22 Νοεμβρίου 2021

Φόβος στους άδειους δρόμους της Ελλάδας: Έρημες πόλεις και χωριά στην δυστοπική νέα κανονικότητα

 

Φόβος στους άδειους δρόμους της Ελλάδας: Έρημες πόλεις και χωριά στην δυστοπική νέα κανονικότητα

Πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ανεμβολίαστων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η εικόνα ολόκληρης της χώρας είναι αποκαρδιωτική.

Βρισκόμαστε στην περίοδο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και όμως οι πόλεις που άλλοτε έσφυζαν από ζωή τέτοια εποχή είναι σήμερα σχεδόν έρημες, ενώ τρομαγμένοι οι πολίτες βρίσκονται «φυλακισμένοι» στα σπίτια τους, 20 μήνες αφότου πρωτοξεκίνησαν τα έκτακτα μέτρα, χρονική περίοδος απαγορεύσεων συγκρίσιμη σε διάρκεια μόνο με την γερμανική κατοχή.

Ο φόβος από τα όσα καθημερινώς μεταφέρουν οι τηλε-ειδικοί έχει φωλιάσει για τα καλά στις καρδιές των πολιτών που πρέπει  να αντιπαλέψουν και το τέρας της οικονομικής δυσπραγίας αφού παρά τα όσα διατείνεται ο πρωθυπουργός η πραγματική οικονομία έχει καθίσει.

Μια σειρά από δραστηριότητες που ειδικά αυτή την περίοδο θα έπρεπε να λειτουργούν στο φουλ, σήμερα υπολειτουργούν.

 

Τα γυμναστήρια που άλλοτε ήταν γεμάτα αυτή την εποχή καθώς  όλοι θέλουν να φτιάξουν την γραμμή τους πριν τα ρεβεγιόν των γιορτών, σήμερα δουλεύουν με κάτω από το 50% της πληρότητας τους. 

Η εστίαση, ο κλάδος που καρπωνόταν πολύ μεγάλο  κομμάτι του τζίρου της περιόδου των γιορτών σήμερα παρουσιάζει καταθλιπτική εικόνα με καφετέριες, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης άδεια. Επιπλέον τα καταστήματα που πωλούν εποχικά είδη είναι και αυτά σαν να μην έχουν ανοίξει καθόλου αφού δεν πατάει ψυχή.

Ακόμα και η κίνηση στους δρόμους είναι ελάχιστη. Οι πολίτες αυτή την στιγμή δεν δύνανται να κυκλοφορήσουν όχι μόνο εξαιτίας των μέτρων αλλά και της ακρίβειας δεδομένου ότι η μέση τιμή της βενζίνης είναι στο 1,70 στην Αθήνα ενώ σε πόλεις της επαρχίας και στα νησιά ξεπερνάει και τα δύο ευρώ.

Και το ερώτημα που ανακύπτει εδώ είναι: Πού πάμε;

Στην Αυστρία και στην Γερμανία στις χώρες δηλαδή που γεννήθηκε και εκκολάφτηκε το τέρας του ναζιστικού ολοκληρωτισμού οι κυβερνήσεις ήδη έχουν προχωρήσει σε lockdown(Aυστρία) η συζητούν για αυτό(σημερινές δηλώσεις Α.Μέρκελ).

Άραγε η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη περιμένει να κηρύξει γενικό lockdown η Α.Μέρκελ για να ακολουθήσει και εκείνη το παράδειγμα της; 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ  ΑΡΘΡΟΥ : READ MORE Αφόρητες απαγορεύσεις στους άνω των 60 αν δεν εμβολιαστούν με 3η δόση στις 13/12! - Εκβιάζουν παππούδες και γιαγιάδες

 

  το pronews.gr 

 

Προηγούμενο άρθρο :

Με δυσκολία επιβιώνει ο πολίτης στην Καστοριά - Αδεια πορτοφόλια και πρωτοφανής πείνα, τα δέκα χρόνια των εγκληματικών μνημονίων ήταν "παιδική χαρά "

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 



Χορηγοί 









 

Οι ιδιώτες μαγαζάτορες με ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση ασκούν παράνομο έλεγχο στούς πολίτες για πιστοποιητικά εμβολιασμού

 
 
22-11-2021 7:54 μ.μ
 
 
Οι ιδιώτες μαγαζάτορες  με ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση του υπολοίπου μετά την αποχή από τις τελευταίες εκλογές του μισού Ελληνικού λαού, διαπράττουν σειρά από αδικήματα. 
 
Ασκούν παράνομο έλεγχο ταυτότητας και άλλων προσωπικών δεδομένων.
 
 Μόνο η αστυνομία έχει αυτό το δικαίωμα. Και το κάνουν υπάλληλοι των επιχειρηματιών συχνά εξαναγκαζόμενοι από αυτούς.
 
Και το κάνουν υπάλληλοι σε κάποιες περιπτώσεις που δεν είναι ίσως και ασφαλισμένοι  είναι ανασφάλιστοι η εργάζονται και εργάζονται επίσημα 4ωρο.
 
Μια υπουργική απόφαση δεν αντικαθιστά και δεν ακυρώνει το Σύνταγμα, συμβαίνει μόνο σε πολύ ολοκληρωτικά καθεστώτα όπου οι Δικαιοσύνη είναι "γονατιστή" στα τέσσερα τύπου Τσαουσέσκου Ρουμανίας κ.α!!

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 



Χορηγοί 









 

Καστοριά : Οι διαφημίσειςσε κεντρικό δρόμο που τοποθετούνται σε κοντινή απόσταση απαγοεύονται οι αρμόδιες αρχές δεν συγκινούνται με αυτην την κυβέρνηση του εμβολίου

22-11-2021 7:30 μ.μ
 

 Σε όλο του μήκος τού δρόμου που είναι και η είσοδος στην λεωφόρο Κύκνων και την επίσης είσοδο και έξοδο στην οδό Γράμμου υπάρχουν τοποθετημένες διαφημίσεις (σε στάσεις από ιδιωτικό φορέα)  και αποτελούν κίνδυνο απόσπασης της προσοχής των οδηγών Δήμος,Τροχαία σε απόλυτη αδιαφορία και αδράνεια  να λάβουν μέτρα, βάση του σχετικού νόμου.

 Έχουν άγνοια  νόμου;

 

 

 


Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 



Χορηγοί 









 

Θερίζει τους «τριτοδοσίτες» ο COVID-19: Τι συνέβη στους γονείς βουλευτή της ΝΔ- Οι δυτικές κοινωνίες στο «πουθενά»

Θερίζει τους «τριτοδοσίτες» ο COVID-19: Τι συνέβη στους γονείς βουλευτή της ΝΔ- Οι δυτικές κοινωνίες στο «πουθενά»

Θερίζει  τους εμβολιασμένους και με την 3η δόση ο COVID-19 και γεμίζουν οι ΜΕΘ παρά τις νέες  διαβεβαιώσεις περί «ελευθερίας» σε σημείο που να απορεί κανείς αν οι φαρμακοβιομηχανίες και οι κυβερνήσεις που τους στηρίζουν ψεύδονται εν γνώση τους ή απλά βαδίζουν στο πουθενά

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι γονείς του βουλευτή της  ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου οι οποίοι νοσούν με κορωνοϊό.

«Γιάννη πως είναι οι γονείς σου;», τον ρώτησε ο παρουσιαστής Νίκος Ευαγγελάτος με τον ίδιο να απαντά ότι είναι στο νοσοκομείο.

 «Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν και να αφήσουν τις παρανοϊκές σκέψεις ότι δεν υπάρχει πανδημία και ο κορωνοϊός δεν χτυπάει κανέναν. Και οι δυο γονείς μου ήταν εμβολιασμένοι.

Η μητέρα μου με τις δυο δόσεις και ο πατέρας μου με τις τρεις.

Και ο πατέρας μου πηγαίνει καλύτερα γιατί έχει κάνει και τις τρεις δόσεις.

Η μητέρα μου μετά την δέκατη μέρα παρουσίασε πνευμονία και τώρα την έχουμε με οξυγόνο. Παρότι έχει ισχυρή πνευμονία πάει καλά.

Έχω φτάσει στα όριά μου. Δεν μπορείς να δεις τους δικούς σου ανθρώπους. Ο αδερφός μου είναι μακριά στην Κύπρο και τα περνάω όλα μόνος μου. Δεν κλαίω εύκολα και ζητάω συγνώμη. Δεν μου είναι εύκολο όλο αυτό.

Ο ένας είναι στον Ευαγγελισμό και ο άλλος στο Γεννηματά και περιμένω να χτυπήσει το τηλέφωνο και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Σε κανέναν άνθρωπο να μην τύχει αυτό που μου έτυχε εμένα. Έπεσε ο πατέρας μου και δεν μπορούσα να ανέβω στο σπίτι!»

 

 Με πληροφορία από το pronews.gr

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 



Χορηγοί 









 

Με δυσκολία επιβιώνει ο πολίτης στην Καστοριά - Αδεια πορτοφόλια και πρωτοφανής πείνα, τα δέκα χρόνια των εγκληματικών μνημονίων ήταν "παιδική χαρά "

 

       22-1-2021  05:12 μμ                                                        Πρόσφατη εικόνα από την λαϊκή Καστοριάς

Συντάκτης Μανώλης Μάνου

 Οι πολίτες στον νομό Καστοριάς μετά μνημόνια και την βίαιη φτωχοποίηση από αυτά, μετά και από την καταστροφή της γούνας λόγο της μη συνεννόησης  και ίσως της ανοησίας συγκεκριμένων φορέων, με δυσκολία επιζούν. 

Άδεια πορτοφόλια, πείνα πραγματική, με την έλλειψη βασικών τροφίμων, αναγκαίων στοιχειωδώς για την διατήρηση του οργανισμού σε καλό επίπεδο, ειδικά για τα εμβολιασμένα άτομα τα οποία έχουν ανοσοποιητικό σε καταστολή.

Και το κεράκι στην τούρτα του αργού θανάτου η οικονομική και ψυχολογική  πίεση των ράπινγκ τεστ, δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να τα γνωρίζεις αυτά, ο,τι η έλλειψη βιταμινών δημιουργεί σειρά από ασθένειες, και αυτό πολλαπλασιάζεται με το άγχος του κυβερνητικού εκφοβισμού των φερόμενων "ειδικών" 

Ο νομός Καστοριάς συνεχίζει να υφίσταται την τρέλα για τρίτη φορά της καραντίνας και του εγκλεισμού, που της επέβαλλαν μάλλον νοσηροί εγκέφαλοι -ανεγκέφαλοι.

Τα καταστήματα της Καστοριάς είναι μεταξύ φθοράς και οριστικού κλεισίματος- δρόμος δεν υπάρχει τα τελευταία δυο χρόνια χωρίς λουκέτο μαγαζί στην πόλη της Καστοριάς και στην πόλη του Άργους Ορεστικού . 

Αυτές τις ημέρες μάθαμε οτι η Καστοριά είναι αποκλεισμένη από την επιδότηση πρόσληψης 3.400 ανέργων που θα ενταχθούν μόνο επιχειρήσεις όμορων νομών. Η Καστοριά  ήσυχη και η δεδομένη για την ΝΔ πάλι στην  απέξω. 

Άδεια πορτοφόλια και πρωτοφανείς πείνα, τα  δέκα χρόνια των εγκληματικών μνημονίων ήταν  "παιδική χαρά "

 Ο Καστοριανός λαός ζει με 50 ευρώ έως 100 τον μήνα δαπάνη  για διατροφή. Εκατοντάδες σιτίζονται  από την μητρόπολη Καστοριάς. με επί το πλείστον τρόφιμα που αφήνουν σε καλάθι πάλι οι φτωχοί πολίτες σε Γερμανικό  σούπερ μάρκετ.   

 Αυτά ένας δήμαρχος μεγάλο γουνοποιό η μια κόρη μεγάλο γουνοποιού  δεν μπορεί να τα διαισθανθεί και οραματίζονται γιορτινά τρενάκια Χριστουγέννων, λιμνουπόλεις με τραγουδιστές Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες που θα βλέπουν οι έγκλειστοι του κορωνο - παραμυθιού από τα παράθυρα τους  και στου" Κασίδη το κεφάλι" η πληρωμή τους, όσο αφορά την πρωτεύουσα του νομού την πόλη της Καστοριάς.

  Τα προϊόντα διατροφής τον Νοέμβριο έχουν αυξηθεί κατά 20% στην Καστοριά της μήλο-παραγωγής τα μήλα ξεκινούν από το ένα και φθάνουν τα δύο ευρώ το κιλό, το ψωμί το βρίσκουμε από 1,30 στα 2,20 των 750 γραμμαρίων.  

 Άδεια πορτοφόλια και πρωτοφανής πείνα, τα  δέκα χρόνια των εγκληματικών μνημονίων ήταν  "παιδική χαρά " και μαζί, συντροφιά τους ο τρόμος, των ανθρώπων μην αρρωστήσουν από πραγματικές ασθένειες και βρεθούν σε νοσοκομείο μιας ασθένειας διασωληνωμένοι ...και  νεκροί.

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 



Χορηγοί 









 

Χάος στην κυβέρνηση με την υπερκαταγραφή θανάτων Covid-19: Ο υπουργός Υγείας «αδειάζει» τον ΕΟΔΥ

.

Χάος στην κυβέρνηση με την υπερκαταγραφή θανάτων Covid-19: Ο υπουργός Υγείας «αδειάζει» τον ΕΟΔΥ

Χάος στην κυβέρνηση με την υπερκαταγραφή θανάτων Covid-19: Ο υπουργός Υγείας «αδειάζει» τον ΕΟΔΥ

Ο Θ.Ζαούτης είχε πει ότι υπερκαταγράφουμε τους νεκρούς Covid-19 και ότι θα αλλάξει ο τρόπος καταγραφής - Ο Θ.Πλεύρης σήμερα τον «αδειάζει»


Διαφωνούν ακόμα και μεταξύ τους τα στελέχη της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη, καθώς μετά την ομολογία του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, περί υπερκαταγραφής των νεκρών από κορωνοϊό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τον «άδειασε». 

Ο Θ.Ζαούτης είχε προαναγγείλει αλλαγές στο σύστημα καταγραφής των νεκρών του κορωνοϊού, με το σχόλιο ότι ίσως να υπερβάλλουμε στα κριτήρια. Μάλιστα τότε είχε πει ότι εάν καταγράφαμε τους νεκρούς όπως η Βρετανία θα είχαμε 20% λιγότερους. 

Σήμερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απέρριψε τα όσα είπε ο κ.Ζαούτης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζονται τα κρούσματα αλλά και οι νεκροί της πανδημίας».

Επίδειξη συνεννόησης, γνώσης και σχεδίου πάνω απ’ όλα…

Βρυξέλλες: Σκηνές χάους στην έδρα της ΕΕ από διαδηλωτές κατά των νέων μέτρων COVID – Έσπασαν αυτοκίνητα της αστυνομίαςΜειονοτικοί πάνε στην πρόξενο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, ζητούν τζαμί και αυτή υπόσχεται ότι «θα λύσει το πρόβλημα»! ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ΅: READ MORE Εξέγερση στην Αυστρία: «Δώστε τέλος στην δικτατορία αλλιώς θα πάρουμε τα όπλα»! - Προειδοποιούν για «ένοπλο ξεσηκωμό»

Ο λόγος που σήμερα ο Θ.Πλεύρης αποφάσισε να επενέβη; Άγνωστο. Ίσως γιατί τις τελευταίες ημέρες ξέσπασε σάλος από την αποκάλυψη του Ζαούτη, καθώς αποκαλύφθηκε ότι όλο το αφήγημα στηρίχτηκε σε ψευδή δεδομένα. 

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ο υπουργός Υγείας είπε το οξύμωρο ότι ναι μεν τα αποτελέσματά τους θα φανούν σε 15 ημέρες, αλλά την επόμενη εβδομάδα «θα επαναξιολογηθούν από την επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις προς την κυβέρνηση».

Ισχυρίστηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, επανέλαβε το αφήγημα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ και σχολίασε ότι «θα αντέξει» και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει γενικό lockdown.

Όσο για την ταλαιπωρία που υφίστανται στη χώρα μας όσοι έχουν απαγορευτική γνωμοδότηση για τη δεύτερη δόση, αλλά και όσους έχον εμβολιαστεί στο εξωτερικό και δεν μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση στην Ελλάδα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα ένα ζευγάρι ομογενών που άφησε τις ΗΠΑ για να έρθει και να μείνει στην Ελλάδα, ο κ.Πλεύρης είπε:


«Όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά η επιτροπή των ειδικών γνωμοδότησε ότι δεν πρέπει να κάνουν τη δεύτερη για ιατρικούς λόγους, θα θεωρούνται ως πλήρως εμβολιασμένοι. Επίσης όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και δεν είχαν πιστοποιητικό από την Ελλάδα, θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όπου και να έχουν εμβολιαστεί, αρκεί ο εμβολιασμός τους να έγινε με εμβόλιο που είναι εγκεκριμένο από τον EMA».

   Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο fyllokaiftero1.blogspot.com μάθετε την αλήθεια!

Δείτε το βίντεο 

/

Με πληροφορία από το pronews.gr

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 



Χορηγοί 









 

Για μια ακόμη φορά η Καστοριά αποκλείστηκε από το Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων

 
22-11-2021 08:01 πμ

 Συντάκτης fyllokaiftero1.

Για μια ακόμη φορά η Καστοριά αποκλείστηκε

Για μια ακόμη φορά η Καστοριά αποκλείστηκε. Και  από αυτό  το Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

     Ο βουλευτής της Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας ως κάνει συνήθως, υποσχέθηκε μαγικές παρεμβάσεις του στον Ο.Α.Ε.Δ ενώ γνωρίζει ο,τι ένα πρόγραμμα όταν βγει  δεν αλλάζει, κάτι που το τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπης Καραταγλίδης,  καρφώνοντας τον πολιτικά έμμεσα σε τοπικό ραδιόφωνο της Καστοριάς. Και όντως το πρόγραμμα δεν άλλαξε, οι επιχειρήσεις του νομού δεν μπορούν να προσλαμβάνουν ανέργους από τον νομό  Καστοριάς.

    Δεν είναι ο μόνο  λόγος ο,τι την Καστοριά η κυβέρνηση αυτή την θεωρεί δεδομένη πολιτικά άλλα κάτι άλλο που θα το δούμε στο fyllokaiftero1.blogspot.com 


Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 



Χορηγοί