16 Δεκεμβρίου 2019

Δυτική Μακεδονία: Εκατό χιλιάδες πολίτες θα θίξει η απολιγνιτοποίηση - Τι αναφέρουν οι δημοτικές αρχές της περιοχής


Εικοσιπέντε χιλιάδες ( 25000) θέσεις εργασίας τουλάχιστον  θα χαθούν στη Δυτική Μακεδονία, εξ’ αιτίας της βίαιης απολιγνιτοποίησης, και θα θιγούν συνολικά εκατό χιλιάδες (100 000) πολίτες, άρα, πλήττεται ο μισός πληθυσμός της Περιφέρειας, καθώς αυτό αποτυπώνεται από τον συντελεστή του ΑΕΠ, όπου συμμετέχει ο τομέας της  Ενέργειας και υπερβαίνει το 42% με το ποσοστό στις Π Ε Κοζάνης και Φλώρινας να ξεπερνά το 50%. 

Τα προαναφερόμενα, μεταξύ άλλων, τόνισε  στην εισήγηση του κατά την πρόσφατη ημερίδα με θέμα «Το μέλλον της Ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία» που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με την ΠΕΔ και το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων,  ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν αυτή η μετάβαση μέσα στο χρόνο που προσδιορίστηκε με αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι δίκαιη, ούτε ομαλή, ούτε ήπια». 

Τον προβληματισμό τους για  την επόμενη ημέρα στη Δυτική Μακεδονία διατύπωσαν εισηγητές και φορείς που πήραν τον λόγο, εκτιμώντας ότι οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές και θα οδηγήσουν  στον οικονομικό -κοινωνικό της μαρασμό, στην απώλεια θέσεων εργασίας, στη μείωση του ΑΕΠ, ενώ, παραμένουν ουσιαστικές εκκρεμότητες της ΔΕΗ απέναντι στην περιοχή, όπως η Τ/Θ, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, η επαναπόδοση και αξιοποίηση  εδαφών μετά την απολιγνιτoποίηση. 

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς  σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ανέφικτος ο στόχος του 2028 όταν ο σχεδιασμός απεξάρτησης της χώρας και της περιοχής από το Λιγνίτη ήταν για το 2050, χαρακτηρίζοντας το νέο ΕΣΕΚ « δώρο στο λόμπυ του Φυσικού Αερίου», ενώ, απαίτησε, ως  Δημοτική αρχή τη συνέχιση Λειτουργίας των Λιγνιτικών Μονάδων και την εισαγωγή της πρότασης στο Νέο ΕΣΕΚ. 

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα του Φυσικού Αερίου και θα πετάξει την Δ. Μακεδονία και την Αρκαδία σαν στυμμένη λεμονόκουπα», ζητώντας  από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αντιδράσει, ενώ, σε κάποια αποστροφή του Λόγου του αποφάνθηκε ότι οι Βουλευτές της ΝΔ θα έχουν την ίδια τύχη με τους προηγούμενους βουλευτές, δεν θα επανεκλεγούν. 

Ο  Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας είπε ότι η εξέλιξη για την απολιγνιτοποίηση της περιοχής είναι καταστροφική με κίνδυνο για τη συνέχιση λειτουργίας των Τ/Θ, και πρότεινε δυναμικές αντιδράσεις. Ο Δήμος Εορδαίας θα συνθέσει τις απόψεις που κατατέθηκαν στην ημερίδα και θα διατυπώσει τη δική του πρόταση ώστε μετά τη συζήτηση και έγκριση του από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελέσει τη βάση για τις επόμενες κινήσεις του.






(ΕΡΤ Κοζάνης)

Κοζάνη: Το σπίτι υπερπαραγωγή στολίστηκε ξανά για τα Χριστούγεννα! Αυτή τη φορά μπαίνουμε μέσα [ΒΙΝΤΕΟ]


Κοζάνη: Το σπίτι υπερπαραγωγή στολίστηκε ξανά για τα Χριστούγεννα! Αυτή τη φορά μπαίνουμε μέσα [video]
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, «Το σπίτι των Χριστουγέννων», μιας και έχει αποσπάσει τον θαυμασμό και την προσοχή όλων των ΜΜΕ πανελλαδικά.
Ο λόγος για το εντυπωσιακά στολισμένο και φωταγωγημένο σπίτι και αυτών των Χριστουγέννων στην Κοζάνη!
Οι φωτογραφίες και το βίντεο αποτυπώνουν το μεράκι και την αγάπη που έχουν οι άνθρωποι αυτοί γι’ αυτό που κάνουν, η οποία άλλωστε υπάρχει σε κάθε γωνιά του σπιτιού τους.



Όπως εξηγούν οι ίδιοι, το κίνητρο για όλο αυτό είναι η αγάπη τους για τις γιορτές και για τα παιδιά τους, συμμετέχοντας στον στολισμό, μικροί – μεγάλοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο!

Για πρώτη φορά μάλιστα, έδωσαν άδεια για μερικά πλάνα από το εσωτερικό του σπιτιού τους. Με τέτοιο στολισμό τα παιδιά της οικογένειας, σίγουρα θα εύχονται και τα φετινά Χριστούγεννα να κρατήσουν για πάντα…


.








 Πηγή: kozanilife.gr
 Newsit










Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για να δεχθούμε την συνεκμετάλλευση

Η συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της συμμαχίας των προθύμων, των ανθρώπων που θεωρούν την εθνική υπόθεση απλό πονοκέφαλο, τον οποίο θέλουν να θεραπεύσουν με το κολόβωμα ή την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας εις χείρας τρίτων.


Η παράταξη των ελληνοφώνων ενδοτικών δεν έχει λαϊκή βάση, αλλά υπερεκπροσωπείται στην ελίτ και σε όλους τους μηχανισμούς παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας.
Κόμματα, βουλευτές, πολιτευτές, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί καθηγητές, δημοσιολογούντες, τηλεοπτικές περσόνες, παράγοντες της οικονομίας, τραπεζίτες, κρατικοδίαιτοι λήπτες προγραμμάτων ΕΣΠΑ κι ένα σωρό άλλοι οποτεδήποτε χρειαστεί γίνονται μια γροθιά και επαναλαμβάνουν (ελαφρώς παραλλαγμένο στη διατύπωση αλλά στην ουσία του ίδιο) το μήνυμα της άνευ όρων παράδοσης στον αντίπαλο.

Επειδή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει πατριωτικά φρονήματα και απεχθάνεται τον ενδοτισμό, τα συνθήματα για τις εκχωρήσεις εθνικών δικαίων συνήθως περιβάλλονται από την τήβεννο της λογικής, της ειρηνοφιλίας και του… κέρδους.



Οταν η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη είχε διαπράξει το άγος των Ιμίων και όταν η ίδια κυβέρνηση παρέδωσε τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους, τα επιχειρήματα που αναπαρήχθησαν στα δημόσια fora σε ακριβώς αυτούς τους δύο άξονες στηρίζονταν. Οι ενδοτικοί ισχυρίζονταν ότι οποιαδήποτε αντίσταση στους Τούρκους θα έφερνε πόλεμο και πως «δεν είναι καιρός για τέτοια, αφού τώρα η οικονομία πάει καλά κι αντί για πόλεμο, ας κοιτάξουμε να κερδίσουμε χρήματα».
Ολοι είδαμε σε ποιον γκρεμό έριξε τη χώρα η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη. Κυβερνήσεις που κάνουν ντροπές σαν τις υποθέσεις των Ιμίων και του Οτσαλάν κάνουν και χρηματιστήρια και ολυμπιακά έργα. Οταν μια πολιτική δύναμη είναι ενδοτική στα εθνικά, στη συνέχεια αποδεικνύεται ολέθρια και στα οικονομικά.
Και τώρα θα δούμε και θα ακούσουμε ακριβώς τα ίδια. Η «τρομερή» ισχύς της Τουρκίας ήδη προβάλλεται από διάφορα ΜΜΕ και παρουσιάζεται με ιδιαίτερα έντονα χρώματα από διάφορους κύκλους. Επίσης, έχουν αρχίσει οι αναπαραγωγές του σκεπτικού ότι πρέπει να επιλέξουμε: ή να έχουμε τα μισά κέρδη από την εκμετάλλευση των πόρων του Αιγαίου με την Τουρκία ή έναν ολόκληρο πόλεμο. Αυτού του είδους οι αναφορές είναι πιο συχνές από το αναμενόμενο, αφού η συμμαχία των προθύμων ποντάρει και στο γεγονός της οικονομικής εξουθένωσης των Ελλήνων λόγω της μνημονιακής λαίλαπας. Πρώτα μας αφαίμαξαν κι ύστερα μας παρουσιάζουν ωςς λύση να δώσουμε τα μισά στους Τούρκους για να ζήσουμε με τα μισά απ’ όσα μας ανήκουν!

Σωστή απάντηση σε αυτά είχε δώσει στο τελευταίο του δημόσιο μήνυμα, με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς του 2008, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος: «Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας».






Πηγές:
hellasnow.com
dimokratianews.gr
ΦΩΤΟ: fterografos

Αλλοδαπός άνοιξε πυρ δίπλα στο χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)




Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στις 11:15 το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ενημέρωσε το κέντρο της άμεσης δράσης για έναν 60χρονο Γεωργιανό ο οποίος κυνηγούσε τρία άτομα κρατώντας πιστόλι και μαχαίρι στην οδό Παναγίας Χαλκέων, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας αρχαίας αγοράς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 60χρονος πυροβόλησε τουλάχιστον δυο φορές όμως τά άτομα που κυνηγούσε κατάφεραν να διαφύγουν.
Το σημείο αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο δράστης συνελήφθη στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Παναγίας Χαλκέων. Είχε προλάβει να πετάξει το μαχαίρι και το πιστόλι (τύπου walther) κάτω από αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν το πιστόλι και το μαχαίρι όμως δεν βρέθηκαν οι κάλυκες.
Ο 60χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Σε βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr από το σημείο:

xalkeon.jpg
xalkeon1.jpg
xalkeon2.jpg





 Thestival.gr

Λαγκαδίκια: 20χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι την έσπρωξε παράνομος αλλοδαπός




Αναστάτωση έχει προκληθεί στο χωριό Λαγκαδίκια της Θεσσαλονίκης εξαιτίας ενός επεισοδίου που σημειώθηκε σε καφετέρια της περιοχής τα ξημερώματα της Δευτέρας ανάμεσα σε μια 20χρονη και έναν αλλοδαπό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η 20χρονη γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο αλλοδαπός την απώθησε βίαια. Μάλιστα για το συμβάν υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστου. Στη μήνυσή της αναφέρει ότι στη ζώνη του αλλοδαπού διέκρινε κάτι που έμοιαζε με θήκη μαχαιριού.

Είχε προηγηθεί μικροένταση ανάμεσα στον θείο της 20χρονης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της καφετέριας και στην παρέα του αλλοδαπού. Είχε ζητήσει από την παρέα των αλλοδαπών να αποχωρήσουν από την καφετέρια γιατί είχε παρέλθει το ωράριο λειτουργίας. Η νεαρή άκουσε τις φωνές και προσέτρεξε στην καφετέρια για να υποστηρίξει τον θείο της.

Έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Λαγκαδικίων
Με αφορμή το περιστατικό θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τετάρτη στις 20:00 το τοπικό συμβούλιο Λαγκαδικίων. «Με αφορμή την χθεσινή επίθεση εις βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος από άτομο που φιλοξενείται στο camp των Λαγκαδικιών, καλούμε ΕΚΤΑΚΤΟ συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στο κατάστημα της κοινότητας. Τέλος, καταδικάζουμε κάθε μορφής βίας και συνιστούμε ψυχραιμία», αναφέρει η ανακοίνωση του τοπικού συμβουλίου Λαγκαδικιών.




Η Μέρκελ ζητά από τον Πούτιν : Να επιβιώσει το φιλοτουρκικό καθεστώς της Τρίπολης του Φάγιεζ Σάρατζ σε βάρος της Ελλάδος


Α.Μέρκελ προς Β.Πούτιν για Λιβύη: «Μην ανατρέψετε την κυβέρνηση του Φ.Σάρατζ»
Την επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης να επιβιώσει το φιλοτουρκικό καθεστώς της Τρίπολης του Φάγιεζ Σάρατζ, μετέφερε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να παρέμβει για να σταματήσει την προέλαση του ρωσικού εθελοντικού σώματος που μάχεται στη Λιβύη υπέρ του στρατηγού Χ.Χαφτάρ, με αντάλλαγμα τη δημιουργία κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» στη Λιβύη με τη συμμετοχή και της παράταξης του Χαφτάρ (LNA).

Φυσικά μία τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική για τα ελληνικά συμφέροντα, γιατί η μοναδική ελπίδα να μην ισχύσει η συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης είναι να ακυρωθεί στην πράξη με την πτώση της κυβέρνησης του Σάρατζ.
Κάτι που όμως είναι πολύ δύσκολο, καθώς φαίνεται ότι η Ρωσία με την Τουρκία έχουν ήδη συμφωνήσει στη μοιρασιά της Λιβύης.

Μάλιστα στην ανακοίνωση της συνομιλίας τους (η οποία αναφέρει ρητά πως ήταν πρωτοβουλία του Βερολίνου) αναφέρεται ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεχίσει να συνδράμει τις μεσολαβητικές προσπάθειες προς την κατεύθυνση της διευθέτησης (της κατάστασης στη Λιβύη) που καταβάλλονται από την πλευρά της Γερμανίας και του ΟΗΕ».

Η ενεργή δραστηριοποιήση του Βερολίνου υπέρ της κυβέρνησης της Τρίπολης λύνει κάθε αμφιβολία για το λόγο που η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά σε άρση της αναγνώρισης των φιλότουρκων ισλαμιστών της Τρίπολης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν επίσης για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Γερμανία, όπως επίσης για την διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας με προορισμό την Ευρώπη, αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.



pronews.gr
Τίτλος: fyllokaiftero1.blogspot.com

Ανακαλείται η ενίσχυση των εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας



Στην ανάκληση της ΚΥΑ για υπαγωγή δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, προχωρά η κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε γνωστό σήμερα πως ανακαλείται η από 12.12.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων τη Δευτέρα στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ώστε να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις του».
«Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας. Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α’ και παρ. 7 της υπ’ αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β’ ΚΥΑ)», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμα πως «επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι “ξέχασαν” τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν» ανακαλείται η απόφαση.




 The Fact.gr

Παπάς δήλωνε κλοπές για να εισπράττει αποζημιώσεις- Ο παπάς είχε συνεργό κι έναν αστυφύλακα




iereas

Ο παπάς είχε συνεργό κι έναν αστυφύλακα - Συνελήφθησαν και οι δυο, ενώ  ο αστυφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Δυτικής Ελλάδας τέθηκε σε διαθεσιμότητα

 

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σε βάρος ιερέα και αστυφύλακα, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο συλληφθείς ιερέας δήλωσε ψευδώς κλοπή εξαρτημάτων οχήματος, κατόπιν προτροπής του συλληφθέντα αστυνομικού, προκειμένου να τύχουν χρηματικής αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρία.

Επιπρόσθετα προέκυψε ότι κατά το παρελθόν οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε τρεις ακόμη συναφείς περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ο αστυφύλακας που υπηρετεί σε υπηρεσία της Δυτικής Ελλάδας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του ένορκη διοικητική εξέταση.



 protothema.gr

Δήμαρχος Σουφλίου: «Οι Τούρκοι πυροβολούν στα σύνορα για να περάσουν οι παράνομοι μετανάστες»


Μέτωπο και στον Έβρο ανοίγουν οι Τούρκοι, όπου με όπλο τους μετανάστες, προσπαθούν να δημιουργήσουν μία εκρηκτική κατάσταση.

«Zούμε ένα μαρτύριο.
Οι Τούρκοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και έχουν αρχίσει να πυροβολούν».
«Οι αλλοδαποί, που φιλοξενούνται στα ΚΥΤ σε Λέσβο, Χίο, Κω, Λέρο, Σάμο έχουν ξεπεράσει τις 40.000.
Οι περιπολίες στις δομές δεν αρκούν, θα αρχίσουν τις αυτοδικίες».
Είναι οι κραυγές αγωνίας των Δημάρχων Σουφλίου και Ανατολικής Σάμου, μιλώντας στον Focus FM.

«Εμείς θα βγάλουμε ψήφισμα την Πέμπτη να μη γίνει ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης)  στην περιοχή.
Οι κάτοικοι δεν μπορούν να μείνουν στα χωριά τους, φοβούνται.
Δέχομαι καθημερινά εκατοντάδες τηλεφωνήματα για επιθέσεις, δε μιλάμε απλά για φθορές και ζημιές.
Οι Τούρκοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και έχουν αρχίσει να πυροβολούν για να περάσουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα», είπε στον Focus FM ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι οι κάτοικοι θα αρχίσουν να οργανώνονται μόνοι τους για την προστασία τους, αλλά και την προστασία των συνόρων, καθώς δεν αρκούν τα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Κατάσταση ανάγκης» χαρακτηρίζει στο μεταξύ ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, την κατάσταση η οποία επικρατεί στα νησιά, αφού υπάρχουν συνολικά περισσότερα από 40.000 άτομα στις δομές φιλοξενίας σε Λέσβο, Κω, Λέρο, Χίο και Σάμο και έξω από αυτές.
«Δεν ξέρουμε πως θα βγει ο χειμώνας.
Ο πληθυσμός θα πρέπει να μεταφερθεί από τα νησιά, όμως εάν δεν υπάρξουν καλύτερα σύνορα θα αδειάζουμε έναν κουβά ο οποίος θα ξαναγεμίζει», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αστυνόμευση του νησιού κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος δηλώνει, αφού όπως λέει «Χρειαζόμαστε αστυνομία στους δρόμους κάθε μέρα, αλλά δεν υπάρχουν οι αριθμοί των αστυνομικών για να καλύψουν τις ανάγκες μας.
Θα αρχίσουν οι αυτοδικίες», πρόσθεσε.

 
 
ethnos.gr

Αποθρασύνθηκαν οι φιλοσκοπιανοί και ζητούν διδασκαλία «μακεδονικής» γλώσσας σε σχολεία της Έδεσσας




Αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στα σχολεία, κατέθεσε η φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ «Κρστε Μισιρκοβ», που έχει έδρα την Αριδαία Πέλλας με πρόεδρο τον αποσχηματισθέντα ιερέα Νικόδημο Τσαρκνιά.

Η φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ, ζητάει συγκεκριμένα να εφαρμοστεί πρόνοια της … Συνθήκης των Σεβρών του 1923, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται «η παροχή ευκολιών για τη διδασκαλία άλλων γλωσσών πέραν της ελληνικής στα σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης»

Παράλληλα με επιστολή προς το Δήμο Έδεσσας, ο Τσαρκνιάς αιτείται την παραχώρηση σχολικής αίθουσας προκειμένου να πραγματοποιούνται μαθήματα «μακεδονικής» γλώσσας μέσω internet
«Το πρόγραμμα αυτό θα απευθύνεται σε δημότες της Έδεσσας, θα είναι πιλοτικό, θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα παρέχεται δωρεάν από την ΑΜΚΕ «Κρστε Μισιρκοβ» η οποία θα αναλάβει τα έξοδα ιντερνετικής σύνδεσης της χρήσης πλατφόρμας διδασκαλίας και τον απαιτούμενο εξοπλισμό» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή προς την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Έδεσσας.

Οι προκλητικές κινήσεις της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ, αποσκοπούν αποκλειστικά στο να δημιουργήσουν εντυπώσεις και κυρίως να κινήσουν το ενδιαφέρον ακραίων οργανώσεων της σκοπιανής διασποράς, σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά, επιδιώκοντας τα πολύτιμα… εμβάσματα τους, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Το εγχείρημα που είχε ανακοινώσει αρχές Σεπτεμβρίου ο Τσαρκνιάς, για διδασκαλία της «μακεντόνσκι» γλώσσας σε φροντιστήριο που θα λειτουργούσε σε χώρο της παράνομης εκκλησίας που κατασκεύασε και λειτουργεί ο ίδιος στην Αριδαία Πέλλας, κατέληξε σε … φιάσκο, αφού δεν υπήρχε συμμετοχή.

Στην επιστολή ο Τσαρκνιάς υπογράφει με το κοσμικό του όνομα, Νικόλαος, επειδή έχει αποσχηματισθεί αλλά παρανόμως φοράει το ράσο και παρουσιάζεται ως … αρχιμανδρίτης.

Της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ, ηγείται μαζί με τον Τσαρκνιά και η Ευγενία Νατσουλίδου, πρώην εκπρόσωπος της ακραίας σκοπιανής οργάνωσης «United 'Macedonian' Diaspora».
Οι ενέργειές της ΑΜΚΕ «τρείς και ο κούκος», είναι απόρροια του αρνητικού αποτυπώματος της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα (έστω και με αστερίσκους), αλλά και «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητα. Η χρήση του όρου «μακεδονική γλώσσα» από τους Σκοπιανούς, είχε σχολιάσει αρνητικά και ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης κάνοντας λόγο για «μέγα λάθος».




pronews.gr

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
           Email: fyllokaiftero@gmail.com





   

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Αντιστροφή της συνθήκης των Σεβρών η συμφωνία με Λιβύη - Σύντομα γεωτρήσεις δυτικά της Κρήτης»




Ρ.Τ.Ερντογάν: «Αντιστροφή της συνθήκης των Σεβρών η συμφωνία με Λιβύη - Σύντομα γεωτρήσεις δυτικά της Κρήτης»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Κυριακής υποστήριξε ότι η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη «είναι στην πραγματικότητα η αντιστροφή (της συνθήκης) των Σεβρών» και ανακοίνωσε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις βάσει της συμφωνίας με την Λιβύη δυτικά της Κρήτης!

«Με τη βοήθεια του Θεού και πολύ σύντομα εδώ (σ.σ. ενώ έδειχνε την περιοχή ανατολικά του Καστελόριζου και δυτικά της Κρήτης) θα ξεκινήσουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις» είπε στους δημοσιογράφους που του έπαιρναν τη συνέντευξη.
Ο Ερντογάν δεν ανέφερε τυχαία την Συνθήκη των Σεβρών. Η συνθήκη αυτή αποτελεί τον εφιάλτη της Τουρκίας καθώς με αυτήν είχε αποφασιστεί ο διαμελισμός της με μόνο ενεργρό κρατικό «απομεινάρι» την Ανατολία. 

Η Συνθήκη δικαίωνε τον Ελληνισμό και επανένωνε όλα τα ελληνικά εδάφη (ή σχεδόν όλα αν εξαιρέσουμε τα εδάφη της Ανατολικής Ρωμυλίας που δόθηκαν στην Βουλγαρία με την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου το 1878)
Ο Ερντογάν αναφέρει το μνημόνιο με την Λιβύη ως μια συμφωνία που δημιουργεί αντίστοιχα την «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο Ερντογάν, μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα σε «δυνατές διεθνώς εταιρείες» για συνεργασία στην περιοχή υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.
Επέμεινε, ακόμα, ότι η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη προστατεύει τα δικαιώματα των δύο χωρών και ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει μονομερείς ενέργειες.
«Αν η κυβέρνηση της Λιβύης ζητήσει στρατιωτική βοήθεια η Τουρκία θα λάβει την απόφασή της» είπε ο Τούρκος πρόεδρος επαναλαμβάνοντας ότι η Άγκυρα είναι «έτοιμη να παρέχει κάθε βοήθεια στη Λιβύη».

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη συνέντευξη αποτέλεσαν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ με τον Ερντογάν να απειλεί να κλείσει «εάν είναι αναγκαίο», δύο στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία, σε απάντηση των αμερικανικών απειλών για την επιβολή κυρώσεων και της υιοθέτησης της απόφασης αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας που υιοθετήθηκε από την αμερικανική Γερουσία.
«Εάν υπάρξει ανάγκη, μπορούμε να κλείσουμε το Ιντσιρλικ και μπορούμε να κλείσουμε το Κιούρετσικ», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «εάν μας απειλούν με την επιβολή αυτών των κυρώσεων, φυσικά θα απαντήσουμε».
Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε, δε, στο σημείο να απειλήσει και με αποκάλυψη από την πλευρά της Τουρκίας της γενοκτονίας των Ινδιάνων.
«Είναι δυνατόν να μιλήσει κανείς για την Αμερική χωρίς να αναφέρει τους Ινδιάνους; Αποτελεί μια στιγμή ντροπής για την ιστορία των ΗΠΑ. Τα ίδια συνέβησαν στην Αφρική.
Είναι δυνατόν να βάλεις στην άκρη τις γαλλικές σφαγές στη Ρουάντα και την Αλγερία; Έκαναν δουλεμπόριο από τη Σενεγάλη στην Αμερική. Τι θα κάνουμε για να το εξηγήσουμε τη διεθνή κοινότητα; Έχουμε ντοκουμέντα στα αρχεία μας. Θα αποκαλύψουμε ότι η ιστορία της Δύσης είναι η ιστορία του ρατσισμού και του επικοισμού. Ενώ υπάρχουν αυτές οι σφαγές και οι γενοκτονίες, δεν μπορούν να πουν τίποτα σε ένα έθνος με τέτοια περήφανη ιστορία όπως η δική μας».


«Ήταν επαίσχυντη για την Ελλάδα η Συνθήκη της Λωζάνης» είχε πει και αυτή πρέπει τάχιστα να αντικατασταθεί με ποιά άλλη με αυτήν... των Σεβρων αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «της Λωζάνης εκπνέει»!
«Για μας η Συνθήκη της Λωζάννης ήταν επαίσχυντη. Αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι δεν ωφέλησε και την χώρα του, απορώ πως το θυμήθηκε τώρα, λίγα χρόνια πριν την εκπνοή της», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος
Στο ρητορικό ερώτημα που ο ίδιος θέτει στον εαυτό του για το τι θα επακολουθήσει μετά από μια μελλοντική κατάργηση ή λήξη της Συνθήκης της Λωζάνης αναφέρει «Και τώρα τι; Μήπως η Σεβρών;»
H τότε δήλωση του Σεβασμιωτάτου:
«Για μας η Συνθήκη της Λωζάννης ήταν επαίσχυντη. Αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι δεν ωφέλησε και την χώρα του, απορώ πως το θυμήθηκε τώρα, λίγα χρόνια πριν την εκπνοή της. 
Εξάλλου το αμερικανικό Κογκρέσο κατήργησε την Συνθήκη της Λωζάννης, με μία ψηφοφορία στις 18 Ιανουαρίου 1927, κατά την οποία οι Δημοκρατικοί ψήφισαν «κατά» της συμφωνίας και οι Ρεπουμπλικάνοι «υπέρ».
Αν λάβουμε υπόψη ότι η Τουρκία προχωρώντας ακάθεκτα μετά το πραξικόπημα το δικομματικό σύστημα, διαμορφώνει την δημοκρατική πτέρυγα με τον Ερντογάν και την συντηρητική με τον Ιχσάνογλου, τότε το ερώτημα που είχα δημοσιεύσει πριν δύο χρόνια επανέρχεται αμείλικτο: Και τώρα τι; Μήπως η Σεβρών;»

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι θυμήθηκε την Συνθήκη των Σεβρών ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Θέλει αναθεώρηση συνόρων.
.

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης



Μέχρι την Παρασκευή ισχύει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το επίδομα θέρμανσης θα είναι φέτος αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρω σε σχέση με πέρυσι.

Οι παραγγελίες πρεπει να ολοκληρωθουν εως τις 31 Δεκεμβρίου και το υπουργειο Οικονομικών διαβεβαιωνει οτι ολα τα χρήματα θα καταβληθούν εντός του 2019 ακομα και αν απαιτηθούν περισσότερα από τα 68 εκατομμύρια του προϋπολογισμού.

Δήμαρχοι που με το "καλημέρα χτυπάνε" αυξήσεις: 30% αύξηση στα τέλη τηλεθέρμανσης Αμυνταίου



????????????????????????????
 
Μετά από τους δημάρχους Καστοριάς, και Άργους Ορεστικού (στη Δυτική Μακεδονία της απόλυτης ανεργίας),  οι οποίοι έκαναν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, 40% και 20% αντίστοιχα, δυο μόλις μήνες από την ανάληψη του αξιώματος τους, και ο δήμαρχος Αμυνταίου κάνει το ίδιο,..με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βεβαίως βεβαίως, άλλα με δική του "εντολή"-...πρόταση !!
  

30% αύξηση των τελών στην τηλεθέρμανση του δήμου Αμυνταίου αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία το Δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου.
Κατά της αύξησης ψήφισαν μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γρομπανοπουλος, Eλευθεριαδης,Kρητικου


Φωτό:ΕΡΤ Φλώρινας