20 Φεβρουαρίου 2018

Α.Τσίπρας προς Ν.Αναστασιάδη για ματαίωση γεώτρησης: «Δεν είναι ώρα για κλιμάκωση - Δεν έχουμε δυνάμεις»




Α.Τσίπρας προς Ν.Αναστασιάδη για ματαίωση γεώτρησης: «Δεν είναι ώρα για κλιμάκωση - Δεν έχουμε δυνάμεις»
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε πριν λίγο σε συνομιλία του με τον Κύπριο πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να αποστείλει αεροναυτικές δυνάμεις και  να βοηθήσει ενεργά την Κύπρο στο θέμα της γεώτρησης που μπλόκαραν τα τουρκικά πολεμικά στο βυθοτεμάχιο "3" της κυπριακής ΑΟΖ.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που είχε πριν από πέντε ώρες περίπου, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, συζήτησαν την κατάσταση όπως εξελίσσεται μετά την ανανέωση της τουρκικής NAVTEX στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ και απόλυτα έγκυρες πηγές από την Κύπρο, μεταδίδουν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός σύστησε ψυχραιμία και αναζήτηση συμμαχιών στον διεθνή περίγυρο, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την άρνηση της Ιταλίας να υποστηρίξει την ΕΝΙ.
Σε ότι αφορά την πιθανή στρατιωτική στήριξη από την Ελλάδα, κρίθηκε ότι "Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κλιμακωθεί η κατάσταση, δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας" και θα περιμένουν πώς θα τοποθετηθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση στο ζήτημα.

Για όσους βιαστούν να κατηγορήσουν τον Α.Τσίπρα, να σημειώσουμε ότι η πιθανή περιοχή επιχειρήσεων είναι περίπου στις ακτές του... Λιβάνου. Για να γίνει μια τέτοια επιχείρηση έπρεπε να υπάρχουν βάσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στην ίδια την Κύπρο.

Οταν κλείνουν και αυτές που έχουν στην Ελλάδα οι Ενοπλες Δυνάμεις, λόγω Μνημονίων και οικονομικής καταστροφής, είναι μάλλον αδύνατον να σκεφθεί μια ελληνική κυβέρνηση στρατηγικά και να αποκτήσει μόνιμη αεροναυτική παρουσία στη Κύπρο.
Πάντως ο Α.Τσίπρας είπε ότι θα ενημερωθούν όλα τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, καθώς και οι ΗΠΑ δια της διπλωματικής οδού.

Για το ζήτημα έχει ενημερωθεί και το Ισραήλ, το οποίο δια της διπλωματικής οδού δήλωσε "Την στήριξη του Τελ Αβίβ  στην προσπάθεια και τα δικαιώματα της Λευκωσίας", αλλά μέχρι εκεί. Ισραηλινά αεροσκάφη επιτήρησης παρακολουθούν την αποχώρηση του SAIPEM το οποίο βάζει πλώρη για το Μαρόκο.
Αυτή την στιγμή πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Κύπρο υπό τον Νίκο Αναστασιάδη για να συζητηθούν οι χειρισμοί της Λευκωσίας ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

Αρχικώς ήταν προγραμματισμένες κατ ιδίαν συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά μετά την ανανέωση της NAVTEX ο σχεδιασμό άλλαξε.
Το ζήτημα είναι ότι πλέον στην πράξη ακυρώνονται όλες οι άδειες που έχει δώσει η Κύπρος για έρευνες εντός της ΑΟΖ της χώρας, καθώς τα τουρκικά πολεμικά θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνουν άλλες έρευνες.

Η αποχώρηση του SAIPEM 12000 και κυρίως η στάση της Ιταλίας, έχουν προβληματίσει βαθιά της ελληνική και την κυπριακή πλευρά, καθώς το συγκεκριμένο κοίτασμα είναι βέβαιο ότι κρύβει τεράστια ποσότητα φυσικού αερίου.

Pronews

ΒΟΜΒΑ!!!Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!''ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ''!!!![ΒΙΝΤΕΟ]!!! ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!

.
,

ΒΟΜΒΑ!!!Ο Β.ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!''ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ''!!!![ΒΙΝΤΕΟ]!!!ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!


ΒΟΜΒΑ!!!Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!''ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ''!!!![ΒΙΝΤΕΟ]!!!ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!






ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα- Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ,-  ρακόμελο -  Γιά παραγγελίες      ΕΔΩ

Αντώνης Φώσκολος στο ARTσήμερα: Στα 30 τρίς φθάνει περιουσία της Ελλάδος απο τον ορυκτό πλούτο
















του Μανώλη Μάνου

Η Κρήτη μόνο έχει αέριο και υδρογονάθρακες που ξερνούν τα 7 τρις δολλάρια  καθάρα- για εμάς την Ελλάδα θα μείνουν καθαρά 1,5 τρίς Δέν φθάνουν να πληρώσουμε το όποιο χρέως ( ψεύτικο η πραγματικό) αναρωτήθηκε σκωπτικά ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίαςτου Πολυτεχνείου Κρήτης.








Είπε οτι τα  πρώτα θετικά βήματα που γίνονται από την σημερινή κυβέρνηση, για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που υπάρχουν όμως υπάρχουν στο τελικό στάδιο  καθυστερήσεις στην υπογραφή του υπουργού Σταθάκη και αναρωτήθηκε γιατι, "ο Σταθάκης δεν βάζει την υπογραφή του ;; αν και έχει γίνει όλη η διαδικασία σε μιά αντιστοιχη περίπτωση;  ελπίζω τόνισε στις 5 Μαρτίου που θα έχουν τελειώσει οι διαδικασίες και για τα κοιτάσματα της Κρήτης να βάλει την υπογραφή του - εδω δεν ..υπάρχουν κόλληματα με την Τουρκία, η οποιονδήποτε άλλον που να τα αμφισβητεί ". 













Μάλιστα ο κ. Φώσκολος, κατέθεσε στην εκπομπή του Αντώνη Μυλωνάκη στο ART tv, κάτι σημαντικό το οποίο έχει εξαιρετική σημασία για την Ελλάδα οτι η αξία των κοιτασμάτων στα 16 οικόπεδα της  Κρήτης φθάνουν τα 7 τρίς δολ. και της Ελλαδος σε όλη την επικράτεια να ξεπερνάν τα 26 τρίς ευρώ σαν συνολική αξία και ίσως φθάνουν τα 30 τρίς ευρώ

Χαρακτηριστικά είπε στο τέλος της τηλεφωνικής συνέντυξης του, οτι ελπιζει η κυβέρνηση να μην αδρανίσει και να προωθήση στις απαραίτητες ενέργειες για την εκμετάλευση του πλούτου αυτού, υπολόγίζει πολύ στούς δημοσιογράφους  "να σμπρώξουν το θέμα της υπογραφής απο τον Σταθάκη και  πρεπει να μην αφήνουν το θέμα γενικά να το φέρνουν συνεχώς στο φώς της δημοσιότητας".

«Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ …ΗΠΑ !!!!

Ο γνωστός και παγκοσμίου φήμης  ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης είπε ακόμα, πως η χώρα μας θα αντιμετωπίσει άμεσα σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια της να εκμεταλλευτεί της ποσότητες των υδρογονανθράκων που διαπιστωμένα υπάρχουν στα όρια της επικράτειας, καθώς δεν πλέον δεν διαθέτει το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε  δηλώσει οτι σύμφωνα με μελέτες του  << η Ελλάδα έχει περισσότερο πετρέλαιο απο τις ΗΠΑ>>

 http://fyllokaiftero1.blogspot.gr

Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα- Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ,-  ρακόμελο -  Γιά παραγγελίες      ΕΔΩ

ΕΦ'ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ- ΝΤΠ. Τρομερό.. Ανατριχιαστικό... Αποκαλυπτικό ... Αφυπνιστικό...Μόνο για κείνους που μπορούν ακόμα να σκέπτονται. (βίντεο)

.







Δύο Γυναίκες, η Vasoula  και η Ζαφείρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποκαλύπτουν, όσα δεν θα δείτε ποτέ σε καμιά συστημική τηλεόραση... σε κανέναν συστημικό ΜΜΕ.

Ξεδιπλώνουν την αλήθεια, στα όσα ζούμε και στα όσα έρχονται, από τον υπ΄αριθμ ΕΝΑ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ και κυρίως του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

Η δύναμη και η σωτηρία όλων μας, βρίσκονται στην αφύπνιση και στην γνώση.

Ένα βίντεο για εκατοντάδες χιλιάδες like.

Συγχαρητήρια και στις δυο ΚΥΡΙΕΣ για το αφυπνιστικό έργο τους.


Καλλιόπη Σουφλή
ΠολιτικόςΑναλυτής
Δημοσιογράφος
ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ



.
 Πηγή vasoula2908

Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα- Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ,-  ρακόμελο -  Γιά παραγγελίες      ΕΔΩ

Διαγράφουν όλα τα δάνεια των κομμάτων, των καναλλιών, των ΔΕΚΟ και των ομάδων με ένα νόμο. Ενω κατασχέτουν τα σπίτια του λαού για 500 ευρώ



 Με λίγα λόγια ετοιμάζονται να κάνουν διαγραφή όλων αυτών των δανείων σε συνεννόηση πάντα με την τράπεζα της Ελλάδας αλλά και τις υπόλοιπες τράπεζες με έναν νόμο και σε μία νύχτα ώστε να εμφανίσουν στους ξένους το ποσό της διαγραφής ως ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με αποτέλεσμα να απαιτήσουν να αφαιρεθεί και το ποσό αυτό από το γενικό δάνειο της Ελλάδας.




Καλά θα κάνουν, αφού ο λαός, με την σιωπή, την ανοχή και την συνέχιση πληρωμής των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ, αποδεικνύεται πρώτης τάξεως ΜΑΛΑΚΑΣ και ΡΑΓΙΑΣ!


Καλλιόπη Σουφλή





Απίστευτο σκάνδαλο ετοιμάζεται να στηθεί στην Ελλάδα με μαφιόζικη μέθοδο και άκρως ύπουλο και ακαριαίο τρόπο. 


Η κυβέρνηση εδώ και πάρα πολύ καιρό πιέζει την Τρόικα να κάνει κούρεμα χρέος κάτι το οποίο το αρνείται πεισματικά. 


Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και περισσότερο του ξένους δανειστές να κάνουν αναφορές για ελάφρυνση χρέους. 


Προσοχή κάνουν λόγο για ελάφρυνση και όχι για διαγραφή!!! 

Με λίγα λόγια όταν λέμε ελάφρυνση μπορεί να είναι είτε επιμήκυνση είτε μείωση της οφειλής από το αρχικό ποσό.


Η Κυβερνητική μελέτη που έγινε δείχνει ότι τα δάνεια των κομμάτων, με τα δάνεια των καναλιών και όλων των ομάδων μαζί με τα δάνεια των ΔΕΚΟ ξεπερνάνε τα 40 δις ευρώ γεγονός που βοηθάει πολύ την κυβέρνηση αλλά και τις τράπεζες για να μπορεί να έχει διαπραγματευτικό χαρτί στο κούρεμα αλλά και στο γενικό χρέος των δανειστών ως απαίτηση από την χώρα μας.


Με λίγα λόγια ετοιμάζονται να κάνουν διαγραφή όλων αυτών των δανείων σε συνεννόηση πάντα με την τράπεζα της Ελλάδας αλλά και τις υπόλοιπες τράπεζες με έναν νόμο και σε μία νύχτα ώστε να εμφανίσουν στους ξένους το ποσό της διαγραφής ως ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με αποτέλεσμα να απαιτήσουν να αφαιρεθεί και το ποσό αυτό από το γενικό δάνειο της Ελλάδας. 


Φυσικά κάτι τέτοιο θα γίνει ώστε και πλασματικά να φανεί ότι έκαναν οι ξένοι κούρεμα χρέους μένοντας στους πολίτες οι φόροι και τα μέτρα χωρίς κανένα παράπονο.



Πηγή

Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα- Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ,-  ρακόμελο -  Γιά παραγγελίες      ΕΔΩ

Αισθάνομαι μονίμως απειλούμενος από την ΔΕΗ. Ανοικτή επιστολή προς τους Υπουργούς «Περιβάλλοντος-Ενέργειας» και «Οικονομικών». (Μια ίδια επιστολή, δεν θα έπρεπε να στείλουν όσοι απειλούνται από την ΔΕΗ;;;)

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018



...ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΟΥ (δηλαδή σε τρεις ημέρες) 


ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΊΤΕ ΝΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ  ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 
ΕΞΩΦΛΗΣΗΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΊΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ πχ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΈΣ ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΕΤΩΝ











Αυτή την κίνηση, δεν θα έπρεπε να την κάνει στο σύνολό του ο ελληνικός λαός;

Δεν μάθαμε να αντιστεκόμαστε στις παρανομίες του κράτους και των εταιρειών του...

Μάθαμε στον ραγιαδισμό και γι αυτό μας επιάλουν ότι θέλουν... κι όλα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ... ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!


Καλλιόπη Σουφλή




Κύριοι υπουργοί απευθύνομαι και στους δύο σας επειδή, έτσι που τα έχετε ρυθμίσει, δεν ξέρω σε ποιον ακριβώς από τους δύο να απευθυνθώ.
Αισθάνομαι απειλούμενος επί μονίμου βάσεως εκ μέρους της ΔΕΗ και θα σας εξηγήσω το γιατί.


Πληρώνω στην ΔΕΗ τέσσαρες λογαριασμούς εκ των οποίων ο ένας έχει επί πλέον ένα ρυθμισμένο ποσόν σε μηνιαίες δόσεις  (εκ των οποίων έχουν ήδη εξοφληθεί κανονικά και εμπρόθεσμα όπως έχουν ρυθμισθεί οι μισές από αυτές).


Τελευταία πληρωμή μου- εξόφληση στις 30/1/2018 μέσω winbank της τραπέζης Πειραιώς με τα ποσά που ανεγράφοντο στους λογαριασμούς.

Στους νέους λογαριασμούς  με  ημερομηνία λήξεως πληρωμής την 22/2/2018 που έλαβα υπάρχει η παρακάτω απειλή:

«ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ! Έχετε οφειλή από προηγούμενο λογαριασμό σας...Παρακαλούμε για την εξόφληση έως 22/2/2018.... . Ο παρών λογαριασμός αποτελεί κοινοποίηση της εντολής διακοπής προς τον Διαχειριστή Δικτύου, η οποία εκδίδεται την επομένη της ημερομηνίας λήξης του».


Θα δικαιολογούσα, η μονίμως αδικαιολόγητη ΔΕΗ, να ανησυχούσε για την καθυστέρηση πληρωμής (αυτό σχεδόν επί μονίμου βάσεως αλλά...τι να κάνουμε! 

Παίρνουμε τις συντάξεις μας τότε που μας τις δίνετε ή μήπως πρέπει να απευθυνθούμε σε τοκογλύφους ;) αν δεν συνέβαινε αυτή η άθλια επιχείρηση  να ελάμβανε υπόψη της μόνο το ένα ποσό των 14 € αφαιρώντας το από την πληρωμή των 171 € γεγονός που δείχνει ότι ενημερώθηκε για τις πληρωμές μου. Έτσι στον καινούργιο λογαριασμό αντί να φαίνεται προηγούμενο ανεξόφλητο ποσό 171€ φαίνεται αυτό των 157€. 




Αυτό σημαίνει ότι δεν έλαβε επίτηδες υπόψη της τις υπόλοιπες πληρωμές για να έχει λόγο να μου εκτοξεύει απειλές (και προς άλλους καταναλωτές της φαντάζομαι γιατί δεν νομίζω ότι είμαι ο μοναδικός που τις δέχεται) ώστε να ευρίσκομαι σε υπερένταση γεγονός που έχει αντίκτυπο στην ψυχική μου υγεία. 


Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι αν αυτές τις απειλές τις εκτοξεύει κατόπιν δικής σας εντολής ή αποτελεί απόφαση της ίδιας της άθλιας (το επεναλαμβάνω) επιχείρησης ηλεκτρισμού.




Δεν θα μου έκανε εντύπωση να πρόκειται περί δικής σας τακτικής 
 μιας και είναι γνωστό ότι το ελληνικό κράτος διαχρονικά εφηύρε εχθρούς εξωτερικούς ( και μακάρι να συνορεύαμε με 5-6 ακόμη κράτη ώστε να γίνεται καλύτερα η «δουλειά σας» εσάς των πολιτικών) αλλά και εχθρούς εσωτερικούς (ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΡΤ-ΕΦΟΡΙΑ- ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ-ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ....) προκειμένου, ευρισκόμενος ο Έλληνας πολίτης συνεχώς υπό πίεση να μην έχει την δυνατότητα  να διαμαρτύρεται  για την ποιότητα ζωής που του προσφέρετε  λόγω της παντελούς έλλειψης προσόντων  εκ μέρους σας γενικώς και ανεξαιρέτως.


Αν πάλι πρόκειται για πρωτοβουλία της ΔΕΗ έχω να πω ότι είναι μεγάλο το  θράσος αυτής της επιχείρησης  να απειλεί εμάς αντί εμείς αυτήν για όσα εγκλήματα έχει διαπράξει σε βάρος του ελληνικού λαού ζημιώνοντάς τον ασύστολα όλα αυτά τα χρόνια επειδή....


-

Έκανε άστοχες επενδύσεις  γιατί, είτε δεν είχε την δυνατότητα και τις γνώσεις προς τούτο, είτε γιατί τις έκανε με πονηρό σκοπό




-Εφήρμοζε και εφαρμόζει την κοινωνική της πολιτική κυρίως προς  συνδικαλιστές της που λυμαίνονταν την ίδια την επιχείρηση με τους παχυλούς μισθούς, τα προνόμια και τις ατασθαλίες τους και τους κοινωνικά αδύναμους(!!!!!) κατόχους πολυτελών οικημάτων των Βορείων Προαστίων και του Κολωνακίου



-Κατέστρεφε συνεχώς τον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό των νοικοκυριών λόγω αδιαφορίας και ανικανότητος χωρίς την υποχρέωση αποζημίωσης των παθόντων


-Διαθέτει ακόμη δίκτυο υπέρ-υψηλής τάσης που έχει ενοχοποιηθεί για καρκινογενέσεις μέσα σε κατοικημένες περιοχές.


-Έχει, με το έτσι θέλω, τοποθετήσει κολώνες και πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος μέσα σε ιδιοκτησίες απλών ανθρώπων χωρίς αποζημίωση, αρνούμενη να τις ξηλώσει και πάλι με το έτσι θέλω.





Κύριοι υπουργοί, επιτρέψτε μου να απευθυνθώ στους «κυρίους» (....λέμε τώρα!!!) της ΔΕΗ. λέγοντας ότι δεν νομίζω ότι η καθυστέρηση πληρωμής λίγων ημερών ή έστω κι ενός μηνός δικαιολογεί την εκτόξευση απειλών από μέρους σας, θεωρώ την απειλή σας ψυχολογικό εκφοβισμό με σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία μου (θα ενημερωθώ από αρμοδίους και θα πράξω αναλόγως) και επειδή ο κόμπος έφθασε πλέον στο χτένι  σας ενημερώνω ότι  απειλές μπορώ να εκτοξεύσω κι εγώ δηλώνοντας ότι τους λογαριασμούς μου δεν θα τους εξοφλήσω έως 22/2/2018 αλλά όταν με πληρώσει το κράτος και παρακαλώ....



...ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΟΥ (δηλαδή σε τρεις ημέρες) 


ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΊΤΕ ΝΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ  ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 
ΕΞΩΦΛΗΣΗΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΊΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ πχ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΈΣ ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΕΤΩΝ.





Ελπίζω επίσης να μην τολμήσετε να με κατηγορήσετε ως κακοπληρωρή....


Εγώ σας ενημέρωσα, σας προειδοποίησα ,«αμαρτίαν ουκ έχω» και  να με πάρετε στα σοβαρά. 

Τα ιστολόγια προς τα οποία κοινοποιείται  το παρόν παρακαλούνται για την ανάρτηση.

Κοινοποιήθηκε μέσω φόρμας επικοινωνίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας όπως και στην ΔΕΗ, ενώ στο Υπουργείο Οικονομικών με e-mail. Όχι ότι περιμένω απάντηση δηλαδή...

Κων/νος - Οδυσσεύς Πάτσης



Πηγή email

Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα- Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ,-  ρακόμελο -  Γιά παραγγελίες      ΕΔΩ

Αυτοί που δεν παράγουν είναι πλούσιοι και ο λαός που παράγει παντα φτωχός

Ο Τουρκικός Στρατός "βουλιάζει" σε Άσκηση σε λίμνη στα σύνορα με Βουλγαρία και κάποιοι ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ λέγοντας ψέματα για τον Έβρο!


Είναι χαρακτηριστικό ότι Στέλεχος ζήτησε από τους φαντάρους σε Ταγματική Αναφορά να είναι "σε εγρήγορση"....
Όπως είπε:"δεν πρέπει να κοιμόμαστε όρθιοι"...
Και έφερε ως παράδειγμα τη δήθεν άσκηση που έκαναν οι Τούρκοι στον Έβρο. Μια άσκηση που φυσικά προέβαλαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ της Τουρκίας, για να αναπαραχθεί από τα εθνικιστικά-μιλιταριστικά σαιτ σε Ελλάδα και Τουρκία.
Μάλιστα, τρανοί στρατηγοί, θαυμαστοί ναύαρχοι και ακαταμάχητοι πτέραρχοι βγήκαν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα μεγαλοδημοσιογράφων με εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις στο εξωτερικό για να απαιτήσουν:
αύξηση της στρατιωτικής θητείας
πανάκριβες αγορές πολεμικών εξοπλισμών
στρατιωτικοποίηση του κόσμου της εργασίας και παλαϊκή άμυνα...
Όμως όλοι αυτοί ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ.
ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.
Μια μικρής κλίμακας προγραμματισμένη άσκηση του Τουρκικού Στρατού έγινε σε λίμνη κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Βουκλγαρίας...
Και αυτή ήταν για τα πανηγύρια... καθώς το παλαιό άρμα μάχης ΒΟΥΛΙΑΞΕ!      
Όπως γράφει η Ι.Ηλιάδη  http://www.armyvoice.gr , χωρίς κανείς να βγει να την αμφισβητήσει,"ο τρόμος αυτές τις ημέρες πουλάει! Μια τουρκική άσκηση σε λίμνη έγινε στον ελληνικό Τύπο τουρκική υπερπαραγωγή με βίαια διάβαση ποταμού στον Έβρο!

Κατ΄αρχήν όπως από την πρώτη στιγμή γράψαμε, η άσκηση γινόταν πολύ μακριά από τα ελληνικά σύνορα, και πολύ πιο κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Επίσης καμία σχέση με τον Έβρο, αφού έγινε σε λίμνη"!


Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ορισμένα από τα οχήματα έμειναν μέσα στη λίμνη και τα πληρώματα βγήκαν με τη βοήθεια φουσκωτών.

Κάθε χρόνο πάντως η άσκηση επαναλαμβάνεται στο ίδιο σημείο με τη συμμετοχή μάλιστα 3-4 LEO, και κάθε χρόνο κάποιο μένει στον πάτο της λίμνης!


Το πρόβλημα όμως είναι μεγαλύτερο στην Ελλάδα. όπου τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν κυριολεκτικά την τρίχα τριχιά προκειμένου να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Ακόμα και μεγάλα μέσα ενημέρωσης αναδημοσίευσαν την είδηση ως τουρκική πρόκληση, χωρίς να μπουν στον κόπο να τη διασταυρώσουν.

Το μεγαλύτερο γέλιο βέβαια, είναι οι μεταφράσεις από τα τουρκικά στα ελληνικά μέσω google translate....

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ-MOBIL-ENI-BP-Λάτση και Βαρδινογιάννη


Δε θα θυσιαστούν τα δικαιώματα και οι ζωές των στρατευμένων ούτε για την πολεμοκαπηλεία της κυβέρνησης ούτε για τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ.
Βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Άξονας των κρατών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ σημαίνει Πόλεμο και Επεμβάσεις!
Ένα στοιχείο όμως τα ενώνει όλα:
Πιόνια στα σχεδία τους που εκφράζει το ταξίδι της φρεγάτας είναι οι φαντάροι και τα στελέχη που θα την επανδρώσουν σε αυτό το ταξίδι.
Είναι πιόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της αντιπολίτευσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, του καθηγητικού-στρατιωτικού-δημοσιογραφικού κατεστημένου που απαιτεί άμεση πολεμική εμπλοκή σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, ακόμη και αν υπάρχει το ενδεχόμενο Απώλειας Ζωών!
Η θέση του Δικτύου Σπάρτακος είναι ξεκάθαρη:
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.


Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως “εμείς που ήρθαμε υποχρεωτικά στον στρατό σας και μας εκμεταλλευόσαστε με τον πιο ακραίο τρόπο οικονομικά και εργασιακά, δεν θα εφαρμόσουμε τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Δεν θα στρέψουμε το όπλο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους γονείς και φίλους μας, τους πρόσφυγες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς, δεν θα υποστηρίξουμε ένοπλα τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ

Να ανατραπούν οι Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.

Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.

Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Φαντάρων.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

http://diktiospartakos.blogspot.com

Ν.Κοτζιάς: «Τα Σκόπια είναι μια ωραία κυρία με το όνομα Μακεδονία» - Γι' αυτό ο Ζ.Ζάεφ «βλέπει» λύση τον Ιούλιο (βίντεο)

Αυτό το μαύρο καθεστώς δεν παίζεται ...αυτοί είναι περισσότερο ηλίθιοι απο προδότες ανθέλληνες... δεν παίζονται!!


fyllokaiftero1.blogspot.gr

Ν.Κοτζιάς: «Τα Σκόπια είναι μια ωραία κυρία με το όνομα Μακεδονία» - Γι' αυτό ο Ζ.Ζάεφ «βλέπει» λύση τον Ιούλιο (βίντεο)


«Μια ωραία κυρία με το όνομα Μακεδονία είναι τα Σκόπια» για τον ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Reuters που αναδημοσιεύθηκε από το σκοπιανό «Radio Free Europe» («Radio Slobodna Evropa») αφού με την δήλωση αυτή στην ουσία τους αναγνωρίζει το δικαίωμα κατοχής του ονόματος, της ιστορικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής, ένδοξης περιοχής.

Όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο στα Σκόπια έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στην δήλωση αυτή και έρχεται λίγο μετά την δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζ.Ζάεφ ο οποίος είπε (τελικά όχι στον αέρα όπως φαίνεται) ότι «Δεν περιλαμβάνεται η ιθαγένεια στις συνομιλίες με την Ελλάδα»!
Είπε ο Νίκος Κοτζιάς, (από το 1:30 και μετά):
«Σήμερα δεν πάμε να βαπτίσουμε αυτό κράτος , σήμερα αυτό το κράτος εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία, και μάλιστα για εκατόν σαράντα κράτη χωρίς επιθετικό προσδιορισμό, σήμερα αυτό που κάνουμε είναι ο γάμος, είναι σαν μια ωραία κυρία που έρχεται στο γάμο και αναρωτείται εάν στο επίθετό της θα προσθέσει και το επίθετο το ανδρός της».

Η δήλωση Ζ.Ζάεφ δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό καθώς όπως αποκάλυψε στην συνέντευξη που παραχώρησε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας, “ORF” το ζήτημα της ταυτότητας δηλαδή η ιθαγένεια  δεν έχει συζητηθεί καθόλου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα!

"Χαίρομαι που στα εφτά σημεία δεν γίνεται καμία αναφορά στην ταυτότητα. Είναι καλό, γιατί η ταυτότητα είναι ένα προσωπικό συναίσθημα. Αυτό το θέμα δεν λύνεται ούτε με ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, ούτε με δημοψήφισμα”, είπε χαρακτηριστικά.
Τώρα έρχεται να προστεθεί η δήλωση Κοτζιά η οποία δείχνει ένα πολύ παρεξηγημένο «ανετιλίκι» που αφήνει υπόνοιες ότι συμφωνία θα υπάρξει έτσι και αλλιώς ακόμα κι αν τα Σκόπια δεν προχωρήσουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχωρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι -όπως είχε γίνει γνωστό- η ατζέντα των επτά σημείων, με την οποία άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, περιλαμβάνει κατ’ αρχάς το όνομα και, έπειτα, το εύρος χρήσης, τη γλώσσα, την ταυτότητα (ιθαγένεια), τις εμπορικές χρήσεις, τα ακρωνύμια που θα πρέπει να βασίζονται στη νέα ονομασία και τις συντμήσεις που θα προκύπτουν από αυτήν.
Φαίνεται ότι η γλώσσα και η ταυτότητα είναι τα πιο δύσκολα σημεία για τη γειτονική χώρα. Ο Ζάεφ είχε μιλήσει επανειλημμένως για την ανάγκη σεβασμού της “αξιοπρέπειας” των συμπολιτών τους, παραπέμποντας ευθέως στα ζητήματα της γλώσσας και της ταυτότητας.

Επιπλέον, ο Ζάεφ επεσήμανε πως το πρόβλημα της Ελλάδας “έχει να κάνει με την ονομασία του κράτους” και πως αν μπει τέλος σε αυτή τη διαμάχη, οι πολίτες της ΠΓΔΜ θα πουν την τελευταία λέξη σε ένα δημοψήφισμα.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό, ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας μάλιστα πως είναι πιθανή μια λύση τον Ιούλιο, όταν θα διεξαχθεί η σύνοδος του ΝΑΤΟ.

Από που προκύπτει αυτή η αισιοδοξία; Μα φυσικά από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση η οποία δεν δείχνει ότι «ιδρώνει το αυτί» της για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ίσως διότι λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων δεν μπορεί και να το κατανοήσει.

Pronews
.



Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα- Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ,-  ρακόμελο -  Γιά παραγγελίες      ΕΔΩ

ESTIA: Έτοιμα να δοθούν σε "πρόσφυγες" χιλιάδες διαμερίσματα, την ώρα που διώχνουν με τη βία τους Έλληνες

ESTIA: Έτοιμα να δοθούν σε "πρόσφυγες" χιλιάδες διαμερίσματα, την ώρα που διώχνουν με τη βία τους Έλληνες


Στο τελικό στάδιο του εποικισμού φτάνει η χώρα μας.

Τη διαβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα ESTIA και κατά το 2019 αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ.

Ο κ. Λεκλέρκ κάνει λόγο για «εγγυήσεις» και «πολύ σταθερές διαβεβαιώσεις» από την πλευρά τής Επιτροπής για τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Ωστόσο, η χρηματοδότηση δεν θα γίνεται, όπως μέχρι σήμερα, από τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας (DG ECHO), η οποία έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από την Ελλάδα στα τέλη του 2018, αλλά από άλλες χρηματοδοτικές πηγές, που ακόμα δεν έχουν καθοριστεί (πιθανόν από τη DG HOME). Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας ζητάει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση «να σταθεροποιηθεί και να γίνει κομμάτι του εθνικού προϋπολογισμού, ώστε οι δήμοι να νιώσουν πιο σίγουροι για να μπορέσουν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα που έχει αποδείξει ότι έχει πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο για τους αιτούντες άσυλο όσο και για τις τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Λεκλέρκ επισημαίνει ότι «αυτή η χρηματοδότηση για το 2019 είναι σημαντική, αλλά το κύριο είναι να δούμε τι θα γίνει μετά το 2019». Με την εξέλιξη αυτή, το πλάνο της μετάβασης αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση για διαχείριση των διαμερισμάτων θα μετατεθεί για το 2020, οπότε «έτσι μας δίνεται περισσότερος χρόνος για να γίνουν οι θεσμικές αλλαγές στη σχέση μεταξύ υπουργείων και δήμων, ώστε να μπορέσει να υπάρξει πρόσβαση στην απαραίτητη χρηματοδότηση, είτε απευθείας στους δήμους είτε μέσω των εθνικών αρχών», προκειμένου «οι εθνικοί φορείς να αναλάβουν πλήρως την υλοποίηση του προγράμματος στέγασης».

Στη μεταβατική αυτή φάση ο ρόλος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δεν έχει ξεκαθαριστεί, ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Λεκλέρκ, «ελπίζουμε ότι σταδιακά ο ρόλος μας θα αλλάζει σε αυτή τη μεταβατική φάση» και «σκοπός της Ύπατης Αρμοστείας είναι να εξασφαλίσουμε ότι σταδιακά κάποια από τα συμβόλαια θα υπογράφονται μέσα από τους ίδιους τους δήμους είτε μέσω της κυβέρνησης, αλλά δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο». Μετά το 2019 ο στόχος είναι «όλο και περισσότερο το πρόγραμμα να υλοποιείται πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό και μέσα από συμφωνίες με τους δήμους». Η Ύπατη Αρμοστεία ενδέχεται να κρατήσει «έναν πιο εποπτικό ρόλο», αν και ο κ. Λεκλέρκ δεν αποκλείει ο οργανισμός «να συνεχίσει να παίζει και ένα συντονιστικό ρόλο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό πρέπει να διαμορφωθεί στη συνέχεια».

Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας, το πρόγραμμα ESTIA περιλαμβάνει σήμερα 23.374 θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα, κτίρια και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες φιλοξενούνται 19.331 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επτά ΜΚΟ, καθώς και οι δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης μαζί με όμορους δήμους, Λάρισας, Τρικκαίων, Καρδίτσας, Λιβαδειάς, Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας και οι τέσσερις μεγάλοι δήμοι της Κρήτης (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου). Πιο πρόσφατη είναι η συμφωνία που υπογράφηκε με το δήμο Τρίπολης, τον πρώτο στην περιοχή της Πελοποννήσου.

Πολλοί από τους δημάρχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ζητούν το διαμοιρασμό της ευθύνης σε όλους τους δήμους της Ελλάδας, κάτι που όμως για τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας δεν είναι απαραίτητο. «Έχουμε δει πολλές φορές πως όταν κάτι επιβάλλεται από πάνω, τότε αυτό δεν υλοποιείται ποτέ. Γι’ αυτό το πρόγραμμα είχε τη φιλοσοφία από την αρχή ότι οι δήμοι θα συμμετέχουν σε εθελοντική βάση και αυτό συνέβαλε στην επιτυχία του», λέει ο κ. Λεκλέρκ και χαρακτηρίζει τη «συναίνεση βασικό στοιχείο του προγράμματος».

Προσθέτει πάντως ότι «κανείς δεν θέλει τη γκετοποίηση των ανθρώπων» και γι’ αυτό «στόχος μας είναι το πρόγραμμα να εξαπλωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές». Παρατηρεί επίσης ότι μπορεί το μοντέλο της υποχρεωτικής φιλοξενίας προσφύγων σε όλους τους δήμους να έχει λειτουργήσει σε άλλες χώρες, «αλλά είναι κυρίως χώρες όπου υπάρχει το ομοσπονδιακό σύστημα, όπως η Γερμανία, όπου εκεί έχουν και ένα καλύτερο προγραμματισμό και τρόπο να μετράνε τα αποτελέσματα της κάθε δράσης».

Το μεγάλο στοίχημα για τον κ. Λεκλέρκ για το 2018 και το 2019 είναι η ένταξη στις τοπικές κοινωνίες. Όπως τονίζει, «πρέπει να δούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα το πώς μπορούμε να οδηγήσουμε τους πρόσφυγες σε μεγαλύτερη ανεξαρτησία και αυτονομία, ώστε να σταθούν στα πόδια τους κάτι το οποίο είναι δύσκολο δεδομένου ότι στην Ελλάδα η κρίση συνεχίζει να υφίσταται και οι ευκαιρίες για εργασία είναι περιορισμένες».

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που, όπως προσθέτει ο ίδιος, «οι δήμοι είναι σε πολύ καλή θέση να το υλοποιήσουν, γιατί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις ίδιες τους τις κοινότητες, γνωρίζουν καλύτερα το πώς να συμβουλεύσουν και να παράσχουν υποστήριξη, να δουν τι επιλογές υπάρχουν στην αγορά εργασίας».


el.gr

Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα- Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ,-  ρακόμελο -  Γιά παραγγελίες      ΕΔΩ