27 Νοεμβρίου 2016

Μίλησε και η Αννα του Πελτσάλνικου, και ...της φωτοτυπίας



Ευχαριστούμε που βγήκε απ’ την αφάνεια και η Αννούλα της φωτοτυπίας για να δώσει την ευκαιρία σε χρήστη του διαδικτύου να μας χαρίσει χαμόγελο.
Με την ευκαιρία πάντως να θυμηθούμε ποια είναι η τύπισσα που γράφει αυτές τις μπαρούφες  παραθέτοντας ένα σχετικό περασμένο σχόλιο του  πανεπιστημιακού Παναγιώτη Σωτήρη:

«Εκνευριστικά ημιμαθής, αβυσσαλέα κυνική και αχαλινωτα φιλόδοξη, δολοφονικά εχθρική απέναντι στο πανεπιστήμιο (με την εκδικητική μανία αυτού που αντιμετωπίζει ένα χώρο στον οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να σταθεί) θα μείνει στη νεώτερη ιστορία ως μια καταστροφική υπουργός που όταν απαξιώθηκε μαζί με τμήμα του συστήματος εξουσίας που τη γέννησε άρχισε να περιφέρει το αξιακό και υπαρξιακό κενό ενός τοξικομανούς της εξουσίας, ενός πρεζονιού της δημοσιότητας. Κατά καιρούς αναδύεται από την αφάνεια για να μας θυμίσει πώς στην Ελλάδα η καταστροφή έχει διάφορα ονοματεπώνυμα. Ένα από αυτά είναι το δικό της: Άννα Διαμαντοπούλου».
 
 
 

Οι Λωτοφάγοι του Τσίπρα

«Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα πίνουμε πάντα μας σκυφτοί…
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα»



«Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα πίνουμε πάντα μας σκυφτοί…
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα»

Στη χώρα που γέννησε και έθρεψε το μύθο των λωτοφάγων όσο ελάχιστες άλλες, φαίνεται πως κάποιοι βάλθηκαν μαζί με τη δική τους μνήμη, να κοντύνουν και τη δική μας. Κατά πως δείχνει, λοιπόν, ο σύντομος βίος και η πολιτεία τους, ζήλεψαν την αίγλη των μακρινών τους προγόνων, και τυφλωμένοι από το πάθος της εξουσίας, δε δυσκολεύτηκαν να μπουν στο πετσί του νέου τους ρόλου. Απεναντίας, ούτε που ζορίστηκαν την ώρα του casting, τουναντίον έδειξαν πως τον αφομοίωσαν πλήρως και με ζηλευτή ταχύτητα, πετώντας έτσι τα παλιά τους «κουρέλια», με την ίδια φυσικότητα που τα φίδια ενδύονται τα καινούργια τους πουκάμισα. Δίχως τύψεις, φθηνούς μελοδραματισμούς, ενδοιασμούς και άλλα τέτοια, περιττά και κοπιώδη.

Πλην όμως, σαν λαός φιλήσυχος, και φιλόξενος, οι Λωτοφάγοι –όπως θυμίζουν και οι στίχοι της Οδύσσειας– έδειξαν πως δεν τους αρκούσε η δική τους λησμοσύνη, ούτε ο λήθαργος (ο μακάριος ύπνος των γλυκών λωτών) οπότε έπρεπε να συμπαρασύρουν στο μυθικό τους Βασίλειο, και τους απρόβλεπτους συντρόφους του Οδυσσέα… Προκειμένου, βέβαια, να τους κρατήσουν ισόβια δέσμιους στο μυθικό νησί της Βόρειας Αφρικής, ήξεραν οι πανούργοι ποιο άπαρτο κάστρο θα έπρεπε πρώτο να αλώσουν.

«Τη μνήμη πρέπει πρωτίστως να ναρκώσουμε», σκέφτηκαν με ενθουσιασμό, κι ύστερα τα υπόλοιπα θα σωριάζονταν σαν τραπουλόχαρτα. Ήξεραν, βλέπεις, πως η μνήμη είναι ο Δούρειος Ίππος της συνείδησης, οπότε ένας λαός με ατροφική ή θολή μνήμη, γρήγορα θα υπέκυπτε πρόθυμα και στα δεσμά της ισόβιας νάρκωσης. Το σχέδιο, εξάλλου, έμοιαζε μελετημένο στην εντέλεια: Δίχως οι κουρασμένοι σύντροφοι του Οδυσσέα να έχουν πάρει χαμπάρι τι έχουν υποστεί, Θα καμώνονταν μάταια τους ελεύθερους στην έρημο της εξορίας, ενώ, κατά βάθος, θα ήταν αυτό που εννοεί και ο Κώστας Βάρναλης, μ’ έναν στίχο: «Σκλάβοι πολιορκημένοι».

Το θέμα είναι πως όλοι εμείς – σαν αδούλωτοι ακόμη σύντροφοι του βασιλιά της καρδιάς μας – δεν είμαστε καν διατεθειμένοι έναντι του οποιουδήποτε τιμήματος να ενδώσουμε στα κάλπικα τεχνάσματα των σύγχρονων Λωτοφάγων. Γιατί μπορεί η φυλή των ψευδεπίγραφων αριστερών να ενέδωσε νωρίς στην πολιορκία των ξένων τους προϊσταμένων, εντούτοις εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι να ναρκώσουμε ούτε τη μνήμη, ούτε τη συνείδησή μας ∙ όσα τεχνάσματα κι αν σκαρφιστεί ετούτος ο διαβρωμένος θίασος, προκειμένου να μας χαυνώσει. Όσα περίτεχνα παραμύθια κι αν σκαρφιστεί. Όσους Λωτούς κι αν πασχίσει το σινάφι τους να μας ταΐσει.

Η Ιστορία είναι νωπή, και σίγουρα η δική μας λογική δεν μας επιτρέπει να υποθηκεύσουμε το μέλλον μας, σε οποιονδήποτε από τους συνδαιτυμόνες, με τους οποίους συναγελάζεται ο Νέος Καίσαρας. Γιατί αυτός μπορεί να πρόδωσε ανώδυνα τους νέους συντρόφους του Οδυσσέα, εμείς όμως δεν προτιθέμεθα να συμπορευτούμε στο φρενήρη του κατήφορο. Δε θα ενδώσουμε ούτε στα φτηνά του αλισβερίσια, ούτε στις δημαγωγικές του πομφόλυγες, ούτε στα λαϊκίστικα πυροτεχνήματα περί δρομολογημένης, δήθεν, μείωσης του χρέους.

Το δικό μας ημερολόγιο είναι –για κακή του ώρα– ο πλέον αδυσώπητος κριτής. Δυστυχώς για τις μωροφιλοδοξίες του, η επέτειος του Πολυτεχνείου αποδεικνύεται σημαδιακή. Γιατί 17 Νοεμβρίου του 1999 ήταν και τότε, όταν μας είχε επισκεφτεί πρώτη φορά Αμερικάνος πλανητάρχης – 17 Νοέμβρη του 2016 είναι και τώρα, όταν το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται κακόγουστα. Απλά τότε είχε αποβιβαστεί στη γη των λωτοφάγων ο Κλίντον ο μεγαλοπρεπής, ενώ τώρα αποβιβάζεται ξανά με δόξα και τιμή, ο απερχόμενος Μπαράκ… Σε μία Αθήνα στρατοκρατούμενη. Σε μία χώρα υποθηκευμένη.

Το θέμα είναι πως ο Α. Τσίπρας αποδεικνύεται δίπαξ, ο μοιραίος άνθρωπος του Νοέμβρη. Μόνο που τότε, έσχιζε τα ιμάτια του, σαν αρχηγός των νεολαίων του Συνασπισμού, ενώ τώρα σχίζει τα νέα του κουστούμια, σαν πρωθυπουργός που κολλάει πέντε με τον Ομπάμα, εκλιπαρώντας λίγη από την εύνοια του αφεντικού.

Κρίμα και πάλι κρίμα γι’ αυτόν τον έφηβο. Γιατί, όπως λέει και ο ποιητής: «Πού σαι, νιότη, πού ’δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!»

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ένθετο του Νόστιμον Ήμαρ στον Δρόμο της Αριστεράς, το Σάββατο 19.11.2016

Κάθε Σάββατο κυκλοφορεί στα περίπτερα το έντυπο Νόστιμον Ήμαρ ένθετο στον Δρόμο της Αριστεράς.

Πηγές: nostimonimar.gr

Φορολόγηση στις αναλήψεις για να μειωθεί η φοροδιαφυγή προτείνουν οι ληστρικές τράπεζες της γερμανικής Ε.Ε

Φορολόγηση στις αναλήψεις για να μειωθεί η φοροδιαφυγή προτείνουν οι τράπεζες

Μία σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τον περιορισμό της χρήσης των μετρητών στην οικονομία προτείνουν οι τράπεζες στην κυβέρνηση. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή" ένα από τα μέτρα που προτείνονται είναι η φορολόγηση στις αναλήψεις μετρητών.

Όπως τονίζουν επιτελικά στελέχη τραπεζών, τα μετρητά διοχετεύονται σε μεγάλο βαθμό ή μπορούν να διοχετευθούν εύκολα, στη «μαύρη» οικονομία. Έτσι, η επιβολή φόρου στις αναλήψεις θα μείωνε δραστικά τις συναλλαγές με μετρητά και κατ’ επέκταση της παραοικονομίας. Επίσης οι κάρτες –πιστωτικές και χρεωστικές– αλλά και οι νέας τεχνολογίας που επιτρέπουν τις ανέπαφες συναλλαγές για μικροποσά, καθώς και το κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για την πιο μικρή συναλλαγή από την αγορά εφημερίδας στο περίπτερο μέχρι και εισιτήριο λεωφορείου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στις προτάσεις προς την κυβέρνηση συμπεριλαμβάνοται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών δικτύων για κάθε συναλλαγή με επαγγέλματα όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις φοροδιαφυγής ή χρησιμοποιούνται τα μετρητά ως κύριο μέσο συναλλαγών.
 
Υποχρεωτική χρήση καρτών ή ηλεκτρονικών δικτύων για συναλλαγές από κάποιο ποσό και πάνω.
Αναμόρφωση φορολογικού συστήματος με την καθιέρωση συστήματος εσόδων-εξόδων. Τα νοικοκυριά ή οι επαγγελματίες θα φορολογούνται μόνο για το ποσό του εισοδήματος που δεν καταναλώθηκε. Ετσι επαγγελματίες και νοικοκυριά θα έχουν ισχυρό κίνητρο να ζητούν αποδείξεις για την παραμικρή δαπάνη προκειμένου να αυξήσουν τα έξοδά τους και να περιορίσουν τον τελικό φόρο.

Υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, να καταβάλουν ηλεκτρονικά κάθε μισθοδοσία.

Πηγή:liberal.gr 
Τίτλος:fyllokaiftero1.blogspot.com

Με την στολή του πολεμιστη - ελευθερωτή της Αβάνα "φεύγει' ο Φιντελ Κάστρο


Με την στολή που φορούσε όταν απελευθέρωσε την Αβάνα... έτσι λιτά... και οι ιδέες του, οι αγώνες του να εμπνέουν εκατομμύρια νέους... έτσι απλά... και όπως έλεγε "Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου και να του λες: Άντε γαμήσου!".







Νομικά Ανάλατα


Δείτε Πού θα χιονίσει; Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου : "Για να μην χάνετε τον καιρό σας"


Κλείδωσε! Πού θα χιονίσει; Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου
Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιονοπτώσεις από αύριο που θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του, όπως την ανέβασε πριν από λίγο στη σελίδα του στο Facebook

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΝΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ! Τα 3 λάθη μας που την επιδεινώνουν

ΝΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ! Τα 3 λάθη μας που την επιδεινώνουν

Μία συχνή αλλά… παρεξηγημένη πάθηση είναι η πρεσβυωπία.

Παρότι οι περισσότεροι τη θεωρούν πρόβλημα της Γ’ Ηλικίας, η δυσκολία του ατόμου να εστιάσει ευκρινώς σε κοντινά αντικείμενα ξεκινά να εκδηλώνεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες στην ηλικία των 40 ετών, όταν οι άνθρωποι χάνουν την πολυεστιακότητά τους. Στους άνδρες η εμφάνισή της καθυστερεί συνήθως κατά τρία χρόνια, ενώ η πάθηση συνεχίζει να εξελίσσεται μέχρι τα περίπου 55 έτη, οπότε και σταθεροποιείται. Δεν είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κάποιος ότι πάσχει από πρεσβυωπία.
Το πιο αλάνθαστο σύμπτωμα είναι η θολή ή θαμπή όραση κατά την ανάγνωση, το ράψιμο, τη χρήση κινητού ή κατά τη διάρκεια κάθε δραστηριότητας που απαιτεί όραση σε απόσταση 35-40 εκατοστών. Παρ” όλα αυτά οι πρεσβύωπες υποπίπτουν συχνά σε τρία βασικά λάθη:
1. Επιλέγουν “έτοιμα» γυαλιά. Είναι φτηνά και πωλούνται οπουδήποτε, από τα περίπτερα μέχρι τις λαϊκές αγορές. Παρ” όλα αυτά η επιστημονική κοινότητα κρούει καμπανάκι κινδύνου: Τα “έτοιμα» γυαλιά είναι επικίνδυνα για την όραση. Πρόσφατη επιστημονική έρευνα επισημαίνει ότι “επειδή κατασκευάζονται σε μαζική παραγωγή, τα “έτοιμα» γυαλιά είναι “ενός μεγέθους», έχουν την ίδια διόρθωση για τους δύο οφθαλμούς (ενώ συνήθως οι βαθμοί δεν είναι ίδιοι), δεν διορθώνουν τυχόν αστιγματισμό και δεν εξασφαλίζουν όραση από τα κέντρα των φακών. Για τους παραπάνω λόγους είναι πολύ πιθανό να προκαλούν πονοκεφάλους και κοπιωπία».
2. Συγχέουν την πρεσβυωπία με την υπερμετρωπία.Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπερδεύουν τα συμπτώματα της πρεσβυωπίας με εκείνα της υπερμετρωπίας και αποφεύγουν να απευθυνθούν σε οφθαλμίατρο. Και στις δύο καταστάσεις τα συμπτώματα είναι κοινά, αφού επηρεάζεται η κοντινή όραση.
   
3. Δανείζονται τα γυαλιά άλλων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όσων διαπιστώνουν ότι η κοντινή τους όραση έχει αρχίσει να φθίνει είναι μάλλον το ψυχολογικό. Οι περισσότεροι αρνούνται να φορέσουν γυαλιά γιατί έχουν συνδέσει την πρεσβυωπία με τη γήρανση και συνήθως ζητούν τα γυαλιά κάποιου άλλου για να διαβάσουν στα γρήγορα μια ετικέτα, οδηγίες χρήσης ή κάποια είδηση στην εφημερίδα. Οι ειδικοί εξηγούν ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε τα γυαλιά άλλων ακόμη και αν έχουν τον ίδιο βαθμό πρεσβυωπίας με εμάς, καθώς τα μάτια του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικά και τα γυαλιά κατασκευάζονται με βάση αυτές τις ιδιαιτερότητες.
Εμφύτευμα στον κερατοειδή του ματιού είναι η νέα πρόταση των επιστημόνων
Την ελπίδα να απαλλαγούν από τα γυαλιά τους διαπαντός δίνουν στους πρεσβύωπες οι πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις. Εκτός από τη χρήση λέιζερ, το οποίο εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως να προσφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα, μία νέα μέθοδος παρουσιάστηκε σε πρόσφατο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.
Πρόκειται για την εμφύτευση ενός λεπτού δακτυλίου στον κερατοειδή του ματιού, ο οποίος λειτουργεί όπως το διάφραγμα μίας φωτογραφικής μηχανής, καθώς προσαρμόζει αυτόματα το βάθος του οπτικού πεδίου. Η διαδικασία τοποθέτησης του δακτυλίου διαρκεί μόλις δέκα λεπτά ενώ σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των ερευνητών το εμφύτευμα είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 80%, χωρίς παράλληλα να επηρεάζει τη μακρινή όραση.
Στα θετικά της μεθόδου προσμετράται, επίσης, το γεγονός ότι παρουσιάζει μειωμένες πιθανότητες επανεμφάνισης της πρεσβυωπίας σε σχέση με το λέιζερ. Κλινικές εφαρμογές του δακτυλίου -ο οποίος έχει διάμετρο μόλις 3,8 χιλιοστά και διαθέτει στο κέντρο μία μικροσκοπική τρύπα διαμέτρου 1,6 χιλιοστών- γίνονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
 
 
 
 

Μία εξοργιστικά λανθασμένη προφορά σε ονόματα Ελληνικών φαγητών


Οι τουρίστες που θα προσπαθήσουν να παραγγείλουν χρησιμοποιώντας αυτή την προφορά λογικά θα έχουν πρόβλημα.

Μία εξοργιστικά λανθασμένη προφορά σε ονόματα Ελληνικών φαγητών
Δεν έχουν φυσικά καμία επαφή με τον κανονικό τρόπο προφοράς και άντε να βγάλεις άκρη αν σου έρθει ο τουρίστας και σου παραγγείλει με αυτό τον τρόπο.

.





 sport-fm.gr