04 Φεβρουαρίου 2016

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΒΟΤΑΝΟ:Βάλσαμο (σπαθόχορτο)


s
σπαθοχορτο
Photo: Jean-François Bonachera

Το βάλσαμο είναι ένα αρωματικό φυτό με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι διεγερτικό και ιδιαίτερα τονωτικό και χρησιμοποιείται πολύ από καταθλιπτικά άτομα διότι προσδίδει ανακούφιση, δημιουργεί θετικά αισθήματα και βελτιώνει τον ύπνο.  Η δράση του είναι αντιφλεγμονώδης, στυπτική, επουλωτική και ηρεμιστική. Το βάλσαμο όταν ληφθεί εσωτερικά έχει ηρεμιστική και αναλγητική δράση. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία της νευραλγίας, της ανησυχίας, της έντασης και παρόμοιων προβλημάτων. Θεωρείται κατάλληλο βότανο για τις αλλαγές της εμμηνόπαυσης ή το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο που οδηγούν σε ευερεθιστότητα και ανησυχία. Καταπραΰνει τη συνδετικίτιδα, την ισχιαλγία και τους ρευματικούς πόνους. Εξωτερικά είναι ένα πολύτιμο επουλωτικό και αντιφλεγμονώδες βότανο. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε προβλήματα φλεγμονών του δέρματος , των μυών και του συνδετικού ιστού, για ηλιακά εγκαύματα. Είναι επίσης πολύ καλό διουρητικό και συνίσταται για τη χώνεψη και γενικότερα την δυσπεψία.

Θεραπευτικές ιδιότητες του σπαθόχορτου

Το σπαθόχορτο (βάλσαμο) είναι πολύ γνωστό ως κατεξοχή φάρμακο που γιατρεύει τις πληγές, θεωρείται φάρμακο για τις νευραλγίες και την κατάθλιψη, ιδίως κατά την εμμηνόπαυση. Είναι ακόμη διουρητικό και αιμοστατικό, κατά των θρομβώσεων και κατά των ελωδών πυρετών , καθώς και αποχρεμπτικό. Επιπλέον, θεωρείται χρήσιμο κατά του χρόνιου κατάρρου, της οδυνηρής πέψης, της ξινίλας κι ακόμα ευεργετικό για τη συγκράτηση της χολής. Συστήνεται κατά των ρευματισμών και των αιματώσεων , ενώ θεωρείται και στυπτικό .
Ο Νίκανδρος και ο Διοσκουρίδης ( o δεύτερος πιθανό ν ‘ αναφέρεται στο είδος «ούλο» ) το αναφέρουν ως επουλωτικότων πληγών και κατά της ισχιαλγίας, ενώ οι αρχαίοι υποστήριζαν γενικά ότι έχει σπουδαίες αντιπυρετικές ιδιότητες. Ο Cazin χρησιμοποίησε το βάλσαμο κατά των χρόνιων κατάρρων , εναντίον της φυματίωσης και σε πολλές περιπτώσεις , λευκόρροιας και αμηνόρροιας, ενώ το τσάι του καταπραΰνει τους σπασμούς της περιόδου .
Ο διάσημος Bavglivi θεράπευσε μ’ αυτό χρόνια πλευρίτιδα, ενώ ο Θεόφραστος, ο Ματιόλης, ο Παράκελσος , ο Σκόπολι, ο Καμεράριος κ . ά . το θεωρούσαν ως αντιτραυματικό και επουλωτικό .
Οι Έλληνες χωρικοί πίστευαν από παλιά στην επουλωτική αξία του φυτού , γι ‘ αυτό και η λέξη βάλσαμο ταυτίζεται με την επούλωση των πληγών. Μ ‘ αυτό εφοδίαζαν οι μάνες τα παιδιά τους όταν πήγαιναν στον πόλεμο. Οι ξένοι χωρικοί (που το ονομάζουν « millepertuis», «χόρτο του Αϊ – Γιάννη», «κυνήγι του διαβόλου», « fuga deomonum», « herba che scacia i diavoli »), του αποδίδουν μαγικές ιδιότητες και πιστεύουν ότι θεραπεύει τις νοητικές αρρώστιες και την επιληψία . Οι Γάλλοι χωρικοί εξάλλου, το ξέρουν ως «κίτρινο αλήτη», ή «ζητιάνο», ή «χόρτο για δαγκώματα εντόμων

Hypericum-Perforatum
Photo: Joy Sapine
Το θεραπευτικό βότανο Βάλσαμο ή Σπαθόχορτο [Hypericum-Perforatum] είναι κατά της αϋπνίας, βοηθάει στο έλκος και την βρογχίτιδα. Βοηθάει σε καταστάσεις όπως κατάθλιψη, δερματικές φλεγμονές, τραύματα, εγκαύματα, δερματικές παθήσεις.
Τέλος, το βάλσαμο είναι γενικά καταπραϋντικό, τονώνει τον εξασθενημένο οργανισμό και συστήνεται ως αντιδιαρροϊκό
Χρήση: Για εσωτερική χρήση, λαμβάνεται σαν αφέψημα συνήθως ένα κουταλάκι του γλυκού ξερά τριμμένα φύλλα και άνθη σε μία κούπα καυτό νερό για 10-15 λεπτά. Εξωτερικά χρησιμοποιείται αφού εγχυλισθεί το φρέσκο φυτό σε ελαιόλαδο για πολλές ημέρες (40 έως 50) σαν άριστο επουλωτικό σε πληγές και εγκαύματα πρώτου βαθμού.

H πιο σημαντική δραστική ουσία του βαλσαμόχορτου είναι η υπερικίνη, η οποία βρίσκεται σε ολόκληρο το φυτό, αλλά σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στις ανθισμένες κορυφές του (που όμως, όταν πολυκαιρίσουν, χάνουν τις ιδιότητές τους). Περιέχει ακόμα φλαβονοειδή (16% στα φύλλα), ξανθόνες, φαινολικά οξέα και ίχνη αιθέριων ελαίων (0,13%).


Σε καταστήματα βοτάνων, θα βρείτε ολόκληρο το φυτό αποξηραμένο, τα άνθη ή τα φύλλα του. Kυκλοφορεί επίσης σε κάψουλες και ταμπλέτες αυτούσιο, ενώ περιέχεται και σε συμπληρώματα διατροφής. Στις μορφές αυτές καταστήματα υγιεινής διατροφής. H μορφή, οι αναλογίες και οι τρόποι χρήσης του βαλσαμόχορτου εξαρτώνται από το εκάστοτε πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και είναι απόλυτα εξατομικευμένοι.
Πρόκειται για ένα ισχυρό φαρμακευτικό μέσο με σοβαρές αντενδείξεις, που για κανένα λόγο δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν δεν έχετε προηγουμένως συμβουλευτεί τον βοτανολόγο η τον  γιατρό εξειδικευμένο στα βότανα.
Oι τρόποι που το χρησιμοποιούμε είναι:

Ξερό εκχύλισμα ή τιτλοδοτημένο ξερό εκχύλισμα. Tο τελευταίο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία, προκειμένου να διατηρηθεί ή να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα ορισμένων δραστικών συστατικών του και κυρίως της υπερικίνης. Στη μορφή αυτή, το υπερικό χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Tο «σπαθόλαδο», όπως το αποκαλούν συχνά.  Διατίθεται και έτοιμο στο εμπόριο. Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων, την επούλωση τραυμάτων, εγκαυμάτων κλπ.

Παράγεται από παρθένο ελαιόλαδο και σκόνη από το αποξηραμένο φυτό. Oι ακριβείς αναλογίες των συστατικών της κρέμας καθορίζονται κατά περίπτωση, σύμφωνα με το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, γι’ αυτό και παρασκευάζεται από ειδικευμένους στη βοτανοθεραπεία  πρακτικούς βοτανολόγους η φαρμακοποιούς. Ενδείκνυται για πρώτου βαθμού εγκαύματα, έκζεμα, σκασίματα χεριών, ανοίγματα του δέρματος λόγω κατάκλισης.

Είναι κατάλληλο για στομαχικές διαταραχές, για παθήσεις του ουροποιητικού και του νευρικού συστήματος.

Χρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό φαρμακευτικών σκευασμάτων.

βαλσαμο-φυτο
Image by B.John
Σύμφωνα με πολλές διεθνείς επιστημονικές μελέτες, η επίδραση του βαλσαμόχορτου στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι θετική.Bάσει μιας πρόσφατης μελέτης που διεξήγαγε μεγάλη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία και δημοσιεύτηκε στο «British Medical Journal», το βάλσαμο αποδείχτηκε τουλάχιστον εξίσου δραστικό με την παροξετίνη, ένα συχνά συνταγογραφούμενο φάρμακο κατά της κατάθλιψης. Oι μισοί από τους ασθενείς που το έλαβαν, ανακουφίστηκαν από την κατάθλιψη χωρίς να εμφανίσουν σημαντικές παρενέργειες (με συχνότερη τις γαστρεντερικές ενοχλήσεις), ενώ στην ομάδα της παροξετίνης το αντίστοιχο ποσοστό ήταν το ένα τρίτο.
Συσκεντρωτικά: το βάλσαμο θεωρείται:
• Aντικαταθλιπτικό, ηρεμιστικό, αντισπασμωδικό και βελτιωτικό της ποιότητας του ύπνου σε αϋπνίες.
• Aντιφλογιστικό και επουλωτικό για εγκαύματα και πληγές. Eπίσης, θεωρείται ότι επιταχύνει την εξαφάνιση των στιγμάτων της λευκόρροιας και των σκληρών όγκων του δέρματος.
• Tονωτικό και διεγερτικό για εξασθενημένους οργανισμούς.
• Kαταπραϋντικό και ανακουφιστικό σε βρογχίτιδα, βήχα, άσθμα.
• Eμμηναγωγικό-ρυθμιστικό της εμμήνου ρύσεως.
• Διουρητικό.
• Σπασμολυτικό.
• Για στομαχικές-εντερικές διαταραχές.
• Aντιπυρετικό και παυσίπονο.

• Tο υπερικό μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό ορισμένων ενζύμων. Kατά συνέπεια, χρειάζεται προσοχή όταν χορηγείται ταυτόχρονα με άλλα φάρμακα. Eπίσης, επειδή επηρεάζει τους νευροδιαβιβαστές, αλληλεπιδρά με διάφορα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των άλλων αντικαταθλιπτικών.
• Eάν πίνετε συχνά βάλσαμο, μπορεί να παρουσιάσετε εμετούς και διάρροια.
• H υπερικίνη μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία. Tο βαλσαμέλαιο (σπαθόλαδο) προκαλεί φωτοευαισθησία, γι’ αυτό πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο όταν δεν υπάρχει άμεση έκθεση στον ήλιο και καλύτερα τις βραδινές ώρες.
Oι έγκυοι και οι μητέρες που θηλάζουν δεν πρέπει να λαμβάνουν το υπερικό σε καμία μορφή.

Mε βάση τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών φαρμακευτικών εταιριών που δεν έχουν ολοκληρωθεί, το βαλσαμόχορτο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του απλού έρπητα, του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης και του AIDS. Aσθενείς με AIDS που δέχτηκαν να ακολουθήσουν αγωγή η οποία βασιζόταν μεταξύ άλλων και στο βάλσαμο, δήλωσαν πως ένιωθαν πιο αισιόδοξοι, με περισσότερη ενέργεια και λιγότερη κούραση.
Οι επισκέπτες διαβάζουν εδώ για: βάλσαμο, σπαθόχορτο, ελαια για εγκαυματα, ελληνικα βοτανα φωτογραφιες, εγκαυμα απο λαδι φυσικοι τροποι αντιμετωπισης, βοτανα και ονομασιες, Βοτανα για την ξυνιλα, βαλσαμο ποσιμο, onomaya votanon, φυτα για εμμηνοπαυση.

Αυτή την εντολή είχε το παρακράτος. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Αυτή την εντολή είχε το παρακράτος. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2016/02/Riots-Athens.jpgβγήκε ο κοσμάκης στους δρόμους και η "αριστερή" κυβερνοχλαπάτσα έστειλε τους "κουκουλοφόρους" του συστήματος του να ... "βαρέσουν" τα ματ...
και τα ..."βάρεσαν"....
 και εκείνα έριξαν τα δακρυγόνα τους...
διέλυσαν την πορεία διαμαρτυρίας...
και ...συνέλαβαν έναν!... αλλά τον άφησαν γιατί είναι δικό τους παιδί....
οι "κουκουλοφόροι" πήγαν προς τα Εξάρχεια ...
και κει θα κάψουν, θα λεηλατήσουν, θα καταστρέψουν τη περιουσία του κοσμάκη...
έτσι για να τον τιμωρήσουν που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί...
αυτή την εντολή είχε το παρακράτος της "αριSτερήS χλαπάτσας...
μήπως όπου δείτε "κουκουλοφόρους" να τους στείλετε κατά νοσοκομείο μεριά;...
μη φοβάστε... δε το λέει η ψυχή τους ... αλλιώς δε θα φορούσαν κουκούλα!


Χάρης Καφετζόπουλος

Το διαβάσαμε από το: Αυτή την εντολή είχε το παρακράτος. Τι δεν καταλαβαίνεις;;; http://thesecretrealtruth.blogspot.com


Δείτε σημερινές εικόνες απο το Σύνταγμα που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσο του REUTERS



ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΟΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...!! Η δράση των ΜΑΤ που θα έδιωχνε ο πολιτικός πολυαπατεώνας και προδότης εκ προμελέτης  Αλέξης Τσίπρας και η εναπομεινουσα παρέα του που το μόνο μέλιμα της είναι να διορίζει συγγενείς και φίλους.

Τα ΜΑΤ που μάλλον οι μισοι κινηγούν τους άλλους μισούς που φορούν κουκουλές,  νομίζοντας οτι είναι απόκριες!!













 
πηγή Φωτο: Reuters

Ο Τσίπρας έχει μια από τις δυο επιλογές: η εκλογές - η να αιματοκυλιστεί η χώρα

Μάλλον <<θα επιλέξει  και πάει σε πρόωρες εκλογές την Άνοιξη»Νιώθει δύσκολη την "αποκόλληση" του απο την πρωθυπουγική καρέκλα την οποία κατέχει με δόλιο πολιτικό τρόπο εξαπατώντας το 61% του λαού .


Η σημερινή  γενική απεργία στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απασχολούν σήμερα, Πέμπτη (04/02/2016) τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Για πρόωρες εκλογές και δυσοίωνο μέλλον για την Ελλάδα κάνει λόγο και η εφημερίδα «Bild»:
«Η επόμενη κατάρρευση απειλεί την Ελλάδα. O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει πρόωρες εκλογές. Στο περιβάλλον του ακούγεται ότι δεν του μένει άλλη επιλογή. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της Βουλής. Ωστόσο, επίσημα αυτό διαψεύστηκε. Η συνέπεια (σσ. μιας τέτοιας διάλυσης) θα ήταν πρόωρες εκλογές την Άνοιξη ή το αργότερο στην αρχή του καλοκαιριού. Θα επρόκειτο για τις τρίτες εκλογές μέσα σε ενάμιση χρόνο. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε στασιμότητα, παύση της δρομολόγησης των μεταρρυθμίσεων, ίσως και αφερεγγυότητα του κράτους».

«Τίποτα δε λειτουργεί πλέον», μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι N-tv στην ιστοσελίδα του, αναφερόμενο στις απεργίες.
AdTech Ad


«Η Ελλάδα δεν ησυχάζει», τιτλοφορεί η εφημερίδα το εν λόγω άρθρο της.
«Για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2015, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τη στήριξη της κοινωνίας και των εταίρων. Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι ο Τσίπρας προσπάθησε ματαίως να βρει νέους κυβερνητικούς εταίρους για την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή».

Στο ίδιο άρθρο, ο δημοσιογράφος αναφέρεται και στις απεργίες των τελευταίων ημερών, εκτιμώντας ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «κρίσιμη».


Πηγή: Deutsche Welle

Μάλλον τελικά  <<θα επιλέξει  και πάει σε πρόωρες εκλογές την Άνοιξη»

Νιώθει σύγουρα  δύσκολη την αποκόληση του απο την πρωθυπουγική καρακλα την οποία κατέχει με δόλιο πολιτικό τρόπο.




ΒΙΝΤΕΟ: Νεα απόφαση αγροτών -Καθολικό αποκλεισμό των δρόμων για 24 ώρες επι δυο ημέρες αποφάσισαν οι αγρότες


Σε πείσμα της προδοτικής κυβέρνησης χωρίς προηγούμενο και ως εκ τούτου" εγκληματικής" και των φερεφώνων Μ.Μ.Ε -καναλιών χωρίς άδεια, όχι μόνο των κεντρικών αλλα και των περιφερειακών απο την Καστοριά μέχρι την κρήτη και τον Εβρο.
Οι αγρότες έχουν ενιαία γραμμή και με κοινή ομόφωνη αποφαση των 60 μπλόκων στην συνέλευση της Κατερίνης σήμερα,  θα αποκλειστούν οι δρόμοι απο αυριο  σε 24ωρη βάση.

Θα ανοίξουν για λίγη ώρα μόνο για την διέλευση των αστυνομικών οι οποίοι θα κατευθύνθούν προς την Αθήνα για ανάλογες διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης.

Το Σάββατο λοιπόν όλα κλειστά παντού μετα της 12:00 π.μ

 Δείτε το  βίντεο που ακολουθεί απο  την παρούσια, την  ομιλία, και τις σχετικές απαντήσεις  του εκπροσώπου των αγροτών γραμματέα της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής κ. Γιάννη Παναγή  στο "κραγμένο" συστημικό MEGA.

                                     .


Αυτοί ήταν οι Απεργοσπάστες στην Καστοριά της σημερινής μεγάλης απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου



Θα έχουμε σύντομα εκτενές Φώτο- ρεπορτάζ για τους απεργοσπάστες της Καστοριάς τόσο του δημόσιου τομέα - των δημοσίων υπαλλήλων κατα τομέα, όσο και του ιδιωτικού τομέα των ελεύθερων επαγγελματιών - των καταστημάτων .

Διαβάστε εδώ, σημειώνουμε  επιγραμματικά  ποιοί ήταν απεργοσπάστες σήμερα στην Καστοριά όσους εντόπισε η δημοσιογραφική έρευνα.

1) ΟΤΕ - COSMOTE Καστοριάς : Λειτουργούσε κανονικά απο το πρωί μέχρι αργά το βράδυ σε δύο βάρδιες, με όλους τους υπαλλήλουν να εργάζονται αντι να απεργούν λειτούργησαν  έτσι ως απεργοσπάστες ολκής . ( Εχουμε μεγάλο θέμα εδώ δες "εργατοπατέρας" πρώην βουλευτής κτλ )

 2) LIDL Το γερμανικό κατάστημα της Καστοριάς και του Αργους Ορεστικού (2 καταστήματα) απεργοσπάστης λόγο "συγγένειας" με τον δυνάστη. Είναι βέβαιο ότι συνέβει το ίδιο με όλα τα υποκαταστήματα των LIDL στην Ελλάδα


3) ΜΑΣΟΥΤΗΣ (Κατα τα άλλα" ελληνικό" έχει 3 μεγάλα καταστήματα στην Καστοριά )

4) ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ (2 καταστηματα ) Κατάστημα που κυρίως πωλεί προιόντα στους αγρότες και αντί να συμπαραστέκεται στους αγρότες απο τους οποίους λογικά εξαρτάται σαν κατάστημα, λειτουργεί ως ιταμός  απεργοσπάστης σε βάρος και των άλλων ελεύθερων επαγγελματιών (Και έδώ θα έχουμε θέμα ξεχωριστό, πρώην χρηματοδότης του ΠΑΣΟΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ;; )

5) ΚΕΠ Καστοριάς ( υπάγεται στον Δήμο Καστοριάς ) υπήρχαν υπάλληλοι στα γραφεία να εργάζονται αρά να σπάνε την απεργία - απεργοσπάστες

6) ΚΥΛΙΚΕΊΟ - ΚΑΙ  ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  (Η νυν Περιφερειακή αρχή  του Θεόδωρου Καρυπίδη είναι "φίλική" με τον ΣΥΡΙΖΑ του Α.Τσίπρα,) όμως όσοι υπάλληλοι - πολλοί, συμπεριφέρθηκαν  απεργοσπαστικά, κακός- κάκιστα έπραξαν υπακούοντας εντολές του καθεστώτος της οικονομικής τυρρανίας .

7) shell Βεντινάδικο επι της Γράμμου Ηταν ανοικτό-Τα  βυτιοφόρα που συμετείχαν στην απεργία και  κατα τη διάρκεια της πορείας  διαμαρτυρίας του καστοριανου λαου έκαναν κατάληψη στο εν λόγο απεργοσπάστη κατάστημα .

8)Τα ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ηταν απεργοσπάστες, τα οποία λειτουργούν παρατύπα και  παρανόμα  χωρίς όνομα και επιγραφές και με παράνομα τοποθετημένες σε δημόσιους χώρους ο κρυφο-φανερές  κάμερες  ,  ( 3 καταστήματα στην Καστοριά)