03 Αυγούστου 2015

Ξυδάκης: Η Ελλάδα 200 χρόνια με δραχμή μεγαλούργησε – Δεν καταλαβαίνω την υστερία με το ευρώ


xydakis-650

Την άποψη ότι «η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε» συμπληρώνοντας ότι «με το ευρώ δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλα βήματα προόδου» διατύπωσε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

O κ. Ξυδάκης πρόσθεσε επίσης ότι «δεν νομίζω ότι η πολιτική και η ουσιαστική ιστορική συζήτηση για την ύπαρξη του ελληνικού κράτους μπορεί να γίνεται με βάση το νόμισμα». «Το νόμισμα είναι εργαλείο».

Επίσης κάνει λόγο για «υστερία που δεν δικαιολογείται» όσον αφορά την παραμονή στο ευρώ δηλώνοντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «μένει να αποδειχτεί αν η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθούμε και να προκόψουμε». «Δεν δικαιολογείται η υστερία. Δικαιολογείται ο σκεπτικισμός, ο υπολογισμός, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά. Έχουμε έναν πυρήνα ευρωπαϊκών κρατών και κάποια από αυτά πολύ προχωρημένα, που δεν έχουν κοινό νόμισμα. Είναι λιγότερο Ευρώπη η Ελβετία, η Σουηδία, σε σχέση με τη Σλοβενία; Η Βρετανία δεν είναι Ευρώπη; Είναι μεγαλύτερο το ζήτημα λοιπόν. Για εμάς έχει σημασία τι είναι καλύτερο για τον ελληνικό λαό και για την επιβίωσή του» καταλήγει ο κ. Ξυδάκης.






coolnews

Φωτογραφία Eurokinissi

Το φυτό που επουλώνει πληγές και αρρώστιες



Πρώτο εξαδελφάκι της τριανταφυλλιάς. Στην Αίγυπτο, σύμφωνα με έναν πάπυρο 26 αιώνων πριν την κοινή μας χρονολογία, το χρησιμοποιούσαν σε ασθένειες των ματιών.
Ο Διοσκουρίδης βάφτισε το αγριμόνιο ευπατόριο, για να τιμήσει τον βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη τον Ευπάτορα, που είχε πολλές γνώσεις βοτανοθεραπευτικής. Τα χρόνια εκείνα το χρησιμοποιούσαν σε ασθένειες του ήπατος και για δαγκώματα φιδιών. Αργότερα η λαϊκή θεραπευτική χρησιμοποιούσε το αγριμόνιο για την επούλωση ανοιχτών πληγών.
Σήμερα χρησιμοποιείται σε χρόνιες χολοκυστίτιδες που συνοδεύονται από ξινίλες του στομαχιού.
Ιδιότητες – ενδείξεις (Αγριμόνιου)
– Με εσωτερική χρήση κάνει καλό στα αρθριτικά και στους ρευματισμούς. Επίσης είναι:
– Διουρητικό (γι’ αυτό πολύτιμο για όσους υποφέρουν από τα νεφρά, με πέτρες και κρίσεις κολικών).
– Αποσυμφορητικό σε φλεγμονές (λ.χ. αμυγδαλίτιδα, λαρυγγίτιδα) σε βήχα, συνάχι κλπ.
– Αντιδιαβητικό
Καταπολεμά το άσθμα, την ημικρανία, τη δυσπεψία, τη διάρροια, την διόγκωση της σπλήνας, την ηπατίτιδα, την λευκωματουρία, αλλά και τη χρόνια φαρυγγίτιδα και τις αιμοπτύσεις, αιματεμέσεις της φυματίωσης.
Επειδή είναι στυπτικό βοηθάει στην επούλωση πληγών, στην πλύση τσιμπημάτων εντόμων, σε δαγκώματα φιδιών και όταν θέλουμε να βγάλουμε ένα αγκάθι από το δέρμα.
Διαλύει τα αποστήματα και βοηθάει στα πρηξίματα, στους μώλωπες, στα στραμπουλήγματα και στις θλάσεις των μυών, καθώς και στην θεραπεία των εξανθημάτων.
Πως χρησιμοποιείται 
Σαν αφέψημα: βράζουμε 30 ως 50 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα από ένα φλιτζάνι, ανάμεσα στα γεύματα, όπως συνιστά ο Γάλλος γιατρός Ζαν Βαλνέ, ο οποίος θεωρεί πιθανό να έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες. Πάντως σίγουρα προφυλάσσει από συνάχι
– Σαν έγχυμα: ρίχνουμε σε ένα λίτρο βρασμένο νερό ένα-δύο κουταλάκια του τσαγιού φύλλα αγριμόνιου και τα αφήνουμε 15 λεπτά. Το πίνουμε χωρίς να το γλυκάνουμε, για γαστρεντερίτιδα, κυστίτιδα και προβλήματα νεφρών ή συκωτιού.
Αν αφήσουμε ρίζα να μουλιάσει στο νερό και το πιούμε, φέρνει ανακούφιση στη δυσκοιλιότητα και τονώνει το συκώτι.
Για τις ημικρανίες, τις νευρίτιδες και τις θλάσεις κάνουμε ζεστά καταπλάσματα.
Μερικά φύλλα αγριμόνιου στο νερό του μπάνιου ανακουφίζουν το πονεμένο από μεγάλη κούραση κορμί.
από το βιβλίο: «100 ελληνικά βότανα για 2.000 θεραπείες» του Κώστα Μπαζαίου – Διατροφολόγου (Τεύχος Α΄).




Τέλος στις καλλιέργειες απο τους αγρότες με απόφαση Eurogroup - Σκλάβοι για πάντα λόγο έλληψης τροφίμων και... τα μεταλλαγμένα έρχονται.


 

 

 
 
Με απόφαση Eurogrop και με πρωταγωνιστές από την Ελληνική πλευρά τον σημερινό πρόεδρο της ΤτΕ και τότε υπουργό οικονομικών και τον συνήθη ύποπτο, Γερμανό
Υπουργό οικονομικών και πρόεδρο της Γερμανικής τράπεζας WfW Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε εννέα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη.
Παραθέταμε τη σχετική μελέτη, που εγκρίθηκε στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014, με υπουργό τον Στουρνάρα.
Για την υλοποίηση του σχεδίου, θα αντληθούν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW. 

Η Γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, με πρόεδρο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε 

Πριν λίγο καιρό οι παραγωγοί των λαϊκών απήργησαν. Κάθε φορά, που ένας κλάδος αντιδρά, θεωρείται, ότι το κάνει για να μη χάσει τη βολή του. Έτσι επικρατεί ο απαραίτητος για τη διακυβέρνηση των Ελλήνων εσωτερικός διχασμός. «Αιτία της απεργίας δεν ήταν μόνο οι θέσεις στις λαϊκές, όπως όλα τα συστημικά Μέσα δείξανε»,εξηγεί ο Λεωνίδας, παραγωγός που πουλάει τα προϊόντα του σε λαϊκές της Αθήνας, «αλλά η εξαφάνιση των παραγωγών», προσθέτει.
«Mέχρι τις αρχές του ‘90, όταν έβγαινες από σταθμούς του ΗΣΑΠ ή του Μετρό, έβλεπες κάποιους πλανόδιους πωλητές, που είχαν στους πάγκους διάφορα φρούτα. Αυτοί εξαφανίστηκαν. Τώρα μάλλον θέλουν να κάνουν το ίδιο.

Αυτή τη φορά όμως τον έλεγχο θα έχουν μεγάλες αλυσίδες, για παράδειγμα… αρτοποιείων. Ούτως ή άλλως όλο και περισσότερες αλυσίδες τέτοιων ξεφυτρώνουν κοντά σε σταθμούς του ηλεκτρικού ή του μετρό, γιατί να μην επεκταθούν και στον τομέα αυτό; Και ποιος θα τους ελέγχει εκείνους; Εμάς τους «μικρούς» εύκολα μας γραπώνουν και μας «βγάζουν απ” τη μέση», διαπιστώνει εξαγριωμένος ο Λεωνίδας.
«Αυτοί θέλουν να μας εξοντώσουν», φωνάζουν κι άλλοι παραγωγοί σε διπλανούς πάγκους, που άκουσαν τη συζήτηση. Εν ολίγοις «λαϊκές στο στόχαστρο», είναι το πόρισμα των παραγωγών.

Είναι όμως μόνο οι λαϊκές; Ή το σχέδιο είναι μεγαλύτερων βλέψεων από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε; Το μεγαλόπνοο σχέδιο και ο δρόμος για την «Ανάπτυξη» στα χέρια τεσσάρων εταιρειών
Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, πέραν της διαπραγμάτευσης του χρέους πήγε εφοδιασμένος με έναν οδηγό ανάπτυξης για την Ελλάδα με άξονα τα επόμενα 10 χρόνια!

Το σχέδιο βασίστηκε στη μελέτη «Greece 20/20″ της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ.
Μάλιστα ένας τετρασέλιδος οδηγός του σχεδίου αυτού παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Πάνο Τσακλόγλου, ενώ για την υλοποίησή του τα κεφάλαια θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.

Η KfW (δια του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Λ.Κ. ΦΟΥΝΚΕ) υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τον σκοπό αυτό μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη στις 23 Απριλίου 2014. «Στόχος η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. Έτσι και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας θα επιτευχθεί και η Ελλάδα δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη».

Φυσικά αναφέρεται και στην παροχή κινήτρων στους παραγωγούς για να εξάγουν τα προϊόντα τους, καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας, αλλά και τη θέσπιση βελτιωμένου συστήματος πιστοποίησης των προϊόντων των παραγωγών.
Τα ερωτήματα που εγείρονται Έστω ότι τίθεται σε εφαρμογή:
Α) Ποιος θα δίνει στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες που θα ασχοληθούν την πιστοποίηση; Ποιος θα τις ελέγχει; Και κυρίως… ποιοι θα είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών;
Β) Οι αγρότες θα παράγουν και οι τέσσερις εταιρείες θα αγοράζουν για επεξεργασία τα προϊόντα. Πώς θα εξασφαλιστεί, ότι οι παραγωγοί δε θα θιγούν πωλώντας για ένα κομμάτι ψωμί τη σοδειά τους, όταν οι τέσσερις θα διαμορφώνουν τις τιμές μεταξύ τους δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλίου;

Εκ των πραγμάτων εάν επιτρέπεται μόνο σε τέσσερις εταιρείες η εξαγωγή των προϊόντων, ένας παραγωγός, που μόνος του καλλιεργεί και εξάγει τα τρόφιμα, δε θα έχει άλλη επιλογή παρά να αποταθεί σε αυτές.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι άνθρωποι στράφηκαν στη γη, έκαναν συνεταιρισμούς, καλλιεργούν κρόκο, σπαράγγια, ελιές, παράγουν παραδοσιακά προϊόντα, όπως χυλοπίτες, ελαιόλαδο και παράγωγα των ελιών, και πλήθος άλλων τροφίμων, τα οποία και εξάγουν, παρουσιάζουν σε εκθέσεις διατροφής στο εξωτερικό.

Όταν όμως τέσσερις θα καθορίζουν τις τιμές εξαγωγής, οι άνθρωποι αυτοί, μόνοι τους, δε θα μπορούν να σταθούν σε μια αχανή αγορά.

Την ίδια στιγμή οι εν λόγω εταιρείες θα μπορούσαν να αναλάβουν αποκλειστικά την παραγωγή προϊόντων εξαλείφοντας έτσι και τη γεωργία, εκτός κι αν αυτή πραγματοποιείται μόνο στο πλαίσιο των δικών τους παραγωγικών αναγκών.

Ο κάθε παραγωγός αντί να πουλάει αντί πινακίου φακής τη σοδειά του, θα πηγαίνει κατ” ευθείαν σε αυτές να εργαστεί. Και η γεωργία, ως βασικός πυλώνας της ελληνικής ανάπτυξης θα λάβει μορφή βιομηχανίας.

Όμως ο απλός πολίτης, που σκέφτεται τη γη ως το μόνο σίγουρο μέσο εξασφάλισης των προς το ζην; Απλώς ξεχνάει αυτή την επιλογή. Ένα ερώτημα ακόμη: Καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας:

Αυτό σημαίνει, ότι θα εκπαιδεύονται οι γεωργοί να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα, επειδή κοστίζουν λιγότεροκαι παράλληλα έτσι επιτυγχάνεται μαζικότερη παραγωγή; Η ποιότητα, η θρεπτική αξία των τροφίμων θυσία στον βωμό του κέρδους!

Μία εταιρεία διαχείρισης της διανομής και αποθήκευσης Στη συνέχεια κάνει λόγο για μια μόνο δημόσια ή ιδιωτική εταιρεία (και εδώ γεννάται βέβαια το ερώτημα σε ποιον θα ανήκει), την Εταιρεία Ελληνικών Τροφίμων (Greek Food Company), που μεταξύ άλλων:
Α) Θα καθορίζει το δίκτυο των παραγωγικών μονάδων και θα αποτελεί δεξαμενή τροφίμων προς εξαγωγή…

Β) Θα διαχειρίζεται τη διανομή και αποθήκευση των προϊόντων εντός της χώρας»… Δηλαδή αυτά που θα παράγουν οι τέσσερις μόνο εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, θα πηγαίνουν στη μία μόνο εταιρεία, από όπου θα προγραμματίζεται η διανομή.

Ποιος όμως θα διασφαλίζει, ότι θα καταμετρώνται σωστά οι εσωτερικές ανάγκες κατανάλωσης, και ότι δε θα κρατούν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής για να το εξάγουν δημιουργώντας ελλείψεις σε προϊόντα, που τώρα αυτονόητα υπάρχουν στο καθημερινό τραπέζι μας; Κάτι αντίστοιχο είχαν κατά νου και με το παράλληλο εμπόριο φαρμάκων, αλλά οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες εξάγουν το μεγαλύτερο ποσοστό, με αποτέλεσμα να λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων σωρεία φαρμάκων, όπως εξηγούν και οι φαρμακοποιοί, που ζητούν ξανά και ξανά την παύση του παράλληλου εμπορίου.

Οι υπογραφές μπήκαν! Βασικός άξονας υλοποίησης η προαναφερθείσα μελέτη. Πρόκειται για προγράμματα, που θα πραγματοποιηθούν! Όχι για θεωρίες συνωμοσίας!
Διαβάστε τη μελέτη της McKinse (ειδικά τις σελίδες 55 έως 58) ΕΔΩ
iplus.gr


 
 
 
pronews.gr

ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!! ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ;;;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 

;;Κατόπιν πιέσεων του Β.Σόιμπλε διέλυσαν την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις !!!

Ακόμα ένα χτύπημα για την εθνική αξιοπρέπεια και κυριαρχία ήρθε σήμερα μετά από την υπογραφή για το νέο μνημόνιο:Κατόπιν γερμανικής προφανώς απαίτησης και έμπνευσης η συνεδρίαση στην επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις αναβάλλεται και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή παραπέμπεται στις καλένδες στο πλαίσιο της καθ΄υπόδειξη των δανειστών νέας “ελληνογερμανικής φιλίας”.

Έτσι ως αποτέλεσμα αυτής αλλά και της κατάπτυστης συμφωνίας που “σφραγίστηκε” στις Βρυξέλλες ματαιώθηκε η κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, μεταξύ των οποίων και η επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, που είχε προγραμματιστεί για αύριο στις 12:00 το μεσημέρι.
Τις επιτροπές θα ενημέρωνε ο Περιφερειακός Εκπρόσωπος για την Ευρώπη του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Jan Jarab.

Να σημειώσουμε ότι η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών είχε την ομόθυμη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων ενώ ομιλία είχε εκφωνήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Κώστας Ήσυχος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Χουντής και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ τις θέσεις των άλλων κομμάτων εξέφρασαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κι επίσης στο βήμα ανέβηκε μεγάλος αριθμός βουλευτών από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Μάλιστα στις 4 Ιουνίου στην ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, από τους συμμετέχοντες στην Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών και τους συντάκτες του πορίσματος για τις ελληνικές αξιώσεις από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο η πρόεδρος της Βουλής και της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έδωσε έμφαση στο ύψος των δίκαιων και τεκμηριωμένων και μη αμφισβητούμενων ελληνικών απαιτήσεων, όπως τις χαρακτήρισε, που φθάνουν στα 340 δισ. ευρώ.

“Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του”, επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντόπουλου, επιτέθηκε σε όσους ισχυρίζονταν στο παρελθόν ότι δεν υπάρχει φάκελος και έγγραφα στοιχεία για τις αξιώσεις της Ελλάδας. “Κάποιοι διαβεβαίωναν και ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Μόλις πριν τρία χρόνια λέγανε ανεδαφική αυτή την αξίωση που είναι απόλυτα στοιχειοθετημένη”, συμπλήρωσε.

Αυτό που μένει να δούμε είναι ποια θα είναι η αντίδραση απο το προεδρείο της Βουλής και στους λόγους, μέσα απο επίσημη ανακοίνωση που οδήγησαν στην αναβολή αυτή.
ΠΗΓΗ
http://www.escapemedia.gr

Σύκο: Δείτε που οφελεί!!! η απόλυτη αυτή υπερτροφή του καλοκαιριού

  Σύκο:

η απόλυτη  αυτή υπερτροφή του καλοκαιριού

Τα απίστευτα οφέλη του σύκου: Η απόλυτη υπερτροφή του καλοκαιριού - Δείτε που οφελεί!!!
Με τη μοναδική του γλυκιά γεύση και το... λαστιχωτό εσωτερικό, γεμίζει το στόμα μας με την πλούσια σύστασή του. Πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα, το οποίο όχι μόνο μας γλυκαίνει αλλά και μας οφελεί όσο δεν φαντάζεστε!

Τα σύκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα, ανόργανα άλατα και διαλυτές ίνες, όπως αναφέρει το xorisorianews. Είναι πλούσια σε ορυκτά, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και χαλκού και είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών Α, Ε και Κ που συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία.

Τα 11 οφέλη του σύκου:
 
-Προστατεύει από τον καρκίνο

-Μειώνει τη χοληστερόλη

-Προλαμβάνει την υψηλή πίεση και τις καρδιακές παθήσεις

-Μειώνει την κούραση και βελτιώνει τη μνήμη

-Έχει καθαρτική δράση και είναι χρήσιμο για τη δυσκοιλιότητα

-Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, όποτε είναι η τέλεια εναλλακτική για εκείνους που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα

-Πέρα από ασβέστιο έχει και κάλιο. Και τα δύο προλαμβάνουν την οστεοπόρωση και βοηθούν στην ανάπτυξη της οστικής πυκνότητας.

-Πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάτι που το καθιστά αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους

-Βοηθάει τον ύπνο και την απαλλαγή από διαταραχές του

-Αν το πολτοποιήσετε και το απλώσετε στο δέρμα, είναι εξαιρετικό για την ακμή

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ»

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ»





Είχε δίκιο τελικά ο Αλ.Τσίπρας όταν έλεγε ότι κατάφερε να κάνει την Ελλάδα να ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Διεθνείς προσωπικότητες καταγγέλλουν τις φρικαλεότητες των «προγραμμάτων διάσωσης» και τον Αλ. Τσίπρα για προδοσία της λαϊκής βούλησης και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό

Τι κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στην ΕΦΣΥΝ:

«Καταγγέλλουμε το νέο βάρβαρο «πρόγραμμα διάσωσης» κοινωνικού κανιβαλισμού που 
επιβάλλεται στην Ελλάδα από την τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Μετά από πέντε χρόνια δρακόντειας «λιτότητας» για να σωθούν οι τράπεζες με το αίμα και τα δάκρυα του ελληνικού λαού τα δύο προηγούμενα «προγράμματα διάσωσης» απέτυχαν παταγωδώς να επιλύσουν την κρίση η οποία έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ. Ο ελληνικός λαός καταδικάζεται σε μόνιμη αθλιότητα με το 40% μετά βίας να επιβιώνει κάτω από το όριο της φτώχειας. Στις 12 Ιουλίου του 2015 μια νέα «λίστα με φρικαλεότητες» (όπως σωστά περιγράφηκε από το γερμανικό περιοδικό Spiegel) ζητήθηκε από την Τρόικα και έγινε τελικά αποδεκτή από την κυβέρνηση Τσίπρα.


Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί και δεν θα δεχθεί τις διαταγές από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσινγκτον. Χαιρετίζουμε την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων εργατών και των φτωχών, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, όπως αυτή εκδηλώθηκε από την μεγάλη συγκέντρωση της 3ης Ιουλίου και τον θρίαμβο του «όχι» με 62% στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου απέναντι στον εκβιασμό των ιμπεριαλιστικών «θεσμών», και η οποία συνεχίζεται με λαϊκές συγκεντρώσεις στις 15 και 22 Ιουλίου απέναντι στο νέο «Μνημόνιο».


Καταδικάζουμε απερίφραστα την προδοσία της λαϊκής βούλησης όπως εκφράστηκε με δημοκρατικό τρόπο στην νίκη του «όχι». Η πνευματική και πολιτική εντιμότητα απαιτούν να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και την συνθηκολόγηση συνθηκολόγηση. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Τσίπρα συνθηκολόγησε υπογράφοντας ένα χειρότερο «πρόγραμμα λιτότητας» από εκείνο που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα. Τώρα μπαίνει σε πορεία σύγκρουσης με εκείνα τα λαϊκά στρώματα που εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ για να τελειώσει το αιώνιο μαρτύριο της λιτότητας.


Συμπαραστεκόμαστε σε ολόκληρη την εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις, μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην απόρριψη του ντροπιαστικού συμφώνου παράδοσης στους γκάνγκστερς του παγκόσμιου κεφαλαίου που μετατρέπει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο της ΕΕ και κυβερνάται από μια κυβέρνηση «προθύμων» καθαρισμένη από οποιαδήποτε αριστερή αντίθεση, αντιδημοκρατική και όμηρο στις δυνάμεις της αστικής αντίδρασης, στο εσωτερικό και το εξωτερικό».


Οι πρώτες υπογραφές:


  Savas Michael-Matsas, writer, EEK, Greece
   Hillel Ticktin, Professor Emeritus of Glasgow University, Scotland, editor of the Marxist journal Critique
   Bertell Ollman, Professor of Political Science, New York University, USA
   Robert Brenner, Professor, UCLA, USA
   Susan Weissman, Professor of Politics,Saint Mary’s College of California, Moraga, CA, USA
   Mitchel Cohen, Brooklyn Greens/Green Party of New York, USA
   Alex Steiner, Philosopher, New York, USA
   Paresh Chattopadhyay, Professor, Toronto, Canada
   Mikhail Konasev, philosopher, academician, St Petersburg, Russian Federation
   David Epshtein, economist, academician, St Petersburg, Russian Federation
   Tatiana Filimonova, head of the Plekhnaov House, St Petersburg, Russian Federation
   Alexander Buzgalin, Professor, Moscow, State University, Russian Federation
   Ludmila Bulavka, sociologist, art theoretician, social movement Alternativi, Moscow, Russian Federation
   Daria Mitina, international secretary of the Unified Communist Party ( OKP),Russian Federation
   Said Gafourov, economist, journalist(Pravda), Moscow, Russian Federation
   Marco Ferrando,Partito Comunista dei Lavoratori (PCL), Italy
   Franco Grisolia,   Partito Comunista dei Lavoratori, (PCL)Italy
   Gemma Borriello,Italy
   Silvia Giardini, Italy
   Giorgia Lizzano, Italy
   Alessandro Bevilacqua, Italy
   Jeremy Lester,political philosopher, editor of Counter-Hegemony, Britain
   Fanny Cohen Herlem, psychiatrist,CIR/SSI, France
   Patrick Lefrançois, publisher, Paris, France
   Tamas Krausz, historian, Eotvos Lorand University, Budapest, Hungary
   Matyas Benyik, ATTAC, Board member of Karl Marx Society of Budapest, Hungary
   Ana Bazac, Professor, University of Bucarest, Romania
   Monika Karbowska, Anticapitalist Left, Poland
   Manolis Seras, IT engineer, Tirana, Albania
   Katerina Matsa, psychiatrist, Athens, Greece
   Theodoros Megalooikonomou, psychiatrist , Athens, Greece
   Vicky Skoumbi, editor in chief of the Greek theoretical journal αληthεια
   Dimitris Vergetis, psychoanalyst, Athens, Greece
   Sungur Savran, DIP, Istanbul, Turkey
   Osvaldo Coggiola, Professor, University of Sao Paulo, Brazil, member of the Partido Obrero of Argentina
   Betto della Santa, Universidade Federal Fluminense – Rio de Janeiro – Brasil
   Rafael Fernandez, Partido de los Trabajadores, Uruguay
   RobertoYépez, Opción Obrera,Venezuela



fyllokaiftero1.blogspot.com
Με πληροφορίες απο .gr  και  ΕΦΣΥΝ: