02 Δεκεμβρίου 2016

Της έφυγαν τα εμφυτεύματα – Δείτε πως έγινε στην προσπάθειά της να μοιάσει στην Κιμ Καρντάσιαν


Σοκαριστικό είναι το αποτέλεσμα στο σώμα γυναίκας που έκανε ανόρθωση για να μοιάσει στην Kim Kardashian.

Η νεαρή γυναίκα από την Νιγηρία ήθελε να αποκτήσει το σώμα της διάσημης τηλεπερσόνας όμως η πλαστική εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε πήγε τελείως λάθος.(Διαβάστε την συνέχεια Παρακάτω)
 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Γιατι πληρώνουμε άσκοπα χρήματα για αυτο το γραφείο;


 του Μανώλη Μάνου 


Γιατι διατηρείται 30 και πλέον χρόνια τώρα, αυτο το γράφείο της Κτηματικής Υπηρεσίας εκτός του κτηρίου της Περιφέρειας- γιατί δεν στεγάζεται μαζι με τις άλλες Υπηρεσίες ;  με συνέπεια οι πολίτες να πληρώνουν πρόσθετα έξοδα λειτουργείας  εκτος του ότι  δαπανούνται χρήματα για την ενοικίαση του γραφείου.

Για ποιά μειώση δαπανών του κράτους μιλούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τις μνημονιακές περικοπές μισθών και συντάξεων και να εξαπατήσουν έτσι  πολιτικά  τους πολίτες "ειδικά" αυτή η σημερινή φερόμενη αριστερή "κυβέρνηση" αλλά και η περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας του Θ. Καρυπίδη  με την γνωστή πολιτική της ταυτότητα ;


.
Περιφερειαρχης Δυτ. Μακεδονίας Θ.Καρυπίδης μετα του "Πρωθυπουργού"
Ποια "συμφέροντα" και εντεχομένως διαπλεκόμενα υπάγόρεψαν, μεχρι και σήμερα έτσι ώστε ενα μικρό σχετικά γραφείο σαν αυτο της Κτηματικής υπηρεσίας Καστοριάς,  να μήν χωράει σε αυτο το τεράστιο μέγαρο της πρωην Νομαρχίας και νύν Αντιπεριφέρειας Καστοριάς;.

10+1 γνωστά και άγνωστα επιδόματα του ΟΑΕΔ


της Αγγελικής Μαρίνου 
amarinou@insider.gr
 
 Φωτογραφία:Fterografos
Πέραν των γνωστών και «κλασικών» επιδομάτων ανεργίας και μητρότητας, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού χορηγεί αρκετά «άγνωστα» επιδόματα σε ανέργους αλλά και εργαζόμενους, τα οποία αποτελούν μια πρόσκαιρη οικονομική βοήθεια σε κοινωνικές ομάδες που είναι ευάλωτες ή δεν έχουν ενεργό ρόλο στην αγορά εργασίας.
Τα ειδικά επιδόματα του ΟΑΕΔ αφορούν νέους απόφοιτους Λυκείου ή και πτυχιούχους, μητέρες, μακροχρόνια άνεργους αλλά και εποχικά εργαζόμενους, ακόμη και μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη δεν λαμβάνουν τον μισθό τους.

Το Insider.gr παρουσιάζει ορισμένα από αυτά τα επιδόματα, το ύψους τους, καθώς και τις προυποθέσεις χηρήγησής τους.
1. Επίδομα ανεργίας
Πρόκειται για το επίδομα που λαμβάνουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μετά από καταγγελία σύμβασης (απόλυση) και αφού συμπληρωθεί συγκεκριμένος αριθμός ημερών ασφάλισης. Το ποσό ανέρχεται σε 360 ευρώ (αυξημένο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας) και η αίτηση υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο αυτοπροσώπως, εντός 60 ημερών από την ημερομηνία απόλυσής του, στον ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του (ή εναλλακτικά στον ΟΑΕΔ που ανήκει με βάση την τελευταία απασχόλησή του).
Οι αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το πρώτο επταήμερο μετά την απόλυση, επιδοτούνται από την 7η ημέρα, ενώ όσες υποβάλλονται σε μεταγενέστερο διάστημα επιδοτούνται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
2. Επίδομα Μακροχρονίως Ανέργων
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άνεργοι που έχουν ηλικία 20 έως 66 ετών, έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ και έχουν εξαντλήσει τη 12μηνη τακτική επιδότηση ανεργίας. Εάν ο μακροχρόνια άνεργος έχει προστατευόμενο ανήλικο παιδί, το ανώτατο όριο ετήσιο εισοδήματός του, που απαιτείται για να λάβει το επίδομα, προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουν υποβάλλει την αίτησή τους εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας και να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο και να παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ και χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες. Το επίδομα αυτό δεν επιδέχεται προσαυξήσεις, είναι προσωποπαγές και δεν μεταβιβάζεται.
3. Ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας
Το δικαιούνται όσοι παραμένουν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ).
Το ποσό είναι 190 ευρώ και καταβάλλεται με απόφαση του Δ/ντη της αρμόδιας Υπηρεσίας παροχών του ΟΑΕΔ ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου, η οποία  υποβάλλεται στην Υπηρεσία Παροχών του τόπου κατοικίας του, μέσα σε δύο μήνες από την λήξη του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος υπάρχουν κριτήρια σε ότι αφορά το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου.
4. Ειδικό Βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων ΟΑΕΔ
Οι άνεργοι που δεν έχουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί κ.λ.π) και παραμένουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον τρεις μήνες, δικαιούνται του επιδόματος αυτού, που ισούται με 15 βασικά ημερήσια επιδόματα ανεργίας και καταβάλλεται ανά τρίμηνο σε τρεις συνολικά δόσεις μέσα στο ίδιο έτος.
Προϋπόθεση για να λάβουν το βοήθημα είναι να έχουν πραγματοποιήσει 60 τουλάχιστον ημερομίσθια κατά τη διάρκεια του δωδεκάμηνου που προηγείται της υποβολής της αίτησης για το εν λόγω βοήθημα και της εγγραφής τους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και το εισόδημά τους να μην υπερβαίνει ένα καθορισμένο ποσό.
5. Επίδομα επίσχεσης Εργασίας ή λόγω διακοπής εργασιών της Επιχείρησης:
Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι που δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης σε περίπτωση διακοπής των εργασιών της επιχείρησης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη, ή σε περίπτωση άσκησης από τον μισθωτό του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας. Θα πρέπει επίσης να παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες και να έχουν πραγματοποιήσει 60 ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται του τριμήνου της ανεργίας.
Το επίδομα ανέρχεται σε 293 ευρώ το μήνα και ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο έτος. Επίσης ο μισθωτός που είναι σε επίσχεση εργασίας μπορεί να λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (360 ευρώ), εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις. Στην περίπτωση πτώχευσης της επιχείρησης θα πρέπει να προσκομίζεται η Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (απόλυση).
6. Eπιδότηση Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας
Πάνω από 5.500 άνεργοι νέοι από 20 μέχρι και 29 ετών οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα λαμβάνοντας τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, λαμβάνουν αυτό το επίδομα από τον ΟΑΕΔ, ύψους 73,37 ευρώ τον μήνα, για πέντε μήνες.
Προϋπόθεση είναι να εγγραφούν στα ειδικά μητρώα ανέργων το αργότερο μέσα σε τρεις μήνες από την λήψη του πτυχίoυ και για τους άνδρες έως τρεις μήνες αφότου έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί.
Ωστόσο από το 2017 το επίδομα αυτό θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν να κάνουν την αίτησή τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.
7. Παροχή λόγω Αφερεγγυότητας του Εργοδότη
Σκοπός του «λογαριασμού προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» είναι η πληρωμή ανεξόφλητων, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχών μέχρι  τριών μηνών που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας και εμπίπτει στο χρονικό διάστημα έξι μηνών που προηγείται της υποβολής της αίτησης, ή της δήλωσης για κήρυξη της πτώχευσης.
Ο ΟΑΕΔ υποκαθιστά τον εργοδότη στα αντίστοιχα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ για τις αποδοχές αυτές καταβάλλει τις ανάλογες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Οι τυχόν ανεξόφλητες αποδοχές που καταβάλλονται στους δικαιούχους πρέπει να εμπίπτουν μέσα στο χρονικό διάστημα των τελευταίων έξι μηνών. Το εξάμηνο αυτό (αν πρόκειται για την επιχείρηση που πτώχευσε) έχει αφετηρία την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ή δήλωσης για κήρυξη της επιχείρησης σε πτώχευση, ενώ για τις λοιπές περιπτώσεις έχει αφετηρία την ημερομηνία δημοσίευσης της Υπουργικής Απόφασης για την ανάκληση (αν πρόκειται για εκκαθάριση επιχείρησης).
Δικαιούχοι της παροχής λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη είναι οι εργαζόμενοι: α) επιχείρησης που κηρύχθηκε σε πτώχευση μετά από δικαστική απόφαση είτε που διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση έκλεισε οριστικά και ότι λόγω ανεπάρκειας του ενεργητικού δεν συντρέχει λόγος κινήσεως της διαδικασίας πτωχεύσεως, ή β) επιχείρησης που τέθηκε σε εκκαθάριση ή γ) επιχείρησης (ασφαλιστικής) της οποίας ανακαλείται η άδεια λειτουργίας, λόγω παράβασης των διατάξεων της ιδιωτικής ασφαλιστικής νομοθεσίας.
8. Επίδομα Διαθεσιμότητας
Όταν ο εργοδότης θέτει τους μισθωτούς σε διαθεσιμότητα, ο ΟΑΕΔ καταβάλλει το 10% του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των δύο τελευταίων μηνών υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Οι παροχές αυτές δεν καταβάλλονται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από τρεις μήνες κάθε έτος.
Το δικαίωμα του μισθωτού να επιδοτηθεί λόγω διαθεσιμότητας, μπορεί να ασκηθεί μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα (έναρξης αυτής).
9. Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας
Ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας 6έξιμηνών, αφού πρώτα πάρουν τους 3,5 μήνες αδείας μετά τον τοκετό, ή τη μετατρέψουν σε μειωμένο ωράριο εργασίας, δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ το νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ μηνιαίως.
Την ειδική άδεια των έξι μηνών δικαιούνται οι μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.
Η άδεια αυτή χορηγείται από τον εργοδότη, μετά τη λήξη της άδειας κυοφορίας και λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, η και της ετήσιας κανονικής άδειας, εφόσον προβλέπεται η χορήγησή της με βάση τις ετήσιες προθεσμίες.
10. Βοήθημα Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων
Οι δικαιούχοι του βοηθήματος θα πρέπει να ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοτελώς απασχολούμενοι και ασφαλισμένοι αποκλειστικά στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε. ή Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε., από τους οποίους διέκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1.1.2012 και έπειτα.
Παράλληλα θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον τριεέτη συνεχή ή διακεκομμένη ασφάλιση στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονταν και να έχουν καταβάλει την ειδική εισφορά στον  Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων που έχει συσταθεί στον ΟΑΕΔ.
Τέλος κατά την υποβολή της αίτηση δεν θα πρέπει οι υποψήφιοι να αυτόαπασχολούνται, ή να έχουν αναλάβει μισθωτή εργασία, ή να λαμβάνουν, ενώ θα πρέπει το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει αθροιστικά τις 20.000 ευρώ και να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους.
11. Ειδικό εποχικό βοήθημα
Ορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες δεν μπορούν να ασκηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για τους εργαζόμενους αυτούς, έχει καθιερωθεί το ειδικό εποχικό βοήθημα που καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ, ως βοήθημα για το διάστημα που δεν μπορούν να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η καταβολή του βοηθήματος γίνεται σε ετήσια βάση και το ύψος του εξαρτάται από τον επαγγελματικό κλάδο στον οποίο ανήκει ο δικαιούχος (κυμαίνεται από 514 έως 1.028 ευρώ).
Οι δικαιούχοι που ασκούν εποχικό επάγγελμα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το έτος που προηγείται της καταβολής του εποχικού βοηθήματος 50 έως 210 ημέρες ασφάλισης και όχι πάνω από 240 ημερομίσθια.
Αν πρόκειται για οικοδόμους, πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το έτος που προηγείται της καταβολής του εποχικού βοηθήματος 73 μέχρι 163 πραγματικές ημέρες εργασίας (στις ημέρες προστίθεται προσαύξηση 20%) και θα πρέπει να έχουν απασχοληθεί αποκλειστικά στον οικοδομικό κλάδο.
Αν πρόκειται για μισθωτούς τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων, πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το έτος που προηγείται της καταβολής του εποχικού βοηθήματος τουλάχιστον 75 ημερομίσθια αλλά όχι περισσότερα από 50 την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου. Ανώτατο όριο ημερομισθίων στον κλάδο ορίζονται τα 240.
Αν πρόκειται για δασεργάτες – ρητινοσυλλέκτες ή σμυριδορύκτες Νάξου, πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το έτος που προηγείται της καταβολής του εποχικού βοηθήματος 50 έως 240 ημέρες ασφάλισης.

Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΣΧΙΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ



  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ : Μανώλης Μάνου
Στροφή 180' πραγματοποίησε το ΓΕΣ και ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος όσον αφορά την ενταντικοποίηση της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων φαντάρων της Σειράς Νοεμβρίου 2016.
Επανέφερε λοιπόν τις παρελάσεις, αυτές τις φανφαρονικές μιλιταριστικές και εθνικιστικές επιδείξεις γιατί απλώς τους τράβηξαν το αυτί αντιδραστικοί απόστρατοι στρατιωτικοί που έχουν μάθει να τους υπηρετούν και "να τους βαρούν προσοχή". 

Αυτοί λοιπόν οι απόστρατοι, αντί να αράξουν στις Λέσχες και να πίνουν τσάμπα το τσαγάκι τους ή να φορέσουν τις παντόφλες τους και να ηρεμήσουν στη θαλπωρή της εστίας τους, παρεμβαίνουν συστηματικά στα λεγόμενα "εθνικά θέματα και στα ζητήματα του στρατού". 

Βλέπεις τόσα χρόνια, για να διαφυλάξουν τη καριέρα τους κράτησαν το στόμα τους κλειστό... 
Τώρα, με στυλ πεφωτισμένου παρεμβαίνουν συστηματικά απαιτώντας άλλοτε αγορές όπλων και αύξηση θητείας, άλλοτε πιο πολλές ασκήσεις με πραγματικά θανατηφόρα πυρά και πιο σκληρή εκπαίδευση, ενώ δε χάνουν ευκαιρία να κάνουν τώρα, στην Αποστρατεία, κάθε μέρα πόλεμο με την Τουρκία!
Το θέμα όμως δεν είναι αυτά τα συντηρητικά και ακροδεξιά εθνικιστικά ραμολιμέντα. Το θέμα είναι τι κάνει το ΓΕΣ και ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που είτε λόγω αντίστοιχης ακραίας ιδεολογίας, είτε για λόγους ψηφοθηρίας, έτρεξε να τους ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις.
Και φυσικά την πλήρωσαν οι φαντάροι.
Έτσι λοιπόν, οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες της Σειράς Νοεμβρίου έλιωσαν στις προετοιμασίες παρέλασης γιατί βλέπεις ο Πάνος Καμμένος πρέπει να δείξει έργο, πρέπει να παρουσιάσει "τα υπερήφανα στρατά του..."
Βεβαίως, την ίδια ώρα κόβει τα είδη ένδυσης-υπόδησης, αυξάνει την οικονομική μας εκμετάλλευση κατά τη διάρκεια της Υποχρεωτικής Στράτευσης και εντείνει την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων από τους στρατιωτικούς, τους δήμους και το σύνολο του κράτους.
Θυμίζουμε τι γράφαμε μόλις τον Οκτώβρη:
Το Στρατιωτικό Κατεστημένο «βγάζει ατμούς από τα αυτιά» γιατί δεν έγιναν παρελάσεις μετά από τις ορκωμοσίες των Φαντάρων
Όποιος έχει κάνει φαντάρος, όποιος έχει μοιραστεί έστω και για λίγα λεπτά τις εμπειρίες των στρατευμένων από το πέρασμα τους στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, δε μπορεί παρά να γυρίσει την πλάτη στην προκλητική παρέμβαση του Υποστρατήγου ε.αΛάμπρου Τζούμη, εκπροσώπου του στρατιωτικού κατεστημένου που θίχτηκε γιατί την Παρασκευή 30/9/2016 στις ορκωμοσίες της Σειράς Κατάταξης Ε’ ΕΣΣΟ, δεν έγινα παρελάσεις. Γιατί φυσικά όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει παρέλαση στα ΚΕΝ:ατελείωτες ώρες προετοιμασιών, βασανιστικά πήγαινε έλα κάτω από τον ήλιο, με φασιστικά παραγγέλματα και κραυγές βαθμοφόρων, λιποθυμίες συναδέλφων.
Και όλα αυτά για τις γνωστές εθνικιστικές-μιλιταριστικές επιδείξεις, για τα στηθούν και να κορδωθούν για μια ακόμη φορά υπουργοί και βουλευτάδες, στρατιωτικοί και παπάδες απέναντι στους πολίτες, επιδεικνύοντας τα έργα τους, δηλαδή πως μας άρπαξαν από την ειρηνική καθημερινότητα μας με τον απάνθρωπο και απαράδεκτο θεσμό της Υποχρεωτικής Στράτευσης για να μας κάνουν Πολεμιστές-Αναλώσιμους για τα συμφέροντα τους και Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό!
Ε λοιπόν, ατμούς από τα αυτιά βγάζει ο Υποστρατήγος ε.α Λάμπρος Τζούμης γιατί την Παρασκευή30 Σεπτεμβρίου 2016 που διεξήχθη η καθιερωμένη ορκωμοσία σε κανένα κέντρο εκπαιδεύσεως συμπεριλαμβανομένου σε αυτό που παρευρέθηκε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δεν πραγματοποιήθηκε παρέλαση. Επίσης ο Απόστρατος Υποστράτηγος δεν κρύβει τον πραγματικό του φόβο. Ποιος είναι αυτός; Μήπως καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις! Και βρίσκει την ευκαιρία να εκθέσει τις εθνικιστικές και μιλιταριστικές αντιλήψεις του: «Οι παρελάσεις είτε πραγματοποιούνται σε εκδηλώσεις όπως αυτή της ορκωμοσίας των Ν/Σ οπλιτών ή στις εθνικές γιορτές εμφυσούν υπερηφάνεια και προκαλούν συγκίνηση, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη στις μέρες μας. Η υπενθύμιση της ιστορίας και η απόδοση της οφειλόμενης τιμής σ΄ αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας αποτελεί ιστορική εθνική επιταγή. Ειδικότερα οι στρατιωτικές παρελάσεις παρουσιάζουν την πειθαρχία του στρατού και το συμβολισμό της ένταξης στο σύνολο όπως αυτή αποτυπώνεται στην ομοιομορφία, στη συμμετρία και στο συντονισμό της κίνησης». Ο λάβρων Υποστράτηγος όμως αποδεικνύει την επιλεκτικότητα των ευαισθησιών και των «εθνικών του προταγμάτων». Γιατί ο Υποστρατήγος ε.α Λάμπρος Τζούμης δε βρήκε να πει μια λέξη για τα όσα αντιμετώπισαν οι νεοσύλλεκτοι στα ΚΕΝ, για την κλοπή των λιγοστών χρημάτων τους από τους φωτογράφους και την καταβολή χρημάτων για είδη ένδυσης, για την έλλειψη καθαριστικών και μέσων υγιεινής που αναγκάστηκαν να κουβαλήσουν οι μανάδες, για τα άχρηστα και πεπαλαιωμένα ΚΕΝ οι σοβάδες των οποίων πέφτουν στα κεφάλια μας και κινδυνεύουμε να μας σκοτώσουν, αλλά λειτουργούν μόνο και μόνο για να συντηρούνται τοπικά οικονομικά συμφέροντα. Γιατί ο Υποστρατήγος ε.α Λάμπρος Τζούμης δε βρήκε να πει μια λέξη για την αντιμετώπιση του συνόλου του προσωπικού ως Αναλώσιμου, για τα συνεχή ατυχήματα κατά τη διάρκεια πανάκριβων σε χρήμα και αίμα Ασκήσεων με πραγματικά πυρά, συχνά θανατηφόρων, για τις συνεκπαιδεύσεις με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και τους φονιάδες Αμερικανούς “Seals” με αντικείμενο αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, από έναν στρατό που αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα! Τέλος, για όλους αυτούς που μιλούν για την Ιστορία του λαού μας, τους λέμε ότι είναι εθνικιστές και Υποκριτές. Γιατί μέχρι τώρα και ας είναι ενήμεροι, δεν έχει βγει ούτε ένας –ούτε ένας- Απόστρατος Στρατιωτικός να καταδικάσει το άρθρο σε έντυπο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας που υιοθετεί την προπαγάνδα των γερμανικών αρχών κατοχής για τα Αντίποινα των ναζί κατακτητών στην κατοχή! Δε θα μας διδάξει Ιστορία λοιπόν ο Υποστρατήγος ε.α Λάμπρος Τζούμης, ούτε θα μας νουθετήσει το πώς θα τιμήσουμε τους αγώνες του λαού μας. 
Η εθνικοφροσύνη πάντα συνεργάστηκε με τον κατακτητή, ήταν συμμετοχή και συνένοχη στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, από την Κορέα μέχρι το Αφγανιστάν και την Λιβύη. Εμείς την ιστορική προσφορά του λαού μας την Τιμούμε με αγώνες εναντίον του Πολέμου, του Εθνικισμού και του Φασισμού, εναντίον των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., εναντίον των Μνημονίων και της αστικής πολιτικής που στηρίζει το Στρατιωτικό Κατεστημένο. Εκεί όλοι αυτοί ξέρουν και βαρούν Προσοχή… Αλλά βλέπεις σε κάθε εποχή υπήρχαν Παπαδόπουλοι και Τσολάκογλου... 
 Αλλά υπήρχαν επίσης Κακαράδες και Βέλοι... Γιατί μόνο με αυτούς, μόνο έτσι Ανατρέπεται ο Ολοκληρωτισμός. 
Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com