27 Μαρτίου 2019

Στο πλευρό του 35χρονου που σκότωσε τον ληστή Ρομά οι κάτοικοι του Σολομού Κορινθίας: «Λεηλατούν τα σπίτια μας»


Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου αναμένεται να οδηγηθεί ο 35χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο ενός 52χρονου, στην κοινότητα Σολομού Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το απόγευμα, ο 52χρονος, μαζί με έναν 54χρονο, επιχείρησαν να κλέψουν πουλερικά από αυλή σπιτιού.
Εκείνη τη στιγμή έγιναν αντιληπτοί από τον 35χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 52χρονος.
«Τα σπίτια μας λεηλατούνται από τους τσιγγάνους»

«Οι συγκεκριμένοι τσιγγάνοι  είχαν πάει στο σπίτι του το μεσημέρι της ημέρας που έγινε το φονικό και του έκλεψαν κότες. Αυτό έγινε κατά τις τρεις το μεσημέρι.
Επέστρεψαν το βράδυ, περίπου τα μεσάνυχτα, μάλλον για να πάρουν και τις υπόλοιπες. Τους αντιλήφθηκε γιατί γάβγιζαν τα σκυλιά και έγινε ό,τι έγινε.
Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, πώς έγινε η συμπλοκή, το θέμα είναι ότι τα σπίτια μας είναι σε ερημική περιοχή και κατά καιρούς λεηλατούνται από τους τσιγγάνους. Μένουμε στην άκρη του χωριού και είμαστε εύκολος στόχος».

Και συμπλήρωσε: «Η σύζυγός του είναι σε πανικό, έχει καταρρεύσει, από μια κακιά στιγμή έκλεισε το σπίτι της. Έχει ένα μικρό παιδάκι ενός έτους και άλλο ένα, πέντε χρονών. Έχει φύγει από το σπίτι και έχει πάει στον πεθερό της, γιατί φοβάται. Είναι βιοπαλαιστής. Έχει δυο παιδάκια και μια άνεργη σύζυγο, καθηγήτρια, αδιόριστη επί χρόνια. Είναι πολύ καλό παιδί, πάντα χαμογελαστός, φιλήσυχος, από μια πολύ καλή και ήρεμη οικογένεια και ήταν έκπληξη για όλους μας αυτό που συνέβη. Φαίνεται πως σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, έδειξε έλλειψη υπομονής.

Τα πολλά προβλήματα; Ξέρετε πόσες κλοπές γίνονται καθημερινά στην περιοχή; Η αστυνόμευση είναι κακή. Και ο Σολομός και τα Εξαμίλια, τα χωριά αυτά υποφέρουν, οι Ρομά είναι μάστιγα για εμάς.
Καλούμε μια, δυο φορές την αστυνομία… Μετά δεν έρχεται.
Το δικό μου σπίτι τρεις φορές το έχουν ανοίξει. Όλα αυτά τον οδήγησαν να χάσει την ψυχραιμία του και να πάρει το νόμο στα χέρια του. Όλη η τοπική κοινωνία είναι στο πλευρό του.
Από την άλλη, έχουμε αναστατωθεί από αυτό που συνέβη και φοβόμαστε μήπως οι τσιγγάνοι  εκδικηθούν. Κάποιοι λένε “μα, στην αυλή του μπήκαν, όχι μέσα στο σπίτι”.
 Ξέρετε, για ένα αγροτικό σπίτι, ό,τι αξίζει στην αυλή βρίσκεται. Τα γεωργικά μηχανήματα, τα ζώα… αυτά δεν έχουν αξία; Αυτά προσπάθησε να υπερασπιστεί. Οι τσιγγάνοι  δεν έχουν αφήσει γεωργικό μηχάνημα στις αυλές των κατοίκων.
Στο συγκεκριμένο σπίτι είχαν πάει να κλέψουν και το μεσημέρι. Είχαν κόψει το συρματόπλεγμα και είχαν αφήσει εκεί τα σύνεργά τους, μαχαίρια, ψαλίδια και τα λοιπά.
Δεν είμαι σίγουρη αν πήραν κάτι το μεσημέρι, όλοι λένε ότι έκλεψαν κότες. Κάποιοι λένε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για αυτό, το πρώτο περιστατικό. Οι τσιγγάνοι  το βράδυ επέστρεψαν για να πάρουν και τα υπόλοιπα. Και έγινε ό,τι έγινε».

Βίντεο: Δείτε τον Βίτσα να υπόσχεται ιθαγένεια στην πακιστανική κοινότητα


«Υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που τον ψηφίσαμε τώρα, το 2019, που λέει ότι όποιος είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ένα χαρτί, οποιοδήποτε χαρτί, ακόμα και μια επιστολή, ένα γράμμα που έχει στείλει πίσω, παίρνει αλλα τρία χρόνια για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του – Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα» είπε στους Πακιστανούς ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Δεσμεύσεις απέναντι στην Πακιστανική Κοινότητα της Αθήνας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπους, ώστε οι Πακιστανοί να έρχονται στην Ευρώπη με ασφάλεια και τάξη, ώστε «να μην κινδυνεύουν σε κοντέινερ και στις θάλασσες» ανέλαβε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Παράλληλα, σε ομιλία του σε εκδήλωση της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα» που έγινε σε αίθουσα που παραχωρήθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ο κ.Βίτσας ενημέρωσε ότι το προσεχές διάστημα θα πάει στο Ισλαμαμπάντ, προκειμένου «να λύσει προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές επανενώσεις, με τα ελεύθερα ταξίδια στο Πακιστάν, για να μπορείτε να γυρίσετε χωρίς προβλήματα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις από το ακροατήριο, που του επισήμανε ότι στην αίθουσα βρίσκονταν 1.000 άτομα, αλλά μόνο 150 οικογένειες, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε: «Ξέρετε ότι υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που τον ψηφίσαμε τώρα, το 2019, που λέει ότι όποιος είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ένα χαρτί, οποιοδήποτε χαρτί, ακόμα και μια επιστολή, ένα γράμμα που έχει στείλει πίσω, παίρνει αλλα τρία χρόνια για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Το δεύτερο που θέλω να σας πω, είναι ότι τους επόμενους δύο μήνες θα πάω στο Ισλαμαμπάντ. Δεν πάω για τουρισμό, πάω για να λύσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές επανενώσεις, με τα ελεύθερα ταξίδια σας στο Πακιστάν και να μπορείτε να γυρίσετε χωρίς προβλήματα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε χρόνια να πάτε πίσω να δείτε τις οικογένειές σας, γιατί φοβόσαστε ότι μπορεί να μη γυρίσετε ποτέ πίσω από εκεί. Θα το λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Ο κ. Βίτσας μάλιστα, ξεκινώντας την ομιλία του έδειξε… απογοητευμένος που δεν μπορούσε να απευθυνθεί στο ακροατήριο στα ουρντού και «δυστυχώς» έπρεπε να μιλήσει ελληνικά. Είπε, ειδικότερα: «Θα ήθελα να μιλάω ουρντού, ώστε να σας δείξω και το πάθος αυτών που θέλω να σας πω. Αλλά δυστυχώς θα τα πω ελληνικά, ελπίζω πολλοί από εσάς να καταλαβαίνουν, και εδώ ο φίλος μου ο Τσάβι, ό,τι χρειαστεί θα το μεταφράζει».
Ακολούθως, ο κ. Βίτσας ευχαρίστησε το πολυπληθές ακροατήριο για την υποδοχή που του επιφύλαξε και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να σας πω ότι στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουμε ένα σύνθημα. Και αυτό το σύνθημα λέει ότι τα όνειρα δεν έχουν σύνορα. Και τα όνειρα των απλών ανθρώπων είναι και αυτά απλά.
Τι θέλουμε; Να έχουμε την ελευθερία μας, την αξιοπρέπειά μας, ένα σπίτι για να μένουμε, μια δουλειά να κάνουμε, την οικογένειά μας σε καλή κατάσταση και να μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας και την οικογένειά μας και σε όλους τους άλλους ανθρώπους.
Ο φίλος μου ο Αλή, δυστυχώς έχει πεθάνει, μου έλεγε τα απογεύματα όταν καθόμαστε και πίναμε τσάι – είχε δουλέψει, ήτανε 30 χρόνια …. στο Κασμίρ, και ήρθε μετά στην Ελλάδα και δούλευε στην επιχείρηση που δούλευα και εγώ, μου έλεγε ότι Πακιστανός, Πακιστανοί σημαίνει άνθρωπος.
Ξέρω πολύ καλά ότι έχετε περάσει πολλά για να έρθετε στην Ελλάδα. Πολλοί σας εκμεταλλεύτηκαν, πολλοί μπορεί να σας εκμεταλλεύονται και ακόμα. Πολλοί εκμεταλλεύονται και αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται τα τελευταία χρόνια. Πόσες φορές δεν φοβηθήκατε όταν είδατε την Αστυνομία στο δρόμο, πόσοι από εσάς δεν βρεθήκατε σε κρατητήρια χωρίς να έχετε κάνει τίποτα. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε και θα το αλλάξουμε».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συνέχισε με αναφορές στους Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, στην Αμερική, λέγοντας: «Εμείς ξέρουμε, όπως οι Έλληνες που είναι στη Γερμανία, όπως οι Έλληνες που είναι στην Αμερική, ότι τώρα θέλουμε να έχουμε πολίτες που έχουν δύο πατρίδες. Την πατρίδα της καρδιάς τους, το Πακιστάν και την πατρίδα όπου ζουν και μπορούν και προκόβουν, την Ελλάδα.
Και εγώ ανάμεσά σας με πολλή χαρά, βλέπω νεαρούς και μικρότερα παιδιά, και βλέπω αυριανούς γιατρούς, αυριανούς μηχανικούς αυριανούς δικηγόρους σαν τον Τσάβι -μακριά από δικηγόρους – αυριανούς ανθρώπους που θα προσφέρουν στην Οικονομία και στον εαυτό τουςαλλά θα προσφέρουν και καλοσύνη σε όλο τον κόσμο. Και αυριανούς ποδοσφαιριστές! Γι΄αυτό πρέπει να δουλέψουμε μαζί».

Στο σημείο αυτό την ομιλία του υπουργού διέκοψαν οι επευφημίες των παρευρισκομένων, που φώναζαν : «Ζήτω το Πακιστάν, ζήτω η Ελλάδα», φράση που επανέλαβε και ο κ.Βίτσας και συνέχισε λέγοντας: «Το βασικό είναι ζήτω ο άνθρωπος που πιάνει ο ένας το χέρι του άλλου.
Και για να τελειώσω, από εσάς θέλω να μας βοηθήσετε για να βοηθάμε ακόμη περισσότερο. Να μην ανεχόσαστε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Μαζί να τα αντιπαλέψουμε. Χωρίς φόβο, αν έχετε κάποια ανάγκη, να απευθυνθείτε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Είτε για για την άδεια παραμονής, είτε για τα ζητήματα υγείας, είτε για τα ζητήματα δουλειάς.
Και θέλω άλλο ένα πράγμα: Αυτούς τους νέους ανθρώπους που έρχονται από το Πακιστάν στην Ελλάδα, να τους βοηθήσουμε όλοι μαζί να μην περάσουν αυτά που περάσατε εσείς και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Θα ήθελα να τελειώσω λέγοντάς σας ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Τα παιδιά μας να πάνε στο σχολείο, ο καθένας να σέβεται τη δική του θρησκεία και να φτιάχνουμε πράγματα, να μη χαλάμε πράγματα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Καταλήγοντας, ο κ. Βίτσας εξέφρασε την προσδοκία: «Και να βρούμε τρόπους ώστε να ερχόσαστε στην Ευρώπη με ασφάλεια και τάξη και να έχετε μια τέτοια ελευθερία και να μην κινδυνεύετε ούτε μέσα στα κοντέινερ, ούτε μέσα σε θάλασσες, ούτε σε όλα αυτά που έχετε περάσει και τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Και το τελευταίο: Μάθετε ελληνικά, μάθετέ μας ουρντού».





Πηγή: protothema.gr

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Κανένας επιχειρηματίας στην αποστολή με Τσίπρα στα Σκόπια

 

Την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει στην επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, έκανε γνωστή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση να συμμετάσχει στην επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης, σύμφωνα με τον ιστότοπο voria.gr, «το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει».

Η σχετική απόφαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ελήφθη ομόφωνα «ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο κ. Ζορπίδης.
«Για εμάς το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», συμπλήρωσε.

To «σατανικό» σχέδιο του Τσίπρα: Γιαυτό μπήκε ο Π.Κόκκαλης στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ





Σε νέα ρηξικέλευθη κίνηση προχώρησε ο… Ηγέτης. Όσοι κακεντρεχείς σπεύσουν να τον κατηγορήσουν ότι προσκύνησε την διαπλοκή βάζοντάς τη μέχρι και στα ευρωψηφοδέλτια, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Πάλι σας έβαλε τα γυαλιά ο… Ηγέτης, γατάκια.
Διότι πως θα αποκτήσει το know how για να την πολεμήσει αν δεν συνασπιστεί με εκπροσώπους της για να μάθει τα πράγματα από μέσα; Πως το έλεγαν οι παλαιοί αριστεροί; Για να τσακίσεις το σύστημα πρέπει να το χτυπήσεις από μέσα. Ο Τσίπρας δεν κάνει τίποτα τυχαία.

Πάντως, όπως πληροφορούμαστε, μέχρι τελευταία στιγμή έπαιζε δυνατά το όνομα του Σωκράτη. Όμως ο πονηρός Σωκράτης αποφάσισε να κάνει πίσω και να βγει μπροστά ο Πέτρος.
Σκέφτηκε ότι θα προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στον αγώνα του Τσίπρα κατά της διαπλοκής αν το αχτύπητο δίδυμο πατέρα – γιου συνεργαστεί.
Από τη μία δηλαδή θα εμφανίζεται δημοσίως ο Πέτρος για να φοβούνται οι διαπλεκόμενοι τυχόν αποκαλύψεις που θα κάνει για τις βρωμιές τους ώστε να μην χτυπάνε τον Τσίπρα, κι από την άλλη ο Σωκράτης θα τις λέει στον Αλέξη. Κατόπιν ο Τσίπρας θα δίνει τις πληροφορίες στα ΜΜΕ που ελέγχει και θα τους συντρίβει.
Τι νομίζατε, έτσι τα πήρε τα γαλόνια στην Στάζι ο Σωκράτης;
Κι επειδή φημίζεται για την γαλαντομία του, μαθαίνουμε ότι θα τον βοηθήσει και για να αποφύγει τις τρικλοποδιές που του στήνουν οι Ρώσοι (Πρέσπες, Αμερικανοί κλπ.). Ο άλλοτε τολμηρός Κασκαντέρ μπορεί να δείχνει παροπλισμένος λόγω ηλικίας, αλλά διατηρεί ακόμα τις επαφές του με κάτι παλιά συντρόφια από τις ένδοξες ημέρες του Ψυχρού Πολέμου.
Είναι προφανές ότι το σχέδιο είναι άψογο και η νίκη του Τσίπρα δεδομένη.
Και να φανταστείτε ότι δεν θα του στοιχήσει τίποτα. Αφενός γιατί εμείς θα φροντίζουμε να πληρώνουμε τους φόρους μας ώστε να συνεχίζει να παίρνει δουλειές ο Σωκράτης, αφετέρου γιατί τον Πέτρο θα τον πληρώνουν οι Βρυξέλλες.
Διάνοια ο… λαοπρόβλητος.
Προβλέπεται κλάμα τόσο στον Πειραιά όσο και στην Πειραιώς και ο νοών νοείτω.

πηγή:antinews.gr
 

΄

Ζ.Ζάεφ: «Οι "Μακεδόνες " της Έδεσσας μιλάνε πλέον "μακεδονικά" χωρίς αστερίσκους»!


Ζ.Ζάεφ: «Οι

«Η «μακεδονική» γλώσσα αναγνωρίζεται τώρα σε όλο τον κόσμο χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση για τη γλώσσα που μιλούν οι «Μακεδόνες» της Εδεσσας.

Εννοεί ότι υπάρχει εθνική "μακεδονική" μειονότητα στην Έδεσσα και μιλάει "μακεδονικά"! Ένα φοβερό κατόρθωμα της κυβέρνησης Τσίπρα.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, απόψε στην τηλεοπτική μονομαχία με τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ήταν επιλογή της ‘Μακεδονίας’ δίνοντας για άλλη μια φορά την ελληνική κυβέρνηση που επί της ουσίας έδωσε ότι ζητούσαν οι Σκοπιανοί.
«Η Βόρεια Μακεδονία ήταν επιλογή μας. Άνω δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ήταν σημαντικό να παραμείνει η Μακεδονία στο όνομα», είπε ο Ζάεφ όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο

Ο Ζάεφ λοιπόν ήθελε να παραμείνει το όνομα για να μπορούν οι Σκοπιανοί γύρω από αυτό να αξιώσουν απαιτήσεις για αναγνώριση δήθεν "μακεδονικής" μειονότητας.

Ο Μίτσκοσκι απάντησε:
«Η συμφωνία με το νότιο γείτονά μας είναι μια κεφαλαιοποιητική πράξη και δεν την αποδεχόμαστε».«Θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία, αλλά όχι έτσι. Η συμφωνία αυτή δεν προσφέρει μέλλον και περιπλέκει περαιτέρω τις διαδικασίες», είπε ο Μίτσκοσκι.
Σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία είμαστε Μακεδόνες όπως σε ρεζέρβα, πρόσθεσε.

 ΠΗΓΗ 

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες στην Κρυσταλλοπηγή, οι οποίες μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο παράτυπο μετανάστη

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ανέκοψαν για έλεγχο 30χρονη και εντόπισαν στην κατοχή της σφαίρες

Σε βάρος της μίας εκκρεμούσε Απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης,  με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -6- ετών και -3- μηνών
Συνελήφθησαν χθες (26-03-2019) το βράδυ στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, δύο (2) γυναίκες, μία 39χρονη ημεδαπή και μία 47χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενες για μεταφορά ενός παράτυπου μετανάστη.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι η 39χρονη ως οδηγός και ιδιοκτήτρια του οχήματος μετέφερε από κοινού με την 47χρονη, παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, έναν 30χρονο αλλοδαπό,  ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, σε βάρος της 47χρονης αλλοδαπής εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -6- ετών και -3- μηνών για σωματεμπορία από κοινού και κατ΄ επάγγελμα, καθώς και για κλοπή, ενώ  σε βάρος του 30χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα αλλά και σε έδαφος SCHENGEN.

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά και -3- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.


«Κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να χειροδικήσουν και οι μετανάστες»: Εργα και ημέρες του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας που «έγλειφε» ο Βίτσας για ψηφαλάκια


Ποιος είναι ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα.

Διαβάζουμε στο filopatria.wordpress.com τα εξής:
«Τι γίνεται με τον Τζαβέντ Ασλάμ;
O πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα ήταν ο κύριος ομιλητής στην Νίκαια, στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι μετανάστες με τα αντιρατσιστικά φόρουμ, ύστερα από καταγγελίες, ότι δέχονται απειλές από ακροδεξιούς στα μαγαζιά τους.
Και βεβαίως είναι αξιέπαινες όλες αυτές οι προσπάθειες όταν κινδυνεύουν άνθρωποι και όταν ο φασισμός και η ρατσιστική βία χτυπά την πόρτα τους και τους απειλεί.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ κάποια στιγμή πάνω στην κορύφωση του πύρινου λόγου που εκφώνησε στο συλλαλητήριο τόνισε, ότι : ‘ και οι μετανάστες έχουν χέρια που μπορούν να τα σηκώσουν και κάποια στιγμή στις απειλές που δέχονται να απαντήσουν!”

Και αυτό σωστό είναι, διότι, δεν μπορούν οι αλλοδαποί που διατηρούν μαγαζιά και είναι νόμιμα εγκατεστημένοι στην χώρα και πληρώνουν φόρους να αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β’ κατηγορίας από την αστυνομία.

Κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να χειροδικήσουν και αυτοί όπως αυτοδικούν τόσες χιλιάδες Έλληνες που πέφτουν θύματα καθημερινά της εισαγόμενης βίας και του ξενόφερτου εγκλήματος!
Όμως ποιος είναι αυτός ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων των μεταναστών στην Ελλάδα;

Ο Ασλάμ φαίνεται ότι έχει ανοίξει κανονικό πόλεμο με την ελληνική αστυνομία και δεν διστάζει να την κατηγορεί κάθε φορά που ξεσπά κι από ένα περιστατικό βίας με θύματα τους συμπατριώτες του.
Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα φάινεται ότι έχει παρελθόν με την ΕΛ.ΑΣ .
Συνελήφθη στις 14/5/12, έπειτα από ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο τον καταζητούσαν για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Το ένταλμα της Interpol είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα των πακιστανικών αρχών, οι οποίες κατηγορούν τον Τζαβέτ ότι απο το 2005 είχε μεσολαβήσει επ’ αμοιβή για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από το Πακιστάν στην Ελλάδα!!

Ο Τζαβέτ Ασλάμ παρουσιάστηκε τον Μάιο στον εισαγγελέα Εφετών κ. Παντελή, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του ενώ κατέθεσε και αίτημα, προκειμένου να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο θα εξεταστεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2007, μερικά χρόνια πριν, η Διεθνής Αμνηστία έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση, με τίτλο «Ελλάδα: Έρευνα, όχι έκδοση: Η επαπειλούμενη έκδοση υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς το Πακιστάν αναδεικνύει τα σφάλματα στην έρευνα για τις απαγωγές που έχουν καταγγελθεί».
Η απόφαση για την έκδοσή του Τζαβέντ Ασλάμ, του Προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Αθήνα, αναμενόταν στις 16 Ιανουαρίου του 2007.
Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχούσε βαθύτατα για την πιθανή έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ, από την Ελλάδα προς το Πακιστάν, ενώ επισήμανε ότι σε περίπτωση που θα εκδιδόταν στο Πακιστάν, θα κινδύνευε να υποστεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του

Ο Τζαβέντ Ασλάμ συνελήφθη στις 6 Νοεμβρίου 2006 από την ελληνική αστυνομία με βάση ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ, προερχόμενο από το Πακιστάν με ημερομηνία έκδοσης 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο κατηγορήθηκε για «παράνομη μετανάστευση και λαθραία διακίνηση ανθρώπων» – κατηγορία η οποία τιμωρείται στο Πακιστάν με ποινή φυλάκισης μέχρι 14 έτη.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον αθώωσε για την κατηγορία της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων στις 29 Σεπτεμβρίου 2006.

Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τζαβέντ Ασλάμ στην Ελλάδα και το Πακιστάν συνιστούν ενδεχομένως μια μορφή δικαστικής παρενόχλησης εναντίον του, με δεδομένη την ανάμιξή του ως εκπροσώπου έξι άλλων Πακιστανών πολιτών στην Ελλάδα, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είχαν απαχθεί από πράκτορες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στις 15 Ιουλίου 2005 .»
pentapostagma.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Πνίγουν» την Ελλάδα – «Καραβάνι» 40.000 παράνομων μεταναστών κατευθύνεται στον Έβρο (ΦΩΤΟ) ΟΙ ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ


Εκβιασμός για να παραδώσουμε το μισό Αιγαίο; Αν δεν τους εμποδίσουν, οι σκηνές θα είναι πρωτόγνωρες...
Καραβάνι 40.000 παράνομων μεταναστών οργανώνεται τους τελευταίους μήνες, με σκοπό να ταξιδέψει στις 15 Απριλίου από την Κωνσταντινούπολη στην κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας!
Το πιο πιθανό μάλιστα είναι οι περισσότεροι να μείνουν σε εμάς, ως είθισται.
Τον συντονισμό αυτού του τεράστιου εγχειρήματος έχει αναλάβει διεθνιστική ΜΚΟ, χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων επικοινωνούν παράνομοι μετανάστες κατά την διάρκεια της μετακίνησής τους από τις χώρες τους προς την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώνονται για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να περάσουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα.
Εδώ δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να «εισβάλλουν» και σίγουρα οι Τούρκοι θα χαρούν να τους βοηθήσουν, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών στην χώρα μας, τους οποίους ανά πάσα στιγμή μπορούν να κινητοποιήσουν, με σκοπό την πρόκληση αναταραχών εντός ελληνικών συνόρων.
Για τα τηρηθούν ωστόσο τα προσχήματα οι τουρκικές µυστικές υπηρεσίες, ενημέρωσαν για την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Realnews, παρακολουθούν συστηµατικά fora και ιστοσελίδες που συντονίζουν την μετακίνηση «μεταναστών», από τις χώρες της Ασίας και της βόρειας Αφρικής.
Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, η πρώτη στάση του «κονβόι» θα είναι ένας από τους συνοριακούς σταθµούς του Έβρου.
Συνεχίζει η Real News:
Σύμφωνα µε τα στοιχεία που έδωσαν οι Τούρκοι τόσο στην Ε.Ε. όσο και ειδικά στην ελληνική πλευρά (από την παρακολούθηση των µέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψαν και την ΜΚΟ που οργανώνει αυτό το απίστευτο καραβάνι), περισσότεροι από 40.000 πρόσφυγες έχουν ήδη δηλώσει την επιθυµία τους να συµµετάσχουν στην πορεία τους προς τα ελληνικά σύνορα.
Θα τους εμποδίσει η Τουρκία ή απλά ενημερώνει, τύποις,  την Ελλάδα, η οποία θα τους υποδεχτεί με «ανοιχτές αγκάλες»;
Μήπως η όποια συνεργασία θα επιφέρει ανταλλάγματα στο Αιγαίο;
ΠΗΓΗ: Realnews
ΦΩΤΟ: eurokinissi
 

Ο Τσίπρας δεν βρίσκει "πρόθυμους" επιχειρηματίες για το ταξίδι του στα Σκόπια

Την ίδια στιγμή που καταστρέφει η προδοτική του συμφωνία τους επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας παρακαλάει να τον συνοδεύσουν στα Σκόπια.

Θεσσαλονίκη: «Όχι» Ζορπίδη για το ταξίδι Τσίπρα στα Σκόπια

«Το ΕΕΘ δεν θα συμμετάσχει», διαμηνύει ο Μιχάλης Ζορπίδης


Αρνητική απάντηση στην πρόσκληση να συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στα Σκόπια, την ερχόμενη Τρίτη, έδωσε σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Απαντώ στο “Enterprise Greece”, τον φορέα που συντονίζει την αποστολή, ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει. Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό.
Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.
Υπενθυμίζεται πως αύριο ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη (δείτε ΕΔΩ).


Θεσσαλονίκη: «Όχι» Ζορπίδη για το ταξίδι Τσίπρα στα Σκόπια

Η Άγκυρα απειλεί να ανοίξει τα ελληνοτουρκικά σύνορα για 4,8 εκ. μουσουλμάνους από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν κλπ

Η Άγκυρα απειλεί να ανοίξει τα ελληνοτουρκικά σύνορα για 4,8 εκ. μουσουλμάνους από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν κλπ

Η Αγκυρα απειλεί να ανοίξει τα ελληνοτουρκικά σύνορα για τους 4,8 εκ. μουσουλμάνους από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν κλπ. που βρίσκονται στο έδαφός της και να τους στείλει όλους στην Ελλάδα!

Ολα αυτά υπό τον μανδύα της «δίκαιης κατανομής βαρών για το μεταναστευτικό» που ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης της μετανάστευσης του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών, Αμπντουλάχ Αγιάζ.

Ο Αγιάζ προειδοποίησε ότι σε αντίθετη περίπτωση Ελλάδα, Τουρκία, αλλά και Ευρώπη «θα βρεθούν αντιμέτωπες με μία νέα προσφυγική κρίση», δηλαδή θα σπρώξουν προς την Ελλάδα, 4,8 εκατ. μουσουλμάνους το 50% του νυν πληθυσμού,από το οποίο το 10% είναι ήδη μουσουλμάνοι! «Η δίκαιη κατανομή των βαρών είναι απαραίτητη για ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία μας και τους μετανάστες» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αγιάζ.«Η Τουρκία φιλοξενεί σχεδόν 4,8 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων τα 3, 6 εκατ. είναι Σύροι. Επίσης υπάρχουν περισσότεροι από 900.000 κάτοχοι αδειών παραμονής στην Τουρκία και αναμένεται να φθάσουν το ένα εκατομμύριο στα τέλη του 2019. Δεν αντέχουμε άλλο. Κάνουμε ότι μπορούμε αλλά πρέπει να στείλουμε και στην Ελλάδα πολλούς», ανέφερε.

Διευκρίνισε, ότι δύο εκατομμύρια Σύροι στην Τουρκία είναι σε ηλικία ένταξης στην αγορά εργασίας και δήλωσαν ότι η ένταξή τους στην αγορά εργασίας δεν ήταν εύκολη.
ΠΗΓΗ