07 Μαρτίου 2018

Ο Καραϊσκάκης :...ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω



Ο Καραϊσκάκης απάντησε με  επιστολή:

«Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να σε γαμήσω (πολεμήσω) »




Ο Καραϊσκάκης ήταν γενναίος, ζούσε για τη νίκη και όλοι είχαν να λένε για την αθυροστομία του. Γεννημένος το 1782 σε μια σπηλιά και αφού η μάνα του ήταν καλόγρια, τον ακολουθούσε πάντα η φράση: «Ο γιος της καλογριάς». Από νεαρή ηλικία έδειξε την επαναστατική του διάθεση. Φυσικά, έγινε κλεφτόπουλο και η επανάσταση τον βρήκε καπετάνιο. Ωστόσο, τον πρώτο καιρό της επανάστασης, δεν πήρε μέρος, γιατί πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως βρισκόταν σε συνεννόηση με τους Τούρκους, επειδή είχε θητεύσει στην αυλή του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος τον κατηγόρησε, πως είχε: «μυστικήν ανταπόκρισην (καπάκια) με τον Ομέρ Βρυώνη και ότι συμφώνησε… να του παραδώσει Μεσολόγγι και Αιτωλικό». Γρήγορα όμως, ο Καραϊσκάκης απάντησε με πράξεις στους επικριτές του. Έλαβε μέρος στην επανάσταση και διακρίθηκε για την αγωνιστικότητά, τις ηγετικές και στρατηγικές του ικανότητες. Ξεχώριζε όμως και για το πλούσιο υβρεολόγιό του. Το 1823, έστειλε την εξής απάντηση στον Μαχμούτ Πασά: «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου , ευθύς να σε γαμήσω (πολεμήσω) ». Karaiskakis2 Πέθανε τον Απρίλιο του 1827, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, μετά από τραυματισμό του σε μία συμπλοκή, στην περιοχή του σημερινού Φλοίσβου (Νέου Φαλήρου). Κανείς δεν είπε με βεβαιότητα ποιός τον πυροβόλησε. Έλληνας ή εχθρός; Πολλοί συγγραφείς-ερευνητές μιλούν για δολοφονία οργανωμένη από τον Μαυροκορδάτο, αλλά τα στοιχεία είναι ελλιπή. Ο Καραϊσκάκης, όταν τον ρώτησαν ποιος ήταν ο δολοφόνος του, αν κι ετοιμοθάνατος, φέρεται να είπε: «Ξέρω ποιος το ‘κανε. Ας ζήσω και θα μου κλάσει τον μπούτσον». Όταν ο Κολοκοτρώνης έμαθε τον θάνατο του Καραϊσκάκη, έκατσε και άρχισε να μοιρολογά «σαν γυναίκα». Ίσως τον Καραϊσκάκη να τον λάβωσε θανάσιμα χέρι εχθρού κι όχι Έλληνα, αλλά και μόνο η πίστη πολλών, πως σκοτώθηκε από ελληνικό όπλο, δείχνει πόσο βαθιά ήταν η αρρώστια του διχασμού, που στοίχισε πολύ στην επανάσταση και προφανώς μας στοιχίζει ακόμη. Ένοχοι και Αθώοι...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/g-karaiskakis-rotisa-ton-boutson-mou-ke-mou-ipe-na-mi-se-proskiniso/

" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ "ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ " Εβγαλαν τις δικες τους αντισυνταγματικές όχι των άλλων συνταξιούχων : Μισθοδικείο: Αντισυνταγματικές οι περικοπές των συνταξιούχων δικαστών

ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 7-2

 Κυβερνητικός «πονοκέφαλος»


Φωτογραφία: Εurokinissi
Φωτογραφία: Εurokinissi

Μεγαλώνει η «μαύρη τρύπα» που πρέπει να αντιμετωπίσει ο κρατικός κουμπαράς μετά και την απόφαση του Μισθοδικείου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις των δικαστών και των εισαγγελέων, κρίνοντας ότι και αυτές πρέπει να αναπροσαρμοστούν στα επίπεδα του 2012.

Το μέγεθος του οικονομικού....σοκ δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί, αφού τα χρήματα που πρεπει να δοθούν αναδρομικά διαφέρουν ανάλογα με τον βαθμό που συνταξιοδοτήθηκε ο κάθε δικαστής και τα χρόνια προϋπηρεσίας του.

Οι πρώτες αποφάσεις του Μισθοδικείου εκδόθηκαν με αφορμή τις προσφυγές του πρώην προέδρου του ελεγκτικού συνεδρίου, κ. Νίκου Αγγελάρα, του αρεοπαγίτη Σταμάτη Γιακουμέλου και της προέδρου των συνταξιούχων δικαστών Αγγελικής Σμυρνιού. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες, οι περικοπές στις συντάξεις τους αγγίζουν το 74%, με αποτέλεσμα οι συντάξεις τους να κυμαίνονται από 1450 έως 1675 ευρώ. Κατά συνέπεια ανάλογα μεγάλες είναι οι μειώσεις των συντάξεων των δικαστών των κατώτερων βαθμών, καθώς τηρείται η πυραμιδική ιεραρχία στις αποδοχές των δικαστών. Ακόμη, υποστήριζαν ότι το όλο νομοθετικό πλέγμα (νόμοι 4024/2011, 4051/2012, 4093/2012 και 4387/2016) που περιέκοψες τις συντάξεις είναι αντίθετο σε σωρεία συνταγματικών διατάξεων.

Το Μισθοδικείο, έκρινε με ψήφους 7-2 ότι ο νόμος του 2012 αντίκειται σε σειρά συνταγματικών διατάξεων, με δύο μέλη, να υποστηρίζουν ότι οι περικοπές είναι δικαιολογημένες. Για την πλειοψηφία των δικαστών, οι συνεχείς και αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων, πλέον του ότι επιφέρουν σοβαρές μειώσεις στο εισόδημά τους και ανατρέπουν τα οικονομικά δεδομένα τους, δεν συνάδουν με τις συνταγματικές εγγυήσεις για ένα επίπεδο διαβίωσης ανάλογο με των εν ενεργεία συναδέλφων τους. Σύμφωνα Με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο νομοθέτης μπορεί να παρεμβαίνει και για λόγους δημοσίου συμφέροντος να μειώνει συντάξεις, αλλά όμως η επέμβαση πρέπει να γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι οι μειώσεις αυτές δεν υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο και είναι πράγματι πρόσφορες για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος,
Επομένως, λόγοι αποκλειστικά οικονομικοί ή για επίτευξη δημοσιονομικών στόχων δεν μπορούν από μόνοι τους να δικαιολογήσουν περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών, ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση εκείνη των αιφνίδιων, αλλεπάλληλων ή σοβαρών περικοπών που αποτρέπουν πράγματι το έως τότε ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς.
Για τις μειώσεις που έγιναν με το νόμο 4093/2012, κατά το Μισθοδικείο, δεν προκύπτει ότι:
1) ελήφθη υπόψη το κύρος και η αποστολή του δικαστικού και η σημασία αυτού για την πραγμάτωση του κράτους δικαίου,
2) εάν έγιναν ειδικές εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις από τις μειώσεις,
3) εάν έγιναν ειδικές εκτιμήσεις για το εάν οι επιπτώσεις από τις μειώσεις είναι μικρότερες ή μεγαλύτερες από το οικονομικό όφελος που θα προκύψει,
4) εάν θα μπορούσε να λάβει το κράτος άλλα μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος με μικρότερο κόστος για τους συνταξιούχους και
5) εάν μετά τις νέες μειώσεις παραμένει η σχέση αναλογίας μεταξύ αποδοχών των εν ενεργεία και των συντάξεων, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπείς διαβίωσης των συνταξιούχων.

Τον λόγο τώρα έχει το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο και θα καθορίσει τις αναδρομικές διαφορές που έχουν προκύψει από τότε που κατατέθηκαν οι αγωγές και πρέπει να επιστραφούν στις συντάξεις των δικαστών.

Η πλουσια κυρία και γέρος πωλητής

Μία πλούσια κυρία ρώτησε: “ Πόσo κάνουν τα αυγά; ”
Ο γέρος πωλητής απάντησε: “ 30 λεπτά το ένα αυγό, κυρία ”
Του είπε: “ Θα πάρω 10 αυγά για 2,50 Ευρώ ή αλλιώς θα φύγω ”.
Ο γέρος πωλητής απάντησε: “ Εντάξει, πάρτε τα στην τιμή που θέλετε. Και ίσως μου φέρει γούρι η επίσκεψη σας, γιατί σήμερα δεν έχω πουλήσει ούτε ένα μέχρι τώρα. ”
Η κυρία πήρε τα αυγά και έφυγε έχοντας την αίσθηση πως κέρδισε. Έβαλε τα αυγά στο διθέσιο αυτοκίνητο της και πήγε στο απέναντι εστιατόριο με τη φίλη της. Εκεί, παρήγγειλαν ό, τι τους άρεσε.
Και παρόλο που πήραν πολλά πιάτα, έφαγαν λίγο και άφησαν τα υπόλοιπα στο τραπέζι. Στη συνέχεια, ζήτησε τον λογαριασμό. Ήταν €37,30 και έδωσε €40,00 λέγοντας στον σερβιτόρο να κρατήσει τα ρέστα.
Αυτό το περιστατικό ήταν αρκετά φυσιολογικό για τον σερβιτόρο, αλλά έδειχνε επώδυνο για τον φτωχό πωλητή αυγών που τις κοιτούσε από μακριά.
Το θέμα είναι:
Γιατί δείχνουμε πάντα την δύναμη μας όταν βλέπουμε έναν φτωχότερο άνθρωπο;
Και γιατί γινόμαστε απλόχεροι σε όσους δεν έχουν και τόσο ανάγκη την γενναιοδωρία μας;

ΒΙΝΤΕΟ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Δυναμικές συγκρούσεις για να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί 

Διόρισαν αναπληρωτή διοικητή στον «Ευαγγελισμό» 69χρονο βαριά καταθλιπτικό

Μετά τον ιδιοκτήτη συνεργείο και των πωλητή λαμπτήρων στο νοσοκομείο Σαντορίνης


Διόρισαν αναπληρωτή διοικητή στον «Ευαγγελισμό» 69χρονο βαριά καταθλιπτικό


Ο γιατρός Γιώργος Μπαρτζιώτας διαγνώστηκε με διαταραχή άγχους, κατάθλιψη και άλλες παθήσεις από επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας

Μετά το νοσοκομείο Σαντορίνης και το διορισμό ενός ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών, ενός γευσιγνώστη ελαιολάδου και ενός πωλητή λαμπτήρων στη διοίκηση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το «τερμάτισε» διορίζοντας αυτή τη φορά στη διοίκηση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας έναν συνταξιούχο γιατρό με ποσοστό αναπηρίας 92%!


Ο 69χρονος Γιώργος Μπαρτζιώτας, συνταξιούχος γιατρός με σπουδές στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, είναι ο νέος αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Η απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στις 23 Ιανουαρίου 2018 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 1ης Φεβρουαρίου. Ο κ.Μπαρτζιώτας φαίνεται ότι είχε και συνδικαλιστική δράση, καθώς υποψήφιος με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά και πατρώνυμο ήταν το 2016 στο ψηφοδέλτιο του «Μετώπου», της παράταξης των γιατρών που στήριξε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ.





Ωστόσο τρεις μήνες πριν το διορισμό του στη θέση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο κ.Μπαρτζιώτας κρίθηκε ανάπηρος και μάλιστα με πολύ υψηλό ποσοστό από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ο 69χρονος συνταξιούχος γιατρός κρίθηκε ανάπηρος με συνολικό ποσοστό 92% εξαιτίας διαταραχής άγχους, κατάθλιψης και άλλων παθήσεων. Την απόφαση υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης, ενώ κοινοποιήθηκε στον ενδιαφερόμενο στις 9 Οκτωβρίου 2017. Μάλιστα όπως σημειώνεται στην απόφαση, η ιατρική πρόβλεψη ισχύει από 1/1/2017 έως 31/12/2018. Επομένως το 2019 θα πρέπει να επανεξεταστεί για να διαπιστωθεί αν το ποσοστό αναπηρίας παραμένει το ίδιο, αυξήθηκε ή μειώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όσοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80% έχουν σημαντικές φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές. Ενδεικτικά η σύνταξή τους δεν υπόκειται σε μνημονιακές περικοπές, απαλλάσσονται από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, ενώ έχουν επίσπευση σε όλες τις ασφαλιστικές παροχές.  Αυτές τις παροχές έχει φυσικά και ο κ.Μπαρτζιώτας. Όμως αντί να τις «απολαμβάνει» από το σπίτι του, όσο του το επιτρέπει η αναπηρία του, διορίστηκε αναπληρωτής διοικητής στον «Ευαγγελισμό». Και το ερώτημα που τίθεται προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι: Πώς μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του ο Νο2 ενός νοσοκομείου και μάλιστα του μεγαλύτερου της χώρας, όταν ο ίδιος είναι ανάπηρος σε ποσοστό 92% και μάλιστα λόγω άγχους και κατάθλιψης;

protothema.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ...Άγριο ξύλο, χημικά και τραυματίες σε συμβολαιογραφείο ( ΦΩΤΟ)





Συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών

Τρεις οι τραυματίες, εκ των οποίων μία γυναίκα  

Τα αίματα άναψαν όταν δεν επέτρεψαν σε  αντιπροσωπεία να ανέβει στο γραφείο 






Κάποια στιγμή, θα πρέπει να υλοποιηθεί η απόφαση που είχε πάρει το συνδικαλιστικό των Αστυνομικών, ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.

ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΕΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΥΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ, ΟΣΟ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. ΡΕ "ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ" ΤΩΝ ΜΑΤ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ;;;

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;;;

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...

ΚΑΝΕΙΣ!


Άγριο ξύλο, χημικά και τραυματίες σε συμβολαιογραφείο



Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας. 



Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η αστυνομία είπε στους συγκεντρωμένους ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ωστόσο, εκείνοι αρνήθηκαν, καθώς επιθυμία τους ήταν να ανέβει αντιπροσωπεία, και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς. 

Δείτε βίντεο: εδώ
Στο έδαφος μία από τους τραυματίες

 Ανάμεσα στα σπρωξίματα, έπεσαν πάνω στον κλοιό και οι αστυνομικοί έκείνοι έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. 


Μία γυναίκα έχει τραυματιστεί και στο σημείο έχει σπεύσει μονάδα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να εξετάσει την κατάστασή της.

Μετά τη ρίψη των χημικών το πλήθος διασκορπίστηκε, ενώ τα πνεύματα φαίνεται προς το παρόν πως έχουν ηρεμήσει.

Νωρίτερα, επικράτησε ξανά ένταση όταν ένας ένοικος του κτιρίου, όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο, θέλησε να μπει στην πολυκατοικία. Οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν την είσοδο και τότε επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι συγκεντρωμένοι.

Στη συνέχεια κατέβηκε η σύζυγός του, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένοικο και τα πνεύματα ηρέμησαν.




Μπλόκα και από το ΠΑΜΕ

Νωρίτερα, μπλόκο σε συμβολαιογραφικό γραφείο σε κτήριο της Σταδίου πραγματοποίησαν δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν μπει στη στοά στην οποία βρίσκεται η είσοδος του γραφείου και είναι αντιμέτωπα με άνδρες των ΥΜΕΤ.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν, μεταξύ άλλων, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και  «εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού του βιός». Στη συνέχεια αποχώρησαν με κατεύθυνση άλλο συμβολαιογραφείο. 















Πηγή

Απασφάλισε η Άγκυρα και απειλεί ΗΠΑ: «Όχι ο 6ος αλλά ούτε και 66ος Στόλος μπορούν να μας σταματήσουν στην Κύπρο»!

Σε απευθείας προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ο Γιγίτ Μπουλούτ μίλησε περιφρονητικά (!) για την στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ και την περίπτωση να υπάρξει αντιπαράθεση του τουρκικού Ναυτικού με τον αμερικανικό 6ο Στόλο για το Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου η ExxonMobil έχει αναλάβει να εκτελέσει δοκιμαστική γεώτρηση.

Oλα αυτά ενώ ΗΠΑ και Ισραήλ ξεκινούν μεγάλη άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ, την Juniper Cobra 2018 (JC18).
Παράλληλα μίλησε για πρώτη φορά για «ισλαμικό Εθνος» και αυτό είναι νέο...
«Όχι μόνο ο 6ος αλλά και ο 66ος στόλος του αμερικανικού Ναυτικού να έρθει στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία», δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ σε εκπομπή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT.
«Όχι ο 6ος στόλος, ο 66ος στόλος να έρθει, εμάς τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Ας βγει, ας κοπιάσει, εμάς ούτε ο 6ος, ούτε ο 66ος στόλος, τίποτα δεν μπορεί να μας γονατίσει. Αυτό να μην το ξεχνάει κανείς. Αυτός ο λαός όταν ορθώνει το ανάστημά του, και το έχει κάνει ήδη, όταν λοιπόν το κάνει, καμία δύναμη, ούτε και παγκόσμια δεν μπορεί να τον λυγίσει. Και το λέω ως κομμάτι του τουρκικού λαού και ως κομμάτι του ισλαμικού έθνους», ανέφερε.

Εφθασε χθες στα ανοικτά του Ισραήλ το αμερικανικό αμφίβιο πολεμικό πλοίο USS Iwo Jima (LHD 7) Wasp-class, με μονάδες που περιλαμβάνουν την 26η Εξερευνητική Μονάδα των Πεζοναυτών (Marine Expeditionary Unit - MEU) και το προσωπικό της Αμφίβιας Μοίρας (PHIBRON) 4.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Ομάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας (ARG), που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ Ευρώπης-Αφρικής, 6ου Στόλου, ενώ η άσκηση JC18 εστιάζεται στη βελτίωση της συνδυασμένης άμυνας βαλλιστικών πυραύλων, επιτρέπει επίσης στις ΗΠΑ και το Ισραήλ να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα ανάμεσα στις διάφορες στρατιωτικές της δυνάμεις.
«Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σθεναροί σύμμαχοι, και προσδοκώ να δω όλα όσα μπορεί να πετύχει μαζί τους η ομάδα μας του Ναυτικού/ Σώματος Πεζοναυτών για αύξηση των δυνατοτήτων μας και οικοδόμηση της σχέσης μας», δήλωσε ο Πλοίαρχος Joseph O’Brien, αξιωματικός του «Iwo Jima», που υπηρετεί ως η ναυαρχίδα της Ομάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας (ARG) του «Iwo Jima».
Ο O’Brien ανέφερε ότι «αυτή είναι η πρώτη άσκηση της αποστολής μας και μέχρι τώρα προετοιμαζόμασταν για τέτοιες ευκαιρίες»
Αν και το Iwo Jima και η 26η MEU δεν θα συμμετάσχουν άμεσα στο μέρος της άσκησης που αφορά την άμυνα βαλλιστικών πυραύλων, θα συμμετάσχουν σε άλλες δραστηριότητες, περιλαμβανομένης της διμερούς εκπαίδευσης μεταξύ της Ισραηλινής Αμυντικής Δύναμης και των Αμερικανών Πεζοναυτών.
«Ο στόχος μας κατά τη διάρκεια του JC18 θα είναι να βελτιώσουμε τις πολεμικές μας ικανότητες και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο πιθανό να αντιμετωπίσουμε στον 6ο Στόλο των ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, η διμερής εκπαιδευτική ευκαιρία οικοδομείται πάνω σε μια δυνατή και διαρκή στρατιωτική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ – μια σχέση που είναι κτισμένοι στην εμπιστοσύνη που καλλιεργήθηκε μέσα από δεκαετίες συνεργασίας», δήλωσε ο Συνταγματάρχης του αμερικανικού Ναυτικού Farrell J. Sullivan, αξιωματικός της 26ης MEU.
Πρόσθεσε ότι «η άσκηση παρέχει την ευκαιρία να επιδειχθεί η ετοιμότητα της Μονάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας και της 26ης MEU» και επιδεικνύει «την πραγματικά μοναδική ικανότητα να προβάλουμε και να διατηρήσουμε μαχητικές δυνάμεις στη στεριά από θαλάσσια βάση».
Η σειρά ασκήσεων «Juniper Cobra» διεξάγεται από το 2001. Η τελευταία φορά που διεξήχθη άσκηση ήταν το 2016.
Το «Iwo Jima», που έχει βάση στο Mayport, Florida, διεξάγει ναυτικές επιχειρήσεις στην περιοχή επιχειρήσεων του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.
Η Ομάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας (ARG) του «Iwo Jima» περιλαμβάνει την 26η MEU και δύο Iwo Jima, το αμφίβιο πλοίο με πλατφόρμα προσγείωσης «USS New York» (LPD 21) κλάσης «San Antonio», το αμφίβιο πλοίο με πλατφόρμα προσγείωσης «USS Oak Hill» (LSD 51) κλάσης «Harpers-Ferry», τις Χειρουργικές Μονάδες 8 και 4 του Στόχου, τη Μοίρα Ελικοπτέρων Θαλάσσιας Μάχης (HSC) 28, τη Μοίρα Στρατηγικού Ελέγχου Αέρος (TACRON) 22, τμήματα της Ναυτικής Ομάδας 2, και το προσωπικό του PHIBRON 4.

Η δύναμη του 6ου αμερικανικού Στόλου Μεσογείου δεν είναι σταθερή σε αριθμό σκαφών καθώς αυτά εισέρχονται στην ζώνη ευθύνης σε περιστροφική βάση.
Κατά βάση ο Στόλος αποτελείται από 8 έως 10  Δυνάμεις Κρούσης και μια κύρια Μοίρα αντιτορπιλικών.
Πιο συγκεκριμένα οι Δυνάμεις Κρούσης είναι η CTF 60 έως CTF 69, μαζί με την 60η Μοίρα αντιτορπιλικών.
Η CTF 60 αποτελείται από 1 έως τρία αεροπλανοφόρα μαζί με τα συνοδευτικά τους σκάφη τα οποία φτάνουν από 2 έως και έξι.
Η CTF 61 αποτελείται από τρία σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων.
Η Task Force 62 είναι δύναμη Πεζοναυτών.
Η Task Force 63 είναι δύναμη υποστήριξης και επιμελητείας.
Η Task Force 64 είναι η υποβρύχια συνιστώσα του 6ου Στόλου με πυρηνοκίνητα επιθετικά υποβρύχιο.
Η Task Force 67 διαθέτει τα ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη.
Η Task Force 67 είναι δύναμη η οποία αποτελείται από συμβατικά υποβρύχια.
Από την πλευρά του το τουρκικό Ναυτικό διαθέτει 12 υποβρύχια, 17 κύριες μονάδες επιφανείας (φρεγάτες), 2 Κορβέτες, 6 μικρότερες φρεγάτες, και 19 ΤΠΚ.

.


 Pronews

Πάρτι με τις υπερωρίες στο Μαξίμου που εκθέτουν την κυβέρνηση Τσίπρα (ΕΙΚΟΝΑ)





Υπερωρίες. Το πιο σύντομο ανέκδοτο για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, όχι όμως για τους εργαζόμενους στην «πρωθυπουργική αυλή».
 
Το Μαξίμου αποδεικνύεται ο πιο καλός και γαλαντόμος εργοδότης αφού, όχι μόνο πληρώνει στο ακέραιο τις υπερωρίες των εργαζομένων που δουλεύουν νυχθημερόν για την πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση, αλλά φροντίζει και να τις διασφαλίζει πριν καν γίνουν! Ετσι, για τις υπερωρίες που θα γίνουν τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο η έγκριση για τη δέσμευση των σχετικών πιστώσεων έγινε από τις αρχές Φεβρουαρίου! Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κάποιο μικρό ποσό, αλλά σε σχεδόν 50.000 ευρώ (49.400 για να είμαστε ακριβοδίκαιοι) μηνιαίως.

Το «μικρό Δημόσιο» της Γραμματείας του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου και των υπουργών Επικρατείας δουλεύει με τις μηχανές στο φουλ, αν κρίνουμε από την υπερωριακή εργασία των μετακλητών, των στελεχών και των επιστημονικών συνεργατών που απασχολούνται και οι οποίοι, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, πρέπει να εργάζονται εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες και να κάνουν υπερωρίες.

Αν συνεχίσουν με το ρυθμό αυτό, το οικονομικό κόστος που θα βαρύνει τον Προϋπολογισμό σε ετήσια βάση ξεπερνά κατά πολύ το μισό εκατομμύριο ευρώ (592.800). Πάντως, πέρα από τα διαφωτιστικά έγγραφα που αναρτώνται στη Διαύγεια, καλό θα ήταν να είχαμε και επίσημη απάντηση από την κυβέρνηση πόσοι ακριβώς υπάλληλοι απασχολούνται στη Γραμματεία του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου και των υπουργών Επικρατείας και πώς κατανέμονται οι υπερωρίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση κατήγγελλε και έκανε ερωτήσεις στη Βουλή για το κόστος του πρωθυπουργικού γραφείου και των μετακλητών την ώρα που ο ελληνικός λαός πληρώνει την οικονομική κρίση, τώρα ως κυβέρνηση δεν έχει τέτοιες αγωνίες. Κάτι που φαίνεται άλλωστε από τις συνεχείς αποκαλύψεις για διορισμούς συγγενών και φίλων, για φωτογραφικές προκηρύξεις και για προκλητικά προνόμια βουλευτών και υπουργών.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για το επίδομα ενοικίου που λάμβαναν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση-αποπομπή της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου. Ενα προνόμιο που έγινε νόμος για τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της κυβέρνησης με ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.
Στον ίδιο «δρόμο» και η αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για το νόμιμο «ρουσφέτι» στη νύφη του πρωθυπουργού, η οποία εργάζεται παράλληλα και στο Δημόσιο αλλά και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλου, ως μετακλητή. Ετσι, καθ’ όλα νόμιμα δικαιολογείται το επιμίσθιο που λαμβάνει (επαύξηση μισθού) έως και 30% για την παράλληλη άσκηση καθηκόντων που προσφέρει.

Ο Ελεύθερος Τύπος, που έχει αναδείξει και με παλαιότερο δημοσίευμά του, τον Ιούνιο του 2017, το κόστος των «πρωθυπουργικών υπερωριών», αποδεικνύει πως το ίδιο καθεστώς εξακολουθεί να ισχύει χωρίς καμία διάθεση για εξοικονόμηση κονδυλίων, σε μια εποχή που οι περισσότεροι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν αμείβονται για τις υπερωρίες τους αλλά παλεύουν να πάρουν τον βασικό πετσοκομμένο μισθό.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες έρευνα που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργαζομένων κατέληγε μεταξύ άλλων πως ένας στους τρεις εργαζομένους (35%) δεν πληρώνεται επιπλέον για τις τυχόν υπερωρίες εκτός του συμφωνημένου ωραρίου.

Ολα αυτά, βέβαια, την ώρα που η κυβέρνηση εξακολουθεί να μειώνει μισθούς και συντάξεις και να καταργεί το ΕΚΑΣ, χωρίς να κάνει καμία οικονομία στις ευρύτερες δαπάνες του Δημοσίου και κυρίως στα κονδύλια που διαθέτει για τις στρατιές μετακλητών και ημετέρων. Ας δούμε όμως τα ποσά που δεσμεύονται προκαταβολικά για τις υπερωρίες που θα γίνουν.
Σημειωτέον ότι όλες οι αποφάσεις φέρουν ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2018 και αφορούν αποκλειστικά τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο.

√ Το «νήμα» κόβει και με διαφορά η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού αφού, σύμφωνα με τις αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 8.000 ευρώ για αμοιβή κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες και 9.000 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση που θα γίνουν τον μήνα που διανύουμε. Σύνολο 17.000 ευρώ.

√ Για το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (πλέον και υπουργού Οικονομίας) Γ. Δραγασάκη το κονδύλι για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες θα είναι 4.000 ευρώ και για υπερωριακή απασχόληση 3.500 ευρώ. Σύνολο 7.500 ευρώ.

√ Πολλή δουλειά θα πέσει και στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, αφού εγκρίθηκαν δεσμεύσεις πιστώσεων 3.800 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες και 3.500 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση. Σύνολο 7.300 ευρώ.

√ Οι ανάγκες του πολιτικού γραφείου του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη προεκτιμάται ότι θα χρειαστούν εργασία σε αργίες και νυχτερινές ώρες που θα κοστίσει 3.300 ευρώ αλλά και υπερωριακή απασχόληση που αξίζει αμοιβή 3.000 ευρώ. Σύνολο 6.300 ευρώ.

√ Ακολουθούν οι αποφάσεις για το πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορου Βερναρδάκη, για το οποίο δεσμεύτηκαν πιστώσεις 3.500 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες, καθώς και για υπερωριακή απασχόληση 2.700 ευρώ. Σύνολο 6.200 ευρώ.

√ Τέλος, ο προϋπολογισμός εξόδων του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκου θα επιβαρυνθεί με 2.600 ευρώ (εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες) και με άλλα 2.500 ευρώ (υπερωρίες), πάντα για τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο. Σύνολο 5.100 ευρώ.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος