28 Νοεμβρίου 2019

Έκτακτη σύσκεψη-«κραυγή αγωνίας» από το ΥΠΕΘΑ για το μεταναστευτικό: «Πείτε μας τι να κάνουμε για να σωθούμε»





Έκτακτη σύσκεψη-«κραυγή αγωνίας» από το ΥΠΕΘΑ για το μεταναστευτικό: «Πείτε μας τι να κάνουμε για να σωθούμε»


Άτυπη σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ) με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εμπειρογνωμόνων,ακαδημαϊκών κτλπ έγινε χθες στο ΥΠΕΘΑ.


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΥΠΕΘΑ, η άτυπη σύγκληση του ΣΑΜ και η κλήση εμπειρογνωμόνων, έγινε προκειμένου να κατατεθούν μη δεσμευτικές προτάσεις αντιμετώπισης της κρίσης παράνομης μετανάστευσης, δεδομένου ότι κανένα σχέδιο δεν υπάρχει, που να συμβιβάζει την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του παράνομου μεταναστευτικού ρεύματος και τις εντολές του Βερολίνου για εγκλωβισμό εντός του ελληνικού χώρου του συνόλου των ανθρωποροών.

Φυσικά η σύνθεση της ομάδας των εμπειρογνωμόνων ήταν τέτοια που «εγγυάτο» ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ουσιαστική και καινοτόμα πρόταση.Οι ακροβασίες μεταξύ των όσων ακολουθεί η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή (τα ίδια και σε πιο μεγάλη έκταση που έκανε και η προηγούμενη) απλά δεν επιτρέπουν στο να βρεθεί λύση.

Τα σύνορα δεν κλείνουν,δεν υπάρχουν κλειστά κέντρα υποδοχής σε απομονωμένα νησιά του Αιγαίου, ούτε ενημερωτικές εκστρατείες στα στρατόπεδα των προσφύγων στην Τουρκία μέσω δορυφορικών εκπομπών και μέσα επικοινωνίας με αποτρεπτικό περιεχόμενο ανάλογα της Αυστραλίας.

Τα κλειστά κέντρα κράτησης υπονομεύτηκαν εν τη γέννεση τους και ημερησίως φτάνουν στην Ελλάδα κατά μέσο όρο, 600 άτομα τον τελευταίο μήνα. Η χθεσινή σύσκεψη είναι ενδεικτική της αδυναμίας κυβέρνησης να βρει και να διαχειριστεί μια λύση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβίωση της Ελλάδας.


Με πληροφορίες από το pronews.gr

Δυσκολίες για το Κοινωνικό Μέρισμα -Γιατί καθυστερεί -Σε ποιους (δεν) θα δοθεί



Καθυστερούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα, τόσο για δικαιούχους, όσο για ποσά και κριτήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανά σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης να κάνει μια αναφορά (διαβάστε ΕΔΩ, τι είπε) στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να γίνει συγκεκριμένος για το ύψος του κοινωνικού μερίσματος.

Αξιόπιστες πηγές πάντως σημείωναν ότι ο βασικός λόγος που η κυβέρνηση δεν προχωρά σε επίσημες ανακοινώσεις είναι ότι τα χρήματα για το 2019 είναι ελάχιστα, σε σχέση με τις προήγουμενες χρονιές. 

Με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών τα διαθέσιμα είναι 436 εκατ. ευρώ, ωστόσο από το υπερπλεόνασμα θα «διαφυλαχθεί» ένα ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, ως «απόθεμα ασφαλείας». Έτσι τα χρήματα που αφορούν τους δικαιούχους είναι περίπου 236 εκατ. με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αφήνει ένα μικρό «παράθυρο» να φτάσουν μέχρι τα 300 εκατ.

Το συγκεκριμένο ποσό ειδικά συγκριτικά με το 2018 που μοιράστηκαν περίπου 900 εκατ. στους δικαιούχους είναι «ελάχιστο».  Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, δικαιούχοι του μερίσματος ήταν όλοι (μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, ΑμεΑ κ.α) όσοι είχαν εισοδήματα μέχρι 9.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα ενήλικο μέλος, προσαυξανόμενο για κάθε νοικοκυριό με περισσότερα του ενός μέλη, κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από κυβερνητικούς αξιωματούχους, δόθηκαν οδηγίες στο υπουργείο Εργασίας να αναζητήσει εν δυνάμει δικαιούχους από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.

Η κυβέρνηση φέρεται να καταλήγει στην παροχή ενός μερίσματος μόνο σε ΑμεΑ, πολύτεκους και σε ορισμένες κατηγορίες μακροχρόνια ανέργων και μάλιστα με την καθιέρωση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Οι υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών που έλαβαν κοινωνικό μέρισμα τα έτη 2016, 2017 και 2018, φαίνεται να μένουν οριστικά και αμετάκλητα έξω από την συγκεκριμένη παροχή. 

Ταυτόχρονα αρμόδιες κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν πληροφορίες περί πιθανής εφάπαξ μείωσης της ειδική εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται σήμερα σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ



aftodioikisi.gr

Καστοριά: Με τους παράνομους μετανάστες οι κάτοικοι φοβούνται να κάνουν περίπατο στην παραλία μόλις σκοτεινιάζει το βράδυ - Το βάδισμα υγείας που γινόταν χρόνια τώρα έλαβε τέλος


Του Μανώλη Μάνου

Με τους παράνομους μετανάστες  που ήδη υπάρχουν σε ξενοδοχεία" δομές" της Καστοριάς οι κάτοικοι φοβούνται να κάνουν περίπατο στην παραλία, μόλις σκοτεινιάζει το βράδυ.

Οι παράνομοι μετανάστες οι οποίοι διαμένουν επί πληρωμή  (δεν φιλοξενούνται) σε ξενοδοχείο της Κορησού μετακινούνται στη πόλη της Καστοριάς  με ποδήλατα, τα οποία απέκτησαν προφανώς πολύ εύκολα με την "επιδότηση" των 400 ευρώ που λαμβάνουν κατά άτομο.

¨Ενας περίπατος ο οποίος ήταν βάδισμα υγείας που γινόταν χρόνια τώρα, από κατοίκους της πόλεως Καστοριάς, όλων των ηλικιών όχι μόνο τους καλοκαιρινούς αλλά και τους χειμερινούς μήνες, στην παραλία προς την κατεύθυνση του Ν.Ο.Κ, πρώην στρατόπεδο Μηχανικού, συναντούσες κόσμο από νωρίς το απόγευμα μέχρι και της 1:00 μετά τα μεσάνυχτα. Και " φυσικά" ούτε λόγος για το γύρω της λίμνης.

Ηταν ταυτόχρονα, μια μορφή κοινωνικής επαφής των δημοτών εκτός των λόγων υγείας και διασκέδασης. Πραγματοποιούνταν συναντήσεις γερόντων οι οποίοι είχαν μοναδική ευκαιρία και λόγο εξόδου από το σπίτι τους.

Για πρώτη χρόνια σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι πολίτες  δεν τολμούν να κάνουν αυτή την απλή δραστηριότητα ζωής, αυτή την απλή συνήθεια, αυτή την απλή ανθρώπινη ανάγκη τους, και όχι άδικα έχουν καταγραφεί, αρκετές μικρές ενοχλήσεις από παράνομους μετανάστες, τις βραδυνές ώρες.

Που για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε  πηγές και άτομα.

Βεβαίως δεν είναι γνωστό  αν είναι αυτοί οι οποίοι ενόχλησαν τους πολίτες, είναι από τους παράνομους μετανάστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία η είναι κάποιοι άλλοι ; Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτές οι "μικρές" ενοχλήσεις , οι Καστοριανοί πολίτες είναι ενημερωμένοι για τα συμβάντα κλοπών κινητών στην Καστοριά , για την προ μηνών "λεηλάτηση" οικήματος του Δήμου της Καστοριάς, και για το τι συμβαίνει σε όλη την χώρα καθημερινά, για την οποία ως δημοσιογράφοι θα πρέπει ίσως  ;...να εκδίδουμε " Ημερήσιο δελτίο παρανομιών από παράνομους μετανάστες" ;

Φαντάζεται κανείς τι θα συμβεί με την έλευση και άλλων μεταναστών στο νομό της Καστοριάς - αλλά και στους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Τραγωδία στην Κατερίνη: «Ένα παιδαριώδες λάθος τής στέρησε τη ζωή», λέει συγγενής της 29χρονης




nosokomeio-diadromos-arthro

«Η γυναίκα γέννησε με καισαρική και ήταν μια χαρά... Γνώριζαν οι γιατροί ότι είναι αλλεργική και της έδωσαν μια παραπλήσια αντιβίωση», λέει το συγγενικό πρόσωπο - Από πολυοργανική ανεπάρκεια κατέληξε η 29χρονη λεχώνα, λέει η ανακοίνωση του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης

Λόγο για παιδαριώδες λάθος, κάνει συγγενικό πρόσωπο της 29χρονης λεχώνας η οποία έχασε τη ζωή της αφού δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή μετά το αλλεργικό σοκ που είχε υποστεί στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης η 29χρονη λεχώνα πέθανε στις 7.45 σήμερα το πρωί από πολυοργανική ανεπάρκεια. Ειδικότερα, η ανακοίνωση του νοσοκομείου, αναφέρει:


Σας ενημερώνουμε ότι, η ασθενής με τα αρχικά Κ.Ε., ετών 29, η οποία διακομίσθηκε στις 22.11.2019, από το Γ.Ν. Κατερίνης στη ΜΕΘ Ενηλίκων του Νοσοκομείου μας, λόγω παρατεταμένης ΚΑΡΠΑ, μετά από καισαρική τομή και αναφερόμενη χορήγηση φαρμακευτικών παραγόντων, απεβίωσε σήμερα, 28.11.2019 και ώρα 7.45, με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχών εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών.


«Μεγάλη ατυχία, η κοπέλα περίμενε με λαχτάρα να γεννήσει και να κρατήσει στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί και πέθανε. Η γυναίκα γέννησε με καισαρική και ήταν μια χαρά. Γνώριζαν οι γιατροί ότι είναι αλλεργική και της έδωσαν μια παραπλήσια αντιβίωση. Για μένα ήταν ένα παιδαριώδες λάθος αυτό που έγινε και της στέρησαν τη ζωή. Έπρεπε οι γιατροί από την πρώτη μέρα να την είχαν μεταφέρει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης», λέει το συγγενικό πρόσωπο και αποκαλύπτει ότι όταν έπαθε το αλλεργικό σοκ στο νοσοκομείο στην Κατερίνη οι γιατροί χρειάστηκε να την επαναφέρουν στη ζωή αρκετές φορές, μέχρι να την μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη.

«Στο νοσοκομείο Κατερίνης, της χορήγησαν μια αντιβίωση που δεν έπρεπε και η κοπέλα άρχισε να λέει: "Δεν αισθάνομαι καλά". Στη συνέχεια άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα. Φανταστείτε ότι οι γιατροί χρειάστηκε να την επαναφέρουν στη ζωή τρεις με τέσσερις φορές. Και στο διάστημα αυτό δεν οξυγονονόταν ο εγκέφαλός της σωστά. Όταν την μετέφεραν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, είπαν οι γιατροί ότι έπρεπε από την πρώτη κιόλας ημέρα να την είχαν στείλει εκεί. Δυστυχώς ήταν αργά».

Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) στο νοσοκομείο Κατερίνης έπειτα από εντολή του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Την περαιτέρω διερεύνηση είχε ζητήσει από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Λίνα Κεκέση
 protothema.gr

Πώς θα μετατραπούν οι παράνομοι μετανάστες σε πρόσφυγες μέσα σε μια μέρα: Η χώρα «βουλιάζει» και έρχονται κι άλλοι...



Πώς θα μετατραπούν οι παράνομοι μετανάστες σε πρόσφυγες μέσα σε μια μέρα: Η χώρα «βουλιάζει» και έρχονται κι άλλοι...

Πώς θα μετατραπούν οι παράνομοι μετανάστες σε πρόσφυγες μέσα σε μια μέρα: Η χώρα «βουλιάζει» και έρχονται κι άλλοι...


Απελπιστική έχει γίνει η κατάσταση στην χώρα με την εισροή καθημερινώς χιλιάδων παράνομων μεταναστών ενώ στην Μόρια της Λέσβου διαμένουν πλέον πάνω από 18.000 με προοπτική για άμεση αύξησή τους!

Έρχονται για να μείνουν ενώ τώρα έχει βρεθεί και το «παράθυρο» που θα τους κάνει «πρόσφυγες». 

Όπως φαίνεται από την τελευταία σύμβαση σχετικά με τα παρεχόμενα γεύματα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια έχουν προβλεφθεί γι΄ αυτή την εβδομάδα έως και 18.290 γεύματα με δυνατότητα επέκτασης στα 19.200!
Δηλαδή θεωρούν πως θα υπάρξει μέσα σε μια εβδομάδα αύξηση της τάξεως των 1.000 ατόμων! Απελπιστική η κατάσταση και για τους έξω (κάτοικοι) και για τους μέσα (παράνομοι μετανάστες).
Σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 07:20 σήμερα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» με 48 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 12 από τη Χίο.
Στις 11:10 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» με 12 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.
Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.
Χθες, προχθές και καθημερινά εδώ και αρκετό καιρό, καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά 70-80 αλλοδαποί.
Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή είναι το εξής: Τα νησιά είναι γεμάτα. Τα αδειάζουμε και κάνουμε λίγο χώρο, ώστε να έρθουν καινούριοι αλλοδαποί και αυτούς που πήραμε από τις «δομές φιλοξενίας» τους πάμε στην ενδοχώρα, για να «φιλοξενηθούν» και εκεί.
Είναι κατανοητό πλέον πως με αυτούς τους ρυθμούς σε πέντε έτη δεν θα υπάρχει κανένα σημείο της Ελλάδας που να μην έχει υποδεχθεί μερικές εκατοντάδες αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες.
Εν ολίγοις η χώρα έχει μετατραπεί σε «πιθάρι των Δαναΐδων αφού όσοι παράνομοι μετανάστες κι αν φύγουν από τα νησιά και πάνε στην ηπειρωτική Ελλάδα, άλλοι τόσοι θα πάρουν την θέση τους.
Μήπως μπορούν να μας πουν πόσο χρονών είναι τα 5-6.000 «ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά» ;
Γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι τα «ασυνόδευτα ανήλικα» παιδιά δήλωσαν 15-17 ετών ενώ είναι από 18-25 και ακόμα περισσότερο!

Να σημειώσουμε ότι όποιος θέλει δηλώνει ότι ηλικία θέλει και ότι όνομα θέλει και έχει μάλιστα πλέον το δικαίωμα να επαναπροσδιορίσει την χώρα προέλευσής του.
Δηλαδή, αν στην αρχή δήλωσε Μπαγκλαντές, κανένα πρόβλημα τώρα μπορεί να πει ότι έρχεται από την Συρία.
Γιατί; Πολύ απλά, θα μεταμορφωθεί αυτόματα σε «πρόσφυγα». Το ελληνικό ρητό «Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι» δεν ισχύει μόνο για τους αυτόχθονες, είναι γενικής χρήσεως.

Καλή μας τύχη...
Με πληροφορία από το pronews.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δήμοι: Τι ισχύει με την επιπλέον άδεια (έγγραφο)



Προσαύξηση κατά τις 3 ημερές της κανονικής άδειας τους δικαιούνται οι εργαζόμενοι καθαριότητας καθώς και υπάλληλοι άλλων αιχμιακών υπηρεσίων των δήμων, βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχει υπογράψει η ΠΟΠ – ΟΤΑ.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύει αποκλειστικά η aftodioikisi.gr, και αναδημοσιεύει σήμερα το fyllokaiftero1.blogspot.com, το οποίο προέκυψε μετά από αίτημα της ΠΟΠ – ΟΤΑ.

Επίσης στο έγγραφο απαντάται η ασάφεια η οποία προκύπτει μετά τους διορισμούς της 3Κ και τους νεοδιοριζόμενους υπαλλήλους. Σύμφωνα με την απάντηση δικαιούνται από την 1η μέρα διορισμού τους κανονική άδεια και πάντα σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 2 του Ν 3584/2007, αφού όπως προκύπτει από την κείμενη νομοθεσία έχουν πραγματική άδεια .

Το αίτημα της ΠΟΠ – ΟΤΑ προς το υπουργείο Εσωτερικών έγινε μετά από πολύμορφους αγώνες της συνδικαλιστικής παράταξης Εργατική Αντεπίθεση, η οποία συμμετέχει στην ΠΟΠ – ΟΤΑ. .


Σεισμός στην Αλβανία: Έφτασαν τους 40 οι νεκροί - Αγωνία για τους εγκλωβισμένους




recks-ar

Λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί άνθρωποι στα ερείπια - Τους 700 αγγίζει ο αριθμός των τραυματιών - Θρήνος και στην οικογένεια του Έντι Ράμα, αφού μεταξύ των θυμάτων φέρεται να είναι και η σύντροφος του γιου του

Τους 40 έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης την Αλβανία. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που επικαλείται ανακοίνωση από το αλβανικό υπουργείο Άμυνας, οι διασώστες που ερευνούν τα ερείπια μετά τον σφοδρό σεισμό ανακάλυψαν άλλες δέκα σορούς, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη δόνηση να φθάσει τους 40.

«Στη διάρκεια της νύχτας ανακαλύψαμε άλλα δέκα θύματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο. «Ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 40», προστίθεται ενώ λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί άνθρωποι που παγιδεύθηκαν στα ερείπια μετά τον μεγέθους 6,4 βαθμών σεισμό που σημειώθηκε την Τρίτη.

Όπως αναφέρει το Associated Press, οι επίσημες Αρχές αναφέρουν ότι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στο Δυρράχιο, 33 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα των Τιράνων. Η αναζήτηση ωστόσο για άλλα θύματα του σεισμού έχει σταματήσει στη Θουμάνα, όπου πιστεύεται ότι δεν υπάρχουν άλλα άτομα θαμμένα στα ερείπια.

Στην ίδια περιοχή, έξι σοροί ανασύρθηκαν κάτω από τα γκρεμισμένα κτίρια κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, επισημαίνει το δημοσίευμα του πρακτορείου.
 Mεταξύ των θυμάτων 5 παιδιά από 3 έως 15 ετών

Σε ομαλές συνθήκες, η Αλβανία θα γιόρταζε την 107η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, όμως θρηνεί νεκρούς από τον φονικό σεισμό 6.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 26 Νοεμβρίου με επίκεντρο την πόλη του Δυρραχίου. Οι νεκροί έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τους 40 μεταξύ των οποίων 5 παιδιά από 3 έως 15 ετών. Είκοσι τρεις είναι οι νεκροί στην κωμόπολη της Θουμάνα, όπου θεωρείται ολοκληρωμένη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης των ανθρώπων από τα ερείπια. Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 700 με μερικές δεκάδες να φέρουν σοβαρά τραύματα.

Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται σε τρία ακόμα σημεία, όπου υπολογίζεται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 15 άνθρωποι για τους οποίους οι ελπίδες ζωής εξανεμίζονται κάθε στιγμή που περνάει. Πέντε εγκλωβισμένοι ανήκουν μόνο σε μια οικογένεια που μετρά ακόμα τρεις νεκρούς που αποσύρθηκαν από τα ίδια συντρίμμια.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα σε νέα έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης, μίλησε ξανά για την ανάγκη συμπαράστασης με όλα τα μέσα στους σεισμοπαθείς. Ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική βοήθεια και συμπαράσταση προς την Αλβανία από όλο τον κόσμο και επισήμανε την ανάγκη συντονισμού, σωστής διαχείρισης και αξιοποίησης αυτής της βοήθειας. Για το μέγεθος των καταστροφών από τον σεισμό ο κ. Ράμα τόνισε ότι είναι χιλιάδες οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους και ζήτησε την συμβολή ντόπιων και ξένων χορηγών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το έργο ανοικοδόμησης ξεπερνά κάθε δυνατότητα του αλβανικού κράτους.

Εκατοντάδες οικογένειες, κυρίως στη Θουμάνα, πέρασαν και τη χθεσινή νύχτα στην ύπαιθρο και στους καταυλισμούς του στρατού, ενώ στο Δυρράχιο δεκάδες οικογένειες μεταφέρθηκαν στα εναπομείναντα όρθια ξενοδοχεία της πόλης.

Η επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση των κατοίκων των πληγέντων περιοχών. Οι μετασεισμικές δονήσεις που έφτασαν τις 600 με τρεις εξ αυτών πάνω από 5 Ρίχτερ, αλλά και ο φόβος ότι θα σημειωθούν στο μέλλον και άλλες ισχυρότερες δονήσεις, οδηγεί πολλούς κατοίκους να εγκαταλείπουν τις πόλεις τους.


Ora News - Thumana e pare me dron: Si janë shkaterruar pallatet nga tërmeti, mes rrënojave ka njerëz


Ιταλικά ΜΜΕ: Μεταξύ των θυμάτων του σεισμού της Αλβανίας και η σύντροφος του γιου του Έντι Ράμα

Όλο και μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός του φονικού σεισμού που χτύπησε την Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης, ισοπεδώνοντας κτίρια σε Δυρράχιο, Θούμανα και άλλες περιοχές. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, στους νεκρούς περιλαμβάνονται τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 3-8 ετών και 17 γυναίκες.

Ανάμεσα όμως στα θύματα βρίσκεται και ένα άτομο που συνδέεται με την οικογένεια του πρωθυπουργού της χώρας, Έντι Ράμα, σύμφωνα πάντα με το ANSA. Πρόκειται για την 24χρονη Κριστίνα Ρέτσι, τη σύντροφο του 29χρονου Γκρέγκορ Ράμα, γιου του Αλβανού πρωθυπουργού.

Φωτογραφία της άτυχης κοπέλας που δημοσιεύει η La Stampa:
kristi-1


Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο ίδιος ο Γκρέγκορ Ράμα έκανε μια ανάρτηση στο Instagram όπου ανέφερε: «Ανάμεσα στα θύματα αυτής της τραγωδίας είναι και ένα άτομο κοντινό μου, [που χάθηκε] μαζί με τον αδερφό της, τη μητέρα της και τον πατέρα της».

Ο Γκρέγκορ και η Κρίστι γνωρίζονταν εδώ και μερικά χρόνια, όπως συμπληρώνει το δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου.

greg


Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ, Associated Press, ANSA, lastampa.it, protothema.gr

Καστορια - Φλώρινα :Αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

ktimatologio

Από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Αύριο Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 λήγει η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ατομικής ιδιοκτησίας σε δεκατρείς περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα στις:
–      Καστοριάς
      Φλώρινας
–      Ευβοίας
–      Αχαΐας
–      Μεσσηνίας
–      Λακωνίας
–      Αργολίδας
      Κορινθίας
–      Σάμου
      Χίου
      Ικαρίας
–      Στο υπόλοιπο Μαγνησίας και Σποράδων

Μέχρι στιγμής, οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Ελληνικού Κτηματολογίου για την έγκαιρη υποβολή δηλώσεων. Ήδη η συλλογή δηλώσεων έχει ξεπεράσει τις 700.000 για τις περιοχές που η προθεσμία τελειώνει στις 29 Νοεμβρίου.
Όσοι πολίτες δεν έχουν σπεύσει να δηλώσουν την ατομική τους ιδιοκτησία καλούνται να το πράξουν τις επόμενες ημέρες και εντός των χρονοδιαγραμμάτων και  χωρίς την ενεργοποίηση, μέχρι σήμερα, των προβλεπόμενων προστίμων για όσους προσέλθουν εγκαίρως.

Καθυστέρηση των πολιτών στις δηλώσεις δεν σημαίνει αυτόματη απώλεια της περιουσίας τους. Συνεπάγεται ωστόσο αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αδυναμία μεταβίβασης ακινήτων και αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενδεχομένως δικαστικές περιπέτειες, καθώς και αυξημένο κόστος λόγω της μελλοντικής ενεργοποίησης των προστίμων.
Διευκολύνσεις πολιτών
Οι πολίτες μπορούν να λάβουν  από τα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης «βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσης τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού
Η διαδικασία αυτή δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις ούτε αναμονή για τους πολίτες.
Παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες από τους αναδόχους στα Γραφεία Κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, έγγραφα, εντοπισμό, κλπ.

Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης δωρεάν υπηρεσίας για τον εντοπισμό και την οριοθέτηση ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω κινητού τηλεφώνου.
Παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής του παγίου τέλους με δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Κτηματολόγιο καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο 210 6505600 ή στον τετραψήφιο αριθμό 1015
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr
Έγκαιρη δήλωση της ακίνητης ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο σημαίνει:
Οριστική, χωρίς αμφισβητήσεις, καταγραφή και κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των πολιτών
Ταχύτερες διαδικασίες μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας.
Διαφάνεια και ασφάλεια στις μεταβιβάσεις ακινήτων
Αναβάθμιση της αγοράς ακινήτων και αύξηση της αξίας της ακίνητης ιδιοκτησίας με συνέπεια την προσέλκυση επενδύσεων
Πλήρη διασφάλιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας
Αποτελεσματική προστασία του Περιβάλλοντος. Η αμετάκλητη οριοθέτηση των δασών και του αιγιαλού θα αποτελέσει το σοβαρότερο εμπόδιο ενάντια στις καταπατήσεις και την αυθαιρεσία.
Ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη της χώρας και διευκόλυνση των επενδύσεων.

Γραφείο  Δημοσίων Σχέσεων
HYPERLINK “mailto:Pressoffice@ktimatologio.gr”Pressoffice@ktimatologio.gr
Τηλ : 210 6505600  fax : 210 6505934
Χολαργός, 27 Νοεμβρίου 2019
ΠΡΟΣ ΜΜΕ