10 Απριλίου 2019

Επιδότηση €630.000 δίνει ο Ν. Παππάς απο χρηματα του λαού, για να γίνει ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη για το 2015








Επιχορήγηση 630.000 ευρώ για την ταινία του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, η οποία στηρίζεται στο βιβλίο του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Η ταινία στηρίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού με τίτλο «Ενήλικοι στο δωμάτιο» και αναφέρεται στα γεγονότα του 2015, που οδήγησαν τη χώρα στα Capital Controls και ένα βήμα πριν την έξοδο από την ευρωζώνη, αποδίδοντας την οπτική του ΣΥΡΙΖΑ, που μόλις είχε αναλάβει τότε τη διακυβέρνηση της χώρας, μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει. Τον  Γιάνη Βαρουφάκη στην ταινία υποδύεται ο Χρήστος Λούλης και τον Αλέξη Τσίπρα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.
Οι… καχύποπτοι πάντως κρατούν μικρό καλάθι για την αντικειμενικότητα της ταινίας όταν “χορηγός” είναι η κυβέρνηση…


 Διαφημιστείτε ΕΔΩ : Προβάλετε την επιχείρηση σας, στους χιλιάδες επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τηλ.6978276141

Πανεπιστημιακοί υπέρ φιλοσκοπιανού σωματείου στις Σέρρες - «Βάφτισαν» Σλάβους τους... ντόπιους


kyrillos

Το Πρωτοδικείο Σερρών αποφασίζει για την τύχη του φιλοσκοπιανού συλλόγου «Κύριλλος & Μεθόδιος» που ιδρύθηκε πρόσφατα στην περιοχή και προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων - Το ιστορικό της υπόθεσης

Το Πρωτοδικείο Σερρών αποφασίζει για την τύχη του φιλοσκοπιανού συλλόγου «Κύριλλος & Μεθόδιος» που ιδρύθηκε πρόσφατα στην περιοχή και προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, που κινήθηκε νομικά καταγγέλλοντάς τον για αυτονομιστική δράση.

Να σημειωθεί πως κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στις Σέρρες, εμφανίστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του επίμαχου σωματείου, οι καθηγητές Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης (Νομικός, Τμήμα Σλαβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου (Σλαβολόγος-Γλωσσολόγος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), που δήλωσαν ευθαρσώς πως η αναφερόμενη στο καταστατικό του φιλοσκοπιανού σωματείου ως «ντόπια» γλώσσα εννοείται η σλαβική.

Η κυρία Ιωαννίδου ήταν ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής που αρχικά είχε ορίσει η ελληνική κυβέρνηση για να εξετάσει τον αλυτρωτισμό στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων και η οποία είχε πει πως είναι «φαντασίωση» να λέμε πως «Η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική».


Ιστορικό

Ο σύλλογος με την επωνυμία «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων ΚΥΡΙΛΛΟΣ & ΜΕΘΟΔΙΟΣ» με έδρα στην Ηράκλεια Σερρών ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και στο καταστατικό του αναγράφει ότι μεταξύ των σκοπών του είναι η διατήρηση και διάδοση της «ντόπιας» γλώσσας και η απόδοση τιμών στους «ντόπιους» ήρωες, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ΠΟΙΑ είναι η «ντόπια» γλώσσα και σε ΠΟΙΟΥΣ ήρωες αναφέρεται το καταστατικό.

Τις απορίες έλυσε μια περιοδική έκδοση (Φωνή του Τόπου μας) του εν λόγω συλλόγου τον Μάρτιο του 2018, την οποία επιμελήθηκε ο ιδρυτής και νυν Γραμματέας αυτού ο Ιωάννης Πούνιος. Σε αυτήν ως «ντόπια» γλώσσα χαρακτηρίζεται η «μακεδονική», ενώ έκανε αναφορά ότι πρέπει να γιορτάζεται η ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν και να τιμούνται ως ήρωες οι βούλγαροι αρχικομιτατζήδες Γιάνε Σαντάσκι και Γκότσε Ντέλτσεφ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και του τότε προέδρου της Γεώργιου Τάτσιου, ο οποίος κινήθηκε άμεσα καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σερρών και ζητώντας να ελεγχθεί η νομιμότητα του νεοϊδρυθέντος σωματείου. Στις 14/1/2019 η Εισαγγελία διαπίστωσε ότι η απόφαση ίδρυσης του σωματείου ήταν προϊόν παραπλάνησης του Ειρηνοδικείου Σιδηροκάστρου και άσκησε ανακοπή. Εισηγήθηκε την διάλυση του σωματείου με αιτιολογικό την διατάραξη της Δημόσιας Τάξης. Την Τρίτη 9/4/ 2019 πραγματοποιήθηκε η δίκη.

Παρέμβαση υπέρ της εισήγησης του Εισαγγελέα πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών (μέσω των κ.κ Καρύπογλου και Παρασκευιώτη) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (δια του κ.Καρσαμπά). Συνήγορος του προσβαλλόμενου Σωματείου ήταν ο κ.Θέμελης.

Ο πρώην δήμαρχος Σερρών ο Ζήσης Μητλιάγκας κατέθεσε ως μάρτυρας και δήλωσε ότι παρόλο που γνωρίζει προσωπικά πολλά από τα ιδρυτικά μέλη του προσβαλλόμενου Σωματείου, αυτοί κάνουν λάθος προσδίδοντας στην έννοια «ντόπιος» το σλάβικο στοιχείο.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος επιβεβαίωσε ότι ο Ιωάννης Πούνιος (ιδρυτής του προσβαλλόμενου Σωματείου) σε εκδήλωση της ΠΟΠΣΜ στις Σέρρες το 2017 δήλωσε δημόσια ότι «και τα περιστέρια γνωρίζουν ότι οι ντόπιοι έχουν σλαβική καταγωγή». Σε ερώτηση «πως αντιλαμβάνεται εκείνος την τόπια γλώσσα» απάντησε ότι η ντόπια γλώσσα τον Σερραίων είναι αυτή που αναγράφεται στο ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη, δλδ από αρχαιοτάτων χρόνων η ελληνική.

Μάρτυρες υπεράσπισης του προσβαλλόμενου Σωματείου ήταν ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης (Νομικός, Τμήμα Σλαβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου (Σλαβολόγος-Γλωσσολόγος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Οι εν λόγω ακαδημαϊκοί κατέθεσαν ευθαρσώς ότι η αναφερόμενη στο καταστατικό του Σωματείου ως «ντόπια» γλώσσα εννοείται η σλαβική. Υπερθεμάτισαν μάλιστα λέγοντας ότι οι «ντόπιοι» έχουν σλαβική καταγωγή.

«Η «γύμνια» τους φάνηκε μετά την αποκάλυψη ότι δεν έχουν ασχοληθεί ερευνητικά με το νομό Σερρών, που σημαίνει ότι η άποψή τους δεν έχει βαρύνουσα σημασία, Μάλιστα η κυρία Ιωαννίδου έχοντας πλήρη άγνοια για την ανθρωπολογία του νομού Σερρών είπε πως στη Νιγρίτα οι «ντόπιοι» μιλούν την σλαβική κάτι που είναι σε όλους γνωστό πως δεν ισχύει. Τα ερωτήματα που τέθηκαν από την Εισαγγελέα, την Πρόεδρο του Πρωτοδικείου και τους δικηγόρους της ΠΟΠΣΜ και του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών ήταν καταιγιστικά και έστησαν στον «τοίχο» τους ακαδημαϊκούς που επιχείρησαν ατυχώς το φιλοσκοπιανό σωματείο» λέει ο κ. Γεώργιος Τάτσιος, τ.Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Τι ερωτήθηκαν οι συνήγοροι του σωματείου

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα των ερωτημάτων που τέθηκαν στους δύο καθηγητές πανεπιστημίου, που ανέλαβαν την υπεράσπιση του φιλοσκοπιανού σωματείου:

Αν διαβάσει ένας Γερμανός το καταστατικό να λέει ότι ο σύλλογος αυτός προάγει την «ντόπια» γλώσσα, ποια γλώσσα θα καταλάβει ότι εννοείται;
Το μεγαλύτερο τμήμα του νομού Σερρών που μιλούσε πάντα Ελληνικά δεν έχει το δικαίωμα της χρήσης του όρου «ντόπιος»;
Ποια ήταν η μητρική γλώσσα των εντοπίων από αρχαιοτάτων χρόνων;
Αν είναι σλαβική η γλώσσα τον «ντόπιων» γιατί δεν χρησιμοποίησαν έναν σλαβικό όρο για να την προσδιορίσουν;
Αφού οι «ντόπιοι» ιδρυτές του εν λόγω Σωματείου (28 στον αριθμό) αποδέχονται ότι μιλάνε την σλαβική γλώσσα γιατί παραιτήθηκαν άμεσα δύο, οι οποίοι επικαλέστηκαν παραπλάνηση δηλώνοντας ότι η «ντόπια» γλώσσα είναι η ελληνική;
Γιατί δεν προσδιορίστηκε στο καταστατικό του Σωματείου ως σλαβική η «ντόπια» γλώσσα ώστε να γνωρίζουν τα επίδοξα μέλη του περί τίνος πρόκειται και να εγγράφονται σε αυτό εν γνώσει τους;

«Τραγική στην τοποθέτησή της ήταν η κυρία Ιωαννίδου η οποία είναι Σλαβολόγος-Γλωσσολόγος και πρώην μέλος στην διεπιστημονική επιτροπή για τα σχολικά βιβλία των Σκοπίων και της Ελλάδας. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από εκείνη καθώς μας έχει συνηθίσει στις προκλητικά ανιστόρητες και αβάσιμες τοποθετήσεις της. Ενώ ισχυρίστηκε ότι έχει επισκεφθεί πολλά χωριά του νομού Σερρών δε θυμόταν κανένα από τις ονομασίες τους. Θα μείνει δε στην Ιστορία το ερώτημα της Προέδρου του Πρωτοδικείου Σερρών που την ρωτησε να της πει με απλά ελληνικά ποια είναι η ντόπια γλώσσα και η κυρία Ιωαννίδου απάντηση "η σλαβική γλώσσα" χωρίς αιδώ» λέει ο κ.Τάτσιος, συμπληρώνοντας : «Άραγε ο ‘Eλληνας φορολογούμενος πληρώνει φόρους για να πληρώνονται ακαδημαϊκοί που διδάσκουν τέτοιες αναλήθειες στους φοιτητές; Το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο που διδάσκει η κυρία Ιωαννίδου και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που διδάσκει ο κ.Τσιτσελίκης γνωρίζουν τα "μαργαριτάρια" που παρουσιάζουν ως δήθεν επιστημονική άποψη οι διδάσκοντές τους; Κι αν δεν το ήξεραν η ΠΟΠΣΜ θα φροντίσει να το μάθουν με ένα δυνατό υπόμνημα».

Ο συνήγορος του προσβαλλόμενου σωματείου (κ.Θέμελης) υπεραμύνθηκε του δικαιώματος του ιδρυτή του Σωματείου του Ιωάννη Πούνιου να αυτοπροσδιορίζεται εθνικά ως σλαβομακεδόνας και να θεωρεί την εξέγερση του Ίλιντεν ως εθνική εορτή. Την αλήθεια αποκατέστησε ο Διεθνολόγος Λέκτορας τους ΑΠΘ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο οποίος μίλησε για μια ψευδοεπανάσταση των βουλγάρων εναντίον των Τούρκων το 1903, που είχε ως στόχο την σφαγή των Ελλήνων της περιοχής Κρουσόβου από τους Τούρκους. Μάλιστα ο κ.Καρακωστάνογλου ανέφερε ότι ο μάρτυρας υπεράσπισης του προσβαλλόμενου Σωματείου ο κ.Τσιτσελίκης ήταν φοιτητής του.

Μετά τις Πρέσπες τι;

Η δημιουργία του φιλοσκοπιανού σωματείου στις Σέρρες, εγείρει κάποια εύλογα ερωτήματα:

Γιατί γίνονται όλα αυτά τώρα κι όχι πριν από τόσα χρόνια αφού οι «ντόπιοι» έχουν σλαβική καταγωγή όπως ισχυρίστηκαν οι ακαδημαϊκοί μάρτυρες υπεράσπισης;

Μπορεί η «συμφωνία των Πρεσπών» να λέει ότι δεν υφίσταται θέμα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, αλλά μήπως αυτό αποτελεί σκαλοπάτι για την αναζήτηση και εν τέλει ανακάλυψή της;
Μήπως η εμμονή για ταύτιση της «ντόπιας» γλώσσας με την επίσημη γλώσσα των Σκοπίων θα δημιουργήσει τεκμήριο αναγνώρισης μιας ανύπαρκτης πλην πολυπόθητης «μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος που προφανώς θα εγείρει και θέμα ένωσης των δήθεν «Μακεδόνων»;

«Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι προφανείς. Ωστόσο ο αγώνας για προάσπιση των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού συνεχίζεται αμείωτος. Βήμα-βήμα θα αντιμετωπιστούν όλες οι στρεβλώσεις που επιχειρούνται. Δεν θα αφήσουμε τους εγκάθετους να σπείρουν τη διχόνοια στον Ελληνικό λαό μιλώντας για «ντόπια» γλώσσα διαχωρίζοντάς την από την ελληνική. Φυσικά οι ντόπιοι δεν είναι Σλάβοι» λέει ο κ.Τάτσιος, καταλήγοντας: «Βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο των Σερρών, δεν άντεξα να μην σταθώ για μερικά λεπτά μπροστά από την προτομή του Συμβόλου Δικαστικής Ανεξαρτησίας του εκ του Μελενίκου καταγόμενου Αναστάσιου Πολυζωίδη, ο οποίος υποστήριξε την αθώωση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη όταν η τότε Κυβέρνηση της Ελλάδος επεδίωκε και κατάφερε την φυλάκισή του. Επίκαιρος όσο ποτέ».






prothema.gr
 Διαφημιστείτε ΕΔΩ : Πρόβαλετε την επιχείρηση σας, στους χιλιάδες επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τηλ.6978276141

Πρωτοφανής πρόκληση από την κυβέρνηση προς την ελληνική κοινωνία: «Κουρεύει» τις οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες




Πρωτοφανής πρόκληση από την κυβέρνηση προς την ελληνική κοινωνία: «Κουρεύει» τις οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες

Σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση κατά της ελληνικής κοινωνίας προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία με ύφος «χιλίων πιθήκων» «κουρεύει» τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς μειώνει του οφειλόμενους τόκους όταν καθυστερεί ενώ αντιθέτως δεν ισχύει το ίδιο και με επιτόκιο των φορολογούμενων που καθυστερούν να πληρώσουν τις δικές τους οφειλές προς το κράτος.

Δηλαδή σε απλά ελληνικά, όταν το Δημόσιο χρωστάει, πληρώνει περίπου άτοκα και με όποια διευκόλυνση θέλει, ενώ όταν ο ιδιώτης χρωστάει, το χρέος του αυξάνεται λες και δανείστηκε από «loan shark» (τοκογλύφος) ενώ αντίθετα όταν υποχρεωτικά «δανείζει» το κράτος (αφού το κράτος δεν πληρώνει στην ώρα του) τότε τα «δανεικά» αυτά είναι και «αγύριστα».

Τα παίρνει πίσω άτοκα και συνεπώς «υποβαθμισμένα» λόγω πληθωρισμού και κόστους ζωής.
Συγκεκριμένα στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον αιγιαλό το άρθρο 45 του Πολυνομοσχεδίου που συζητείται στις Επιτροπές της Βουλής, προβλέπει ότι το Κράτος δεν θα πληρώνει πλέον τόκο 6% όπως εδώ και μια 5ετία, αλλά 3%. Όταν όμως οι ιδιώτες οφείλουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, το ύψος του επιτοκίου υπολογισμού των τόκων ανέρχεται σε 8,76% το χρόνο ή 0,73% κάθε μήνα, ενώ επιβάλλεται από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης.

Αναλυτικά ο Ενιαίος τρόπος υπολογισμού του οφειλόμενου, από το Δημόσιο, τόκου (νόμιμου και υπερημερίας) για τις οφειλές του προς ιδιώτες ανεξάρτητα από την αιτία τους, καθιερώνεται με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό. Παράλληλα, ο τόκος μειώνεται από το 6% στο οποίο ανέρχεται σήμερα, καθώς όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου « εκτός του γεγονότος ότι κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό για τις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες, δεν προσαρμόζεται στο εκάστοτε δημοσιονομικό περιβάλλον με αποτέλεσμα τη σοβαρή επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού λαμβανομένου υπόψη και του ρυθμού απονομής της δικαιοσύνης».

Έτσι, το νέο επιτόκιο θα ισούται με το επιτόκιο των πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (MRO) το οποίο σήμερα είναι 0, πλέον των 3 εκατοστιαίων μονάδων.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή «καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς σε οποιοδήποτε στάδιο και βαθμό υποθέσεις για το μέρος κατά το οποίο οι αξιώσεις των ιδιωτών για τόκο ανάγονται και υπολογίζονται σε χρόνο μετά την πρώτη του επόμενου μήνα από την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νόμου».




Pronews Διαφημιστείτε ΕΔΩ : Πρόβαλετε την επιχείρηση σας, στους χιλιάδες επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τηλ.6978276141

Γιωργος Αδαλης:ΚΑΛΑ ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ ΣΙΜΟ, ΓΕΝΙΚΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ[;] ΤΡΟΛ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, AYTH THN ΓΙΑΓΙΑΚΑ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΑ


Τελικά η κυβερνησάρα Σύριζα δεν έχει εξαρθρώσει όλo το οργανωμένο παράνομο κύκλωμα από ... Ελληνίδες γιαγιάδες και παππούδες που αποτελούν την οργανωμένη μαφία του παραεμπορίου που μαστίζει την νεοφιλεLEFT οικονομία μας! 
Αύριο θα πούμε πολλά για τα τρόλια της Κουμουνδούρου που μπλοκάριζαν κόσμο και κοσμάκη στο FB κι αργότερα έγιναν γενικοί γραμματείς υπουργείων. Δεν θα τρώω τζάμπα τα ΠΛΟΚ αγαπητό μου FaceBook ... Ολα κι όλα! Αφού γουστάρει η κυβέρνηση της Φασιστεράς να με μπλοκάρει με ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΙ ΑΙΤΙΕΣ, ε τότε θα φροντίσω να έχετε πραγματικούς λόγους για ΠΛΟΚ! Ξηγημένα πράματα...

Σφοδρές αποδοκιμασίες κατά Πολάκη – «Προδότες, η Μακεδονία είναι Ελληνική!» – Στο «πόδι» η Χαλκιδική


Εντονες αποδοκιμασίες εισέπραξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενώ προσερχόταν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στο δημαρχείο του Πολύγυρου.
Ο λόγος των αποδοκιμασιών ήταν η συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κάποιοι του υπενθύμισαν ότι οι Κρητικοί πρωτοστάτησαν στον Μακεδονικό αγώνα.
Μόλις τον είδαν οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τραγουδούν το Μακεδονία Ξακουστή και φώναζαν «προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ο κ. Πολάκης βρέθηκε στη Χαλκιδική το πρωί της Τετάρτης για να εγκαινιάσει τη νέα μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Πολύγυρου.




pentapostagma,gr

Επιδοτήσεις απο τη γερμανική Ε.Ε με σκοπό τη… μείωση της παραγωγής

Επιδοτήσεις με σκοπό τη… μείωση της παραγωγής

Κίνητρα για λιγότερα αγροτικά προϊόντα προτείνει η Κομισιόν

Την εθελοντική μείωση παραγωγής σε όλους τους κλάδους παραγωγής σε περιόδους αστάθειας της αγοράς, μέσω Κοινής Οργάνωσης Αγοράς, προτείνει η Ευρωβουλή, σε μια εποχή πείνας για τα 2/3 του πλανήτη!
Συγκεκριμένα, την πρώτη δέσμη των προτάσεων της Κομισιόν για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ενέκρινε η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 1 Απριλίου, εστιάζοντας στις ρυθμίσεις της Κοινής Οργάνωσης της Αγοράς (KOA) αγροτικών προϊόντων για μετά το 2020, με τα μέλη της Επιτροπής να επικυρώνουν με 29 ψήφους υπέρ και επτά κατά τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση.

Πού όμως στηρίχτηκε η συγκεκριμένη πρόταση;

Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι αυτό το μέτρο εξασφαλίζει ενισχύσεις στους γαλακτοπαραγωγούς εκείνους οι οποίοι εθελοντικά μειώνουν την παραγωγή γάλακτος σε περιόδους όπου παρατηρούνται σοβαρές τάσεις αποσταθεροποίησης της αγοράς, σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθούν οι τιμές. Και θα έπρεπε το ίδιο μέτρο να επεκταθεί σε όλους τους τομείς.
Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν πως είναι απαραίτητη περισσότερη διαφάνεια, αλλά και πιο αποτελεσματικά εργαλεία διαχείρισης των κρίσεων. Οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν ακόμα τη στήριξή τους σε προτάσεις που προβλέπουν ότι οι εθνικές Αρχές θα πρέπει να εμποδίσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα παράτυπες χρήσεις των Γεωγραφικών Ενδείξεων.
Επέμειναν ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να επαληθεύουν τη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. τόσο σε επίπεδο διοικητικό, όσο και με τη μορφή επιτόπιων ελέγχων.

Δέσμη μέτρων προστασίας των αγροτών:

Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρώτη δέσμη μέτρων της Κομισιόν για τη βελτίωση της αγροτικής πολιτικής της Ε.Ε.
Αναλυτικότερα, πρόκειται για μέτρα όπως:
α) μεγαλύτερη διαφάνεια της αγοράς
β) ενίσχυση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πτώσης των τιμών και την αποφυγή της πτώχευσης
γ) διεύρυνση του δικτύου ασφαλείας της αγοράς με την επέκταση της δημόσιας παρέμβασης σε νέους τομείς
δ) επέκταση του συστήματος αδειοδότησης φύτευσης αμπέλου, προσθέτοντας πληροφορίες για τη διατροφή στις ετικέτες του κρασιού.
Η πρώτη ψηφοφορία για τη μεταρρύθμιση της ΚΓΠ (Κοινή Γεωργική Πολιτική) επικεντρώθηκε στους νέους κανόνες της Ε.Ε. για την Κοινή Οργάνωση Αγοράς (ΚΟΑ) για τα γεωργικά προϊόντα μετά το 2020. Οι τροπολογίες της Επιτροπής Γεωργίας στον λεγόμενο κανονισμό ΚΟΑ εγκρίθηκαν με 29 ψήφους υπέρ, 7 κατά και μία αποχή.
Όπως πιστεύουν οι ευρωβουλευτές, το ισχύον καθεστώς, το οποίο χορηγεί ενισχύσεις σε γαλακτοπαραγωγούς που παράγουν εθελοντικά λιγότερα σε περιόδους σοβαρών ανισορροπιών στην αγορά σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης των τιμών, θα πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους τομείς.
Εάν η κατάσταση δε βελτιωθεί, η Επιτροπή πρέπει να επιφορτιστεί με την επιβολή εισφοράς σε όλους τους παραγωγούς που αυξάνουν τις παραδόσεις τους, σύμφωνα με το εγκριθέν κείμενο.
Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν επίσης να επεκτείνουν τους ισχύοντες κανόνες, οι οποίοι επιτρέπουν τη χρονικά περιορισμένη ρύθμιση της προσφοράς γεωγραφικά προστατευόμενων τυριών, ζαμπόν και οίνων σε όλα τα άλλα προϊόντα που επωφελούνται από Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) ή Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Περισσότερη διαφάνεια…

Για να βελτιωθεί η διαφάνεια της αγοράς και να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για ενδεχόμενες αναταραχές, οι ευρωβουλευτές προτείνουν τη δημιουργία ενός ενιαίου παρατηρητηρίου της Ε.Ε. για τις γεωργικές αγορές, το οποίο θα επικεντρώνεται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων των σιτηρών, της ζάχαρης, του ελαιολάδου, του γάλακτος και του κρέατος.
Το παρατηρητήριο, όπως λένε, πρέπει να συλλέξει στατιστικά στοιχεία για την παραγωγή, την προσφορά, τις τιμές, τα κέρδη, τις εισαγωγές και τις εξαγωγές και να εκδώσει προειδοποιήσεις για τις πρώιμες διαταραχές της αγοράς.
Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν επίσης να διευρύνουν το δίχτυ ασφαλείας στην αγορά, επιτρέποντας τη δημόσια παρέμβαση (ένα εργαλείο διαχείρισης της αγοράς που χρησιμοποιείται όταν οι τιμές πέφτουν πέρα από ένα ορισμένο επίπεδο) για νέα προϊόντα, όπως η λευκή ζάχαρη, το πρόβειο κρέας, το χοίρειο κρέας και το κοτόπουλο.

“Τροφή-Φάρμακο”: Αυτά που μας ταΐζουν ως τέτοια, γιατί έτσι όπως παράγονται απλώς θυμίζουν ζάχαρη-κρέας-κοτόπουλο-κ.λπ. Για παράδειγμά: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ: Τρώτε κοτόπουλα γεμάτα αυξητικούς παράγοντες και χημικά

Για το κρασί

Εξάλλου, οι ευρωβουλευτές επιθυμούν να παρατείνουν το καθεστώς αδειοδότησης για τη φύτευση αμπέλου μέχρι το 2050, και επιμένουν ότι οι πληροφορίες για τη διατροφή ή τουλάχιστον οι ενεργειακές αξίες πρέπει να προστεθούν στις ετικέτες των οίνων.
Το κείμενο που εγκρίθηκε από τους ευρωβουλευτές της Επιτροπής Γεωργίας πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά από το Κοινοβούλιο ως σύνολο. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές της 23ης και 26ης Μαΐου.
Η Διάσκεψη των Προέδρων (πρόεδρος του Ε.Κ. και ηγέτες των πολιτικών ομάδων) μπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει να διαβιβάσει το κείμενο στην Ολομέλεια. Διαφορετικά, η νέα Επιτροπή Γεωργίας θα πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα.
“Τροφή-Φάρμακο”: Δεν ξέρω εάν σας μπερδεύει το ίδιο με εμένα κι εσάς, το ότι μόλις πριν λίγα χρόνια επιδοτούσαν το ξερίζωμα των αμπελιών. Και βέβαια αρκετοί κοντόφθαλμοι νομίζοντας πως ωφελούνται κατέστρεψαν περιουσίες ανεκτίμητης αξίας με αποτελέσματα που ίσως ακόμη δεν έχουν γίνει αντιληπτά σε ολόκληρο το εύρος τους: Οι οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδας-Κρασί και ζάχαρη ως καύσιμο

«Η απόφαση αυτή εξυπηρετεί τεράστια συμφέροντα»

Την πλήρη αντίθεσή του με την πολιτική μείωσης των προϊόντων σε έναν κόσμο ο οποίος κατά τα 2/3 του τουλάχιστον μαστίζεται από την πείνα εξέφρασε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, σχολιάζοντας τις σχετικές ανακοινώσεις, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ Αλέκος Στεφανάκης.
«Πίσω από την απόφαση αυτή κρύβονται διάφορα λόμπι, υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός και εξυπηρετούνται συμφέροντα. Και όλα αυτά την ώρα που ο μεγάλος εφιάλτης της ανθρωπότητας είναι η αδυναμία να έχει αυτάρκεια στα τρόφιμα.
Είναι αστείο να αποφασίζονται ενισχύσεις για τη μείωση της παραγωγής των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και την ίδια ώρα να προωθούνται τα συμφέροντα σύνθετων προϊόντων που είναι απειλή για τον διατροφικό τομέα και την υγεία του κόσμου»…
Ο κ. Στεφανάκης καταλήγει λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στην πραγματικότητα έχει συρθεί από την “τρέλα” του νεοφιλελευθερισμού, οδηγώντας την ανθρωπότητα σε επικίνδυνες καταστάσεις στον τομέα της παραγωγής των τροφίμων, με μέτρα όπως αυτά, που, αντί να αυξάνουν τα τρόφιμα, τα μειώνουν ακόμα περισσότερο, σε έναν κόσμο που υποφέρει.
“Τροφή-Φάρμακο”: Σαφώς υπάρχει σχεδιασμός και λόμπι πίσω από όλες τις αποφάσεις τον μεγαλο-ιθυνόντων, αλλά το πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με την αυτάρκεια στα τρόφιμα, αλλά με την διαχείρισή τους καθώς ο μισός πλανήτης πεθαίνει της πείνας, την στιγμή που ο υπόλοιπος πεθαίνει από το υπερβολικό και κακής ποιότητας φαγητό:
από ·

Όσο για την Ελλάδα, δεν θυμάμαι ποτέ να είχαν θετική έκβαση οι διάφορες επιδοτήσεις, καθώς πάντα υπάρχει και μία παγίδα η οποία όμως χρειάζεται μυαλά τα οποία να βλέπουν πιο μακριά από την πρόσκαιρη οικονομική απολαβή τους και όποιος θέλει, ας καταλάβει τον ρόλο που παίζει ή έχει παίξει ο καθένας ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες: Το νου σας στην παγίδα, μην ξεριζώσετε ελιές λόγω επιδότησης
Ας έχουμε στα υπόψιν τον ρόλο της ΕΕ και των ευρωβουλευτών της στα πεπραγμένα: Ολιγοπωλιακή βιομηχανική γεωργία αποφασίστηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα
Οι δυνατότητες της Ελλάδας στην εκτροφή αιγοπροβάτων. Μερινός-Μοχαίρ-Πειραϊκή Πατραϊκή-Βυρσοδεψία 
Πηγή πλούτου οι χιλιάδες τόνοι φρούτων που πετιούνται στις χωματερές 
Η καταστροφή της Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ελλάδα από την Ε.Ε. 
Οι οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδας-Κρασί και ζάχαρη ως καύσιμο 
Η Ελλάδα ΜΠΟΡΕΊ να μεγαλουργήσει, αλλά όχι με τους ρεμπεσκέδες που έχουμε καταντήσει όλοι μας σήμερα: Οι Οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδας 
Κι όμως, παράγει εισόδημα το «άχρηστο» οικογενειακό χωραφάκι 
Πως μια άγονη γη έγινε καινοτόμα επιχείρηση 
Τα Ελληνικά προϊόντα ως μέσο ανάπτυξης και γκρεμίσματος μνημονίων 
Το να καλλιεργείς την τροφή σου είναι σαν έχεις δικά σου «λεφτά» 
Πλήρης διατροφική επάρκεια, αντίσταση στο σύστημα με δικές μας καλλιέργειες 
Από: Παπαδάκης Χριστόφορος


Πηγή: www.neakriti.gr
Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

 Διαφημιστείτε ΕΔΩ : Πρόβαλετε την επιχείρηση σας, στους χιλιάδες επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τηλ.6978276141

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ: «Οι Έλληνες είναι τεχνητό έθνος – Είναι παιδιά των Οθωμανών» – Βίντεο-ντοκουμέντο



Σοβαρότατα ερωτήματα προκαλεί η επιλογή από τη ΝΔ για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του καθηγητή Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου Δημήτρη Καιρίδη.
Αυτό γιατί ο συγκεκριμένος έχει σε ομιλίες του έχει αναπτύξει εξωφρενικές θέσεις για τον ελληνισμό όπως ότι οι «Έλληνες είναι παιδιά των Οθωμανών» ή ότι οι «Έλληνες είναι ένα τεχνητό έθνος». 
Σε διάλεξή του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας στις 5 Μαΐου 2018 με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Κύπρος Αιγαίο Μακεδονικό», ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Είμαστε διάδοχοι των Οθωμανών»
«Η Τουρκία ποσοτικά είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει… τουλάχιστον ιστορικά!
»Κι όπως έλεγε ο Στασινόπουλος ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας όταν μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, και κατέβαζαν τα πορτραίτα των βασιλιάδων “ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του” … Είμαστε παιδιά των Οθωμανών!».
«Η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική, ελληνοποιήθηκε» »Το 1912 η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική… Ο ελληνικός στρατός δεν μπήκε στην ελληνική Μακεδονία, υπήρχαν ελληνικοί πληθυσμοί αδιαμφισβήτητα, δεν ήταν καν πλειοψηφία. Πιο ελληνική ήταν η Σμύρνη από την Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη ξέρουμε ποιος πληθυσμός ήταν πλειοψηφών… Έξω από την Θεσσαλονίκη υπήρχαν νησίδες ελληνοφωνίας αλλά μέχρι εκεί…
Έγινε ελληνική η ελληνική Μακεδονία, ελληνοποιήθηκε, μετά την άφιξη του ελληνικού κράτους, που μπήκαν οι μηχανισμοί να κινήσει.
Εκεί που τα έχει καταφέρει το ελληνικό κράτος, δεν είναι η οικονομία και άλλα, είναι η ελληνοποίηση των πληθυσμών».
Είχε αναφερθεί όμως και στο θέμα των συντάξεων:
«Όσοι είναι άνω των 80 ετών είναι κοστοβόροι»
«Υπάρχουν οι άνω των 60 και οι άνω των 80, ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού πλέον…
Οι οποίοι άνω των 80 είναι τρομερά κοστοβόροι! Διότι για να διατηρηθείς στην ζωή, ο άνω των 80 και τα λοιπά και τα λοιπά…».

Τι απαντά ο ίδιος για τις δηλώσεις του στην εφημερίδα «Δημοκρατία»: «Συστηματική διαστρέβλωση των λεγομένων μου.»
«Η εθνική συνείδηση και το πατριωτικό μου φρόνημα είναι καταγεγραμμένα στον καθημερινό δημόσιο λόγο μου και στα πανεπιστημιακά έδρανα, συγγράμματα και ευρύτερες παρεμβάσεις μου.
Δεν μπορεί να κριθεί από έντυπα, που, με τη μέθοδο της συστηματικής διαστρέβλωσης, εκτελούν πολιτικά συμβόλαια εξόντωσης στελεχών και προσώπων της ΝΔ.
Δεν περιμένω τίποτα διαφορετικό από όσους διαπιστωμένα έχουν μετατρέψει τον δημοσιογραφικό λόγο σε έκφραση λασπολογίας και φίμωσης πολιτικών προσώπων.
Συνεχίζω, όπως έχω υποχρέωση, πιο αποφασιστικά και αταλάντευτος την προσπάθεια μου για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται στην πατρίδα μας.
Η δε συμμετοχή μου στη μάχη των ευρω-εκλογών συνδέεται με την υπεράσπιση μιας ευημερούσας και ισότιμης Ελλάδας σε μια ισχυρή Ευρώπη που προστατεύει τους αδύναμους και υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα.
Καθένας μπορεί να βρει τα γραπτά μου έντυπα και, μαζί με τα βίντεο των ομιλιών μου, στο διαδίκτυο.
Δημήτρης Καιρίδης
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής
Νέα Δημοκρατία». ΠΗΓΗ
Δείτε όλη την ομιλία του:
  1. Εν τω μεταξύ έχει αποδειχτεί ΚΑΙ γενετικά από Έλληνες αλλά και από ξένους επιστήμονες(νομίζω Ελβετούς).

  2. Ιταλός, ο Καβάλι Σφόρτσα και ο μαθητής του ο Σάϊκ. Είμαστε ο ίδιος λαός χιλιάδες χρονιά τώρα. Απλά ο Καιρίδης είναι άλλος ένας ημιμαθής εθνομηδενιστής, που παριστάνει τον επαΐοντα.

    1. Ολοκλήρωση συζήτησης
  3. Απάντηση στο χρήστη
    Ρε παιδιά μήπως είναι γκέη; Ο Τζέησον Αντιγόνη Δούσης πιο άντρας μου κάνει.

  4. αυτο σκεφτηκα κι εγω μολις ειδα το βιντεο ξεκωλιαρης ειναι

  5. Γιατρομανωλάκης νούμερο 2

    1. Ολοκλήρωση συζήτησης
    1. Νέα συζήτηση
  6. πριν από 5 ώρες
    Απάντηση στο χρήστη
    Τωρα κατάλαβα γιατί η ΝΔ βαλε υποψήφιο ευρωβουλευτη τον Καιριδη Συνεργάτης onalert & newsit Της καραμανλικης σκεψης Ποντιος εκ Μακεδονιας Και Πανεπιστημιακος με μελετες στην επταετια κ τν αγαπημενη του Ευρωπαικη Ενωση που μας εφερε χρεος, φτωχια κ ξενιτιά Ετσι εξηγούνται ολα

  7. ΞΕΧΑΣΕΣ, ΚΑΙ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ....ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΥΝΑΝΑ..ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΑΥΝΑΝΑΣ

  8. πριν από 5 ώρες
    Δεν το έγραψε ο δημοσιογραφος παλιότερα Αν εχει τα γκια κανενας τωρα μπορει .... Πάντως ειναι αυτοι οι Πανεπιστημιακοι στην Ελλάδα ... Ενας και ενας Να γιατί δεν θελουν αυτοί πρώτοι απο ολους τα ιδιωτικά πανεπιστήμια !

  9. ΧΕΣΑΝΕ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΡΩΣΕ Ο ΝΕΝΕΚΟΣ ΤΟ ΚΟΠΡΟΔΙΠΟΔΟ Ο ΕΥΡΩΑΥΝΑΝΑΣ

    1. Ολοκλήρωση συζήτησης
  10. Απάντηση στους χρήστες
    Τι πουστάρα είναι αυτή πάλι;

  11. Μια που μας λέει τουρκόσπορους.. ψόφο

  12. πριν από 10 ώρες
    Το νέο trend τωρα ειναι η ΝΔ που έχει πάθει ΣΥΡΙΖΑ. Βάζει αδερφές να αμφισβητούν την ιστορία μας και να μας λένε μια τεχνητό κράτος όπως τους Σκοπιανούς,την άλλη ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων και τέλος ότι είμαστε παιδια των Οθωμανών. Ότι ακριβώς υποστηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ

  13. Έπαθε ΣΥΡΙΖΑ! Κλάμααααα! Η χειρότερη κυβέρνηση έβερ με την πιο μέτρια αντιπολίτευση έβερ.



    1. Ολοκλήρωση συζήτησης
  14. Απάντηση στο χρήστη
    Άλλο ένα (((φρούτο))) της χαζαρομογγολικής κιναιδουβουλευτικής μπασταρδοκρατίας.. στο πλευρό του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ Μητσοτάκη.. ζητά την ψήφο σου για να εκλεγεί (+20.000€/μήνα ο μισθός στο ευρωκοινοβούλιο).. σκίζεται για να μας "σώσει"..
  15. Απάντηση στους χρήστες
    Τι λέει ρε ο πούστης, έχει ξεράσει τα άντερά του σε αυτή την ομιλία. Έχει ξεφτιλίσει τελείως Ελλάδα & Έλληνες. Ντροπή στη ΝΔ που τον έβαλε υποψήφιο ευρωβουλευτή. Πάρτε και αυτό:
  16. πριν από 14 ώρες
    Απάντηση στο χρήστη
    Επειδή πηδηχτηκε η μάνα του νομίζει πως όλες το ίδιο έκαναν. ..
  17. Απάντηση στο χρήστη
    Κ οι τούρκοι παιδιά βιασμένων Ελληνίδων...σημασία έχει η συνείδηση κ.Καιρίδη...εσύ τί συνείδηση έχεις? Αμερικανική? Εμείς έχουμε συνείδηση Ελληνική κ νιώθουμε ότι χρωστάμε στον Κολοκοτρώνη που μας έδωσε ελεύθερο έδαφος να πατάμε...

    1. 1 ακόμη απάντηση
  18. Απάντηση στο χρήστη
    οι ελληνες ρε χαμενε εχουν ιστορια απο το 40000πχ τι ξερεις εσυ απο ελλαδα εαν εσυ εισαι παιδι Οθωμανων απλα δεν εισαι ελληνας ΑΡΑ: βουλωσε το κ πες στα αφεντικα σου οποια ειναι κ σε εχουν βαλει να προσβαλλεις τους ελληνεςΟΤΙ οι ελληνες εχουν ιστορια και καταγωγη χαμενα τομαρια.
  19. Απάντηση στο χρήστη
    Άντε μωρή intellectual πουστρα
  20. Απάντηση στο χρήστη
    ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ...ΔΙΑΒΑΖΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΞΕ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ
  21. Απάντηση στο χρήστη
    Καλά κάνει και το λέει, για να ξέρουμε και εμείς οι ΈΛΛΗΝΕΣ στις Ευρωεκλογές, να ψηφίσουμε ξεκάθαρα και απόλυτα μόνο..... Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ!!!!!!!!!!!
  22. Απάντηση στο χρήστη
    σχετικά ,εάν έλεγε σε άλλη χώρα ,αυτές της μαλακίες που λέει εδώ στην Ελλάδα, τώρα θα έπεφτε νεκρός.
  23. Απάντηση στο χρήστη
    ΘΕΛΕΙ ΞΥΛΟ, ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ...!!!