31 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σφαγή στο Μανχάταν από επίθεση ισλαμιστή - 8 νεκροί & 15 τραυματίες!


ΕΚΤΑΚΤΟ: Σφαγή στο Μανχάταν από επίθεση ισλαμιστή - 8 νεκροί & 15 τραυματίες! (βίντεο) (upd 4)



Τρομοκρατική επίθεση από έναν οπλισμένο ισλαμιστή με τραγικά αποτελέσματα βίωσε πριν λίγο το Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Ενα άτομο που οδηγούσε φορτηγό «μπήκε» σε ποδηλατόδρομο και έπεσε πάνω σε πολίτες που έκαναν ποδήλατο. Στην συνέχεια κατέβηκε και άρχισε να τους πυροβολεί φωνάζοντας "Αλάχ Ακμπάρ"!

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, τουλάχιστον 8 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλα 15 έχουν τραυματιστεί από τις σφαίρες και την επίθεση με το φορτηγό.
Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό, όπως δήλωσαν δύο κυβερνητικές πηγές στο Reuters.

Το FBI συμμετέχει επίσης στις έρευνες μαζί με το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, όπως επίσης δήλωσαν οι πηγές. ​



Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι "πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους".


Σύμφωνα με αναφορές αυτόπτη μάρτυρα, τις οποίες μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα, το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας άνδρας που οδηγούσε μικρό φορτηγάκι, μπήκε σε ποδηλατόδρομο παρασύροντας πολλούς ποδηλάτες και πεζούς, τράκαρε με σχολικό και στη συνέχεια ο οδηγός κατέβηκε από το φορτηγάκι και άρχισε να πυροβολεί, όποιον έβλεπε φωνάζοντας "Αλάχ Ακμπάρ".

Ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε πως ο οδηγός του μικρού φορτηγού βγήκε έξω κρατώντας δύο όπλα στα χέρια του και πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε ή έξι φορές.

Βίντεο ντοκουμέντο από τον ισλαμιστή τρομοκράτη που προκάλεσε το μακελειό στο Μανχάταν τη Δευτέρα «ανέβηκε» στα social media από αυτόπτη μάρτυρα που βρέθηκε στο σημείο.


Στους 8 έφτασαν οι νεκροι από την τρομοκρατική επίθεση σύμφωνα με νεότερες πληροφοριες
Νεότερες πληροφορίες του AFP κάνουν λόγο για 8 νεκρούς

(βίντεο δείτε στο)

Pronews

Μεγάλη φωνή έρχεται» από την Βουλγαρία για τον τρομερό κίνδυνο ακρωτηριασμού της χώρας μας και δημιουργία αυτόνομου κρατιδίου Θράκης



 Οι Βούλγαροι μας προειδοποίησαν ως Έλληνες μέχρι τώρα τρεις φορές για το τι έρχεται στην Δυτική Θράκη που γειτνιάζει με την νότια Βουλγαρία, ελπίζουμε κατ’ αρχήν οι ίδιοι οι Έλληνες μουσουλμάνοι να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Άγκυρας , αλλά το κυριότερο οι αρχές να λάβουν όλα τα μέτρα για να αποτρέψουν οτιδήποτε «άσχημο» ετοιμάζει επιμελώς η Άγκυρα μαζί με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Οφείλουμε ως Έλληνες , και ως ελληνικές αρχές να είμαστε σε εγρήγορση για όλα αυτά τα ύπουλα σχέδια που λαμβάνουν χώρα, ενώ η Ελλάδα «απασχολείται» με το Τρίτο μνημόνιο και τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα .


 «Μεγάλη φωνή έρχεται» από την Βουλγαρία για τον τρομερό κίνδυνο ακρωτηριασμού της χώρας μας και δημιουργία αυτόνομου κρατιδίου Θράκης


 «Καμπάνες» βαράνε οι Βούλγαροι εδώ και μεγάλο διάστημα για τα τρομερά σχέδια ακρωτηριασμού Ελλάδας(Δυτικής Θράκης) και Βουλγαρίας(Νότια Βουλγαρία) και δημιουργίας αυτόνομου κρατιδίου της Θράκης στα πρότυπα του Κόσοβο.



Για να επιτευχθεί αυτό, θα χρησιμοποιηθεί το μουσουλμανικό εξτρεμιστικό στοιχείο και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που βγαίνει ενισχυμένο από την υπόθεση της Καταλονίας….


Ο Alex Alexiev, Βούλγαρος ιστορικός και σύμβουλος του προέδρου Ρ.Ράντεφ και ταυτόχρονα πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, σε συνέντευξή του στο Radio Focus, δήλωσε ευθαρσώς για τα δεινά που μας αναμένουν.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και αφορά το κήρυγμα του ριζοσπαστικού ισλάμ», τόνισε ο ίδιος .



Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τουρκική προπαγάνδα οδηγεί σε μια αυξανόμενη απόσταση από τη Δύση. Όσον αφορά τη νομοθεσία για τη θρησκεία στη Βουλγαρία και πρέπει να γίνουν αλλαγές. Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση των μουσουλμάνων είναι τέτοια που όλα ελέγχονται από τους Τούρκους, και τον μουφτή που είναι υπό την επίβλεψη ενός ξένου κράτους (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες). Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Αλεξέφ, λέγοντας ότι οι ιμάμηδες κηρύττουν αυτά που κηρύττουν χωρίς να τους ελέγχει κανένας.

«Πρέπει να γνωρίζουν οι Μουφτήδες τη βουλγαρική γλώσσα και εμείς να γνωρίζουμε ποια εκπαίδευση και από ποιους έχουν λάβει », δήλωσε οργισμένος ο ίδιος.

Ο Αλέξιεφ πρόσθεσε ότι στην Τουρκία υπάρχουν 1.3 εκατομμύρια μαθητές που εκπαιδεύονται εντατικά για να κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν προετοιμάζει σταδιακά τον ισλαμικό «στρατό του», θέτοντας σοβαρή απειλή για τη κοσμική κοινωνία και τους γείτονές της.

Πρόκειται για την τρίτη «προειδοποίηση» που μας έρχεται από την Βουλγαρία.

Την πρώτη την είχε κάνει ο πρώην επικεφαλής των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών Goran Simeonov, σε άρθρο του στην βουλγαρική ειδησεογραφική πύλη Pan.bg , κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα επιδιωκόμενα τουρκικά επεκτατικά σχέδια.

Ο ίδιος αρχικά είχε επισημάνει το πλήθος των τουρκικών εορταστικών εκδηλώσεων στην Βουλγαρία με κάθε αφορμή .

«Το χριστιανικό εορταστικό μήνα Δεκέμβριο του 2016, η Βουλγαρία είχε αποτελέσει το αντικείμενο μιας σειράς διαδοχικών «τουρκο-πανηγυριών» , τα οποία οργανώνονται και διεξάγονται από την Τουρκία. Σκοπός τους είναι η σύσφιξη των πολιτιστικών και θρησκευτικών δεσμών με την «μαμά πατρίδα», δήλωσε προ μηνών ο ίδιος ο Βούλγαρος πρώην ανώτατος αξιωματικός των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών.

«Όποιος , για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ανιχνεύσει καλύτερα την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Βουλγαρίας-Τουρκίας, θα διαπιστώσει ότι αυτές μειώνονται σταθερά, και τίποτα νέο δεν έχει λάβει χώρα .

Η Τουρκία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι παραμένει η ίδια και δεν έχει εγκαταλείψει την επιθετική πολιτική της, καθώς και τις οθωμανικές αξιώσεις της στην Βουλγαρία.

«Ξεκινήσαμε από την ισχυρή στρατιωτική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων , για να φτάσουμε στην σχεδόν υποτελή θέση του σήμερα, στην οποία καμία βουλγαρική κυβέρνηση δεν γνωρίζει πώς να ενεργήσει σε αυτή την ασφυκτική τουρκική πίεση , αλλά και τις ακραίες συνθήκες που λαμβάνουν χώρα.

Ακριβώς επειδή οι κυβερνητικοί μας θεσμοί έχουν συνηθίσει να υπακούουν μόνο στα ευρω-ατλαντικά αφεντικά των Βρυξελλών, αλλά αυτά τα «μεγάλα αφεντικά» δεν έχουν λάβει ακόμη την απόφασή τους σχετικά με το μέλλον…..της Βουλγαρίας. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν η απόφασή τους, θα προσεγγίζει έστω και ελάχιστο το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον!», σημειώνει ο ειδικός.

«Η Τουρκία είναι η συνέχεια της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας και με την νυν ισλαμιστική ηγεσία της θα επιδιώξει να την αναβιώσει στο μέλλον, αφού πρώτα λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα με τους Κούρδους.

Στην συνέχεια με επιθετικά μέτρα θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την επιρροή της στα εδάφη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας«, καταλήγει ο Goran Simeonov, ειδικός στις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες την ταραγμένη περίοδο του 1990.



Απώτερος στόχος της Άγκυρας είναι η διασφάλιση των θεμελιωδών απαιτήσεων του δόγματος του «στρατηγικού βάθους» στο έδαφος της Βουλγαρίας .

Δηλαδή της ωμής και απρόκλητης παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους, όπως είναι το βουλγαρικό.

Οι Τούρκοι πραγματοποιούν μια απροκάλυπτη απόπειρα παρέμβασης στην εσωτερική ζωή της χώρας, σε μια προσπάθεια να υιοθετήσουν το ρόλο του «προστάτη» ενός πολιτικού κόμματος και μέρος των Βουλγάρων πολιτών!

Τουρκικά ΜΜΕ μάλιστα «προβλέπουν» ότι η Βουλγαρία θα χάσει τα εδάφη της στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η δεύτερη «προειδοποίηση» μας ήρθε από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της βουλγαρικής Κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνωφ, ο οποίος μίλησε για προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης στη Βουλγαρία με στόχο τα γκέτο των Ρομά και των Βουλγάρων Μουσουλμάνων καθώς και για αντάρτικο στα Βουνά της Ροδόπης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Βούλγαρο ΥΠΑΜ, οι προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης συγκεντρώνονται σε εκείνη ακριβώς την περιοχή που γειτνιάζει με την Δυτική Θράκη και τόνισε με διπλωματικό τρόπο ότι όλες οι χώρες απειλούνται από τη ριζοσπαστικοποίηση (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος).

Οι Βούλγαροι μας προειδοποίησαν ως Έλληνες μέχρι τώρα τρεις φορές για το τι έρχεται στην Δυτική Θράκη που γειτνιάζει με την νότια Βουλγαρία, ελπίζουμε κατ’ αρχήν οι ίδιοι οι Έλληνες μουσουλμάνοι να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Άγκυρας , αλλά το κυριότερο οι αρχές να λάβουν όλα τα μέτρα για να αποτρέψουν οτιδήποτε «άσχημο» ετοιμάζει επιμελώς η Άγκυρα μαζί με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Οφείλουμε ως Έλληνες , και ως ελληνικές αρχές να είμαστε σε εγρήγορση για όλα αυτά τα ύπουλα σχέδια που λαμβάνουν χώρα, ενώ η Ελλάδα «απασχολείται» με το Τρίτο μνημόνιο και τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα .


Η ιστορία μας διδάσκει πάντα αυτό που θα πρέπει να αποφύγουμε ως λαός αλλά οφείλουμε να την γνωρίζουμε πολύ καλά και με λεπτομέρειες.

 


Πηγή

Νέος ΚΟΚ: Δύο μήνες αφαίρεση διπλώματος για Κράνος, Ζώνη και Κινητό





Πολλές είναι οι αλλαγές και στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι η αφαίρεση διπλώματος για δύο μήνες σε όσους δεν φορούν κράνος, ζώνη ή μιλούν στο κινητό ενώ μπαίνει σημανση στους δρόμους για τα ποδήλατα ενώ μειώνονται τα πρόστιμα 40%.
«Η πρόθεσή μας είναι ένας κώδικας κοινωνικής συμπεριφοράς και αξιών» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης ανακοινώνοντας την εισαγωγή κωδικοποίσης σε χαμηλής, μεσαίας και υψηλής παραβατικότητας παραβάσεις, ενώ εισάγονται οι κατηγορίες συχνής πρόκλησης ατυχημάτων και αντικοινωνικής συμπεριφοράς
Σε αυτές τις κατηγορίες δεν θα υπάρχουν πρόστιμα, αλλά διοικητικές ποινές όπως η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για ένα χρονικό διάστημα. Στις παραβάσεις που προβλέπονται πρόστιμα, θα υπάρξει οριζόντια μείωση 40%, εκτός από τις παραβάσεις που ανήκουν στην κατηγορία της υψηλής παραβατικότητας, ενώ θεσπίζεται η προσαύξηση του προστίμου με εισοδηματικά κριτήρια – μέτρο από το οποίο εξαιρούνται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και άλλα ανάλογης σημασίας.
«Ξέρουμε ότι έχουν διατυπωθεί πολλές διαφωνίες για την εισαγωγή των εισοδηματικών κριτηρίων» σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης. «Δεν πρόκειται για δογματισμό ακραίων κομουνιστικών δυνάμεων, το μέτρο αυτό ισχύει σε χώρες όπως η Ελβετία και η Φινλανδία» πρόσθεσε. Κατά τ’ άλλα δίδεται η δυνατότητα αύξησης του ορίου ταχύτητας στις εθνικές οδούς από 130 σε 150 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ εισάγεται ρυθμιστικό πλαίσιο και για την κυκλοφορία των ποδηλάτων, με την εισαγωγή φωτεινής σηματοδότησης, οδικών σημάνσεων κλπ.
Εισάγονται τέλος θεσμοί ελέγχου για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προκειμένου να παταχθεί το παράνομο εμπόριο εισαγωγής και πώλησης, καθώς και θεσμοί διαφάνειας στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας και χορήγησης κρατικών πινακίδων. Θεσμοθετείται επίσης παρατηρητήριο τιμών στις οδικές μεταφορές προϊόντων και θωρακίζεται η μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί ακόμη για τη βιωσιμότητα των δημόσιων ΚΤΕΟ.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

Οι οδηγοί πάσης φύσεως οχημάτων οι οποίοι κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου εν κινήσει χωρίς ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας ή χωρίς να είναι αυτό τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες.
Οι οδηγοί πάσης φύσεως οχημάτων οι οποίοι παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες. Σε περίπτωση που ο οδηγός του οχήματος δεν είναι παρών, αφαιρείται η άδεια ικανότητας οδήγησης του ιδιοκτήτη του οχήματος.
Οι οδηγοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν με οποιοδήποτε τρόπο, έστω και για ελάχιστο χρόνο (όπως π.χ. για προσπέραση από τα δεξιά), τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης (Λ.Ε.Α.), καταστρατηγώντας τη χρήση που έχει οριστεί από την παράγραφο 9 του άρθρου 29 του ν.2696/1999 (Α’57), τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες.
Οι οδηγοί βαρέων οχημάτων (φορτηγά, λεωφορεία, κ.λπ.), οι οποίοι κινούνται συνεχώς στην αριστερή λωρίδα ή την χρησιμοποιούν για προσπέραση και αιφνιδιάζουν τους κινούμενους σε αυτήν, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για τριάντα (30) ημέρες.
Οι οδηγοί πάσης φύσεως οχημάτων οι οποίοι απορρίπτουν αντικείμενα ή ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά ή να ρυπάνουν το περιβάλλον (όπως τσιγάρα), τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες.
Οι οδηγοί που παραβιάζουν τις διατάξεις για τη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες.
Οι οδηγοί που παραβιάζουν τις διατάξεις για τη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης οδηγού, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες.
Για τις παραβάσεις των, σε περίπτωση υποτροπής εντός διαστήματος έξι (6) μηνών, η άδεια ικανότητας οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επανέκδοση αυτής.
Στον «Πίνακα ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων ταχύτητας» το όριο των «130» αντικαθίσταται από το όριο των «150».

Φωτεινή σηματοδότηση για τους ποδηλάτες

1. Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις ενδείξεις των ειδικών γι’ αυτούς φωτεινών σηματοδοτών ως ακολούθως, εκτός αν η ρύθμιση της κυκλοφορίας γίνεται από τροχονόμους κατά διάφορο τρόπο.
α) Πράσινο σταθερό φως με σύμβολο ποδήλατου:
Ο ποδηλάτης προχωρεί κατευθείαν μπροστά ή στρίβει προς τα δεξιά ή αριστερά εκτός εάν άλλο σήμα ή πινακίδα απαγορεύει την κατευθείαν κίνηση ή στροφή. Ο ποδηλάτης υποχρεούται και αν ακόμη ο φωτεινός σηματοδότης έχει πράσινη ένδειξη, κινούμενος κατευθείαν μπροστά, να παραχωρεί προτεραιότητα σε όχημα ή ποδήλατο ή πεζό, που κινείται ακόμη από προηγούμενη σηματοδότηση, στρίβοντας δε να παραχωρεί προτεραιότητα στους ποδηλάτες ή τους πεζούς, οι οποίοι κινούνται στην οδό, στην οποία πρόκειται να εισέλθει.
β) Ερυθρό σταθερό φως με σύμβολο ποδηλάτου:
Ο ποδηλάτης υποχρεούται να σταματήσει προ της ειδικής γραμμής διακοπής πορείας ή, αν δεν υπάρχει τέτοια, σε αρκετή απόσταση από το σηματοδότη, ώστε η σηματοδότηση να είναι σε αυτόν ευχερώς ορατή, να παραμένει δε σε στάση μέχρις ότου ανάψει η πράσινη ένδειξη του ποδηλάτη. Επίσης, υποχρεούται να μην εισέρχεται στον οδικό κόμβο, ούτε να κινείται πάνω στις διαβάσεις πεζών ή ποδηλάτων, εάν ο σηματοδότης είναι τοποθετημένος στο μέσο ή στην απέναντι
πλευρά του κόμβου.
γ) Κίτρινο σταθερό φως με σύμβολο ποδήλατου:
O ποδηλάτης, υποχρεούται να σταματήσει, όπως και προ ερυθρού συμβόλου ποδηλάτου, εκτός αν βρίσκεται τόσο κοντά στο σηματοδότη, ώστε να μην μπορεί να κάνει αυτό με ασφάλεια.
δ) Απλό ή διπλό κίτρινο φως με σύμβολο ποδηλάτου, το οποίο αναβοσβήνει (αναλάμπον):
O ποδηλάτης υποχρεούται να ανακόπτει ταχύτητα, να προχωρεί με ιδιαίτερη προσοχή και να παραχωρεί προτεραιότητα στους πεζούς, στους ποδηλάτες και στα οχήματα.
ε) Πράσινο φως με σύμβολο ποδηλάτου και με ένα ή περισσότερα βέλη από κάτω:
Ο ποδηλάτης μπορεί να προχωρήσει μόνο προς την κατεύθυνση που δείχνει το βέλος ή τα βέλη. Βέλος προς τα πάνω σημαίνει υποχρεωτική κίνηση κατευθείαν μπροστά.
στ) Ερυθρό φως με σύμβολο ποδηλάτου και με ένα βέλος από κάτω:
Ο ποδηλάτης απαγορεύεται να κινηθεί προς την κατεύθυνση που δείχνει το βέλος και υποχρεούται να σταματήσει το ποδήλατό του, όπως και προ ερυθρού συμβόλου ποδηλάτου.
ζ) Κίτρινο φως με σύμβολο ποδηλάτου και με ένα βέλος από κάτω το οποίο είναι σταθερό ή αναβοσβήνει:
Ο ποδηλάτης έχει τις αυτές υποχρεώσεις, όπως και προ κίτρινου συμβόλου ποδηλάτη.
2. Σηματοδότες σε κοινή διάβαση ποδηλάτων και πεζών
α) Πράσινο φως με σύμβολο ατόμου που βαδίζει και με πράσινο σύμβολο ποδηλάτου από κάτω:
Οι πεζοί και οι ποδηλάτες μπορούν να διασχίσουν το οδόστρωμα.
β) Κόκκινο φως με σύμβολο ατόμου σε στάση και με κόκκινο σύμβολο ποδηλάτου από κάτω:
Οι πεζοί και οι ποδηλάτες δεν μπορούν να διασχίσουν το οδόστρωμα.
γ) Πράσινο φως με σύμβολο ατόμου που βαδίζει και με πράσινο σύμβολο ποδηλάτου από κάτω που αναβοσβήνει:
Οι πεζοί και οι ποδηλάτες μπορούν να διασχίσουν το οδόστρωμα με ιδιαίτερη προσοχή.
Σηματοδότες σε αποκλειστική διάβαση ποδηλάτων α) Πράσινο φως με σύμβολο ποδηλάτου:
Οι ποδηλάτες μπορούν να διασχίσουν το οδόστρωμα. β) Κόκκινο φως με σύμβολο ποδηλάτου: Οι ποδηλάτες δεν μπορούν να διασχίσουν το οδόστρωμα. γ) Πράσινο σύμβολο ποδηλάτου, που αναβοσβήνει.
Οι ποδηλάτες μπορούν να διασχίσουν το οδόστρωμα με ιδιαίτερη προσοχή.
Εάν ο ποδηλάτης καταληφθεί στη διάβαση από τη ερυθρά ένδειξη του σηματοδότη του (με το σύμβολο του ποδηλάτη σε στάση), δικαιούται να συνεχίσει την πορεία του προς την απέναντι πλευρά της οδού.
Οι φωτεινοί σηματοδότες τοποθετούνται κατακόρυφα με το ερυθρό φως πάντοτε πάνω και το πράσινο φως πάντοτε κάτω.
Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών καθορίζονται οι κατηγορίες παραβάσεων που αφορούν τη ρύθμιση κυκλοφορίας ποδηλάτων, καθώς και οι επιβαλλόμενες διοικητικές κυρώσεις στους παραβάτες οδηγούς και στους παραβάτες ποδηλάτες.
Οι παραβάσεις που προβλέπονται από το ν. 2696/1999 (Α’57) «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως ισχύει, κατατάσσονται ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, την προστασία της ζωής, της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των χρηστών του οδικού δικτύου, την ιδιαίτερη μέριμνα και προστασία για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, την ειδική πρόληψη της πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, την αποτροπή των οδηγών μηχανοκίνητων οχημάτων από παραβάσεις, οι οποίες θέτουν κατά κανόνα σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου καθώς και την αναλογικότητα μεταξύ επικινδυνότητας της παράβασης και επιπτώσεων αυτής στην οδική ασφάλεια στις κάτωθι κατηγορίες:
α) Χαμηλής επικινδυνότητας (Ε1)
β) Μεσαίας επικινδυνότητας (Ε2).
γ) Υψηλής επικινδυνότητας (Ε3).
Περαιτέρω και ανεξάρτητα της κατηγορίας επικινδυνότητας, οι ανωτέρω παραβάσεις δύνανται να κατατάσσονται και στις κάτωθι κατηγορίες :
α) Πολύ υψηλής συχνότητας πρόκλησης ατυχημάτων (Σ1).
β) Αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς (Σ2).

Ομοιος ομοίω αεί πελάζει και βελάζει

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ "ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΛΛΑΔΟΣ"
 Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ  - ΣΥΝΤΡΩΓΟΥΝ .
Ε.Δ.Ο
fyllokaiftero1.blogspot.com

Πότε θα πάρουν τα αναδρομικά οι συνταξιούχοι – Οι επιστροφές θα φτάσουν ως και τα 3.000 ευρώ


31. Οκτωβρίου, 2017 
syntajioyxoi

Μια σημαντική δόση ενίσχυσης έρχεται για εκατομμύρια συνταξιούχους με την πληρωμή της σύνταξης του Δεκεμβρίου που πληρώνεται στις 29 Νοεμβρίου.

Λίγο πριν Χριστούγεννα, ξεκινάει η αναδρομική επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ σε πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους απ’ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι επιστροφές οι οποίες ανάλογα με το ποσό της σύνταξης μπορεί να φτάσουν ως και τα 3.000 ευρώ θα δοθούν στους δικαιούχους αυτόματα, δίχως να απαιτούνται αιτήσεις ή αγωγές εκ μέρους τους.
Οι κρατήσεις στις συντάξεις υπέρ υγείας που έγιναν τα τελευταία 4,5 χρόνια κρίθηκαν παράνομες, καθώς οι συνταξιούχοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα επιβαρύνονταν με 4% εισφορές (και αργότερα 6%) υπέρ του ΕΟΠΥΥ, με βάση την πλασματική και όχι την πραγματική τους σύνταξη.

Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή, εφάρμοζαν τον Νόμο 2084/1992 εσφαλμένα, παραγνωρίζοντας ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. Η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων, και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων.

Υπολογίζεται ότι οι συνταξιούχοι, μέχρι να υπάρξει η διόρθωση στην παρακράτηση το 2016, έχασαν ποσά από 1.000 ως και 3.000 ευρώ σε βάθος έξι ετών.

 ΠΗΓΗ