04 Ιουλίου 2015

Α.ΝΤΟΥΓΚΙΝ: "ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥΣ - ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΤΗΡΙΞΗ"

Α.ΝΤΟΥΓΚΙΝ: "ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥΣ - ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΤΗΡΙΞΗ"



Σε παρέμβασή στην κρίση και στο ελληνικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου προχώρησε ο μέντορας του Β.Πούτιν και θεμελιωτής της σύγχρονης ρωσικής σχολής γεωπολιτικής Αλεξάντρ Ντούγκιν, απευθυνόμενος προς τον ρωσικό λαό και ζητώντας να παράσχει υποστήριξη στην Ελλάδα.

Σε ένα εντυπωσιακό κείμενο ο Α.Νούγκιν που το αμερικανικό περιοδικό Foreign Affairs τον χαρακτηρίζει σε άρθρο του, ως το «μυαλό του Πούτιν» είναι σαφές οτι δίνει "σήμα" στην ρωσική κοινωνία να είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα.

«Οι Ρώσοι βρίσκονται στο πλευρό των Ελλήνων, δεν θα τους αφήσουμε μόνους στα δεινά τους, θα τους βοηθήσουμε και θα τους παράσχουμε κάθε στήριξη. Οι Βρυξέλλες και η φιλελεύθερη ηγεμονία επιδιώκουν να διαλύσουν την Ελλάδα.

Εμείς θέλουμε να την σώσουμε.

Πήραμε από τους Έλληνες την Πίστη, την γραμματεία και τον πολιτισμό. Φέρνουμε ευθύνη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι ο ιστορικός δάσκαλος των Ρώσων, ο ιδρυτής του πνευματικού και του λόγιου πολιτισμού μας.

Φέρουμε ευθύνη για την Ευρώπη και πρέπει να υπάρξουμε εγγυητές της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της».

Μια συγκλονιστική τοποθέτηση για την οοία όσοι γνωρίζουν τι σύστημα εξουσίας και ισορροπιών της Ρωσίsς, υποστηρίζουν ότι "Αποκλείεται να γράφτηκε εν αγνοία του Β.Πούτιν, ο οποίος είναι σαφές προετοιμάζει την ρωσική κοινή γνώμη για ανάληψη πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και ενεργού βοήθειας στην Αθήνα σε περίπτωση κρίσης"...

Και συμπληρώνουν ότι:

"Ο ρωσικός λαός έχει και αυτός πληρώσει σημαντικό τίμημα με τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση στην ουκρανική κρίση.

Η ελληνική κρίση όμως είναι κάτι το διαφορετικό και πρέπει να προετοιμαστεί ψυχολογικά για να δικαιολογηθεί μια μεγάλη οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, την στιγμή που η κατάσταση στην Ρωσία δεν έχει βελτιωθεί οικονομικά όπως πριν από την ουκρανική κρίση.

Με την παρέμβασή του ο Α.Ντούγκιν καλεί τα ρωσικά ΜΜΕ να είναι προσεκτικά και μην αναπαράγουν τα «χονδροειδή ψέματα» των μεγάλων δυτικών ΜΜΕ για την Ελλάδα, που εντάσσονται στον «ψυχολογικό πόλεμο», όπως τον χαρακτηρίζει, της Δύσης κατά της Ελλάδας.

Ο κ. Ντούγκιν χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ως την έναρξη της «θεμελιακής διαδικασίας ευρωπαϊκής απελευθέρωσης από την δικτατορία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης», που είναι, όπως λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη Ρωσία, «και ο δικός μας αγώνας».

Ο Ρώσος θεωρητικός υποστηρίζει ότι η «Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να καταστεί ο νέος, αυτοδύναμος και κυρίαρχος, γεωπολιτικός παίκτης, με τη δική του ατζέντα, μετατράπηκε σε υπάκουο όργανο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής ολιγαρχίας και της αμερικανικής ηγεμονίας.

Η ευρώ-γραφειοκρατία υπέβαλλε στις ευρωπαϊκές χώρες τη δογματική της πολιτική, με στόχο την κατάλυση των ανεξάρτητων, κυρίαρχων οικονομιών. Οι ευρωπαϊκές χώρες (ειδικά οι μεσογειακές, και πρώτη απ’ όλες η Ελλάδα), που βούλιαξαν στα δάνεια, τις πιστώσεις και αποπληρωμές επιτοκίων πάνω σε επιτόκια (εις το διηνεκές) κατέληξαν, μες στον λαβύρινθο αυτού του ιστού επιτοκίων, στο αναμενόμενο τέρμα.»

«Αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει ‘Όχι στο δημοψήφισμα, η Ελλάδα – και όχι μόνον η Ελλάδα, ολόκληρη η Ευρώπη, και μάλιστα ολόκληρος ο κόσμος – εισέρχεται σε μια νέα εποχή, όμως οι κανόνες θα αλλάξουν ριζικά. Κάποιες πόρτες θα κλείσουν, κάποιες άλλες όμως θα ανοίξουν – εκείνες στην Ευρασία, στη Ρωσία, στην Ανατολή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο δρόμος είναι βατός. Είναι δύσβατος, αλλά η Ελλάδα θα νικήσει, όπως θα νικήσει η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια. Το “όχι” στην Τρόικα σημαίνει “ναι” στην Ελλάδα.»

Ο κ. Ντούγκιν καταγγέλλει τις τεράστιες πιέσεις της «ευρωγραφειοκρατίας» να μη πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα και τον ψυχολογικό πόλεμο που εξαπέλυσε η Δύση κατά της Ελλάδας για να επηρεάσει, με όλα τα μέσα, το αποτέλεσμά του, επιδιώκοντας την «εθελούσια αυτοχειρία» της Ελλάδας.

Και μόνο με την απόφασή του να μην υποταγεί στην Τρόικα, αλλά να προσφύγει στον λαό, ο Τσίπρας, υποστηρίζει, «παραβίασε τους κανόνες» και «προκάλεσε το αντιδημοκρατικό, ολοκληρωτικό σύστημα που σταδιακά και άτυπα εγκαθιδρύθηκε στην Ευρώπη, στα πλαίσια του οποίου το σύνολο των αποφάσεων λαμβάνονται από την παγκόσμια χρηματοοικονομική ολιγαρχία, των Ρότσιλντ και Ροκφέλερ, οι οποίοι βασίζονται στα “αποσπάσματα εφόδου” του Σόρος».

«Σήμερα», λέει, «από τον καθένα μας εξαρτώνται πολλά: πρέπει να επιχειρήσουμε να διασπάσουμε τον επικοινωνιακό αποκλεισμό της Ελλάδας.

Πρέπει να ανακοινώνουμε και να διαδίδουμε στα δίκτυα τις πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση και τις εξελίξεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας εν όψει του δημοψηφίσματος.

Οι Έλληνες πρέπει να κατανοήσουν ότι οι Ρώσοι βρίσκονται στο δικό τους πλευρό, ότι δεν τους αφήνουμε μόνους στα δεινά τους, ότι θα βοηθήσουμε και θα παράσχουμε κάθε στήριξη.

Οι Βρυξέλλες και η φιλελεύθερη ηγεμονία επιδιώκουν να καταστρέψουν την Ελλάδα.
Εμείς θέλουμε να την σώσουμε.»

Και η δήλωση του κ. Ντούγκιν καταλήγει: «Στις 5 Ιουλίου ξεκινά η θεμελιακή διαδικασία της ευρωπαϊκής απελευθέρωσης από την δικτατορία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Είναι ο δικός μας αγώνας».



dy defencenet.gr

Ο πρώτος μαθητής στις πανελλήνιες εξηγεί γιατί ο ίδιος και η γενιά του ψηφίζουν ΟΧΙ (δείτε βίντεο)





Ο Φαίδων Ανδρεαδάκης από τη Λαμία, είναι ο μαθητής ο οποίος διακρίθηκε ως πρώτος ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές στις πρόσφατες Πανελλήνιες εξετάσεις.
Αξίζει να τον ακούσουν όλοι, κυρίως αυτοί που «έφεραν» τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση, τη συνέντευξη που έδωσε στο mag24.gr και στην οποία εξηγεί γιατί θα ψηφίσει ΟΧΙ.



koutipandosas.gr

Σαν τον Κεντέρη θα τρέχεις Πρετεντέρη»



Το σύνθημα των συγκεντρωμένων έξω από το Mega δονούσε την ατμόσφαιρα.

Δεν ήταν πολύ μεγάλη η συγκέντρωση το απόγευμα, αλλά ήταν αξιοπρεπής. Και ειρηνική. Με εύστοχα κι έξυπνα συνθήματα, σαν αυτό για τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Μετά σκόπευαν να κατηφορίσουν και προς Φάληρο μεριά, προς τον Σκάι. Είχαν ετοιμάσει ήδη το κατάλληλο σύνθημα και το πρόβαραν κι έξω από το Mega: «Το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα».

Δεν ξέρω αν έφτασαν τελικά στο Σκάι. Κι αν συνάντησαν εκεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να βγαίνει από το κανάλι, αφού τελείωσε την παράνομη (πρωτοφανές!) πολιτική του εκπομπή. Σάββατο σήμερα, Σάββατο πριν τις εκλογές, ημέρα που απαγορεύεται από το νόμο να γίνονται πολιτικές εκπομπές στα ΜΜΕ. Και όμως ο Σκάι παρανόμησε για μία ακόμα φορά, χωρίς αιδώ, όλα θυσία στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ήδη η πρόεδρος του ΕΣΡ κυρία Λίνα Αλεξίου επικοινώνησε με τον Σταμάτη Μαλέλη του Σκάι δηλώνοντάς του πως ο σταθμός έχει παραβεί «πολύ χοντρά» τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία. Τη Δευτέρα θα κληθεί μάλιστα να δώσει εξηγήσεις.





Πηγή: efsyn.gr

Σενάρια τρόμου για "κούρεμα" καταθέσεων διασπείρουν οι FT- Διαψεύδει η κυβέρνηση και μιλά για προβοκάτσια

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΑΥΤΟΜΑΤΗ" ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ




Σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης κάνουν οι ελληνικές τράπεζες, μετά από σχετική οδηγία της ΕΚΤ σύμφωνα με τους Financial Times, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει "κούρεμα" κάτω από 100.000 ευρώ (πάνω από 100.000 ευρώ είναι ελάχιστες οι εναπομείνασες καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες), όπως σημειώνουν κάποια ελληνικά ΜΜΕ "Οι ελληνικές καταθέσεις είναι εγγυημένες μέχρι τα 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τις τραπεζικές οδηγίες της ΕΕ, αλλά το ταμείο εγγύησης καταθέσεων της Ελλάδας ανέρχεται σε μόλις 3 δισεκατομμύρια ευρώ, που δεν θα είναι αρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση σε περίπτωση μίας τραπεζικής κατάρρευσης", σημειώνουν οι Financial Times.
Η εφημερίδα επικαλείται πηγές ανάμεσα σε τραπεζίτες και επιχειρηματίες, που υποστηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ντο "ΝΑΙ" και μιλάνε για "κούρεμα" τουλάχιστον 30% στις καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ, για τουλάχιστον μία τράπεζα.
Βέβαια οι FT αναφέρουν ότι "Η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών δεν είναι μεν ζήτημα αυτή τη στιγμή, αλλά προφανώς οι τράπεζες θα επηρεαστούν από πόσο σύντομα η χώρα θα μπει σε νέο πρόγραμμα".
Ενα ελληνικό bail-in θα μπορούσε να μοιάζει με το πλάνο διάσωσης που είχε συμφωνηθεί για την Κύπρο το 2013, γράφουν οι Financial Times, όταν τα χρήματα των καταθετών «κατασχέθηκαν», για να καλυφθούν οι τράπεζες, με ένα «κούρεμα» που επιβλήθηκε στις ανασφάλιστες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Αλλά η περίπτωση της Κύπρου δεν έχει καμία σχέση με αυτή της Ελλάδας. Αλλωστε στην Κύπρο οι καταθέσεις κάτω από 100.000 προστατεύθηκεμν.
Και μάλιστα αναφέρουν ότι το "κούρεμα" θα γίνει ακόμα και αν ψηφίσουν "ΝΑΙ" οι Ελληνες την Κυριακή: "Το κούρεμα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μίας συνολικής αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα, αφότου η Ελλάδα επιστρέψει σε πρόγραμμα διάσωσης», ανέφερε μία πηγή των Financial Times για το θέμα. «Δεν είναι κάτι που πρόκειται να συμβεί αμέσως", συμπλήρωσε.
Οπως έχει απικαλύψει το defencenet.gr δεν πρόκειται και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει "κούρεμα" για ποσά κάτω από ν100.000 ευρώ αφού υπάρχει συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία και κοινοτικός νόμος που το απαγορεύει.
Γι αυτό "φλερτάρει" η ΕΚΤ με ένα νόμο που θα επιτάσσει έκτακτη εφ'άπαξ φορολόγηση των καταθέσεων, κάτι που θα πρέπει να δεχθεί η κυβέρνηση, η οποία το απορρίπτει κάθετα!
Διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα των FT περί κουρέματος καταθέσεων το ΥΠΟΙΚ κάνοντας λόγο για προβοκάτσια ενόψει του δημοψηφίσματος.
"Το δημοσίευμα των Financial Times για κούρεμα καταθέσεων είναι προβοκάτσια και αποτελεί υπονόμευση του δημοψηφίσματος της Κυριακής και της λαϊκής ετυμηγορίας" ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.
Μάλιστα, το Υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους FT να ανακαλέσουν το ψευδέστατο δημοσίευμα και παραπέμπει στην Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κυρία Λούκα Κατσέλη, που έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά αυτή τη νοσηρή «είδηση».


Και κοινοποίηση επιστολής από τον EFSF προς την κυβέρνηση για τα 140 δισ. των δανείων
Στο μεταξύ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κοινοποιήθηκε ήδη η απόφαση του ευρωπαϊκού μηχανισμού EFSF ότι δικαιούται ανά πάσα στιγμή να κηρύξει άμεσα απαιτητά τα δάνεια που έχει δώσει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας μας.
Η απόφαση κοινοποιήθηκε στο ΓΛΚ από τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
Τα δάνεια του EFSF στη χώρα μας υπερβαίνουν τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του μηχανισμού.
Με ανακοίνωσή του νωρίτερα, ο EFSF αποσαφηνίζει ότι του «διατηρεί ανοιχτές όλες τις επιλογές του ως πιστωτής, και προσθέτει ότι θα καθορίσει τα επόμενα βήματά του σε στενή συνεργασία με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.
«Η κατάσταση θα παρακολουθείται συνεχώς και ο EFSF θα εξετάζει τη θέση του τακτικά», προσθέτει η διοίκηση του μηχανισμού.

Πήγή: defencenet.gr
Επιμέλεια:fyllokaiftero1.blogspot.com

H Ελλάδα µπορεί να θρέψει τους Ελληνες στο 91,5% των προϊόντων


Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει µια για πάντα το µύθο ότι δεν παράγουµε τίποτα και την τροµοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουµε, θα πεινάσουµε
ADVERTISEMENT
Κατηγορηµατικά διαψεύδει τη διαδεδοµένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα µας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών

Συνεταιρισµών-ΠΑΣΕΓΕΣ (Αύγουστος 2012). Σύµφωνα µε συγκεκριµένη µελέτη, η διατροφική αυτάρκεια της Ελλάδας ανέρχεται στο 91,5% σε 41 βασικά αγροτικά – διατροφικά προϊόντα και «παραµένει σταθερή» το 2011 µε µια ελαφρά µείωση σε σχέση µε το 2010. Αυτό σηµαίνει επί της ουσίας ότι σήµερα, παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται δύο χρόνια και πλέον υπό το βραχνά του µνηµονίου, είναι σε θέση να θρέψει τον πληθυσµό της κατά 91%. «Πρέπει να σταµατήσει η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η τροµοκρατία ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα έχουµε να φάµε. Μπορούµε να πάµε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουµε νέο πλούτο, να στηρίξουµε τη χώρα», έλεγε χαρακτηριστικά πέρυσι ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραµίχας.
ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗ ΣΕ περισσοτερα ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
Τα στοιχεία που παρουσίασε η Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ δείχνουν ότι σε πέντε τουλάχιστον βασικά είδη η Ελλάδα καλύπτει το 100% της κατανάλωσης: µήλα, κρασί, φρέσκες ντοµάτες, αιγοπρόβειο γάλα και κρέας, πεπόνια και βρώµη. Παράλληλα, σε δεκαεπτά είδη την υπερκαλύπτει ξεπερνώντας το 250% της κατανάλωσης: γιαούρτι, φέτα, ρύζι, ελαιόλαδο, σιτάρι σκληρό, αγγούρια, σταφύλια, καρπούζια, βερίκοκα, ακτινίδια, πορτοκάλια, ψάρια, σταφίδα και φυσικά ελιές, (στις τελευταίες η αυτάρκεια πλησιάζει το 1.000%).
Σε πολύ υψηλά επίπεδα (80% και άνω) ανέρχεται η επάρκεια σε επτά είδη: αυγά, µέλι, γραβιέρα και κασέρι, αραβόσιτο, κρέας πουλερικών, αχλάδια και πατάτες. Η επάρκεια σε κεφαλοτύρι, κριθάρι, λεµόνια, αγελαδινό γάλα, και φασόλια καταγράφεται άνω του 50%, ενώ χαµηλότερη είναι σε είδη όπως ρεβίθια, χοιρινό και βόειο κρέας, µαλακό σιτάρι, φακές και ζάχαρη.







 by olympiada