08 Οκτωβρίου 2016

Κέντρο Υγείας Αργους Ορεστικού -"Μεγάλη Αμάρτια" ρεπορτάζ στην μικρότερη: Ενα καρκινογόνο στέγαστρο στο περίβολο του

Στο κέντρο υγείας αυτο του Αργους Ορεστικού των μεγάλων αμαρτιών,- επι σειρά ετών εργάζεται ως ιατρός ο πολιτικάντης της ΝΔ Σταύρος η ΣΤΗΒ Μαγαλιός.

Είναι ένας απο τους πολλούς γιατρούς πολιτικούς τους οποίους το ρεπορταζ αδυνατεί να μετρήσει έτσι ώστε να βγάλει τον ακριβή αριθμό των πολιτικών γιατρων του νομού της Καστοριάς.


Ενα στέγαστρο κατασκευασμένο απο καρκινογόνο αμίαντο  μπροστα απο τα παράθυρα των ασθενών.Πόσο επιστημονικό μυαλό χρειάζεται απο την πλευρά των γιατρών (;) οι οποίοι καθημερινα και οι ίδιοι παρκάροντας τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα κινδυνεύουν εκτεθημένοι στο απαγορευμένο υλικό για κατασκευές αμίαντο;.
Τι να πεί κανεις και στον πολιτικό- γιατρό Σαύρο Μαγαλιό εκεινος θα ξέρει καλύτερα τις συνθήκες στις οποίες κατασκευάστικές και για τίς ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Να σημειωθεί οτι διετέλεσε και νομαρχιακός σύμβουλος- Αντινομάρχης  Καστοριάς  επι νομαρχιάς Καπαχξή Λιάντση της ΝΔ.

Νέα αθλιότητα της γερμανο-υποτακτικής κυβέρνησης Τσίπρα. Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε φτωχούς ανθρώπους που πουλούσαν κηπευτικά στην Κυπαρρισία



Σε απόγνωση βρίσκονται δύο οικογένειες στην Κυπαρισσία μετά το πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ που επιβλήθηκε σε μέλη των οικογενειών τους, επειδή δε διέθεταν νόμιμη άδεια πώλησης αγροτικών προϊόντων στη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας, όπου και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου το περασμένο Σάββατο.
Χθες, σε μια προσπάθεια μήπως και βρεθεί λύση και γλιτώσουν από το «εξοντωτικό», όπως είπαν, πρόστιμο, ζήτησαν να μιλήσουν στις εφημερίδες, αφού δεν έχουν χρήματα ούτε για να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Όπως εξιστόρησαν, βρέθηκαν να συλλαμβάνονται και να τους επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, επειδή πωλούσαν ελάχιστα αγροτικά προϊόντα από το μποστάνι που έχουν στις αυλές των σπιτιών τους, για να βγάλουν το πολύ, όπως σημείωσαν, 5 με 10 ευρώ.
Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, αισθάνθηκαν, όπως ανέφεραν, πολύ άσχημα που συνελήφθηκαν, λες και ήταν κακοποιοί και εγκληματίες.
Φανερά καταβεβλημένη, τρέμοντας και με δάκρυα στα μάτια, η Διονυσία Φαραντζή, έχοντας δίπλα το σύζυγό της, είπε: «Είχα ένα τελαράκι κολοκυθάκια, ούτε γεμάτο, μια χούφτα λαχανάκια και μια κλουβίτσα μικρή ρόδια. Τα ρόδια δεν τα πούλησα. Μόνο τα λαχανάκια, 6 ευρώ. Αυτά ήταν τα λεφτά μου…» και ξέσπασε σε λυγμούς.
Στη συνέχεια και αφού μπόρεσε κάπως να ηρεμήσει, ανέφερε πώς έγινε το περιστατικό με τον αστυνομικό που τη ρώτησε εάν έχει άδεια και τη σύλληψή της. Η ίδια έχει κάνει διαδικασίες για να βγάλει νόμιμη άδεια, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Σημειώνει δε πως αδυνατεί με τον άντρα της να πληρώσουν το πρόστιμο και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να τους κάνουν μια σύσταση και δε θα ξαναπήγαινε στη Λαϊκή.
Ο Σωτήριος Ζωγόπουλος, με τη σειρά του, είπε: «Έχω παράπονο που πριν δε με ενημέρωσε κανένας, ούτε από τη Δημοτική Αρχή ούτε και από Αστυνομία. Όσο για το πρόστιμο, το βλέπω 100% ότι είναι υπερβολή. Να μου κάνουν μια σύσταση πρώτα, όχι το ανώτερο πρόστιμο. Δε βρέθηκε κάποιος να μας κάνει μια σύσταση, να μας πει. Ούτε εγκληματίες να ήμαστε. Αυτά δε γίνονται. Μόνο στα γκάνγκστερ γίνονται. Για ένα μεροκάματο είμαστε. Αν μου είχαν κάνει σύσταση, θα έλεγα καλά μου κάνουν».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Γιατί Σαουδάραβες, Κινέζοι κ.α. αγοράζουν σαν τρελοί αγροτική γη παντού στον πλανήτη



Γιατί Σαουδάραβες, Κινέζοι κ.α. αγοράζουν σαν τρελοί αγροτική γη παντού στον πλανήτη


Hαγροτική γη είναι η καλύτερη επένδυση με απόδοση 1.200%, ενώ τα διατροφικά προϊόντα έχουν ετήσιο πληθωρισμό 30%.

Οι παλαιότεροι μάλλον ήξεραν πολύ περισσότερα από τους οικονομικούς αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων της τελευταίας δεκαετίας.
Σπίτι όσο χωρείς και χωράφι όσο μπορείς έλεγαν οι παλαιότεροι στα παιδιά τους στις αρχές του 1960, σήμερα μάλλον είναι η καταλληλότερη στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τη λαϊκή ρήση.
Πόλος έλξης μεγάλων επενδυτών, ιδιωτικά funds, νέων αγροτών αλλά και μικρών καταθετών αποτελεί η γη και μάλιστα η αγροτική γη.

Μάλλον δεν είναι τυχαία η απόφαση του Οικονομικού Επιτελείου της χώρας που φορολογεί κάθε σπιθαμής γης.
Τα αγροτεμάχια και συγκεκριμένα τα καλλιεργήσιμα και τα ποτιστικά, έχουν μπει στο στόχαστρο μεγάλων οικονομικών παραγόντων παγκοσμίως.
Χορό δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν στήσει γύρω από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις του πλανήτη καθώς ο ακήρυκτος παγκόσμιος πόλεμος για τον έλεγχο της τροφής έχει μεταφερθεί πλέον στο πιο βασικό από τα μέσα παραγωγής: Την αγροτική γη.
Τη γενικότερη τάση που φαίνεται ότι διαμορφώνεται σε εγχώριο, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, διαπιστώνει και η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία τονίζει σε ειδική μελέτη της ότι οι αυξανόμενες τιμές των αγροτικών προϊόντων δημιουργούν κίνητρα για την αγορά μεγάλων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το «ράλι» των τιμών των αγροτικών προϊόντων κατά τα έτη 2007/08 «πυροδότησε» έναν αγώνα δρόμου για την αγορά γης, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2009 πραγματοποιήθηκαν αγορές καλλιεργήσιμης γης έκτασης 45 εκατομμυρίων εκταρίων σε όλο τον κόσμο, ενώ μέχρι το 2008 οι αγορές γης κατά μέσο όρο ανέρχονταν στα 4 εκατ. εκτάρια ετησίως.
Πάντως, γεγονός είναι πως το ενδιαφέρον για καλλιεργήσιμη γη αυξάνει ραγδαία, «λόγω της αστάθειας των τιμών των εμπορευμάτων, αυξανόμενων ανθρωπογενών και περιβαλλοντικών πιέσεων και της ανησυχίας για την επισιτιστική ασφάλεια».
Με τις τιμές στέγης, ακινήτων για επαγγελματική χρήση και εμπορικών κέντρων σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές να έχουν υποχωρήσει εν μέσω ανησυχιών για παρατεταμένη οικονομική κρίση, το κόστος αγοράς γης έχει εκτιναχθεί σε ύψη ρεκόρ στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.
Οι επενδυτές στην αγορά real estate που αναζητούν ευκαιρίες για να τοποθετήσουν αποδοτικά τα χρήματά τους σε αγορές όπως η Βρετανία, η Ισπανία και η Ανατολική Γερμανία, ευελπιστούν να ωφεληθούν από την κατακόρυφη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης σε είδη διατροφής και βιοκαύσιμα.
Αξιωματούχος του υπουργείου Γεωργίας της Γερμανίας αναφέρει ότι ουδέποτε γνώρισε μία τόσο μεγάλη αύξηση των τιμών στην πρόσφατη ιστορία του ευρωπαϊκού αγροτικού τομέα.
Ειδικά στη Γερμανία οι ιδιοκτήτες αγροτικής γης είδαν την τιμή ανά εκτάριο να αυξάνεται 25% μέσα σε ένα χρόνο στις 8.000 ευρώ το 2013, την ίδια περίοδο που οι μετοχές των εισηγμένων εταιρειών στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων έχουν χάσει περίπου ένα-τρίτο της αξίας τους, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό δείκτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών Real Estate.
Στη Βρετανία, οι τιμές αγροτικών εκτάσεων αυξήθηκαν 24% τη τελευταία διετία στις 13.000 στερλίνες (24.200 δολάρια) ανά εκτάριο, σύμφωνα με στοιχεία του Βρετανικού Βασιλικού Ινστιτούτου Ορκωτών Εποπτών – πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1995, όταν άρχισαν να συλλέγοντα τα εν λόγω στοιχεία.
Τριπλάσια αύξηση παρουσιάζουν και οι τιμές σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Λιθουανία, στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.
Ενώ οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξακολουθούν να είναι πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν συμφωνίες που αφορούν αγορά αγροτικής γης.
Δεν είναι λίγες οι φορές που για τη δημιουργία πιστοποιημένων αξιών πολλά funds, τραπεζικά ιδρύματα αλλά και παλαιότερα ασφαλιστικές εταιρείες οδηγούνταν στην αγορά ξερικών και δασικών εκτάσεων. Δεν είναι τυχαίο που οι τιμές της γης δεν έχουν επηρεαστεί πτωτικά όσο οι τιμές των κτισμάτων.
Οι Αυστραλοί αγοράζουν γη στις ΗΠΑ, οι Κινέζοι και οι Σουηδοί αγοράζουν γη στην Αυστραλία, οι πλούσιοι σε πετρέλαιο Σαουδάραβες καταβροχθίζουν τη γη στη Νότια Αμερική ενώ όλοι κοιτάζουν τα πλούσια εδάφη της Ρωσίας και της Ουκρανίας όπου η γη είναι πάμφθηνη (διευκολύνοντας τους όταν η κυβέρνηση είναι αβέβαιη).
Κινέζοι και Ινδοί κοιτάζουν έντονα τα καναδέζικα χωράφια που εξακολουθούν να είναι σε πολύ καλές τιμές.
Η τάση αγοράς αγροτική γης είναι διαδεδομένη παγκοσμίως και ορισμένες κυβερνήσεις εξετάζουν κατάλληλες ρυθμίσεις για μεγάλες αγορές γης από ξένα συμφέροντα.
Η Κίνα έχοντας καταταγεί στη νέα δύναμη στη παγκόσμια οικονομία έχει αποφασίσει να αγοράσει κομμάτια καλλιεργήσιμης γης στις ΗΠΑ και να δημιουργήσει «ειδικές οικονομικές ζώνες» στο εσωτερικό της χώρας απ τις οποίες μπορούν να επεκτείνουν την οικονομικής τους κυριαρχία.
Μια από αυτές τις «ειδικές οικονομικές ζώνες» θα βρίσκεται ακριβώς στη μέση των ΗΠΑ νότια από τη Boise στο Idaho και η έκταση του θα είναι περίπου 30.000 στρέμματα όπου θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκες, κέντρα λιανικής πώλησης και κατοικίες για τους Κινέζους εργαζόμενους.
Τα Αραβικά κράτη του Κόλπου, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές τροφίμων και ωθούμενη από μια απότομη αύξηση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, έχουν προβεί στην αγορά γεωργικών εκτάσεων σε αναπτυσσόμενες χώρες για τη διασφάλιση του εφοδιασμού.
Oι κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται σε συνεχής διαπραγματεύσεις για τη μίσθωση χιλιάδων στρεμμάτων γεωργικής γης.
«The Global Land Grab» είναι ο ορισμός πλέον μεγάλων ομίλων και εταιριών επενδύσεων ακόμα και συνταξιοδοτικών ταμείων και εκκλησιαστικών οργανώσεων, να αγοράζουν χωράφια σε όλο τον κόσμο.
Η GRAIN, ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα και ανάλυση για την αγροτική γη όπου σε μια πρόσφατη έκθεση του σημειώνει ότι τα επενδυτικά κεφάλαια έλκονται «όπως το σίδερο από ένα μαγνήτη» και μερικοί από τους μεγαλύτερους παίκτες που θέλουν να επωφεληθούν από τα χωράφια είναι τα συνταξιοδοτικά ταμεία, με τα δισεκατομμύρια των δολαρίων που επενδύθηκαν.
Τα κεφάλαια, τα οποία έχουν επενδυθεί σε εκτάσεις στο εξωτερικό αγγίζουν τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αναμένουν να διπλασιαστούν έως το 2015 οι επενδύσεις σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank πάνω από 4,2 εκατ. στρέμματα «μετράει» στη Βραζιλία το αμερικανικό συνταξιοδοτικό ταμείο TIAA-CREF Retirement Equity Fund δαπανώντας περί τα 1,24 εκατ. δολάρια, ενώ στην ίδια χώρα η γερμανική αγροτική επενδυτική εταιρεία Acazis έχει αγοράσει 560.000 στρέμματα έναντι 77 εκατ. δολαρίων.
Από το κυνήγι της αγροτικής γης δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια οι Άραβες με το κρατικό Abu Dhabi Fund for Development (πρόσφατα πρόσθεσε στη… συλλογή του 300.000 στρέμματα στο Σουδάν) και τη σαουδαραβική Αl Amoudi (έχει αγοράσει τεράστιες εκτάσεις σε πλήθος χωρών).
Γνώριζε κανείς ότι στο παρελθόν η HSBC είχε αναπτύξει ένα καταθετικό προϊόν, εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη, με την ονομασία «Food Producers».
Μέσω του επενδυτικού αυτού προγράμματος, υπήρχε η δυνατότητα ετησίως μικτής απόδοσης 5,50 %.
Αναλυτικότερα, η κατάθεση ήταν συνδεδεμένη με πέντε σημαντικές μετοχές του κλάδου των τροφίμων και συγκεκριμένα τις Archer – Daniels – Midland Co, Danone S.A., General Mills Inc, Kraft Foods Inc, Nestle S.A.
Η διάρκειά της ήταν 4ετής και διαθέτονταν σε Ευρώ ή Δολάρια ΗΠΑ.
Η προεγγραφή ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2010.
Η κατάθεση «Food Producers» καλύπτεται από το Financial Services Compensation Scheme του Ηνωμένου Βασιλείου.
Λάτρες και επενδυτές της γεωργικής γης είναι πολύ επώνυμοι ένας απ αυτούς είναι ο Τζορτζ Σόρος ο δισεκατομμυριούχος hedge-fund manager κατέχει το 23,4 % των γεωργικών εκτάσεων της Νότιας Αμερικής μέσω της εταιρίας του Adecoagro Α.Ε, ενώ πρόκειται να προβεί και σε νέες επενδύσεις σε χώρες που ακόμα η αγροτική γη είναι φθηνή.
Ο Ted Turner, Tommy Lee Jones και ο Sylvester Stallone είναι ιδιοκτήτες χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης στην Αργεντινή, ενώ φήμες υπάρχουν για τεράστιες επενδύσεις από τους Βρετανούς Πρίγκιπες William και Harry.
Οι funds managers έχοντας μελετήσει ένας σαφές οικονομικό μοντέλο προσφοράς και ζήτησης, το οποίο εξαρτάται από την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού που χρειάζεται να τραφεί επενδύουν βλέποντας μακροπρόθεσμες αποδόσεις απ την αύξηση της αξίας των γεωργικών εκτάσεων και των ταμειακών ροών που θα προέλθει από τις πωλήσεις των καλλιεργειών.
Η αγροτική γη αποτελεί ασφαλή και αλάνθαστη πηγή κέρδους για τους θεσμικούς επενδυτές εφόσον οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται με ταχύ ρυθμό.
Το 1 % έως και το 3% του χαρτοφυλακίου των συνταξιοδοτικών ταμείων αποτελείται από γεωργικές εκτάσεις όπου αναμένεται συνεχόμενη αύξηση τα επόμενα χρόνια, το 1 % μπορεί να αναλογεί σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.
Στο άρθρο του, ο Mike Adams αναφέρει ότι οποιαδήποτε επένδυση έχει να κάνει με τα τρόφιμα αποτελεί επένδυση στο μέλλον.
Στο άρθρο του παρατίθενται και μια δήλωση του Jim Rogers, «έχω πολλάκις πει ότι μία από τις καλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως θα είναι η αγροτική γη».
Κλείνοντας αναφέρει, «δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε χρυσό. Δεν μπορούμε να τυπώσουμε το δικό μας νόμισμα. Όμως μπορούμε να καλλιεργήσουμε κάτι που είναι μεγαλύτερης αξίας από τον χρυσό και τα λεφτά: το Φαγητό!».
Μεταξύ των ταμείων και οργανισμών με μεγάλα ποσοστά επένδυσης σε χωράφια, είναι:
• TIAA-CREF, το 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνταξιοδοτικό ταμείο των ΗΠΑ για ακαδημαϊκούς και ερευνητές, διαθέτει περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αξίας των γεωργικών γαιών στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Αυστραλία και την Ευρώπη.
• Η Εκκλησία κατέχει αξίας πάνω από 5 δισ. δολάρια γεωργικών εκτάσεων σε Καναδά, Μεξικό, Βραζιλία, Αργεντινή, Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 290.000 στρεμμάτων στη Φλόριντα από τα μεγαλύτερα αγροκτήματα στις ΗΠΑ
• Hancock Agricultural Investment Grou (Χάνκοκ Όμιλος Επενδύσεων Αγροτικής) διαχειρίζεται περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων αξίας της γεωργικής γης, συμπεριλαμβανομένων των 210.000 στρεμμάτων που έχει στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με την αναφορά του οργανισμού Friends of the Earth: Ιδιαίτερα δραστήριες στον τομέα αυτόν είναι η Deutsche Bank, η Barclays, το ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο ABP, ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Allianz και ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος BNP Paribas.
Ειδικά για την υφαρπαγή γης φαίνεται να εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα κι ένας σημαντικός αριθμός ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών οργανισμών.
H Allianz έχει επενδύσεις σε βουλγαρική αγροτική γη, η Deutsche Bank επενδύει σε γη στη Βραζιλία και μία εταιρεία του ιταλικού ασφαλιστικού ομίλου Generali έχει αγοράσει καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη Ρουμανία.
Άλλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί χρηματοδοτούν μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις που αφορούν σε αγορές ή leasing γιαών σε τρίτες χώρες: Πρόκειται για τις ABP, HSBC, Lloyds, Unicredit, AXA και Credit Agricole. Κάποιοι από αυτούς έχουν χρηματοδοτήσει αγροτικές επιχειρήσεις, όπως η ABP στη Μοζαμβίκη, η AXA στην Ινδία και η HSBC στην Ουγκάντα.

Καστοριά: Τρείς παπάδες σε μια εκκλησία για μια λειτουργία στους Αγίους Πάντες Καστοριάς ενω υπάρχουν εκκλησίες χωρίς παπά


Δεν έφταναν οι δύο παπάδες ο Αγιος  Καστοριάς Σεραφείμ βάζει και τρίτο παπά στην αυριανή λειτουργία της κυριακής και το κορόιδο ο ελληνικός λαός πληρώνει μισθό για τρείς

Ο Σεραφείμ ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως "ελαχιστότητα" ίσως θεωρεί ότι το κόστος για τρείς παπάδες λίγων όρων εργασίας της  λειτουργίας είναι ελάχιστο κόστος - το κόστος δηλάδή τιών μισθών για τον εξαθλιωμένο άνεργο έλληνα πολίτη - χριστιανό.

Την ίδια ώρα κατα την οποία υπάρχουν φτωχές ενορίες ομολογούμένως χωρίς έσοδα σε φτωχά χωριά της μητρ΄'οπολις της Καστοριάς η οποίες δεν βλέπουν παπά ούτε της μεγάλες εορτές.

Τελεσίδικη καταδίκη για τον αντιπεριφεριάρχη Πέλλας του Τζιτζικώστα - εκβίαζε και ζητούσε χρήματα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα στο Καϊμακτσαλάν




  • Ο επιχειρηματίας, με μήνυση που είχε υποβάλει στην Εισαγγελία τον Μάρτιο του 2013, υποστήριζε ότι ο αντιπεριφερειάρχης (ως νομάρχης τότε) του ζητούσε συνεχώς χρήματα για να μη βάζει εμπόδια στη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου. Οπως ανέφερε, είχε δώσει πάνω από 15 χιλιάδες ευρώ συνολικά για να μπορεί να λειτουργεί, διότι ο κ. Θεοδωρίδης δεν φρόντιζε να γίνεται αποχιονισμός στον δρόμο ώστε να έχει πρόσβαση ο κόσμος.
  • Σε κάθε περίπτωση, έκθετος είναι πια ο Απόστολος Τζιτζικώστας που περιέβαλε με πολιτική εμπιστοσύνη τον αντιπεριφερειάρχη του, τόσο μετά την ποινική δίωξη εις βάρος του όσο και μετά την πρωτόδικη καταδίκη, διατηρώντας τον στη θέση του.
  • Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχει τηρήσει την ίδια ακριβώς στάση και στην περίπτωση άλλου αντιπεριφερειάρχη του, του κ. Γιάννη Γιώργου, που διώκεται ποινικά και έχει παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης σε δίκη ως εμπλεκόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του εργοστασίου κατασκευής λαθραίων τσιγάρων στη Χαλκιδική.





Νίκος Φωτόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών


Και τώρα, κύριε Τζιτζικώστα; Σε δύσκολη θέση βρίσκεται από χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετά την τελεσίδικη καταδίκη του «εκλεκτού» του, αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση που έγινε γνωστή ως «βρόμικο Καϊμακτσαλάν».

Το Εφετείο έκρινε ένοχο τον αντιπεριφερειάρχη του κ. Τζιτζικώστα και σε δεύτερο βαθμό, μειώνοντας πάντως την πρωτόδικη ποινή φυλάκισης των 18 μηνών που του είχε επιβληθεί σε φυλάκιση επτά μηνών.

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης βρέθηκε κατηγορούμενος μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο ιδιοκτήτης εταιρείας η οποία εκμεταλλευόταν το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα στο Καϊμακτσαλάν.

Ο επιχειρηματίας, με μήνυση που είχε υποβάλει στην Εισαγγελία τον Μάρτιο του 2013, υποστήριζε ότι ο αντιπεριφερειάρχης (ως νομάρχης τότε) του ζητούσε συνεχώς χρήματα για να μη βάζει εμπόδια στη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου.

Οπως ανέφερε, είχε δώσει πάνω από 15 χιλιάδες ευρώ συνολικά για να μπορεί να λειτουργεί, διότι ο κ. Θεοδωρίδης δεν φρόντιζε να γίνεται αποχιονισμός στον δρόμο ώστε να έχει πρόσβαση ο κόσμος.

Βέβαια, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας αρνήθηκε τις κατηγορίες περί χρηματισμού.

Υποστήριξε ότι το ποσό που έλαβε από τον επιχειρηματία ήταν χρήματα που του είχε δανείσει στο παρελθόν και εκείνος του τα επέστρεψε.

Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν πείσθηκε από τους ισχυρισμούς αυτούς και τον καταδίκασε ομόφωνα, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το θέμα είναι πως η απόφαση του Εφετείου είναι τελεσίδικη και τίθεται θέμα πλέον έκπτωσης του κ. Θεοδωρίδη από το αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη, αλλά και τη θέση του αιρετού στην αυτοδιοίκηση.

Εναπόκειται στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και στο υπουργείο Εσωτερικών να κινήσει τη διοικητική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, έκθετος είναι πια ο Απόστολος Τζιτζικώστας που περιέβαλε με πολιτική εμπιστοσύνη τον αντιπεριφερειάρχη του, τόσο μετά την ποινική δίωξη εις βάρος του όσο και μετά την πρωτόδικη καταδίκη, διατηρώντας τον στη θέση του.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχει τηρήσει την ίδια ακριβώς στάση και στην περίπτωση άλλου αντιπεριφερειάρχη του, του κ. Γιάννη Γιώργου, που διώκεται ποινικά και έχει παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης σε δίκη ως εμπλεκόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του εργοστασίου κατασκευής λαθραίων τσιγάρων στη Χαλκιδική.

Στον Αρειο Πάγο


Οσον αφορά τον καταδικασμένο τελεσίδικα πλέον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Θεοδωρίδη, έχει τη δυνατότητα να προσφύγει με αίτηση αναιρέσεως στον Αρειο Πάγο, πράγμα που πιθανότατα θα κάνει, αν λάβει κανείς υπόψη τις δηλώσεις μετά την πρωτόδικη καταδίκη του.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, με τέτοιους είδους μέσα, να σταματήσει την πολιτική μου δράση που είναι υπέρ του συνόλου και των συμπολιτών μου. Για τον λόγο αυτό άλλωστε άσκησα έφεση επί της απόφασης. Πέρα από όλα τα ένδικα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσω, τονίζω, από όλα, είμαι αποφασισμένος να αναδείξω την αθλιότητα αυτής της σκευωρίας και να θρυμματίσω στη γέννησή τους τις απόπειρες υπονόμευσης της κοινωνικής και πολιτικής μου λειτουργίας», είχε πει τότε.

Παρά ταύτα, ακόμη και μια αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο δεν αίρει τον τελεσίδικο χαρακτήρα της χθεσινής απόφασης.

ΒΙΝΤΕΟ - Από Σκοπιανούς στην Αυστραλία: «Ντοκιμαντέρ πλήγμα κατά της ελληνικής προπαγάνδρας!


φωτό από το προπαγανδιστικό βίντεο των Σλάβων των Σκοπίων

Οκτώβριος 7, 2016.
Το πρώτο επεισόδιο από μια σειρά ντοκιμαντέρ σαράντα τον αριθμό, έχει ήδη τελειώσει από την αυστραλιανή-σλαβική εταιρεία παραγωγής «Loyd Harisson Entertainment Group» που εδρεύει στο Σύδνεϋ  που έχει τον βαρύγδουπο τίτλο «Οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες».


Συγγραφέας της σειράς είναι ο Αλεξαντάρ Ντόνσκι (Александар Донски) και εκτελεστικός παραγωγός ο Τζιμ Στέφαν από το Σύδνεϋ.

Η σειρά καταγράφεται στην αγγλική γλώσσα και αυτές τις ημέρες έχει ήδη παρουσιασθεί το πρώτο επεισόδιο, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Η σειρά θα κυκλοφορήσει σε DVD και ο Αλεξαντάρ Ντόνσκι παρουσιάζει πηγές («πάνω από 50 αρχαίους συγγραφείς», όπως γράφει) που ισχυρίζονται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν είχαν σχέση με τους Έλληνες,  χτυπώντας τους ισχυρισμούς της σημερινής ελληνικής προπαγάνδας ( όπως σημειώνει το σλαβικό κείμενο χαρακτηριστικά).

Το δημοσίευμα γράφει ότι τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν με χρηματοδότηση Σλάβων από τα Σκόπια  μεταναστών από όλον τον κόσμο, αλλά κυρίως, από την Αυστραλία και η συγκέντρωση χρημάτων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, όπως σημειώνεται.

Μάλιστα «είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το πρώτο επεισόδιο στο YouTube σε τρεις μόλις ημέρες είχε 3.500 επισκέψεις και οι περισσότερες ήταν από την Αυστραλία, τα Σκόπια, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Το προπαγανδιστικό βίντεο των Σλάβων των Σκοπίων (το πρώτο επεισόδιο):


                          

ΔΕΙΤΕ ένα μικρό αφιέρωμα στον Ρώσο πρόεδρο…Γενέθλια σήμερα για τον ΠΟΥΤΙΝ που κλείνει τα 63 και δεν καταλαβαίνει τίποτα! Κεράκια στον πάγο… ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ο Βλαντιμίρ!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα σβήσει σήμερα 63 κεράκια…

Tα 63α γενέθλιά του γιόρτασε σήμερα στο Σότσι, το αγαπημένο του θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου συμμετείχε σε έναν αγώνα χόκεϊ επί πάγου, ενώ ενημερώθηκε επίσης για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία.
poutin1
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες όπου ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωνε τον Πούτιν για τις επιδρομές που πραγματοποίησε η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία.


ΒΙΝΤΕΟ: Ψόφησε ο αρχιπραξικοπηματίας, Στ. Παττακός ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ


Γράφει ο Σφυροδρέπανος //
Τηρουμένων των αναλογιών, θα μπορούσε να είναι κάπως σαν τη μέρα που πέθανε η Θάτσερ στην Αγγλία, με παρόμοιες αντιδράσεις από τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και κάποιες θλιβερές εξαιρέσεις που επιβεβαίωναν τον κανόνα. Σήμερα το απόγευμα, απεβίωσε ο εκ των πρωτεργατών της χούντας, Στυλιανός Παττακός, στην… τρυφερή ηλικία των 104 ετών -μια είδηση που άργησε να επιβεβαιωθεί από τους δημοσιογράφους, που είχαν πιθανότατα στο μυαλό τους μια γνωστή παροιμία του θυμόσοφου ελληνικού λαού: κακό σκυλί ψόφο δεν έχει. Και ναι, δεν είναι θέμα χαιρεκακίας, αλλά μόνο αυτό το ρήμα ταιριάζει σε ένα δικτάτορα, σαν του λόγου του.
Ο Παττακός γεννήθηκε στην Κρήτη το Νοέμβρη του 1912, την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, λίγο πριν από την επίσημη απελευθέρωση της μεγαλονήσου. Πολέμησε στα Δεκεμβριανά και τον εμφύλιο πόλεμο, για να “γλιτώσει τη χώρα από τον κομμουνιστικό κίνδυνο” και τιμήθηκε από το ελληνικό κράτος για τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Έγινε μέλος του ΙΔΕΑ και ήταν από τους πρωτεργάτες του Απριλιανού πραξικοπήματος των Συνταγματαρχών. Θεωρήθηκε από τα ιδεολογικά στελέχη της Χούντας. Μεταξύ άλλων, έβαλε στο στόχαστρο τις μίνι φούστες, καθώς χαλούσαν τα χρηστά ήθη και τη συγκέντρωση των ανδρών.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ του εξωτερικού, αρνήθηκε τα φρικτά βασανιστήρια που γίνονταν εις βάρος των πολιτικών κρατουμένων του καθεστώτος. Εκ των υστέρων μάλιστα εμφανιζόταν αμετανόητος να τα υπερασπίζεται, γιατί “η δύναμη επιβάλλεται δια παντός τρόπου” και “ό,τι δε λύνεται, κόβεται”.
 
 
 
 
 
 
 

Σε άλλες δηλώσεις του, έκρινε απόλυτα δίκαιη την εκτέλεση του Μπελογιάννη και των συντρόφων του με την άθλια κατηγορία της κατασκοπίας, χαρακτηρίζοντάς τον “ο άνθρωπος με τον ασύρματο” (και όχι με το γαρίφαλο, όπως τον απαθανάτισε δηλαδή το σκίτσο του Πικάσο κι η ομώνυμη ταινία).
Μετά από την πτώση της χούντας, συνελήφθη, δικάστηκε και έμεινε στη φυλακή μέχρι το 1990, όταν αποφυλακίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για… λόγους υγείας, για να πεθάνει μόλις 26 χρόνια αργότερα. Σε όλες τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ήταν προκλητικός και χυδαίος αντικομμουνιστής. Ενώ σε ένα βιβλίο είχε γράψει και μια ιδιόχειρη αφιέρωση στον Άδωνι Γεωργιάδη, άξιο πολιτικό απόγονό του (αφιέρωση που βγήκε στη φόρα από τη Χρυσή Αυγή, σε μια ιδιότυπη, “ενδοφασιστική κόντρα”).
Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα στον τόπο καταγωγής του, στο νομό Ρεθύμνης. Μένει να δούμε πόσα πολιτικά βλαστάρια του, από το λεγόμενο “συνταγματικό τόξο”, θα παραστούν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιδεολογικό τους πατέρα και αν θα έχουμε τιμητικές ομοβροντίες όπλων, όπως στην κηδεία του Ντερτιλή, πριν από μερικά χρόνια.



                                            .


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ-Σύριος Λαθροπρόσφυγας από τα Διαβατά έμπορος ναρκωτικών.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 51 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ
Σύριος πρόσφυγας από τα Διαβατά έμπορος ναρκωτικών

Σύριος πρόσφυγας από τα Διαβατά της Θεσσαλονίκης συνελήφθη στον Έβρο, ενώ κατευθυνόταν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα με 51 κιλά χασίς, τα οποία προορίζονταν για διακίνηση στην Τουρκία. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για 28χρονο Σύριο, ο οποίος μπήκε παράνομα στην Ελλάδα το 2016, έχει δελτίο αιτήσαντος ασύλου και δηλώνει ως τόπο διαμονής τα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ήδη γίνεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαμένει ή αν έχει περάσει από δομή φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο 28χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε νωρίς προχτες το πρωί στα Λάβαρα Έβρου, ενώ κατευθυνόταν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου πιθανότατα είχε ραντεβού με συνεργό του για να του παραδώσει τα ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας σταμάτησαν το όχημα του αλλοδαπού και σε έλεγχο που του έκαναν διαπιστώθηκε πως μετέφερε δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 51 κιλών. Μάλιστα, από την έρευνα διαπιστώθηκε ακόμη πως το αυτοκίνητο που οδηγούσε και το οποίο επίσης κατασχέθηκε, ανήκε σε συμπατριώτη του με τόπο διαμονής στο Καματερό Αττικής.

Αξιωματικοί επισημαίνουν πως ο 28χρονος Σύριος είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τα παραδώσει σε συνεργό του που θα τα «περνούσε» στην Τουρκία, κάνοντας ένα δρομολόγιο «αντίστροφο» από τα συνηθισμένα εώς σήμερα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ο νεαρός αλλοδαπός δεν είχε κάνει καν τον κόπο να κρύψει τα ναρκωτικά. Αντιθέτως τα είχε βάλει απλώς σε σακ βουαγιάζ πιστεύοντας ότι η περιοχή που κινούνταν ήταν «ασφαλής» και πως θα έφτανε στο προορισμό του, σε αφύλακτο σημείο της μεθορίου, για να παραδώσει το... εμπόρευμα του χωρίς να... πέσει σε έλεγχο.

northpress.gr 


"Στο Μαξίμου πια δεν έχουμε ζωή", τραγούδησαν οι καλεσμένοι της χθεσινής βραδιάς στο Μαξίμου.


Ξέφρενο πάρτι χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο ηγέτης της 100ετίας Αλέξης Τζίφρας φώναξε τους νενέκους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και για να τους ευχαριστήσει που ψηφίζουν τα πάντα (περικοπές, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, κτλ) τους κέρασε ποτά!
Με τους βουλευτές να χτυπούν παλαμάκια, που ακούγονταν στους γύρω δρόμους, συνοδεία στο πιάνο του Κώστα Ζουράρι κάθισε για πολύ λίγο η Έλενα Κουντουρά, ενώ το κέφι «άναψε» με κάποια αντάρτικα τραγούδια, μπας και ξανααισθανθούν και λίγο αριστεροί, μετά την νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη τους!
Εντύπωση προκάλεσε ότι εκεί που άναψε το κέφι, όλοι οι συριζαίοι-ανελίτες παραφράζοντας την "Δραπετσώνα", τραγουδούσαν με λυγμούς το "Στο Μαξίμου δεν έχουμε πια ζωή"! Η θλίψη που φέρνει η ταχύτατη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία καθιστά και στους νενέκους σαφές ότι μετράνε αντίστροφα πριν καταρρεύσουν και οδηγηθούν στα αζήτητα της ιστορίας καταδικασμένοι αιώνια στην χλεύη του ελληνικού λαού!

Απο :Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Άνεμου Αντίστασης

BINTEO:-Δεν θα βάλω τα χέρια μου σε έναν σάκο με οχιές, ειδικά τώρα που τα ψωμιά της κυβέρνησης Τσίπρα έχουν τελειώσει...





Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διασκέδαζε με την ψυχή του τις πιέσεις του Αμερικανού υπ. Εξωτερικών Τζακ Λιου για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και τη δήλωση της Λαγκάρντ για την ανάγκη να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Αυτή τη φορά φόντο της περιφερόμενης ελληνικής κωμικοτραγωδίας ήταν η Ετήσια Σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.
Aπό τον Ian Ford
Meeting between the Prime Minister of Greece, Alexis Tsipras and the US Treasury Secretary Jack Lew , in Athens, on July 21,2016 / Συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργου Αλέξη Τσίπρα του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, στην Αθήνα, στις 21 Ιουλίου, 2016
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχεδόν αδιαφορούσε για τις υποδείξεις του Λιου. O Αμερικανός σε 3 μήνες θα βρίσκεται σε άλλο πόστο μια και μεσολαβούν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Για τον Σόιμπλε ο Λιου είναι ήδη αόρατος, όσο για την Λαγκάρντ γνωρίζει την βαθιά αποστροφή της Γαλλίδας για την ελληνική κυβέρνηση μετά τις υποκλοπές του Χίλτον.
O Σόιμπλε έχει ήδη διαγράψει από τις σημειώσεις του την κυβέρνηση Τσίπρα.
Πριν πετάξει για την Ουάσινγκτον συνομιλώντας με Γερμανούς δημοσιογράφους τους έλεγε χαρακτηριστικά:
Δεν θα βάλω τα χέρια μου σε έναν σάκο με οχιές, ειδικά τώρα που τα ψωμιά της κυβέρνησης Τσίπρα έχουν τελειώσει…Οσο για τους Αμερικανούς έχουν εκλογές. Θα συνομιλήσω μαζί τους όταν εκλέξουν νέο υπ. Οικονομικών, ο Λιου μού είναι αόρατος…
soimpleschaubble-bild
O ίδιος στις επίσημες δηλώσεις του από την Oυάσινγκτον θα πει:
-Η πολλή ασχολία με την κατάσταση του ελληνικού χρέους παραπλανά τον ελληνικό λαό να νομίζει ότι δεν χρειάζεται να θεσπιστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Μιλώντας σε πάνελ είπε ότι η χώρα χρηματοδοτείται για μία δεκαετία και πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος. “Το πρόβλημα είναι να κερδίσει-όχι να ανακτήσει-την ανταγωνιστικότητα”. Η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό “με την οικοδόμηση μίας διακυβέρνησης για την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η εστίαση στο χρέος “παραπλανά τον (ελληνικό) λαό. Πρέπει να κάνουν αυτό που χρειάζεται”.
Meeting between the Prime Minister of Greece, Alexis Tsipras, and the presidents of the three Greek supreme courts, in Athnes, on Oct.6, 2016 / Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πρόεδρους των τριών ανώτατων δικαστηρίων, στην Αθήνα, στις 6 Οκτωβρίου, 2016
Στην φωτό στιγμιότυπο από την ελληνική εκδοχή της διακυβέρνησης για την παγκοσμιοποιημένη οικονομία
Ο Σόιμπλε δεν έχει λόγους να ανησυχεί μια και μεθοδικά ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα στο Λευκό Οίκο. Μέσα του είναι σχεδόν σίγουρος ότι νικητής των εκλογών θα είναι ο Ντόναλντ Τράμπ και μάλιστα με διαφορά.
Ο γιος Γερμανών μεταναστών (οι οποίοι μεγαλούργησαν χάρη στο γερμανικό τραπεζικό κολοσσό της Deutsche Bank που είναι εδώ και πολλά χρόνια ο σημαντικότερος χρηματοδότης των επιχειρηματικών και επενδυτικών τους δραστηριοτήτων) στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Σόιμπλε αδημονεί για την στιγμή που ένας “Γερμανός” θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο. Και έχει τους λόγους του. Ενας απ΄αυτούς είναι η κοινή τους απέχθεια για την Ανγκελα Μέρκελ. Ο Σόιμπλε βιάζεται πλέον να την διαδεχθεί και με ικανοποίηση ακούει τον Τραμπ να την αποκαλεί «αφελή σοσιαλίστρια παλαιάς κοπής».
Ο  Τραμπ έχει χαρακτηρίσει καταστροφική, για την Γερμανία, την πολιτική της Μέρκελ για τους πρόσφυγες, ενώ όταν η Κλίντον πρότεινε να δεχτούν οι ΗΠΑ, περισσότερους πρόσφυγες από τη Συρία, εκείνος την αποκάλεσε «Άνγκελα Μέρκελ των ΗΠΑ». 
Οι επιτελείς του Σόιμπλε βρίσκονται ήδη σε ανοιχτή γραμμή με τους συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ όπως o Sam Clovis (στη φωτό δίπλα στον Τραμπ) ενώ και ο ίδιος ο Σόιμπλε με την πολύτιμη συμβολή του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων έχει στην διάθεσή του έναν πλήρη φάκελο της επιχειρηματικής διαδρομής της οικογένειας Τραμπ.
55ddbdf4bd234.image
Ο παππούς του Donald Trump γεννήθηκε στη Γερμανία και μετανάστευσε στην Βόρεια Αμερική το 1885 στην ηλικία των 16. Ασχολήθηκε με τις κατασκευές από πολύ νωρίς. Μετακόμισε στο Σιάτλ όπου έτρεξε εστιατόρια πριν μεταβεί στον Καναδά για να ανοίξει ξενοδοχείο αλλά και εστιατόριο. Το 1927 ο Fred Trump ίδρυσε την εταιραία real estate Elizabeth Trump & Son Co. η οποία θα γινόταν στην συνέχεια ο The Trump Organization (VIDEO).

Ο Οργανισμός Trump, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times ξεκίνησε την κατασκευή κατοικιών στο Κουίνς, της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια κατασκεύασε στρατώνες και διαμερίσματα για το προσωπικό του Ναυτικού των ΗΠΑ κατά μήκος της ανατολικής ακτής στη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ο γιος Donald Trump προσχώρησε στην εταιρεία το 1968, όταν ήταν 22 ετών.«Ήταν καλό για μένα,”  θα πει στους Times. “Παρότι ο πατέρας μου θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστής μου στις κατασκευές με άφησε  να κάνω μόνος μου δουλειές στην περιοχή του Μανχάταν….”
Ο πατέρας του Trump σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε εμπλοκή με το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ γιατί η εταιρεία του δεν νοίκιαζε διαμερίσματα στους μαύρους. Τελικά πέτυχε να υπάρξει ένας συμβιβασμός μάλλον προς όφελός του. Ο μπαμπάς Fred Trump πέθανε το 1999 στην ηλικία των 93 ετών. O γιος συνέχισε τις κατασκευές με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και τα καζίνο.
Η μητέρα του Donald Trump, Mary Anne MacLeod-(photo),  κατάγονταν από την δυτική ακτή της Σκωτίας από την περιοχή Hebridean του νησιού  του Lewis. Γνωρίστηκε με τον Fred Trump στην διάρκεια ενός ταξιδιού της στις ΗΠΑ.
CYdPtvSUEAExGo0

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


                            ,


kourdistoportocali.gr

Ψωμιάδης: «Δεν έχω μία, »Δεν έχει μία αυτός που συνέβαλε στην καταστροφη της Ελλάδος με τους προηγούμενους μνημονιακούς


ΨΩΜΙΑΔΗΣ
«Είμαι σε άθλια κατάσταση. Είμαι άνεργος, ψάχνω για δουλίτσα για να τα φέρω βόλτα» λέει ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Μετά την καθαίρεσή του από το πολιτικό αξίωμα και τη δικαστική περιπέτειά του, δηλώνει πως έχει καταστραφεί οικονομικά.

Όπως αναφέρει στα Παραπολιτικά: «Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μία. Έχω καταστραφεί. Με σέρνανε στα δικαστήρια χωρίς λόγο». Ο ίδιος σημειώνει ότι τα δικαστικά έξοδα έφτασαν τις 300.000 ευρώ, ενώ κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι τον κατέστρεψε.

Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει πως παίρνει 2.000 ευρώ σύνταξη το μήνα (βουλευτική και ΤΕΒΕ) και 2.000 ευρώ από ενοίκια, ενώ δουλεύει η γυναίκα του. «Μπορεί να μετράτε 5.000 ευρώ, αλλά για να καλύψω τα χρέη πρέπει να παίρνω 10.000 ευρώ το μήνα».

Μάλιστα σημειώνει ότι η ΔΟΥ δέσμευσε κοινό λογαριασμό που έχει με τον αδελφό του.
Για τη δουλειά με τα παπούτσια σημειώνει: «Πάνε και τα παπούτσια. Δεν έχουν πια η γιαγιά και ο παππούς 70-80 ευρώ για παπούτσια. Άστα να πάνε. Το έκλεισα το μαγαζί».
Πηγή: newsbeast.gr

Ερχεται κεφαλικός φόρος 20 ευρώ σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους- Μόνο ;...200 έπρεπε να τους βάλει ο Τσίπρας





Κεφαλικός φόρος 20 ευρώ θα επιβληθεί σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Το χαράτσι των 20 ευρώ (μεσοσταθμικά) θα έλθει από τη μείωση που θα φέρει στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών τους εισφορών που θα είναι υψηλότερες από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», οι μειώσεις στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνεται στα ψιλά γράμματα του σχεδίου του προϋπολογισμού. Πρόκειται για μειώσεις 2,5% - 3% κατά μέσο όρο εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού των εισφορών μετά τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

 
Όπως προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, οι ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΦΚΑ θα αυξηθούν συνολικά κατά 1,452 δισ. ευρώ με τα 1,12 δισ. να προέρχονται από το Δημόσιο.
 
 
Για τους πιο υψηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους, οι μειώσεις μπορεί να φτάσουν και τα 40 ευρώ. 



Πηγή

Ζακ - Λικ Γκοντάρ: Οι Γερμανοί είναι καθάρματα - πρέπει να γονατίσουν μπροστά στην Ελλάδα και να της πουν: «Ευχαριστώ». Φιλελληνική επίθεση του Ζαν-Λικ Γκοντάρ


O Γκοντάρ αρνήθηκε να παρευρεθεί στις Κάννες σε ένδειξη συμπαράστασης προς την Ελλάδα  "Οι Ευρωπαίοι χρωστούν στην Ελλάδα"

Ζακ Λικ Γκοντάρ Διάσημος Γάλλος σκηνοθέτης
Για τρίτη φορά από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ (η τελευταία ταινία του οποίου «Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα» κυκλοφόρησε πρόσφατα στις ελληνικές αίθουσες) εκφράζεται με τα πιο θερμά λόγια για την Ελλάδα.
Από τον Ορέστη Ανδρεαδάκη
«Οι Γερμανοί είναι καθάρματα» λέει γελώντας ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ στο περιοδικό «SoFilm».
«Διαγράψαμε όλα τους τα χρέη, ξαναχτίσαμε τα σπίτια τους, και τους επιτρέπεται να εισβάλλουν στην Ελλάδα ως τουρίστες».
Προκλητικός και αιρετικός όπως πάντα, ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, στα 84 του χρόνια, αναστάτωσε το πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών χωρίς καν να πατήσει το πόδι του εκεί.
Σκηνή από την ταινία «Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, που θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 4 Ιουνίου
Σε μια μεγάλη συνέντευξή του στο κινηματογραφικό περιοδικό «SoFilm» μιλάει για τα πάντα – το σινεμά, τους φίλους του, τα όνειρά του και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Θυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2010 είχε αρνηθεί να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της προηγούμενης ταινίας του «Film Sosialisme» στο Φεστιβάλ Καννών, επικαλούμενος «προβλήματα ελληνικού τύπου» όπως έγραφε στο λακωνικό φαξ που είχε στείλει.
Λίγους μήνες αργότερα είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτα, εν αντιθέσει με τους Ευρωπαίους και τον υπόλοιπο κόσμο, οι οποίοι σύμφωνα με τον Γκοντάρ θα έπρεπε να δίνουν δέκα δολάρια στην Ελλάδα κάθε φορά που χρησιμοποιούν τη λέξη «επομένως».
Ο Γκοντάρ είχε υποστηρίξει ότι πάνω σε αυτήν τη λέξη - θεμελιώδη λίθο της Αριστοτελικής σκέψης - έχει οικοδομηθεί ολόκληρος ο σύγχρονος πολιτισμός.
«Και η γλώσσα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες». Σχέδιο του Γκοντάρ
Το ίδιο επαναλαμβάνει και στην τωρινή του συνέντευξη στο «SoFilm» απαντώντας στον δημοσιογράφο Τιερί Λούνας σχετικά με το αν οι Έλληνες έχουν δίκιο να ζητούν πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία.
«Φυσικά κι έχουν δίκιο! Και σας προτείνω να δείτε την ταινία «Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας» του Κρις Μαρκέρ στην οποία αντιλαμβανόμαστε ότι όλα τα χρωστάμε στην ελληνική σκέψη, η οποία διήρκησε για χιλιάδες χρόνια».
Ο Γκοντάρ αναφέρεται στο διάσημο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Κρις Μαρκέρ, «Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας», το οποίο αποτελείται από 13 είκοσι-πεντάλεπτα επεισόδια και προβλήθηκε πρώτη φορά στη γαλλική τηλεόραση το καλοκαίρι του 1989.
«Η ταινία μας δείχνει πώς η ελληνική σκέψη επηρέασε ακόμη και την Ιαπωνία. Αφιερώστε ένα βράδυ στο να δείτε την ταινία «Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας» και το πρόβλημα ανάμεσα στην Γερμανία, την Ευρώπη και την Ελλάδα θα έχει διευθετηθεί για εσάς. Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να γονατίσουν μπροστά στην Ελλάδα και να της πουν: "ευχαριστώ"».
«Αυτό είναι όλο. Κάθε φορά που φτιάχνετε μια πρόταση και που λέτε «επομένως», οι Έλληνες θα πρέπει να λαμβάνουν δέκα δολάρια ως δικαιώματα συγγραφέα, και δεν θα υπήρχε πλέον ελληνικό χρέος».

Προελαύνουν οι πασοκοι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του συνεδρίου!



Νευρικότητα στις τάξεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί με τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών σε πολλές τοπικές. Η περσινή αποχώρηση των πραγματικών αριστερών δυνάμεων από το κόμμα και η έκθεση των "Προεδρικών" του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικές-μνημονιακές θέσεις σε μεγαλύτερο βαθμό από τον βαθμό έκθεσης των πασοκογενών, φέρνει αλλαγή σκηνικού ως τώρα (δεν έχουμε πλήρη εικόνα βεβαίως)!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε δήμο της Αττικής που υπάρχει αντίστοιχη τοπική του ΣΥΡΙΖΑ ο συντονιστής, φίλος της ηγεσίας βγήκε έκτος από τους 6 υποψήφιους και δεν εκλέχθηκε στην εκλόγιμη 4αδα, με νεοφερμένους από το ΠΑΣΟΚ να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις!

Σε έτερο δήμο της Αττικής και σε άλλη τοπική του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καταγγελίες νοθείας αφού στην θέση μελών που είχαν δικαίωμα ψήφου εμφανίστηκαν άγνωστοι με τα επώνυμα τους γιατί απλά μέλη δεν ήθελαν να ψηφίσουν. Στην ίδια τοπική ο "τσιπρικός" καθοδηγητής πήρε την ψήφο των συγγενών του και δεν βγήκε ενώ προερχόμενοι από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ πήραν την θέση των συνέδρων!
Με ενδιαφέρον περιμένουμε το Συνέδριο για αν δούμε τους πασοκογενείς και τις δυνάμεις τους, όπως και εξελίξεις με αποχωρήσεις από το κόμμα Τσιπρικών που θα χάσουν αναγκαστικά (λόγω νέων συσχετισμών) οφίτσια! Αν και Πασοκογενεις και ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα βαδίσουν μαζί με στόχο να μην χαθούν τα μισθα!

ΒΙΝΤΕΟ:ΛΕΣΒΟΣ:Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε από τη Δευτέρα λάθροπροσφυγόπουλα


8o-dimotiko-louketo
Ανάστατοι είναι οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης – κυρίως για τα 8ο, 9ο, 11ο και 15ο – στα οποία πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους (!!!) που πάνε εκεί, ότι από τη Δευτέρα θα πηγαίνουν μαζί τους στο σχολείο και 15 προσφυγόπουλα.
Ήδη υπήρξαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποκορύφωνα το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών.
Οι γονείς των μαθητών κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.
Οι γονείς δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα Ελληνικά Σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά.
Δεν μας ενημέρωσε κανείς όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν λένε.
Απλά και μόνο μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και 5 προσφυγόπουλα.
Όπως αποκάλυψε το LesvosNews.gr από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα.
5 θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 5 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.
Τα παιδιά αυτά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα Ελληνικά Σχολεία – έχουν ακόμα και βιβλιάρια υγείας – ωστόσο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από γονείς Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή, κυρίως με τον τρόπο που γίνεται, αφού όπως υποστηρίζουν μένουν πολλές «σκιές» σε όλη τη διαδικασία.
Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι και αυτή τη φορά, μία τέτοια κίνηση γίνεται εν κρυπτώ, ακόμα και από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, αλλά και από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.
Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχωρά σιγά – σιγά στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών στη Λέσβο, παρά τις όποιες υποσχέσεις δίνει ένθεν και εκείθεν, για αποσυμφόρηση της Λέσβου από τους 6.000 περίπου μετανάστες, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΕΟ

                                      ...


Πηγή:lesbosnews.gr

Ο υπηρέτης των γερμανών Κατρούγκαλος προχωράει σε ουσιαστική κατάργηση της σύνταξης χηρείας με κατ΄ εντολή νόμο του κατ¨' εφημισμό υπουργείο του

1a 
Σε ουσιαστική κατάργηση της σύνταξης χηρείας προχωράει το "υπουργείο" με τον νόμο Κατρούγκαλου που όχι μόνο κόβει τη σύνταξη σε όσους είναι κάτω από τα 55, αλλά αφήνει τη μισή ή και ακόμη λιγότερη σύνταξη σε όσους έχουν δουλειά ή δικαιούνται και δική τους σύνταξη.

Με το παλιό καθεστώς όσοι πήραν σύνταξη λόγω θανάτου του ή της συζύγου τους ως τις 12/5/2016 δικαιούνται το 70% της σύνταξης αυτού που έφυγε από τη ζωή ανεξάρτητα από την ηλικία του και μετά από μια τριετία ο επιζών λαμβάνει το 50% εφόσον έχει δική του σύνταξη ή εργάζεται και έχει μισθό ή ασφάλιση.

Με τον νόμο Κατρούγκαλου όμως από 13/5/2016 και ύστερα εάν μετά τη λήξη της τριετίας ο δικαιούχος είναι κάτω των 55 ετών χάνει τη σύνταξη για πάντα.
Αν μια γυναίκα δηλαδή χάσει το σύζυγό της στα 50 της, θα πάρει σύνταξη χηρείας ως τα 53 της και ύστερα τέλος.

Αν κλείσει μέσα στην τριετία το 55ο έτος, αλλά ακόμη δεν είναι 67 ετών, χάνει τη σύνταξη και την ξαναπαίρνει όταν φτάσει στα 67 που είναι και το όριο συνταξιοδότησης για όλους.

Στην περίπτωση όμως που στα 67 του ο δικαιούχος έχει δική του σύνταξη τότε το ποσό παύει να είναι στο 50% της σύνταξης του θανόντα και πέφτει στο 25%.
Αν δηλαδή η σύνταξη αυτού που έφυγε από τη ζωή ήταν 600 ευρώ ο δικαιούχος επιζών σύζυγος στην
περίπτωση που έχει δική του σύνταξη θα πάρει μόνο 150 ευρώ στα 67 του.

Στην περίπτωση που επιζών σύζυγος δεν έχει δική του σύνταξη ουσιαστικά θα πρέπει να αποποιηθεί τη σύνταξη του θανόντα, καθώς εάν την επιλέξει θα χάσει τα 360 ευρώ του ΟΓΑ, χρήματα τα οποία δίδονται ως επίδομα στους ανασφάλιστους. Δεν μπορεί δηλαδή να έχει και το επίδομα και την σύνταξη διότι ο ΟΓΑ δεν καταβάλει το επίδομα όταν ο δικαιούχος έχει δεύτερη σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία.

Στην περίπτωση που ο δικαιούχος της σύνταξης χηρείας είναι πάνω από 55 ετών όταν αρχίσει να παίρνει τη σύνταξη και ταυτόχρονα εργάζεται για τρία χρόνια θα πάρει μόλις το 25% της σύνταξης και ύστερα θα γίνει διακοπή μέχρι να φτάσει τα 67 έτη.



newsit

Απύθμενο θράσος των κλεφτοεταιριών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας -Μαγειρεύουν "Τειρεσία"

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: Οι κλέφτες θα σταμπάρουν τους πελατες τους που δεν πληρώνουν τα κλεψιμεϊκα τους.
kinita xreoseis


Σε σοβαρό πονοκέφαλο για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών εξελίσσεται η αδυναµία όλο και περισσότερων συνδροµητών να εξοφλούν τους λογαριασµούς των τηλεφώνων τους, σταθερών και κινητών, λόγω της οικονοµικής κρίσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα" τα... φέσια¨"εξ αιτίας των παραπλανητικών διαφημίσεων που οι ιδιες πρωοθούν -( αν αυτο δεν αποτελέι απάτη τι είναι απάτη;) µόνο στον χώρο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας πέρυσι ξεπέρασαν συνολικά τα 100 εκατ. ευρώ και οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων εξετάζουν ακόµα και τη λύση να συγκροτηθεί τηλεπικοινωνιακός «Τειρεσίας», που θα τις προστατεύει από τους "κακοπληρωτές."

Λόγω της έλλειψης τέτοιου µηχανισµού, οι εταιρείες βρίσκονται µπροστά στο φαινόµενο ένας συνδροµητής ο οποίος δεν µπορεί να πληρώσει τον λογαριασµό του, για παράδειγµα στην CosmOTE, να «µετακινείται» διαδοχικά στη Vodafone ή στη Wind αφήνοντας πίσω του νέα φέσια.

Η ζηµιά για τις εταιρείες είναι µεγάλη, δεδοµένου ότι είναι υποχρεωµένες να αποδίδουν κανονικά τον ΦΠΑ και το τέλος κινητής τηλεφωνίας ακόµα και για τους λογαριασµούς που δεν έχουν εισπράξει!

Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι συνδροµητές κινητής τηλεφωνίας που δήλωσαν αδυναµία να πληρώσουν τους µηνιαίους λογαριασµούς τους αυξήθηκαν κατά 25%!

Και στα σταθερά

Παρόµοια είναι η κατάσταση και στον χώρο της σταθερής τηλεφωνίας, όπου µόνο τα" φέσια" στον ΟΤΕ ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί συνδροµητές λόγω της αδυναµίας τους να εξοφλήσουν τους λογαριασµούς, διακόπτουν το σταθερό τηλέφωνο και καταφεύγουν στην καρτοκινητή τηλεφωνία, εξασφαλίζοντας έτσι ότι µε την ενεργοποίηση µιας κάρτας των 10-20 ευρώ θα µπορούν τουλάχιστον να δέχονται κλήσεις για διάστηµα ενός έτους! Το κόστος για τα καρτοκινητά έχει µειωθεί σοβαρά, κάτι που έχει ως αποτέλεσµα η αναλογία συνδέσεων συµβολαίου και καρτοκινητών είναι 70% προς 30%.

Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις της διοίκησης του ΟΤΕ, περισσότεροι από 120.000 συνδροµητές θα έχουν εγκαταλείψει το σταθερό τηλέφωνο έως τα τέλη του 2011. Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε µήνα αποχωρούν από τον ΟΤΕ περίπου 35.000 συνδροµητές και υπολογίζεται ότι τα 2/3 αυτών οδηγούνται σε εναλλακτικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Ωστόσο περίπου το 1/3 των συνδροµητών, περίπου 10.000 - 12.000 κάθε µήνα, εγκαταλείπει οριστικά το σταθερό τηλέφωνο!

Βασική αιτία

Είναι ... η οικονοµική κρίση και οι απατηλές υποσχέσεις που ισως αποτελούν απάτη χωρίς προηγούμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επισφάλειες του Οµίλου ΟΤΕ φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ, από 32 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η µείωση αποδίδεται στη βελτίωση των διαδικασιών του τρόπου πληρωµής.

Στην CosmΟΤΕ το ποσό των απλήρωτων λογαριασµών ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο του 2009 που ήταν 17 εκατ. ευρώ. Η πρόβλεψη για τα τέλη του 2011 είναι ότι οι απλήρωτοι λογαριασµοί πιθανόν να φτάσουν ακόµα και τα 40 εκατ. ευρώ. Επίσης, στις εταιρείες Wind και Vodafone, οι επισφάλειες πέρυσι πλησίασαν συνολικά τα 60 εκατ. ευρώ.



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΒΟΜΒΑ! Δείτε τι κόλπο βρήκαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για να θησαυρίσουν!!! Θα ΦΡΙΚΑΡΕΤΕ!


kinita xreoseis

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ WIND-Q
Σήμερα με ενημέρωσαν με SMS ότι χρεώθηκα 1,01 ευρώ λόγω χρήσης ίντερνετ και η χρίση »’μπορεί»’ (άκου μπορεί) να προέκυψε από αυτόματες ανανεώσεις του κινητού μου.
Παρακαλώ να μας ενημερώσουν ακριβώς για τι ενημέρωση μιλάμε και πως είναι δυνατόν να έγινε χωρίς να έχω ανοίξει την μεταφορά δεδομένων??? Και ενώ έχω αποκλεισμένη και την αυτόματη ενημέρωση!!!
Φανταστείτε με τόσους συνδρομητές επί 1 Ευρώ τι βγάλανε, έτσι για την πλάκα.
Μην ρίχνετε άδεια για να πιάσετε γεμάτα. Λίγο ντροπή επιτέλους….. Άει στο διάολο!!!»
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Απο: makeleio.gr