07 Ιουλίου 2024

Πέθανε ο θιασώτης του εμβολίου κατά του covid-19 καθηγητής Ιατρικής Τάσος Φιλαλήθης


«Έφυγε» από τη ζωή ο Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Τάσος Φιλαλήθης ,θιασώτης του εμβολίου κατά του covid-19

Την είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον συνάδελφο του και επίσης Ομότιμο Καθηγητή, Χρήστο Λιονή, μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα.


 


Αιφνίδιος θάνατος 57χρονου εργαζόμενου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο-Δεν πήγε στην εργασία του και εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του



Χθες είχε πάει σε γάμο

Νεκρός στην οικία του εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής ένας άντρας,ηλικίας 57 ετών,ο οποίος ήταν εν ζωή εργαζόμενος σε υπηρεσία του Μαμάτσειου Νοσοκομείου  Κοζάνης.

Ο άτυχος άντρας δεν προσήλθε στην εργασία του,στις 3 το μεσημέρι και δεν απαντούσε στις κλήσεις συναδέλφων και συγγενικών του προσώπων.Λίγο αργότερα βρέθηκε στο σπίτι του χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο,όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 57χρονος χθες βράδυ διασκέδαζε σε γάμο φιλικού/συγγενικού του προσώπου και εντοπίστηκε με τα ρούχα που φορούσε και στη γαμήλια δεξίωση

 - Κλασική περίπτωση ξαφνικού θανάτου της τελευταίας 2είας,

 

Πηγή: kozanimedia.gr  -

 

Γαλλία : Νίκη-σοκ της Ακροαριστεράς, πλήγμα για την ηγέτη της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν

Ανάλυση Bloomberg/ Τι σημαίνει η νίκη-σοκ της Αριστεράς κατά της Λεπέν και του Μακρόν

potlight
Ανάλυση Bloomberg/ Τι σημαίνει η νίκη-σοκ της Αριστεράς κατά της Λεπέν και του Μακρόν

O αριστερός συνασπισμός κερδίζει τελικά τις περισσότερες έδρες στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας σε ένα αιφνιδιαστικό πλήγμα για την ηγέτη της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν , η οποία ήλπιζε να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση. Οι Γάλλοι ψηφοφόροι, με μεγάλη προσέλευση, ανέτρεψαν τα προγνωστικά γκρεμίζοντας την βεβαιότητα για νίκη της ακροδεξιάς και επιβράβευσαν το Νέο Λαϊκό Μέτωπο.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg , το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, το οποίο περιλαμβάνει τους Σοσιαλιστές και την ακροαριστερή Ανυπότακτη Γαλλία, είναι έτοιμο να λάβει μεταξύ 172 και 210 έδρες στην Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις από πέντε εταιρείες δημοσκοπήσεων. Αυτό απέχει πολύ από τα 289 που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή των 577 εδρών.

Η Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν, στην οποία οι δημοσκόποι εδιναν τις περισσότερες έδρες την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να έρθει τρίτη, λαμβάνοντας μεταξύ 113 και 155 έδρες, ενώ η κεντρώα συμμαχία του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να τεθεί δεύτερη με 150 προς 175.

Το διεθνές οικονομικό πρακτορείο αναφέρει ότι η νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου είναι πιθανό να ανησυχήσει τους επενδυτές που έχουν σημάνει συναγερμο εδώ και καιρό για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών της Γαλλίας. Η αριστερή συνεργασία έχει υποσχεθεί σημαντική αύξηση των δημοσίων δαπανών, ώθηση στον κατώτατο μισθό και μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης, μέτρα που θα προκαλούσαν μεγάλη σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το NFP θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του», είπε στους υποστηρικτές του ο Jean-Luc Melenchon , ο ηγέτης της France Unbowed. «Τίποτα εκτός από το πρόγραμμά του – όλο το πρόγραμμά του». Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει στο φως σενάρια για κυβέρνηση ενότητας με το κόμμα Μακρόν με πρωθυπουργό ένα τρίτο πρόσωπο που όμως θα προέρχεται από το NFP.

Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ άνοιξε δρόμο προς διαφορετικές συμμαχίες, λέγοντας ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να ακολουθεί την πυξίδα του προγράμματος του Νέου Λαϊκού Μετώπου. Πρόσθεσε ότι τώρα είναι δουλειά του κόμματος, με τους Σοσιαλιστές στον πυρήνα του, να καθορίσει ένα έργο και να «βρει έναν δρόμο» για να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Γάλλων.

«Θέλουμε μόνο ένα πράγμα, και αυτό είναι ότι η χώρα ξαναβρίσκει τον εαυτό της – έχει καταρρεύσει πάρα πολύ», είπε ο Faure. «Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο πρέπει να αναλάβει αυτή τη νέα σελίδα της ιστορίας».

Ακόμα κι αν το Νέο Λαϊκό Μέτωπο δεν έχει τις ψήφους για να κυβερνήσει μόνο του, είναι πιθανό να απαιτήσει νέες δεσμεύσεις δαπανών από τον Μακρόν για να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση.

Εν αναμονή ο Μακρόν

Ο Μακρόν θα περιμένει τη νέα σύνθεση της Εθνοσυνέλευσης πριν λάβει περαιτέρω αποφάσεις για το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου των Ηλυσίων. Ο πρόεδρος δεν θα μιλήσει το βράδυ της Κυριακής για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Οι προβλέψεις προσφέρουν κάποια δικαίωση για την έκκληση του Μακρόν για διάλυση του κοινοβουλίου μετά τη συντριπτική ήττα από το κόμμα της Λεπέν τον περασμένο μήνα. Επικρίθηκε ευρέως για την απόφασή του, αφού το κόμμα του τερμάτισε μακρινό τρίτο στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας την περασμένη εβδομάδα, όπου η Λεπέν ανέλαβε την πρωτοβουλία.

Ο Μακρόν είχε προηγουμένως προτείνει ότι κόμματα από αντίπαλες πολιτικές ομάδες θα μπορούσαν να κυβερνήσουν μαζί για να μπλοκάρουν τα «άκρα», ανοίγοντας την πόρτα σε έναν κεντρώο συνασπισμό.

Σύμφωνα με μια προβολή της Toluna Harris Interactive, η οποία κατέρριψε τις εκτιμήσεις ανά κόμμα, η ομάδα του Μακρόν μαζί με την πιο μετριοπαθή πτέρυγα του Νέου Λαϊκού Μετώπου, θα μπορούσαν στα χαρτιά να φτάσουν τις 306 έδρες, μια άνετη απόλυτη πλειοψηφία, ακόμη και χωρίς την ομάδα του Μελανσόν.

Κινδυνολογεί ο Μπαρντελά

Ο πρόεδρος του Εθνικού Ράλι Τζόρνταν Μπαρντέλα υπογράμμισε τα κέρδη του ακροδεξιού κόμματος, το οποίο είχε 89 έδρες στο προηγούμενο κοινοβούλιο, και επέκρινε τη στρατηγική ψηφοφορία από τα κύρια κόμματα.

«Οι ρυθμίσεις ψηφοφορίας που ενορχηστρώθηκαν από το παλάτι των Ηλυσίων από έναν απομονωμένο πρόεδρο και μια εμπρηστική αριστερά δεν οδηγούν πουθενά», είπε ο Μπαρντέλα σε πλήθος υποστηρικτών. «Θα είμαι εκεί μαζί σου και για σένα μέχρι τη νίκη».

Αρκετοί λένε ότι η Γαλλία δεν μπορεί να αντέξει μια απότομη αύξηση των δαπανών για να κατευνάσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, καθώς η κυβέρνηση ήδη αγωνίζεται να συγκρατήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο μήνα έθεσε τη χώρα σε ειδική διαδικασία για παραβίαση των κανόνων για το έλλειμμα, η οποία θα μπορούσε να δυσκολέψει τον περιορισμό των προσπαθειών για την εφαρμογή οποιωνδήποτε φιλόδοξων σχεδίων δαπανών, με ταυτόχρονη τήρηση των κανόνων της ΕΕ.

 

Πηγή: EURACTIV - Libre-

Bloomberg

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

                           

                                                                          Bioflorina - Biokott

                                                       

Καστοριά: Απεγκλωβίστηκαν σώοι οι δύο αναρριχητές από δύσβατο μονοπάτι στους Αμπελόκηπους



Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν και παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οι δύο αναρριχητές που είχαν εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο από το απόγευμα του Σαββάτου σε περιοχή της Καστοριάς.


 ΕΡΤ

 Voria.gr