03 Ιουνίου 2015

Ο Πρωθυπουργός πρέπει να το "καταλάβει",- οι τρόικες επιζητούν τη ρήξη


AP
Η πεντασέλιδη πρόταση των «θεσμών» που δόθηκε πριν από λίγο (περίπου στις 11.30 το βράδυ της Τετάρτης) στον Αλέξη Τσίπρα είναι εν γνώσει τους κατασκευασμένη έτσι ώστε να απορριφθεί από την ελληνική κυβέρνηση, τη Βουλή και το μεγαλύτερο μέρος της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας.

Τι σημαίνει αυτό; Προφανώς αυτό που λέγαμε (και φοβόμαστε ταυτόχρονα) πολλοί, ότι δηλαδή, οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού ποτέ δεν ήθελαν να τροποποιήσουν την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας. Επιθυμούν δογματικά και με κάθε πρόσφορο θεμιτό και αθέμιτο μέσο να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ., να διορίσουν το δικό τους πολιτικό προσωπικό με ενός είδους πραξικόπημα ώστε να διευθύνουν εκείνοι τη χώρα που οι ίδιοι καταχρέωσαν και επί πέντε χρόνια τη «σώνουν» με 30% ανεργία, 40% φτώχεια, 45% παραοικονομία και το δημόσιο χρέος στο 180% επί του μειωμένου κατά 25% ΑΕΠ.

Μας οδηγούν σε ρήξη συνειδητά και παραδειγματικά, με όπλο τα άδεια κρατικά ταμεία και σταθερό το εγκληματικό φόντο τη φυγή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες που εκείνοι προκαλούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να διακόψει τις συνομιλίες και να απευθυνθεί με απόλυτη ειλικρίνεια και όλα τα επιχειρήματά του στους λαούς της Ευρώπης αποκαλύπτοντας τα πάντα για τον κυνισμό και τη βαρβαρότητα των δήθεν εταίρων μας και της δικτατορίας των αγορών.

efsyn.gr

draghi-juncker-630.jpg

Ο Ποταμίσιος- του Σημίτη ο ανεψιός είναι έτοιμος να κυβέρνήσει << Οταν αποτύχει ο Τσίπρας !!>>


«Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Ακόμα και αν καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς, πολύ σύντομα η παρούσα κυβέρνηση θα βρεθεί και πάλι σε τροχιά ρήξης με τους εταίρους». Αυτά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε πως «το τελευταίο διάστημα, οι Έλληνες πολιτικοί πειραματίζονται με το πώς θα είναι να πέφτει κανείς σε γκρεμό» και υποστήριξε ότι το Ποτάμι «θα βοηθήσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κάτι καλό για τη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχόταν να γίνει μέρος αυτής της κυβέρνησης συνασπισμού». Τόνισε τέλος, ότι «εάν ο Τσίπρας αποτύχει, είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ομάδα διαπραγμάτευσης που αποτελείται από σημαντικούς ανθρώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα τα καταφέρουμε!».

Διαβάστε μεταφρασμένο το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, που εμφανίστηκε πρόσφατα στην Ελληνική Πολιτική σκηνή, προσφέρει ρεαλιστικές προτάσεις και αντιμετωπίζει σκληρά τον Πρωθυπουργό.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, η ελπίδα ανανέωσης της ελληνικής πολιτικής σκηνής, αντιτίθεται στην ισχύουσα για πολλούς άποψη ότι οι Ευρωπαίοι είχαν ως μοναδική επιλογή είτε την επιλογή Τσίπρα, είτε το χάος. Το νέο κίνημα, το Ποτάμι, έχει ως στόχο, εν ευθέτω χρόνω, να κυβερνήσει την Ελλάδα. «Τα πράγματα στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν διαφορετικά», είναι το πιστεύω του Ιδρυτή και Προέδρου του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη, ενός από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της χώρας έως το 2014.

Παρόλο που το Ποτάμι ιδρύθηκε επί ημερών Πρωθυπουργίας Σαμαρά, δεν χαρίζεται ούτε στον αριστερό Τσίπρα, όσον αφορά την κριτική.
«Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Ακόμα και αν καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς, πολύ σύντομα πάλι η παρούσα κυβέρνηση θα βρεθεί σε τροχιά ρήξης με τους εταίρους».
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο και ότι επηρρεάζεται από τις απόψεις των μελών του κόμματος στην Αθήνα. Ο τρόπος με τον οποίον εκφράζονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δε διαφέρει σε τίποτα από αυτόν των εξτρεμιστών.
«Κάνουν αναφορές για τους Ευρωπαίους εταίρους μας όπως : Μας πίνουν το αίμα, πρέπει να μας δώσουν τα λεφτά που μας χρωστάνε πίσω, όλα είναι μέρος ενός σχεδίου να μας κάνουν σκλάβους. Όταν ακούσει κανείς τέτοιες δηλώσεις, μπορεί να είναι σίγουρος ότι προέρχονται είτε από φασίστες της Χρυσής Αυγής, είτε από την δεξιά πτέρυγα των ΑΝΕΛ είτε από τη λαϊκίστικη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ».
«Το τελευταίο διάστημα, οι Έλληνες πολιτικοί πειραματίζονται με το πώς θα είναι να πέφτει κανείς σε γκρεμό. Ίσως να πιστεύουν ότι την τελευταία στιγμή, κάποιο μαγικό χέρι, θα εμποδίσει την πτώση.

Προσωπικά, δεν πιστεύω στη μαγεία κι έτσι αποφάσισα να ιδρύσω ένα κόμμα, το οποίο έχει την κατεύθυνση της λογικής, είναι φίλο-ευρωπαικό και προοδευτικό», λέει ο Θεοδωράκης.
Δηλώνει επίσης έτοιμος να υποστηρίξει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προτάσεις που θα είναι προς όφελος της χώρας.


«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κάτι καλό για τη χώρα, εάν ερωτηθούμε και πειστούμε, θα βοηθήσουμε», λέει ο Θεοδωράκης. «Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα δεχόμασταν να γίνουμε μέρος αυτής της κυβέρνησης συνασπισμού».
Παρόλο που είναι αριστερός στην ψυχή, εντούτοις ουδεμία σχέση έχει με τις κομμουνιστικές και λαϊκίστικες νοοτροπίες των κυβερνώντων. «Η οικονομική κρίση προήλθε από εμάς. Δανειστήκαμε χρήματα και τα ξοδέψαμε, χωρίς να έχουμε οργανισμούς που να λειτουργούν . Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήξερε τι να κάνει με την Ελλάδα. Δεν είναι λύση να ρίξει κανείς την χώρα στα χέρια των τεχνοκρατών ή να μεταφέρει το προσχέδιο εξυγίανσης άλλων κρατών όπως η Αργεντινή, στην Ελλάδα».

Ακόμα και για το αμφιλεγόμενο Μνημόνιο όμως, έχει μία διαφορετική άποψη: «Αυτό καθαυτό το Μνημόνιο δεν επιβάλλει τη λιτότητα, μόνο η μετάφραση του περιεχομένου του. Οι Έλληνες πολιτικοί απέδωσαν λανθασμένα το Μνημόνιο και αντί να προχωρήσουν σε γρήγορες μεταρρυθμίσεις, προτίμησαν την επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας. Βέβαια, έχει και η Ευρώπη την ευθύνη της. Η Τρόικα άσκησε υπερβολική πίεση για μερικά εκατομμύρια που έλειπαν από τον Προϋπολογισμό, αλλά όχι την ίδια πίεση για το Κτηματολόγιο ή για το φορολογικό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης φιλοδοξεί να κάνει ριζικές αλλαγές. «Δεν είμαστε πολιτικό κόμμα, δεν έχουμε πελατειακές σχέσης. Συνεργαζόμαστε με κόσμο από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με διαφορετική ιδεολογία, φιλελεύθερους, Σοσιαλδημοκράτες, Αριστερούς. Χρησιμοποιούμε τις ικανότητές τους, όχι για να ελέγξουμε το κράτος, αλλά για να βρούμε ιδέες και λύσεις που θα βοηθήσουν τους περισσότερους Έλληνες. Ξεκινάμε από την πηγή», τονίζει, κάνοντας σαφή παραβολή με το όνομα του κινήματος, το Ποτάμι, που με το καθάρειο νερό του θα καθαρίσει τις βρώμικες όχθες.
Τέλος, σχετικά με την προοπτική για την Ελλάδα, τονίζει: «Εάν ο Τσίπρας αποτύχει, είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ομάδα διαπραγμάτευσης που αποτελείται από σημαντικούς ανθρώπους σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Θα τα καταφέρουμε!».





tvxs.gr
 

Κάρδαμο- Καρδάμωμο-Κακουλές- Ελατήριο το καρδαμωμο- Elettaria cardamomum




   Το κάρδαμο είναι ένα βότανο καρδιοτονωτικό, διουρητικό και αποχρεμπτικό, είναι γνωστό μπαχαρικό από την ανατολή και χρησιμοποιέιται ευρέως στην Ινδική κουζίνα. Το κάρδαμο εκτός από μπαχαρικό και αρωματικό που προσθέτει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό είναι και φυσικό φάρμακο και βοηθάει σε στομαχικά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από το κρεμμύδι και το σκόρδο. Θεωρείται από τα πιο πολύτιμα μπαχαρικά στον κόσμο εξαιτίας του ιδιαίτερου αρώματός του και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του.

   Οι σπόροι του καρδάμου περιέχουν πού σημαντικά μέταλλα όπως ασβέστιο, φώσφορο και θείο. Επίσης περιέχουν ένα αιθέριο έλαιο από οξικά και μυρμηκικά οξέα. Αυτό το αιθέριο έλαιο αποτελεί το 5% του όγκου των σπόρων, έχει αρωματικές και θεραπευτικές ιδιότητες και είναι αυτό που κάνει το κάρδαμο τόσο πολύτιμο.Το έλαιο του καρδάμου σύμφωνα με μελέτες λειτουργεί σαν αναλγητικό και αντισπασμωδικό και παράγει ανακούφιση και μειώνει τις συσπάσεις του εντερικού και κατά την πέψη. Αρχαίες ιατρικές ελάμβαναν αυτήν την ιδιότητα υποψιν και το χρησιμοποιούσαν για αιώνες στην θεραπευτική τους. Επίσης το κάρδαμο εξαφανίζει την δυσοσμία του στόματος μασώντας έναν ή μερικούς σπόρους του μπαχαρικού αυτού, το κάρδαμο καταπολεμάει την τερηδόνα και την ουλίτιδα ενώ καταπραύνει τον λαιμό.

   Το κάρδαμο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, αποτοξινωτικό, ανθελμινθικό, και διουρικό βότανο, καταπραϋνει τους ρευματικούς πόνους, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση της καταρροής. Χρησιμοποιείται ακόμη για την θεραπεία του διαβήτη ως καθαριστικό του αίματος και τονώνει το συκώτι. Μπορεί να χρησιμοποιοηθεί για τη φυσώδη δυσπεψία και την ανακούφιση των κολικών πόνων. Διεγείρει την όρεξη και αυξάνει την ροή σιέλου. Συχνά χρησιμοποιείται σαν άφυσο όταν χορηγούνται καθαρτικά. Έχει θερμαντική δράση και ηρεμεί, βοηθάει την πέψη των γαλακτωμικών προϊόντων και μειώνει την παραγωγή βλέννας μετα από την κατανάλωση τους.
   Επίσης μειώνει την απότομη επίδραση που έχει ο καφές στο νευρικό σύστημα, είναι άριστο ορεκτικό και βοηθά στην μείωση των φακίδων και των πανάδων του δέρματος. Χρησιμοποιείται πολύ στην ινδική κουζίνα και ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας (τζίνζερ). Τα χρησιμοποιούμενα μέρη του κάρδαμου είναι η ρίζα, τα ριζώματα, οι μίσχοι και τα φύλλα. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική συχνά φρέσκο αλλά και αποξηραμένο. Μπορεί να καταναλωθεί ως αφέψημα και προστίθεται αρκετά συχνά σε τσάι.

   Το κάρδαμο είναι αποτοξινωτικό, ανθελμινθικό και διουρητικό βότανο, καταπραΰνει τους ρευματικούς πόνους, ενώ η ρίζα βοηθά στην αντιμετώπιση της καταρροής. Χρησιμοποιείται ακόμη για τη θεραπεία του διαβή­τη και ως καθαριστικό του αίματος. Τα χρήσιμα μέρη του κάρδαμου είναι η ρίζα, τα ρι­ζώματα, οι μίσχοι και τα φύλλα. Τονώνει τον οργανισμό και έχει αφροδισιακές του ιδιότητες, ιδιότη­τα γνωστή από την αρχαιότητα, γιατί περιέχει διάφορα άλατα, όπως σίδηρο, ασβέστιο και ιώ­διο. Κάνει πολύ καλό στο κου­ρασμένο συκώτι, καθαρίζει το αίμα και είναι άριστο ορεκτικό. Ο χυμός του, ανακατεμένος με μέλι, δίνει αλοιφή που εξαλεί­φει τις πανάδες του δέρματος.

   Το πτητικό αιθέριο έλαιο στο κάρδαμο καταπραύνει το στομάχι επίσης και τα έντερα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτήν την χρήση ώς σκέτοι σπόροι, ως ζεστό ρόφημα ή στο φαγητό. Επίσης λόγω του υπέροχου αρώματός του μπορεί να προστεθεί σε μπάνια και να καταπολεμήσει την κατάθλιψη ενώ ελλατώνει το άγχος αν το πιείτε σαν ζεστό ρόφημα. Το κάρδαμο περιέχει χημικές ουσίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση ορμονικών καρκίνων όπως ο καρκίνος του μαστού και ο καρκίνος του προστάτη αλλά και αφθονία σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα από την γήρανση και το άγχος και καταπολεμούν συνήθεις αρρώστιες και ενδυναμώνουν την ανοσία του σώματος.

 




ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

Οι Γερμανοί αγοράζουν τον ΔΟΛ


Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη
“ Έντονο ενδιαφέρον από γερμανικό fund ”
Πριν από αρκετά χρόνια είχε ακουστεί στη Χρήστου Λαδά ότι θα επενδύονταν γερμανικά κεφάλαια στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Μάλιστα τότε τα μεγαλοστελέχη το διατυμπάνιζαν στο προσωπικό κάνοντας λόγο για άνοιγμα του ΔΟΛ και στην Ευρώπη. (Δεν ήταν τυχαίο ότι οι στενοί - και αποτυχημένοι όπως αποδείχτηκε- σύμβουλοι του Λαμπράκη, Μπιλίρης και Χατζής, ονειρεύονταν την εισαγωγή του ψηφιακού κλάδου του ΔΟΛ στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης...).

Πράγματι υπήρξε μια συνεργασία του ΔΟΛ με έναν γερμανικό όμιλο, η οποία έληξε μάλλον άδοξα καθώς τότε ο Χρήστος Λαμπράκης δεν ήθελε να παραχωρήσει κάποιο μεγάλο ποσοστό του Οργανισμού σε ξένους.

Τωρα επανέρχονται τα σενάρια (αυτή τη φορά στη Μιχαλακοπούλου) ότι γερμανοί επενδυτές... θέλουν να μπουν στον ΔΟΛ και λέγεται ότι οι συγκεκριμένοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού.

Οπως συγκεκριμένα γράφει το "Secret" της εφημερίδας Παραπολιτικά, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από γερμανικό fund, που δραστηριοποιείται στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, είτε για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του συγκροτήματος της Μιχαλακοπούλου είτε για την είσοδό του στο μετοχικό σχήμα.

Ο Σταύρος Ψυχάρης, αν και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δείχνει να προτιμά τη λύση της παραχώρησης μέρους των μετοχών (ο ίδιος κατέχει το 100%), προκειμένου να μπει ρευστό στον ΔΟΛ διατηρώντας ο ίδιος τον έλεγχο του Οργανισμού. Και κάπου εδώ δυσκολεύουν τα πράγματα καθώς αυτά μπορεί να γίνονταν παλιά αλλά τώρα οι Γερμανοί -και ο οποιοσδήποτε επενδυτής- δεν θέλουν να βάλουν τα χρήματά τους σε ένα Μέσο εάν δεν έχουν τον έλεγχο οι ίδιοι, τουλάχιστον σε βασικά πράγματα...
Ιδωμεν...







 Απο periodiata.gr
ΠΗΓΗ: zoornalistas.blogspot.gr

Αν αυτή είναι η Καστοριά που σας ταιριάζει, λυπάμαι…



11392859_1146320135394984_7517849842932414168_n[1]
Προς  Δήμο Καστοριάς
Αν αυτή είναι η πόλη που σας ταιριάζει, λυπάμαι….Αν αισθάνεστε υπερήφανοι όταν δηλώνετε <ΑΡΧΗ> αυτής της πόλης, θα πρέπει να το ξανακοιτάξετε. Και αν φταίει ένας συμπολίτης γι’ αυτήν την κατάσταση, οι αρμόδιοι θα πρεπε να ντρέπεστε…
Ό,τι άλλο και να σας πω, είναι περιττό…… Κρίμα.

Βιβή Φαρσαλιώτου Ιατρού
 11012729_1146320272061637_5609621053829068787_n[1] 11149556_1146320325394965_1681784825111389165_n[1]

Συνελήφθει για εξαπάτηση του ΟΠΑΠ και απόπειρα κλοπής κερδών ο Πακιστανός “Υπερτυχερός

Συνελήφθει για εξαπάτηση του ΟΠΑΠ και απόπειρα κλοπής κερδών ο Πακιστανός “Υπερτυχερός”. Δούλευε σε Πρακτορείο!

  Πρόκειται για τον Farrakh Nizzar, 30 ετών ο οποίος συνελήφθη, όταν προσπάθησε να κοροϊδέψει την πελάτισσα που τον ρώτησε αν το δελτίο της είχε κερδίσει!

Δούλευε σε Πρακτορείο!



23901





deite-to.gom

Τελεσίγραφο από τον Α.Τσίπρα στους δανειστές: “Για εμάς υπάρχει μόνο η ελληνική πρόταση – Take it or leave it”

tsipras10 αντίγραφο

“Συζητάω μόνο την ελληνική πρόταση και καλώ την ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό!” δήλωσε πριν από λίγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, στέλνοντας τελεσίγραφο στους δανειστές ότι δεν πρόκειται να ειναι αυτός που θα υποχωρήσει καθώς έχει την λογική με το μέρος του.

Η Ευρώπη πρέπει να αποφύγει τον διχασμό, επανέλαβε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός.  Δεν έχουμε λάβει ούτε σχόλια ούτε άλλο κείμενο από τους θεσμούς, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Αιφνιδίασε τους πάντες ο Έλληνας πρωθυπουργός με την δήλωση – μήνυμα προς τους δανειστές λίγο πριν αναχωρήσει για Βρυξέλλες όπου θα συαντήσει τον Ζαν Κλώντ Γιούνκερ.

«Πάω στις Βρυξέλλες για να συζητήσουμε πάνω στο σχέδιο συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κείμενο από την πλευρά των δανειστών.

Εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα προσχωρήσουν στον ρεαλισμό, ώστε να επιτευχθεί μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία, όπως αυτή που επιθυμεί και προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα
«Από προχθές το βράδυ, η ελληνική κυβέρνηση έχει κεταθέσει επισήμως την πρότασή της για έναν έντιμο και αμοιβαία πωφελή συμβιβασμό που θα δώσει τέλος στην κρίση στην Ευρώπη και θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από την οικονομική ασφυξία.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει σχόλια πάνω σε αυτή την πρόταση αλλά ούτε και κάποιο κείμενο από την πλευρά των εταίρων. Χθες βράδυ, δέχθηκα πρόσκληση να μεταβώ στις Βρυξέλλες και με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα θετικά. Θα πάω για να συζητήσουμε πάνω στην πρόταση της κυβέρνησης. Σήμερα είναι απαραίτητο οι θεσμοί να προσχωρήσουν στον ρεαλισμό που κινείται η ελληνική κυβέρνηση προς όφελος μιας Ενωμένης Ευρώπης.

Χρειαζόαμστε την ενότητα και πρέπει να αποφύγουμε την διαίρεση. Η ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει και θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό».
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας συμφωνίας ανακοίνωσε πριν λιγο ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος είπε επί λέξη «είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα», προλαμβάνοντας έτσι τη τάση υποχώρησης των δανειστών από τις παράλογες και αδιάλλακτες θέσεις τους.
«Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», τόνισε σήμερα από το Παρίσι ο υπουργός οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος.

Ο ίδιος ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι «είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα».  Θα απαιτηθεί, συμπλήρωσε, μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσει την Ελλάδα ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά.

H υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας, Μαρία Λουίς Αλμπουκουέρκε, σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να εισέλθει σε σενάρια για τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα που «ολοκληρώνονται σήμερα, αύριο ή πάντως πολύ σύντομα».




defencenet.gr

Ο Μπάμπης αγαπάει ΔΝΤ και ... ΣΚΑΙ «Ελπίζω το ΔΝΤ να μην υποχωρήσει» Είπε !



Στο πλευρό του ΔΝΤ τάχθηκε για άλλη μια φορά ο βασικός αναλυτής του ομίλου Αλαφούζου, Μπάμπης Παπαδημητρίου, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση για τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.


Καθώς οι ελπίδες για τη δημιουργία μιας συγκυβέρνησης με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής – που είχε προτείνει ο ίδιος υπάλληλος του ΣΚΑΙ – εξανεμίζονται προς το παρόν, τελευταία ελπίδα του συγκροτήματος φαίνεται πως είναι πλέον η επικράτηση των θέσεων των δανειστών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΚΑΙ ήταν η πρώτη επιχείρηση στο χώρο των ΜΜΕ που είχε προχωρήσει σε περικοπές και καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας πριν ζητηθεί από τους δανειστές και την ελληνική τότε κυβέρνηση.








picasonidis.blogspot.com

Ο πακιστανός που.... " Λιαζόταν " δεν είναι αυτός που κέρδισε τα 9.5 εκατ. του Τζόκερ

Βρέθηκε ο νικητής των 9.5 εκατ. του Τζόκερ: Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος του
Μετά από τρεις ημέρες που όλη η Ελλάδα έψαχνε τον νέο εκατομμυριούχο της χώρας, ο τυχερός του Τζόκερ εμφανίστηκε, διά του δικηγόρου του, και έδωσε τέλος στις όποιες φήμες για την ταυτότητά του.
Οπως αναφέρει το kontranews.gr το βράδυ της Τρίτης εμφανίστηκε στα γραφεία του ΟΠΑΠ για να παραλάβει την επιταγή των 9,5 εκατ. ευρώ, ένας δικηγόρος, λέγοντας ότι έχει στα χέρια του το τυχερό δελτίο και ότι εκπροσωπεί Έλληνα πελάτη του.
Και κάπως έτσι μπήκε ένα τέλος στις φήμες που είχαν κατακλύσει τα μέσα μαζικής δικτύωσης για μετανάστη από το Πακιστάν τυχερό του Τζόκερ.
Μάλιστα τις τελευταίες ώρες έκανε τον γύρο του Διαδικτύου μια «συνέντευξη» του «υπερτυχερού» στην εφημερίδα  Αλ Ζαουάχρι του Πακιστάν στην οποία ο νικητής δήλωνε πως με τα λεφτά που κέρδισε είχε σκοπό να φέρει την οικογένεια του στην Ελλάδα και να ζήσει πλουσιοπάροχα.
«Θύμα» των φημών έπεσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου η οποία έσπευσε να πανηγυρίσει στο Facebook για το γεγονός ότι ο υπερτυχερός του Τζόκερ ήταν μετανάστης.
Πάντως, χθες το βράδυ και ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας είχε διαψεύσει την είδηση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει εφημερίδα με τέτοιο όνομα στη χώρα του.