25 Οκτωβρίου 2022

Εικόνα «2012» για τη ΝΔ σε όλη την Ελλάδα: Πού καταρρέει, πού επιβιώνει – Το παιχνίδι των δημοσκοπήσεων


Η Μακεδονία εξελίσσεται σε «μαύρη τρύπα»

Εικόνα «2012» για τη ΝΔ σε όλη την Ελλάδα: Πού καταρρέει, πού επιβιώνει – Το παιχνίδι των δημοσκοπήσεων

Εικόνα συντριβής και όχι απλής ήττας της ΝΔ δίνουν οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται από πρεσβείες και μεγάλες πολυεθνικές που θέλουν  να ξέρουν σε ποια κατεύθυνση βαδίζει η ελληνική πολιτική σκηνή.

Σε αντίθεση με τις ευφάνταστες δημοσκοπήσεις εταιρειών ερευνών (ALCO, MRB, Κapa Research, Opinion, Pulse κλπ.) η εικόνα που καταγράφεται είναι τελείως διαφορετική από αυτή που δημοσιοποιείται. Πόσο διαφορετική; Πολύ!

Και γιατί υπάρχει «μαγική εικόνα» στις δημοσκοπήσεις; Γιατί το μυστικό είναι το «δείγμα» των ερωτώμενων. Το οποίο είναι μεγάλο ερώτημα κατά πόσον είναι «τυχαίο», όπως ορίζουν οι κανονισμοί για τις δημοσκοπήσεις.

Το οποίο δείγμα δεν δημοσιοποιείται (ίσως γιατί είναι στην πράξη… προεπιλεγμένο), αλλά αυτό είναι μία άλλη μεγάλη συζήτηση που θα μας απασχολήσει την επομένη των εκλογών.

Η πραγματική εικόνα αυτή την στιγμή στο εκλογική είναι τόσο αρνητική για τη ΝΔ, ώστε να μπορεί να συγκριθεί μόνο με το 2012.

Δηλαδή θα δούμε μια ΝΔ να αγωνίζεται να «επιπλεύσει» στα επίπεδα του 20%.

Με δύο κόμματα στα δεξιά της (Ελληνική Λύση και τους Έλληνες του Η.Κασιδιάρη) να μπαίνουν σίγουρα και με «γενναία» ποσοστά στη Βουλή (από 5% μέχρι και 8%, χωρίς να αποκλείεται μεγαλύτερο ποσοστό), επιπλέον τρία κόμματα στο χώρο της δεξιάς να λαμβάνουν αθροιστικά 5% (δεν περιλαμβάνονται σε αυτά οι Τζήμερος-Κρανιδιώτης, που θεωρούνται «δεκανίκι» της ΝΔ) και τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό για κάποιους έκπληξη, για κάποιους απόλυτα λογικό: Περί το 30% με ανοδική τάση!

Γιατί είναι λογικό; Γιατί κανείς από τους ευφάνταστους δημοσκόπους δεν μπορεί να υποστηρίξει πειστικά, γιατί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του 31,53% στις εκλογές του 2019 δεν θα τον ψηφίσουν στις εκλογές του 2023!

Και γιατί δεν καταγράφονται οι νέοι εκλογείς, κάπου 300.000, στους οποίους η ΝΔ δεν παίρνει ούτε 15% αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που κερδίζει το 40%.

Ούτε και το ποσοστό όσων είχαν ψηφίσει ΝΔ το 2019 και τώρα θα «ξεχάσουν» να πάνε στην κάλπη, όπως έγινε μεταξύ 2007 και 2009.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα έχει σίγουρα διψήφιο νούμερο: Από 10-12%.

Η δυναμική του βελτιώνεται συνέχεια σε πείσμα των κυβερνητικών δημοσκόπων που είδαν τον Ν.Ανδρουλάκη να… χάνει επειδή η κυβέρνηση υπέκλεπτε τις επικοινωνίες του.

Ανά περιοχές: Στην Μακεδονία η ΝΔ δύσκολα θα βρει νομό και περιφέρεια στον οποίο θα ξεπεράσει το 20% με εξαίρεση ίσως την Β’ Θεσσαλονίκης και την Καβάλα.

Σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Κοζάνη, η ΝΔ θα «φλερτάρει» με μονοψήφια νούμερα.

Μάλλον θα την περάσει ακόμα και η Ελληνική Λύση σε αυτούς τους νομούς.

Στην Κοζάνη ο ΣΥΡΙΖΑ θα γράψει ίσως την μεγαλύτερη διαφορά με τη ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, μεγαλύτερη και από την Δυτική Περιφέρεια.

Οι λόγοι γνωστοί (λιγνίτες, ανεργία το πλέον παρατεταμένο lockdown σε όλη την Ελλάδα κλπ.).

Στην Θράκη η εικόνα δείχνει να είναι καλύτερη για το κυβερνών κόμμα, αλλά πολύ δύσκολα και εδώ θα ξεπεράσει το 25%.

Σε Θεσσαλία, Ήπειρο, η εικόνα πάνω-κάτω είναι ίδια: Κάτω από το 30%.

Στην Στερεά Ελλάδα χειρότερη: Γύρω στο 25% με αναγωγή επί των αναποφάσιστων.

Στην Αττική κρατά στοιχειωδώς στην Α’Αθηνών και στην Ανατολική Περιφέρεια.

Νότιος Τομέας και Βόρειος Τομέας Αττικής, μαζί με Μεσσηνία, Χανιά και Δωδεκάνησα, είναι οι μοναδικές περιφέρειες που σίγουρα προηγείται ακόμα, αλλά με τις απώλειες της τάξης του 10-15% σε σχέση με το 2019.

Η Κρήτη, θα είναι η πιο δυσάρεστη έκπληξη για τη ΝΔ: Σε δύο νομούς, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, μπορεί να δει και την τρίτη θέση!

Οι αιτίες της προδιαγραφόμενης συντριβής; Συνδυασμός. Αλλά το μίγμα είναι εκρηκτικό.

Μπορεί η οικονομική καταστροφή/ενεργειακό να δίνεται ως πρώτη αιτία, αλλά αυτή ήρθε αμέσως μετά τους «αναγκαστικούς» εμβολιασμούς που κτύπησαν στην «καρδιά» το εκλογικό σώμα της ΝΔ, το οποίο βασικά αντιστάθηκε στην κυβερνητική πολιτική (οι αριστεροί στήριξαν την κυβέρνηση στις εμβολιαστικές πολιτικές της!).

Ακολουθούν ως αιτίες της κατάρρευσης οι υποθέσεις κοινωνικής και οικονομικής διαφθοράς (από το γεύμα στην Ικαρία εν μέσω lockdown και τον Λιγνάδη, τις πυρκαγιές, τις ανεμογεννήτριες, τον μαστροπό και επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, βιαστή Π.Μίχο και τον περίεργο πλουτισμό βουλευτών της ΝΔ κλπ.), μέχρι την εξωτερική πολιτική, όπου ειδικά στην Μακεδονία δεν συγχωρούν την «προδοσία» της ΝΔ στις Πρέσπες

Περιέργως, ειδικά στην Μακεδονία, εμφανίζεται κι ένα φιλορωσικό ρεύμα που απορρίπτει 100% την πολιτική στο ουκρανικό της κυβέρνησης και τους χρεώνει όλα τα δεινά που υφίσταται η χώρα από τις κυρώσεις στην Ρωσία. 

Και βέβαια η θεσμική κρίση: Οι υποκλοπές μπορεί να μην δημιούργησαν αντικυβερνητικό «τσουνάμι», όπως οι αναγκαστικοί εμβολιασμοί, η περιθωριοποίηση των ανεμβολίαστων και η οικονομική κατάρρευση, αλλά υπονόμευσαν την περαιτέρω εικόνα της κυβέρνησης.

Και βέβαια η αποσύνθεση της κρατικής μηχανής σε όλες τις κακοκαιρίας (χιόνια 2021, 2022, πυρκαγιές 2021/2022 κλπ.)

pronews.gr

.

 

Διαβάστε αύριο :

To μεγάλο «κόλπο» με την αύξηση στις συντάξεις: Για ποιους ισχύει 

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαβάστε και το kastorasnews.blogspot.com


Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        




Nέα Δημοκρατία: Διέγραψαν τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση για στημένες αγορές δανείων


Πού βρήκε τα 4.000.000 ευρώ η εταιρία του Πάτση και αγόρασε τα δάνεια των Ελλήνων;

Nέα Δημοκρατία: Διέγραψαν τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση για στημένες αγορές δανείων

(Ανανέωση): Υπό την πίεση της λαϊκής οργής που αποτυπώνεται στις πραγματικές δημοσκοπήσεις η ΝΔ διέγραψε τον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης που έκανε περίεργα παιχνίδια με τα δάνεια των πολιτών και είχε ενθυλακώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του ζητήθηκαν εξηγήσεις τις οποίες και έδωσε, ωστόσο δεν κρίθηκαν επαρκείς και για αυτό διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ».

Η λαϊκή πίεση για τον παράνομο πλουτισμό του (δεν είναι ο μόνος στην ΚΟ της ΝΔ) οδήγησαν στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της δυσαρέσκειας των πολιτών που βλέπουν τους βουλευτές της ΝΔ να πλουτίζουν από την καταστροφή τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Πάτσης αγόρασε το 2011 μέσω της εταιρείας του δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς για 4.300.000 ευρώ, αξίας 62.771.892 ευρώ.

Μάλιστα, το ποσό φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη, μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.  Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι έχει πάρει με απευθείας ανάθεση 1 εκατομμύριο ευρώ από τα ΕΛΤΑ.

Πού βρήκε τα 4.000.000 ευρώ η εταιρία του Πάτση; Την ώρα που χιλιάδες Ελληνες πέφτουν θύματα της τραπεζικής αναλγησίας και χάνουν τα σπίτια τους ακόμα και για μικρής αξίας χρέη, η Ν.Δ. εξακολουθεί να διατηρεί στις τάξεις της έναν βουλευτή ο οποίος «διαπρέπει» στον χώρο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ως μέτοχος μεγάλης εισπρακτικής εταιρίας.


(Aρχικό κείμενο): Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέας Πάτσης, θα κληθεί σε απολογία από τον γενικό γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Ιωάννη Μπούγα.

Όλα αυτά αφού αφορούν την σκανδαλώδη υπόθεση με την εμπλοκή του κυβερνητικού βουλευτή σε εταιρεία εισπράξεως δανείων.

Πρόκειται φυσικά για τις περιβόητες εταιρείες που παίρνουν τα δάνεια από τις συστημικές τράπεζες κοψοχρονιά, και έπειτα στρέφονται κατά των δανειοληπτών για να πολλαπλασιάσουν τα λεφτά τους.

Πριν από δύο ημέρες λοιπόν ο Παύλος Πολάκης αποκάλυψε την εμπλοκή του βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Πάτση με μία τέτοια εταιρία.

Το κύριο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί τόσο από τον βουλευτή της Ν.Δ. όσο και από την κυβέρνηση είναι ένα: Πού βρήκε τα 4.000.000 ευρώ η εταιρία του Πάτση;

Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες πέφτουν θύματα της τραπεζικής αναλγησίας και χάνουν τα σπίτια τους ακόμα και για μικρής αξίας χρέη, η Ν.Δ. εξακολουθεί να διατηρεί στις τάξεις της έναν βουλευτή ο οποίος «διαπρέπει» στον χώρο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ως μέτοχος μεγάλης εισπρακτικής εταιρίας.

Μιλάμε για τις εταιρίες που «αγοράζουν» κοψοχρονιά τα δάνεια φτωχών και μεσαίων οφειλετών από τις συστημικές τράπεζες και, στη συνέχεια, στρέφονται κατά των δανειοληπτών για να εισπράξουν τα κέρδη από την άθλια μεσιτεία τους. Πρωταγωνιστής σε μια τέτοια υπόθεση εμφανίζεται ο βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος, ήταν και παραμένει, επικεφαλής δικηγορικού ομίλου «είσπραξης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων».

 Να θυμίσουμε ο βουλευτής και πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας, επί σειρά ετών είχε δική  του εισπρακτική εταιρία  η οποία κυνηγούσε στα χρόνια των μνημονίων τους φτωχοποιημένους ¨Ελληνες, Η εταιρία αυτή υπάρχει και σήμερα, υπό την διεύθυνση των υιών του Σιούφα.

Διαβάστε αύριο :

To μεγάλο «κόλπο» με την αύξηση στις συντάξεις: Για ποιους ισχύει 

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαβάστε και το kastorasnews.blogspot.com


Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        




Σάλος με αυτά τα 4 προϊόντα στα Lidl! Απίστευτο σκάνδαλο Συναγερμός!


Σάλος με αυτά τα 4 προϊόντα στα Lidl! Απίστευτο σκάνδαλο

Καταγγελίες για Lidl: Προσφορές σε χαλασμένα προϊόντα & διπλασιασμός τιμής αντισηπτικού! Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι καταγγελίες των πελατών για το σούπερ μάρκετ Lidl.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα του Lidl στο facebook, που έφτασαν και στο Athensmagazine.gr, κάνουν λόγο για:


  • Χαλασμένα προϊόντα που μπαίνουν σε προσφορές.
  • Διπλασιασμό τιμής σε αντισηπτικό
  • Απαράδεκτη εξυπηρέτηση

Απορώ αν έχετε άτομα να δοκιμάζουν αυτά που βάζετε στο ράφι πριν πουληθούν για να διαπιστώνουν αν το προϊόν είναι αυτό που αναγράφει

Πελάτης από το 2002 διαπίστωσα ότι τα τελευταία χρόνια η ποιότητα πέφτει και η μαμούνιες μεγαλώνουν προσέχετε τη βάζετε στο ράφι πολλά προϊόντα δεν ανταποκρίνωνται σε αυτά που αναγράφουν και κάποια σε προσφορές ιδιετερα υγρής μορφής είναι ξυνισμενα άρα χαλασμένα το πιο πρόσφατο στην προσφορά τυροκαυτερης 800γρ μόνο τυροκαυτερη δεν είναι και έχει παράξενη γεύση που διαπιστώνεις ότι είναι χάλια προϊόν όπως και το καλοκαίρι στην προσφορά 1+1 κακάο ρόφημα το ένα στα δύο ήταν πηχτό και ξυνησμενο την ημέρα της αγοράς του μήπως πρέπει να αλλάξετε ρότα πριν αλλάξει ο κόσμος?????

  • τα περισσότερα φαγώσιμα δεν τρώγονται
  • πλέον ναι γιατί μας ταΐζουν σανο
  • Όσες διαφημίσεις και να κάνετε μια ζωή lidl θα ήσαστε
  • Πήρα τηλ για click away. Περίμενα τρία τεταρτα. Χρεώθηκα για την κλήση χωρίς να ενημερωθώ γιαυτό… Όταν ζήτησα να με ενημερώσουν για την χρέωση μου το έκλεισαν. ….
  • Ντροπή !!!να διπλασιάζεται την τιμή μέσα σε ένα μήνα σε ένα τέτοιο προϊόν (σ.σ. αντισηπτικό)
  • Απαράδεκτη εξυπηρέτηση πελατών… σε προιόν αξίας 70 ευρώ αγορασμένο 18/1 ακόμα περιμένουμε τα εξαρτήματα που έλειπαν από τη συσκευασία από λάθος του #lidl. 3 μήνες αργότερα ούτε εξαρτήματα έχουμε λάβει ούτε ενημέρωση @synigkatanaloti

Σάλος με αυτά τα 4 προϊόντα στα Lidl! Απίστευτο σκάνδαλο

Σάλος με αυτά τα 4 προϊόντα στα Lidl! Απίστευτο σκάνδαλο

Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαβάστε αύριο :

To μεγάλο «κόλπο» με την αύξηση στις συντάξεις: Για ποιους ισχύει 

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαβάστε και το kastorasnews.blogspot.com


Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        




 

 


Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου Γ.Μόσχος (επιλογή της κυβέρνησης): «Τώρα το λέω περήφανα “Nαι, είμαι πoύστης”» – Τι δήλωσε ο διάδοχος του Δ.Λιγνάδη




«Η επόμενη συζήτηση στο Εθνικό θα είναι για την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό»

 
Με πληροφορία από το pronews.gr

Διαβάστε αύριο :

To μεγάλο «κόλπο» με την αύξηση στις συντάξεις: Για ποιους ισχύει 

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαβάστε και το kastorasnews.blogspot.com


Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084