17 Απριλίου 2017

Κυβερνητικός ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ για 300.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ


Τι προβλέπει απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΕ για τις παροχές ασθενείας στους ασφαλισμένους του Οργανισμού. Ποιοι μένουν απέξω
Σε εμπαιγμό για 300.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν διακόψει τη δραστηριότητα τους λόγω της κρίσης εξελίσσεται ή δέσμευση της κυβέρνησης για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και τα κριτήρια που τίθενται αποκλείουν το 90% των οφειλετών.

AdTech Ad


Συγκεκριμένα με απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΕ που παρουσιάζουν τα dikaiologitika.gr αποκλείονται από της ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περί τους 280.000 οφειλέτες οι οποίοι εμφανίζουν για τριετία μέσο όρο οικογενειακού εισοδήματος άνω των 12.000 ευρώ.

Η απόφαση αναφέρει ότι ο ΟΑΕΕ θα παρέχει παροχές ασθενείας με την χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας σε όσους έχουν οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές και ρυθμίσουν ή έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους. Αυτό προβλέπεται σε νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και θα ισχύσει μετά την έκδοση υπουργικής απόφασης.

Η απόφαση όμως κρύβει μια μεγάλη ''αδικία'' .Πετάει έξω τους παραπάνω ασφαλισμένους.
Έτσι για ακόμη μια φορά ο νόμος είναι ευνοϊκός αλλά η εφαρμογή είναι άδικη για τους περισσότερους.

Συγκεκριμένα στον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 4254/2014 συμπεριλαμβάνεται διάταξη για θεώρηση βιβλιαρίου ασθενείας μέχρι 28-02-2015, σε ενεργούς ασφαλισμένους ή και διακόψαντες εφόσον δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα και δεν εμπίπτουν στο Νόμο περί ανεργίας με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Εφόσον οι οφειλές τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ.

β) Οι ασφαλισμένοι που έχουν ρυθμίσει ή θα ρυθμίσουν το σύνολο των οφειλών τους.

Η έναρξη εφαρμογής θα γίνει με κοινή Απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών και έκδοση σχετικής εγκυκλίου του ΟΑΕΕ.

Αποτέλεσμα της απόφασης είναι πάλι να είναι χωρίς ασφάλιση χιλιάδες ''άνεργοι'' ελεύθεροι επαγγελματίες , με αποτέλεσμα να ''κινδυνεύει'' ουσιαστικά η υγείας τους.

 

 Σχόλιο fyllokaiftero1.blogspot.com : Αυτή η τροϊκανη κύβέρνηση εμπαίζει τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.. οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φυλάκιζαν τους αυτο-αφαλισμένους σαν τους χειρότερους εγκληματίες του κοινου ποινικού δικαίου επειδή αδυνατούσαν να πληρώσουν  τα εξωφρενικά εξοντωτικά μεγάλα-ασφάλιστα που έφθαναν στις 6.000 ευρω τον χρόνο.

 Κανείς δεν ξεχνά οτι είχε στηθεί απο δεκαετίες  μια " βιομηχανία" πλουτισμού" δικηγόρων δικαστικών επιμελητων "και άλλων κοράκων" σε βάρος των ελευθέρων επαγγελματιών εμπόρων και βιοτεχνών.

Και πρέπει να αναγνωριστεί σε αυτην την κυβέρνηση ότι σταμάτησε αυτό το έγκλημα του πρώην ΤΕΒΕ νυν ΟΑΕΕ,  θα πρέπει "να λέμε και του στραβού το δίκιο" οτι αν προκύψει κυβέρνηση Κούλη Μητσοτάκη ο κίνδυνος να επανέλθει αυτο το έγκλημα επι της ουσίας κατα του λαού, είναι πολύ πιθανόν.

 

 

 

Πηγή:

 

Απο τα  dikaiologitika.gr

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: Η απάντησή του στο «Χριστός Ανέστη» του Ιερέα – Η λειτουργία της Αναστάσεως σε καθεδρικό ναό (ΒΙΝΤΕΟ)


poutin
Στη λειτουργία του Πάσχα στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος, παραβρέθηκαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν μαζί με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο Ρώσος Πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους τους Χριστιανούς για το Πάσχα, σημειώνοντας ότι η γιορτή του Πάσχα συμβάλλει στην ισχυροποίηση στην κοινωνία των αιώνιων πνευματικών αξίων και των ιδανικών.
Μάλιστα στο βίντεο που ακολουθεί, ο Πούτιν ακούγεται να απαντάει «Αληθώς Ανέστη»στον ιερέα που τέλεσε την λειτουργία και ευχήθηκε στον ίδιο και τους πιστούς «Χριστός Ανέστη».




.
 crashmagazineonline

Όλα για τα... ψηφαλάκια! Η Βάκη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε Ανάσταση με το «ψευδοθαύμα»


Όλα για τα... ψηφαλάκια! Η Βάκη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε Ανάσταση με το «ψευδοθαύμα»
Πόση υποκρισία; Τη Μεγάλη Πέμπτη χλεύαζε την Ορθοδοξία και το Μεγάλο Σάββατο πήγε στην εκκλησία να... ψαρέψει καμιά χριστιανική ψήφο.

Πριν μερικές ημέρες όπως αναφέρει το Newsbomb.gr  είχε τονίσει την απαράδεκτη στάση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισαν να δείξουν πόσο «αριστεροί» κατακρίνοντας τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα επικαλούμενοι δήθεν το κόστος.


Όπως είχαμε επισημάνει, οι βουλευτές αυτοί που χλεύαζαν την Ορθοδοξία θα πήγαιναν στις εκκλησίες στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση προκειμένου να «τσιμπήσουν» καμία ψήφο.

Τα γεγονότα επιβεβαιώσανε πανηγυρικά τα όσα έγραφε το Newsbomb.gr για την υποκρισία αυτών των ανθρώπων που δήθεν νοιάστηκαν για το κόστος μεταφοράς του Αγίου Φωτός την ώρα που οι ίδιοι ψηφίσουν μνημόνια με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα στη Βουλή.

Την Μεγάλη Πέμπτη η κ. Βάκη είχε συνταχθεί στο πλευρό των συντρόφων της Μπαλαούρα και Καραγιαννίδη, οι οποίοι αμφισβήτησαν το Άγιο Φως, επικαλούμενη, μάλιστα και την αναφορά του Αδαμάντιου Κοραή περί “ψευδοθαύματος”.
«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί "ψευδοθαύμα" που πιστεύουν "ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι' αισχροκέρδειαν"» είχε πει χαρακτηριστικά η Φωτεινή Βάκη.

Tο βράδυ της Ανάστασης, όμως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε να σταθεί δίπλα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα και να ανάψει τη λαμπάδα της όταν ακούστηκε το «Δεύτε λάβετε φως» και το «Χριστός Ανέστη».

Μετά από αυτό αναρωτιόμαστε: Είναι υποκριτές; Είναι τυχοδιώκτες; Το βέβαιο είναι ότι είναι ασεβείς, ανιστόρητοι, προκλητικοί και επικίνδυνοι.

ΥΓ: Όποιος έχει τις... μπάλες και θέλει να αποδείξει ότι είναι αριστερός ας το κάνει στη Βουλή, καταψηφίζοντας τα μνημόνια που γονατίζουν το λαό. Με επιθέσεις κατά της Ορθοδοξίας το μόνο που καταφέρνετε είναι να επιβεβαιώσετε πόσο πολιτικά ρηχοί είστε.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ -ΔΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ -ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ -ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Ημέρες γιορτών του πάσχα 2017 και η αδράνεια του δημάρχου Καστοριάς Α.Αγγελή  δεν έχει τέλος σκουπίδια σχεδόν παντου, εξω απο τους κάδους.
 Δεν είναι αυτά που "δεν έβαλαν οι πολίτες μέσα στου κάδους αλλα αυτά που η αδιαφορία της δημοτικής αρχής δεν μάζεψε.
   
ΔΕΙΤΕ




Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας 10 ώρες μετά από την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών


Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών βάφει τα νύχια της. Αλλά, γνωρίζατε ότι το βερνίκι νυχιών περιέχει χημικά συστατικά τα οποία είναι τοξικά και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο σώμα, όχι μόνο επιφανειακά, αλλά και στο εσωτερικό του σώματος σας; Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε πως το βερνίκι νυχιών επηρεάζει το σώμα σας, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου.
Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι πολλές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες βερνικιών νυχιών είναι πολύ πιο επιβλαβείς από ό, τι φαίνονται.


Οι ερευνητές εξέτασαν 24 γυναίκες που έβαφαν τα νύχια τους για να ανιχνεύσουν τα σημάδια των χημικών τοξινών στο σώμα τους. Βρήκαν τοξίνες σε όλα τα σώματα των γυναικών. Και η αιτία των τοξινών ξέρετε ποια ήταν; Το βερνίκι νυχιών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων έδειξαν σημάδια φωσφορικού τριφαινυλίου μόνο 10 ώρες μετά την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών.
Σε μια μελέτη παρακολούθησης, οι ίδιοι ερευνητές εξέτασαν δέκα διαφορετικά βερνίκια νυχιών και διαπίστωσαν ότι 8 από αυτά περιείχαν αυτό το χημικό. Επιπλέον, 2 από τα βερνίκια νυχιών που ήταν θετικά στο φωσφορικό τριφαινύλιο δεν ανέφεραν στην ετικέτα που είχαν αυτή τη χημική ένωση. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έως και το 20% από τα βερνίκια νυχιών που είναι προς πώληση περιέχουν μια επικίνδυνη χημική ουσία που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών.

Τι είναι το φωσφορικό τριφαινύλιο;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του τριφαινυλοφωσφορικού είναι ότι διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα των ανθρώπων. Μπορεί να επηρεάσει τη ρύθμιση των ορμονών, το μεταβολισμό, την αναπαραγωγή αλλά και την ανάπτυξη.
Αυτό είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τα κορίτσια που χρησιμοποιούν βερνίκια νυχιών σε τακτική βάση, δεδομένου οτι η υγιή ορμονική ανάπτυξη είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ανάπτυξής τους. Ωστόσο, το φωσφορικό τριφαινύλιο ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του καθένα που εκτίθενται σε αυτό.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έως και το 20% από τα βερνίκια νυχιών που είναι προς πώληση περιέχουν μια επικίνδυνη χημική ουσία που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών.

Είναι επίσης γνωστό ότι είναι:

  • νευροτοξίνη
  • τοξίνη του ενδοκρινικού συστήματος
  • αναπαραγωγική τοξίνη
  • ερεθιστικό για το δέρμα
  • και οτι προκαλεί αλλεργίες

Άλλες επικίνδυνες ενώσεις στα Βερνίκια νυχιών 

Φορμαλδεϋδη
Η φορμαλδεΰδη είναι ένα γνωστό καρκινογόνο που μπορεί να διαλύεται στο νερό και στον αέρα. Η έκθεση σε αυτή τη χημική ουσία μπορεί επίσης να παράγει συμπτώματα όπως προσκόλληση, άσθμα, και δύσπνοια. Εκείνοι με χρόνιες παθήσεις είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην δηλητηρίαση απο τη φορμαλδεΰδη.

Τολουΐνη
Αυτή η χημική ουσία είναι γνωστή για την πρόληψη της ανάπτυξης στα παιδιά, όμως, κάποιοι επιστήμονες ανακάλυψαν ίχνη της στο μητρικό γάλα. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα μετά την έκθεση.

Φυσικές εναλλακτικές λύσεις για βερνίκι νυχιών

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες εταιρείες που έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις που εξαλείφουν τους κινδύνους αλλεργιών, καρκίνου, και ορμονικών διαταραχών.

1.Honeybee Gardens
Έχει μια σειρά από φυσικά βερνίκια νυχιών σε μια ευρεία ποικιλία χρωμάτων. Είναι κατασκευασμένα από νερό και δεν περιέχουν απολύτως κανένα ίχνος επικίνδυνων χημικών ουσιών ή καρκινογόνων ουσιών.

2.Acquarella
Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει περισσότερα από 50 χρώματα στα βερνίκια νυχιών. Όλα με βάση το νερό και χωρίς φορμαλδεΰδη, τολουόλιο, φθαλικό διβουτυλεστέρα ή υδράργυρο.

3.SpaRitual
Πρόκειται για ένα εμπορικό σήμα σε βερνίκια νυχιών χωρίς τοξίνες και είναι επίσης βίγκαν.

4. Peacekeeper Cause-Metics
Έχει επίσης μερικά βερνίκια με βάση το αργανέλαιο και είναι απαλλαγμένα από τοξίνες. Τα βερνίκια αυτά επίσης ενυδατώνουν τα νύχια σας.
Είναι αλήθεια ότι τα βαμμένα νύχια φαίνονται πολύ ωραία, αλλά πραγματικά αξίζει να βάφουμε τα νύχια μας, γνωρίζοντας όλους αυτούς τους κινδύνους;
Ενδιαμεση πηγή: ellaniapili.blogspot.com
Πηγή: 

Είδηση αποτελεί για κάποια Καστοριανά ΜΜΕ το τσούγκρισμα αυγού του δημάρχου με τον μητροπολίτη Σεραφείμ :Τα ΄΄τσούγκρισαν΄΄ Ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος Καστοριάς.

Αντι τα Καστοριανα ΜΜΕ να μιλήσουν για τους πολίτες που δεν είχαν στο φετινο πάσχα  να αγοράσουν ούτε αυγά για το πάσχα, η αγόρασαν με πολύ δυσκολία - και αυτοι είναι χιλιάδες στον νομό Καστοριάς της ανεργίας του 55% στους νέους.

Αντι να ασχοληθούν με τους φτωχούς ανθρώπους  (της φτωχοποιημένης με γερμανικό σχέδιο Ελλάδος)  που αντι για αρνί μετά δυσκολίας καταφεραν και έβαλαν στο πασχαλινό  τραπέζι τους χοιρινό κρέας.

Ασχολούνται με το τσούγκρισμα του αυγού του Σεραφείμ με τον Αγγελή με τους προκλητικούς παχυλούς μισθούς.
  • Ο Σεραφείμ μητροπολίτης Καστοριάς
  • Ο Ανέστης Αγγελής δήμαρχος Καστοριάς

.
διαβάσαμε

ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΑΡΑ απο το sentra.com.gr
Καστοριανό σαϊτ και έντυπη εφημερίδας 

 

 

Τα "τσούγκρισαν" Σεραφείμ και Αγγελής (Βίντεο)

Με τάσεις νίκης προσήλθε ο Δήμαρχος, της πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα, ενώπιον του Μητροπολίτου Καστοριάς.
Στην αναμέτρηση αυτή νικητής αναδείχθηκε ο κ.κ. Σεραφείμ.

Πηγή Βίντεο Φωτο:sentra.com.gr

Μάθε τι δείχνει η ημερομηνία γέννησής σου για τη σχέση σου με το χρήμ

  • Αστρολογία


Κάθε αριθμός έχει τις δικές του ιδιότητες και δονήσεις και μπορεί να δείξει την οικονομική σου κατάσταση
Έχεις τη δυνατότητα να κερδίζεις χρήματα, ό,τι και να κάνεις παραμένεις στην ίδια οικονομική κατάσταση, είσαι καλός/η στη διαχείρισή τους;
Για να δεις κι εσύ τι δείχνει η ημερομηνία γέννησής σου για τη σχέση σου με τα χρήματα ακολούθησε το παρακάτω παράδειγμα.
Πχ: Έστω ότι γεννήθηκες 26 Σεπτεμβρίου 1967 (26/09/1967). Πρόσθεσε όλα τα ψηφία μαζί μέχρι να φτάσεις σε μονοψήφιο αριθμό. 2 + 6 + 9 + 1 + 9 + 6 + 7 = 40=> 4 + 0 = 4. Μετά, διάβασε την ερμηνεία του Αριθμού που σου αντιστοιχεί.

ΑΡΙΘΜΟΣ 1
Πιθανότατα θα έχεις ένα οικονομικό αβαντάζ καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου και ξεκινώντας καινούργια πράγματα θα καταφέρεις να κάνεις μια μικρή περιουσία. Δε σου αρέσει ούτε να σου χρωστούν, ούτε να χρωστάς. Ωστόσο, στην πορεία θα διαπιστώσεις ότι τα χρήματα και η ευημερία σου θα προσελκύουν κοντά σου περισσότερα πρόσωπα από ό,τι ο χαρακτήρας σου, αυτός καθαυτός.

ΑΡΙΘΜΟΣ 2
Τείνεις να βάζεις τις ανησυχίες και τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου και ως εκ τούτου «ξοδεύεις» την «ενέργεια του χρήματος» για αυτούς αντί για σένα. Είσαι τόσο γενναιόδωρος/η, στο σημείο που να θεωρείται ελάττωμα. Θα συναντάς απογοητεύσεις και καθυστερήσεις, κυρίως σε επιχειρήσεις και χρηματοδοτήσεις. Επειδή ταυτόχρονα αγαπάς την πολυτέλεια, μπορεί να δανείζεσαι και να αυξάνεις το χρέος σου.

ΑΡΙΘΜΟΣ 3
Ο αριθμός 3 θεωρείται τυχερός για να προσελκύσεις χρήματα. Ωστόσο, χαρακτηριστικό του είναι ότι όσο πιο εύκολα σου έρχονται, άλλο τόσο τα σπαταλάς, άρα δεν αποταμιεύεις καθόλου. Όμως, αν «στριμωχτείς», πάντα θα υπάρχει κάποιος να σε «ξελασπώσει» και να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση και κάτι θα γίνεται ώστε να εξοφλείς τα χρέη σου στο ακέραιο.

ΑΡΙΘΜΟΣ 4
Πρέπει να εργαστείς πολύ σκληρά για κάθε ευρώ που βγάζεις μιας και ο αριθμός 4 δείχνει επίπονη εργασία και «οικοδόμηση βάσεων». Τα χρήματα δε θα έρθουν εύκολα ενώ είναι πιθανό στη νεαρή σου ηλικία να ήσουν πολύ φτωχός/η. Με αφοσίωση, πειθαρχία και προνοητικότητα είναι πιθανό να αυξήσεις το εισόδημά σου μέσω κάποιων επενδύσεων.

ΑΡΙΘΜΟΣ 5
Είσαι καλός/η στις επιχειρήσεις και σε θέση να ευδοκιμήσεις εφ’ όσον παραμείνεις εστιασμένος/η, οργανωμένος/η και στα πλαίσια του προϋπολογισμού σου. Είσαι φιλάνθρωπος/η και ως εργοδότης/α, αντιμετωπίζεις άψογα τους υπαλλήλους σου. Θεωρείς ότι τα χρήματα δίνονται από το σύμπαν για καλό, γι’ αυτό συχνά ανταμείβεσαι για τη θετική στάση και τις πράξεις σου με περισσότερα.

ΑΡΙΘΜΟΣ 6
Ο 6 είναι ο αριθμός της «αφθονίας» κι είναι συχνό φαινόμενο οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτόν να κληρονομούν από την οικογένειά τους χρήματα και ακίνητα. Ό,τι βάλεις στο μυαλό σου συνήθως το πετυχαίνεις, αφού έχεις και τις ανάλογες βοήθειες. Μπορεί να μην αποκτήσεις αμύθητα πλούτη αλλά σίγουρα θα έχεις μια ευκατάστατη ζωή.

ΑΡΙΘΜΟΣ 7
Είσαι επιρρεπής σε οικονομικές προκλήσεις λόγω της εκκεντρότητας του αριθμού 7. Θα έχεις ευημερία, όμως δεν θα κυνηγήσεις τα χρήματα. Είναι πιο πιθανό πάντως να σου έρθουν και μάλιστα να γίνεις πλούσιος/α από μια πρωτότυπη ή πολύ παράτολμη ιδέα. Το μειονέκτημα ή αρνητικό γνώρισμα του αριθμού αυτού είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσεις τα λεφτά για ανήθικους σκοπούς.

ΑΡΙΘΜΟΣ 8
Ο αριθμός 8 συμβολίζει μεγάλο πλούτο από τη μία πλευρά, αλλά και ακραίες απώλειες από την άλλη. Το μήνυμά του είναι ότι «θα πρέπει να ξοδεύεις χρήματα για να σου έρθουν πάλι», οπότε όσες φορές επιχειρήσεις να αποταμιεύσεις, θα σου συμβαίνει κάτι και θα τα χάνεις. Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι τα άτομα που ανήκουν στο 8 να κάνουν αρκετά έξοδα προκειμένου να διατηρήσουν έναν ακριβό τρόπο ζωής.

ΑΡΙΘΜΟΣ 9
Προσελκύεις εύκολα και αβίαστα το χρήμα και πολλοί θεωρούν ότι έχεις το «άγγιγμα του Μίδα». Όμως, ο αριθμός 9 δηλώνει και τον «ανθρωπισμό» και λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτόν, συχνά δεν κρατούν όλα τα πλούτη για τον εαυτό τους αλλά τα μοιράζουν απλόχερα με διάφορες φιλανθρωπίες. Ωστόσο, δεν πρόκειται να τους τελειώσουν ποτέ.
ΠΗΓΗ: www.astrology.gr

ΣΟΚ ΚΑΙ ΦΡΙΚΗ: ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΩΣ “ΘΥΜΑΤΑ” ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ



.

O ντελιβεράς που ΓΟΝΑΤΙΣΕ το διαδίκτυο- ΔΕΙΤΕ το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ μήνυμά του


Εργάζομαι για € 3,00 την ώρα (με τις βενζίνες δικές μου) και με ό,τι φιλοδωρήματα μου δίνετε για την εξυπηρέτηση (που και αυτά τείνουν να εξαφανιστούν), στην πλέον ανθούσα οικονομική δραστηριότητα μιας ρημαγμένης χώρας, χωρίς … ασφάλιση και με το αφεντικό να κοιτάει το ρολόι για να δει αν είμαι γρήγορος.

Μπορεί να είμαι πρώην υπάλληλος κάποιας επιχείρησης που έκλεισε, ή να τσοντάρω τον αστείο μισθό που μου δίνουν στην κανονική μου δουλειά γιατί περιμένουν και άλλοι άνθρωποι να ζήσουν από εμένα.

Μπορεί να έχω πτυχίο πανεπιστημίου ή διδακτορικό και να μιλάω 3-4 ξένες γλώσσες. Δεν έχει σημασία, για εσάς είμαι ο «νεαρός» πιτσαφέρνης, που αν αργήσει μουτρώνετε ή αν μπει ανάποδα σε μονόδρομο τον βρίζετε.
 
Η Αριστερά διαλαλεί ότι αγωνίζεται για μένα… φαντάζομαι ότι αγωνίζεται όσο μένω ντελιβεράς, γιατί αν κάνω ποτέ το λάθος να προοδεύσω, θα είμαι ο Ταξικός τους Εχθρός, οπότε τι σκατά αγώνας είναι αυτός, να κρατάς τους πάντες φτωχούς και αδαείς για να σε πιστεύουν;

Ευτυχώς δεν υπάρχει ενδεχόμενο προόδου μου. Οι λίγες θέσεις εργασίας που διατίθενται είναι ρεζερβέ για τα κομματόσκυλά τους, για τους γκόμενους, το σόι τους, τους πιστούς αφισοκολλητές τους και τους υπάκουους υποτακτικούς τους.

Η οικονομία είναι στα σκατά, συνεπώς για τα επόμενα χρόνια έχετε εξασφαλίσει από μένα τη μεταφορά της ζεστής σας πίτσας. Αυτό μου μένει πια, μια και οι gastarbeiters από την Ελλάδα δεν έχουν πια ζήτηση.

Ανήκω στα «Περήφανα Νιάτα» της Ελλάδας, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο, κάθε μέρα νοιώθω και λιγότερο περήφανος…. Μάλλον γερνάω… Costas Kapos

Πως χάθηκε η αυτάρκεια στη χώρα: To παράδειγμα της Θεσσαλίας



Πως χάθηκε η αυτάρκεια στη χώρα: To παράδειγμα της Θεσσαλίας

​Στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, στη λεκάνη απορροής των νερών του όρους Κόζιακα και ανάμεσα στις αγροτικές κοινότητες Κόκκινου Πύργου, Αγίων Αποστόλων, Ρογγίων, Διπόταμου και Πυργετού βρίσκονται οι φλέβες (κανάλια) με τρεχούμενο νερό ήπιας ροής.

Οι φλέβες δημιουργήθηκαν κύρια από φυσικές πηγές (ανάβρες) που με τον καιρό διανοίχθηκαν από τους αγρότες, διοχετεύοντας σ’αυτές το νερό της βροχής και των αρτεσιανών.  Ο μικρός αυτός υγροβιότοπος αποστραγγίζει το νερό της περιοχής, κάνοντας τη γη καλλιεργήσιμη, επικοινωνώντας με τον Κουμέρκη  και τον Αγιαμονιώτη ποταμό, οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με τους παραποτάμους του Πηνειού,Ανάποδο και Σαλαμπριά .

Ψάρια (αγάδες και μυλωνάκια), καραβίδες, καβούρια, χέλια, βίδρες και νερόκοτες ζούσαν στον υγροβιότοπο των φλεβών, ως τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Παράλληλα, υπήρχε μια τοπική διατροφική αυτάρκεια των αγροτών βασιζόμενη στα οικόσιτα ζώα (κότες, πάπιες, γουρούνια, αρνιά, κατσίκια και αγελάδες) και στους κήπους που όλοι μα όλοι καλλιεργούσαν, ενώ συμπλήρωναν  τα γεύματα τους με ψάρια και καραβίδες που ψάρευαν στις φλέβες και στα ποτάμια.

Οι τοπικές αγροτικές κοινωνίες είχαν προσαρμόσει τον τρόπο ζωής τους στο υπάρχον φυσικό περιβάλλον, δίνοντας δείγματα ανακύκλωσης, κυκλικής εναλλαγής καλλιεργειών, αυτάρκειας, προστασίας της βιοποικιλότητας, οικολογίας, μέτρου, σεβασμού στο περιβάλλον, ανεξαρτησίας από εισροές, όλα αυτά, ενδεχομένως, χωρίς να γνωρίζουν καθόλου αυτές τις έννοιες.

Πέρα από την αυτάρκεια (οικονομική και διατροφική) που παρείχαν στους αγρότες τα κατοικίδια ζώα, οι κοπριές τους χρησίμευαν ως λίπασμα για τους κήπους. Με τα περισσεύματα των κήπων (από τα παζάρια) τάιζαν τα οικόσιτα ζώα τους. Παράλληλα, κρατούσαν και αντάλλασαν ντόπιους σπόρους φυτών, εξασφαλίζοντας ποικιλία γεύσεων.

Βοσκότοποι (λιβάδια), κήποι, καλλιέργειες (σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, τριφύλλι) εναλλάσσονταν κατά καιρούς στη καλλιέργεια διατηρώντας τη γη παραγωγική και υγιή. Με τα γέρικα ξύλα από τους φυσικούς φράχτες   (λεύκες, αγριολεύκες, φτελιάδες, ιτιές) ζέσταιναν τα σπίτια τους τον χειμώνα, ενώ οι περισσότεροι φρόντιζαν και ένα μικρό αμπέλι για τις χαρές και τις λύπες της ζωής.

Εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και αρχές τις δεκαετίας του ’80, εισβάλλει στην οικονομία της υπαίθρου η ονομαζόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη», έχοντας ως κυρίαρχο στοιχείο την υποταγή του περιβάλλοντος και των αγροτών στην εντατικοποίηση της παραγωγής και στο μύθο της συνεχούς μεγέθυνσης.

Μονοκαλλιέργειες καρπουζιών, καπνού, καλαμποκιού και κυρίως βάμβακος ισοπεδώνουν κάθε σπιθαμή της γης. Δένδρα κόβονται, ανεμοφράκτες γκρεμίζονται, μπροστά το τρακτέρ ψεκάζει με ζιζανιοκτόνα, ακολουθεί το χημικό λίπασμα και στη συνέχεια η σπορά με καινούργιους υβριδικούς σπόρους. Αργότερα ακολουθούν κι άλλοι ψεκασμοί με ζιζανιοκτόνα (για τα χορτάρια) και με εντομοκτόνα για «τα βλαβερά» έντομα.

Χιλιάδες τόνοι χημικών λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων, εντομοκτόνων, παρασιτοκτόνων, ρίχνονται στην αγροτική γη. Το νερό της βροχής και του ποτίσματος ξεπλένει τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων. Κιτρινίζουν οι φλέβες από τα ζιζανιοκτόνα, το νερό της φλέβας, λόγω της ήπιας ροής, «κρατάει» για μέρες τα φυτοφάρμακα.

Οι Αγάδες ψοφάνε, οι καραβίδες και τα χέλια εξαφανίζονται, η υπόλοιπη υδρόβια ζωή (νερόκοτες, βίδρες. νεροχελώνες) και τα πουλιά εγκαταλείπουν τις φλέβες λόγω έλλειψης τροφής. Ο υδροφόρος ορίζοντας γεμίζει νιτρικά. Σύμφωνα με έρευνα του  καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Νικήτα Μυλόπουλο στην ευρύτερη περιοχή χρησιμοποιούνται 230.000 τόνοι λιπάσματα και 2.000 τόνοι φυτοφάρμακα σε ετήσια βάση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο αγρότης να χάσει την επαφή με τον κύκλο ζωής της γης. Υιοθετεί τη γραμμική αντίληψη για την παραγωγή και χάνει την αυτάρκεια του.

Επιδοτήσεις ρέουν άφθονες, πολυεθνικές αγροχημικών, τράπεζες και εταιρείες παραγωγής αγροτικών μηχανημάτων κάνουν χρυσές δουλείες. Η Ελλάδα από την ένταξή της στην Ε.Ε. έλαβε 120 δις Ευρώ σαν επιδοτήσεις. Από τα λεφτά αυτά τα 51,3 δις επέστρεψαν στις εταιρείες της Δ. Ευρώπης που προμηθεύουν τόσα χρόνια τη χώρα με εξοπλισμό, μηχανήματα και πρώτες ύλες. (εφημερίδα Ελευθεροτυπία 17/10/2010)

Το Α.Ε.Π. της χώρας μεγαλώνει, μεγαλώνοντας συγχρόνως και η εξάρτηση από τις πολυεθνικές αγροχημικών προϊόντων. Οι σπόροι κάθε χρόνο αγοράζονται, οι ίδιες πολυεθνικές εταιρείες που παράγουν τους σπόρους – υβρίδια, παράγουν και τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα (στις μέρες μας είναι πάλι οι ίδιες οι εταιρείες που προωθούν τη καλλιέργεια των μεταλλαγμένων).

Αγοράζονται μεγαλύτερα και βαρύτερα γεωργικά μηχανήματα, η γη οργώνεται όλο και πιο βαθιά, ρίχνονται περισσότερα λιπάσματα και φυτοφάρμακα, η αγροτική παραγωγή αυξάνεται, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει το χρέος των αγροτών στις τράπεζες. Με στοιχεία της Αγροτικής τράπεζας, το 70% της αγροτικής γης είναι υποθηκευμένο.

Κάποια στιγμή η ύβρις της διαρκούς μεγέθυνσης δείχνει τα όρια της. Η απόδοση της αγροτικής γης, παρ’όλο  που διπλασιάζεται η ποσότητα του λιπάσματος, μένει η ίδια και μειώνεται. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, 55.000 στρέμματα στη Θεσσαλία βρίσκονται στο στάδιο της ερημοποίησης, που σημαίνει νεκρή γη, όσο και να τη λιπαίνεις δεν αποδίδει πια.

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων  κατρακυλούν, τα προϊόντα μένουν απούλητα. Οι Γκουρού της διαρκούς ανάπτυξης προσπαθούν να στρέψουν τους αγρότες στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων(GMO) και ενεργειακών φυτών(βιοκαύσιμα), διατηρώντας ανέπαφο το ίδιο μοντέλο παραγωγής.

Στο μεταξύ οι αγρότες μετρούν απώλειες. Η ύπαιθρος εγκαταλείπεται, η βιοποικιλότητα βρίσκεται σε κίνδυνο, εξαφανίζεται ο πλούτος των ντόπιων ποικιλιών, φυτών και ζώων, τα ύδατα υπεραντλούνται και μολύνονται, ενώ σημειώνεται κατακόρυφη πτώση του υδροφόρου ορίζοντα. Στις πεδιάδες της Θεσσαλίας οι γεωτρήσεις φτάνουν πια στα 350 μέτρα βάθος.

Την ίδια στιγμή, οι ποταμοί νεκρώνουν, υγροβιότοποι καταστρέφονται και ο Πηνειός, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνεται ο δεύτερος πιο μολυσμένος ποταμός στην Ευρώπη μετά τον Πάδο της Ιταλίας.

Η Λίμνη Κάρλα αποξηράνθηκε και μαζί της χάθηκε και ο παραλίμνιος πολιτισμός και το ευεργετικό για τη Θεσσαλία μικροκλίμα της. Σήμερα με την μερική της επανασύσταση, κάθε προσπάθεια για εμπλουτισμό της λίμνης με υδρόβια ζωή(ψάρια, ψαροπούλια κ.λπ)  αποτυγχάνει λόγω του μολυσμένου με βαρέα μέταλλα νερού του Πηνειού, που μεταφέρονται στους ταμιευτήρες της.

Οι αγρότες του παραδείγματος «αναπτύχθηκαν». Η ανάπτυξη τους εξαφάνισε τα ψάρια(τη τροφή τους) με τη χρήση των φυτοφαρμάκων, μόλυνε τους ποταμούς και  αυτοί με τη σειρά τους μόλυναν τη θάλασσα. Έτσι οι αγρότες μας με τα κέρδη της ανάπτυξης αγοράζουν πια τα ψάρια τους, τα οποία έχουν μεγαλώσει με ένα μέρος των φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων που οι ίδιοι χρησιμοποίησαν για να «αναπτυχθούν», φαύλος κύκλος δηλαδή.

Τo Ιερατείο της διαρκούς ανάπτυξης τους λέει να μην ανησυχούνε, θα «εκτρέψουμε» τον Αχελώο. Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του τόπου τάσσεται υπέρ της εκτροπής του Αχελώου και υπέρ της αέναης ανάπτυξης. Ο παραγωγισμός, ως συστημική υπερκομματική ιδεολογία, κυριαρχεί σχεδόν παντού.

Άνθρωποι που παράγουν με τον τρόπο των αγροτών του παραδείγματος μας, υιοθετούν – εν αγνοία τους άραγε; – και το ανάλογο νόημα ζωής που προβάλλει η διαρκής Καπιταλιστική Ανάπτυξη.

Παρήγαγε με όποιον τρόπο μπορείς για να αυξήσεις την παραγωγή σου, μη νοιάζεσαι για το φυσικό περιβάλλον, μη δείχνεις καμία αλληλεγγύη για τις γενιές που θα έρθουν. Αδιαφόρησε για τις επιπτώσεις στη υγεία των ανθρώπων που θα χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα που παράγεις. Η ηθική του Καπιταλισμού στα μεγαλείο της! Όσο για την πείνα στον τρίτο κόσμο μην ανησυχείτε. Οι εταιρείες των μεταλλαγμένων ετοίμασαν ένα ένζυμο που θα επιτρέπει τους φτωχούς να χωνεύουν το χορτάρι και τα φύλλα των δέντρων.

Την ίδια στιγμή, με δυο ευρώ, ημερησίως που είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των χώρων του τρίτου κόσμου, επιδοτούνται ημερησίως τα βοοειδή στην Ευρώπη. Το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού (ΗΠΑ) καταναλώνει το 25% της παγκόσμιας παραγόμενης ενέργειας.

Αν όλες οι χώρες αποκτήσουν το ίδιο επίπεδο ανάπτυξης, παραγωγής και κατανάλωσης με τις ΗΠΑ, χρειαζόμαστε 3 με 4 πλανήτες ακόμα. Ο δικός μας αγρότης έχασε τους Αγάδες του και την αυτάρκεια του, ο κάτοικος του βιομηχανικά ανεπτυγμένου βορρά κάθισε να αγναντέψει τα αστέρια και αντίκρισε έντρομος την τρύπα του όζοντος.

Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Ζίγκμουντ Μπάουμαν «ο Καπιταλισμός είναι ένα παρασιτικό σύστημα. Μπορεί να ευημερεί μόνον όταν  βρίσκει έναν οργανισμό, τον οποίο δεν έχει ακόμα εκμεταλλευτεί, καταστρέφοντας τον». Επιβιώνει δημιουργώντας διαρκώς ανάγκες, στην περίπτωσή μας σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, αγροτικά μηχανήματα.

Γίνεται έτσι αντιληπτό ότι η αυτάρκεια των παραπάνω αγροτικών κοινοτήτων ήταν εμπόδιο στα σχέδια τους(είναι ενδεικτικό ότι καμία επιδότηση δε δίνεται στους αγρότες εάν δεν έχουν τα περίφημα καρτελάκια αγοράς υβριδικών σπόρων). Βασίζεται (ο Καπιταλισμός) στην υπερπαραγωγή και στην υπερκατανάλωση, καταστρέφοντας σύμφωνα με το Marx και τις δυο πηγές πλούτου, τη γη (καραβίδες, ψάρια και υγροβιότοποι όπως οι δικές μας φλέβες) και τους ανθρώπους (αγρότες και αγροτικές κοινότητες εν προκειμένω).

Εκτός αυτού, το οικολογικό όριο της περατότητας των φυσικών πόρων και η μόλυνση του περιβάλλοντος, δεν ήταν τόσο εμφανής στα χρόνια του Marx. Μια νέα αντίθεση πέρα της αντίθεσης του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής, (και λόγω της παγκοσμιοποίησης), γίνεται περισσότερο από ποτέ κυρίαρχα εμφανής. Είναι η αντίθεση ανθρώπου – φύσης.

Έτσι λοιπόν, εκτός από το ποιος κατέχει τα μέσα παραγωγής (που παραμένει καθοριστικό) αυτός καθαυτός ο τρόπος παραγωγής (εκτατικός, γραμμικός, βιομηχανικός, καπιταλιστικός) όπως και να τον ονομάσει κανείς, εφόσον διέπεται από την αντίληψη της διαρκούς μεγέθυνσης της παραγωγής και της κατανάλωσης, οδηγεί σε αδιέξοδο (εκτός και αν δεχτούμε ότι ο εποικισμός άλλων πλανητών από το ανθρώπινο είδος είναι εφικτός).

Για μας «η οικολογία είναι ανατρεπτική, επειδή θέτει υπό ερώτηση το καπιταλιστικό φαντασιακό που εξουσιάζει τον πλανήτη. Απορρίπτει το κεντρικό κίνητρο, σύμφωνα με το οποίο η μοίρα μας είναι να αυξάνουμε ασταμάτητα την παραγωγή και την κατανάλωση. Δείχνει (η οικολογία) τον καταστροφικό αντίκτυπο της καπιταλιστικής λογικής πάνω στο φυσικό περιβάλλον και στη ζωή των ανθρώπινων όντων».

Ίσως χρειαστεί αρκετός χρόνος και προσπάθεια ακόμα για να αποδομηθεί το κεντρικό φαντασιακό της διαρκούς μεγέθυνσης στον αγροτικό κόσμο και μια σειρά από αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν στους αγρότες κυρίως μέσω των επιδοτήσεων των Βρυξελών. Κυρίως χρειάζεται να γίνει εμφανής ένας άλλος τρόπος παραγωγής στους ίδιους τους αγρότες.

Η άρνηση των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων να επιτρέψουν την τερατώδη μεγέθυνση της πρώην ΕΛ.ΒΙ.Κ., η άρνηση της Ο.Α.Σ.Ε. (ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Ελλάδας) στην καλλιέργεια των μεταλλαγμένων και ο αγώνας ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου είναι κοινά στοιχεία αντίστασης και αποδόμησης της διαρκούς Καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Κοινότητες, όπως το «Πελίτι» ή ο «Αιγίλοπας», που δραστηριοποιούνται στην εύρεση, συλλογή και διαφύλαξη ντόπιων σπόρων και φυτών και των αυτοχθόνων αγροτικών ζώων και τα μικρά και μεσαία αγροκτήματα (κυρίως οικογενειακής δομής) που δημιουργούνται σιγά-σιγά παντού στον τόπο μας, παράγοντας τοπικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, δείχνουν να ξαναπιάνουν το νήμα από το σημείο που κόπηκε…

​*Από το περιεχόμενο του βιβλίου Ο ανθρωπολογικός τύπος της αποανάπτυξης – τοπικοποίησης, του Γιώργου Κολέμπα και του Γιάννη ΜπίλλαΕκδόσεις των Συναδέλφων

 

 

  enallaktikos.gr

πηγή: www.topikopoiisi.eu



ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΠΝΕΕΙ - Φλερτάρει με την... τρίτη θέση η γενοκτόνος της ορθοδοξίας και του ελληνισμού η πρωτη φορά φασιστερά ΣΥΡΙΖΑ


Τίτλος Σχόλιο:fyllokaiftero1.blogspot.com
Φλερτάρει με την... τρίτη θέση  ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Τα «φίδια έχουν αρχίσει να ζώνουν» τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Αιτία όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που παίρνουν στα χέρια τους, οι οποίες  με μικρές αποκλίσεις δείχνουν  ότι το δημοσκοπικό και πολιτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας παγιώνεται.

Όλες οι μετρήσεις, παρά τις επιμέρους μικρές διαφορές, στέλνουν το ίδιο ακριβώς μήνυμα: Η κυβέρνηση μοιάζει να έχει απολέσει τελείως το πολιτικό της κεφάλαιο αλλά τον προσανατολισμό της.

Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένοι εντός της ΝΔ βλέπουν πίσω από το κάλεσμα του κ.Τσιπρα περί αντεπίθεσης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, την μεγάλη ανησυχία που έχει προκληθεί εντός της ηγετικής ομάδας της κυβέρνησης από τα δυσμενή ποιοτικά στοιχεία που καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ο βαθμός ικανοποίησης από το έργο της Κυβέρνησης είναι συντριπτικά χαμηλός.
Στην έρευνα του ΠΑ.ΜΑΚ φτάνει μόλις  το 3,5%,  ενώ η διαπραγματευτική της τακτική θεωρείται καιροσκοπική καθώς είναι ενδεικτικό ότι το 73% θεωρεί ότι τον ενδιαφέρει μόνο το πώς θα μείνει στην εξουσία.
«Το χαρτί των παιδιών που προσπαθούν έχει καεί καθώς αυτό που κυριαρχεί είναι η αίσθηση αποτυχίας και της λάθος πορείας της χώρας» σημειώνει στέλεχος της ΝΔ που είναι επιφορτισμένο να βγάζει συμπεράσματα από τις μετρήσεις.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας υστερεί έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο ως προς τη δημοτικότητα όσο και ως προς την ικανότητα χειρισμού θεμάτων υψηλής σημασίας (οικονομία, επενδύσεις, κλπ.)

Οσο περνάει ο καιρός το χειρότερο στοιχείο για το ΣΥΡΙΖΑ είναι πως δε φαίνεται να διαθέτει κάποιο «χαρτί», το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει  για να κερδίσει τις εκλογές , όποτε αυτές έρθουν. Ακόμα και το προφίλ του κ.Τσιπρα δείχνει να έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, οι οποίες τείνουν να καταστούν ανεπανόρθωτες. Εάν μάλιστα επαληθευτεί  και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο κανόνας που θέλει η φθορά του αρχηγού να παρασύρει το κόμμα συνολικά, τότε τα πράγματα «σκουραίνουν» για τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Σύμφωνα λοιπόν με διασταυρωμένες  πληροφορίες, στο σύνολο των δημοσκοπήσεων, η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας είναι σε διψήφια ποσοστά και φτάνει μέχρι και τις 17,5 μονάδες, στην πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. «Ποτέ άλλοτε αντιπολιτευόμενο κόμμα δεν κατέγραφε τόσο μεγάλο προβάδισμα, ακόμα και όταν η εκλογική του νίκη είχε προεξοφληθεί. Και ποτέ στην πορεία ενός εκλογικού κύκλου δεν έχουν ανατραπεί τέτοιες διάφορες» τόνιζε γαλάζιο στέλεχος που αναλύει σε μηνιαία βάση τις δημοσκοπήσεις.
Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε  πως ακόμα και μεταξύ των αναποφάσιστων ψηφοφόρων τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά αρνητικά, κάτι που δείχνει ότι δεν μπορεί να περιμένει πολλά από αυτή τη δεξαμενή, την μέρα της εκλογικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η Νέα Δημοκρατία καταγράφει, σήμερα, ψηλότερα ποσοστά από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο του 2014, όταν ήταν σε πορεία εξουσίας. Οι περισσότερες μετρήσεις της εποχής έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 25% με 27%. Η Νέα Δημοκρατία – σε περίοδο μάλιστα που δεν έχουν καν προκληθεί εκλογές καταγράφει υψηλότερα ποσοστά, γεγονός που καταδεικνύει το σαφώς υψηλότερο «ταβάνι» που διαθέτει.

Ένα από τα συμπεράσματα που φαίνεται να αναστατώνει ιδιαίτερα τους επιτελείς της κυβέρνησης είναι ότι η δημοσκοπική απόσταση που  χωρίζει το ΣΥΡΙΖΑ  από το τρίτο κόμμα – μια θέση για την οποία δημοσκοπικά ανταγωνίζονται η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ – είναι πολύ μικρότερη από αυτή με τη Νέα Δημοκρατία.

Παρά τη δυσπιστία απέναντι στο σύνολο των κομμάτων, όπως καταγράφουν όλες οι μετρήσεις,  το ποσοστό των ψηφοφόρων που θεωρεί ότι υπάρχει εναλλακτική λύση είναι πλειοψηφικό.Είναι ενδεικτικό το ερώτημα της έρευνας του ΠΑ.ΜΑΚ όπου η πλειοψηφία (51%) δηλώνει «δυσαρεστημένοι από την Κυβέρνηση και πιστεύει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις».

Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν την αξία των δημοσκοπήσεων, οι οποίες  προφανώς και μπορούν να πέφτουν και έξω, χωρίς αμφιβολία τα συμπεράσματα για την κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Ακόμα και αν οι μετρήσεις αποτελούν απλώς μια «φωτογραφία» της στιγμής,  πρόκειται για μια άσχημη «φωτογραφία», η οποία πλέον έχει λάβει διαστάσεις «μόνιμης αφίσας»...

liberal.gr

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τους λογαριασμούς! Όσοι έχετε Wind, ΠΡΟΣΟΧΗ... Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ VODAFONE

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τους λογαριασμούς! Όσοι έχετε Wind, ΠΡΟΣΟΧΗ...





Όσοι έχετε wind το νου σας! 
Εδώ και μερικές ημέρες το άρμεγμα χωρίς προειδοποίηση πάει σύννεφο. 
Η μαύρη τρύπα της wind καταπίνει ότι υπόλοιπο υπάρχει σε mb και χρηματικό υπόλοιπο. 
Δεκάδες οι καταγγελίες. 
Μέχρι την Τρίτη έξω από τα καταστήματα της θα γίνει διαδήλωση


Μέσω:ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πηγή