κ. Τσίπρας στο Μακεδονία του Ίλιντεν το πήρε πίσω άρον άρον μετά από δική μας πίεση... Ο κ. Τσίπρας υλοποιεί τις ατζέντες άλλων που τον βρήκαν εύκαιρο να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε ότι «η ιστορία θα γράψει ότι είπατε "ναι" σε εκείνα στα οποία όλοι οι προκάτοχοί σας είχανε πει "όχι"» και προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης πως «όσοι ψηφίσετε "όχι" στην πρόταση μομφής, ψηφίζετε "ναι" όχι μόνο στο να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες αλλά και στο να αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες από όλους και από την Ελλάδα».
Αναφερόμενος στη συμφωνία σημείωσε: «Με τη συμφωνία το κράτος των Σκοπίων παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά οι κάτοικοι θα λέγονται Μακεδόνες και θα μπορούν να λένε ότι μιλούν τη Μακεδονική. Επίσης, θα μπορούν στο μέλλον κάποιοι να λένε ότι εφόσον κατοικούν στη Βόρειο Μακεδονία, κάποιοι κατοικούν στη Νότιο Μακεδονία». Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, είπε ότι «όχι μόνο νομιμοποιείτε αλλά ενισχύεται τον μακεδονικό αλυτρωτισμό... Το erga omnes ουσιαστικά δεν διασφαλίζεται... Όλοκληρη η αυθαίρετη συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά είναι στον αέρα, αλλά στο μεσοδιάστημα παράγονται τετελεσμένα που δεν θα μπορούν να αναιρεθούν».
Επανέλαβε την επίθεση στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγοντας ότι «αν όλοι εμείς είμαστε ακραίοι λαϊκιστές, τότε ο κ. Καμμένος τι είναι;», και πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, «δεν ντρέπεστε να αποκαλείτε τον κ. Καμμένο τίμιο άνθρωπο»; Συνεχίζοντας την επίθεση, είπε ότι η κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιπερισπασμό, λάσπη στον αντίπαλο, επιστροφή στο παρελθόν για να κρυφτεί η εθνική ζημιά του σήμερα. Προβλέποντας την απάντηση του πρωθυπουργού, είπε: «Κάποιοι ξενύχτησαν για να κόψουν και να ράψουν επιλεκτικά δηλώσεις από το παρελθόν, αποσπασματικές τοποθετήσεις στο πλαίσιο συζητήσεων... Αναμοχλεύοντας το παρελθόν δεν θα ξεφύγετε από το τι κάνετε στο Σκοπιανό στο παρόν».
Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα επισήμανε: «Όλοι μας παίρνουμε τις αποφάσεις μας και θα κριθούμε γι' αυτές, εσείς κ. Τσίπρα υπογράφετε μία συμφωνία που συνιστά μείζονα εθνική υποχώρηση και εγώ προσπαθώ να το αποτρέψω, εγώ έχω ήσυχη την συνείδησή μου... Τα καλά λόγια που ακούτε από το εξωτερικό θα έπρεπε να σας κάνουν να ανησυχείτε». Πρόσθεσε ότι είναι ανησυχητική η χρονική σύμπτωση δύο θεμάτων του Σκοπιανού και της συμφωνίας για το «τέταρτο μνημόνιο».
«Οι εκλογές είναι θέμα λίγων μηνών και η κρίση των πολιτών θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και εσείς κ. Τσίρπα, θα καταγραφείτε ως ο χειρότερος πρωθυπουργός», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υποστήριξε: «Το τέταρτο μνημόνιο και η συμφωνία για το Σκοπιανό, ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Προειδοποιώ ότι το να υπογραφεί η συμφωνία καθιστά δύσκολη την αποτροπή των συνεπειών της στο μέλλον».

Καταληκτικά ανέφερε ότι το πολιτικό τοπίο είναι καθαρό: μπροστά ή πίσω, πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, αλήθεια ή ψέμα, είναι τα διλήμματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις εκλογές: «Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα από αυτή την κυβέρνηση που πρέπει να φύγει πριν κάνει κι άλλη ζημιά στη χώρα».

Πηγή: iefimerida.gr

Απαγόρευση συλλαλητηρίων, διαμελισμός Ελλάδας, ξεπούλημα Μακεδονίας – Ιστορική ομιλία στην Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε μία ομιλία, η οποία σίγουρα θα μείνει στην ιστορία, ο Αντώνης Σαμαράς ξεδίπλωσε τον πολιτικό του ρόλο στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, το οποίο παραδίδουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στους Σκοπιανούς και είπε πράγματα που πρέπει να ακούσουμε όλοι, ανεξάρτήτως πολιτικής διάθεσης.
Πολλοί δεν έχουν όρεξη να ακούσουν κανέναν πολιτικό. Ωστόσο πάντα υπάρχει το χειρότερο από αυτό που νομίζουμε πως είναι το απόλυτα άσχημο, και όπως όλα δείχνουν, το ζούμε στις μέρες μας.
ΜΜΕ και διεθνείς παράγοντες της λεγόμενης Νέας Τάξης στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Στέλνουν συγχαρητήρια για την συμφωνία με τον Ζάεφ. Καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν είχε τολμήσει να παραδώσει το ιερό όνομα της Μακεδονίας.

Οι ξένοι αποκαλούν την αξιωματική αντιπολίτευση και όσους Έλληνες αντιδρούν και σηκώνουν ανάστημα ως ακροδεξιούς και φασίστες.
Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, του οποίου το όνομα συνεχώς επικαλούνται αρνητικά οι του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός σίγουρα καθόλου τυχαίο, απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό:
«Κύριε Τσίπρα εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα! Εσείς και τα παπαγαλάκια σας με κατηγορείτε ότι εγώ δημιούργησα το Σκοπιανό. Διαλέξτε είμαι υποχωρητικός ή αδιάλλακτος; Εγώ δεν δημιούργησα κανένα προβλημα. Το δημιούργησαν ο Στάλιν και ο Τίτο, αλλά για αυτό ο κ. Τσίπρας δεν μας είπε τίποτα».
 «Μέσα στη φούρια σας έχετε γίνει σκοπιανότεροι των Σκοπιανών» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας.
Υπενθύμισε σε όλους ότι δεν έχει χειριστεί το θέμα από το 1992 και ότι τις ενστάσεις που είχε θέσει τις έχουν αποδεχτεί και στον ΟΗΕ.
«Ποτέ στο παρελθόν δεν μπήκε στον ΟΗΕ χώρα με προσωρινό όνομα, ποτέ στο παρελθόν δεν υποχρεώθηκε χώρα να διαπραγματευτεί το όνομά της με μια γειτονική», προσέθεσε.
«Αυτό το κατάλαβαν και οι Σκοπιανοί που ενδιαφέρονται κυρίως για το πως θα τους λέμε εμείς. Εμείς τον αλυτρωτισμό δεν τον νομιμοποιήσαμε ποτέ. Εσείς τον νομιμοποιείτε τώρα».
«Κύριε Τσίπρα δεν διαπραγματευτήκατε, τα δώσατε όλα. Η νεολαία του κόμματός σας έκανε διαδηλώσεις στα Σκόπια με την νεολαία του Γκρουέφσκι για να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία ενώ τους Έλληνες πατριώτες λέτε πως είναι φασιστοειδή».
«Δίνετε εθνότητα και γλώσσα, δεν υπάρχει erga omnes και προσφέρετε τριπλή ονομασία» συνέχισε την κριτική του στην συμφωνία. «Οι Βούλγαροι ποτέ δεν αναγνώρισαν έθνος και γλώσσα, αλλά εσείς δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στα δυτικά Βαλκάνια» επισήμανε.
«Είναι θέμα χρόνου να αναβιώσουν όλοι οι εθνικισμοί και αλυτρωτισμοί, προειδοποίησε τον πρωθυπουργό, κάτι που απειλεί την Ελλάδα άμεσα με διαμελισμό. Το άρθρο 6 θα απαγορεύσει ακόμη και τα συλλαλητήρια», προέβλεψε.
Αξίζει να διαβάσετε  ή να ακούσετε (βίντεο στο τέλος) τι δήλωσε, μεταξύ άλλων, καθώς θα μάθετε τι ακριβώς ισχύει σε σχέση με την συμφωνία ξεπουλήματος της Μακεδονίας, καθώς η αυριανή υπογραφή της κυβέρνησης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τον διαμελισμό της χώρας.
Αναλυτικά:
«Αναγνωρίζετε Βόρειους Μακεδόνες που θα είναι οι μόνοι διεθνώς αναγνωρισμένοι Μακεδόνες. Με δυο λόγια αναγνωρίζετε ένα έκτρωμα. Μια θρυαλλίδα αποσταθεροποίησης και των Σκοπίων και της ευρύτερης περιοχής».
«Είναι φυσικό να σας δίνουν συγχαρητήρια διάφοροι διεθνείς ηγέτες. Πάντα ήθελαν να το κλείσουν. Και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως».
«Αυτό είναι το πρόβλημα του Τσίπρα. Βρίζει τους συμμάχους για άλλα θέματα και υπογράφει τα πάντα. Έχετε καταντήσει ένας απλός yes man».
«Υπάρχουν, ευτυχώς, και τα ζωντανά ντοκουμέντα της εποχής. Υπάρχει η σκηνή όπου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής λέει: –Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική! Ακούτε; η Μακεδονία είναι Μία και είναι Ελληνική! Δεν χώρισε τη…«Βόρεια» να τη δώσει σε άλλους…
Υπάρχουν και συνεντεύξεις του Ανδρέα Παπανδρέου, όπου εξηγεί πλήρως γιατί το όνομα της Μακεδονίας είναι «όχημα αλυτρωτισμού σε βάθος χρόνου».
Δεν ήταν… «ανεύθυνος λαϊκιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν ήταν… «ακροδεξιός» ο Ανδρέας Παπανδρέου. Για όνομα του Θεού…».
«Διάφορες κυβερνήσεις στο παρελθόν, προσπάθησαν να διαπραγματευθούν – πάντως όχι η δική μου.
Διαπραγματεύθηκαν, αλλά δεν υπέγραψαν. Εσείς υπογράφετε!
Διαπραγματεύθηκαν, αλλά δεν τα έδωσαν. Εσείς τα δίνετε!
Η Συμφωνία που φέρνετε τώρα, αναγνωρίζει και «Μακεδονική εθνότητα», και «Μακεδονική γλώσσα», κάτι που δεν διανοήθηκε να κάνει κανείς Έλληνας πολιτικός στο παρελθόν… Είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο πανηγύρισε ο ίδιος ο Ζάεφ στα Σκόπια προχθές.
Και δεν τους δίνετε το σύνθετο όνομα αμετάφραστο,  όπως ψευδώς ισχυριστήκατε…
Μεταφρασμένο θα είναι!
Και δεν θα είναι erga omnes, όπως επίσης ψευδώς ισχυριστήκατε.
Θα έχουμε, για την εθνότητά τους, τριπλή ονομασία!
Γιατί; Γιατί όπως προβλέπεται στο άρθρο 7, αλλιώς θα λέγονται διεθνώς:
–«Mακεδόνες/ Πολίτες της Δημοκρατίας της Β. Μακεδονίας»…
–Αλλιώς, θα λέγονται στην Ελλάδα: «Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας»…
–Και τελικά, αλλιώς θα λέγονται στο εσωτερικό των Σκοπίων:
Σκέτο «Μακεδόνες», αφού στο τέλος του άρθρου 7 της Συμφωνίας σας, προβλέπεται ότι δεν θα υπάρξει τροποποίηση στη χρήση των όρων που υφίσταται μέχρι σήμερα, μέσα στη χώρα τους! Πάει το erga omnes!
Με το προσύμφωνο που υπογράψατε, μπορούν να ζητήσουν να αλλάξουμε και τα δικά μας σχολικά βιβλία…
Να θυμάστε πως οι Βούλγαροι, μπορεί να αναγνώρισαν πρώτοι τα Σκόπια ως «Μακεδονία», αλλά ποτέ δεν αναγνώρισαν «μακεδονικό έθνος», ούτε «μακεδονική γλώσσα» ούτε «μακεδονική ταυτότητα»!
Και δεν είναι τυχαίο που η γειτονική Βουλγαρία εξέφρασε τους φόβους της προχθές – ουσιαστικά προειδοποίησε – να μην υπάρξουν πιέσεις για αλλαγές συνόρων μελλοντικά. Κάτι ξέρουν αυτοί…
Δεν έχετε πάρει χαμπάρι, τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια: Διευκολύνετε αυτό που μας λέτε ότι δήθεν «αποτρέψατε»!
Θέμα χρόνου είναι να αναβιώσουν όλοι οι επιθετικοί αλυτρωτισμοί. Θέμα χρόνου θα είναι οι νέες βλέψεις για σύνορα και για δήθεν «ομοεθνείς».
Και την ίδια στιγμή, το άρθρο 6 που φέρατε, θα εκληφθεί ως …απαγόρευση ακόμα και των συλλαλητηρίων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας!
Να σας το πω και διαφορετικά:
–Η δραστηριότητα του Μουσείου του Παύλου Μελά, είναι… «προπαγάνδα» που πρέπει να απαγορευθεί;
–Ή οι δραστηριότητες του Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη, θα θεωρηθεί κι αυτό «μηχανισμός προπαγάνδας»; Θα απαγορευτεί κι αυτό;
Με δύο λόγια:
–Αναγνωρίζετε, ένα «εθνικό κράτος Μακεδόνων», που συμπεριλαμβάνει, όμως, και μια ισχυρή μειονότητα αλβανόφωνων, ΜΗ «Μακεδόνων»! Την οποία ως σήμερα καταπιέζει…
–Αναγνωρίζετε μια «Μακεδονική γλώσσα», που είναι, στην πραγματικότητα,ιδίωμα μιας άλλης διεθνώς αναγνωρισμένης γλώσσας.
–Αναγνωρίζετε «Βόρειους Μακεδόνες», που θα είναι οι μόνοι διεθνώς αναγνωρισμένοι Μακεδόνες. Εφόσον οι πραγματικοί – οι δικοί μας, οι Έλληνες Μακεδόνες – δεν θα έχουν διεθνή αναγνώριση! Αφού είναι απλώς μέρος του Ελληνικού λαού.
Με δύο λόγια, αναγνωρίζετε ένα «έκτρωμα»! Που δεν θα σταθεροποιήσει την περιοχή. Θα την δυναμιτίσει…
Η συμφωνία αυτή – να το θυμάστε – είτε δεν θα αντέξει, είτε θα προκαλέσει εκρήξεις. Και η Ελλάδα θα βρεθεί σε χειρότερες θέσεις.
Το μόνο που καταφέρνει, πράγματι, είναι να ανοίξει το δρόμο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Τίποτε άλλο…
Παρακάμψατε το Ελληνικό βέτο κ. Τσίπρα. Δεν λύσατε κανένα πρόβλημα.
Αλλά αποσταθεροποιείτεκαι την Ελλάδα – στο εσωτερικό! Γιατί όταν υπογράφετε και δημιουργείτε τετελεσμένα, ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας τους Ελληνικού λαού,  χωρίς την ψήφο της Βουλής και με την αντιπολίτευση απέναντι, αποσταθεροποιείτε και τη χώρα και την δημοκρατία της!
–Ακόμα και ο κ. Κουτσούμπας του ΚΚΕ σας είπε την Τετάρτη εδώ μέσα, ότι η Συμφωνία που φέρνετε κρατάει ισχυρό τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων.
–Ακόμα και η κα. Παπαρήγα του ΚΚΕ, σας είπε την Πέμπτη, εδώ μέσα, «ασυνάρτητο» και «γελοίο».
Αλλά το καλύτερο βέβαια, το είπε ο Μίκης Θοδωράκης, στις 4 Φεβρουαρίου, μπροστά σε εκατομμύρια Έλληνες: –Είστε εθνομηδενιστές!
Προσέξτε λοιπόν: Όλοι εμείς που διαφωνούμε μαζί σας εδώ μέσα, Κι όλοι εκείνοι που διαφωνούν μαζί σας εκεί έξω, Δεν είμαστε ένα πράγμα.
Δεν έχουμε την ίδια άποψη. Δεν έχουμε κοινές αφετηρίες. Και σίγουρα δεν «πουλάμε πατριωτισμό» όπως είπατε… Απλώς αγαπάμε την Πατρίδα μας.
Απλώς συγκινούμαστε με τα εθνικά μας σύμβολα, νιώθουμε το παλμό του Ελληνισμού, δεν λιποτακτούμε από τις εντολές που έδωσαν γενιές Ελλήνων, για μια Μακεδονία που μάτωσε για την ύπαρξή της. Ανήκουμε ασφαλώς στην μεγάλη Ευρώπη. Αλλά είμαστε Έλληνες.  Και ως Έλληνες, υπερήφανα κουβαλάει ο καθένας μας, τη δική του, μικρή ή μεγάλη κληρονομιά.  Κι όποιος επιμένει σε αυτές τις αρχές, και μένει όρθιος, δεν είναι «πατριδοκάπηλος» ή «εθνικιστής».
Είναι πατριώτης! Και είναι απέναντι στους καιροσκόπους εθνομηδενιστές. Που παρά τη λαϊκή οργή, έχουν κολλήσει στην καρέκλα τους. Ο κ. Τσίπρας θα πάει αύριο με το στυλό που του δίνει ο κ. Καμένος, πανηγυρίζοντας κυνικά, να υπογράψει μια συμφωνία ντροπιαστική. Ο κόσμος το έχει καταλάβει.
Σας έχει καταλάβει. Ετοιμαστείτε να λογοδοτήσετε γι’ αυτό….»

,

 el.gr

Στήνουν μπλόκα εκφοβισμού; και οχι μόνο στις Πρέσπες - Επί ποδός η αστυνομία για τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ (φωτο)


Επί ποδός η αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών για την έλευση του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ και την υπογραφή της συμφωνίας την Κυριακή.

Ηδη από το μεσημέρι του Σαββάτου περιπολικά της αστυνομίας στήνουν μπλόκα στο δρόμο που οδηγεί από τη Φλώρινα στις Πρέσπες, ώστε να μην υπάρξει κάποια δυσάρεστη έκπληξη όσων αφορά στη διοργάνωση.
Την συμφωνία της Κυριακής θα υπογράψουν ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία των δύο πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.
Αμέσως μετά θα επιβιβαστούν σε σκάφος και θα περάσουν στην πλευρά της ΠΓΔΜ.




Εθελοντική Δημοσιογραφική Ομάδα
Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΡΕΣΠΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ, Η ΜΕ ΠΑΝΦΘΗΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Καταφθάνουν τα πρώτα λεωφορεία της Αστυνομίας που προορίζονται για τις Πρέσπες απο την Νότια Ελλάδα γιατί το καθεστώς δεν ...δεν εμπιστεύεται τους ντόπιους αστυνομικούς

















 Απόγευμα Παρασκευής 4:45 και κάνουν την εμφανιση τους προς το κέντρο της πόλης της Καστοριάς τα πρώτα λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ άγνωστα σε μέγεθος εμφάνιση και μάρκα για τους κατοικους με αστυνομικούς απο άλλες νότιες περιοχές και νομούς της Ελλάδος αφου το καθεστώς Τσίπρα όπως έχει γίνει γνωστό δεν εμπιστεύεται τούς ντόπιου αστυνομικούς της Μακεδονίας .






Έκτακτο – Κλείνουν οι δρόμοι προς ΠΡΕΣΠΕΣ. Δεν θα επιτρέψει η τροχαία κανένα όχημα και λεωφορείο να περάσει προς ΠΡΕΣΠΕΣ ί ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ.;

Έκτακτο – Κλείνουν οι δρόμοι προς ΠΡΕΣΠΕΣ.



Δεν θα επιτρέψει η τροχαία κανένα όχημα και λεωφορείο να περάσει προς ΠΡΕΣΠΕΣ

 

ΟΙ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ.

ΝΑ ΧΥΘΕΙ... ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή



Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν η πρόσβαση προς
την περιοχή που θα υπογραφεί η συμφωνία με τα ΣΚΟΠΙΑ.



Αυτό ήταν το αρχηγείο του κκε στον Γράμμο Καστοριάς


-

Αυτό ήταν το αρχηγείο του κκε στον Γράμμο .. 
Όλα γραμμένα στα σλάβικα από τους συμμορίτες. 
Ας σταματήσουν λοιπόν τα παραμύθια περί εμφυλίου.
Συμμοριτοπόλεμος ήταν ανάμεσα σε Έλληνες και σε άτακτο στρατό εισβολέων.

Με πληροφορική φωτογραφία απο : epilekta.com

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ…!! Πάνω απο 6000 Σκοπιανοί με τα αυτοκίνητά τους να γράφουν «ΜΚ» έρχονται σήμερα και αύριο στην Ελλάδα…!!


Στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων/Μπογκορόντιτσα, υπάρχει αυξημένη κίνηση οχημάτων λόγω του εκτεταμένου Σαββατοκύριακο στα Σκόπια, αλλά η αναμονή δεν είναι περισσότερη από 10 λεπτά.

Τις τελευταίες 24 ώρες διήλθαν περίπου 12 χιλιάδες επιβάτες από τους οποίους πάνω από 6,5 χιλιάδες είναι κάτοικοι των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον διοικητή της συνοριακής αστυνομίας, Μίλε Τόσεφ, παρά την αυξημένη κίνηση στο μεθοριακό σταθμό η καθυστέρηση των επιβατών με τα ιδιωτικά οχήματα ή με τα λεωφορεία δεν υπερβαίνει τα δέκα λεπτά.

Η κίνηση προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί από τις αρχές του μήνα λόγω των αργιών που συνδέονται με τα σαββατοκύριακα.

(Στοιχεία από nezavisen.mk)

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΑΠΟΦΑΣΗ της ΠΕΔ και η Τοποθέτηση του Δημάρχου Φλώρινας στο Περιφερειακό συμβούλιο για την σύνθετη ονομασία των Σκοπίων. VIDEO




Ο δήμαρχος Φλώρινας Γ. Βοσκόπουλος, στην ομιλία του στο περιφερειακό συμβούλιο, το βράδυ της Παρασκευής 15/6, έθιξε το γεγονός ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος δεν τοποθετήθηκε για το θέμα της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ, που αφορά την ονομασία των Σκοπίων, λέγοντας ότι τον λυπεί αυτή η στάση, σχολιάζοντας και τη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Περιφερειάρχης.
.



 kozan.gr:

Το ΓΕΕΘΑ με ποια ιδιότητα και αρμοδιότητα εμπλέκεται στο θέμα Μπαρμπαρούση;

Το ΓΕΕΘΑ με ποια ιδιότητα και αρμοδιότητα εμπλέκεται στο θέμα Μπαρμπαρούση;
Το ΓΕΕΘΑ δεν είχε καμιά δουλειά να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα του Μπαρμπαρούση.
Τοποθετήθηκε η πολιτική ηγεσία, τοποθετήθηκε η ίδια η Χρυσή Αυγή διαγράφοντάς τον, έκανε μήνυση ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας σε βάρος του, ο Αρειος Πάγος διεξάγει έρευνα, όλη η πολιτική ηγεσία καταδίκασε (και ορθώς...) και το περιεχόμενο των λόγων του και το άτομο, το ΓΕΕΘΑ, όμως, δεν έχει κανένα λόγο να εμπλέκεται σε τέτοια ζητήματα εσωτερικής πολιτικής.

Ούτε όταν μπήκε στο υπουργείο ο Ρουβίκωνας εξέδωσε ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ, παρά το γεγονός ότι ήταν υπεύθυνο για την ασφάλεια του στρατοπέδου, ούτε όταν αιχμαλώτισαν τους δύο στρατιώτες στον Εβρο οι Τούρκοι εξέδωσε ανακοίνωση, αφήνοντας το ΓΕΣ «να βγάλει το φίδι από τη τρύπα» αν και από την στιγμή που εμπλέκονταν ξένη χώρα, για το ζήτημα ήταν καθ'ύλην  αρμόδιο το ΓΕΕΘΑ, ούτε σε άλλα θέματα που έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση το εκανε.
Ολοι οι Ελληνες γνωρίζουν ποιος είναι ο ρόλος του ΓΕΕΘΑ. Σίγουρα δεν είναι ο ρόλος του το να απαντά στις ύποπτες βλακείες ενός ανεξάρτητου βουλευτή. 

Γιατί αυτό επιβεβαιώνει τον ίδιο τον Μπαρμπαρούση, σε τελική ανάλυση, ο οποίος ζητά την επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εσωτερική πολιτική σκηνή.
Τότε, ίσως θα έπρεπε να μας πει το ΓΕΕΘΑ την άποψή του και για την «Βόρεια Μακεδονία», την «μακεδονική» υπηκοότητα των Σκοπιανών και την «μακεδονική γλώσσα» που δέχθηκε η κυβέρνηση.

Πολύ μεγαλύτερη αρμοδιότητα έχει για το θέμα αυτό, παρά να πυροβολεί «πολιτικά νεκρούς».
Αν θέλει να πυροβολήσει κάποιον, ας πυροβολήσει αυτούς που εμβολίζουν ελληνικά πλοία, αιχμαλωτίζουν το προσωπικό του ΓΕΕΘΑ και παραβιάζουν κάθε μέρα τα σύνορα της χώρας. Τολμά;

Να δούμε και την δήλωση του ΓΕΕΘΑ που επιβεβαιώνει από μόνο του ότι δεν έχει κανένα λόγο να εμπλέκεται στο συγκεκριμένο θέμα:
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων».

Λέει πουθενά ότι το ΓΕΕΘΑ μπορεί να εμπλέκεται στην εσωτερική πολιτική σκηνή με την έκδοση δηλώσεων; Οχι!


PRONEWS
Pronews

Ξεπουλάει την Μακεδονία μας ο δοσίλογος Τσίπρας και φοβάται τον λαό – Θα μεταφέρουν αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Ελλάδα!

Τσίπρας – Κοτζιάς
H υπογραφή για την εκχώρηση του ονόματος, της αναγνώρισης της γλώσσας και της υπηκοότητας της «Μακεδονίας»  θα γίνει με μια σύντομη τελετή την ερχόμενη Κυριακή στις Πρέσπες στο χωριό Ψαράδες, εκεί που δεκάδες αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα έδωσαν τη ζωή τους για να μείνει η Μακεδονία μία και ελληνική στις αρχές του περασμένου αιώνα για να την δουν να παραδίδεται στους Σλάβους καις τους Αλβανούς 115 χρόνια.
Ομως, επειδή η ατμόσφαιρα «βρωμάει μπαρούτι» από τις αντιδράσεις των πολιτών, μετά την ολιγόλεπτη υπογρφεί ακολουθεί γεύμα μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ θα γίνει επί σκοπιανού εδάφους για να μην μπορούν οι Ελληνες πολίτες να εισβάλλουν στην εκδήλωση και να την διακόψουν.

Αρα αν πρόκειται οι διοργανωτές των εκδηλώσεων να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν την εκχώρηση της Μακεδονίας, αυτό θα πρέπει να το κάνουν πριν την υπογραφή της συμφωνίας.
Προβληματισμός επικρατεί στις κυβέρνηση για την ποιότητα των αστυνομικών δυνάμεων,αφού οι βορειοελλαδίτικες αστυνομικές δυνάμεις δεν θεωρούνται επαρκώς αξιόπιστες λόγω εντοπιότητας ότι θα τηρήσουν την τάξη σε μία τέτοια εκδήλωση και η σκέψη είναι να μεταφερθούν δυνάμεις από την νότιο Ελλάδα για να τηρήσουν τα μέτρα τάξης.

Γενικά η ατμόσφαιρα βορείως των Τεμπών από την Καστοριά μέχρι την Δράμα, είναι άκρως επιβαρυμένη για την κυβέρνηση και είναι καλό να υπάρξει ψυχραιμία στην ανττιμετώπιση των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις οι οποίες δεν θα είναι ευχάριστες.

Π.χ. ένας ξυλοδαρμός, ο οποίος μπορεί να μοιάζει σχετικά… «αθώος», αλλά θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία με απώλεια ζωών εκατέρωθεν (μην ξεχνάμε ότι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνοδεύονται από ένοπλους αστυνομικούς και μάλιστα των βουλευτών της Μακεδονίας έχει ενισχυθεί η φύλαξή τους).

Την συμφωνία θα υπογράψουν ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία των δύο πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Στη θλιβερή τελετή, αντίστοιχη με την παράδοση που υπέγραψε ο Τσολάκογλου το 1940 στους Γερμανούς, έχουν προσκληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Ευρωπαίος επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, και ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος μάλλον δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί λόγω αλλαγής του προγράμματος, αλλά θα στείλει αντιπρόσωπό του.
Εν συνεχεία οι Σκοπιανοί, οι δύο Ελληνες αυτουργοί της εκχώρησης και οι προσκεκλημένοι τους, θα επιβιβαστούν σε σκάφη και θα μεταβούν στην πλευρά της ΠΓΔΜ, στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, όπου η σκοπιανή ηγεσία θα παραθέσει γεύμα.

Θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στο γειτονικό κράτος, μετά από δεκαετίες, αφού επί ελληνικού εδάφους οι διαδηλωτές αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονοι στις αντιδράσεις τους και θα αντιδράσουν στην συμφωνία Τσίπρα-Σκοπίων.

Ετσι έχουν εξεταστεί όλα τα ενδεχόμενα – ακόμη και απαγόρευση κινητοποιήσεων στην περιοχή που θα υπογραφεί η συνθήκη – αλλά για την ώρα καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί. Ακόμα και να απαγορευθεί η κινητοποίηση θα γίνει.