Περιστατικό που μειώνει την εθνική μας κυριαρχία και προσβάλει την νοημοσύνη των Ελλήνων και των ξένων φέρεται να έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου την Κυριακή , σύμφωνα με την εφημερίδα HAARETZ  και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.news .  


Ζευγάρι αραβο-ισραηλινών , η Σαχάρα Ισαύι και ο σύζυγός της,  Φάρα Ασαλή, φέρονται να υποβλήθηκαν σε λεπτομερή επιθεώρηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στην Κρήτη από Ισραηλινούς «υπαλλήλους» αεροπορικής εταιρείας με αυξημένα καθήκοντα, κατά τη διάρκεια έρευνας .

Οι «υπάλληλοι» ζήτησαν από το ζευγάρι να απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις σχετικά με το γάμο τους, ενώ οι ταξιδιώτες φέρονται να αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τα εσώρουχά τους, ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα .

Οι Ισραηλινοί φρουροί τους συνάντησαν στο τμήμα check-in στις 10 Μαΐου, όταν το ζευγάρι επρόκειτο να πετάξει στο Ισραήλ  και τους οδήγησαν σε ξεχωριστά δωμάτια όπου άρχισε η ανάκριση.
«Ο φύλακας με ρώτησε πόσο καιρό ήξερα τον σύζυγό μου, πόσες φορές είχαμε ταξιδέψει μαζί, πότε και πού», είπε η Issawi, προσθέτοντας ότι είχε απαντήσει σε κάθε ερώτηση παρόλο που αισθανόταν ταπεινωμένη.
Η γυναίκα κλήθηκε επίσης να παρουσιάσει την άδεια γάμου, αλλά δεν την είχε μαζί της.
«Είπα» Σοβαρά; Ποιος ταξιδεύει με την άδεια γάμου; υπενθύμισε η Issawi, προσθέτοντας ότι ο σύζυγός της έπρεπε να απαντήσει σε παρόμοιες ερωτήσεις.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ασφάλειας δήλωσε ότι οι αποσκευές τους θα ερευνηθούν χωρίς την παρουσία τους και ότι έπρεπε να υποβληθούν σε φυσικό έλεγχο, πράγμα που σήμαινε ότι η Issawi έπρεπε να αφαιρέσει το σουτιέν και ο σύζυγός τα παντελόνια του.

Υπήρχε μόνο ένα ακόμη ζευγάρι στην πτήση, επίσης αραβο-ισραηλινής καταγωγής, που υποβλήθηκε σε παρόμοια «έρευνα».
Σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η Issawi άρχισε να γυρίζει ένα βίντεο με το κινητό της, αλλά αργότερα διαγράφηκε από το προσωπικό ασφαλείας.

Το ζευγάρι συνοδεύονταν  από έναν Ισραηλινό υπάλληλο στο μπάνιο  ακόμα και κατά τη διάρκεια της πτήσης τους.
Η Issawi και ο σύζυγός της έστειλαν πρόσφατα καταγγελία στην αεροπορική εταιρεία Israir, ζητώντας να καταβάλει αποζημίωση και να ζητήσει συγγνώμη διαφορετικά θα κατέθεταν αγωγή.
Το περιστατικό προκάλεσε έντονες συζητήσεις μεταξύ των χρηστών των κοινωνικών μέσων.

Τα ερωτήματα στην προκειμένη περίπτωση είναι πολλά και πολύπλευρα. Έρευνα καθόσον γνωρίζουμε προσωπικού χαρακτήρα διεξάγει μόνο η αστυνομία , ουδείς άλλος .
Ήταν ενήμερη η ελληνική αστυνομία για το περιστατικό και την φερόμενη στάση ξένων υπηκόων σε ελληνικό έδαφος;

Ποια συμφωνία ακριβώς έχουμε υπογράψει με το Ισραήλ ώστε  Ισραηλινοί «υπάλληλοι» μέσα σε ελληνικό αεροδρόμιο, στην Κρήτη, να μπορούν να ελέγχουν με αυτόν τον τρόπο  ζευγάρι που επέστρεφε από την Ελλάδα στο Ισραήλ, προκαλώντας την κατακραυγή στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης;

Αν και εφόσον ισχύει το περιστατικό σε ελληνικό αεροδρόμιο τότε υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα  .
Δεν πρέπει και δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε κανέναν στην ελληνική επικράτεια να διεξάγει τέτοιου είδους έρευνες χωρίς, την συμμετοχή- άδεια του ελληνικού κράτους .

Το περιστατικό «ταξίδεψε» στα  κοινωνικά δίκτυα και δυσφήμισε την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης.

pentapostagma.gr