20 Αυγούστου 2017

Αν έχεις κάποιο από τα 11 αυτά χαρακτηριστικά τότε είσαι μια ανώτερη ψυχή



Αν έχεις κάποιο από τα 11 αυτά χαρακτηριστικά τότε είσαι μια ανώτερη ψυχήΠοιες είναι οι ανώτερες ψυχές?

Είναι οι ψυχές που ανήκουν σε ανθρώπους φωτισμένους οι οποίοι έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό και λόγο ύπαρξης σε αυτή τη ζωή!

Αυτές οι ψυχές των ανθρώπων είναι γνωστές και ως αρχαίες ψυχές καθώς κύρια χαρακτηριστικά είναι η συμπυκνωμένη πνευματική γνώση, η ισορροπία η σταθερότητα και η σοφία τους.

Πως εντοπίζεις τις ανώτερες ψυχές?

Οι άνθρωποι που έχουν αυτές τις ψυχές ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους καθώς έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά που είναι δύσκολο να μη τα διακρίνεις! Τα 14 πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά είναι αυτά που ακολουθούν:

1.Έχουν βλέμμα που μαγνητίζει και διαπερνάει..

Το βλέμμα τους σε διαπερνάει και είναι λες και κοιτάνε μέσα στη ψυχή σου.Με σταθερή ματιά μπορούν να καταλάβουν τη συμβαίνει έξω αλλά και μέσα σε σένα!

2.Το άγγιγμα τους είναι απαλό και ευγενικό.

Η αφή τους μπορεί να σε χαλαρώσει να σε ηρεμήσει ακόμα και να σε θεραπεύσει ψυχικά..

3.Η φωνή τους είναι ευγενική, ήρεμη και καταπραϋντική

Δεν είναι φωνακλάδες! Αντίθετα η φωνή τους εκπέμπει την ηρεμία αλλά και μία αίσθηση σιγουριάς και αλήθειας σε ότι λένε! Η σοφία διαγράφεται σε κάθε νότα που παράγει η χροιά της φωνής τους..

4.Η αύρα τους είναι βαθιά και ακίνητη..

Παρόλο που είναι ήρεμα άτομα και δε μιλούν πολύ η παρουσία τους και μόνο είναι ζωηρή και λέει πολλά! Το καταλαβαίνεις από την αίσθηση ηρεμίας και θετικότητας που επικρατεί όταν βρίσκεσαι γύρω τους.

5.Είναι ειλικρινείς σε όλες τους τις πράξεις

Είναι έμπιστα άτομα που λειτουργούν με βάση την ειλικρίνεια και την υπευθυνότητα. Δεν θα περίμενες από ένα τέτοιο άτομο να μη πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του και για αυτό το λόγο πάντα προσέχει τα λόγια του.

6.Πιστεύουν στην ενότητα και στην σύνδεση όλων των πραγμάτων!

Για αυτούς όλοι πηγάζουμε από μία αιώνια συνείδηση και πηγή άπειρης ευφυίας. Για αυτό το λόγο όλοι είμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας, άνθρωποι, ζώα , φυτά και η φύση ολόκληρη.

7.Δεν είναι υλιστικά άτομα

Όχι οι εξελιγμένες ψυχές δεν είναι θύματα του καταναλωτισμού και δε θέλουν πολυτέλειες στη ζωή τους ώστε να νιώσουν σημαντικοί και ευτυχισμένοι.Αντίθετα αντλούν την ενέργεια και τη χαρά από τις μικρές απολαύσεις τις ζωής οι οποίες κατέχουν την ουσία και το νόημα της ύπαρξης!

8.Μοιάζουν νεώτεροι

Η ηλικία δεν τους βαραίνει..Το πρόσωπό τους είναι καθαρό με λίγες ρυτίδες όσο χρόνια και να περάσουν! Μοιάζουν νέοι στην όψη καθώς η ψυχή τους είναι τόσο καθαρή!

9.Τιμούν τις ώρες που μένουν μόνοι τους.

Τους αρέσει η μοναξιά και δεν παραπονούνται όταν μένουν μόνοι. Απεναντίας σε τέτοιες ώρες χαλαρώνουν, αναπληρώνουν ενέργεια και συλλέγουν πνευματικές και ψυχικές τάσεις ενέργειας ώστε να συνεχίσουν το έργο της ζωής τους.

10.Αγαπούν τη φύση και τα ζώα.

Η αγάπη τους για τη φύση και τα ζώα δε κρύβεται! Το καλύτερο τους είναι μια εκδρομή στη φύση, σε ένα δάσος, σε ένα καταρράκτη κ.α Έχουν οικειότητα με τα ζώα αλλά και τα ίδια τα ζώα φανερώνουν μία ενστικτώδη αγάπη προς αυτούς.

11.Έχουν για πυξίδα την αγάπη

Σε ότι και αν κάνουν έχουν για οδηγό την αγάπη. Η αγάπη είναι αυτή που φιλτράρει και καθαρίζει το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπουν τον κόσμο και μέσα από αυτή προσαρμόζεται η συμπεριφορά, τα λόγια και οι πράξεις τους.

Αν λοιπόν έχεις και εσύ κάποια από τα παραπάνω 11 χαρακτηριστικά τότε σίγουρα είσαι και εσύ μία εξελιγμένη ψυχή.. Φυσικά χρησιμοποίησε αυτό το χάρισμα για το καλό…


ΣΟΚ! Κυνηγός σε κρίσιμη κατάσταση από επίθεση αρκούδας!



 

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Με μια πολύ δυσάρεστη είδηση ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος στην Φλώρινα. Αρκούδα επιτέθηκε σε κυνηγό που είχε πάει στην περιοχή της Κλαδοράχης για τρυγόνια μαζί με το γιό του. Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν τον κυνηγό Β. Β. κάτοικο Φλώρινας να βρίσκεται σε σοβαρή  κατάσταση με τραύματα στο πρόσωπο και για αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στην Θεσσαλονίκη από το τοπικό νοσοκομείο.


Αξίζει να σημειώνει ότι ο 55χρονος Β.Β, πρώην αστυνομικός, είναι παλιός γουρουνοκυνηγός και έχει εμπειρία από συναντήσεις με αρκούδες. Όμως η επίθεση ήταν αιφνιδιαστική  για τον Β.Β που κυνηγούσε μαζί με τον γιό του κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο χωριό Κλαδοράχη στα πεδινά της Φλώρινας. Η αρκούδα δεν πρόλαβε να αποτελειώσει τον κυνηγό μια και τράπηκε σε φυγή από εκφοβιστικούς  πυροβολισμούς . Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο ακριβώς σημείο πριν μερικά χρόνοι αρκούδα είχε τραυματίσει σοβαρά αγρότη που είχε πάει να ποτίσει τα καλαμπόκια του.

ΝΕΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!! ΑΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ HOT


Σχόλιο του Μανώλη Μάνου


Η ( χουντική γενοκτόνος τροικανή ) κυβέρνηση της Ελλάδας του 10% συνεχίζει του προκλητικούς της χειρισμούς σε θέματα παιδείας. Το υπουργείο παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής σκέφτονται να κατεβάσουν νομοσχέδιο το οποίο θα παρέχει επιπλέον μόρια 5% σε όσα παιδιά λυκείου θα εργάζονται εθελοντικά σε hot spots.


Με πληροφορία απο 
maiandrosnews.gr

Καστοριά : Αλλοδαπές, κυρίως, πανε στα LIDL όχι για να ψωνίζουν αλλά για να ...


 Ψωνιστούν;
Καποιες αλλοδαπές πάνε στα καταστήματα Lidl οχι για ψώνια ...αλλά για να ψωνιστούν; Σύμφωνα με το ρεπορταζ για ένα "ανεξειγητο" λόγο προτιμούν το γερμανικό κατάστημα απο τα άλλα ελληνικα σούπερ μάρκετ- τα οποία όμως να σημειωθεί είναι στην πλειοψηφία τους 2 με 3 χιλιόμετρα έξω απο το κέντρο της πόλεως.

Και δεν κανουμε λόγο για το φλέρτ που συνέβαινε -συμβαίνει και υφίσταται  πάντου, άλλά για μιά επιθετικού χαρακτήρα προσέγγιση  απο τις αλλοδαπές προς τους άντρες κυρίως τους έλληνες πέλάτες " με ιδιαίτερες τεχνικές" συχνά πολύ ενοχλητικές. Οι εν λόγο αλλοδαπές στο τέλος φέυγουν αγοράζοντας συνήθως   ενα μικρής αξίας προϊόν αφου έχουν παραμέινη στο καταστημα αρκετό χρόνο.

ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ! Θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο



ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ! Θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο

Το άρθρο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και τα συμπεράσματα δικά σας:
«Το Μαύρο Κύμινο θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο» μήνυμα από την αρχαία Ανατολή.
Ιστορία του
Το λάδι του Μαύρου Κύμινου ονομάζεται “ λάδι των Φαραώ”, διότι βρέθηκε σε τάφο του Tutankhamen και άλλων αιγυπτίων Φαραώ.
Είναι γνωστό ότι είχε χρησιμοποιηθεί …
από την Κλεοπάτρα για τις ιδιότητες του στην υγεία και την ομορφιά. Ο έλληνας γιατρός Διοσκουρίδης το χρησιμοποιούσε για τους πονοκεφάλους, την ρινικήσυμφόρηση, τον πονόδοντο και τα εντερικά παράσιτα. Ο Ιπποκράτης, ο παππούς της σημερινής επιστημονικής ιατρικής το θεωρεί πολύτιμο στις ηπατικές και πεπτικές διαταραχές. Το έλαιο από μαύρο κύμινο παράγεται από το σπόρο του αιγυπτιακού φυτού Nigella sativa μετά από ήπια ψυχρή πίεση. Το λάδι του sativa nigella είναι τόσο ευεργετικό γιατί περιέχει πάνω από εκατό συστατικά όπως αρωματικά έλαια, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα.
Οφέλη με μαύρο κύμινο:
The Black κύμινο (kalongi) σπόροι (μια θεραπεία για όλες τις ασθένειες,) “μια λύση σε πολλά προβλήματα”
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το μαύρο κύμινο και ειδικά το έλαιο του μαύρου κύμινου που περιέχει φωσφορικά άλατα, σίδηρο και ενώσεις υδατανθράκων, και τα αντιβιοτικά που είναι ικανά να σκοτώσουν τα μικρόβια. Η χημική ανάλυση του κόκκου αποκάλυψε ότι περιέχει καροτίνη η οποία μετατρέπεται στο ήπαρ σε βιταμίνη Α, η βιταμίνη είναι χρήσιμη, γνωστή για την αντικαρκινική δράση της. Άλλες αναλύσεις απέδειξαν ότι ο κόκκος περιέχει ισχυρές σεξουαλικές ορμόνες, διεγερτικά, ούρων και χολής διουρητικά, πεπτικά ένζυμα, αντιόξινα, ηρεμιστικά, και άλλων χρήσιμων ενώσεων.
Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι το μαύρο κύμινο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και αυξάνει την αντοχή σε ασθένειες. Η συνεχής χρήση του μαύρου κύμινου έχει προληπτική δράση κατά των ασθενειών.
Εκείνοι που επιδιώκουν μόνιμα την υγεία θα πρέπει να χρησιμοποιουν το λάδι στο πρωινό, στο μεσημεριανό τους γεύμα, και δείπνο.Αν μία μικρή ποσότητα ελαίου αναμιγνύεται με μέλι θα είναι πιο αποτελεσματική.
Άλλες εναλλακτικές λύσεις είναι οι εξής: Μαυροκούκκι λάδι με βρασμένο δυόσμο; Μαυροκούκκι λάδι με χυμό πορτοκαλιού; Μαυροκούκκι λάδι με ένα φλιτζάνι τσάι.

Εδώ είναι μερικές ασθένειες που θεραπεύονται με μαύρο κύμινο:

Η απώλεια των μαλλιών, κεφαλαλγία, αϋπνία, ίλιγγο και πόνος στο αυτί,. Αλωπεκία και πιτυρίδα Πονόδοντος, Αμυγδαλίτιδα και λαρυγγίτιδα, διαταραχών των ενδοκρινών αδένων, Ακμή, όλα τα είδη των ασθενειών του δέρματος,. Κονδυλωμάτων, λεύκη και λέπρα, γρήγορη επούλωση των καταγμάτων, Ρευματισμοί, διαβήτης, υπέρταση, για τη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα, Bephritis, για διάλυση και την απόρριψη του λογισμού, δυσουρία, Ηπατίτιδα, Για τη χοληδόχο κύστη και λογισμός της, σπληνομεγαλία, για όλες τις ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, για τη θερμότητα και το κυκλοφορικό σύστημα, κολικοί, διάρροια και αέρια του γαστρεντερικού, η οξύτητα coronitis παθήσεων των οφθαλμών, αμοιβάδα, σχιστοσωμίαση και άλλων Είναι επίσης αποτελεσματικό σε περιπτώσεις φλεγμονής του προστάτη αδένα, άσθμα, έλκος, καρκίνος , σεξουαλική ανικανότητα, γενική κόπωση, ανορεξία, νωθρότητα και τεμπελιά και ενισχύει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και γρήγορη απομνημόνευση.

Συνταγή

1. Μια κουταλιά της σούπας λάδι κύμινο μαύρο πριν από το πρωινό σας σας κάνει ενεργό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
2. Μια κουταλιά της σούπας μαύρο κύμινο λάδι στο δείπνο, σας δίνει ένα ήσυχο ύπνο όλη τη νύχτα.
3. Είναι μια θεραπεία για όλες τις ασθένειες, αν συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση.
Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών με τον ακόλουθο τρόπο:
1. Νευρική ένταση: Ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο μαύρο λάδι με ένα φλιτζάνι τσάι, θα εξαλείφει όλα τα συμπτώματα της έντασης.
2. Βήχα και άσμα: Τρίψτε το στήθος και την πλάτη με μαύρο κύμινο λάδι, πιείτε τρία κουταλάκια έλαιο την ημέρα, και να εισπνέουν τους ατμούς από ένα μείγμα από κύμινο λάδι και νερό.
3. Νωθρότητα Μια κουταλιά της σούπας λάδι κύμινου μαύρο με χυμό πορτοκαλιού το πρωί για δέκα ημέρες (θα δείτε τη διαφορά από τον εαυτό σας)
4. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ: Ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο μαύρο λάδι με 100 mg βρασμένο δυόσμο για 10 ημέρες.
5. ΔΙΑΒΗΤΗΣ: Ετοιμάστε ένα μείγμα από ένα φλιτζάνι μαύρο σπόρους κύμινου, ένα φλιτζάνι σπόρους κάρδαμο νερό, μισό φλιτζάνι φλούδα ροδιού και μισό φλιτζάνι αλόη. Αλέθεται .. Πάρτε μισό κουταλάκι από το μίγμα μαζί με το κουταλάκι του γλυκού κύμινο μαύρο λάδι καθημερινά πρωί για ένα μήνα.
6. Νεφρών και της χολής λίθων: Grind 0,25 kg, από μαύρο σπόρους κύμινου και ανακατεύουμε καλά με 0,25 κιλά αγνό μέλι. Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας αυτό το μίγμα και ανακατεύουμε καλά με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Αυτό το μίγμα θα πρέπει να λαμβάνει καθημερινά πριν από το πρωινό μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο μαύρο πετρέλαιο.
7. Για μια ευχάριστη εμφάνιση . Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας λάδι κύμινου μαύρο με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τρίψτε το πρόσωπο με αυτό το μείγμα και το αφήνουμε για μία ώρα. Πλύνετε με σαπούνι και νερό (Η διαφορά θα είναι σαφής)
8. ΝΑΥΤΊΑ ΚΑΙ εμετούς: Ένα κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο έδαφος συν μια κουταλιά της σούπας λάδι κύμινου μαύρο στο βρασμένο δυόσμο 3 φορές την ημέρα.
9. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ όλων των ασθενειών. Μια κουταλιά της σούπας λάδι κύμινου μαύρο με μια κουταλιά της σούπας μέλι κάθε πρωί.
10. Φλεγμονή των μηρών και τους βουβώνες: Πλύνετε την περιοχή της φλεγμονής πολύ καλά με σαπούνι και νερό. Στεγνώστε καλά και τρίψτε με μαύρο κύμινο λάδι το βράδυ και το αφήνουμε μέχρι το επόμενο πρωί. Επαναλάβετε για 3 ημέρες και θα δείτε το αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα
11. ΟΙ καρδιακές παθήσεις Πιείτε Μαύρο κύμινο Λάδι συνεχώς ΜΕ οποιοδήποτε Ζεστό ΡΟΦΗΜΑ. Αυτό διαλύει τα λίπη και διαστέλλεται φλέβες και τις αρτηρίες.
12. Λεύκη και λέπρα: Τρίψτε την περιοχή με ξύδι μήλου και στη συνέχεια με μαύρο κύμινο λάδι για 15 ημέρες.
13. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ κονδυλωμάτων: Τρίψτε το κονδυλωμάτων καλά με γλιστρίδα και από ό, τι με μαύρο κύμινο λάδι. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή για 15 ημέρες μαζί με ένα κουταλάκι του ελαίου 3 φορές ημερησίως.
14. Οσφυαλγία και άλλα είδη των ρευματισμών: χλιαρή κάποια ΠΟΣΟΤΗΤΑ μαύρου κύμινου ΛΑΔΙ ΚΑΙ Στη συνέχεια, 3 φορές την ημέρα. Θεραπεία αναμένεται μέσα σε δύο εβδομάδες,
15. ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ: Τρίψτε το μέτωπο και τις πλευρές του προσώπου κοντά στα αυτιά με μαύρο κύμινο λάδι, μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού του πετρελαίου να είναι μεθυσμένος 3 φορές την ημέρα πριν από το πρωινό και ο πονοκέφαλος θα εξαφανιστούν εντελώς.
16. Οξύτητα και στομαχόπονους: Πιείτε ένα φλιτζάνι γάλα με μια κουταλιά της σούπας λάδι Μαυροκούκκι 3 φορές την ημέρα για 5 ημέρες και όλα τα προβλήματα θα εξαφανιστούν στομάχι.
17. Γυναικολογίας Πιείτε Μαύρο κύμινο σπόρους βρασμένα ΣΕ Γλυκάνισο ΚΑΙ ΤΗΝ κρέμα ΜΕ 5 φορές την ημέρα για 40 ημέρες ή ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο μαύρο βρασμένο με γλυκάνισο και την κρέμα με το μέλι 5 φορές την ημέρα για 40 ημέρες.
18. ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ανικανότητα: Αναμίξτε 200 g, μαύρο κύμινο με ελαιόλαδο 100 g, του εδάφους olibanum + 50 g του μαύρου κύμινου έλαιο + 50 g ελαίου κάρδαμο + 200 g από αγνό μέλι Ανακατέψτε καλά και ρίξτε μια κουταλιά της σούπας μετά από κάθε γεύμα αυτό θα αποκατασταθεί η ζωτικότητα, ακόμη και αργά μετά την εμμηνόπαυση.
19. Απώλεια των μαλλιών: εντριβές στο τριχωτό της κεφαλής καλά με λεμόνι και το αφήνουμε για ¼ της ώρας. Πλύνετε με νερό και σαμπουάν και μετά από διεξοδική ξήρανση, ισχύουν μαύρο κύμινο λάδι σε όλο το τριχωτό της κεφαλής. Επαναλάβετε για μία εβδομάδα και η απώλεια των μαλλιών θα σταματήσει εντελώς.
20. Ασθένεια των ματιών και μειωμένη όραση: Τρίψτε τα βλέφαρα και τις πλευρές του ματιού περιφέρεται γύρω από μισή ώρα πριν πάτε για ύπνο με μαύρο κύμινο λάδι μαζί με μια κουταλιά της σούπας λάδι του να είναι μεθυσμένος με ένα φλιτζάνι χυμό καρότο, επαναλάβετε για περίπου ένα μήνα .
21. ΥΠΕΡΤΑΣΗ: Κάθε φορά που πίνετε ένα ζεστό ρόφημα, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο και επίσης να λάβει δύο λοβούς του σκόρδου, κάθε πρωί πριν από το πρωινό. Επαναλάβετε για περίπου ένα μήνα
22. ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ: Εισπνεύσετε τον ατμό του μαύρου κύμινου σπόρων; Πιείτε ένα κουταλιά της σούπας λάδι κύμινου μαύρο με χυμό λεμονιού το πρωί και το βράδυ.
23. ΔΙΑΡΡΟΙΑ: Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας λάδι κύμινο με ένα φλιτζάνι γιαούρτι. Tο μείγμα δύο φορές την ημέρα για 3 ημέρες. Η διάρροια θα εξαφανιστεί εντελώς.
Πληροφορίες που συγκεντρώνονται από Syed Ali Abbas Moosavi
πηγη http://www.healthawhw.com/
Μέσω:athensmagazine.gr

Καβάλα: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε ανάποδα σε κεντρικό δρόμο και τράκαρε με λεωφορείο Μάλλον ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (δεν) ισχύει για όλους.




Μάλλον ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (δεν) ισχύει για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΑΝΕΛ

Μια εικόνα χίλιες λέξεις για τον Βουλευτή Καβάλας, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, ο οποίος σύμφωνα με το kavalapost αλλά και φωτογραφία που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook, «Παγίδες πεζών στην Καβάλα» φαίνεται ότι ήταν ο υπαίτιος ενός τροχαίου ατυχήματος.
Ο Εμμανουηλίδης οδηγούσε το αυτοκίνητό του επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και επιχείρησε να στρίψει στο μικρό στενό μπροστά από το παλιό κατάστημα BodyLine, μια συνηθισμένη "τακτική" πολλών οδηγών που επιδιώκουν να σταθμεύσουν στο πάρκινγκ της "Ροδόπης", όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.
Με τη διαφορά όμως, ότι είναι παράνομη μια τέτοια κίνηση καθώς το συγκεκριμένο στενό είναι μονόδρομος με αντίθετη κατεύθυνση.
Μάλιστα είναι και δρόμος διέλευσης του αστικού λεωφορείου.
Ο οδηγός του λεωφορείου που κινούνταν στην αντίθετη λωρίδα της Ελ. Βενιζέλου δεν πρόλαβε, προφανώς, να πατήσει το φρένο με αποτέλεσμα να χτυπήσει το ΙΧ αυτοκίνητο στο πίσω μέρος του, σπάζοντας το πίσω δεξιό φανάρι του αυτοκινήτου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη.

πηγή: iefimerida.gr

  
Με το περιστατικό αυτό,  θυμηθήκαμε το περιστατικό με την περσινή φωτιά στην Θάσο και το τηλεφώνημα ''μέσω κάμερας'' του βουλευτή που κρατώντας τσιγάρο, τηλεφωνούσε στα υπουργικά γραφεία για βοήθεια με τις πυρκαγιές στη Θάσο και οι γραμματείς του ζητούσαν να τηλεφωνήσει ξανά μετά τις… 3 το μεσημέρι. (πατήστε φωτό)

Τον Δ. Εμμανουηλίδη είχε «αδειάσει» ο Πρωθυπουργός ο οποίος όταν ρωτήθηκε υποστήριξε ότι ο βουλευτής Καβάλας έπαιρνε σε λάθος υπουργείο οπότε «λογικό ήταν να μπλέξει με την γραφειοκρατία».


Τα κεφάλια μέσα... Οι επόμενοι μήνες μυρίζουν μπαρούτι


Τα κεφάλια μέσα... Οι επόμενοι μήνες μυρίζουν μπαρούτι

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Μέρες  καλοκαιρινής πολιτικής ραστώνης περνάει η χώρα, καθώς η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι η τελευταία  της ήπιας πολιτικής δραστηριότητας. Από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανεβάζουν στροφές με ορόσημο την ΔΕΘ , όπου Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα «ανοίξουν τα χαρτιά τους» ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντίστοιχα.

Για το Μέγαρο Μαξίμου ειδικά προμηνύεται ένα δύσκολος «πολιτικά» χειμώνας, μια και από την πρωτοχρονιά του 2018, σε περίπου έξι μήνες δηλαδή από σήμερα μία σειρά μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τεθούν σε εφαρμογή, κάνοντας ακόμα πιο σκληρή την ήδη πολύ κακή πραγματικότητα των Ελλήνων.
Το Τέταρτο Μνημόνιο, όπως συνηθίζει να το αποκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση, φόρτωσε σχεδόν 4,9 δισ. ευρώ  μέτρων στις ήδη ταλαιπωρημένες πλάτες της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της οδού Πειραιώς.

Η «λυπητερή» με αριθμούς:
«Κούρεμα» συντάξεων
Καταργείται από το 2019 η προσωπική διαφορά, γεγονός που θα επιφέρει μείωση 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Το 2018, θα περικοπεί το ΕΚΑΣ κατά 238 εκατ. ευρώ ενώ το 2019 θα καταργηθεί. Το μόνο υπό αίρεση αντιστάθμισμα είναι ότι μπορεί να μειωθεί ή να καταργηθεί το 2019 η συμμετοχή σε γιατρούς και φάρμακα ενώ ήδη από φέτος έχει χαθεί η έκπτωση για τις ιατρικές δαπάνες.
Αύξηση Φόρων
Από 1η Ιανουαρίου 2018 καταργείται η έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις. Από το 2020 – με ενδεχόμενη εφαρμογή ήδη από το 2019 εάν το ζητήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – μειώνεται το αφορολόγητο στις 5.681 ευρώ ή στις 6.250 ευρώ αν και εφόσον εφαρμοστούν τα αντίμετρα. Η άμεση συνέπεια του συγκεκριμένου μέτρου είναι η απώλεια έως και 650 ευρώ το χρόνο  για τους πολίτες με εισοδήματα από 5.681 ευρώ έως 21.500 ευρώ το χρόνο.

Υψηλότερες εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών
Μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών καλούνται να πληρώσουν με το νέο Μνημόνιο οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Συνολικά, υπολογίζεται ότι θα χάσουν 59 εκατ. ευρώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών το 2018 και 138 εκατ. το 2019.

«Ψαλίδι» στα επιδόματα
Φτωχότερα θα γίνουν τα πιο αδύναμα νοικοκυριά της χώρας καθώς θα μειωθούν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματά τους με την περικοπή κατά 58 εκατ. ευρώ του επιδόματος θέρμανσης. Ουσιαστικά, από την ερχόμενη χειμερινή περίοδο, μειώνεται κατά 50%! Με λίγα λόγια, είτε θα το λάβουν πολύ λιγότεροι είτε θα περικοπεί στο μισό για όλους τους πολίτες που το δικαιούνται!

Πολύ πιο εύκολες οι ομαδικές απολύσεις
Χαλαρώνει το πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις γιατί ο ρόλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας αποδεικνύεται πλέον διακοσμητικός.
 Όπως διευκρινίζεται στο σχετικό κείμενο, «σε περίπτωση προσφυγής κατά του κύρους των απολύσεων, η αρνητική απόφαση του ΑΣΕ μπορεί να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο». Επί της ουσίας, η απόφαση του ΑΣΕ δεν είναι δεσμευτική. Στην προηγούμενη διατύπωση, που αντικαταστάθηκε, οριζόταν ότι «η αρνητική αιτιολογημένη απόδοση του ΑΣΕ, λόγω μη πλήρωσης των σχετικών προϋποθέσεων, συνιστά τεκμήριο ακυρότητας των απολύσεων σε περίπτωση προσφυγής των απολυόμενων στα πολιτικά δικαστήρια». Δεν σταματούν όμως εκεί οι παρεμβάσεις στα εργασιακά. Επαναδιατυπώθηκε η παράγραφος για την επαναφορά της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, δηλαδή των συλλογικών συμβάσεων. Σύμφωνα με την αρχική διατύπωση, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αναστέλλονται ως την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση, επανέρχονται υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος. Πρόκειται για μια λεπτομέρεια που κάνει όμως τη διαφορά.

Προσλήψεις στο Δημόσιο τομέα
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, προβλέπεται ότι στο στενό Δημόσιο τομέα το 2020 και 2021 θα προσλαμβάνονται περισσότεροι υπάλληλοι από εκείνους που αποχωρούν. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται 9.000 προσλήψεις το 2020 και 8.500 το 2021 ενώ θα φύγουν 8.200 και 7.500 αντίστοιχα. Επίσης, στα ειδικά μισθολόγια, αυξάνονται όσα επιδόματα δεν καταργούνται. Προβλέπεται ότι σε κάθε περίπτωση διατηρείται τουλάχιστον ένα επίδομα. Αν προκύψει αύξηση από το νέο σύστημα αμοιβών τότε χορηγείται σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα δώσει σκληρή μάχη για να αντιμετωπίσει τα όσα η ίδια υπέγραψε και ψήφισε μερικούς μήνες πριν. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και την ανησυχητική εικόνα των δημοσίων εσόδων του Ιουλίου, μια και καταγράφηκε «τρύπα» ύψους 730 εκατ. ευρώ.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει κρύψει την ελπίδα του ότι η κατάσταση στα δημόσια οικονομικά θα «σωθεί» από την φετινή «απογείωση» του τουρισμού.

Όποια και αν είναι πάντως η συνεισφορά της «ναυαρχίδας» της εθνικής μας οικονομίας, οι επόμενοι μήνες ...μυρίζουν μπαρούτι.


liberal.gr

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΚΩΛ@ΤΟΥΜΠΑ ΤΟΣΚΑ: «Κανείς δεν μίλησε για σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας μέσω εμπρησμών…»


Clipboard

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την θέση κυβερνητικών στελεχών περί… θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με τις πυρκαγιές, ο Νίκος Τόσκας έκανε αναδίπλωση σήμερα στην ΕΡΤ.


Πήρε πίσω τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης μέσω των εμπρησμών και είπε: «Κανένας δεν μίλησε για θεωρίες συνωμοσίας, μιλήσαμε για προβληματισμούς, αλίμονο αν δεν είχαμε προβληματισμούς, αυτή είναι η δουλειά μου». Προβληματιζόμαστε για διάφορα συμφέροντα, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και επισήμανε πως «δεν μπορεί όσοι βάζουν τις φωτιές να είναι τρελοί».
«Δεν μίλησα για κλίμα αποσταθεροποίησης, μίλησα για προβληματισμούς στην Αττική, σε όλο το νησί της Ζακύνθου, στην Κεφαλονιά. Η εμπειρία μου 35 χρόνων και στο στρατό, μου επιβάλει να ψάχνουμε κάθε περίπτωση, έχουμε ήδη συλλάβει κάποιους και κάνουμε έρευνες για άλλους που κάνουν ύποπτες κινήσεις», επανέλαβε.
«Η μάχη που δόθηκε ήταν πολύ σκληρή, ήταν τιτάνια κι εγώ βρέθηκα τέσσερις ημέρες στο κέντρο της πυροσβεστικής», πρόσθεσε.

Απαντώντας για την κατάσταση του στόλου πυρόσβεσης, ο κύριος Τόσκας ανέφερε πως τα παλαιότερα αεροσκάφη καναντέρ τα προμηθεύτηκε η Ελλάδα την περίοδο 1973-74. Από αυτά τα 15 παλιά καναντέρ, είπε ο κύριος Τόσκας, πετούν τα επτά. Από την δεύτερη φουρνιά καναντέρ, του 2000-2001, που είναι συνολικά 6-7, πετούν μόλις 3. Πάντως, ο κύριος Τόσκας ισχυρίστηκε πως όλες οι χώρες του Νότου έχουν προβλήματα με τον στόλο των καναντέρ, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ιταλία, όπου από τα 18 αεροσκάφη, πετούν μόνο τα 9.
«Η γραμμή παραγωγής του Καναδικού εργοστασίου έχει κλείσει και να θέλουμε δεν μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε», πρόσθεσε ο κύριος Τόσκας και επέρριψε ευθύνες στις παλαιότερες κυβερνήσεις και τους σχεδιασμούς τους. Επίσης ανέφερε ότι η τωρινή κυβέρνηση προσπάθησε να βρει άλλες λύσεις, με μίσθωση ελικοπτέρων, ενώ όπως είπε: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα στρατιωτικά ελικόπτερα χρήσιμα. Τα σινούκ και τα PZL τα επισκευάσαμε και τα χρησιμοποιούμε πολύ καλά, ενώ αντικαταστήσαμε τους κάδους που είχαμε να προμηθευτούμε από το 1993».

Αναφορικά με την στάση της αντιπολίτευσης σχολίασε «Σε καθημερινή βάση στελέχη της ΝΔ κατηγορούν για διάφορα θέματα. Εξάρχεια, πυρόσβεση… Με πρωταγωνιστή τον ΣΚΑΪ που άπλωσε κάμερες γύρω γύρω από την φωτιά. Ήταν υπερβολή. Η γραμμή τους ήταν… γραμμή ΝΔ, υπερπροβολή της φυσικής καταστροφής για μια φωτιά μεσαίου μεγέθους στον Κάλαμο».
Τέλος, τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα μας, σχολιάζοντας το χτύπημα στην καρδιά της Βαρκελώνης. Ο κ.Τόσκας επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ηρεμίας σε σχέση και με τον περίγυρό μας και όλη την Ευρώπη και τόνισε ότι δεν έχουμε ενδείξεις οργάνωσης τέτοιων πράξεων στη χώρα μας. Πρόσθεσε πάντως πως ποτέ δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος την δράση κάποιου «μοναχικού λύκου». Όπως εξήγησε το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μόνο εάν επικρατήσει ειρήνη στην Μέση Ανατολή, όπου η αναταραχή είναι μεγάλη.

crashonline.gr