29 Νοεμβρίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ;




ΕΙΝΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ;







 
Οταν το δώρο γίνεται παρουσία της κάμερας των δημοσιογράφων τύπου παπαγαλε είναι δωρεά η διαφήμιση;

Οταν το φερόμενο δώρο θα φοράει κατα την χρήση του την ταμπελίτσα του δωροθέτη είναι δώρο η διαφήμιση.; 

Οτάν χάνουν χρόνο - εργατοώρες ο διοικητής του νοσοκομείο Καστοριάς για την φωτογράφιση και την προβολή αυτη,  αλλά και άλλοι υπάλληλοι του νοσοκομείου ενω γίνεται χαμός απο ουρές ασθενών μέσα στο νοσοκομείο  είναι δώρο;  η τι αυτό;

Φανταστείτε  έναν φιλόζωο με καρδιολογικά προβλήμματα ασθενή, ενω μεταφέρεται με το αμαξίδιο αυτό να διαβάζει στο ταμπελάκι "Κυνηγετικού  Συλλόγου"

Ενημερωτικά να σημειώσουμε στο ρεπορτάζ αυτό οτι η αξία ενός αναπηρικού αμαξιδίου  (καροτσάκι ) είναι μεταξυ 83και 145 ευρώ.






1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Καστοριάς: πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης εν όψει της παγκόσμιας γιορτής ΑΜΕΑ

Στη Δωρεά δύο αναπηρικών αμαξιδίων στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς προχώρησε το προηγούμενο διάστημα ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Καστοριάς

. Πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς εκ μέρους του συλλόγου που σκοπό έχει να στηρίξει μια ομάδα ανθρώπων που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και να απαλύνουν την καθημερινότητα τους. Η πρόσφατη δωρεά αποτελεί εξ ολοκλήρου δαπάνη του Κυνηγετικού Συλλόγου και αφορά σε δύο αναπηρικά αμαξίδια με θέση για φορητή φιάλη οξυγόνου και στατώ για ορό. «Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2017 που ενισχύουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. Η πρώτη δωρεά αφορούσε φορητές φιάλες οξυγόνου και κουρτινόξυλα για την νεόδμητη γυναικολογική-μαιευτική κλινική». δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Ρεσίνης ο οποίος από τότε που βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου υλοποίει πολλές και σημαντικές δράσεις κοινωνικού περιεχόμενου που σκοπό έχουν αφενός να βοηθήσουν δομές και ανθρώπους και αφετέρου να περάσει και το μήνυμα ότι οι κυνηγοί είναι κοινωνοί των προβλημάτων της ακριτικής μας περιοχής . Αξίζει επιπλέον να αναφερθεί ότι ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Καστοριάς έχει υλοποιήσει και άλλες δράσεις που θα τις αναδείξουμε στην πορεία.

Φωτό (1): Αντωνιάδης Βασίλης – Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς
Ρεσίνης Γιώργος – Πρόεδρος Συλλόγου
Αντωνιάδης Μιχάλης – Υπάλληλος Νοσοκομείου ( τραυματιοφορέας )
Φωτό (2): Αντωνιάδης Μιχάλης -υπάλληλος
Κοτζαγιαννίδης Παντελής- Υπεύθυνος Θηροφυλακής 1ου Κυνηγετικού  Συλλόγου Καστοριάς.

 




.



 Πηγή

'ΙΕΡΗ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΟΥ" : Φορολογικές και ποινικές περιπέτειες για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο




Παραγγελία να απολογηθεί ο Μητροπολίτης για υπόθεση διαχείρισης Ιδρύματος της Μητρόπολης που δεν απέδωσε φόρους τα δύο τελευταία χρόνια της λειτουργίας του

Σε φορολογικές και ποινικές περιπέτειες ενεπλάκη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για μη απόδοση φόρου εισοδήματος και ανακριβή απόδοση φόρου προστιθέμενης αξίας συνολικού ποσού που υπερβαίνει τις 460.000 ευρώ. Η υπόθεση αφορά τη διετία 2004 – 05 και τη διαχείριση του «Ορθόδοξου Ιδρύματος Παιδείας και Πολιτισμού» της Μητρόπολης, το οποίο έχει καταργηθεί, όμως τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια της λειτουργίας του δεν απέδωσε φόρους για δραστηριότητες που σχετίζονται με ξενοδοχειακές υπηρεσίες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Παρ’ ότι αρχικά ο ιεράρχης δεν απολογήθηκε επειδή θεωρήθηκε ότι ήταν «τυπική» η εμπλοκή του και η υπόθεση όδευε στο αρχείο, με παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών η δικογραφία επιστρέφει στην ανάκριση.
 
Η έρευνα από τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης άρχισε τον Οκτώβριο του 2016, όταν η αρμόδια για τον έλεγχο της συγκεκριμένης επιχείρησης Ζ’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για τη μη απόδοση των φόρων, με τη σημείωση ότι το ίδρυμα ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα και ήταν υπόχρεο τήρησης βιβλίου. Ακολούθησαν διώξεις στα τότε μέλη του διοικητικού συμβουλίου που θεωρήθηκε από την Εισαγγελία ότι λάμβαναν αποφάσεις, με πρώτο τον Μητροπολίτη Άνθιμο ως νόμιμο εκπρόσωπο του ιδρύματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του αποδίδεται η μη απόδοση φόρου εισοδήματος ύψους 181.314 ευρώ για το 2004 και 105.347 ευρώ για το 2005, όπως και η μη ακριβής απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 104.452 το 2004 και 81.695 το 2005.
Και οι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης, δεν κλήθηκαν να απολογηθούν στην ειδική ανακρίτρια, καθώς θεωρήθηκε πως δεν είχαν άμεση διαχειριστική σχέση, αφού άλλος ιερέας είχε τη διαχείριση του ιδρύματος. Στη δικογραφία παρατηρείται πως ο προσδιορισμός των συγκεκριμένων ποσών είναι εξωλογιστικός, καθώς ποτέ δεν βρέθηκαν βιβλία της περιόδου εκείνης. Στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας για να εγκριθεί η αρχειοθέτηση της δικογραφίας, ο αντεισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος είχε άλλη άποψη και επέστρεψε τη δικογραφία στην ανάκριση, με την παραγγελία να ληφθεί απολογία από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος γνώριζε τη διαχείριση, επομένως πρέπει να διερευνηθεί βαθύτερα η ποινική του ευθύνη. Το ίδιο έπραξε και άλλος εισαγγελέας Εφετών που χειρίστηκε το τμήμα του δεύτερου κατηγορούμενου, ενώ άλλη άποψη εξέφρασε τρίτος εισαγγελέας που ενέκρινε την αρχειοθέτηση ως προς τον τρίτο κατηγορούμενο.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα καταργήθηκε το 2005 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου ύστερα από πρόταση του Μητροπολίτη Άνθιμου και συστάθηκε στη θέση του το «Εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» στο οποίο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και στις τάξεις του λειτουργεί η ίδια ξενοδοχειακή μονάδα


left.gr


.

ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 15 σπίτια βγήκαν σε πλειστηριασμό σήμερα μόνο στην Αττική - Από τη «σεισάχθεια» στην πλήρη απελευθέρωση- ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ -

Από το 2018 παύει η προστασία του νόμου Κατσέλη

Πλειστηριασμοί: «Στο σφυρί» πρώτες κατοικίες για οφειλές από 30.000 ευρώ!

Πλειστηριασμοί: «Στο σφυρί» πρώτες κατοικίες για οφειλές από 30.000 ευρώ!



  • Ειρηνοδικείο: Αστυνομικοί φυγάδευσαν τους συμβολαιογράφους που έκαναν τους πλειστηριασμούς

Τουλάχιστον 15 σπίτια βγήκαν σε πλειστηριασμό σήμερα μόνο στην Αττική - Από τη «σεισάχθεια» στην πλήρη απελευθέρωση

Στα... λόγια και στις... υποσχέσεις έμεινε η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, καθώς μόνο σήμερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, μόνο στο Νομό Αττικής.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έγιναν πλειστηριασμοί διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, ακόμη και για οφειλές 30.000 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι τα στελέχη της παρούσας κυβέρνησης έκαναν λόγο για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ μιλούσαν ακόμη και για σειχάχθεια, προκειμένου να προστατευθεί το μεγαλύτερο αγαθό του Έλληνα πολίτη, το σπίτι του. Στην πορεία η καθολική προστασία και η σεισάχθεια έγιναν «προστασία για κάτω των 300.000 ευρώ», για να φτάσουμε έναν σχεδόν μήνα πριν τη δύση του 2017 και την αυγή του 2018, να χάνονται πρώτες κατοικίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, για οφειλές μόλις 30.000 ευρώ.
Όπως προαναφέραμε, σε όλη την Αττική, μόνο σήμερα, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και συγκεκριμένα στις περιοχές της Αθήνας, της Νίκαιας, του Μοσχάτου, του Αμαρουσίου, της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου. Οι πλειστηριασμοί έγιναν τόσο ηλεκτρονικά, όσο και με τον παραδοσιακό τρόπο και παρά τις αντιδράσεις από οργανώσεις και πολίτες.

Στο Χαλάνδρι, λόγου χάρη, χάθηκε πρώτη κατοικία για οφειλή 43.000 ευρώ. Στη Νίκαια, βγήκε σε πλειστηριασμό τετραόροφο, που μοιραζόταν οικογένεια, με δύο πρώτες κατοικίες. Στο Μοσχάτο, χάθηκε σπίτι περίπου 60 τετραγωνικών, για οφειλή μόλις 30.000 ευρώ!

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται πλέον στην Ελλάδα, παρά τα «παχιά» λόγια των κυβερνόντων στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Μόνο όσοι έχουν υπαχθεί στο Νόμο Κατσέλη ή προλάβουν να υπαχθούν έως το τέλος του 2017, καθώς από το 2018 δεν θα έχουν δικαίωμα, θα μπορούν να καταφύγουν στο δικαστήριο και να «φρενάρουν» ή να αποφύγουν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.




Στο Ειρηνοδικείο οι 12 από τους 29 πλειστηριασμούς

Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν σήμερα το απόγευμα 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Ακόμη, ολοκληρώθηκαν δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων που έγιναν σήμερα στους 14.

Αναλυτικότερα, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα, ενώ για 8 αν και ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Ακόμη, οι υπόλοιποι 9 δεν ξεκίνησαν καν.

Τέλος, σήμερα ολοκληρώθηκαν δυο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αναλυτικότερα, ο ένας αφορούσε μονοκατοικία στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ και ο δεύτερος αφορούσε 5 αποθήκες και οι οποίες εκπλειστηριάστηκαν για οφειλή 500.000 ευρώ :
.Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πρωτοφανές: Ήπιε δηλητήριο on camera μόλις άκουσε ότι καταδικάστηκε ξανά ως εγκληματίας πολέμου


Πρωτοφανές: Ήπιε δηλητήριο on camera μόλις άκουσε ότι καταδικάστηκε ξανά ως εγκληματίας πολέμου
Translate this page
Ήπιε δηλητήριο on camera κατά την δίκη του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ο 

Κροάτης αξιωματικός στην Βοσνία Σλόμπονταν Πράλτζακ μόλις άκουσε τους δικαστές να τον καταδικάζουν εκ νέου σε 20 χρόνια κάθειρξη.

Ο Κροάτης αξιωματικός άκουγε από τους δικαστές την τελική ετυμηγορία επί της προσφυγής του, μαζί με άλλους πέντε πρώην πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες των Κροατών της Βοσνίας που είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τη διετία 1992-1994, στην περιοχή του Μόσταρ όταν άρχισε να πίνει το υγρό που είχε σε ένα μικρό μπουκάλι και φώναξε “δεν είμαι εγκληματίας πολέμου και δεν αποδέχομαι αυτή την καταδίκη”.
Ο δικηγόρος του άρχισε να φωνάζει “Ο πελάτης μου λέει ότι πήρε δηλητήριο”.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Κάρμελ Άνγκιους, διέκοψε αμέσως την ακρόαση. Στην αίθουσα επικράτησε σύγχυση. “Διακόπτουμε την... Διακόπτουμε... Σας παρακαλώ, τις κουρτίνες. Μην παίρνετε το ποτήρι που χρησιμοποίησε όταν ήπιε κάτι”, είπε ο πρόεδρος.

Ο δικαστής κάλεσε άμεσα γιατρό στην αίθουσα. Όμως άγνωστη παραμένει ακόμη η κατάσταση της υγείας του Πράλτζακ.
Η δίκη

Ο Πράλτζακ καταδικάστηκε ότι ζήτησε την καταστροφή μιας γέφυρας του 16ου αιώνα στη Μοστάρ, το Νοέμβριο του 1993. Η πράξη του θεωρήθηκε από τους δικαστές ότι “προκάλεσε δυσανάλογη βλάβη στο μουσουλμανικό πληθυσμό”.

Ο Πράλτζακ ήταν ένας από τους έξι Κροάτες της Βοσνίας πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες που είχαν καταδικαστεί το 2013 για εκτελέσεις, εκτοπίσεις και δολοφονίες μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, που προσέφυγαν σε νέα ακρόαση.

Το περιστατικό γίνεται μία εβδομάδα μετά την καταδίκη του πρώην Σερβοβόσνιου στρατιωτικού ηγέτη Ράκτο Μλάντιτς, για γενοκτονία και άλλα εγκλήματα.




Pronews

Π. Καμμένος: Δεν έχω βάλει πουθενά υπογραφή «Δεν υπάρχει μίζα»



Π. Καμμένος: Δεν έχω βάλει πουθενά υπογραφή

«Δεν υπάρχει μίζα» με αυτά τα λόγια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προσπάθησε να υπεραμυνθεί των χειρισμών του στην υπόθεση της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «συμφωνία χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει».

«Όσο δεν έχουν μπει χρήματα στον λογαριασμό, δεν υπάρχει συμφωνία» επεσήμανε, τονίζοντας ότι η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση των 300.000 βλημάτων έχει λήξει από τις 10 Οκτωβρίου.

«Εγώ δεν έχω βάλει πουθενά υπογραφή» προσέθεσε. «Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να πάρουμε τα λεφτά» πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι «τη συμφωνία τη χάλασε ο κ. Σφακιανάκης», στον οποίο καταλόγισε ότι είχε στόχο να πέσει η τιμή της συναλλαγής στο 1/5.
Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος είπε πως όταν ζητήθηκε από τον κ. Σφακιανάκη να παρουσιάσει στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία, εκείνος «το έβαλε στα πόδια».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι σε οποιαδήποτε διακρατική συμφωνία, τα χρήματα μεταφέρονται απευθείας από το υπουργείο Οικονομικών της μίας χώρας στο αντίστοιχο της άλλης. Συνεπώς «δεν υπάρχει θέμα μίζας». «Αυτά μόνο η ΝΔ θα μπορούσε να τα σκεφτεί, είναι ντροπή» είπε.

Παράλληλα υποστήριξε πως προσπάθησε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας να βρει έσοδα από υλικά που ήταν άχρηστα και θα καταστρέφονταν, ενώ αυτή τη φορά παραδέχθηκε ότι μιλούσε με τον Παπαδόπουλο, του οποίου άλλες προτάσεις απορρίφθηκαν από το υπουργείο, «γιατί δεν υπήρχαν απαραίτητα έγγραφα, όπως πιστοποιητικό τελικού χρήστη».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε  ακόμη ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν είναι μεταφορέας όπλων και υποστήριξε ότι εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία μέσα από την εταιρεία του, η σφραγίδα της οποίας εμφανίζεται σε έγγραφο εισήγησης στο ΚΥΣΕΑ, που παρουσίασε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Παρά το γεγονός ότι απέφυγε να τον χαρακτηρίσει ως «μεσάζοντα» για τον Βασίλη Παπαδόπουλο, ο κ. Καμμένος είπε ωστόσο ότι ο πρώτος θα λάβει κάποια χρήματα από τη Σαουδική Αραβία για ορισμένες διαδικασίες.
Για το επεισόδιο με τον ταξίαρχο, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι βρίσκεται σε θέση ευθύνης στην ΑΣΔΥΣ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού), ενώ υπονόησε  ότι ο στρατιωτικός συζητούσε με κλιμάκιο Σαουδαράβων, που εμφανίζονταν ως απεσταλμένοι της Σαουδικής Αραβίας και στην ουσία λειτουργούσαν για λογαριασμό του Τζον Σφακιανάκη.
Τέλος υποστήριξε οτι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των Σαουδαράβων και για την αγορά βομβών, ωστόσο δεν έχει υπογραφεί τίποτα και δεν πρόκειται να υπογραφεί, καθώς οι βόμβες αυτές είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν αμάχους.


liberal.gr

ΠΩΣ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ! ΙΔΟΥ και ο καλός υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ...

Αχαχαχα! Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί και ξεβρακώνονται!
Ενας απ τους πρωταίτιους της καταπάτησης του ξενοδοχείου μου αποκαλύπτει τελικά τον βρώμικο ρόλο του ως καλός υπάλληλος ΣΥΡΙΖΑ.

Άγριο ξύλο, χημικά και τρεις τραυματίες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τους πλειστηριασμούς - Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη - ΒΙΝΤΕΟ


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν εντός του Ειρηνοδικείου Αθηνών ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και συλλογικότητες που διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επέτρεψαν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να μπουν μέσα ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.Ακολούθησε πρωτοφανής ένταση, μάχες σώμα με σώμα, ενώ έπεσαν ακόμη και χημικά εντός του Ειρηνοδικείου.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές απωθήθηκαν εκτός του κτιρίου, ωστόσο η ατμόσφαιρα παρέμεινε είναι εκρηκτική. Πλήθος διαδηλωτών φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των συμβολαιογράφων που συμμετέχουν στους πλειστηριασμούς, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου.

Από τα επεισόδια υπήρξαν τραυματισμοί τουλάχιστον τριών διαδηλωτών. Στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα, ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας και στέλεχος της ΛΑΕ, με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των χημικών που έπεσαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Δείτε τις φωτογραφίες του               enikos.gr     ΕΔΩ

Ηλίας Παπαδόπουλος στο enikos.gr: Ζήσαμε στιγμές Χούντας - Μας έπνιξαν στα χημικά και μας τσάκισαν στο ξύλο
Η κατάσταση στο ειρηνοδικείο Αθηνών έγινε πολεμική όταν τα μέλη του Κινήματος "Δεν Πληρώνω" προσπάθησαν να σταματήσουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών.
Τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές στο εσωτερικό του κτιρίου, έπεσε χοντρό ξύλοκαι έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών.
Όπως δήλωσε στο enikos.gr o Ηλίας Παπαδόπουλος μέλος του κινήματος "Δεν Πληρώνω" η κατάσταση είναι πρωτοφανής. Και πρόσθεσε "ζήσαμε στιγμές Χούντας, φάγαμε πολύ χοντρό ξύλο, μας έπνιξαν με χημικά.
(Στη φωτό ο Ηλίας Παπαδόπουλος)
"Θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα, είναι τυχαίο γεγονός πως δεν έχουμε κάποιο θύμα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές καθώς ζητήθηκε από τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών μέσα σε κλειστό χώρο".
Τι επόμενες μέρες θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν" είπε τέλος ο Ηλίας Παπαδόπουλος.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Ένταση επικράτησε έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης μεταξύ μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων και ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο κτίριο, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο της προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή. Αμέσως μετά, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και συνέχισαν προς τα δικαστήρια, όπου μπήκαν για λίγο στο κτίριο, φώναξαν συνθήματα, παρέμειναν για μισή περίπου ώρα στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου και αποχώρησαν.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να νομοθετηθεί η «προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» και κατήγγειλαν ότι στο πινάκιο του Ειρηνοδικείου ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί ακινήτων όχι ιδιαίτερα υψηλής αξίας, που πάντως δεν έγιναν, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων.

Η πορεία είχε ξεκινήσει έξω από το ΥΜΑΘ λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε εκεί στη μία και μισή.

.



Δείτε φωτογραφίες από το ΑΓΡΙΟ ξύλο που έπεσε και δημοσιεύθηκαν στα social media

Μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω» κρατάει στα χέρια του ένα από τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ



Φωτογραφίες: Intimenews

Πηγή: | iefimerida.gr

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - 500.000 Ελληνόπουλα πεινάνε, κρυώνουν και σβήνουν χωρίς φάρμακα


Επιστροφή στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδσες Ελληνόπουλα στην εποχή της ευρωκόλασης. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, εκτός από περιόδους πολέμων, περισσότερα από 500.000 Ελληνόπουλα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε,δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει.
Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με την πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων.Η οικονομική κρίση εκτός από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων συνοδεύεται από μειωμένες παροχές υγείας, μειώμενη σίτιση, χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα, αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν πριν λίγο στην δημοσιότητα.(Διαβάστε την συνέχεια Παρακάτω)






Κλείστε την Συνέχεια.........................................................
Και όλα αυτά σε πληθυσμό «καθαρών» Ελλήνων λιγότερο από 10 εκατ. ψυχές. «Η κακή διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς Ελληνοπαίδων σήμερα θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεκαετίες αργότερα, όταν πια αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες» επισημαίνει ο παιδίατρος -σύμβουλος γαλουχίας Στέλιος Παπαβέντσης σε ανακοίνωσή του με θέμα «Οικονομική κρίση και βρεφική διατροφή» στο 10ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.
Ελλέιψεις τροφής για 60% των μαθητών στα σχολεία της Αττικής
Αντιμέτωπα με έλλειψη τροφής ή και την πείνα βρίσκονται καθημερινά χιλιάδες Ελληνόπουλα που βιώνουν με τον πλεόν σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έξι στους δέκα μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια, δεν έχουν δηλαδή πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα τροφής, ενώ σχεδόν το 25% των μαθητών πλήττεται από πείνα.
Οικογένειες χωρίς ρεύμα
Στο 61% των οικογενειών στα 64 σχολεία της Αττικής που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ο ένας από τους δύο γονείς δεν έχει κανένα εισόδημα ενώ σε ποσοστό 17% των οικογενειών, κανένας από τους δύο γονείς δεν έχει εισόδημα. Επίσης το 11% των παιδιών είναι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ενώ το 22 έχει 3 ή και περισσότερα τέκνα.
Σε ποσοστό 7% των οικογενειών, υπήρχε διακοπή σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά το προηγούμενο έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας, ενώ το 3% των οικογενειών δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τη χρονική περίοδο που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο.
Χωρίς φαγητό ένας στους δύο μαθητές δημοτικού στην περιφέρεια
Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες εφαρμόζεται το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Σύμφωνα με τα 42.727 ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν γονείς των μαθητών από σχολεία σε 23 νομούς της χώρας, το 54% των οικογενειών αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια και 21% πείνα. Στο 40% των οικογενειών ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα ενώ σε ποσοστό 13% κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ινστιτούτου Prolepsis, σημαντική ένδειξη της επιτακτικής ανάγκης για σίτιση αποτελεί και ο αριθμός των αιτήσεων από σχολεία για συμμετοχή στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα. Συνολικά έχουν υποβληθεί 1.053 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 152.397 μαθητές, εκ των οποίων σήμερα σιτίζονται οι 15.520. Πιο συγκεκριμένα, κατά την περσινή σχολική χρονιά, σιτίζονταν καθημερινά 61.876 μαθητές 406 σχολείων. Εφέτος, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 150 σχολεία με 15.520 μαθητές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% των μαθητών σχολείων που έχουν υποβάλει αίτηση να ενταχθούν στο Πρόγραμμα.
[odosdrachmis.gr]

Ο ΜΕΘΥΣΟΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ :Δεν δίνω δεκάρα για την Ελλάδα, αρκεί να πληρώνει 10 δις το χρόνο ως το 2030! Ανατριχιαστική παραδοχή Γιουνκέρ για την κτηνωδία σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων






-Δεν δίνω δεκάρα για την Ελλάδα, έχω πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθώ. Αρκεί η Ελλάδα να πληρώνει τα 10 δις ευρώ τοκοχρεολύσια το χρόνο μέχρι το 2030!…
Αυτά μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος Γιουνκέρ σε γνωστό Ελληνα δημοσιογράφο και έτσι εξηγείται η αδιαφορία των Βρυξελλών για το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος της Ελλάδας που έγινε χειρότερο, πιο άδικο και πιο φορομπηχτικό στα χρόνια της κρίσης, ενώ εκτοξεύθηκε με ιλγγιώδεις ρυθμούς και το χρέος.
Ετσι η διαβόητη Ε.Ε. δείχνει το χειρότερο πρόσωπό της στους Ελληνες φορολογούμενους μια και τους τιμωρεί διπλά: Kαι εισπράττει ματωμένα χαράτσια και επιτρέπει στο διεφθαρμένο, πελατειακό να κράτος να παραμμένει χυδαία φορομπηχτικό και αμεταρρύθμιστο.
Αυτή η φιλοσοφία της Ε.Ε. και του προέδρου της δίνει τις απαντήσεις σε όλους τους Ελληνες πολίτες που βιώνουν την φορομπηχτική λαίλαπα του αμεταρρύθμιστου κράτους με την ανοχή των πιστωτών οι οποίοι το μόνο που επιδιώκουν είναι να αρπάζουν τα 10 δις το χρόνο έως το 2030.
Από ποιους θα παίρνει αυτά τα χρήματα το χυδαίο πελατεικακό κράτος δεν τους ενδιαφέρει. Δεν δίνουν δεκάρα εάν οι νοσηροί κρατιστές κυβερνώντες έχουν λεηλατήσει τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι Γιουνκέρ και οι Μοσκοβισί της Ευρώπης δεν δίνουν δεκάρα για το μίσος εναντίον της Ευρωπαικής Ενωσης που προκαλεί αυτή η πολιτική τους.
Δεν δίνουν δεκάρα για το μίσος με το οποίο ξεσπούν οι Τσακαλώτοι στη μεσαία τάξη. Δεν δίνουν δεκάρα για το εάν στην Ελλάδα υπάρχει πραγματική Δικαιοσύνη για παράδειγμα ή για το εάν έχουν στήσει χορό οι συμμορίες. Κι αν ο Γιουνκέρ λέει αυτά που λέει επιτρέποντας στους κυβερνώντες να κάνουν πράξη κάθε χυδαία φορομπηχτική τους φαντασίωση έρχεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης να τρολάρει τον εαυτό του καθώς όλοι οι εχγώριοι μεγαλοκαρχαρίες κυκλοφορούν ελεύθεροι με τις ποινικές τους υποθέσεις, τα κακουργήματα, κλπ να μην φθάνουν ούτε καν στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Μετά από σχεδόν 3 χρόνια στην εξουσία κι ενώ έχουν στήσει χορό οι εγχώριες συμμορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος μας λέει ένα ακόμη ΘΑ…

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ>
«Η κάθαρση θα είναι εντυπωσιακή» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας σε διημερίδα που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, για την προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και την καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς που κατατρώει τα κύτταρα της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Ο κ Παπαγγελόπουλος απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στο φαύλο, όπως είπε, πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που ευθύνεται για την τραγωδία την οποία βιώνει τώρα η χώρα και τόνισε ότι «θα πληρώσουν για τα εγκλήματα τους».
Ο κ. Παπαγγελόπουλος χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα αναφερόμενος στο ρόλο του Τύπου, μεγάλη μερίδα του οποίου, όπως τόνισε, χρησιμοποίησε μεθόδους «νταβατζήδων» και αντί να αποκαλύπτει τα σκάνδαλα μετατράπηκε σε όργανο οικονομικών συμφερόντων.
Προσπαθώντας μάλιστα να διαιωνίσουν το νταβατζιλίκι» του, σύμφωνα με τον υπουργό, «αντί οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους», στήθηκε μία «τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης και εκφοβισμού του λαού» με σκοπό τη συνέχιση της λεηλασίας σε βάρος της χώρας μας.
Με την ομιλία του πάντως ο κ. Παπαγγελόπουλος θέλησε να απευθυνθεί και στους «εκπροσώπους της ελεύθερης οικονομίας» ξεκαθαρίζοντας πως επενδύσεις και ανάπτυξη δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τη διαπλοκή.
Αναλυτικά ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε στην ομιλία του:

Η Ελλάδα πολύ σύντομα εξέρχεται από την πολυετή κρίση, που όχι μόνο μάτωσε το λαό της οικονομικά, αλλά επιπλέον καταρράκωσε την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας και κάθε Έλληνα σε προσωπικό επίπεδο.

Όλοι μιλάνε για 8 χρόνια κρίσης. Πρόκειται για μεγάλη ανακρίβεια, που κατά πάσα πιθανότητα λέγεται σκόπιμα, για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες του φαύλου πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου, και άλλων πολλών.
Η κρίση έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και δεν είναι μόνο οικονομική. Η οικονομική κρίση των τελευταίων 8 ετών είναι αποτέλεσμα της ηθικής και πολιτικής κρίσης που μαστίζει τη Χώρα πολύ περισσότερα χρόνια. Δεν θα υπήρχε οικονομική κρίση αν δεν είχε προηγηθεί ανεπαίσθητα στην αρχή -με γεωμετρική πρόοδο στη συνέχεια- έκπτωση ηθικών αρχών και αξιών.
Εδώ λοιπόν προκύπτουν οι τεράστιες ευθύνες όχι μόνο του πολιτικού συστήματος του παρελθόντος, αλλά και της πνευματικής ηγεσίας του τόπου και όλων των αρμοδίων θεσμικών οργάνων που όχι μόνο δεν απέτρεψαν την κάθοδο στο βούρκο της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά πρωταγωνίστησαν στην τραγωδία που βιώνει η Χώρα μας για πολλά χρόνια.
Ακόμα και μεγάλη μερίδα του τύπου που ο ρόλος του είναι να ελέγχει την εξουσία και να αποκαλύπτει σκάνδαλα και παρεκτροπές της, μετατράπηκε σε όργανο οικονομικών συμφερόντων.
Τα μέσα ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό περιήλθαν στην ιδιοκτησία επιχειρηματιών οι οποίοι τα χρησιμοποίησαν για ιδιοτελείς σκοπούς. Αρκετοί απ’ αυτούς, ευτυχώς όχι όλοι, χρησιμοποίησαν τον τύπο για να προάγουν τα συμφέροντά τους, να εξουδετερώσουν τους ανταγωνιστές τους, σε βάρος του υγιούς ανταγωνισμού και να εκβιάσουν πολιτικούς προκειμένου να ελέγξουν το πολιτικό σύστημα.
Με μεθόδους που προσιδιάζουν σε νταβατζήδες φόβισαν, εκμαύλισαν πρόσωπα και θεσμικά όργανα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την πατρίδα και το λαό της.
Έτσι λοιπόν φθάσαμε στην οικονομική κρίση. Και τότε όμως αντί οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους, επιχείρησαν να διαιωνίσουν το νταβατζιλίκι τους. Υπήρξε μια τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης και εκφοβισμού του λαού, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λεηλασία σε βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων.
Όμως ο λαός τους είχε καταλάβει πια και έδωσε τέλος στην τραγωδία που παιζόταν για πολλά χρόνια με τραγικό πρωταγωνιστή στο ρόλο του θύματος τον ίδιο το λαό και έμπειρους σκηνοθέτες τους φαύλους εκπροσώπους της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Η ύβρις υπήρξε τρομακτική. Η κάθαρση θα είναι εντυπωσιακή. Ήδη άλλοτε πανίσχυροι παράγοντες του φαύλου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, που απολάμβαναν πρωτόγνωρης και προκλητικής για ευνομούμενη Χώρα ασυλίας, ελέγχονται και θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Και πιστέψτε με. Είμαστε μόνο στην αρχή. Τα χειρότερα γι’ αυτούς έρχονται πολύ σύντομα.
Κυρίες και κύριοι,
Η διαφθορά είναι βδέλλα που απομυζά τους υγιείς χυμούς της ελληνικής οικονομίας, είναι καρκίνος που τρώει τα υγιή κύτταρα και πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό και την οικονομική πρόοδο.
Όλοι μιλάνε για επενδύσεις και ανάπτυξη. Πως μπορούν να υπάρξουν όμως επενδύσεις και ανάπτυξη στο ρυπαρό βούρκο της διαπλοκής και της διαφθοράς; Ποιος σοβαρός επενδυτής θα διαθέσει χρόνο και χρήμα όταν για να επιτύχει η επένδυση του, απαιτείται να λαδώσει ή να εξασφαλίσει υψηλή προστασία;
Έχω δηλώσει πολλές φορές δημόσια ότι έχω πολλά ελαττώματα, όμως δεν είμαι ούτε υποκριτής ούτε μασάω τα λόγια μου.
Απευθύνομαι λοιπόν στους φιλελεύθερους νεοφιλελεύθερους και λοιπούς θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας και του δήθεν εκσυγχρονισμού.
Πως μπορεί η οικονομία να είναι πράγματι ελεύθερη και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας, όταν για τη λειτουργία της απαιτούνται μίζες, υψηλές γνωριμίες, προστασία και εν γένει πελατειακές σχέσεις εξάρτησης και διαπλοκής;
Με συγχωρείτε αλλά όλα αυτά μου θυμίζουν μεσαίωνα και φεουδαρχική οικονομία.
Επίσης ρωτώ: Είναι πρόοδος η επιστροφή στο νόμο της ζούγκλας όπου ο ισχυρότερος υπερισχύει του αδυνάτου και τον εκμεταλλεύεται αδυσώπητα;

Και ένα τελευταίο ερώτημα στους όψιμους υπέρμαχους της μεσαίας τάξης που αφού την κατέστρεψαν, κατηγορούν άλλους για το έγκλημά τους.
Νοιαστήκατε ποτέ για το μέσο Έλληνα που στην καθημερινότητα του ήταν υποχρεωμένος να εξευτελίζεται δίνοντας φακελάκι ή να εκλιπαρεί κάποιον πολιτικό ή άλλον παράγοντα του δημόσιου βίου για να εξασφαλίσει αυτά που η πολιτεία είχε υποχρέωση να του παρέχει;
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι καμία κοινωνία, κανένας λαός δεν προόδευσε εάν δεν συμμετείχαν όλοι στην κοινή προσπάθεια και στα ωφελήματα της προόδου και της ανάπτυξης.
Πρόοδος χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία δεν υπήρξε και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Οι κοινωνικές και δημοκρατικές ευαισθησίες είναι συνυφασμένες με την πρόοδο, η κοινωνική αναλγησία και η αυταρχική σκληρή συμπεριφορά χαρακτηρίζουν την συντήρηση και την οπισθοδρόμηση.
Τελειώνω τον χαιρετισμό μου με μια ευχή.

ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΣΥΡΙΕΣ ΚΟΠΕΛΛΕΣ, ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ για να υπερασπισθούν τήν πατρίδα τους, απο τους ξενοκίνητους αντάρτες! ( ΒΙΝΤΕΟ)




...


 [Πηγή:http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2017/11/syrian-christian-girls-defend-their.html]

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- Μισό κουλούρι Πουλάνε σε σχολικά κυλικεία στη Λάρισα…!


...ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΥΦΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΖΕ ΓΑΜΠΡΟΓΛΟΥ ΓΚΕΥ-ΟΛΑΤΡΗ

 fyllokaiftero1.blogspot.com


Η παιδική φτώχεια κάνει τη εμφανισή της και στην περιοχή μας…
Ένα στα τρία ελληνόπουλα αντιμετωπίζει το φάσμα της απόλυτης φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Το πρόβλημα πλέον αρχίζει να διαφαίνεται και στη Λάρισα, όπως μας περιέγρεφε εκπαιδευτικός. Σε αρκετά σχολεία, στα κυλικεία πουλάνε πλέον μισό κουλούρι(!), ενώ δεν είναι λίγα τα μικρά παιδιά που λένε στους δασκάλους στη μέση του μαθήματος ότι πεινάνε…!

Αρκετοί φιλοτιμούνται και τους στέλνουν στο κυλικείο να πάρουν κολατσιό και στη συνέχεια αναλαμβάνουν τα έξοδα… Το φαινόμενο πλέον κάνει την εμφάνιση του ολοένα και πιο βασανιστικό σε όλη την επικραάτεια.. Στην περιοχή μας κρύβεται κάτω από τοην περηφάνεα και τον εγωϊσμό, αλλά τα παιδικά στομάχια διαμαρτύρονται… Αρκετές οικογένιες ανέργων δίνουν καθημερινά τη μάχη στημένοι στις ουρές για ένα κοινωνικό συσσίτιο, την εισφορά αληλεγγύης, το κουπούνι της διαβίωσης…
Εικόνες φτωχοποίησης που τις συναντάμε και τις προπερνάμε βυθισμένοιο καθένας στην προσωπική μάχη επιβίωσης…
Και έρχονται και Χριστούγεννα…
Γ.Κ.

thessaliatv

Γνωστή γαλακτοβιοµηχανία στέλνει νυχθημερόν φορτηγό-βυτίο για φτηνό γάλα από την… Αλβανία


ntalika_gala

Πληθαίνουν µε τον καιρό τα κρούσµατα εισαγωγής γάλακτος από τη γειτονική Αλβανία,
ενώ την ίδια στιγµή τα στοιχεία βεβαιώνουν ότι οι ποσότητες αυτές διατίθενται για την παρασκευή Φέτας. Όπως καταγγέλλουν στην εφηµερίδα Agrenda κτηνοτρόφοι µε γνώση του θέµατος, τον τελευταίο καιρό γνωστή γαλακτοβιοµηχανία της Ηπείρου έχει πυκνώσει τα δροµολόγια του φορτηγού-βυτίου που µεταφέρει συνεχώς πρόβειο γάλα από τις κτηνοτροφικές περιοχές της γείτονος.

Λέγεται µάλιστα ότι η εν λόγω «πρώτη ύλη» για την παραγωγή Φέτας (ΠΟΠ) κοστίζει στη γαλακτοβιοµηχανία µόλις 50 λεπτά, επιλογή η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση µε τους κανονισµούς και η οποία ασκεί πιέσεις στην εγχώρια παραγωγή και στους Έλληνες κτηνοτρόφους.
Σηµειωτέον ότι πτυχή του θέµατος αυτού τέθηκε την περασµένη εβδοµάδα από τον πρόεδρο του Συνεταιρισµού Καλαβρύτων και της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλο Σατολιά και στην Επιτροπή Ανταγωνισµού. Ο δραστήριος συνεταιριστής κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία που περιγράφουν τον τρόπο µε τον οποίο οι βιοµηχανίες «φέρνουν» το γάλα στα µέτρα τους.
Αυστηρούς ελέγχους στο γάλα ζητά η Παναγιώτα Βράντζα

Το θέμα έφερε στη Βουλή και η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής πτωτική πορεία της τιμής κυρίως του πρόβειου, αλλά και του γίδινου γάλακτος.

Όπως σημειώνει στην επίκαιρη ερώτησή της «σε πολλές περιοχές της χώρας, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις δηλώνουν απρόθυμες να συνεχίσουν ακόμη και μακροχρόνιες συνεργασίες, με την αιτιολογία ότι δεν χρειάζονται γάλα».
«Σε αρκετές περιπτώσεις πλέον, οι παραγωγοί παραδίδουν το προϊόν τους χωρίς καθορισμένη τιμή, ενώ και όταν καθορίζεται τιμή, αυτή προσεγγίζει πολύ συχνά τα 0,80 ευρώ/λίτρο, για το πρόβειο, όταν μέχρι και το 2016 κινούνταν σε επίπεδα άνω του 1ευρώ/λίτρο», προσθέτει η βουλευτής, ερωτώντας το Βαγγέλη Αποστόλου αν:
1) Προτίθεται να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίζουν την παραγωγή φέτας όπως αυτή ορίζεται ως προϊόν ονομασίας προέλευσης, ώστε να διατηρήσει το χαρακτήρα ενός μοναδικού προϊόντος με διεθνή αναγνώριση.
2) Προτίθεται να υιοθετήσει τη χρήση μεικτών κλιμακίων ελέγχου ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα αλλά και η ουσιαστική τιμωρία των παραβατών η οποία θα λειτουργεί αποτρεπτικά.
Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: «Η κατακόρυφη πτώση της τιμής του πρόβειου γάλακτος και ο πραγματικός κίνδυνος για τη Φέτα»
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής πτωτική πορεία της τιμής κυρίως του πρόβειου, αλλά και του γίδινου γάλακτος. Σε πολλές περιοχές της χώρας, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις δηλώνουν απρόθυμες να συνεχίσουν ακόμη και μακροχρόνιες συνεργασίες, με την αιτιολογία ότι δεν χρειάζονται γάλα. Σε αρκετές περιπτώσεις πλέον, οι παραγωγοί παραδίδουν το προϊόν τους χωρίς καθορισμένη τιμή, ενώ και όταν καθορίζεται τιμή, αυτή προσεγγίζει πολύ συχνά τα 0,80 ευρώ/λίτρο, για το πρόβειο, όταν μέχρι και το 2016 κινούνταν σε επίπεδα άνω του 1ευρώ/λίτρο. Τα συγκεκριμένα επίπεδα τιμών, καθιστούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εκμεταλλεύσεων ζημιογόνες και οδηγούν τους παραγωγούς σε μείωση ζωικού κεφαλαίου.

Διάχυτη είναι η αίσθηση μεταξύ των παραγωγών, ότι συντελείται «όργιο» παράνομων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων πρόβειου γάλακτος κατά βάση από χώρες της βαλκανικής, κυρίως λόγο της έλλειψης ελέγχων και αξιόπιστων ισοζυγίων.

Το θέμα, πέραν της επίδρασής του σε ένα σημαντικό κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής και τη βιωσιμότητα χιλιάδων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αποτελεί και ένα μείζον ζήτημα για τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων ΠΟΠ ζωικής προέλευσης της χώρας μας, τη Φέτα.

Μεταξύ των προδιαγραφών της φέτας, όπως αυτές καθορίζονται στην Υπουργική Απόφαση 313025/11.01.1994 (ΦΕΚ 8 Β), είναι και η προέλευση του γάλακτος. Σύμφωνα με αυτήν, το γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της φέτας προέρχεται αποκλειστικά από τις περιοχές

Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και το νομό Λέσβου και από φυλές αιγοπροβάτων παραδοσιακά εκτρεφόμενες και προσαρμοσμένες στην περιοχή παρασκευής της. Αυτό σημαίνει ότι η ύπαρξη ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος, αποτελεί προϋπόθεση για την ύπαρξη και της Φέτας.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο υπουργός:
Προτίθεται να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίζουν την παραγωγή φέτας όπως αυτή ορίζεται ως προϊόν ονομασίας προέλευσης, ώστε να διατηρήσει το χαρακτήρα ενός μοναδικού προϊόντος με διεθνή αναγνώριση.

Προτίθεται να υιοθετήσει τη χρήση μεικτών κλιμακίων ελέγχου ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα αλλά και η ουσιαστική τιμωρία των παραβατών η οποία θα λειτουργεί αποτρεπτικά.
Η ερωτώσα Βουλευτής
Βράντζα Παναγιώτα


ΜΕΣΩ: MAKELEIO.GR

Πηγή agronews.gr