26 Αυγούστου 2019

Ανείπωτη τραγωδία στο Αίγιο: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι !!


ekav_main

O 28χρονος οδηγός έπεσε στη θάλασσα για να ξεφύγει, αλλά συνελήφθη - Η 67χρονη και το λίγων μηνών μωρό βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο - Σοκαρισμένο το χωριό Καμάρες

Ανείπωτη τραγωδία το απόγευμα της Κυριακής στις Καμάρες Αχαΐας, κοντά στο Αίγιο.

Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου BMW, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και κυριολεκτικά καβάλησε το πεζοδρόμιο, χτυπώντας μια 67χρονη γιαγιά με το λίγων μηνών εγγονάκι της, που βρισκόταν στο καρότσι του και τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

Στη συνέχεια, ο 28χρονος οδηγός τράπηκε σε φυγή και οι αρχές που ειδοποιήθηκαν αμέσως ξεκίνησαν έρευνες, εντοπίζοντάς τον λίγο αργότερα σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον τόπο του συμβάντος. Μάλιστα ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς, εγκαταλείποντας το ΙΧ του και πέφτοντας στη θάλασσα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Συγκλονισμένοι οι συγχωριανοί της 67χρονης Ε.Μ. δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που βρήκε το χωριό τους, καθώς η γυναίκα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους και βέβαια έχασε άδικα τη ζωή της μαζί με το βρέφος εγγόνι της, που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον κόσμο.
Ο οδηγός επιχείρησε να εγκαταλείψει το σημείο και μάλιστα έπεσε στη θάλασσα για το σκάσει κολυμπώντας, όμως συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομία.



Με πληροφορίες από philodimos.grgnomip.gr, tempo24.gr

Ο Γιάννης Κορεντσίδης ορκίστηκε δήμαρχος Καστοριάς (Βίντεο Φώτο)




Το Σάββατο 24/8 στις 7:00 το απόγευμα έγινε  σε μια λαμπρη τελετή,  αλλα και με  πανηγυρικό χαρακτήρα  η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη και  του δημοτικού συμβουλίου,  στον αύλειο χώρο του δημαρχείου Καστοριάς, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη  Καστορίας κ. Σεραφείμ και κ. Σιατίστης Αθανασίου, πλαισιωμένων από ιερείς της Μητροπόλεως Καστορίας.



ΔΕΙΤΕ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΕΣ  ΕΔΩ

Δείτε το βίντεο της ορκωμοσίας 

.
 Bιντεο: Δημήτρης Τόσκος-Toskos Cameraman

Συντάξεις Σεπτεμβρίου, επίδομα στέγασης και ΚΕΑ – Όλες οι ημερομηνίες

Συντάξεις Σεπτεμβρίου, επίδομα στέγασης και ΚΕΑ – Όλες οι ημερομηνίες
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 – ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ – ΚΕΑ. Στις 27 Αυγούστου 2019 ξεκινάει η καταβολή συντάξεων Σεπτεμβρίου 2019 για τους δικαιούχους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Πιο συγκεκριμένα, από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τις αρχές του Σεπτεμβρίου 2019 θα έχουν καταβληθεί οι συντάξεις Σεπτεμβρίου σε όλα τα ταμεία. Συγκεκριμένα, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Αυγούστου 2019Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ θα τις καταβάλλουν στις 29 Αυγούστου 2019. Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019. Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ).

Την ίδια στιγμή, μία σειρά από επιδόματα και παροχές θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Ιουλίου και αυτή έχει εγκριθεί. Η πληρωμή αφορά 279.014 νοικοκυριά, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 738.000 μέλη. Το συνολικό ποσό είναι ύψους πάνω από 33,84 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου θα καταβληθούν το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε 1.629 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 383.000 ευρώ και το επίδομα ομογενών σε 8.656 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 304.000 ευρώ, για τον Αύγουστο.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιουλίου. Συνολικά, θα καταβληθούν 57,6 εκατ. ευρώ σε 272.643 δικαιούχους-νοικοκυριά με περισσότερα από 482.000 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Σεπτεμβρίου σε 34.240 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 10.75 εκατ. ευρώ.
 
 
 
 

Ο βουλευτής Καστοριάς Τζηκαλάγιας Ζήσης επισκέφθηκε στην Κοζάνη τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχο κ.Κεραμά Θεόδωρο





Πριν την αναχώρηση για την Αθήνα με την επανέναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου ο Βουλευτής Ν. Καστοριάς της Ν.Δ κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας επισκέφθηκε στην Κοζάνη τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχο κ.Κεραμά Θεόδωρο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πέραν της γνωριμίας ,είχε τον χαρακτήρα της ενημέρωσης για όλα τα θέματα αρμοδιότητας δημοσίας τάξης και ασφάλειας της περιοχής.Το φιλικό κλίμα που επικράτησε στην συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών για την επιτυχία αμοιβαία στα καθήκοντά και την αναγκαιότητα της καθιέρωσης μιας διαρκούς στενής συνεργασίας.Ο κ.Ζ.Τζηκαλάγιας ευχαριστεί θερμά τον κ.Θ.Κεραμά για την ανταπόκριση και την αμεσότητα στην επικοινωνία επ' ωφελεία των συμπολιτών μας.

Γραφείο Τύπου

Κρήτη: Δείτε τι έπαθε ο σκύλος που έφαγε λαγοκέφαλους – «Σώθηκε από καθαρή τύχη»!


Κρήτη: Δείτε τι έπαθε ο σκύλος που έφαγε λαγοκέφαλους – «Σώθηκε από καθαρή τύχη»!
Το περιστατικό δημοσιοποίησαν οι υπεύθυνοι του Κτηνιατρικού Κέντρου Θεοδωράκη – Γερακάκης, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων διαχείρισης των επικίνδυνων λαγοκέφαλων που κατακλύζουν πλέον και τα Κρητικά πελάγη.
Στην ανάρτηση του κτηνιατρικού κέντρου, που δημοσιεύει το flashnews.gr αναγράφονται τα εξής: «Ένα πολύ ξεχωριστό περιστατικό ήρθε στο ιατρείο μας τις προηγούμενες ημέρες, το οποίο απ’όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε αποτελεί πανελλήνια πρωτιά, πιθανότατα και πανευρωπαική.
Είναι πλέον γνωστό σε όλους οτι στις θάλασσες μας έχουν επεκταθεί μέσω της διώρυγας του Σουέζ από την Ερυθρά θάλασσα ξενικά είδη ψαριών. Όσοι ασχολούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τη θάλασσα ξέρουν καλά οτι η επίδραση τους στους πληθυσμούς των ντόπιων ειδών είναι καταστροφική.
Ο πιο διαβόητος από τους «μετανάστες» αυτούς είναι ο λαγοκέφαλος. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ένα είδος αλλά για 5 περίπου είδη της οικογένειας Tetraodontidae (στον πίνακα τα είδη 3,4,5,6,7). Το πιο κοινό από αυτά είναι το lagocephalus sceleratus το οποίο μάλιστα μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 7 κιλά.

Τα είδη αυτά είναι πολύ τοξικά λόγω της τοξίνης tetradotoxin η οποία υπάρχει σε πολλά μέρη του ψαριού, η οποία προκαλεί μεταξύ άλλων γαστρεντερικά συμπτώματα που συνεχίζουν με ολοκληρωτική παράλυση. Ο θάνατος λόγω ασφυξίας ή καρδιακής ανεπάρκειας μπορεί να επέλθει απο 20 λεπτά μέχρι και 24 ώρες μετά την κατανάλωση του ψαριού.
Θέλει τεράστια προσοχή γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΔΟΤΟ (!!!), η θεραπεία είναι αποκλειστικά συμπτωματική. Επί της ουσίας είναι θέμα μεγάλης τύχης το να επιβιώσει κανείς μετά από κατανάλωση της τοξίνης αυτής.

Εφόσον πλέον το ψάρι αυτό έχει κατακλύσει τις θάλασσες μας, ήταν θέμα χρόνου να τύχει κάποιο ζώο να δηλητηριαστεί από αυτό.
Έτσι, η μικρή Φλο, θεώρησε καλή ιδέα να ξεθάψει και να φάει 1-2 μικρούς λαγοκέφαλους που έπιασαν ψαρεύοντας και στη συνέχεια έθαψαν (μάλλον επιφανειακά) οι ιδιοκτήτες της.
Προσκομίστηκε σε μας με συμπτώματα κοιλιακού πόνου, ταχύπνοιας και εξαιρετικά έντονου στρες, ενώ είχε ήδη περάσει από κρίση γαστρεντερικών συμπτωμάτων (ευτυχώς έκανε εμετό πιθανότατα τα ψάρια που έφαγε και άρα και μεγάλο μέρος της τοξίνης) και λιποθυμικό επεισόδιο λόγω υπότασης ενώ στο ιατρείο της παρασχέθηκε υποστηρικτική θεραπεία.
Τελικά η Φλο είχε την τύχη με το μέρος της και αρκετές ώρες μετά ξεπέρασε οριστικά τον κίνδυνο.
Το παραπάνω περιστατικό εγείρει μεγάλη ανησυχία για το τι θα γίνει από δω και πέρα, μιας και τα εν λόγω ψάρια θα αλιεύονται όλο και περισσότερο και δυστυχώς θα απορρίπτονται χωρίς μέριμνα είτε επί τόπου στις παραλίες είτε σε απλούς κάδους, όπου και εύκολα θα καταναλώνονται από αδέσποτα και δεσποζόμενα γατιά και σκυλιά.
Εφόσον δεν υπάρχει επίσημη οδηγία περί αυτού από το κράτος, είναι στο δικό μας χέρι να διαδώσουμε την πληροφόρηση για να μην υπάρξουν άλλα ζωάκια θύματα.

Στην Ιαπωνία πάντως που αλιεύουν ανέκαθεν παρόμοια είδη μεταχειρίζονται τα απομεινάρια των ψαριών αυτών πολύ αυστηρά σαν τοξικά απόβλητα, αποθηκεύονται σε ειδικούς ασφαλισμένους κάδους και καταστρέφονται επί πληρωμή σε ειδικούς κλιβάνους.
Στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη οδηγία για το πως μπορούμε να απορρίπτουμε με ασφάλεια τα απομεινάρια των ψαριών αυτών, είναι όμως πολύ σημαντικό να υπάρξει άμεσα γιατί εκτός του κινδύνου κατανάλωσης από ανθρώπους ή ζώα, εγκυμονούν και κίνδυνοι για την δημόσια υγεία λόγω πιθανής μόλυνσης του περιβάλλοντος με την τοξίνη αυτή.

Πρόκειται για νέο και σε μεγάλο βαθμό άγνωστο κίνδυνο, οπότε είναι σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι και όσοι έχουμε ζώα πολύ προσεκτικοί γιατί μπορεί να τύχει στον καθένα!»



Newsit