07 Αυγούστου 2019

Ικαρία: Νεκρή -ανάσκελα και καταπλακωμένη από βράχους βρέθηκε η αστροφυσικός


astro000

Ακαριαίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο θάνατος για την αστροφυσικό, που βρέθηκε με κομμάτια από βράχους επάνω της -  Η περιοχή που βρέθηκε, είναι δύσβατη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από το ξενοδοχείο της - Ο ιατροδικαστής αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της - Συγκλονίζουν οι αποχαιρετισμοί από φίλους της στα social media

Ανάσκελα και με κομμάτια από βράχους επάνω της βρέθηκε νεκρή η άτυχη αστροφυσικός στην Ικαρία.

Με αυτή την εξέλιξη, ενισχύεται το σενάριο που την ήθελε να είχε πάει για αναρρίχηση ή καταρρίχηση, ωστόσο ένας βράχος αποκολλήθηκε και την καταπλάκωσε, με συνέπεια να βρει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ακαριαίο θάνατο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, ο βράχος στον οποίο επιχείρησε να κάνει αναρρίχηση η Βρετανίδα, είναι πολύ απότομος και δεν ενδείκνυται για τέτοιου τύπου ενέργειες. Επιπλέον, από αυτό το σημείο φαίνεται πως εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα το κινητό της τηλέφωνο. Οι έρευνες της αστυνομίας έφτασαν στο συμπέρασμα πως το κινητό της άτυχης γυναίκας εξέπεμψε 6 σήματα, τα 2 εκ των οποίων ήταν πλασματικά, λόγω πιθανής απώλειας σήματος.

Βρέθηκε νεκρή η αστροφυσικός στην Ικαρία


Η σορός της βρέθηκε κατά τύχη από εθελοντή που έπαιρνε μέρος στις έρευνες καθώς όπως είπε διασώστης, από το σημείο είχαν περάσει πολλές φορές αλλά δεν στάθηκε δυνατός ο εντοπισμός της. Μάλιστα - όπως είπε- είχαν «χτενίσει» όλες τις περιοχές και τις ακτές αλλά δεν την είχαν εντοπίσει. Σε ό,τι έχει να κάνει με το κινητό της τηλέφωνο, ο διασώστης είπε πως αυτό χτυπούσε αλλά προφανώς η άτυχη γυναίκα δεν ήταν σε θέση να το απαντήσει, ενώ τόνισε πως πολλές φορές του στίγμα του κινητού δεν είναι και ο ασφαλέστερος τρόπος για να εντοπιστεί κάποιος.

Νωρίτερα το απόγευμα είχε εντοπιστεί η σορός της, σε μια χαράδρα βάθους 20 μέτρων στη θέση Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον σύντροφο της, βρέθηκε το πτώμα της 35χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, εθελοντής πυροσβέστης που πραγματοποιούσε έρευνες στην περιοχή, εντόπισε το πτώμα της γυναίκας, δίνοντας τέλος στο θρίλερ των 72 ωρών από την εξαφάνισή της.

Αναμένεται, ακόμη, το πόρισμα του ιατροδικαστή, που δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο και θεωρείται καθοριστικό αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της 34χρονης.

Η άτυχη Βρετανίδα φορούσε τα ίδια ρούχα που συνήθιζε να φορά όταν έκανε τζόκινγκ τις ημέρες που βρισκόταν στο νησί.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές, το σημείο αποκλείστηκε και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ έφθασαν στο σημείο για να ανασύρουν μαζί με πυροσβέστες το πτώμα της Νάταλι Κρίστοφερ. Επίσημα η Αστυνομία αρχικά δεν είχε προβεί σε ταυτοποίηση, όμως το γεγονός ότι δεν έχει δηλωθεί άλλη εξαφάνιση στο νησί, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη Βρετανίδα αστροφυσικό. Τελικά μια περίπου ώρα αργότερα και μετά την ανάσυρση της σορού επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για την άτυχη αστροφυσικό.

Οι πρώτες πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί λένε για έναν βράχο που αποκολλήθηκε και την καταπλάκωσε, όμως ουδείς μπορεί προς το παρόν να απαντήσει πώς βρέθηκε μέσα στη χαράδρα.

Οι μαρτυρτίες των εθελοντών πυροσβεστών αναφέρουν πως η 34χρονη, πιθανότατα, προσπάθησε να κάνει αναρρίχηση στο δύσβατο αυτό σημείο, ωστόσο αποκολλήθηκαν ορισμένα βράχια, ένα από αυτά την καταπλάκωσε και την τραυμάτισε σοβαρά.

Νεκρή εντοπίστηκε η αστροφυσικός στην Ικαρία

Υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρου: Θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την ταυτοποίηση

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Είμαι συγκλονισμέενος που μόλις τώρα ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με έχει επίσημα πληροφορήσει ότι η σορός που ανευρέθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε χαράδρα στην Ικαρία αναγνωρίστηκε ότι ανήκει δυστυχώς στην Νάταλι Κρίστοφερ. Νοείται ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες για την ταυτοποίηση της νεκρής, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυπριακής Πολιτείας, όπως και τα δικά μου, προς την οικογένεια και τους φίλους της Νάταλι Κρίστοφερ».

Είχαν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες από το βράδυ της Τρίτης

Από χθες το βράδυ, οι έρευνες των αρχών, αλλά και εθελοντών είχαν εντατικοποιηθεί καθώς στο νησί έφθασαν πυροσβέστες της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, εθελοντές διασώστες, αστυνομικοί από την Αθήνα με ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να εντοπιστεί το κινητό της τηλέφωνο και το “σάρωμα” γινόταν στη νότια πλευρά του νησιού. Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από τα κεντρικά των Αθηνών, έφυγε εκτάκτως για το νησί του Αιγαίου προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση. Η παραπάνω ενέργεια δείχνει ότι η Αστυνομία δεν αντιμετωπίζει πια το φάκελο “Νάταλι Κρίστοφερ” σαν μια απλή εξαφάνιση και ψάχνει να δει αν πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται κάτι άλλο.
ik01

Τελικά, εθελοντές που “χτένιζαν” την ευρύτερη περιοχή που η 35χρονη Βρετανίδα συνήθιζε να κάνει τζόκινγκ εντόπισαν πτώμα γυναίκας σε χαράδρα και αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές. Πλέον μετά την ταυτοποίηση και την αναγνώριση που όπως λένε οι πληροφορίες είναι μάλλον τυπική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα για τα αίτια του θανάτου. Αν δηλαδή η Βρετανίδα γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό όπως έκανε τζοκινγκ ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τον θάνατο της.

Πάντως, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από την εξαφάνιση και τον θάνατο της 35χρονης αστροφυσικού βρίσκεται ο 38χρονος σύντροφος της. Μάλιστα και τις δύο αυτές ημέρες από την εξέταση που του έκαναν διαπίστωσαν πως δεν έπεσε σε καμία αντίφαση ενώ όπως λένε δεν εκδήλωσε κάποια περίεργη συμπεριφορά. Άλλωστε δεν υπάρχει καμία μαρτυρία που να δείχνει ότι κάτι συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής ενώ σε ο,τι αφορά στις σταγόνες αίματος όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ρινορραγία από φυσικά αίτια.
ik02


Υπενθυμίζεται ότι το θρίλερ ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο 38χρονος Κύπριος σύντροφος της αστροφυσικού παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Αγίου Κυρήκου και δήλωσε την εξαφάνιση της. Όπως είπε, είχαν έρθει στις 3 Αυγούστου στην Ικαρία όπου έμεναν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα αναχωρούσαν το βράδυ της Δευτέρας για την Κύπρο μέσω Αθηνών.
ik04
ik03
Συγκλονιστικοί αποχαιρετισμοί από φίλους της στα social media

Σε αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεκάδες φίλοι της εξέφρασαν τον συγκλονισμό τους για την απώλεια της Νάταλι, ενώ ο προσωπικός της λογαριασμός στο Facebook κατακλύστηκε από μηνύματα θλίψης.
social_ikaria
social2
social3
social4
protothema.gr

Αντιδράσεις για την Μαρία Αντωνίου που φέρεται να παραβρίσκονταν σε εκδηλώσεις μίσους της Χρυσής Αυγής (pics)


Πλήθος αντιδράσεων έχουν φέρει αναρτήσεις στα social media που δείχνουν τη νέα επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου να παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις μίσους της Χρυσής Αυγής στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στα social media η πρώην βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ εμφανίζεται μαζί με την πρώην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Σβερώνη, πριν από τέσσερα χρόνια στις γιορτές μίσους στο Γράμμο και το Βίτσι.

Η νέα επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου πηγαίνει κάθε χρόνο στην συγκεκριμένη εκδήλωση που διοργανώνεται από ακροδεξιές ομάδες στο τέλος κάθε καλοκαιριού στο Βίτσι γιορτάζοντας τη νίκη της «εθνικής παρατάξεως» στον εμφύλιο.


Όπως τονίζεται, παρότι το 2013 οι χρυσαυγίτες είχαν αποδοκιμάσει την κ. Αντωνίου κατά την κατάθεση στεφάνου,δυο χρόνια μετά η κ. Αντωνίου εμφανίστηκε αγκαζέ και χαμογελαστή στις γιορτές μίσους με την τότε κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΧΑ, Δέσποινα Σβερώνη.

.


Πηγή:readel.gr

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα έξι επιδόματα που χορηγεί σε ανέργους -Ποιοι είναι δικαιούχοι



Ορισμένοι από τους χιλιάδες ανέργους στη χώρα μας, μπορούν να λάβουν μια σειρά από επιδόματα από τον ΟΑΕΔ, είτε όταν έχουν χάσει τη δουλειά τους πρόσφατα, είτε όταν βρίσκονται στην ανεργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ. Η aftodioikisi.gr, παρουσιάζει το σύνολο των επιδομάτων που χορηγεί σήμερα ο Οργανισμός στους ανέργους και τις προϋπόθεσης για τη λήξη τους. Ειδικότερα:
1) ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας είναι μια παροχή που χορηγείται σε μισθωτούς, ασφαλισμένους στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ των οποίων η εργασιακή σχέση είτε έληξε (σύμβαση ορισμένου χρόνου) είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, με χρονική διάρκεια από πέντε έως 12 μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης, που ορίζονται ως κρίσιμα.
Προϋποθέσεις
Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους απαιτείται η συνδρομή των κάτωθι γενικών προϋποθέσεων:
  1. Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ
  2. Να έχει προηγηθεί Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) ή
  3. Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση)
  4. Να μην αυτοαπασχολούνται
  5. Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση
Επιπρόσθετα:
α) Για δικαιούχο που επιδοτείται για πρώτη φορά απαιτείται:
 1η περίπτωση:
  • πραγματοποίηση 125 ημερών εργασίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής και
  • πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από από την έναρξη της επιδότησής του.
2η περίπτωση (για δικαιούχους που δεν καλύπτουν την προϋπόθεση της 1ης περίπτωσης):
  • πραγματοποίηση 200 ημερών εργασίας κατά τα δύο προηγούμενα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής, και
  • πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης.
β) Για δικαιούχο που έχει επιδοτηθεί στο παρελθόν απαιτείται:
  • πραγματοποίηση τουλάχιστον 125 ημερών εργασίας στο τελευταίο 14μηνο, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής του σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής
  • τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας που έχει λάβει εντός της προηγούμενης τετραετίας, από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης, να μην υπερβαίνουν τα τετρακόσια (400).
Εάν εντός της τετραετίας έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων (400) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί για τον υπόλοιπο αριθμό ημερησίων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων (400) ημερησίων επιδομάτων.
 Δικαιολογητικά
  1. Έντυπο Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας (Ε6) υπογεγραμμένο από τον άνεργο και σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον εργοδότη ή Βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (Ε7). Για απασχολούμενους σε οικοδομοτεχνικές εργασίες η Βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου πρέπει να είναι σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη.
  2. Το έντυπο «Βεβαίωση Εργοδότη» το οποίο συμπληρώνει ο εργοδότης σύμφωνα με τις εγγραφές της ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που υποβάλλεται στο ΙΚΑ) του τελευταίου διμήνου πριν από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας. Το έντυπο αυτό θα φέρει πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή του εργοδότη, χωρίς κάποια επιπλέον σφραγίδα επικύρωσης από το αρμόδιο κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
  3. Οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εφόσον υπάρχουν συντηρούμενα μέλη.
  4. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή εφόσον δεν έχει εκδοθεί για οποιοδήποτε λόγο, αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
  5. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του ασφαλισμένου.
  6. Λογαριασμό Εθνικής Τραπέζης (ΙΒΑΝ) στον οποίο ο ασφαλισμένος είναι ο πρώτος δικαιούχος.
  7. Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.
  8. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας του ασφαλισμένου (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ).
2) ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.
Προϋποθέσεις
1. Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών.
Ως ημερομηνία αφετηρίας για τη συμπλήρωση του 20ου και 66ου έτους, λογίζεται η ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης των ορίων ηλικίας είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης.
2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας.
Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις), και υποβάλλουν την αίτηση εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο (2) μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης.
Οι τακτικά επιδοτούμενοι λόγω συνέχισης με βάση το άρθρο 20 του ν.δ. 2961/54, που κατά τη λήξη του υπολοίπου της 12μηνης επιδότησης δεν έχουν συμπληρώσει χρόνο παραμονής αδιαλείπτως επί 12μηνο στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δύνανται να υποβάλλουν τη σχετική με το επίδομα μακροχρονίως ανέργων αίτηση, μέσα σε αποσβεστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της αδιάλειπτης 12μηνης παραμονής.
ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών .
3. Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
4. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ΕΥΡΩ.
Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 586,08 ΕΥΡΩ για κάθε ανήλικο τέκνο.
Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Έτσι π.χ. για το δικαιούχο που έχει 2 ανήλικα τέκνα, το ετήσιο οικογενειακό του εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 11.172,16 (10.000 + 587 + 587 = 11.172,16) ΕΥΡΩ
Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος) .
Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό.
Διάρκεια / Ποσό Επιδότησης
Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ΕΥΡΩ και χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες.
Το επίδομα αυτό δεν επιδέχεται προσαυξήσεις, είναι προσωποπαγές και δεν μεταβιβάζεται.
Δικαιολογητικά
1. Αίτηση του δικαιούχου προς την Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του ή της τελευταίας επιδότησης αυτού.
2. Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου της άσκησης οικονομικού έτους, από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή ΚΕΠ, ή απλή φωτοτυπία του ως άνω εκκαθαριστικού σημειώματος, που συνοδεύεται από την υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1589/1986, στην οποία ο ενδιαφερόμενος βεβαιώνει την ακρίβεια των δηλούμενων σε αυτό στοιχείων ή εκτύπωση του προαναφερθέντος εκκαθαριστικού σημειώματος που χορηγείται μέσω του συστήματος TAXISNET, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσής του.
3. Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου , η οποία είναι συνημμένη στη σχετική αίτηση, όπου βεβαιώνονται τα παρακάτω:
α) ότι έλαβε γνώση των χρονικών διαστημάτων της υποχρεωτικής του εμφάνισης στον ΟΑΕΔ.
β) ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώσει την αρμόδια Υπηρεσία για τους λόγους απώλειας της ιδιότητας του ανέργου εντός οκτώ (8) εργάσιμων ημερών και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη του μήνα επιδότησης.
γ) ότι έλαβε γνώση ότι μετά την άρση του λόγου αναστολής και για να συνεχιστεί η επιδότησή του, οφείλει να παρουσιαστεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Οργανισμού το αργότερο μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από την ημερομηνία άρσης του λόγου αναστολής.
δ) ότι υποχρεούται να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κλήση της αρμόδιας Υπηρεσίας για αυτοπρόσωπη εμφάνισή του εντός της προθεσμίας που θα του ορίζει.
ε) ότι υποχρεούται σε περίπτωση αλλαγής του τόπου κατοικίας ή διαμονής του, να το δηλώσει στην αρμόδια Υπηρεσία.
στ) ότι όσα δικαιολογητικά καταθέτει σε φωτοαντίγραφα είναι ακριβή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα.
4. Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο κ.λ.π.)
5. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα.
6. Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ.
Διαδικασία Υποβολής Αίτησης – Παραλαβή Απόφασης
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, εντός αποσβεστικής προθεσίας δυο (2) μηνών από τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους:
αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους
ηλεκτρονικά, μέσω του e-services. Για την μετάβασή σας στο e-services, παρακαλούμε, πατήστε εδώ.
μέσω των ΚΕΠ
3) ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος καταβάλεται στις επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων, που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 όπως ισχύει.
Ποιοι είναι δικαιούχοι
Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα.
Συγκεκριμένα αυτά του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.
Επίσης σύμφωνα με την διάταξη του Ν. 3762/09 – ΜΕΡΟΣ Β – ΚΕΦ. Α – ΑΡΘΡΟ 14 παρ. 1 (ΦΕΚ 75 Α/15-5-2009) δικαιούχοι είναι και οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2017, που κατά το έτος 2017 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2017, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 €. (Απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ 2712/63/3-10-2017 ) Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2017 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.
Το χρηματικό ύψος του επιδόματος
Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος, προκειμένου για οικοδόμους, ορίζεται στο 70% του 37πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος σμυριδεργάτη ορίζεται στο 70% του 50πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τα επαγγέλματα των δασεργατών – ρητινοσυλλεκτών, καπνεργατών, αγγειοπλαστών -κεραμοποιών- πλινθοποιών και μισθωτών ναυπηγ/κής ζώνης ορίζεται στο 70% του 35πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τα επαγγέλματα των μουσικών – τραγουδιστών, ηθοποιών, υποδηματεργατών, χειριστών-βοηθών χειριστών κιν/φου, ελεγκτών θεάτρου – κιν/φου, ταμιών κιν/φου – θεάτρου, τεχνικών κιν/φου & τηλεόρασης, ταξιθετών θεάτρου – κιν/φου, χειριστών εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κλπ μηχανημάτων και μισθωτών τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου ορίζεται στο 70% του 25πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
4) Βοήθημα Ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων (Ο.Α.Ε.Ε., Ε.Τ.Α.Π. – Μ.Μ.Ε.):
  • πρέπει να είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοτελώς απασχολούμενος
  • για ασφαλισμένοι σε φορείς Ο.Α.Ε.Ε. ή Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.
  • διακοπή αποδεδειγμένα του επάγγελματος από την 1.1.2012 και έπειτα
  • να έχει καταβληθεί από 1.1.2011 ειδική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων, που έχει συσταθεί στον ΟΑΕΔ
  • τουλάχιστον 3ετή συνεχή ή διακεκομμένη ασφάλιση στον ασφαλιστικό φορέα που υπαγόσασταν (αποκλειστικά ΟΑΕΕ ή ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) κατά τη διακοπή του επαγγέλματος
  • όχι αυτοαπασχολούμενος
  • όχι με μισθωτή εργασία
  • να μην έχει λάβει ο δικαιούχους σύνταξη για οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον Ο.Γ.Α., το Ν.Α.Τ., ή το Δημόσιο ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής
  • όχι υποβολή αίτησης για συνταξιοδότηση για οποιαδήποτε αιτία, σε οποιοδήποτε φορέα εντός ή εκτός Ελλάδος
5) Ειδικό Βοήθημα λόγω Επίσχεσης Εργασίας ή Διακοπής Εργασιών
  • Το δικαιούνται οι ασφαλισμένοι που δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης σε περίπτωση διακοπής των εργασιών της επιχείρησης –εκμετάλλευσης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη ή σε περίπτωση άσκησης από τον μισθωτό του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας
  • Το ύψος του βοηθήματος είναι ίσο προς το 20πλάσιο του βασικού επιδόματος ανεργίας
  • Προσαυξαίνεται κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
Προϋποθέσεις
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες και να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου.
Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο αυτό ημερολογιακό έτος. Στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μια φορά στο αυτό ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των εξήντα ημερομισθίων που απαιτείται μόνο για την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.
Επίσης ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει τεθεί, σε όλο το καθοριζόμενο σ’ αυτές χρονικό διάστημα, στη διάθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.
Για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος απαιτείται επιπλέον το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, (για το έτος 2016 το ποσό αυτό ανέρχεται στα 10.858,4 €) όπως αυτό αποδεικνύεται από έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε ημερολογιακό έτος.
Δικαιολογητικά
Α) Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο μητρώο του ΟΑΕΔ
  • Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΦΜ
  • Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  • Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.)
  • Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ
  • Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.
Β) Απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιδότηση 
  • Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης .
  • Φωτοαντίγραφο του επισχετηρίου
6) Ειδικό Βοήθημα μετά από τη Λήξη της Τακτικής Επιδότησης Ανεργίας:
  • Το δικαιούνται οι ασφαλισμένοι που παραμένουν άνεργοι κατά την ημερομηνία καταβολής του βοηθήματος, εφόσον παρέμειναν άνεργοι επί ένα μήνα μετά από την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν είναι οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές
  • το ύψος του βοηθήματος είναι ίσο προς 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας
Για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος οι ασφαλισμένοι απαιτείται:
  • να παραμένουν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας
  • το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα  να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, (για το έτος 2016 το ποσό αυτό ανέρχεται στα 10.858,4 €) όπως αυτό αποδεικνύεται από έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε ημερολογιακό έτος
  • να μην υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ).
Οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων δεν μπορούν να λάβουν το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης.
Δικαιολογητικά
1) Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης.
2) Δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
3) ΙΒΑΝ λογ/σμού ΕΤΕ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.
Ειδικό Βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο Μητρώο Ανέργων:
Το δικαιούνται όσοι ασφαλισμένοι παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες, όσοι έχουν εξήντα τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν είναι οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές 
Προϋποθέσεις
  • Να πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου
  • Να μην υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κ.λ.π)
  • Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, (για το έτος 2016 το ποσό αυτό ανέρχεται στα 10.858,4 €) όπως αυτό αποδεικνύεται από έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε ημερολογιακό έτος.
Δικαιολογητικά
1) Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης .
2) Δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
3) ΙΒΑΝ λογ/σμού ΕΤΕ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.


 autodioikisi.gr

Μονάδες και φυλάκια στην Καστοριά επισκέφθηκε ο υφυπουργός Άμυνας


Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Μονάδες και φυλάκια στην περιοχή της Καστοριάς επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανής επισκέφθηκε την έδρα του 15ου συντάγματος Πεζικού όπου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το προσωπικό, σε αυτήν «την ιδιαίτερη, ευαίσθητη και με πλούσια ιστορία ακριτική περιοχή της πατρίδας μας», αλλά και για τη συμβολή του στα τοπικά έργα κοινωνικής ωφέλειας που έχουν γίνει για την ανακούφιση των κατοίκων.

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο «ΓΡΑΜΜΟΣ», στην ελληνοαλβανική μεθόριο, όπου συνομίλησε με το προσωπικό που το επανδρώνει, καθώς και με κατοίκους της περιοχής, ενώ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καστοριάς, Ανέστη Αγγελή.
Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν οι διοικητές της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και του Γ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας.




naftemporiki.gr

Και ο επόμενος θα πνιγεί στις Πρέσπες εάν... Τέρμα για όλους και όλες τα ψέματα



Θοδωρής Βαρίκος

Επειδή διαβλέπω και εκτιμώ, ότι η προδοτική συμφωνία (όχι συνθήκη) των Πρεσπών, θα... πνίξει στα νερά της, σε λιγότερο από ένα χρόνο, και τον επόμενο πρωθυπουργό, όποιος και να είναι αυτός, αποτολμώ μια προσωπική ιστορική αναδρομή, γιατί το έζησα το φτιαχτό και δόλιο αυτό «ζήτημα» -- συνωμοσία, από τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και τους κατοπινούς πολέμους της.
Το ότι το αιχμηρό αυτό πρόβλημα -- αγκάθι, πονάει και σφάζει, πολύ το πολιτικό σύστημα της χώρας, καταφαίνεται από μόνον το γεγονός, ότι το προβάλλουν - - τρεις τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές--τα πρωτοσέλιδα των αθηναικών εφημερίδων και τα κανάλια και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
Η...



κάθε πλευρά βέβαια για τους δικούς της... καημούς και ντέρτια. Οι πρώην κυβερνητικοί λόγω ενοχών, τύψεων σύνδρομο στέρησης εξουσίας, πιέσων από δικούς, και συνειδητοποίησης αυταπατών, ασχετοσύνης, φαντασιώσεων και άρρωστων ιδεοληψιών τους. Οι δε σύμπαντες (μπασσες) αντιπολιτευόμενοι(ες) διαβλέπουν ότι ο ... ετερόκλητος όχλος, οι ανόητοι λαικιστές, οι γραφικοί, οι ακροδεξιοί, οι εθνικιστές, και οι φασίστες (κατά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ... στρατηγικό αναλυτή του Μαξίμου, σερβιτόρο των Λαδάδικων Θεσ-κης Καρανίκα) των μεγαλειωδών συλλαλητηρίων, ψήφισαν στις Ευρωεκλογές και θα ... ψηφίσουν και στις βουλευτικές, ιδεολογικές τάσεις, πολιτικές θεωρίες και παρατάξεις με πατριωτικό και εθνοκεντρικό πρόσημο. Και αυτό διότι οι συκοφαντημμένοι, κατέβηκαν στα συλλαλητήρια , για ιδέες, αξίες, αρχές , ιδανικά και αλήθειες. Και όχι, βέβαια, για ρουσφέτια, διορισμούς, χαριστικά δάνεια, προαγωγές, μεταθέσεις, αναρριχήσεις, αργομισθίες και διευκολύνσεις. Είμαστε το εβδομήντα τοις εκατό, οι ανιδιοτελείς με φωτοστέφανο την Ελλάδα και σεις το τριάντα τοις εκατό οι εξαγοράσιμοι και σκυφτοί. Αυτοί που πετάνε από κόμμα εξουσίας σε κόμμα εξουσίας ,σαν πεταλούδες για το ρουφήξουν έστω και λίγο μέλι. Και όλα αυτά, για την εθνική μας αξιοπρέπεια, περηφάνια, αυτοσεβασμό και την υπεράσπιση της ιερής ιστορικής αλήθειας. Σχεδόν όλοι περιμένουν και ενδόμυχα ελπίζουν από την όποια κυβέρνηση(πλην Συριζα), που θα προκύψει, ως πρώτο μέτρο – κάθαρση, την κατάργηση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι τόσο αναγκαίο για την επούλωση του σοβαρότατου ψυχικού τραυματος, που έχει υποστεί σύμπας ο απανταχού Ελληνισμός, με αυτήν την αριστερή (;) ύβριν, που αυτός που τάχα θα το ξεπεράσει ...δωρίζοντας κάνα κιλό παιδάκια παραπάνω, δεν πρόκειται να πλησιάσει διετία κυβερνητική. Αυτό βέβαια, το έχει διαβλέψει, ψυλλιαστεί, και εν μέρει ...εμπεδώσει το συμβιβασμένο και ηττοπαθές πολιτικό μας σύστημα, και άρχισε ήδη να παίρνει τα μέτρα του, τρομάρα του. Το σύνθημα το έριξε (δεν πιστεύω αυθόρμητα και με δική του πρωτοβουλία) ο κομματικός δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» κ. Μανώλης Κοττάκης. Τι μας είπε ο υψιπετής ποιητής ; «Δεν μπορεί η όποια επόμενη κυβέρνηση (διάβαζε Κ. Μητσοτάκη) να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, γιατί θα βρει ... πάτημα η Τουρκία, για να ακυρώσει τη συνθήκη της Λωζάννης». Δηλαδή ράβδος στη γωνία, άρα βρέχει. Η λαικότερα: τι σχέση έχουν τα σώβρακα με τη γραβάτα; Και όμως, κιοτήδες μου δημοσιολόγοι και αναλυτές, ο νόμος που επικύρωσε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών , και έχει να κάνει άμεσα με ... μέγιστο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, παραβίασε: 1ον Το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος, που προβλέπει και ορίζει δημοψήφισμα, με πρόταση του υπουργικού συμβουλίου 2ον το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος απαιτεί απαραιτήτως, 180 ψήφους βουλευτών. Τα δικαστήρια είναι ... υποχρεωμένα, να μην εφαρμόζουν νόμους, αντίθετους προς το Σύνταγμα (όλες οι νομικές το λένε κ. Κοττάκη, ακόμη και η δική σου της Κομοτινής). Άρα ο νόμος για τη συμφωνία είναι αντισυνταγματικός, άκυρος, ακυρωτέος ( μπορεί και πρέπει να ακυρωθεί δηλαδή).

Πώς μπορεί να ακυρωθεί

Η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών - -εάν υπάρχει πολιτική βούληση και πατριωτική κυβέρνηση-- μπορεί να ακυρωθεί: 

1ον με βάση τη Σύμβαση της Βιέννης για το δίκαιο των συνθηκών (1969)
2ον τη Σύμβαση της Χάγης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς (1954)
3ον τη Σύμβαση για την προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ (2003)
4ον Της Ευρωπαικής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (1950)
5ον της Ευρωπαικής Σύμβασης του Στρασβούργου περί Ιθαγένειας (6 Νοεμβρίου 1997).

Έκθεση του ηθικού αυτουργού της προδοσίας, απατεώνα κερδοσκόπου Τζωτζ Σόρος

Στην 28σέλιδη έκθεση του ιδρύματος «οπεν σοσιέιτυ» του Σόρος, στις 14 Ιανουαρίου 2019, προβλεπόταν η ψήφος εμπιστοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δύο ημέρες νωρίτερα. Αφού η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στις 16 Ιανουαρίου 2019. Είχε δε «προβλέψει» τη στήριξη του Ποταμιού στην ψήφιση της συμφωνιας. Κατά τους τέσσερις συντάκτες της έκθεσης, ο Τσίπρας πήρε ως αντάλλαγμα για την καραμπινάτη προδοσία, το ελεύθερο για χαλάρωση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων έναντι των δανειστών, για να κάνει τις γνωστές προεκλογικές ψευτοπαροχές. Προβλέπει δε και επόμενη πεντακομματική Βουλή. Με αυτό το ξεμπρόστιασμα, μπορεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, να ομιλεί για ηθικά πλεονεκτήματα της Αριστεράς, για ανεξάρτητες πολιτικές, εθνικές κυριαρχίες και τους γελοίους ψευτοτσαμπουκάδες της αριστεράς; Για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η έκθεση επισημαίνει, «ότι τα περισσότερα είναι χρεωκοπημένα και φιλοξενούν απόψεις άσχετων και κατευθυνόμενων ατόμων, γύρω από το Σκοπιανό ζήτημα. Ευτυχώς υπογραμμίζουν που υπάρχουν, κάποια νέα , λαικά μέσα που ενημερώνουν κάπως εγκυρα.»

Μύθος οι ...τρεις Μακεδονίες (Τουρκικός δάκτυλος) 

Η γεωγραφική περιοχή των Σκοπίων, δεν υπήρξε ποτέ τμήμα της Μακεδονίας , σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Ο ι Μακεδόνες Έλληνες βρίσκονται στη σύγχρονη Ελληνική Μακεδονία πάνω από 3000 χρόνια. Και αυτό διότι οι απώτατοι προγονοί τους, που μετακόμισαν από το Αργος, το 1500 με 1600 π.Χ. προέρχονταν από τον βασιλικό οίκο των Τημενιδών του Αργους και θεωρούνταν απόγονοι του Ηρακλη, κατά Ηρόδοτο. Τα όρια τους ήταν τα βουνΆ Βαρνούντας, Βόρας, Κερκίνη και Όρβηλος. Ανω Μακεδονία ήταν Φλώρινα και Καστοριά και Κάτω η Πιερία. Σε καμιά συνθήκη, συμφωνία, σύμβαση, πρωτόκολλο, η διεθνές έγγραφο δεν υπάρχουν ποσοστά επί του εδάφους της Μακεδονικής γης (51τοις εκατό Ελλάδα, 35 τα Σκόπια και 12 η Βουλγαρία). Ούτε και στα 10 άρθρα της Συνθήκης του Βουκουρεστίου (1913) μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, υπάρχει καν η λέξη Μακεδονία και φυσικά ούτε ποσοστά. Ούτε Νειγύ, ούτε Αγίου Στεφάνου, ούτε Σεβρών. Μόλις το ... 1993 (το 1991 άρχισαν τις τρελές αξιώσεις τους τα Σκόπια) ο βοηθός του αρχηγού του Επιτελείου της Τουρκίας και ο στρατηγός Erdogan Oznal κυκλοφόρησαν το βιβλίο « Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» και χώνουν δήθεν ποσοστά και τρεις Μακεδονίες . Για φαντάσου ρε Ελληνα, να σε μάθουν τα άξεστα μεμέτια την ιστορία σου, που ήλθαν από τις στέππες της Μογγολίας, πάνω από χίλια χρόνια, μετά τη γέννηση του Χριστού, και εσύ να τους ... παραδέχεσαι και να ...υιοθετείς στην ... ελληνική έκδοση της wikipedia τα κατασκευασμένα στοιχεία και τους δήθεν χάρτες, με τα ποσοστά , και να μην αναφέρεις την πηγή , των στοιχείων αυτών. Για να μη ξεσκεπαστεί, ότι είναι ... διεμφυλική τουρκική προπαγάνδα. Και εσύ δικηγόρε (παρ' Αρείω Παγω η Πάγει ;) και συγγραφέα , κ. Δημήτρη Σέργιε, μας . . . ξεφουρνίζεις τις τρεις Μακεδονίες στη εφημερίδα «Δημοκρατία» και ύστερα ωρύεσαι, που ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ομολογεί δημόσια «ότι είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην Χερσόνησο του Αίμου, τον 7ον μ.Χ. και δεν έχουμε σχέση ούτε με αρχαίους ούτε με μεσαίους ούτε με νέους Μακεδόνες, η γλώσσα μας είναι Σλαβοβουλγαρική (σ.σ άλλο τι κάνει Τσίπρας, Κοτζιας και Γαβρόγλου, αυτοί θα πληρώσουν κατά το φυσικό δίκαιο, μπορεί και το μεταφυσικό). Σας παραδίδω όλους-ες στους άτρωτους: Ηρόδοτο, Θουκιδίδη, Πολύβιο Μεγαλοπολίτη, Στράβωνα, Ισοκράτη, Αρριανό, Παυσανία περιηγητή κ.α. 

Τελικά πότε ακούστηκε για πρώτη φορά η λέξη Μακεδονία για τα Σκόπια; 

Μα το 1943 από τον Τίτο. Και δεύτερη φορά πάλι από τον Τίτο, στις 11 Οκτωβρίου 1945 σε ομιλία του στα Σκόπια, όταν ανέφερε την Μακεδονία του Αιγαίου.
Μέχρι τότε λεγόταν Βαρντάρσκα, χώρα Βαρδάρη. Κατέχει μέρος της περιοχής της αρχαίας Παιονίας, πολύ πιο βόρεια από την Ελλαδα-Μακεδονια. Τι τον τσίμπησε τον Τίτο; Μα τα γιουσουφάκια του Στάλιν και της Κομιτέρν, δηλαδή «οι δικοί μας» κομμουνιστές, που καταγγέλλανε τον ελληνικό επεκτατισμό, ιμπεριαλισμό και καταπίεση (έτσι τους δασκάλευε και ο γραμματέας της Κομμουνιστικής Διεθνούς, Δημητρώφ, που ως Βούλγαρος ήθελε και αυτός Μακεδονία του Αιγαίου) και ζητούσαν ανεξάρτητο Μακεδονικό κράτος, που θα ήταν μέλος της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας και της Διεθνούς. (σ.σ γι' αυτό λέει και ο συγγραφέας Χαριτόπουλος, η Αριστερά έχει σχιζοφρένεια, διότι έχει διαβάσει τα . . . λάθος βιβλία).
Λόγω χώρου, αναγκαστικά, τρεις προσωπικές μου μαρτυρίες: Η Ρίτα Πατσούρα Λοζίσκι, πολιτική πρόσφυγας και καθηγήτρια ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, με την συνάδελφό της Σέρβα (σερβική ιστορία) δέχτηκαν αυστηρές εντολές από την υπεύθυνη του τομέα και τον Πρύτανη, να γράφουν και να λένε, όπου βλέπουν πηγές Ελληνικές, Βυζαντινές, Βουλγαρικές, Σερβικές κ.λπ., ότι όλες είναι. . . Μακεδονικές (σ.σ χτίζανε το αυθαίρετο). Αρχίσανε τις πλάκες και τα ανέκδοτα τις κάρφωσαν, και τις έδιωξαν ως πρακτόρισσες Ελλήνων και Σέρβων. Ο Ιστορικός ηγέτης και πρώτος πρόεδρος Σκοπίων Κομμουνιστής Κίρο Γκλιγκόρωφ (αυτόν που έλεγε η διεθνίστρια Μπακογιάννη... ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ ντε) το ξεκαθάρισε: Είμαστε Σλαβοι ήρθαμε τον 7ον αιώνα,, η γλώσσα μας είναι σλαβική, ουδεμία σχέση εχουμε με Μέγα Αλέξανδρο, Φίλλιπο κ.λ.π. Και στα Σκόπια κατοικούν 350.000 Ελληνικής καταγωγής πολίτες (στην εφημερίδα «Βρέμιε» της Τσεχίας). Αυτά είπες; Κηδεία με τσιγγάνικο αγροτικό Ντάτσουν, τάφο στη άκρη του νεκροταφείου, και βαρύτατο τραυματισμό από απόπειρα δολοφονίας, γιατί τους χάλασε το αφήγημα και τα δρομολογημένα μεγάλα συμφέροντα. Στο Στόμπι, και δίπλα στο τελωνείο Προμαχώνα, υπάρχουν άπειρες ελληνικές επιγραφές σε πλάκες, αγγεία, και αγαλματίδια, μωσαικα. Όλες είναι κρυμμένες και σκεπασμένες κάτω από δένδρα ακακίες.

Υ.Γ Το κείμενο αυτό θα είναι πάντα επίκαιρο, μέχρι να εξαφανιστεί αυτό το κατασκεύασμα _ κράτος (20, 30 50 χρονια). Γιατί παντα θα επανέρχεται, από την πόρτα, το παράθυρο ή τις ρωγμές, και δεν θα μας αφήνει σε ησυχία.

 
 
 
infognomonpolitics.blogspot.com

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί ΔΕΗ: Λάθος μετρήσεις και προχειρότητα

Φουσκωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος γεμάτοι λάθη φτάνουν σωρηδόν στους πελάτες της ΔΕΗ ως αποτέλεσμα κυρίως των προβλημάτων καταμέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). 
 
«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί ΔΕΗ: Λάθος μετρήσεις και προχειρότητα | in.gr

 Φουσκωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος γεμάτοι λάθη φτάνουν σωρηδόν στους πελάτες της ΔΕΗ ως αποτέλεσμα κυρίως των προβλημάτων καταμέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Σύμφωνα και με καταγγελίες που έχουν γίνει στα «ΝΕΑ», νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με την πληρωμή ασυνήθιστα υψηλών χρηματικών ποσών σε σχέση με την κατανάλωση ρεύματος. Με μια πιο προσεκτική ματιά, ο καταναλωτής θα διαπιστώσει ότι αφενός πρόκειται για εκκαθαριστικό λογαριασμό και αφετέρου πως αυτός δεν αφορά τη συνηθισμένη τετράμηνη περίοδο αλλά πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμη και 12 μήνες. Με απλά λόγια, σύμφωνα και με καταγγελίες που έχουν γίνει στην εφημερίδα, σε χιλιάδες κατοικίες έχουν να γίνουν καταμετρήσεις τουλάχιστον έναν χρόνο. Ετσι οι καταναλωτές στο διάστημα αυτό πληρώνουν ποσά έναντι της κατανάλωσης και αίφνης έρχεται το τελικό ποσό της εκκαθάρισης το οποίο είναι τσουχτερό!

Επιβεβαίωση

Την κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στα «ΝΕΑ» και ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών του ομίλου ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) Δημήτρης Καρέλης: «Πράγματι, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκινά από το ότι εδώ και πολλά χρόνια, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων του εξειδικευμένου προσωπικού των καταμετρητών, ο Διαχειριστής αναθέτει σε εργολαβίες την καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν αυτό το έργο είτε δεν έχουν πείρα είτε για να κατεβάσουν το κόστος προσλαμβάνουν άπειρο προσωπικό, το οποίο αφενός δεν γνωρίζει το αντικείμενο και αφετέρου εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά του».
Στον ΔΕΔΔΗΕ οι καταμετρητές είναι μόλις 283, σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του Διαχειριστή, όταν οι μετρητές ανέρχονται σε 7,5 εκατομμύρια. Εκ των πραγμάτων η καταγραφή της πραγματικής κατανάλωσης ρεύματος είναι αδύνατη. Ετσι, όπως προαναφέρθηκε, η καταμέτρηση ανατίθεται σε εργολαβίες: «Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτές αμείβονται με 200 και 300 ευρώ, ασφαλίζονται για τρεις ή τέσσερις ώρες και ο φόρτος εργασίας που έχουν είναι τεράστιος. Οι παροχές για τις οποίες πρέπει να καταγράψουν τις ενδείξεις μέτρησης ανέρχονται σε 600 και 700», συμπληρώνει ο Δημήτρης Καρέλης.
Οι καταναλωτές από την πλευρά τους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι μετρήσεις και οι λογαριασμοί τους είναι σωστοί, θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανακαταμέτρησης και ελέγχου του ρολογιού τους στον ΔΕΔΔΗΕ.

Οι εργολάβοι

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι εργολάβοι της καταμέτρησης δεν φέρουν εις πέρας το έργο που τους ανατέθηκε, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στις συμβάσεις ρήτρες και ποινές. «Οπου κι αν γίνεται έλεγχος αποκαλύπτει μία πραγματικά αλγεινή εικόνα, καθώς δεν αφορά μόνο την ορθή λήψη-ένδειξη, αλλά και μια σειρά ζητημάτων», λέει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών και συνεχίζει: «Δεν καταμετρούνται παροχές, που δεν είναι μόνο σε κλειστά ακίνητα, αλλά ολόκληροι οικισμοί και απομακρυσμένες παροχές, που δεν έχουν καταμετρηθεί για χρόνια καθώς και αμέτρητα δημόσια και δημοτικά κτίρια».
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καρέλη, οι ρήτρες και οι ποινές δεν εφαρμόζονται άμεσα αλλά η συνήθης πρακτική του ΔΕΔΔΗΕ είναι να δίνει παρατάσεις στους εργολάβους για την εκτέλεση του έργου τους.
Ο πρόεδρος σημειώνει επίσης στα «ΝΕΑ» ότι η δουλειά του καταμετρητή δεν είναι απλή και δεν αρκείται μόνο στην καταγραφή των ενδείξεων των μετρητών: «Απαιτείται ο έλεγχος για τυχόν παραβάσεις, όπως κομμένες σφραγίδες (κιβωτίου, διανομέων, κυψελών και ακροδεκτών ως ένδειξη για παράνομη επέμβαση), πιθανές ρευματοκλοπές, παράνομες ηλεκτροδοτήσεις ή επανασυνδέσεις, έλεγχος για τυχόν σφάλματα ή βλάβες στο μετρητικό σύστημα, εντοπισμός επικίνδυνων παροχών κ.λπ.».

Οι ρευματοκλοπές

Με τον τρόπο αυτόν της καταμέτρησης, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αντιμετωπίζεται και το τεράστιο πρόβλημα των ρευματοκλοπών το οποίο επιβαρύνει τους συνεπείς καταναλωτές και στερεί πολύτιμα έσοδα του Δημοσίου (π.χ. απώλεια ΦΠΑ).
Στις προτάσεις του Συλλόγου περιλαμβάνονται οι προσλήψεις των εργολαβικών εργαζομένων στην καταμέτρηση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τον ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι δουλεύοντας υπό καλύτερες εργασιακές συνθήκες και εκπαιδευόμενοι από τους έμπειρους και μόνιμους υπαλλήλους του Διαχειριστή θα έφερναν καλύτερα αποτέλεσμα στη δουλειά τους.
Επιπλέον, μία από τις παρεμβάσεις που θα έφερνε αξιόπιστη και σε πραγματικούς χρόνους καταμέτρηση των ρολογιών είναι το έργο των «έξυπνων μετρητών».

«Αν καταρρεύσει η ΔΕΗ θα καταρρεύσει η χώρα»

Αν υπάρχει θέμα ευθυνών που πρέπει να αναζητηθούν για τη ΔΕΗ, αυτό είναι ζήτημα της ίδιας της Δικαιοσύνης, υπογραμμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι αν καταρρεύσει η δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού, τότε θα καταρρεύσει και η χώρα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων περιγράφει για πολλοστή φορά την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, επιρρίπτοντας ευθύνες στις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα μιλά για την κατάργηση του σχεδίου της κυβέρνησης Σαμαρά να πουληθεί το 30% του χαρτοφυλακίου της εταιρείας (μικρή ΔΕΗ) αλλά και να θεσπίσει τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ για τη μείωση του μεριδίου της κάτω από το 50% χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο Κ. Χατζηδάκης μιλά ακόμη για τα μέτρα διάσωσης της επιχείρησης, καθώς και για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που θα έχει με τους θεσμούς στις 31 Οκτωβρίου και θα αφορούν στα διαρθρωτικά μέτρα στην αγορά ενέργειας.

in.gr 

Αντιδράσεις στα Σκόπια για το… πανό των ΠΑΟΚτσήδων περί Μακεδονίας

Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου παρουσίασαν και στον αγώνα με τον Άγιαξ τη στάση τους για το θέμα της Μακεδονίας.


Το τεράστιο πανό στις θύρες 5-6 με το μήνυμα «Η Μακεδονία είναι μία και είναι εδώ» δεν πέρασε απαρατήρητο από τα ξένα ΜΜΕ.

Αναφορές υπήρξαν στη Σερβία αλλά αυτές στα Σκόπια ήταν και οι πιο επιθετικές. Στα ρεπορτάζ που υπάρχουν, παρουσιάζεται η δυναμική αντίδραση των ΠΑΟΚτσήδων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και… υπερτονίζεται πως θα έπρεπε να μην κρεμαστεί ένα τέτοιο πανό.

Το γιατί έχει να κάνει με τον… αναγκαστικό σεβασμό, όπως λένε, σ΄αυτή τη Συμφωνία αλλά και στην τιμωρία που θα πρέπει να υπάρξει εναντίον της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να τους γίνει η χάρη και ο ΠΑΟΚ να δεχτεί κάποιο χρηματικό πρόστιμο για το πανό από την ΟΥΕΦΑ που δεν επιτρέπει μηνύματα με πολιτικό περιεχόμενο.



 Metrosport.gr