19 Δεκεμβρίου 2017

Λέσβος: Αδέσποτα επιτέθηκαν σε επτάχρονη στο χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης!

Λέσβος: Αδέσποτα επιτέθηκαν σε επτάχρονη στο χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης!

Ένα από τα σκυλιά όρμηξε στο κορίτσι, το έριξε κάτω και άρχισε να το δαγκώνει – Χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματά της

Την κόλαση έζησαν οι γονείς ενός επτάχρονου κοριτσιού στην Πλατεία Σαπφούς της Λέσβου, όπου πήγαν μαζί με το παιδί τους για να δουν από κοντά το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» που έχει στηθεί εκεί.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία των γονιών αυτών στο LesvosNews.gr, στο χώρο της Πλατείας την ώρα εκείνη βρίσκονταν τρία αδέσποτα σκυλιά. Όταν η 7χρονη κόρη τους μπήκε μέσα στη φάτνη που βρίσκεται εκεί, το ένα σκυλί επιτέθηκε στο παιδί τους και αφού το έριξε κάτω, άρχισε να το δαγκώνει σε όλο του το σώμα.
Τρομοκρατημένοι οι δύο γονείς είδαν και έπαθαν να πάρουν την κόρη τους μέσα από την φάτνη και την μετέφεραν αμέσως στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με σοβαρά τραύματα από τις δαγκωνιές κυρίως στα χέρια του μικρού παιδιού.
Στα επείγοντα περιστατικά όπου προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο μικρό κοριτσάκι, οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι είχαν κι άλλο περιστατικό από τον ίδιο χώρο της Πλατείας Σαπφούς προφανώς από τα ίδια σκυλιά.



 από
Πηγή: lesvosnews.gr
To διαβάσαμε στο protothema.gr

Νέα μαρτυρία για τον αστυνομικό στους Αγίους Αναργύρους ΉΘΕΛΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ! «ΑΜΑ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΩ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ», ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ

ΉΘΕΛΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ! «ΑΜΑ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΩ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ», ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΤΟΥ «..ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ Η ΓΙΑΤΡΙΝΑ Η ΑΝΙΨΙΑ ΜΟΥ. ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ. ΟΛΟ ΛΕΦΤΑ ΖΗΤΟΥΣΕ!»

Κοινοποίηση:
astynomikos_simitis-768x534
Το ασύλληπτο έγκλημα και τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό επιχειρούν άπαντες να εξηγήσουν, περιγράφοντας το προφίλ του αστυνομικού που σκότωσε όλη την οικογένειά του και μετά αυτοκτόνησε στους Αγίους Ανάργυρους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 42χρονος ήταν ένας καλός οικογενειάρχης και ήσυχος άνθρωπος ο οποίος δεν είχε δώσει ποτέ κάποιο δικαίωμα στον χώρο εργασίας του αλλά και στη γειτονιά του.
Ωστόσο, συγγενής των θυμάτων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ περιγράφει μια άλλη εικόνα του φερόμενου ως δολοφόνου από αυτήν που έχουν περιγράψει μέχρι στιγμής συνάδελφοι και γείτονες.
Ο Μιχάλης Χερουβείμ, αδελφός της πεθεράς και θείος της συζύγου του δράστη, περιέγραψε τον 42χρονο αστυνομικό ως άνθρωπο που εκμεταλλευόταν την οικογένειά του, ζητούσε συνέχεια χρήματα και είχε μανίες καταδίωξης. «“Αμα θέλω τον σκοτώνω τον ‘κοντό’, έλεγε στη γυναίκα του. Ο “κοντός” ήταν ο Σημίτης», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Χερουβείμ, περιγράφοντάς τον ως «ψυχοπαθή» που κόμπαζε ότι μπορούσε να σκοτώσει τον πρώην Πρωθυπουργό.
«Εγώ ήρθα από τη Νάξο προχθές, να μείνω εδώ. Αν με έβρισκε θα με σκότωνε και εμένα. Με είχε στο στόχαστρο και εμένα. Ηθελε να πάρει, λέει, αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, να το πηγαίνει στο Κολωνάκι, γιατί είχε βρει πάρκινγκ και να πάρει το μικρό η γιατρίνα η ανιψιά μου. Αυτή δεν ήθελε. Ολο λεφτά ζητούσε!».
.


makeleio.gr

Μεγαλοκαταθέτες στη Βουλγαρία, υπάλληλοι και συνταξιούχοι στον ΟΣΕ

Μεγαλοκαταθέτες στη Βουλγαρία, υπάλληλοι στον ΟΣΕ
Του Παναγιώτη Στάθη

Ζημία 530 χιλιάδων ευρώ σε 5 μήνες και πάνω από 7 εκατομμύρια σε 2 χρόνια φέρεται να είχε προκαλέσει η σπείρα των 19 συλληφθέντων που εκποιούσε  άχρηστο ανακυκλώσιμο υλικό του ΟΣΕ. 

Πρόκειται για 8 υπαλλήλους του ΟΣΕ, σε όλη την Ελλάδα που είχαν ενταχθεί στο κύκλωμα με επικεφαλής 3 Ρομά, οι οποίοι είχαν στήσει 3 επιχειρήσεις για διαχείριση, εκμετάλλευση και πώληση παλιών σιδήρων και μετάλλων σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λαμία.

Η δράση του κυκλώματος εκτιμάται ότι ξεκινά από τον Φεβρουάριο του 2015. Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ κατηγορούνται ότι έπαιρναν μίζες από 100 ευρώ έως 40.000 ευρώ προκειμένου μεγάλες ποσότητες άχρηστου ανακυκλώσιμου υλικού να φτάνουν σε τρεις εταιρείες Ρομά χωρίς παραστατικά. Μόνο σε τρεις περιπτώσεις η απώλεια εσόδων για το Δημόσιο ήταν ένα εκατομμύριο ευρώ. Έχουν συλληφθεί ήδη 8 υπάλληλοι, ενώ κατηγορούνται άλλοι δυο καθώς κι ένας υπάλληλος της ΔΕΗ.

Μεγαλοκαταθέτες

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση προϊσταμένου διεύθυνσης του ΟΣΕ ο οποίος υπέγραψε απόφαση εικονικής μεταφοράς σιδηροδρομικού υλικού από εταιρία που ανήκε σε ένα από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας και σύμφωνα με την αστυνομία πήρε μίζα 15.000 ευρώ.  Τα χρήματα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αρχηγικά μέλη τα έβγαζαν σε βουλγαρικές και κυπριακές τράπεζες. Στο σπίτι ενός από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ βρέθηκε δεσμίδα με ευρώ με ταινία τράπεζας της Βουλγαρίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους αρχηγούς ήταν VIP πελάτης βουλγαρικής τράπεζας και μπορούσε να κάνει υπεραναλήψεις που έφταναν τις 100.000 ευρώ. Οι 3 αρχηγοί της συμμορίας, ζούσαν πολυτελή βίο, με ακριβά αυτοκίνητα και καταθέσεις στη Βουλγαρία. Όλα ξεκίνησαν στις 21 Σεπτεμβρίου όταν μια ανώνυμη καταγγελία στην ασφάλεια κατέγραψε τα πάντα. 

Σύμφωνα με αυτή το πρώτο σκέλος του κόλπου ήταν να απομακρύνονται από τους πλειστηριασμούς του ανακυκλώσιμου υλικού οι ανταγωνιστές είτε με "εξαγορά" είτε δια της βίας. Μάλιστα ο ανιψιός του ενός εκ των επικεφαλής, γνωστός με το ψευδώνυμο Ρόκι, αν δεν πείθονταν οι ανταγωνιστές να αποχωρήσουν, τούς έπειθε με τη βία.

Οι κωδικοί

Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η αστυνομία προκύπτουν οι κωδικοί που χρησιμοποίησαν:

- Με τη λέξη "παιχνίδι" εννοούσαν συμφωνία με υπάλληλο για φορτία υλικού άνευ ζύγισης.

- "Πέντε γεμιστήρες με λουκάνικο" σήμαινε μίζα 5.000 ευρώ.

- "Μαύρο – άσπρο" ήταν το φορτίο χωρίς ζύγιση και παραστατικά.

- "Σαλάμι και φιστίκια" ήταν τα μετρητά.

- "Μοιράδιο", ήταν το μερίδιο που θα έπαιρνε ο κάθε υπάλληλος.

- Τους υπαλλήλους που χρηματίζονταν τους αποκαλούσαν "πιράνχα".

- "Μηχανάκι" ήταν η συσκευή παραποίησης στο ζύγι του υλικού.

- "Κινέζος" και "Μανάκι" ήταν τα ονόματα των φορτηγών που χρησιμοποιούσαν.

Έκλεβαν στο ζύγι 
Το δεύτερο κομμάτι του κόλπου ήταν όταν πήγαιναν να παραλάβουν το υλικό που είχαν κερδίσει στους διαγωνισμούς, το οποίο φυλασσόταν σε αποθήκες. Εκεί λοιπόν με τη συνέργεια των υπαλλήλων έκλεβαν στο ζύγι.  Οι 8 υπάλληλοι του  ΟΣΕ κατηγορούνται ότι έπαιρναν μίζες από 100 ευρώ έως 40.000 ευρώ προκειμένου μεγάλες ποσότητες άχρηστου ανακυκλώσιμου υλικού να φτάνουν -όπως προαναφέρθηκε- σε τρεις εταιρείες Ρομά χωρίς παραστατικά. 
Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που καταγράφηκε:

Μέλος σπείρας: Να έχει σφραγίδες και τέτοια, όλα οργανωμένα

Υπάλληλος ΟΣΕ: Το ένα χέρι νίβει το άλλο
Οι αστυνομικοί βρήκαν χειρόγραφες σημειώσεις στο σπίτι ενός από τους επικεφαλής όπου σε Excel κατέγραφε το φορτηγό που φόρτωνε, τα επιπλέον κιλά που έκλεβαν στο ζύγι και τον αποδέκτη.  Σε 5 μήνες μετέφεραν 55 φορτία, έκλεψαν 1,5 τόνο υλικό  και η ζημία του Οργανισμού υπολογίζεται σε 530.000 ευρώ.

ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-Συνελήφθη την ώρα που έκλεβε ένα παιχνίδι για το παιδί του


Όπως υποστηρίζει το έκανε γιατί δεν είχε χρήματα για να πάρει το χριστουγεννιάτικο δώρο του παιδιού του, αλλά ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη μιας 22χρονης μητέρας που έκλεψε μωρουδιακά από τις προθήκες ενός πολυκαταστήματος ένας πατέρας στο Βόλο αποπειράθηκε να κλέψει ένα παιχνίδι για το παιδί του.

Ο 24χρονος που προσπάθησε να φύγει από το πολυκατάστημα χωρίς να πληρώσει το παιχνίδι των 60 ευρώ αλλά έγινε αντιληπτός από τους υπεύθυνους που ειδοποίησαν αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι προσπάθησε να κλέψει γιατί δεν είχε χρήματα για να αγοράσει χριστουγεννιάτικο δώρο στο παιδί του.

Ωστόσο, δεν απέφυγε τη δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, ενώ το κλεμμένο παιχνίδι αποδόθηκε στον υπεύθυνο του καταστήματος.

[ant1news]


[ant1news]

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/volos-synelifthi-tin-ora-pou-ekleve-ena-pechnidi-gia-pedi-tou/

Ν. Χατζηνικολάου: Με ληξιπρόθεσμα 9,5 εκ. ανοίγει νέο ραδιοσταθμό



Τα μεγάλα χρέη, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία –ασφαλιστικά Ταμεία και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την επέκταση του μιντιακού συγκροτήματος των Νίκου Χατζηνικολάου και Ανδρέα Κουρή.
Σήμερα βγαίνει στον «αέρα»  ο νέος ραδιοσταθμός του  ομίλου, ο «Ελληνικός FM», που θα είναι μουσικού-ψυχαγωγικού περιεχομένου και χαμηλού λειτουργικού κόστους.
Σημειώνεται ότι ο όμιλος Real Group έχει βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 9,5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και τα Ταμεία.
Ειδικότερα η Real Media MME AE  οφείλει στην εφορία (ληξιπρόθεσμα) 3,74 εκατ. ευρώ και στον ΕΦΚΑ 764,5 χιλιάδες ευρώ.
Η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Real FM έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές  4,49 εκατ.  ευρώ στο Δημόσιο και την εφορία
Περίπου 500.000 είναι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές της Real Press Εκδοτική.